Kako i zašto mediji manipuliraju naslovima? Zašto se u najavama vijesti izvlače dijelovi Odluke EU suda za tzv. ljudska prava?

Europski sud za ljudska prava

U četvrtak je EU sud donio jednu Odluku ili Presudu (jer donose jedno i drugo, ovisno o vrsti predmeta što nije jasno naglašeno) po tužbi  protiv obveznog cijepljenja djece od dječjih bolesti, radi se o Zahtjevu na obrascu koji „skinete“ sa stranica EU suda, nikako sa stranica Vladinog Ureda zastupnika Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava jer morate biti spremni na neviđene manipulacije samim obrascem zbog kojeg vam sud potom isti zahtjev odbije kao nedopušten.

Iz osobnog iskustva svima koje čeka ovaj postupak savjetujem dobro razmisliti da li ga uopće i pokretati jer ishod je – prema statistici samog suda (odbijeni zahtjevi u 97,3 %, a prihvaćeni u svega 1,7 %)  – očekivano i dogovorno s tuženim državama negativan. O troškovima  za one koji to ne mogu sami pripremiti nema potrebe ni govoriti, preveliki su.

 

„To je prva presuda (ili Odluka) Europskog suda za ljudska prava donesena i na nju se nije moguće žaliti. Ovo nije točno, postoji mogućnost Žalbe u roku godine dana Ujedinjenim narodima u Genevi. No, ne treba se nadati ničemu. Odluka EU suda za ljudska prava donesena je po tužbama podnesenima prije pLandemije Covida 19, u razdoblju od 2013. do 2015. Prema češkom zakonu, djeca moraju biti cijepljena protiv devet opće poznatih bolesti, kao što su poliomijelitis (dječja paraliza), hepatitis B, tetanus, ospice, hripavac, osim u slučaju medicinski opravdanih razloga.

Zanimljivo, samo mediji sa tajnog sastanka u Dvorani bana Jelačića održanog  17. 01. 2020. s Vladom, dobiše informaciju o ovoj odluci EU suda za ljudska prava.

 

I onda krenuše namještanja te informacije. Nije im bilo teško, već je sam sud, tj. njegov predstavnik, učinio i previše. Postavlja se pitanje, kako baš sada, u vrijeme ove pLandemije? Što je radilo do sada? Tako piše T-portal:  „DALEKOSEŽNA ODLUKA“

Zaista će biti, u ovom ludilu pLandemije, dalekosežna. A što su to „isplanirali“ u tom tzv. EU sudu za ljudska prava? Tako je Nicolas Hervieu, pravni stručnjak, odvjetnik, specijalist za EU sud kazao za agenciju AFP kako Presuda “jača mogućnost obveznog cijepljenja u uvjetima sadašnje pandemije Covida 19”.

Potom je rekao kako Presuda podupire “načelo društvene solidarnosti koja može opravdati obvezno cijepljenje za svakoga, čak i za one koji su manje ugroženi bolešću, kako bi se zaštitili najranjiviji”.

I najzanimljivije od svega, našli su oni model kako sve pokušati uspavanim i hipnotiziranim narodima preko poslušnika i slugana u izvršnoj vlasti s pridruženom joj zakonodavnom vlasti, sve upotrijebiti u ovoj pLandemiji.

Hoćemo li im to dozvoliti?

Kaže tako ovaj prepametni službenik EU suda, koji se usudi zvati ZA LJUDSKA PRAVA, kako je potreba za stjecanjem kolektivnog imuniteta kako bi se suzbila pandemija Covida 19 potaknula raspravu o potrebi obveznog cijepljenja u vrijeme kada bujaju sumnje u cjepivo.

Čak i Deutsche Welle piše, kao i naši podobni mediji, kako je EU sud za ljudska prava, kojem su se obratili roditelji djece iz Češke koja nisu primljena u vrtić zbog neprimanja cjepiva, ocijenio da je obvezno cijepljenje “neophodno u demokratskom društvu”.

I France Presse je objavio izjavu Nicolas Hervieu: “Ova presuda povećava mogućnost obveznog cijepljenja u uvjetima trenutne epidemije Covida 19”. Međutim, on ističe “slobodu procjene koju je sud prepustio državama o pitanju politike cijepljenja”.

Ali, ispustio je glavni dio, s namjerom. Nicolas Hervieu  također ukazuje da odluka suda (sad je odluka) konstantira: “generalni konsenzus o pozitivnim efektima cijepljenja koja se ne dovodi u pitanje zbog neizbježnih neželjenih efekata, jer postoji striktna znanstvena kontrola.”

Striktna znanstvena kontrola!? Koga? Gdje su dokazi?

Sud, kako dodaje Hervieu, podržava “princip socijalne solidarnosti koji može opravdati nametanje cijepljenja svima, čak i onima koji se osjećaju manje ugroženima bolešću, kada je riječ o zaštiti najugroženijih osoba”. EU sud ocjenjuje da obvezno cijepljenje djece u Češkoj protiv devet bolesti (difterija, tetanus, dječja paraliza…) ne predstavlja kršenje odredbi Europske konvencije o ljudskim pravima kad je riječ o “pravu na poštovanje privatnog života”.

“Politika cijepljenja slijedi legitimne ciljeve zaštite zdravlja, kao i prava drugih, jer štiti i one koji prime cjepivo i one koji ne mogu biti cijepljeni iz medicinskih razloga”, ističe sud i dodaje da osobe koje ne mogu primiti cjepivo onda  “zavise od kolektivnog imuniteta da bi se zaštitile od teških zaraznih bolesti”.

Na žalost, nije sve tako sjajno kako se na prvu čini. Ovu su opet jezične i normativne bravure, iste kao i one iz Direktive EU o tzv. Potvrdama o cijepljenima za koju nitko nije htio prihvatiti činjenicu da je riječ zapravo o onome što je bio plan, covid putovnicama. I, evo ih, već ih i naši EU parlamentarci, svi  osim Ivana Vilibora Sinčića i Mislava Kolakušića – izglasaše u EU parlamentu.

A što radi i koja mu je zadaća, Vladin Ured zastupnika Republike Hrvatske pred Europskim sudom za ljudska prava?

Na svojoj stranici objavljuje  i ovo:

Sve države potpisnice Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda moraju poštivati prava i slobode zajamčene Konvencijom te moraju djelotvorno rješavati povrede  tih prava na nacionalnoj razini. Europski sud za ljudska prava predstavlja supsidijarni mehanizam zaštite ljudskih prava, što znači da djeluje kao zaštitnik od povreda koje nisu ispravljene na nacionalnoj razini.

Presude i odluke Europskog suda za ljudska prava imaju obvezujući učinak samo za onu državu koja je tužena u postupku pred Sudom (članak 46. stavak 1. Konvencije).

Međutim, države članice su pozvane uzimati u obzir sudsku praksu Suda, između ostalog i razmatranjem zaključaka koji se mogu izvući iz presuda u kojima je utvrđena povreda Konvencije od strane neke druge države, ako isti načelan problem postoji i u njihovim pravnim sustavima.

O čemu nam to govore članci Konvencije za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda?

Zar nije licemjerno od vladinog Ureda držati ovo na svojim stranicama, regulirano Konvencijom koja nam to jamči, a živjeti u ovom ludilu projekta pLandemije koji nam sve ovo oduzima uz pomoć slugana bjelosvjetskih bitangi? Van snage su svi propisi, od Ustava Republike Hrvatske, svih zakona, podzakonskih akata, čak i ona odluka kojom je pLandemija nezakonito proglašena.

Dokle ovako? Do izlaska iz EU! CROEXIT-a!

HZJZ pismeno priznao da nema temelja za donošenje odluke o epidemiji

 

Arna ŠebaljcijepljenjeeuEuropski sud za ljudska pravahrvatskaljudska prava
Pretplatiti se
Obavijesti o
304 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Jednostavno receno
3 godine prije

Koja žalost, vlast koju je kao narod izabrao dopušta pojedincima da eksperimentiše i bogati se na narodu, a novinari koji bi trebali da štite interese naroda štite interese pojedinca koji narod uništava i osiromašuje. Zar je to sve samo da ja danas imam a moju djecu ko j…?

sokre
3 godine prije

jebem ja mater svima njima, a pogotovo ovima u HR vladi

3 godine prije zadnji put uredio sokre
Maki
3 godine prije

Cijepljenje ce biti obvezno. Samo sto se omca malo po malo namice (efekat kuvane zabe). Jedno ime svjetske zakulise kaze: “Jednom kada stado prihvati obavezno cijepljenje igra je zavrsena! Tada ce prihvatiti bilo sta: prinudnu donaciju krvi ili organa, sve za opcu ljudsku dobrobit!” Dakle obaveznovcijepljenje prethodi digitalnoj valuti( povlacenje gotovog papirnog novca), digitalnom identitetu(mikrocipiranju-666) i covjek postaje rob! Postoje dvije opcije: biti obiljezen zigom(bar kod-666) ili se iskljuciti iz sustava.

nepoželjni
3 godine prije

Iz svega zaključujem ono što sam i ranije znao.
Svatko će biti (prije ili kasnije) primoran da postupi prema svojoj savjesti – kukavičluku, hrabrosti ili “ludosti” i u onom zadnjem trenutku odlučiti da li želi živjeti u takvom svijetu ili skončati nasilno, vodeći u smrt i one koji su se prihvatili tog posla i doveli ga u situaciju da je izbor neizbježan.
Samo znam da ima jaaako puno kukavica i šačica hrabrih među kojima zasigurno ima i “ludih” kojima je život u ovakvom “normalnom” neprihvatljiv … Onaj koji se bude prihvatio da utjeruje prisilu biti će suočen, prije ili kasnije, upravo sa nekim od rijetkih “luđaka” i tu će mu biti životom naplaćena njegova glupost.

3 godine prije zadnji put uredio dzabaludin
tuf
3 godine prije

Svakako je primjetno kako su mediji presretni zbog odluke Europskog suda za ljudska prava u slučaju Češke i s velikim entuzijazmom su popratili rezultate na svojim naslovnicama. Da je odluka bila drukčija – ignorirali bi je kao da ne postoji. Što nam potvrđuje da su mediji glavni zagovaratelji fašizma, neslobode i ropstva. To ih čini vrhovnim licemjerima i trojanskim konjima društva.

3 godine prije

“… Hoćemo li im to dozvoliti?…” Bez dvojbe – hocemo… Sta vise, oni tesko idiotizirani u pecini – ce zajedno sa kriminalnom zlocinackom tzv “policijom” (…a mozda ce i sa “kovid odredima dobrovoljaca” upadati neposlusnim “goyimima” u kuce – i prisilno vakcinisati sve ukucane… Sve vidjeno i radjeno Bostonu jos 1905, kako “naucni radovi” o toj borbi “drevnoj” protiv pLandemije pisu… I da… I tu “borbu” iz 1905 je financirao i organizirao, a ko drugi – nego “filantrop” Rockfeller..) “…Striktna znanstvena kontrola!? Koga? Gdje su dokazi?…” Rockfellerovoj tzv “nauci” (pseudo-nauci) – nikad nije niti bio potreban bilo kakav dokaz… Dovoljnbo je bilo idiotiziranim “talibanima-pseudo-nauke” – reci dakle samo RECI (preko Rockfellerovog “naucnog” casopisa Lancet (kao te 1905) ili preko televizije a za “visokoobrazovane” talibane – preko “univerziteta”...) – i to je to… Evo ovdje vec vise od godinu dana gledamo neke talibane/talibanke (kokoske i papagaje) te iste pseudo nauke –… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Žx
3 godine prije

Imao bih jedno pitanje za autoricu teksta ili za bilo koga drugoga kome je pravo struka.
Naime, prije nekog vremena na jednom srpskom portalu u raspravi sa ljudima iz medicinske struke, a u povodu prijedloga da se cijepljenje protiv Cov-19 učini obaveznim za sve, pravnik je izjavio da država može propisati obavezno cijepljenje za djecu ali ne i za odrasle osobe. On nije obrazložio na kojim se pravnim (domaćim ili međunarodnim) aktima temelji njegova tvrdnja.
Čini mi se da bi odgovor na to pitanje, nemogućnost prisilnog cijepljenja punoljetnih građana, bio jako važan. Teško je laicima pravilno (i pravno) protumačiti zakone ili npr. Nirnberški kodeks i Helsinšku deklaraciju.
Hvala!

Son of Alerik
3 godine prije

Izlazak Velike Britanije iz EU je pokazao da je i to moguće – exit!
Jest, malo više je trajalo, malo više se pregovaralo, ali su izašli.
Međutim, izlazak iz euro valute nije moguć. Budući da je hrvatska Vlada, zajedno s potrčkom trećerazrednog namještenika lešinarskog fonda koji se odaziva na titulu guvernera HNB već debelo utopio Hrvatsku u euro kaljužu, to je iskra nade u croexit ugasla prije nego li se i upalila.
Inflacija, reset, tehnološki nadzirano cijepljeno društvo je iznad eura i EU. Svaki novi dan je i novi korak ka tomu.
Bez krvi nema natrag.

Onaj koji zna
3 godine prije

Ne postoji neovisno novinarstvo. Pitanje je samo tko piše za čije interese i po čijem nalogu. Tko misli drugačije kandidira za naivčinu godine.

A neg.
3 godine prije

Opustite se. Nemate nikakvih prava. Sudovi, mediji itd. namijenjeni su da vas ismijavaju…

RENEW
3 godine prije

Ali resnično mislite, da je pravnikom mar? Še za sebe jim ni.
Pokvarili so celo Duckduckgo. Duckduckgo se je pridružili Google, Ask in Bing. Zdaj uporabljam Startpage. V Startpage.com vtipkajte Mario Turrisi in imeli boste kup povezav, ki jih Google, Bing, Ask in zdaj tudi Duckduckgo ne najdejo. Poskusite sami.

Spacevoodoo
3 godine prije

Gotovo svi mediji manipuliraju naslovima, pa čak i oni usko specijalizirani pimjerice na glazbu ili poljoprivredu. Razlika je u namjeri zbog koje to rade. Oni sponzorirani od država, korporacija i ostalih jačih entiteta to rade s namjerom oblikovanja percepcije, dok oni manji koji su slabije ili uopće nisu sponzorirani to rade zbog gledanja, slušanja, čitanja i klikanja jer im to donosi kune za preživljavanje. Gotovo svi se služe naslovima s upitnikom, na primjer “Da li je osoba ta i ta homoseksualac/ka?” Nije potrebna kontemplacija kako bi se shvatilo da u moru infornacija sami naslovi budu i do troznamenkasti broj puta više čitani nego pripadajući tekstovi. Evo i ispod ovog članka ima par desetaka oglasa članaka s naslovima iz drugih medija. U slučaju kad je upitnik na kraju naslova percepcija po viđenom dimu percipira i vatru. Za iznijeti tvrdnju u naslovu treba imati stav, a upitnici na kraju naslova u stvarnosti… Čitaj više »

3 godine prije zadnji put uredio Spacevoodoo
Zvrk
3 godine prije

Ono kad portal Logično kritizira druge portale radi manipulativnih naslova.
Ne bi da su sveci pa da oni nikad nisu imali takve naslove. Niti je ikada bilo komentatora koji su ih kritizirali radi toga.

ledeno doba
3 godine prije

Europski sud za ljudska prava…. ha, ha, ha… Taj je sud, kao i svi ostali sudovi, samo za njihova prava kadija ti sudi, kadija te ruži Grégor Puppinck, francuski odvjetnik-direktor Europskog centra za pravo i pravdu (ECLJ) u intervjuu za tjednik “Valleurs ACtuelles” opširno je govorio o načinu na koji se iza leđa financiraju EU organizacije i europski sudovi. ECLJ je istraživao sve veze i vezice europskih institucija sa Sorosem, Gatesom i drugim Puppinck je podnio izvještaj u kojem je otkrio Sorosev utjecaja na EU sud za ljudska prava. U tom izvještaju je dokazano da su u zadnjih 10 godina, od 100 sudaca ovog suda, njih 22 imali veze sa 7 Sorosevih NGO-ova koji su pred sud podnosili slučajeve. Taj sukob interesa ogledao se u donošenju presude od strane 18 sudaca. 12 sudaca bili su direktno povezani sa zakladom Otvoreno društvo, ostali su bili povezani indirektno preko drugih organizacija- srodnih… Čitaj više »

Emiliano Zapata
3 godine prije

Npokon sam primio 2. dozu za 16.tu mutaciju brazilsko-britanskog virusa i Uopce mi nije nicta!, apsolutno NICTA! Hahaha, SahMat glupi ljubitelji Davida Ickea, reptila i svi oni koji vjeruju da globus ne siba milione km/h kroz svemir skupa s komplet kurc.. ovaj… Suncevim sistemom! Bas stte blesavi jer nevjerujete dr. BILLu i modernoj medicini, tj. farmaceutskim kompanijama koje su tu prvo da ponognu pa tek mozda na kraju nesto zarade! I to nije cve! Sad vidimm pvekasnu svijetlost u nekakvom tunelu i na kraju njega moj pas iz djetinjstva stoji pokraj teniske ball i veselo mase reppom te laje i doziva me da je dodem pokupit i bacit mu je ko nekada! SahMat svim glupim skolskim drugarima koji su mi govorili da je krepao. Moji baka i djed su ipak imali pravo da je Bleki otisao u Swiss Alpe spasavati unesrecene i da ce se vratit jednog dana kad ih… Čitaj više »

Slow motion
3 godine prije

Podijelio bih jedno razmisljanje, pa ako tko moze sto reci na tu temu..
Svi smo oduvijek bili svjedoci gotovo svakodnevnog izvjestavanja novinarskih ekipa iz bolnica, kada bi god postojalo nesto sto bi sa javnosti trebalo podijeliti. Pri tom mislim na ‘doba prije korone’..nije li istina da vec godinu dana nijedna kamera, novinar ni itko drugi nije usao u prostore neke bolnice da napravi reportazu o i sa ljudima koji se tamo lijece od covida.. pitam se zasto..ako netko zna odgovor ili ima drukcije misljenje, neka kaze.

trte_vrte
3 godine prije

e kada intelektualna i moralna gromada Mr. sc. Arna Šebalj nema nijednu rijec optimisticnu za nju i sve nas u ovom paklu u kojem smo se nasli nazalost i sa jadnom djecom i unucima onda je kraj sjest i plakat za nesretnim zivotom…ja se barem nadam da cu umrijeti u snu a preostali zivot cu kleti planere i sprovodioce prisile nad ljudima,jedino to mi je preostalo

3 godine prije zadnji put uredio trte_vrte
jsefnvijsenfvseufvos
3 godine prije

Hebe se njima oni sprovode stvorovu zadanu politiku koja se ne tiče odabranih a za sve ostale važi pa što god to bilo i fino upakirano u ljiepe riječi a sve su minhauzenske. Zlo vlada planetom od pamtivjeka.

Max
3 godine prije

Arna trebao bih vašu pomoć. Gdje da vam se javim?

mario
3 godine prije

Članak 3 zaštititi se svim sredstvima od brnjičara i zločinaca

Slonica
3 godine prije

Još imamo pravo pomalo piskarati, stave članak u 15h i mi do ponoći pišemo i pišemo i vatamo se ko muve na lepak…dok se civiliziran narod cijepi već drugom dozom mi još lamentiramo ko će brže ko će bolje. 😉

Tupko Glupko
3 godine prije

Arna, vrlo slični postoci što se tiče odbijanja i prihvaćanja žalbi kako je za ELJSP što ste napisali u prvoj rečenici teksta je i za Ustavni sud Republike Hrvatske.
Inače Ustavna tužba košta po odvjetničkoj tarifi 6.125 kuna (5.000 kuna plus PDV).

Hattori Hanzo
3 godine prije

Kroz EU sud za ljudska prava od 2009 godine je proslo preko 100 sudaca koji su bivsi zaposlenici nevladinih organizacija ugl. podruznica Otvorenog drustva.Svi postupci koji su pokrenuti od strane 7 NVO prosli su na ovom sudu.
Nije to nikakav sud za ljudska prava nego privatna ergela one krepaline Soroša.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI