fbpx

Pritužba o postojanju nezakonitosti i nepravilnosti u radu državnih tijela

Stožen Korona

Suradnik redakcije portala Logično, Velimir Ponoš, poslao je danas pritužbu o postojanju nezakonitosti i nepravilnosti u radnu državnih tijela u kojoj otkriva niz manipulacija, kršenje ljudskih prava i nedorečenosti Stožera glede koronakrize, a koje imaju nesagledive posljedice na cjelokupno društvo Republike Hrvatske. Radi se o još jednom neizbrisivom tragu koji može poslužiti kod eventualnih budućih postupaka. Pritužbu prenosimo u cijelosti.

 

Pritužba o postojanju nezakonitosti i nepravilnosti u radu državnih tijela

Uvodno podnositelj navodi kako se prema odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite (u daljem tekstu: Stožer) KLASA: 810-06/20-01/17 URBROJ; 511-01-300-104 od 10. srpnja, 2020.(1), te dopuni odluke KLASA: 810-06/20-01/7 URBROJ: 511-01-300-106 od 14. srpnja, 2020.(2), utvrđuje obaveza nošenja maske za lice ili medicinske maske u zatvorenim prostorima pri čemu se Stožer poziva na preporuke Svjetske zdravstvene organizacije (u daljem tekstu: WHO) od 5. lipnja 2020. (3). Iz odluka proizlazi kako se osobama koje ne nose masku uskraćuju brojna građanska prava: pravo na rad, pravo na pristup tijelima javne vlasti, pravo na javne usluge, pravo na nabavku namirnica, pravo na zdravstvenu zaštitu itd., odnosno osobe koje ne nose masku isključuju se iz društva i gube sva građanska prava. Iz odluka također proizlazi kako se građane podvrgava zlostavljanju, kao i liječničkom ili znanstvenom pokusu u kojem sudjeluju bez svoje privole čime se krši članak 23. Ustava.

–  Podnositelj dokazuje kako su odluka i dopuna odluke (u daljem tekstu: odluka) bez pokrića u preporuci WHO, na koju se preporuku poziva Stožer, odnosno da za odluku ne postoji pokriće unutar medicinske znanosti.

– Podnositelj dokazuje kako je odluka suprotna zakonima RH, Međunarodnim konvencijama kojih je RH potpisnik, i Ustavu Republike Hrvatske.

Prethodno uvidu u preporuku WHO, od dana 5. lipnja 2020. „Advice in the use of masks in the context of COVID-19“ za koju Stožer kaže da je temelj donošenja odluke (4) podnositelj navodi kako se kao orijentir donošenja ovakve ili bilo koje slične odluke ne smije uzeti niti jedan narativ bez propitkivanja, a osobito ne u svijetu medicine i farmacije u kojima se studije često lažiraju i/ili namještaju što je u prethodnoj pandemiji svinjske gripe činio i sam WHO čiji su čelnici za stvaranje lažne pandemije svinjske gripe dobivali novac farmaceutskih kompanija što je okarakterizirano kao „prevara stoljeća“.(5)

Nadalje, uvidom u preporuku vidljivo je kako sadržaj odluke nije usklađen sa sadržajem preporuke budući se unutar preporuke nije ispitivao okvir na koji se odluka odnosi. Primjerice nigdje se unutar preporuke nije ispitivao utjecaj nošenja maske za lice na zdrave ljude koji rade osam sati dnevno plus dva sata javnog prijevoza u raznim vremenskim uvjetima i na dulje staze, a na koje se odluka odnosi budući je ista donesena na takvu populaciju na sve vremenske uvjete i do kraja epidemije,  iz čega slijedi kako je pozivanje na preporuku svjesna ili nesvjesna laž.  Identično je i s osobama predisponirana rizika koje su kontraindicirane za nošenje maske. Štoviše, u preporuci jasno stoji kako nema izravnih dokaza o učinkovitosti nošenja maske za lice za zdrave ljude pri prevenciji respiratornih virusa uključujući virus COVID-19, te je odluka Stožera pozivanjem na preporuku u svim segmentima odluke ozbiljna manipulacija i oblik dovođenja u zabludu.

Nastavno, čak i da preporuka WHO pokriva odluku Stožera, Stožer je obavezan sve preispitivati, te je dužan postupati prema hrvatskim zakonima, Međunarodnim konvencijama i Ustavu, a ne prema preporukama WHO i nikako ne ultimativnom odlukom.

Tako je, pored kršenja čl. 23. Ustava što je navedeno u zaglavlju pritužbe, prekršen i čl. 3., čl. 5. i čl . 16. st.2 . Prekršen je i Zakon o zaštiti prava pacijenata (NN 169/04, 37/08) i to svi članci od 1. do 8. , te čl. 10. i čl. 16., a prema Konvenciji o zaštiti ljudskih prava i dostojanstva ljudskog bića u pogledu primjene biologije i medicine (NN 13/2003) prekršeni su čl. 1., čl. 2., čl. 4., čl. 5. i čl. 10.

Prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (NN 79/07, 113/08, 43/09, 130/17, 47/20) prekršen je čl. 49. koji definira kako se dezinfekcija u tijeku kroz obaveznu protuepidemijsku dezinfekciju obavlja tijekom bolesti odnosno kliconoštva što znači da se mjera smije odnositi samo na bolesne osobe i na osobe za koje je utvrđeno da su zaražene.

Konačno, prema čl. 7.  st. k) Zakona o potvrđivanju Rimskog statuta Međunarodnoga kaznenog suda (NN 5/01) odlukom Stožera počinjen je zločin protiv čovječnosti.

U skladu sa svime navedenim podnositelj podnosi pritužbu na odluku Stožera  kojom se grubo krše ljudska prava i diskriminiraju osobe koje ne nose masku za lice, te se ljude izlaže nezamislivoj torturi. Završno, podnositelj traži od ureda pravobranitelja da razmotri i da se očituje o predmetu, te da postupi  u skladu sa svojim ovlastima i nadležnostima, odnosno da traži žurno ukidanje ove sramotne odluke.

S vjerom kako, a što navodi čl. 1. Ustava RH: „U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih građana“ s poštovanjem Vas pozdravljam

Zagreb, 20.7.2020.

Velimir Ponoš

Na znanje:

 • Nacionalni stožer civilne zaštite
 • Hrvatski zavod za javno zdravstvo
 • Kabinet ministra zdravstva
 • Vlada Republike Hrvatske
 • Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina RH
 • Hrvatska liječnička komora
 • Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata grada Zagreba
 • Ured predsjednika RH

Prilozi:

 1. https://civilna-zastita.gov.hr/UserDocsImages/CIVILNA%20ZA%C5%A0TITA/PDF_ZA%20WEB/Odluka%20-%20maske.pdf
 2. https://civilna-zastita.gov.hr/UserDocsImages/CIVILNA%20ZA%C5%A0TITA/PDF_ZA%20WEB/Odluka%20maske%20-%201.%20dopuna.pdf
 3. https://www.who.int/publications/i/item/advice-on-the-use-of-masks-in-the-community-during-home-care-and-in-healthcare-settings-in-the-context-of-the-novel-coronavirus-(2019-ncov)-outbreak
 4. https://www.poslovni.hr/hrvatska/bozinovic-otkrio-do-kada-cemo-morati-nositi-maske-4241699
 5. https://www.forbes.com/2010/02/05/world-health-organization-swine-flu-pandemic-opinions-contributors-michael-fumento.html#480c0fb148e8

 

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
150 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
sokre
Gost
sokre
1 godina prije

svaka Vam čast g. Ponoš

david
Gost
david
1 godina prije

U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih građana
Sto ovo znaci?
lici mi kao
Proleteri svih zemalja ujedinite se.

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije

Svaka čast. Sve pohvale. Nadam se kako je procjena suradnika i portala bila ispravna odnosno kako javne i tajne službe neće poduzimati ikakve ozbiljnije radnje protiv njh. Ne mislim kako će se nešto s ovim promijeniti, ali ako svatko napravi ono što je sam u mogućnosti napraviti onda bi se… Pročitaj više »

Max
Member
Max
1 godina prije

Bravo Velimire! Ne damo se u mozak.

The Who
Gost
The Who
1 godina prije

Svaka čast (svaka ti dala)

Slonica
Gost
Slonica
1 godina prije

I jeste dobili odgovor? Jucer je bila tema o posjetu djeci u bolnicama,po svim europskim,medunarodnim pravima zabrana posjeta je neustavna. Ništa nije riješeno. Po zakonu rh osnovna škola je obavezna,prekinuta je radi kovida,poslije su se vraćala samo djeca do 4 raz, i rijec obavezna se zamijenjivala škola je sigurna(ako dijete… Pročitaj više »

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 godina prije

E ovo je prava stvar. Svaka čast gospodinu Ponošu. Mislim da bi ovakve pritužbe i ostali građanni, barem oni svjesni situacije, trebali uputiti i Stožeru, ali i Vladi, Saboru, tijelima lokalne uprave i svojim saborskim zastupnicima kao i pučkom pravobranitelju (ili pravobraniteljici). Možda bi nekoliko stotina ovakvih pritužbi nekoga od… Pročitaj više »

Mario
Gost
Mario
1 godina prije

Ja sam diskutirao sa saradnicima o mogucnosti za tuzbu ali logicno me je preduhitrio. Logicno hvala, hvala 1000 puta. U ovom Orvelovskom svijetu pocetku zastrasujuce diktature i ukidanja slobode vi ste UZOR.

Vesna
Gost
Vesna
1 godina prije

Svaka čast gosp. Velimir Ponoš

burt
Gost
burt
1 godina prije

Covid 19, smrtni slucajevi, dobna struktura u postocima do kraja svibnja 2020 00/64 godine Belgija 7.2% Francuska 11.2% Indija 49.5% Nizozemska 5.2% Meksiko 62.1% Svedska 6.9% Irska 7.4 Florida 15.6% California 21.0% po ovim podacima se moze vidjeti kako je razlicita smrtnost zavisno koja je drzava u pitanju u istoj… Pročitaj više »

Davor drugi
Gost
Davor drugi
1 godina prije

Za V. Ponoša, u prvom tekstu V. Ponoša na tu temu spočitao sam tada u svom komentaru, kada nam je sve te nepobitne dokaze predočio i obznanio zašto čeka, zašto se ne podiže tužba protiv RH zbog očiglednog kršenja niza zakona i propisa, da ne bi bio uzaludan sav taj… Pročitaj više »

nomen est omen
Gost
nomen est omen
1 godina prije

Bravo, g. Ponoš! Da je njima do toga da zaštite osobe iz rizične skupine, onda bi im nabavili maske s nanofilterima jer one, kako sami tvrde (iako im ja ni to ne vjerujem), ne štite samo druge osobe, nego i osobu koja nosi masku. Umjesto toga oni nastavljaju s iracionalnim… Pročitaj više »

Mrčikola
Gost
Mrčikola
1 godina prije

Hvale vrijedno od portala.
Ovo je i zajednički uspjeh svih konstruktivnih komentatora portala u čijim je komentarima gospodin Ponoš vjerojatno pronašao inspiraciju i prepoznao podršku za ovaj čin.

Marko Antolos
Gost
Marko Antolos
1 godina prije

g. Ponoš, molio bih vas na osvrt o pravnom lijeku protiv tiranije vlasti. Osobno nisam dovoljno upoznat sa pravnim sustavom da o tome govorim ali imam svoje sumnje odnosno neprovjerene informacije. Nije li uzaludno slati ovakvu pritužbu onima koji veoma očito ne mare za nju? Nije li tužba ustavnom sudu… Pročitaj više »

Zadranin
Gost
Zadranin
1 godina prije

To rođo! Tuži! 😂

P***!

