Karolina i 150 patuljaka

Karolina Vidović Krišto

„Prisežem svojom čašću da ću dužnost zastupnika u Hrvatskom saboru obnašati savjesno i odgovorno i da ću se u svom radu držati Ustava i zakona i poštovati pravni poredak te da ću se zauzimati za svekoliki napredak Republike Hrvatske“, – tekst je prisege zastupnika u Hrvatskom saboru kojega izgovara predsjedatelj Sabora, a zastupnik daje prisegu tako što ustane i izgovori: „Prisežem.“

U srijedu, 22. srpnja, na konstituirajućoj  je sjednici  Hrvatskog sabora tako prisegnuo 151 zastupnik, a već koju minutu nakon toga njih 150 je pokazalo da su tekst prisege ili naglo zaboravili ili prisegu nisu baš ozbiljno shvatili. Zastupnica Karolina Vidović Krišto tijekom zasjedanja bila je bez maske jer za obavezu nošenja maske na njenom licu ne postoji ni zakonski ni ustavni okvir,  te je zastupnica postupila u skladu s prisegom koju je dala.  Predsjednik je Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković pokazao kako, ili ne poznaje Ustav i zakone države čijem je Saboru na čelu, ili kako ima teškoća s kratkoročnim pamćenjem svoje netom dane prisege, pa je zastupnici naredio kako je obavezna staviti masku ne navodeći pritom ni zakonski ni ustavni temelj, već  je kao razlog naveo da stavi masku „zato što nemanje maske ugrožava druge zastupnike“. Na pitanje zastupnice „Zašto da stavi masku?’“ naveo je kako su „preporuke takve da se nose maske i da stavi masku jer su masku stavili svi i da ne želi više polemizirati“. Predsjedniku Sabora promiče kako se umjesto na Ustav i zakone na koje je i on maloprije prisegnuo poziva najprije na manipulaciju nabijanjem grižnje savjesti, potom na preporuke, iako je zapravo riječ o odluci što Jandroković ne razlikuje, i konačno na psihologiju mase. U Jandrokovićevu nasilju bezakonja nad zakonskim i ustavnim pravima Karoline Vidović Krišto, suučesnici su svi ostali zastupnici koji nijemo slušaju i gledaju Jandrokovićevo prisiljavanje zastupnice da stavi masku bez pozivanja na elemente prisege. Jandrokoviću je doduše vrlo teško pronaći uporište za naredbu obaveze nošenja maske zastupnici Karolini Vidović Krišto, jer takvog uporišta u zakonu i u Ustavu – nema.

U svojoj sam  pritužbi, poslanoj na postupanje uredu pučke pravobraniteljice,  koju je portal Logično objavio ovdje, iznio temelje kojim je odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite nezakonita i nepravilna, a upravo je taj, iz pritužbe navedeni, sadržajni okvir indirektno naveo i predsjednik Zoran Milanović kada je davao mandat za sastavljanje Vlade Andreju Plenkoviću pri čemu su u Uredu predsjednika republike, dakle u instituciji, u ustanovi, u zatvorenom prostoru, bez maske bili i njih dvojica, i svi njihovi suradnici, i većina novinara. Ne zato što su radili nešto protuzakonito već zato što su radili ono što jest zakonito. Baš kao što je to učinila i Karolina Vidović Krišto.

Karolina Vidović Krišto odbija staviti masku
Karolina Vidović Krišto odbija staviti masku u Saboru Republike Hrvatske

 

Karolina Vidović KrištomaskeSabor
Pretplatiti se
Obavijesti o
126 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Tanja
3 godine prije

Sve 5, ali Nizozemska nas je puknula na neku listu, karantenira turiste – pa je bolje da glumimo po pravilniku ma kakav idiotizam bio u igri. Lova od turizma je lova. I ništa drugo.

Ivan
3 godine prije

Ovo je vrh današnjeg novinarstva. Hvala Vam na iscrpnom i nadasve stručnom tekstu seciranja buduće Vlade RH, sa mnoštvom konstruktivnih kritika i zanimljivim prijedlozima.

Komentator
3 godine prije

Karolina Vidović Krišto će kako izgleda, biti dostojna nasljednica Ivana Pernara u ovom sazivu Hrvatskog Sabora. Bravo Karolina, drži se i ne popuštaj!!

Slonica
3 godine prije

Hm logično mudro teme stavljate.
Udica je jaka što maske,što Vidović Krišto.
Predviđam more komentara.
Dal nudite nagradu za točne prognoze?
Dobrovoljno se javljam

sokre
3 godine prije

zanima me, obzirom da su javno istupili protiv maski na hrt u, da li će g Radin i g. Grmoja postupiti isto kao i gdja Krišto?

Emiliano Zapata
3 godine prije

Tako ce isto prisiljavati ljude na cjepivo.
Naravno nece upadati u domove ali necete u bolnice, javni prijevoz, trgovine, a mozda vam uskrate i zdravstveno osiguranje, pravo na studiranje, skolovanje opcenito itd itd.
Vasi kolege na poslu, susjedi, daljnji i blizi rodjaci ce vas nagovarat: “de sta se sad ti pravis pametan?,cjepi se ,vidis da meni nije nista!.
“Onda vecina popusti i cjepi se.
Tako primite jednu za gripu i nista se nedogogdi, pa jednu za koronu i opet nista, nema mrtvih, pa onda virus mutira pa morate po par puta godisnje na bockanje. Nakon koju godinu ustanovite da vise nemozete imati djece ili vas pogase ko muhe! !
ScreenShootajte ovo, bas ce tako ici!

Komentator
3 godine prije

Upravo tako! Ona sada mora odrađivati posao Glasnovića i Pernara, kojih nema u ovom sazivu Sabora!

Greta Thunberg
3 godine prije

Ako vam se ne sviđa članak, robovi, idite na index, tamo sipajte svoj otrov, ostavite slobodne ljude na miru.

Nyto
3 godine prije

Vrlo uvredljiv naslov članka: “SABOR REPUBLIKE HRVATSKE – Karolina i 150 patuljaka”. Sviđalo se to vama ili ne, iza tih 150 patuljaka stoji volja građana republike Hrvatske, koji su na izborima glasali za te patuljke. Ovime ne vrijeđate samo saborske zastupnike, nego i građane RH, koji su ih izabrali. Nije vam dosta što svakodnevno objavljujete članke koji Hrvatsku prikazuju u lošem svijetlu, sad ste počeli i vrijeđati . Imate tamo s druge strane 250 moralnih divova u srpskoj skupštini pa malo pljucajte po njima.

Pero
3 godine prije

Osim Pernara, jos nisam vidio desnicara u saboru.

Suzy
3 godine prije

Njonjo nije prisegnuo Ustavu RH vec svom sefu velikom vodji Plenkovii..to nije vec godina novost
Obicno potrkala
Novost je Karolina Vidović Krišto..i bravo Zastupnice. Novost je da nece HDZ novi vrtiti po Saboru svoje kao prije. Sad Ce biti drugačije i teze

Zvrk
3 godine prije

Čudo jedno kako je bila sama u tome, čak i bez pomoći svojih domovinskih suboraca.

Jurica
3 godine prije

Nedaj se dresirati Karolina, ti si naša heroina.

NAPOLEON
3 godine prije

Ako je netko brnjičar, ne znači da je i patuljak

alex
3 godine prije

Pozivanje na zakon i ustav u apsurdistanu😂😂😂

Piždro
3 godine prije

Nije lako ni sa jednim patuljkom a malte ne sa 150.. jao ti ga njoj, j’beš plaću..

SSK
3 godine prije

Karolina je “lakmus papir” za liberale, pa čak i one presvučene u “domoljubnu”kožu. Biti će tu još simptoma poput Macanovih.

grom iz vedra neba
3 godine prije

Bravo Karolina! Izdrži s ovim pijunima…

Matija
3 godine prije

A da jos svi u Sabornici stave i motociklisticke ocale?Ako udje jedan ili dva Sabornika sa koronom nece im pomoci ni maske cak,ha,ha,ha,haaaaa.Ja jucer u Ducanu iza mene pred kasom vidio Bakicu bez maske,prilijepila mi se za guzicu skoro,nije postivala ni socijalnu distancu cak.Okrenem s e ogledam je u okice njene nasmijesene pa si pomislim,kazem:Ma nema zime Bakice,nema ljutnje ni panike,nosim masku ja i za tebe i zbog tebe,da te sacuvam od korone,i ako tesko disem.Maska je problem,nuzno zlo.Pod maskom se otezano dise,Mozak treba kisika,pa ti nosi masku satima,ludnica.Maska kad je duze vremena u kontinuitetu nosis,ako je duze od pola sata,ti stvara osjecaj da zelis iskociti van iz zatvorenog prostora.Zasto drzava ne kupi za Sabor malo poveci Ionizator zraka,pa nocu izjoniziraju cijeli prostor,i preko dana ce ostat niska koncentracija Iona u zraku Sabornice,sto ce ubiti u mikro kapljicama necijim iskasljanim,izdisanim koronu.Ja Ioniziram pocesce sve prostorije u kuci i danas,kao i… Čitaj više »

Mucke
3 godine prije

Zanimljivo drustvance jer osim Kristo i Milanovic te Grmoja i Radin guraju u prvi plan pricu o ljudskim i gradjanskim pravima ,umjesto price o smrtonosnoj ugrozi.Kuriozitet su “progresivci” koji sute kao ribe .Izgleda da smatraju da je zivot maskenbal pa im je ok hodati po svijetu zakrabuljen.

Covjek
3 godine prije

Znaci sad mi svi trebali crknuti od korone jer neku babetinu nemozes zakonom da nosi masku. Nadam se da ce i doktor tako razmisljati kao ta babetina kad vas bude operirao

Blu trabant
3 godine prije

Lijepo je vidjeti vučicu među ovcama.

Max
3 godine prije

Bravo Gospodine Ponoš i gospođo Krišto. Pitanja su legitimna.

Dokurčilomi
3 godine prije

A tko će je natjerati i na temelju kojeg zakona? Kako joj napisati kaznu, na temelju kojeg zakona? Zar ćemo kažnjavati na temelju preporuka iza kojih ne stoji čak niti Ustav? S druge strane nije li vrli stožeraš PREPORUČIO da umjesto maske može i šal.

Ivica Jurčić
3 godine prije

Bravo Karolina!

Istrazuj
3 godine prije

Danas sam dobio odlicnu pricu od koja govori poprilicno jasno o ovom ludilu od lazne pandemije, a i njeni prijedlozi za komunikaciju i dalje korake je fino i informativno: “…. 🔹 Priča o koroni je slojevita priča; na površini je priča o pandemiji i virusu, ali ispod površine je puno toga sakrivenog i međusobno povezanog što se proteže nadaleko i naširoko u prostoru i vremenu. Situacija s koronom otkrila je mračnu stranu ovog svijeta, mnoge stvari od kojih smo ranije odvraćali poglede jer nije jednostavno suočiti se sa sjenkom, ni osobnom ni kolektivnom. Informacije o raznim mračnim programima takozvane elite postojale su i ranije, o tome su govorili mnogi poznavaoci i napisane su mnoge knjige, ali tek u vrijeme korone su te informacije dobile na značenju, povezujući se kao komadići mozaika u širu sliku i dajući nam takve spoznaje o našem svijetu koje više ne možemo ignorirati. Priča o vladarima… Čitaj više »

Lucija
3 godine prije

Ma koje spike…
Jedino što mogu reći o toj ženi jest da ima lijepe oči.
Njene ‘ideologije’ me ne zanimaju. Točnije, ničije. Primi se pravih pitanja i rješavanja problema.
2019. 50% ljudi u RH nije si moglo priuštiti ni godišnji odmor.
Čitajući komentare ispod vijesti o onom Macanovom bijegu sa TVa…velika većina misli isto.
Ljudima je dosta. 30 godina prežvakavanja istih stvari…!!! S nekim temama, tipa Jazovka, je debelo zakasnila. Ionako ih je većina takvih služila za pokriće, dok se u pozadini drpa. Ostaviti patolozima, povjesničarima, ako je potrebno i pravnicima.
Nikad neću zaboraviti kako je taj prvi Hod za život (suprotna strana jr valjda za smrt?) i kontra prosvjed bili održani isti dan kada i prosvjed protiv Ttip a. Slučajnost…?
Ako joj budu davali medijski prostor, a hoće, neće to dugo trajati…

Lucija
3 godine prije

Pero

Ne. Po političkoj teorijivje u pravu. Vlasništvo i kapital. To je tradicionalna desnica.
Ono na što ti možda misliš…jest nacional- socijalizam.

Crni Gavran
3 godine prije

SVAKA JOJ CAST,GLUPACI I PDGUZNE MUVE SISTEMA MISLE ISPIRATI MOZAK DOSTOJANSTVENIM OSOBAMA KAO STO JE GOSODJA VIDOVIC.JANDROKOVICU , PREPORUCUJEM DA KROZ MASKU KOJU NOSI NAPRAVI OTVOR KAKO BI BRNJICU,ALKU,ZA VOLOVE MOGAO IZBACITI PREKO MASKE DA BUDE KOMPLETNA LICNOST. IZVINJAVAM SE INACE NE ZELIM NIKOG VRIJEDJATI I NEMAM TAJ OBICAJ

štefek
3 godine prije

spodoba…mogu samo zamisliti likove koji su ju birali…

štefek
3 godine prije

spodoba…

nonwo
3 godine prije

Desničari,ljevičari,ustaše,partizani,četnici itd…To je crvena krpa,etiketiranje,… koje se (programirano i namjerno)ubacuje u svaku raspravu kako bi postala potpuno nekonstruktivna i održavala status quo jer počiva na svađama i podjelama. Ljudi to više ne mogu slušati.Povijesničari bi se temeljito , iskreno i bez političkih pritisaka i konotacija trebali baviti povijesnom istinom-tada nitko ne bi ostao bez grijeha da baci kamen,jer u svakom totalitarizmu,ratnom stanju,… je bilo zlih ljudi na svim stranama koji su radili svinjarije-što “neprijateljima” a što vlastitom narodu… Zajednički nazivnik im je da su zločinci,…Zato i nema mira (i oprosta)jer se takvi uglavnom izvuku i nema pravde-osude za ZLOČINCE…Kako Mustafa Nadarević ,kao konvertit iz jednog sistema u drugi (koji je ubijao hr sinove) u filmu kaže Gregureviću(koji naivno vjeruje da je došlo novo doba i da će dobiti pravdu/zadovoljštinu za svog sina)-NAS SVAKI SISTEM TREBA.I lijepo vidiš crno na bijelo da oni koji su žarili i palili u jednom sistemu… Čitaj više »

Max
3 godine prije

maska nije zakonski obvezna ali bilo bi pozeljno da je nosi jer iako ne sprijecava virus, bar smanjuje razbacivanje minimalno 70%.

Irena
3 godine prije

Velimire, zasto nisi imenovao i druge koji nisu nosili maske?

Irena
3 godine prije

Zasto niste imenovali i druge koji nisu nosili maske. Zasto ste se organizirano, svi nedomoljubni portali, srucili na gospodu Vidovic-K.

Irena
3 godine prije

Zasto se ne javljate kada Plenkovic, Milanovic, pa cak iz korona stozera, ne nose maske. Kakva je to hajka na Karolinu. Sramite se.

Ne moze sevreci da se zena nije zastitila. Svojim
3 godine prije

Ne moze sevreci da se zena nije zastitila. Svojim salom ista pa moguce i bolje od maske.

Grgo
3 godine prije

Sabor je kokošinjac..

Sombor
3 godine prije

Molim da mi se objasni što znači preporuka. Što to točno znači?
Moram?
Ako moram, zašto je preporuka a ne obveza?

Mogu, a ne moram?
Uopće ne moram.

Vinko
3 godine prije

Opalit je nogon u guzicu !Koga ta kozurina glumi !

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI