fbpx

Kako i zašto mediji manipuliraju naslovima? Zašto se u najavama vijesti izvlače dijelovi Odluke EU suda za tzv. ljudska prava?

Europski sud za ljudska prava

U četvrtak je EU sud donio jednu Odluku ili Presudu (jer donose jedno i drugo, ovisno o vrsti predmeta što nije jasno naglašeno) po tužbi  protiv obveznog cijepljenja djece od dječjih bolesti, radi se o Zahtjevu na obrascu koji „skinete“ sa stranica EU suda, nikako sa stranica Vladinog Ureda zastupnika Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava jer morate biti spremni na neviđene manipulacije samim obrascem zbog kojeg vam sud potom isti zahtjev odbije kao nedopušten.

Iz osobnog iskustva svima koje čeka ovaj postupak savjetujem dobro razmisliti da li ga uopće i pokretati jer ishod je – prema statistici samog suda (odbijeni zahtjevi u 97,3 %, a prihvaćeni u svega 1,7 %)  – očekivano i dogovorno s tuženim državama negativan. O troškovima  za one koji to ne mogu sami pripremiti nema potrebe ni govoriti, preveliki su.

Kako i zašto mediji manipuliraju naslovima? Zašto se u najavama vijesti izvlače dijelovi Odluke EU suda za tzv. ljudska prava? 1

 

„To je prva presuda (ili Odluka) Europskog suda za ljudska prava donesena i na nju se nije moguće žaliti. Ovo nije točno, postoji mogućnost Žalbe u roku godine dana Ujedinjenim narodima u Genevi. No, ne treba se nadati ničemu. Odluka EU suda za ljudska prava donesena je po tužbama podnesenima prije pLandemije Covida 19, u razdoblju od 2013. do 2015. Prema češkom zakonu, djeca moraju biti cijepljena protiv devet opće poznatih bolesti, kao što su poliomijelitis (dječja paraliza), hepatitis B, tetanus, ospice, hripavac, osim u slučaju medicinski opravdanih razloga.

Zanimljivo, samo mediji sa tajnog sastanka u Dvorani bana Jelačića održanog  17. 01. 2020. s Vladom, dobiše informaciju o ovoj odluci EU suda za ljudska prava.

Kako i zašto mediji manipuliraju naslovima? Zašto se u najavama vijesti izvlače dijelovi Odluke EU suda za tzv. ljudska prava? 2

 

I onda krenuše namještanja te informacije. Nije im bilo teško, već je sam sud, tj. njegov predstavnik, učinio i previše. Postavlja se pitanje, kako baš sada, u vrijeme ove pLandemije? Što je radilo do sada? Tako piše T-portal:  „DALEKOSEŽNA ODLUKA“

Zaista će biti, u ovom ludilu pLandemije, dalekosežna. A što su to „isplanirali“ u tom tzv. EU sudu za ljudska prava? Tako je Nicolas Hervieu, pravni stručnjak, odvjetnik, specijalist za EU sud kazao za agenciju AFP kako Presuda “jača mogućnost obveznog cijepljenja u uvjetima sadašnje pandemije Covida 19”.

Potom je rekao kako Presuda podupire “načelo društvene solidarnosti koja može opravdati obvezno cijepljenje za svakoga, čak i za one koji su manje ugroženi bolešću, kako bi se zaštitili najranjiviji”.

I najzanimljivije od svega, našli su oni model kako sve pokušati uspavanim i hipnotiziranim narodima preko poslušnika i slugana u izvršnoj vlasti s pridruženom joj zakonodavnom vlasti, sve upotrijebiti u ovoj pLandemiji.

Hoćemo li im to dozvoliti?

Kaže tako ovaj prepametni službenik EU suda, koji se usudi zvati ZA LJUDSKA PRAVA, kako je potreba za stjecanjem kolektivnog imuniteta kako bi se suzbila pandemija Covida 19 potaknula raspravu o potrebi obveznog cijepljenja u vrijeme kada bujaju sumnje u cjepivo.

Čak i Deutsche Welle piše, kao i naši podobni mediji, kako je EU sud za ljudska prava, kojem su se obratili roditelji djece iz Češke koja nisu primljena u vrtić zbog neprimanja cjepiva, ocijenio da je obvezno cijepljenje “neophodno u demokratskom društvu”.

I France Presse je objavio izjavu Nicolas Hervieu: “Ova presuda povećava mogućnost obveznog cijepljenja u uvjetima trenutne epidemije Covida 19”. Međutim, on ističe “slobodu procjene koju je sud prepustio državama o pitanju politike cijepljenja”.

Ali, ispustio je glavni dio, s namjerom. Nicolas Hervieu  također ukazuje da odluka suda (sad je odluka) konstantira: “generalni konsenzus o pozitivnim efektima cijepljenja koja se ne dovodi u pitanje zbog neizbježnih neželjenih efekata, jer postoji striktna znanstvena kontrola.”

Striktna znanstvena kontrola!? Koga? Gdje su dokazi?

Sud, kako dodaje Hervieu, podržava “princip socijalne solidarnosti koji može opravdati nametanje cijepljenja svima, čak i onima koji se osjećaju manje ugroženima bolešću, kada je riječ o zaštiti najugroženijih osoba”. EU sud ocjenjuje da obvezno cijepljenje djece u Češkoj protiv devet bolesti (difterija, tetanus, dječja paraliza…) ne predstavlja kršenje odredbi Europske konvencije o ljudskim pravima kad je riječ o “pravu na poštovanje privatnog života”.

“Politika cijepljenja slijedi legitimne ciljeve zaštite zdravlja, kao i prava drugih, jer štiti i one koji prime cjepivo i one koji ne mogu biti cijepljeni iz medicinskih razloga”, ističe sud i dodaje da osobe koje ne mogu primiti cjepivo onda  “zavise od kolektivnog imuniteta da bi se zaštitile od teških zaraznih bolesti”.

Na žalost, nije sve tako sjajno kako se na prvu čini. Ovu su opet jezične i normativne bravure, iste kao i one iz Direktive EU o tzv. Potvrdama o cijepljenima za koju nitko nije htio prihvatiti činjenicu da je riječ zapravo o onome što je bio plan, covid putovnicama. I, evo ih, već ih i naši EU parlamentarci, svi  osim Ivana Vilibora Sinčića i Mislava Kolakušića – izglasaše u EU parlamentu.

A što radi i koja mu je zadaća, Vladin Ured zastupnika Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava?

Na svojoj stranici objavljuje  i ovo:

Sve države potpisnice Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda moraju poštivati prava i slobode zajamčene Konvencijom te moraju djelotvorno rješavati povrede  tih prava na nacionalnoj razini. Europski sud za ljudska prava predstavlja supsidijarni mehanizam zaštite ljudskih prava, što znači da djeluje kao zaštitnik od povreda koje nisu ispravljene na nacionalnoj razini.

Presude i odluke Europskog suda za ljudska prava imaju obvezujući učinak samo za onu državu koja je tužena u postupku pred Sudom (članak 46. stavak 1. Konvencije).

Međutim, države članice su pozvane uzimati u obzir sudsku praksu Suda, između ostalog i razmatranjem zaključaka koji se mogu izvući iz presuda u kojima je utvrđena povreda Konvencije od strane neke druge države, ako isti načelan problem postoji i u njihovim pravnim sustavima.

O čemu nam to govore članci Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda?

Zar nije licemjerno od vladinog Ureda držati ovo na svojim stranicama, regulirano Konvencijom koja nam to jamči, a živjeti u ovom ludilu projekta pLandemije koji nam sve ovo oduzima uz pomoć slugana bjelosvjetskih bitangi? Van snage su svi propisi, od Ustava Republike Hrvatske, svih zakona, podzakonskih akata, čak i ona odluka kojom je pLandemija nezakonito proglašena.

Dokle ovako? Do izlaska iz EU! CROEXIT-a!

HZJZ pismeno priznao da nema temelja za donošenje odluke o epidemiji

 

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
316 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Jednostavno receno
Gost
Jednostavno receno
6 mjeseci prije

Koja žalost, vlast koju je kao narod izabrao dopušta pojedincima da eksperimentiše i bogati se na narodu, a novinari koji bi trebali da štite interese naroda štite interese pojedinca koji narod uništava i osiromašuje. Zar je to sve samo da ja danas imam a moju djecu ko j…?

sitra
Gost
sitra
6 mjeseci prije

Svaki članak je subjektivna manipulacija.

mario
Gost
mario
6 mjeseci prije
Reply to  sitra

Ili neki su članci borba za istinu i slobodu

Jednostavno receno
Gost
Jednostavno receno
6 mjeseci prije
Reply to  sitra

Problem je što kreatori profita misle samo kako da danas ostvare profit a vlade i poslusnici slijepo slijede. Šta će biti ako nebude sredstava za vlade a budu svi bolesni od PTSP a pa nema poreza na plate nema preza na aute, naftu….. već svi bolesni tko će čitati novine… Pročitaj više »

jsefnvijsenfvseufvos
Gost
jsefnvijsenfvseufvos
6 mjeseci prije

Narod ništa ne bira to je izluzija mađioničara kojima vjeruje 99% resursa.

tihobl
Gost
tihobl
6 mjeseci prije

Sud je presudio da je vkacinacija obavezna i demokratska.
A najvaznija evropska vrijednost je da se o presudama ne raspravlja vec se izvrsavaju.

Da vidimo koliko ima ovde nedemokrata koji ne zarezuju evropske vrijednosti.

Novi kolac
Gost
Novi kolac
6 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Roditelja mi koji radja,to su prave vrijednosti😄

jsefnvijsenfvseufvos
Gost
jsefnvijsenfvseufvos
6 mjeseci prije
Reply to  tihobl

+

Jednostavno receno
Gost
Jednostavno receno
6 mjeseci prije
Reply to  tihobl

Ima još Bog da odluči koje su vrijednosti. Valjda nam neće suditi kako mi sudimo jer ako nam sudio po djelima našim jao nama. A pusti europske demokrate i sudije oni će svakako svaku presudu donijeti u korist onoga tko više plati.

piždro
Gost
piždro
6 mjeseci prije

+

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
6 mjeseci prije

Plati pa se rugaj!

Biti ce dobro
Gost
Biti ce dobro
6 mjeseci prije

Jednostavno receno!

mario
Gost
mario
6 mjeseci prije

Krepala sotonjara f i l i p

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
6 mjeseci prije
Reply to  mario

😋

sokre
Gost
sokre
6 mjeseci prije

jebem ja mater svima njima, a pogotovo ovima u HR vladi

piždro
Gost
piždro
6 mjeseci prije
Reply to  sokre

sokre ima bi puno sljedbenika da osnuješ stranku il sektu..

trte_vrte
Gost
trte_vrte
6 mjeseci prije
Reply to  piždro

bas

piždro
Gost
piždro
6 mjeseci prije
Reply to  trte_vrte

tebe za tajnika stranke

jsefnvijsenfvseufvos
Gost
jsefnvijsenfvseufvos
6 mjeseci prije
Reply to  piždro

+

Mrčikola
Gost
Mrčikola
6 mjeseci prije
Reply to  piždro

piždro, jesu li za upis dosta dvije slike i krštenica…

piždro
Gost
piždro
6 mjeseci prije
Reply to  Mrčikola

haha sta god se tražilo.. a bi i ti Mrči,
vidim..

Sony
Gost
Sony
6 mjeseci prije
Reply to  piždro

Šta se čeka?! 😀
Stranka ili sekta, premalo je.
Treba oformiti novi, jači sistem od ovoga. But,… it’s to late. 🤷‍♀️

piždro
Gost
piždro
6 mjeseci prije
Reply to  Sony

Sony al ni stranka više za spas života i ognjišta..

pera lozac
Gost
pera lozac
6 mjeseci prije
Reply to  sokre

Stani u red, neguraj se.

jsefnvijsenfvseufvos
Gost
jsefnvijsenfvseufvos
6 mjeseci prije
Reply to  pera lozac

+

mario
Gost
mario
6 mjeseci prije
Reply to  sokre

😋

trte_vrte
Gost
trte_vrte
6 mjeseci prije
Reply to  sokre

i ja onoj svjetskoj nakazi resetasu i sljedbenicima mu,CRKLI DABOGDA

jsefnvijsenfvseufvos
Gost
jsefnvijsenfvseufvos
6 mjeseci prije
Reply to  trte_vrte

+

trte_vrte
Gost
trte_vrte
6 mjeseci prije
Reply to  trte_vrte

ne psujem hr i ostale domace jer su male mace njih ne treba ni kriviti jer oni iznad i njihovi sljedbenici su izvor problema,samo jos nismo ustanovili ko je na vrhu anunaki? 🙂 2030te se obrcu polovin i dolaze nibirujani? mozda i odemo sa svojom bracom i u slucaju da… Pročitaj više »

jsefnvijsenfvseufvos
Gost
jsefnvijsenfvseufvos
6 mjeseci prije
Reply to  sokre

+

Maki
Gost
Maki
6 mjeseci prije

Cijepljenje ce biti obvezno. Samo sto se omca malo po malo namice (efekat kuvane zabe). Jedno ime svjetske zakulise kaze: “Jednom kada stado prihvati obavezno cijepljenje igra je zavrsena! Tada ce prihvatiti bilo sta: prinudnu donaciju krvi ili organa, sve za opcu ljudsku dobrobit!” Dakle obaveznovcijepljenje prethodi digitalnoj valuti( povlacenje… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
6 mjeseci prije
Reply to  Maki

😋

Velikimeštar
Gost
Velikimeštar
6 mjeseci prije
Reply to  Maki

A efekt kuhane žabe dodatno se postiže ovim kontradiktornim informacijama o cijepljenju, biti će obvezatno, pa neće, pa možda, pa nema šanse, pa ipak hoće. Čisto da se javnost pripremi.

Maki
Gost
Maki
6 mjeseci prije
Reply to  Velikimeštar

O manipulaciji putem medija pise Noam Comski. Izmedju ostalog i sledece: “Stvaranje problema-Ta metoda se naziva i ” problem-reakcija-rjesenje”. Treba stvoriti problem, da bi dio javnosti reagovao na njega. Na primjer: izazvati nasilje sa namjerom da javnost lakse prihvati ogranicavanje slobode, ekonomsku krizu ili da bi se opravdalo rusenje socijalne… Pročitaj više »

Maki
Gost
Maki
6 mjeseci prije
Reply to  Maki

PROBLEM: “Virus”; REAKCIJA: ” Pune” Bolnice, ogranicenja slobode kretanja zbog “spasavanja” ljudskih zivota, maske, distance… ; RJESENJE: Cjepiva!

jsefnvijsenfvseufvos
Gost
jsefnvijsenfvseufvos
6 mjeseci prije
Reply to  Maki

+, samo taj je njihov i to što govori kako njegovi rade mi ništa ne znači.

jsefnvijsenfvseufvos
Gost
jsefnvijsenfvseufvos
6 mjeseci prije
Reply to  Velikimeštar

+

jsefnvijsenfvseufvos
Gost
jsefnvijsenfvseufvos
6 mjeseci prije
Reply to  Maki

+, da, idu mic po mic dok nas ne zadave.

Biti ce dobro
Gost
Biti ce dobro
6 mjeseci prije
Reply to  Maki

Drugo

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
6 mjeseci prije
Reply to  Maki

Automoton od krvi i mesa!

otpisani
Famed Member
otpisani
6 mjeseci prije

Iz svega zaključujem ono što sam i ranije znao. Svatko će biti (prije ili kasnije) primoran da postupi prema svojoj savjesti – kukavičluku, hrabrosti ili “ludosti” i u onom zadnjem trenutku odlučiti da li želi živjeti u takvom svijetu ili skončati nasilno, vodeći u smrt i one koji su se… Pročitaj više »

pera lozac
Gost
pera lozac
6 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Tacno tako, nazalost malo je ludjaka, al kad prvi krene pojavice se gomila emulatora.

Mazgaao
Gost
Mazgaao
6 mjeseci prije
Reply to  pera lozac

Nazalost ovo sa virusom i vakcinisanjem nece se moci rjesiti mirnim putem. Jer ovi koji donose te protokole to jest poluzakone su ljudi bez morala i lako ih je potkupiti i nesnose nikakvu odgovornost. Postavljaju korumpirane sudove koje ih na taj nacin stite odgovornosti i zatvora .

mario
Gost
mario
6 mjeseci prije
Reply to  Mazgaao

😋

tihobl
Gost
tihobl
6 mjeseci prije
Reply to  pera lozac

Ja priznajem da sam kukavica – kupicu potvrdu da sam vakcinisan prvom prilikom.

trte_vrte
Gost
trte_vrte
6 mjeseci prije
Reply to  tihobl

zajebi to ima gamad luminiscentnu luciferazu skenira te mislim da provjeri da li si vakcinisan

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
6 mjeseci prije
Reply to  tihobl

…ja sam možda luda (nema pametnih da mi kažu!) jer izlazim vani u majici sa natpisom “neću masku” i “ne trebam cijepivo”.

pera lozac
Gost
pera lozac
6 mjeseci prije

+++++

Novi kolac
Gost
Novi kolac
6 mjeseci prije

Katastrofa!!!
Sa tom majicom onda stavite masku kad ulazite u neku trgovinu ili slicno.
Kako to izgleda?

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
6 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

…ne ulazim nigdje gdje traže maskiranje, a u trgovinu, tradicionalno, ide “jača polovica”, (u podjeli zaduženja, on je to odavno već izabrao, šta mu ja mogu!),

Iva
Gost
Iva
6 mjeseci prije

++++

Novi kolac
Gost
Novi kolac
6 mjeseci prije

Pa ja,najlakse je tako,a tako je i meni,sve donedavno sam ulazio bez maske i onda vise nisu htjeli da mi kucaju na kasi dok ne stavim masku.Udjem u lokalnu trgovinu i sve kupim,hodam po marketu bez maske i pred kasom moram staviti masku jer jednostavno nece da mi naplati.A uvijek… Pročitaj više »

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
6 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

U tom grmu lezi zmija,nema potrebe za pse rezima dok se resurs samokontrolira,kako lako ljudi prihvate nesto nenormalno iako znaju da je laz. I sam prolazim kroz isto,radi nekakvog mira😷🔫. Neces svadju s tetom u ducanu,sluzbenicom u banci…itd. I malo pomalo se naviknes ko pas na uzicu!

Novi kolac
Gost
Novi kolac
6 mjeseci prije

I sad mislimo da nece biti isto i sa vakcinom?
Maske su proba.Uspjesna,nazalost.

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
6 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

Nazalost kolega dragi! Karavane prolaze….

Mladen
Gost
Mladen
6 mjeseci prije

Prije ovog kovid ludila žene su bile jaca polovica ili strana bar kod nas u Dalmaciji a sad se izgleda nešto izokrenulo u korist nas muškaraca kao mi smo sad bolja ili jaca strana i moramo ići u dućane i stavljat maske da nam se žene okolo mogu onako samosvojno… Pročitaj više »

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
6 mjeseci prije
Reply to  Mladen

…svako doprinosi prema svojim sposobnostima! Tako je rekao i sv.Pavao.

Sony
Gost
Sony
6 mjeseci prije

Sony
Gost
Sony
6 mjeseci prije

5+
Super! Sve se može kad se može 😊 ako vidim u gradu hodajuću parolu, znati ću čija je, vodim te na kavu
☕☕

Juzernejm
Gost
Member
Juzernejm
6 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Šjor Otpisani, ima još jedna opcija osim ovih, i prilično je fina… Polako ali sigurno, a sve veće i veće, ignorisanje bilo kakve prisile i ugnjetavanja… U početku iz nužde, kasnije iz besa, a najkasnije iz svesti o kojoj i pričaš na početku. Ignorisanje je najefikasniji način. Nema “borbe”, nema… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
6 mjeseci prije
Reply to  Juzernejm

Nije tako jednostavno uzmi u obzir objektivne okolnosti

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
6 mjeseci prije
Reply to  Juzernejm

To bi bilo izvedivo jedino kada bi to učinio zamjetan broj ljudi.
Previše je ovaca za takvo nešto.

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
6 mjeseci prije
Reply to  rimtu

Pročitah, odgovorim u toku dana/noći.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
6 mjeseci prije
Reply to  otpisani

“… Onaj koji se bude prihvatio da utjeruje prisilu biti će suočen, prije ili kasnije, upravo sa nekim od rijetkih “luđaka” i tu će mu biti životom naplaćena njegova glupost….” Upravo tako. Ovo stanje je odlicno opisao reziser David Crowley, koji je ubijen zajedno sa njegovom familijom – prije nego… Pročitaj više »

Suze Roni
Gost
Suze Roni
6 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Sud EU za ljudska prava je 100% pod kontrolom Sorosa i lihvarske kabale.To nije nikakvo otkrice, nego samo zakljucujem ono sto svi znaju, a osnovan je da provodi migrantsku, gender i ostale agende preko tog suda.

mario
Gost
mario
6 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Točno taki

trte_vrte
Gost
trte_vrte
6 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

kako ce vakcinisati pod obavezno dok je 3.faza trial? i sta ako pod prisilnom vakcinacijom odbijes potpisat da primas na vlastitu odgovornost? sta sada sa nirnbergom 2? mislis da se kenedi junior nece izboriti za sve nas barem americki narod?

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
6 mjeseci prije
Reply to  trte_vrte

“… kako ce vakcinisati pod obavezno dok je 3.faza trial?…” Na to se vec niko ne obazire – na primjer u cionistickoj vjestackoj tvorevini Izrael. A to je samo pokazni primjer – sta nas ostale “goyime” svijeta ceka… Posto je stvarno previse onih budala “dobrovoljnih-policajaca-ADL” koji se seckaju po diskusijama… Pročitaj više »

Mr.T
Gost
Mr.T
6 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

+

jsefnvijsenfvseufvos
Gost
jsefnvijsenfvseufvos
6 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

+, “Ove “demokratske vlasti” su poprilicno NIZAK nivo, te prakticno ona GOVNA “premijeri i generali policije i vojske” – samo prenose naredjenja na one pod oruzijem ispod njih u piramidi…”

Sony
Gost
Sony
6 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

+

Zelinčanka
Zelinčanka
6 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Slažem se da se tu nazire veliki dio problema i riješenja. Tko će onda interviewirati domaće stručnjake koji već znaju manjak dosadašnje virusologije i vjeruju u moderna otkrića po tom pitanju?

jsefnvijsenfvseufvos
Gost
jsefnvijsenfvseufvos
6 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

+, “Bez “talibana” i poslusnih izvrsioca (zlocinaca) obicnih idiotiziranih “goyima” sa DNA Piramide ZLA tzv “policije, doktora, naucnika, novinara, popova .…” – masovni genocid nad ljudima ne bi bio moguc – po komandi sa Judaizerskog Vrha…”

Basileus
Gost
Sony
Gost
Sony
6 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

+

mario
Gost
mario
6 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Točno

Legendarni Grk
Gost
Legendarni Grk
6 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Karataš Iviča od kojega sam čuo sve te priče o Grku mi kaže da bi on poveo sa sobom u podzemni svijet Had hrpu mrtvih bankara i političara, u slučaju da vidi da nema izlaza.
On kaže da je samo sebe eliminirati promašaj, jer to je ono što oni žele.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
6 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

“… u slučaju da vidi da nema izlaza....” Izlaza IMA… Medjutim – svako mora razumski i duhovno kroz njega proci… Mora SAM naci izlaz iz Platonove pecine… Time u opste ne bi bilo potrebno nikakvo krvoprolice, jer i ovi idioti “talibani” kao i “policajci, politicari, naucnici, popovi, novinari doktori, sudije...”… Pročitaj više »

Sony
Gost
Sony
6 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

+

jsefnvijsenfvseufvos
Gost
jsefnvijsenfvseufvos
6 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

+

Sony
Gost
Sony
6 mjeseci prije
Reply to  Legendarni Grk

+

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Želim isto što i ti i većina ovdje, ali razlika među nama je u tome kako vidimo izlaz iz ovog zatvora koji nema ni zidove ni rešetke na prozorima. Kako ja shvaćam nitko neće ikoga fizički prisiljavati išta više nego je to danas. Neće nitko doći kod tebe kući i… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
6 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

“… Neće nitko doći kod tebe kući i osmorica te držati kako bi te cijepili ...” Doci ce – bez ikakve dvojbe.  Sve vec vidjeno u Bostonu: https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/nejm200102013440511 Isti “filantrop” tj familija bila je i te 1903 : iza ove “borbe” protiv “epidemije“… iza “vakcinskih odreda” koji su upravo… Pročitaj više »

trte_vrte
Gost
trte_vrte
6 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

a steti li se ista tim skotovima u toj tragicnoj nam situaciji prisile ako odbijemo da potpisemo? prokleti skot dzavo hoce da dobrovoljno pristanemo,zar ne?

trte_vrte
Gost
trte_vrte
6 mjeseci prije
Reply to  trte_vrte

hajde vjernici.odgovorite

pera lozac
Gost
pera lozac
6 mjeseci prije
Reply to  trte_vrte

A ni kaznu nemoras podpisat ali ti stize na adresu u svakom slucaju.

Sony
Gost
Sony
6 mjeseci prije
Reply to  trte_vrte

Ne, njima ne ide u minus naše odbijanje “cjepiva”. Vjerojatno će zarađivati na proviziju. Na mnogima će zaraditi primjenom straha. U opisu posla sigurno imaju stavku broj 2 – odbija vakcinu: (opis postupka – hapšenje, privođenje…) tako da će im biti sasvim svejedno da li ti uvaljuju iglu u ruku… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Da je ponegdje došlo i da će ponegdje doći je točno, međutim ovdje teško. Mislim na upadanje u kuće i stanove. Ako pogledaš Ameriku, tamo si bio mrtav i prije korone samo zbog pogrešnog pokreta rukom pri iontroli u prometu ili kad američki policajac puca za nenaoružanim bjeguncom u leđa… Pročitaj više »

jsefnvijsenfvseufvos
Gost
jsefnvijsenfvseufvos
6 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Ne brini, i ovdje će ti biti isti obrazac ko u oglednom stvorovom primjeru za SVE novotarije koje je prvo uvodio tamo u Čemerici a onda zakonom spojenih posuda širio diljem svijeta. To sam shvatio prije četvrt stoljeća kad sam ovdje nekim nadobudnim objašnjavao da to što rade u Čemerici… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
6 mjeseci prije

😋+

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije

Stvorovi varani su ne jedan nego nekoliko koraka ispred nas, trendovi su takvi kakve ih opisuješ međutim osim linearne komponente treba obratiti i cikličku komponentu vremena. Nama su uvalili obrasce optimizam i pesimizam što je prevara i s tim nas još uvijek uspješno vozaju, ali ja gledam na stvari izvan… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
6 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

“… Istina je kako i ovdje ima onih koji su bili oduševljeni tim činom…” Najgori ce ti biti oni koji su se vec vakcinisali – a nisu jos riknuli od teskih poljedica vakcine… Kako im se budfe povecavao broj, to ce presija na NEvakcinisane postati sve zesca… Evo imas gore… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
6 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

😋

Novi kolac
Gost
Novi kolac
6 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

A postovani kolega,to oruzje oni vrlo lako mogu okrenuti protiv nas samih,na vec isproban nacin,bar u BiH to majstorima nece biti problem zakuhati,ostavili su nerijesenih pitanja i uvijek mogu na tu kartu ovdje belaj napraviti.Ne bih me cudilo da se isto desi i u cemerici. I ne mislim da ce… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
6 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

“… to oruzje oni vrlo lako mogu okrenuti protiv nas samih …” 100% tacno. I tako su radili vec vijekovima… Sto tvrdja “civilizacija” – to visi upliv kamatara… Sto visi upliv kamatara – to vise lazi i obmane… Sto vise lazi i obmane – to jadnija situacija izmedju ljudi…i manje… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
6 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

Dolazi sve to i ovdje možda malo sporije

jsefnvijsenfvseufvos
Gost
jsefnvijsenfvseufvos
6 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

+

Novi kolac
Gost
Novi kolac
6 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

“Doci ce – bez ikakve dvojbe.” Nece. Nece policija stici doci jer ce te u medjuvremenu iscipelariti komsije,rodbina,prijatelji. Mene ACAB-i ne brinu nimalo,i da me uhapse nece mi biti krivo jer sam ih udarao gdje god sam stigao u toku svoje desetogodisnje huliganske faze. Strah me razocarenja i izdaje od… Pročitaj više »

ZriBra
Gost
ZriBra
6 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

Iskren si čovik .Usprkos svemu nitko ti bar ne može oduzeti to bitno obilježje ljudskosti.Barem nemojmo dopustiti da svršimo kako se ono govorilo za tvoju “Bosna šaptom pade”.Vičimo. Ponekad nam stavovi mogu biti oprečni (sićan se nešto oko obaveznog vojnog roka),ali je najvažnije da ostanemo čovječni.

mario
Gost
mario
6 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Točno, doći će i fizički te prisiliti

jsefnvijsenfvseufvos
Gost
jsefnvijsenfvseufvos
6 mjeseci prije
Reply to  otpisani

Upravo tako Otpisani, mi svjesni smo svjesni toga.

tuf
Member
Famed Member
tuf
6 mjeseci prije

Svakako je primjetno kako su mediji presretni zbog odluke Europskog suda za ljudska prava u slučaju Češke i s velikim entuzijazmom su popratili rezultate na svojim naslovnicama. Da je odluka bila drukčija – ignorirali bi je kao da ne postoji. Što nam potvrđuje da su mediji glavni zagovaratelji fašizma, neslobode… Pročitaj više »

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
6 mjeseci prije
Reply to  tuf

Istina,svaki dan hrpa laznih i izmisljenih covid clanaka i danas jedan istinit,odapeo jedan stari parazitski flekavi reptil.

Iva
Gost
Iva
6 mjeseci prije

“i danas jedan istinit,odapeo jedan stari parazitski flekavi reptil.” A bio je kul tip.:))

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
6 mjeseci prije
Reply to  Iva

Iva,ima jos bolji. Kaze tip da je ozaloscen sto je kraljica izgubila muza i rodjaka odjednom🤣🤣🤣

Iva
Gost
Iva
6 mjeseci prije

Hahaha. Koji ludaci!

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
6 mjeseci prije

“… Hoćemo li im to dozvoliti?…” Bez dvojbe – hocemo… Sta vise, oni tesko idiotizirani u pecini – ce zajedno sa kriminalnom zlocinackom tzv “policijom” (…a mozda ce i sa “kovid odredima dobrovoljaca” upadati neposlusnim “goyimima” u kuce – i prisilno vakcinisati sve ukucane… Sve vidjeno i radjeno Bostonu jos… Pročitaj više »

Mr.T
Gost
Mr.T
6 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

+

mario
Gost
mario
6 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

😋

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
6 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Sjaši više. Koja korist od tog jednog te istog komentara? Samo “judaizeri”i “visoko obrazovani debili.” Trolaš i uzimaš vrijeme. A i širiš fašizam. Sprečavao ljude da napišu nešto konstruktivno. Jer se treba stalno tvojim pi*darijama baviti. Jedino visoko obrazovani stoje između R&R i tebe? Jasno? I nije ni čudno što… Pročitaj više »

trte_vrte
Gost
trte_vrte
6 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

nemoj tako iako ima istine

ma moramo naci neki izlaz iz situacije

ma Boze ima li te

Isuse pomagaj

jsefnvijsenfvseufvos
Gost
jsefnvijsenfvseufvos
6 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Odhebi

mario
Gost
mario
6 mjeseci prije

Točno tako

Histrion
Gost
Histrion
6 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Draga Lucija, ponavljanje je majka mudrosti, a ti smiri živce.

A neg.
Gost
A neg.
6 mjeseci prije
Reply to  Histrion

Misliš draga Alemka…

jsefnvijsenfvseufvos
Gost
jsefnvijsenfvseufvos
6 mjeseci prije
Reply to  A neg.

+

mario
Gost
mario
6 mjeseci prije
Reply to  A neg.

😋😋😋

Sony
Gost
Sony
6 mjeseci prije
Reply to  Histrion

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
6 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

…ako ti nešto znači,evo kod mene-NITKO.Zašto misliš da je nemoguće biti zdrav 365?

mario
Gost
mario
6 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Poludjela ohola skvo govori bez dopuštenja i bez ikakva smisla

Novi kolac
Gost
Novi kolac
6 mjeseci prije
Reply to  mario

Hahaha,nije lijepo tako ali si me nasmijao,iskreno.

mario
Gost
mario
6 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

Tako nekako

pera lozac
Gost
pera lozac
6 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Eto i ja samo ko Istrazuj, u vise od godinu dana nisam ni cuo da je bilo ko od mojih poznanika, a poznam poprilicno ljudi; imao nekoga ili cuo za nekoga ko je dobio kurtonu. Naravno Debelog Djuru ne racunamo, njemu pomrlo pola komsiluka a bogami i rodbina i prijatelji… Pročitaj više »

Novi kolac
Gost
Novi kolac
6 mjeseci prije
Reply to  pera lozac

Ko se testirao taj je mogao dobiti koronu,ko nije nije,ko je otisao u ruke doktorima taj je imao sansu da umre,niko ko nije isao doktoru ili se nije testirao nije umro od korone,vrlo jednostavno.Od moje mame sestra,tetka,vec 5 godina je onkoloski pacijent,operisala stitnu zlijezdu,na prvu temperaturu poletila da se testira,pozitivna.Njena… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
6 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

+😋

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
6 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

👍 cuvaj se Luce,conan je isukao mac⚔️🤣🤣

Hattori Hanzo
Gost
Hattori Hanzo
6 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

A da ti sjašiš malo i svoje frustracije istresas negdje drugo.
On je dao masu informacija kroz proteklih godinu i pol i lik je koristan i potrban u ovom vremenu.
Neđi si neki kanal na YT.gdje žene sj….. u mozak heklaju i prave kolače.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
6 mjeseci prije
Reply to  Basileus

Odlicna knjiga…
Hvala…

jsefnvijsenfvseufvos
Gost
jsefnvijsenfvseufvos
6 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

+

Ja
Gost
Ja
6 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Sa svim se slažem, ali jasno je ko dan sto se sprema. Ali ako oni koriste princip Problem-Reakcija-Rješenje… možda da koristimo i mi njihovu metodu i sa problema prijeđemo na rješenje. Bilo bi dobro imati platformu ili povezati se jedni s drugima, prvo, radi psihološke potpore, a drugo radi prelaska… Pročitaj više »

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
6 mjeseci prije
Reply to  Ja

“… i sa problema prijeđemo na rješenje…” Zasigurno dobra ideja… Medjutim, to rjesenje sada mogu traziti samo oni koji su skontali da se radi o nevidjenoj obmani – te potencialnom velikom genocidu nad ljudima… (Sto je najgore – ovi Judaizeri to i ne skrivaju, kao sto se vidi iz ong… Pročitaj više »

Taugo
Gost
Taugo
6 mjeseci prije
Reply to  Istražuj

Kaze Capak.. jedino sto je moguce (citaj ..nije sigurno)da ce u buducnosti oni koji su preboljeli covid-19, a potom se cijepili , ostati na jednoj dozi koja ce bit dostatna za punu zastitu.. Komentari…cijepio se astra zenecom..glavobolja , drhtavica..doktorica kaze da je to normalno ..uzmite si kutiju lupoceta..kaze on Meni… Pročitaj više »

Piretis
Member
Famed Member
Piretis
6 mjeseci prije

Imao bih jedno pitanje za autoricu teksta ili za bilo koga drugoga kome je pravo struka. Naime, prije nekog vremena na jednom srpskom portalu u raspravi sa ljudima iz medicinske struke, a u povodu prijedloga da se cijepljenje protiv Cov-19 učini obaveznim za sve, pravnik je izjavio da država može… Pročitaj više »

Maki
Gost
Maki
6 mjeseci prije
Reply to  Piretis

“Zgazena” ce bit sva ljudska prava! Francuski kralj Luj(mislim IV) navodno je izjavio:”Drzava to sam ja”. Kad se uvede totalna diktatura neci biti nikakvih ljudskih prava! I ove “mjere” poput: nosenja maski, drzanja distance, zabrane okupljanja… su neustavne i nezakonite! I niko jos za to ne odgovara! Vlada i njen… Pročitaj više »

pera lozac
Gost
pera lozac
6 mjeseci prije
Reply to  Maki

Nazalost u pravu si, ali mislim da ce za pocetak to biti samo u Oceaniji koja ce za razliku od Orwelove obuhvatat i EU.
Kralj je bio Luj XIV.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
6 mjeseci prije
Reply to  Maki

Vlast se dijeli na zakonodavnu (Sabor), izvršnu i sudsku. Vlada je izvršna. Ali joj tone daje pravo da određuje “izvršna tijela” koja ne postoje u Ustavu. U svakom slučaju ne dulje od godinu dana, i to ako je tzv “izvanredna situacija”. A ni to nije proglašeno. Jer je odmah nekima… Pročitaj više »

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
6 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

To o trodiobi vlasti je politička floskula kao i pravna država.
Stvarnost je nešto drugo.
Iznad svih tih vlasti se nalazi monetarna vlast.
Poslušaj jednog starca koji zna točno što govori i kojem bi se moglo vjerovati;
https://www.youtube.com/watch?v=-w4AUAdN12c

mario
Gost
mario
6 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

+

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
6 mjeseci prije
Reply to  Spacevoodoo

👍

Taugo
Gost
Taugo
6 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Daj Luce ..vlast se dijeli na kabalu i gojime ..kakva izvrsna i zakonodavna vlast za boljitak svog naroda ..to se ne “prodaje”ni ovima predskolskog uzrasta.. Odavno to ne postoji..a nisam siguran da ikad i je..mi biramo manje zlo a dobijemo vece.. Kad procitam ” nevladine udruge” ..izjavile nesto ..odmah mi… Pročitaj više »

jsefnvijsenfvseufvos
Gost
jsefnvijsenfvseufvos
6 mjeseci prije
Reply to  Maki

+

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
6 mjeseci prije
Reply to  Maki

“… Zgazena ce bit sva ljudska prava!”… Prost i razuman odgovor. Skoro sva tzv “ljudska prava” su i onako vec zgazena u ovoj pLandemiji… Pravo manje ili vise – kao da to Rockfellere intresuje… Glavna vojska za gazenje tzv “ljudskih” prava kao i do sada bice idiotizirana “policija” (sa onim… Pročitaj više »

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
6 mjeseci prije
Reply to  Maki

👍

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
6 mjeseci prije
Reply to  Piretis

Vdjela sam na nekom srbijanskom portalu u ljeto da je tamo odbijeno nešto što su se ljudi žalili glede obaveznog cijepljenja. I dalje ne smatram da se tako lako mogu pogaziti sve te silne konvencije. I još nešto: nije svejedno tko piše tužbu: one prve je Ustavni sud H. odbio… Pročitaj više »

mario
Gost
mario
6 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

– (minus)

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
6 mjeseci prije
Reply to  mario

Marš retardu.

Vrijeme je da ti to netko kaže.

Ovdje te svi trpe jer si do sada bio benigan.
Ali, budale su opasne.
U kriznim situacijama, – izrazito.

Novi kolac
Gost
Novi kolac
6 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Hahaha,uvreda pa obrazlozenje.I nije lijepo kolegice,on je vas uvrijedio na duhovit nacin,a vi njemu da je retard.Vise sam ocekivao od vas,ali izgleda ova situacija je vec izludila ljude.

mario
Gost
mario
6 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Nerazumna skvo netreba pričati dok pušimo lulu i razgovaramo, pameću draču začudila, idi Vanka liži mokasinke

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
6 mjeseci prije
Reply to  Lucija, prva

Luce,nisu zakoni pravljeni da budu efikasni i brzi,vise su u sferi sive zone radi lakse manipulacije po potrebi mocnika i priljepaka.

Iva
Gost
Iva
6 mjeseci prije

“Napisali zakone da se bolje zaklone”. Riblja čorba

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
6 mjeseci prije
Reply to  Iva

Bas tako Iva!

Iva
Gost
Iva
6 mjeseci prije

+

ZriBra
Gost
ZriBra
6 mjeseci prije
Reply to  Iva

Pravila,pravila, neka glupa pravila u crno me zavila,i kičmu savila i skroz OŠAŠAVILA……To je piva 80ih . Nastavljanjem ovog KOVIDIotizma ne mojmo se čuditi probuđenom žalu i za “razdobljem mraka”.Možda đavo i nije bio tako crn kakvim ga se prikazivalo?

Iva
Gost
Iva
6 mjeseci prije
Reply to  ZriBra

+

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
6 mjeseci prije

Izlazak Velike Britanije iz EU je pokazao da je i to moguće – exit! Jest, malo više je trajalo, malo više se pregovaralo, ali su izašli. Međutim, izlazak iz euro valute nije moguć. Budući da je hrvatska Vlada, zajedno s potrčkom trećerazrednog namještenika lešinarskog fonda koji se odaziva na titulu… Pročitaj više »

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
6 mjeseci prije
Reply to  Son of Alerik

Noćas sanjam kako se budim na nekakvom stolu u Nizozemskoj. Na ruci mi već zalijepljena igla za ubrizgavanje kakve otopine u žilu. Prisilno cijepljenje, uhvatili me. Nekako bježim, ali me progone. Imaju i pse koji mogu nanjušiti one necijepljene, hvataju me opet. Eto, netko ima erotske snove, netko sanja o… Pročitaj više »

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
6 mjeseci prije
Reply to  Son of Alerik

snovi su cudo, nedavno sanjam da umirem a niko mi ne vjeruje;)

Malomorgen
Gost
Malomorgen
6 mjeseci prije

ja sam sanjao da sam antivakser….. sav sretan, kad sam se probudio od takve more… 😒

pozitivan pesimista
Gost
pozitivan pesimista
6 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

dobro je dok ne sanjas gusjenice;)

Hattori Hanzo
Gost
Hattori Hanzo
6 mjeseci prije
Reply to  Malomorgen

Kad si se probudi shvatio si da si konj

piždro
Gost
piždro
6 mjeseci prije
Reply to  Son of Alerik

Nedaj se Soa, imadni i ti psa koji je jači od njihova. Šta čovjek u ovom jebenom životu doživi.. !? Da ni zamislit ne može. Da nemaš više ni lijepe snove, a maltene lijepo življenje. Sami smo gamadi dozvolili – da nad nama rade tehno eksperimente ..

pera lozac
Gost
pera lozac
6 mjeseci prije
Reply to  Son of Alerik

Meni takvi snovi (kosmari) redovno donose samo lepe stvari, a posto se ni nesecam kad sam zadnjeg sanjao, nevalja.

mario
Gost
mario
6 mjeseci prije
Reply to  Son of Alerik

Tako će biti

jsefnvijsenfvseufvos
Gost
jsefnvijsenfvseufvos
6 mjeseci prije
Reply to  mario

+

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
6 mjeseci prije
Reply to  Son of Alerik

Najzanimljivije: zašto- Nizozemska? 🤔 Kako si znao da je Nizozemska?
Tu ti je važan dio poruke.

Sony
Gost
Sony
6 mjeseci prije
Reply to  Son of Alerik

+
Mnoge od nas muči isti san, ista noćna mora. Sa istim strahom zaspemo, sa istim se budimo… dok ne poludimo. Promijenilo se značenje “ludosti” u “normalno strahovanje” jer nikad više ovaj život nećemo moći normalno, zdravo živjeti.

Novi kolac
Gost
Novi kolac
6 mjeseci prije
Reply to  Son of Alerik

Ja citav zivot imam samo kosmare,najveci strah me je da cu sanjati,ali sam nasao lijek u vutri,i kad zapalim fino nista ne sanjam.Droga ubija snove,hvala joj.

zzz
Gost
zzz
6 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

Sve droge ubijaju košmare u snovima samo zato što ih prenose u javu. Vutra nije droga nego lijek iako se zloupotrebljava. Heroin i kokain su droga, sve zle kemijske prašine su droga, tablete su droga, kocka je droga, kladionice su droga, internet je droga… Košmari su zajebani zbog mirisa koji… Pročitaj više »

Sony
Gost
Sony
6 mjeseci prije
Reply to  zzz

5➕

jsefnvijsenfvseufvos
Gost
jsefnvijsenfvseufvos
6 mjeseci prije
Reply to  zzz

Kad spavaš mozak luči tekućinu koja čisti mozak od smeća tako da kad se probudiš budeš spreman za novo smeće u glavi. Košmari su traume iz jave a u stvari ta tekućina pokušava to očistiti, ne treba imati traumu od košmara.

zzz
Gost
zzz
6 mjeseci prije

Košmari su posljedice nikada dokraja prožvakane i proživljene traume iz jave tako da zapravo nikad ljudi nemaju traumu od košmara nego samo nanovo proživljavaju tu istu potisnutu, a nikad dokraja prožvakanu i prihvaćenu, na što te uglavnom najjače asocira miris ili smrad koji ti ostaje u nozdrvama nakon što se… Pročitaj više »

Novi kolac
Gost
Novi kolac
6 mjeseci prije
Reply to  zzz

Znam,i ne volim to dozivljavati,sad jel to dobro ili nije drugi je par,ali generalno ne volim sanjati.Ako cu imati i lose,ne trebaju ni ni dobri,tako nekako,ti bi to bolje srocio,nema veze.Ja to dozivim,druga dimenzija,nije to samo obicni san,osjetim mirise kao sto kazes,i da odem nekom doktoru dao bi mi tri… Pročitaj više »

zzz
Gost
zzz
6 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

Ne voli nitko to doživljavati. Kad to napokon svjesno prihvatiš i prigrliš kao sastavni dio sebe slatko ćeš spavati bez brige o tome što ćeš sanjati. Čak će ti se i dogoditi da lijepo i ugodno sanjaš i ne sjećaš se ničega nakon što se probudiš lagan kao pero, osim… Pročitaj više »

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
6 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

Dodji kod mene u Kanadu i biraj sto ti srce zeli. Iznenadio bi se koliko starijih ljudi kupuje bozju biljku i njene proizvode. Nema biljke koja je toliko svestrana i korisna.

Novi kolac
Gost
Novi kolac
6 mjeseci prije

A kakvo je stanje u Kanadi u vezi kurone?Hocete li se morati vakcinisati?

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
6 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

Lockdown,nema mrdanja,sad se cjepe oni iznad 60,tu su ljudi lobotomizirani da vjeruju vlasti,mada u zadnje vrijeme primjecujem da je sve vise ljudi progledalo,interesantno da starije generacije puno bolje vide sto se desava,mladi su prilicno ravnodusni. Znaju buljit u mene dok im pokusavam objasnit neke stvari ko tele u sarena vrata.… Pročitaj više »

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
6 mjeseci prije

Budi mi pozdravljen!

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
6 mjeseci prije

Mladi su više “isprani”, čuvaj se u toj kaljuži.

Lucija, prva
Gost
Lucija, prva
6 mjeseci prije

Ne mozak.
Stariji dio. Leđna moždina.

mario
Gost
mario
6 mjeseci prije

San, poruke svijesti od podsvijesti, nadsvijesti, i poruke iza ogledala

Novi kolac
Gost
Novi kolac
6 mjeseci prije
Reply to  zzz

Kafa?I to je droga,kao i cigarete.Alkohol je u nivou kokaina,heroin i kocka su tu negdje.

zzz
Gost
zzz
6 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

Sve može biti droga ako se ovisnički konzumira.
I Biblija i Kuran također. Baš sve.

Iva
Gost
Iva
6 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

Kafa? Onda sam ja težak zavisnik. Isto tvrde i za šećer. A i bez slatkiša ne mogu.

Novi kolac
Gost
Novi kolac
6 mjeseci prije
Reply to  Iva

Ja ne pijem kafu inace,a ako je nekad popijem tacno osjetim fizicko dejstvo,pored toga sto me nekako uznemiri,da tako kazem. Ja sve zene koje poznajem su ovisne o kafi,veci dio i o nekim tabletama.1kg kafe u ratu u Sa je kostao 150 njemackih maraka.Ovi danasnji uspjesni biznismeni su vidis i… Pročitaj više »

Iva
Gost
Iva
6 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

Kafu sam počela da pijem kad sam počela da studiram.To mi je pomoglo da budem budna po 10 i više sati da bih mogla da učim. Poznajem ljude koji kao i Vi kažu da ih uznemiri. Meni se to desi ako ništa ne jedem a pijem puno kafe. Inače primetila… Pročitaj više »

zzz
Gost
zzz
6 mjeseci prije
Reply to  Iva

Ovisnost o kavi je tjelesne, a ne psihološke prirode. Ljudima sa sniženim tlakom je potrebnija, a na ljude sa povišenim tlakom djeluje kao na Kolača i na vas kad pretjerate. Apstinencijski simptomi su glavobolja, kao da ti je netko stavio ciglu na čelo i pritišće prema očima, te otežana sposobnost… Pročitaj više »

Iva
Gost
Iva
6 mjeseci prije
Reply to  zzz

Hvala na objašnjenju.

zzz
Gost
zzz
6 mjeseci prije
Reply to  Iva

Nema na čemu. Ionako vam nisam rekao ništa što već ni sami otprije niste znali ili osjećali.

Mladen
Gost
Mladen
6 mjeseci prije
Reply to  Iva

Prije dvi godine u Splitu je bilo zaposleno u ljetnoj sezoni veliki broj konobara iz Srbije a naročito iz Beograda .Mogu ti reci radili najbolji espresso . Uživancija je bilo popiti njihov uradak od kave kao da su umjetnici u svom zanatu ,izvukli bi ono nabolje iz espress kave .Imali… Pročitaj više »

Iva
Gost
Iva
6 mjeseci prije
Reply to  Mladen

To je lepo čuti.

zzz
Gost
zzz
6 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

Iako sve može biti droga ako se zlouptrebljava, postoje droge koje su samo droge i ništa drugo… heroin, kokain, speed, kristali, exovi, tripovi… sva laboratorijska sranja uključujući i tablete… i sve ono šta su dosad izmislili, a mi još nismo ni čuli za to.. To su zapravo najjači koncentrati ZLA… Pročitaj više »

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
6 mjeseci prije
Reply to  zzz

Psihodelici mogu pomoći u malim količinama, ako se zna što se radi.
Ne mislim pod time požderat dvije šake gljiva ili acid i biti u “transu” na partyju cijelu noć.

zzz
Gost
zzz
6 mjeseci prije
Reply to  rimtu

Pazi kaktusss… 🙂 gljiva, bunika, datura… bez acidizirane kemije Definitivno i provjereno nisu preporučljivi ljudima sa post-traumatskim poremećajem, problemom spavanja, noćnih mora i košmara, jer ih lako može zavrnit na suprotnu stranu. Čak i najmanja količina. Za zdravu, duhom stabilnu i neopterećenu osobu mogu biti “zanimljivo” duhovno iskustvo, ali istraumatiziranom… Pročitaj više »

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
6 mjeseci prije
Reply to  zzz

“Definitivno i provjereno nisu preporučljivi ljudima sa post-traumatskim poremećajem, problemom spavanja, noćnih mora i košmara, jer ih lako može zavrnit na suprotnu stranu”

To sigurno.
Kod svih halucinogena je bitno da nemaš nikakav strah u sebi.

zzz
Gost
zzz
6 mjeseci prije
Reply to  rimtu

Da ti pospan ne zzzujim više ovdje otvorit ću bar jedno oko i vratit se tamo di smo stali, upravo vidjeh da si se potrudio pa ću tamo i nastaviti… 🙂 🙂 🙂
Manja je gužva a i već su ribice otplivale dalje

rimtu
Member
Famed Member
rimtu
6 mjeseci prije
Reply to  zzz

Kakav undercover. 😀

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
6 mjeseci prije
Reply to  zzz

👍

Sony
Gost
Sony
6 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

+ 😍

Sam
Gost
Sam
6 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

Ado moj lijepi ostavi vutru a uzimaj cbd.
Razumijem te ali na duze vrijeme vitra steti plaho.
Cbd i nikad nikakav problem

Novi kolac
Gost
Novi kolac
6 mjeseci prije
Reply to  Sam

Ma nek steti,to mi je najmanja briga,ne mislim zivjeti 100 godina,a kakvo vrijeme ide tesko da cu i do pola dobaciti.A kad kazu da zaglupljuje tek mi onda dodje da ne gasim jo,pa da i ja vjerujem da se samo trebam vakcinisati i sve ce biti ok.Vise mi je smetalo… Pročitaj više »

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
6 mjeseci prije
Reply to  Novi kolac

Da imas je sa visokim postotkom cbd-a,nema nikakav psiho-aktivni ucinak,uklanja upale,smiruje zivce i otklanja bol. Moj kolega koristi ulje,kaze da nema vise bolova u ledjima i puno je smireniji,mada ja volim malo thc-a🤣🤣

Vidimanemogunista
Gost
Vidimanemogunista
6 mjeseci prije

U vise od dvadest godina konzumacije,nikad bolestan. Jedino sto sam primjetio kao negativan ucinak je da lose utjece na kratkorocnu memoriju. I nebih je preporucio mentalno i psihicki labilnim osobama,u biti oni nebi smjeli konzumirati nista sto moze da utjece na njihovu psihu.(ovo pisem za thc ne cbd)