Karolina Vidović Krišto raskrinkava Plenkovića, Jurčevića i Franića

Karolina Vidović Krišto - Hrvatska hobotnica
121 komentar

Gospođa Karolina Vidović Krišto, saborska zastupnica, poznata po svom čvrstom i jasnom stavu i koja često kritizira hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, uputila je oštro pismo premijeru izražavajući svoju duboku zabrinutost zbog njegovih nedavnih izjava o stanju u Hrvatskoj. Gospođa Vidović Krišto jasno je istaknula da se ne slaže s tvrdnjom premijera da je zemlja u “izvanredno dobroj situaciji” te je osporila njegovu empatiju i poštovanje prema građanima.

U pismu je gospođa Vidović Krišto kritizirala korupciju medija, koje je premijer stavio pod kontrolu novcem poreznih obveznika, zbog čega se mediji ne bave kritičkim istraživanjem, već “papagajski ponavljaju” premijerove manipulativne izjave.

Posebno je naglasila i njegovu izjavu da neće raspravljati o aferi HEP, što je ocijenila kao bahatost i nepoštivanje demokratskih vrijednosti. Gospođa Vidović Krišto tvrdi da su afere važne za rasvjetljavanje korupcije i bezakonja koja su uzrok niskih plaća i visokih cijena s kojima su suočeni hrvatski građani.

U pismu se također činjenice pokazateljima loše situacije u zemlji, uključujući nisku stopu nataliteta, masovno iseljavanje građana, rast cijena osnovnih potrepština, teškoće s ovrhama, i korupciju u nekim ključnim državnim institucijama.

Gospođa Vidović Krišto je iznijela konkretan primjer koji je u pismu spomenut, a tiče se osobe po imenu Josip Jurčević. On je partner tajkuna Pavao Vujnovac, koji je do nedavno bio državni činovnik. Gospođa Vidović Krišto tvrdi da je Jurčević transferirao milijune eura iz Republike Malte, a da nitko ne postavlja pitanja o legalnosti tog novca. On je, prema njenim tvrdnjama, skupa s Vujnovcem, kriminalno preuzeo tvrtku Dalekovod, nanoseći štetu stotinama malih dioničara i hrvatskom proračunu. Istovremeno, smatra da relevantne državne institucije ne reagiraju jer su, po njezinim tvrdnjama, bitno deformirane i blokirane.

Također, u pismu je naveden i primjer aktualnog visokog dužnosnika tajne službe SOA, po imenu Davor Franić. Gospođa Vidović Krišto ističe da Franić živi u luksuznom zdanju u zagrebačkom Maksimiru, a okolnosti tog aranžmana ostaju nerasvijetljene. Prema njezinim tvrdnjama, to je povezano s poslovnim strukturama koje premijer omogućuje zarade, što je istaknuto kao sličan obrazac kao u slučaju plinske afere HEP.

Gospođa Vidović Krišto zaključuje pismo porukom da će zajedno s većinskim poštenim dijelom Hrvatske nastojati uspostaviti vladavinu prava i stvoriti pravedno i prosperitetno društvo za dobrobit svih građana, ističući da političke strukture, uključujući premijera i vladajuće, moraju biti odgovorne za svoje postupke sukladno zakonima i europskim vrijednostima.

Sve objave saborske zastupnice Karoline Vidović Krišto, možete pratiti na njenoj novoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/kvidovickristo.oip


Pismo Karoline Vidović-Krišto

Poštovani gospodine Plenković,

Na Vašu izjavu da je Hrvatska u izvanredno dobroj situaciji, svatko zdravorazuman se pita u kojoj državi živi predsjednik hrvatske vlade?

U svakoj uređenoj državi Vaša izjava bi bila razlog opće društvene osude, jer ona jest dokaz ne-empatičnosti i prijezira prema vlastitim građanima. Međutim, Vi ste hrvatske medije korumpirali novcima hrvatskih poreznih obveznika i stavili ste ih pod kontrolu, te iz tog razloga main-stream mediji papagajski ponavljaju Vaše uvredljive manipulacije, umjesto da ih jednodušno osude.

Jučerašnja Vaša izjava da o aferi HEP nećete razgovarati, svjedoči neviđenoj bahatosti kakvu današnja demokratska Europa ne poznaje. Vi niste monarh, već izabrani dužnosnik podložan Ustavu i zakonu. Vas nitko nije ovlastio očigledni kriminal, a afera HEP jest teški i rijetko viđeni i primitivni lopovluk, proglasiti nepostojećim.

U demokratskim društvima afere se rasvjetljuju i procesuiraju, što Vi zajedno sa svojim pomagačima (od pravosuđa do medija) onemogućujete. Upravo to skrivanje korupcije i bezakonja jest temeljni uzročnik niskih plaća i visokih cijena kojima su hrvatski građani izloženi.

O Vašoj, pak, „izvanredno dobroj“ situaciji u Hrvatskoj govore sljedeće činjenice:

  • 2022. godine u Hrvatskoj je rođeno najmanje djece u zadnjih sto godina, jer, zahvaljujući nepravdi i korupciji, hrvatska djeca se rađaju u Munchenu i Dublinu, a ne u Zagrebu ili Rijeci.
  • Za vrijeme Vaše vladavine i Vašeg prethodnika Zorana Milanovića, iz Hrvatske je iselilo preko pola milijuna hrvatskih građana.
    U zadnje tri godine cijene luka, jaja, mlijeka i brašna poskupjele su za 100%, tako da hrvatski građani plaćaju veće cijene za osnovne potrepštine nego u Njemačkoj, a plaće su im tri do četiri puta niže nego u Njemačkoj.
  •  U Hrvatskoj je 220.000 hrvatskih građana blokirano zahvaljujući najsramotnijem, protuustavnom, protueuropskom i protucivilizacijskom Ovršnom zakonu, koji u takvoj formi ne postoji u nijednoj drugoj zemlji članici Europske unije.
  •  Dok banke ovih dana objavljuju da imaju rekordno visoku dobit, a lihvarske agencije bez ikakvog nadzora teroriziraju desetine tisuća hrvatskih građana, Vaš HNB ništa ne čini kako bi provodio zakone i štitio hrvatske građane.
  •  Vi izjavljujete da nema novaca za povećanje plaća u pravosuđu, zdravstvu, prosvjeti i policiji, ali ima novaca za uplatiti 900 milijuna eura HEP-u kako bi taj HEP skupo kupovao plin od INE i jeftino prodavao Vašem tajkunu Vujnovcu.
  •  Rezultat Vaše vladavine jest da ste DORH, sudove, državni Inspektorat, Agenciju za zaštitu tržišnog natjecanja, SOA-u i policiju u potpunosti blokirali i pretvorili u servis gramzljivih moćnika.
  •  U svakoj uređenoj državi afere se rasvijetljavaju, a počinitelji kažnjavaju. U Hrvatskoj, pod Vašom vladavinom, afere se ne rasvijetljavaju, već se novim aferama prikrivaju.

Gospodine Plenkoviću,

Kada bi pravosuđe u Hrvatskoj funkcioniralo, onda bi direktor HEP-a, Frane Barabrić, i Vaš tajkun, Pavao Vujnovac, bili u istražnom zatvoru.

Vi ste blokirali pravni poredak kako bi se krađa nacionalne imovine i novca poreznih obveznika odvijala neometano.

Drskost i bahatost u kršenju zakona u Hrvatskoj šokira sve naše prijatelje u inozemstvu, koji si postavljaju pitanje – kako je moguće da jedan pristojan i čestiti narod, kao što je hrvatski narod, ima do te mjere odnarođene političke strukture?