Suzy
Member
Suzy
1 godina prije

Kapa do poda g dine Ponos

Slonica
Gost
Slonica
1 godina prije

Odgovor ce biti ,Sve je u skladu s propisima i preporukama Vijeća Europske unije kako za druge članice tako i za Rh.

Planet zemlja
Gost
Planet zemlja
1 godina prije

Jordan maxwell-matrix of power.svaka cast svima koji kroz ovaj sistem pokusavaju nesto.meni je to potpuni gubitak vremena.totalni,potpuni gubitak vremena.sretno,ljudi.

Malivz
Gost
Malivz
1 godina prije

Nije mi jasno što se sada bunite, a na dan izbora ste ostali doma ili podržali ovo sranje. Pa kaj ste vi akvarijske ribice ili ljudi?

Budi prirodan
Gost
Budi prirodan
1 godina prije

Ponosan sam suprug zene koja kad joj u ducanu ili u posti pristojno zapovijede da mora nositi masku, ona vise u taj ducan ili postu ne ide. Jednostavno ode tamo gdje ju puste bez maske. Hrpa nas takodjer jos ovo radi. Toplo preporucam svima!

Dokurčilomi
Gost
Dokurčilomi
1 godina prije

Bravo, svaka čast.

Ad astra
Gost
Ad astra
1 godina prije

Interesantni su ovi novi branitelji ljudskih prava. Činjenica je da imaju pravo, ako gledamo s zakonske strane. Na našu sreću do sada se nismo sreli s ovakvom krizom i nemamo iskustva u borbi s takvim neprijateljem. Da li je Strategija nacionalne sigurnosti trebala biti bolja osnova za odgovor na ovakve… Pročitaj više »

Zax
Gost
Zax
1 godina prije

Tu prituzbu moze objesiti macku o rep.

Marina J.
Gost
Marina J.
1 godina prije

Potpisujem. Hvala!

Marija
Gost
Marija
1 godina prije

Bravo Velimire! Podržavamo te .

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 godina prije

Samo jedna molba. Promijenite sliku uz naslov jer već dobivam ozbiljne probavne smetnje kad vidim Žalosnu sovu i ona dva balvana kraj nje. A vjerujem da nisam jedini.

Ive
Gost
Ive
1 godina prije

Kako god uzmemo sada je na planetu MASKEMBAL, vecini su vdljive i raspoznatljive maske neki su se maskirali tako da nisu stavili nikakvu masku, a neki pored maske stavili su jos i one vizire, a neki pored toga jos i gumene rukavce, neki se ne rukuju ali se zato lakatju,… Pročitaj više »

Mali Mujo sa Brke
Gost
Mali Mujo sa Brke
1 godina prije

Nego sto je sa onom preporukom: svako tko je bio inficiran CORONOM pa izljecen ili ne nebi trebao voditi ljubav niti sexati najmanje 6 mjeseci ali jos bolje godinu dana.

mike
Gost
mike
1 godina prije

a evo sta kaze i index.govno Odbijanje epidemioloških mjera nije znak pameti, naprotiv Prije nego što uđemo u bit stvari, nije naodmet podsjetiti da je jedno novo istraživanje objavljeno u uglednom znanstvenom časopisu Proceedings of the National Academy of Sciences, provedeno na uzorku od preko 800 Amerikanaca, pokazalo da se… Pročitaj više »

Armagedon
Gost
Armagedon
1 godina prije

Tri strasila strasna stoje, vlade se ne boje , lazu , mazu , jezike nam kazu, i pricu nam slazu , i masku nam trazu . Kriznim stabom , nije lako biti , *hebu nam mater jer ne danamo im piti . Trgovine sve ce strane biti , a za… Pročitaj više »

Nagrad
Gost
Nagrad
1 godina prije

Polubauk kruzi poluevropom stara pjesma kaze i sad jedan zivot provesti u strahu pa ni ovce nisu takve samo sloboda nista drugo

Mario
Gost
Mario
1 godina prije

NEMA VIŠE LIJEPIH RIJEČI, MOLBI I IZVINJENJA OVO JE BORBA BORBA ZA NAŠ OPSTANAK I ISTINU, OVO JE BORBA PROTIV PEDOFILSKO SATANISTIČKE ELITE, BORBA PROTIV PSIHOPATA, BORBA PROTIV KORPORACIJA KOJE PROVODE VOLJU ELITE, BORBA PROTIV POTKUPLJENIH ZLOČINAČKIH VLADA, BORBA PROTIV MALOG ČOVJEKA KOJEMU JE DRAŽE DA DRUGI ODLUČUJU ZA NJEGA… Pročitaj više »

Mucke
Gost
Mucke
1 godina prije

U “drzavi” u kojoj MSM ignoriraju izjavu predsjednika iste( naravno nisu propustili u potpunosti je izvrnut i popljuvat) ,a u kojoj govori upravo o ovome sto je sadrzaj podnesene tuzbe ,ocekivati ista vise od posprdnog podsmijeha vlasti je naivno. Ne zelim umanjivati cin V.P. dapace mislim da oni koji su… Pročitaj više »

Perun
Gost
Perun
1 godina prije

Pozdrav gsp.Ponosu mislim da je dobro razradio temu i problem proizasao iz neznanja u postupanju nekih odgovornih osoba …U svemu tome kaosu opisanom u clanku treba bitno razluciti interese Hrvatske Drzave u EU asocijaciji drzava,preuzete obaveze (citaj nametnute poslije visegodisnjih mukotrpnih pregovora) i interese sadasnje garniture vlasti….P.S ..Svadja u Briselu… Pročitaj više »

Fafale su
Gost
Fafale su
1 godina prije

Domacedevojke.com …

Marko Antolos
Gost
Marko Antolos
1 godina prije

Ajde da ja postavim konkretno pitanje, mislim da je dosta laprdanja. Sto cemo napraviti? Prituzba je upucenja vlastima, hocemo li cekati i nadati se da ce ona nesto promijeniti? Hocemo li cekati da netko bolje citira zakone i ustav? Hocemo li cekati da prodje samo od sebe? Ili cemo MI… Pročitaj više »

centil100
Gost
centil100
1 godina prije

Upravo sam naletio na ovaj filmic, novinarska gamad doslovno visi jedna na drugoj, a ova mala ljepotica se jedva i nazire 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=XvGyIjEZRV8

Gumeni
Gost
Gumeni
1 godina prije

Uključim TV, ajde da vidim sjednicu novog saziva Sabora RH, kad tamo, ne znaš da li su kriminalci, ajduci, uskoci, gusari, neki namaskarani likovi, tko su oni, kako su ih identificirali sa maskama ? Dakle, da bi radili majmune od nas moraju raditi i majmune od sebe, svaka im čast.… Pročitaj više »

Lovrenko Lola Ličanin
Gost
Lovrenko Lola Ličanin
1 godina prije

Moje mišljenje o CORONAVIRUSU. POŠTO SE MASKICE, RUKAVICE, SREDSTVA ZA DEZINFEKCIJU… MALO TROŠE NA CIJELOM SVIJETU SKLADIŠTA SU SE NAPUNILA. OD STRAHA DA NE DOĐE DO PRESTANKA PROIZVODNJE WHO JE IZMISLIO ŠIRENJEM VELIKE PANIKE NATJERATI LJUDE DA KUPUJU TO SMEĆE. KADA BI DOŠLO DO PRESTANKA PROIZVODNJE I RADNIKE SE POSLALO… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI

Izbornik