Kako je moguće da osobe kao što su Josip Jurčević, partner Vašeg tajkuna Vujnovca, koji je donedavno bio državni činovnik, transferira milijune eura iz Republike Malte bez da itko postavlja pitanje o legalnosti tog novca? Taj bivši obavještajac je, uz pomoć Trgovačkog suda u Zagrebu, skupa sa svojim partnerom Vujnovcem, kriminalno preuzeo Dalekovod, nanoseći štetu stotinama malih dioničara i hrvatskom proračunu, bez da ijedna državna institucija reagira. Te državne institucije ne mogu reagirati, jer ste se Vi pobrinuli za deformaciju svih bitnih državnih tijela.

Tako aktualni visoki dužnosnik tajne službe SOA, Davor Franić, pod nerasvijetljenim okolnostima živi u luksuznom zdanju u zagrebačkom Maksimiru, upravo s PPD-ovskom strukturom kojoj Vi omogućujete zarade, kao u slučaju plinske afere HEP.

Ovako bahata zlouporaba javnih institucija, u ovom slučaju obavještajne službe, nije zabilježena u nijednoj državi članici Europske unije.

Jedina Vaša efikasnost jest korumpiranje medija, koji papagajski ponavljaju lažne ankete, koje, pak, izazivaju podsmijeh ogromne većine hrvatskih građana.

U demokratski uređenoj Austriji, zbog korumpiranja medija i objavljivanja lažnih anketa, bivši kancelar Sebastian Kurz, morao je odstupiti, te mu sada prijeti deset godina zatvorske kazne. Vi očigledno mislite da će hrvatski pravni poredak biti trajno blokiran, a hrvatski građani pasivno promatrati kako im gramzljive i ohole političke strukture oduzimaju pravo na život u uređenoj državi, u kojoj su svi građani jednaki pred zakonom i nitko nije izuzet od odgovornosti za učinjeno i izgovoreno.

Ja Vam poručujem da ću skupa s poštenom, većinskom Hrvatskom, učiniti sve da u Hrvatskoj uspostavimo vladavinu prava i uredimo ju kao pravednu i prosperitetnu.

Tu obvezu imamo prema svim žrtvama danim za slobodu Hrvatske, kao i za budućnost naše djece. A vi (i vladajući, i lažna oporba) položit ćete račune u skladu s hrvatskim zakonima i temeljnim europskim vrijednostima.

S poštovanjem,

Karolina Vidović Krišto
zastupnica​

andrej plenkovićDavor FranićJosip JurčevićKarolina Vidović KrištoKorupcija
Pretplatiti se
Obavijesti o
121 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Biti-ili-ne-biti
8 mjeseci prije

„Misli na druge, cijepi se!“ Najcrnje slutnje ipak su se obistinile. Tijekom 2021. godine umrlo je više umirovljenika nego ikada u povijesti, čime je Hrvatska oborila čak i rekordnu smrtnost iz 2020. godine kakvu nismo imali još od kraja Drugog svjetskog rata. Prema službenim podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje 2021. godina (bez podataka za prosinac) odnijela je 60.815 umirovljenika, što je za čak 6.237 više nego u plandemijskoj 2020. U 2020. ukupno su umrle 57.023 i tada je to bila 10,1 posto veća smrtnost nego u godini ranije, a „korona je bila četvrti uzrok smrtnosti“. Iako se u članku neutemeljeno konstatira da je ovoliki broj umrlih umirovljenika „neposredna posljedica pandemije, bilo da je riječ o umiranju od Covida-19 ili o nedostatku liječničkih pregleda i zdravstvene skrbi“, više je nego očigledno o čemu se radi. Nismo zaboravili propagandu o tome kako su „cjepiva“ 100 % sigurna i učinkovita i „Misli na druge,… Čitaj više »

Mat
8 mjeseci prije

???Protiv Plenkovica,a za Europske vrijednosti??? Pa Plenkovic je Europska vrijednost,Trojanski Konju,zenskog roda.

Primat
8 mjeseci prije

Putzfrau, u kupleraju.

Koja
8 mjeseci prije

Samo je glasovi interesuju, ništa više! Dobro “radi”, ima naivaca na tone, već sad cenim da će i u sledeći saziv

Emiliano Zapata
8 mjeseci prije

Sto to vrijedi? Prijavila ih je neznam ni ja koliko puta dorhu, mupu , drzavnom tuzilastvu, pisala pisma skupa s ostalima sve uzalud kad nema policiju u svojim rukama… Isto kao sto svi znamo da nas zaprasuju, truju, namjestaju vrijeme itd. Sto mozemo bez Tom Cruisa u f16?

Primat
8 mjeseci prije

jel to “Zmaj od Zavelima”, a ..protiv “Guje od Minkena”, ..dobitnice – “Global Leadership Awards”?
..nije li to ono, ista ekipa?

Analea1
8 mjeseci prije

Jedino vjera u dragoga Boga i gospodina Isusa Krista!!

Max
8 mjeseci prije

Pravedna i beskompromisna kao i uvijek.

JoeP
8 mjeseci prije

Neznam šta se tu ima raskrinkavat. Prevara i je u tome kako bi se mase zabavljale raskrinkavanjem.
Ostaje uvijek isto pitanje glavne podjele, na one koji misle kako se sistem može popravit po pravilima sistema i one koji znaju kako je to nemoguće.
Kontrolni sistem je dizajniran kao nepromjenjiv po pravilima istog, a općenito komentiranje događanja u saboru i vladi drži mase u iluziji i samo produžuje agoniju.

Keki
8 mjeseci prije

On je đubre.

Mrdomir
8 mjeseci prije

Religija je šuplja bajka za praznoglave sitnozupce.

Gojko
8 mjeseci prije

Primas placu za to sto pises dopise i prijave, pretvori to u djela i onda sluzi narodu i budi sretna

za slom spremni
8 mjeseci prije

Za slom spremni
Tupko iz Banskih dvora (AP) i Saborsko lupetalo (GJ) skupa sa tujmanovom Hrvatokracijom, sada  po principu spojenih posuda (oni to nazivaju inkluzivnost i koherentnost kak to akademski zvuči) imaju   za pantaganu   alibi za optužbe na sve probleme u Banovini rvatskoj.
Tujmanova Hrvatokracija vlada (tiranizira ko Enver Hođa) već 32 godine, dulje nego je stolovao Maršal 27 godina kao predsednik  FNRJ/SFRJ(od 14. siječnja 1953. do 4. svibnja 1980.)   Razmotrimo uspjehe-napretke za vrijeme Titoizma i za vrijeme Tujmanizma ( ne uračunavajući EU fondovske investiicije).
Hrvascka je KRAVAtizirana, stavljena joj je omca od kravate oko vrata i biti će mo udavljeni uz modni detalj međunarodne prepoznatljivosti brendirane kravate sa kockastim uzorkom na glagoljici. Ma divota za povjest i dugo sječanje na jedan narod koji nije znao porjeklo svoga imena , imao 3 pisma, (latinica,glagoljica,bosančica-čirilica) 3 govora, (čakavski,kajkavski,hercegovačko-dubrovački)  3 religije (kršćanstvo, kristijanstvo-bogumilstvo,muslimamstvo) i 1 more (Hadrijansko-Adrijansko ). Bog i Hrvati ili za ubuduće Hrvati bog!

Valter
8 mjeseci prije

“bahatosti kakvu današnja demokratska Europa ne poznaje”

Naprosto je nevjerojatno koliko je Krištin mozak pokvaren.

Dok ona psihopatkinja Ursula vlada, i za to je dobila nedavno nagradu, i dok su sva osnovna civilizacijska pravila agresivno prekršena, Krišto govori o “demokraciji” i “uređenosti”.

Kakva je to “uređenost” zapravo?

Genocidna politika masovne zamjene stanovništva u Francuskoj, Njemačkoj, UK, Švedskoj…?

Satiranje svih sloboda izražavanja u ime perfidnog “govora mržnje”?

Satiranje ekonomske pravednosti sa nametnim židovskim ratom u Ukrajini?

Pa gdje je mozak te žene? Ovo prelazi sve granice kakve gluposti govori.

Ivan
8 mjeseci prije

Kada ce taj krmak platiti danak za kupljenih 19 milijuna doza mRNA cjepiva i svu silu smrti i patnje koju je izazvao sa globalistickom farsom u koju se sa svojom bandom razbojnika bespogovorno ukljucio? Sto mislite koju kaznu zasluzuje i za jednu smrt a kamo li za izazvane na respiratorima i cjepivima?

Grdi
8 mjeseci prije

Na zalost sto to znaci? …….. nista se nece promijeniti jer banditi imaju svoje duge prste u svim porima drustva ……. jedino spas moze donjeti neki novi Tito koji bi par tisuca pred zid po kratkom postupku ….. -) ….

Slavonac
8 mjeseci prije

Ha, ha, ha, poceli pisati sta Kristo govori.Logicno,ona je zapadno odgojena I govori daje isto napad Rusa na Ukrajinu, kao devedeseti napad drazini bojovnika na druge narode.U saboru je trazila ratnu ostetu,to nepisete jer se vas tice.

Sara
8 mjeseci prije

Puno zuji, malo meda daje.

nessy
8 mjeseci prije

Raskrinkavanje afera u Hrvatskoj ima isto toliko smisla kao i koristenje kisobrana za vrijeme tajfuna. Doslovno svakodnevno, toliko afera se otvori da je to doslovno nevjerojatno. Od malih partijskih stakora koji kradu armaturu po gradilistima, pa sve do ‘kraljice’, koja je planirala zajedno sa jatacima, uzeti u periodu 20 godina, cca 500.000.000e (pola miljarde eura), od drzave. Ljudi su dovedeni u stanje indignacije, gdje na takve vijesti samo slijezu ramenima. Tek kada prvi drzavni duznosnik okiti stablo, ili dobije 7.62 u potiljak, mozda bude nade za napredak. Do tada, samo slijeganje ramenima i ogorceno gundjanje protiv pravomocno osudjene zlocinacke, koja ce izbore dobijati, dok god bude imala volje za kandidiranje. Sistem to nikada nece rijesiti jer je tako postavljen, znaci preostaju nam ‘usamljeni vukovi’, vigilante-i, koji su odlucili da je dosta i spremni su dati zivot za to. Nijedno drustvo nije savrseno, ali recimo iz kineskog modela mi se jako… Čitaj više »

goran
8 mjeseci prije

kako je moguće da imamo takve lopove na vlasti,pita karolina?
e pa draga karolina odgovor je ful jednostavan,za takve lopove možemo zahvalit jednoj agenciji koja je svjetski poznata i koja gura nos u svakoj državi na svijetu i ta agencija postavlja vlade u mnogim državama svijeta.
nema tu nikakve demokracije,to je samo predstava za ovce.
vlast u hrvatskoj postavlja CIA.
jer njima igra veliku ulogu da su na vlasti točno oni lopovi koji igraju za njih,i to je sva mudrolija.
dok mi obični gradjani ne počnemo čuvati izborne kutije na izborima uvijek če nam biti ovako.

Necjepljeni Kokot
8 mjeseci prije

Zašto Frane Barbarić ??? Pa obavijestio je ministra Filipoviča što će se dogoditi ! Ovaj je rekao da to nije tema ! Tako damalo proučite materiju a ne samo da sve nabacate na jednu hrpu !

Vjernik
8 mjeseci prije

Ne vjerujem nikome.

Iskren
8 mjeseci prije

Problem za vladajuce je sto jos uvijek ima poprilicno zakopanog oruzja…

Dito
8 mjeseci prije

Ne trudi se zeno, mi Hrvati smo jedinstvena sorta.

Mrdomir
8 mjeseci prije

Religija je mentalna droga za šupljoglave ovcoide.

Lucija, prva
8 mjeseci prije

Još jednom se pojavi s takvim komentarom…pa ćeš dobiti što zaslužuješ. 😁😡

Lucija, prva
8 mjeseci prije

Nema u tvom komentaru ništa logično.

Lucija, prva
8 mjeseci prije

Tvoji komentari su otvorena SPRDAČINA s
– Religijom, jer stavljao lažna proročanstva,
– komentatorima i čitateljima,
– temom i portalom.

Maaja
8 mjeseci prije

134 komenta
vidim i osmijeh kod admina i što će se prominit nakon prolaza ovog komenta???
Svi smo ovdje na školovanju duše i dozom slobodne volje za opredjeljenje OPS-OPD te je cilj što čistije duše nazad pred pravednu Nebesku vagu koja će vagati -što si radio za svog ovog postojanja ???

Ajajaj
8 mjeseci prije

Ja neznam niti jednu zemlji gdje se provodi pravda, čak niti jednu neznam, koja bi trebala biti perjanica demokracijs. Ova Vidovic Kristo je dio sistema. Cim toliko hvali iluziju demokracije i pravosuđa…

Filip
8 mjeseci prije

Dobro mu je napisala.

xxy
8 mjeseci prije

Plenković očito i tako pametan ne razmišlja o svojoj propasti!Sluga sotonskih sinova

Persona Grata
8 mjeseci prije

Pomiješali ste dvije osobe s istim imenom i prezimenom. Prof. J. Jurčević je povijesnicar i predaje na fakultetu.

Faboo
8 mjeseci prije

Bravo za hrabrost Karoline ali…. i Karolina kao večina hrvatke vlasti polaže nade u demokratsku europu i njene vrijednosti. Europa kao i Hrvatska i večina država europe kao država ne postoje. Sustav demokracije u koji su se svi kleli izgleda nikad nije ni postojao nego je samo bio paravan za zaštitu nacizma koji se sada propagira kao bolji politički sustav a plenković je pijun u realizaciji tog sustava. Kao Hrvat mogu konstatirati da Hrvatska pod ovom vladom je dokazala da Hrvatska nije sposobna postojati kao država. Ova vlada je stvorila svoja 4 jahača apokalipse koji su Hrvatsku državu odveli u ponor iz kog se više nikako ne može vratiti a o tome šute svi ; narod a posebno onaj nazovi pošteni, intelektualci, branitelji, crkva! Sva vrijednost u svim tim očima je novac koji kada se skloni iz opticaja će odvesri sve u još veći ponor! Rješenje; PROBUDITE SE!!!

Stjepan Čobić
8 mjeseci prije

Jedna od rijetkih, svijetlih točaka u politici uopće.
Mišljenja sam da demokracija ne postoji, već se sve riješava novcima(materijalno).
Treba ukinuti finansiranje političkih stranaka, općina i gradova, koji nisu samodostatni, pa čak i crkve, iz džepova građana, te donijeti zakon o podrijeklu imovine (gdje osoba sama mora dokazati podrijeklo imovine).
Bespravno stečenu imovinu uložiti u proizvodna radna mjesta.
Dok se to ne dogodi, bojim se da je “svjetlo na kraju tunela” mikroskopski maleno.
Nisam vaš odvjetnik, ali za sve one negativne komentare , jedna konstatacija:
Nije važno što govori, već tko govori.
Svako dobro vam želim i nemojte se “umoriti”.

Mali Mjesec
8 mjeseci prije

On ni ti je poštovan ni ti je gospodin!

Tadija
8 mjeseci prije

Žena ustupi zube trubeci da nam kriminalci čine i kroje vlast i sudbinu,ali ima dovoljno trolova koji izvrcu priču.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI