Pritužba o postojanju nezakonitosti i nepravilnosti u radu državnih tijela

Stožen Korona

Suradnik redakcije portala Logično, Velimir Ponoš, poslao je danas pritužbu o postojanju nezakonitosti i nepravilnosti u radnu državnih tijela u kojoj otkriva niz manipulacija, kršenje ljudskih prava i nedorečenosti Stožera glede koronakrize, a koje imaju nesagledive posljedice na cjelokupno društvo Republike Hrvatske. Radi se o još jednom neizbrisivom tragu koji može poslužiti kod eventualnih budućih postupaka. Pritužbu prenosimo u cijelosti.

 

Pritužba o postojanju nezakonitosti i nepravilnosti u radu državnih tijela

Uvodno podnositelj navodi kako se prema odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite (u daljem tekstu: Stožer) KLASA: 810-06/20-01/17 URBROJ; 511-01-300-104 od 10. srpnja, 2020.(1), te dopuni odluke KLASA: 810-06/20-01/7 URBROJ: 511-01-300-106 od 14. srpnja, 2020.(2), utvrđuje obaveza nošenja maske za lice ili medicinske maske u zatvorenim prostorima pri čemu se Stožer poziva na preporuke Svjetske zdravstvene organizacije (u daljem tekstu: WHO) od 5. lipnja 2020. (3). Iz odluka proizlazi kako se osobama koje ne nose masku uskraćuju brojna građanska prava: pravo na rad, pravo na pristup tijelima javne vlasti, pravo na javne usluge, pravo na nabavku namirnica, pravo na zdravstvenu zaštitu itd., odnosno osobe koje ne nose masku isključuju se iz društva i gube sva građanska prava. Iz odluka također proizlazi kako se građane podvrgava zlostavljanju, kao i liječničkom ili znanstvenom pokusu u kojem sudjeluju bez svoje privole čime se krši članak 23. Ustava.

–  Podnositelj dokazuje kako su odluka i dopuna odluke (u daljem tekstu: odluka) bez pokrića u preporuci WHO, na koju se preporuku poziva Stožer, odnosno da za odluku ne postoji pokriće unutar medicinske znanosti.

– Podnositelj dokazuje kako je odluka suprotna zakonima RH, Međunarodnim konvencijama kojih je RH potpisnik, i Ustavu Republike Hrvatske.

Prethodno uvidu u preporuku WHO, od dana 5. lipnja 2020. „Advice in the use of masks in the context of COVID-19“ za koju Stožer kaže da je temelj donošenja odluke (4) podnositelj navodi kako se kao orijentir donošenja ovakve ili bilo koje slične odluke ne smije uzeti niti jedan narativ bez propitkivanja, a osobito ne u svijetu medicine i farmacije u kojima se studije često lažiraju i/ili namještaju što je u prethodnoj pandemiji svinjske gripe činio i sam WHO čiji su čelnici za stvaranje lažne pandemije svinjske gripe dobivali novac farmaceutskih kompanija što je okarakterizirano kao „prevara stoljeća“.(5)

Nadalje, uvidom u preporuku vidljivo je kako sadržaj odluke nije usklađen sa sadržajem preporuke budući se unutar preporuke nije ispitivao okvir na koji se odluka odnosi. Primjerice nigdje se unutar preporuke nije ispitivao utjecaj nošenja maske za lice na zdrave ljude koji rade osam sati dnevno plus dva sata javnog prijevoza u raznim vremenskim uvjetima i na dulje staze, a na koje se odluka odnosi budući je ista donesena na takvu populaciju na sve vremenske uvjete i do kraja epidemije,  iz čega slijedi kako je pozivanje na preporuku svjesna ili nesvjesna laž.  Identično je i s osobama predisponirana rizika koje su kontraindicirane za nošenje maske. Štoviše, u preporuci jasno stoji kako nema izravnih dokaza o učinkovitosti nošenja maske za lice za zdrave ljude pri prevenciji respiratornih virusa uključujući virus COVID-19, te je odluka Stožera pozivanjem na preporuku u svim segmentima odluke ozbiljna manipulacija i oblik dovođenja u zabludu.

Nastavno, čak i da preporuka WHO pokriva odluku Stožera, Stožer je obavezan sve preispitivati, te je dužan postupati prema hrvatskim zakonima, Međunarodnim konvencijama i Ustavu, a ne prema preporukama WHO i nikako ne ultimativnom odlukom.

Tako je, pored kršenja čl. 23. Ustava što je navedeno u zaglavlju pritužbe, prekršen i čl. 3., čl. 5. i čl . 16. st.2 . Prekršen je i Zakon o zaštiti prava pacijenata (NN 169/04, 37/08) i to svi članci od 1. do 8. , te čl. 10. i čl. 16., a prema Konvenciji o zaštiti ljudskih prava i dostojanstva ljudskog bića u pogledu primjene biologije i medicine (NN 13/2003) prekršeni su čl. 1., čl. 2., čl. 4., čl. 5. i čl. 10.

Prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti (NN 79/07, 113/08, 43/09, 130/17, 47/20) prekršen je čl. 49. koji definira kako se dezinfekcija u tijeku kroz obaveznu protuepidemijsku dezinfekciju obavlja tijekom bolesti odnosno kliconoštva što znači da se mjera smije odnositi samo na bolesne osobe i na osobe za koje je utvrđeno da su zaražene.

Konačno, prema čl. 7.  st. k) Zakona o potvrđivanju Rimskog statuta Međunarodnoga kaznenog suda (NN 5/01) odlukom Stožera počinjen je zločin protiv čovječnosti.

U skladu sa svime navedenim podnositelj podnosi pritužbu na odluku Stožera  kojom se grubo krše ljudska prava i diskriminiraju osobe koje ne nose masku za lice, te se ljude izlaže nezamislivoj torturi. Završno, podnositelj traži od ureda pravobranitelja da razmotri i da se očituje o predmetu, te da postupi  u skladu sa svojim ovlastima i nadležnostima, odnosno da traži žurno ukidanje ove sramotne odluke.

S vjerom kako, a što navodi čl. 1. Ustava RH: „U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih građana“ s poštovanjem Vas pozdravljam

Zagreb, 20.7.2020.

Velimir Ponoš

Na znanje:

  • Nacionalni stožer civilne zaštite
  • Hrvatski zavod za javno zdravstvo
  • Kabinet ministra zdravstva
  • Vlada Republike Hrvatske
  • Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina RH
  • Hrvatska liječnička komora
  • Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata grada Zagreba
  • Ured predsjednika RH

Prilozi:

  1. https://civilna-zastita.gov.hr/UserDocsImages/CIVILNA%20ZA%C5%A0TITA/PDF_ZA%20WEB/Odluka%20-%20maske.pdf
  2. https://civilna-zastita.gov.hr/UserDocsImages/CIVILNA%20ZA%C5%A0TITA/PDF_ZA%20WEB/Odluka%20maske%20-%201.%20dopuna.pdf
  3. https://www.who.int/publications/i/item/advice-on-the-use-of-masks-in-the-community-during-home-care-and-in-healthcare-settings-in-the-context-of-the-novel-coronavirus-(2019-ncov)-outbreak
  4. https://www.poslovni.hr/hrvatska/bozinovic-otkrio-do-kada-cemo-morati-nositi-maske-4241699
  5. https://www.forbes.com/2010/02/05/world-health-organization-swine-flu-pandemic-opinions-contributors-michael-fumento.html#480c0fb148e8

 

maskenepravilnostiNezakonitostiPritužba
Pretplatiti se
Obavijesti o
150 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
sokre
3 godine prije

svaka Vam čast g. Ponoš

david
3 godine prije

U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih građana
Sto ovo znaci?
lici mi kao
Proleteri svih zemalja ujedinite se.

Spacevoodoo
3 godine prije

Svaka čast. Sve pohvale. Nadam se kako je procjena suradnika i portala bila ispravna odnosno kako javne i tajne službe neće poduzimati ikakve ozbiljnije radnje protiv njh.
Ne mislim kako će se nešto s ovim promijeniti, ali ako svatko napravi ono što je sam u mogućnosti napraviti onda bi se moglo nešto dobroga i dogoditi.

Max
3 godine prije

Bravo Velimire! Ne damo se u mozak.

The Who
3 godine prije

Svaka čast (svaka ti dala)

Slonica
3 godine prije

I jeste dobili odgovor?
Jucer je bila tema o posjetu djeci u bolnicama,po svim europskim,medunarodnim pravima zabrana posjeta je neustavna.
Ništa nije riješeno.
Po zakonu rh osnovna škola je obavezna,prekinuta je radi kovida,poslije su se vraćala samo djeca do 4 raz, i rijec obavezna se zamijenjivala škola je sigurna(ako dijete ne pošaljete treba opradan razlog)
Također se propitivala zakonitost,i ništa.
Cijelo mjesto(murter)odlukom stožera je bilo u karanteni…zakon se isto zaobilazio u cilju zaštite. Tako da sretno s upitom….

Stara kuka
3 godine prije

E ovo je prava stvar. Svaka čast gospodinu Ponošu. Mislim da bi ovakve pritužbe i ostali građanni, barem oni svjesni situacije, trebali uputiti i Stožeru, ali i Vladi, Saboru, tijelima lokalne uprave i svojim saborskim zastupnicima kao i pučkom pravobranitelju (ili pravobraniteljici). Možda bi nekoliko stotina ovakvih pritužbi nekoga od navedenih ipak natjeralo da pokrene ova pitanja o kojima gospodin Ponoš piše.

Mario
3 godine prije

Ja sam diskutirao sa saradnicima o mogucnosti za tuzbu ali logicno me je preduhitrio. Logicno hvala, hvala 1000 puta. U ovom Orvelovskom svijetu pocetku zastrasujuce diktature i ukidanja slobode vi ste UZOR.

Vesna
3 godine prije

Svaka čast gosp. Velimir Ponoš

burt
3 godine prije

Covid 19, smrtni slucajevi, dobna struktura u postocima do kraja svibnja 2020 00/64 godine Belgija 7.2% Francuska 11.2% Indija 49.5% Nizozemska 5.2% Meksiko 62.1% Svedska 6.9% Irska 7.4 Florida 15.6% California 21.0% po ovim podacima se moze vidjeti kako je razlicita smrtnost zavisno koja je drzava u pitanju u istoj dobnoj strukturi, ako netko tvrdi da od Covida 19 umiru samo stariji ljudi od preko 65 godina moze se pozvati na Belgiju, Svedsku, Nizozemsku, ako netko tvrdi da je visok postotak umrlih ispod 65 godina moze se pozvati na Indiju ili Meksiko, ovo je primjer da se mogu izvlaciti podaci kako se kome svidi pa tako i oni koji tvrde da je Covid 19 prevara ali postavlja se pitanje ako je Covid 19 prevara i manipulacija kako je moguce da se u zadnjih mjesec dana npr. u balkanskim drzavama Hrvatska, Srbija, BIH, Makedonija, Kosovo, Crna Gora, Albanija, Rumunjska znacajno povecao… Čitaj više »

Davor drugi
3 godine prije

Za V. Ponoša,
u prvom tekstu V. Ponoša na tu temu spočitao sam tada u svom komentaru, kada nam je sve te nepobitne dokaze predočio i obznanio zašto čeka, zašto se ne podiže tužba protiv RH zbog očiglednog kršenja niza zakona i propisa, da ne bi bio uzaludan sav taj rad i istraživanje.
Nije podnesena tužba protiv RH na međunarodnom sudu, ali je sačinjena i poslata pritužba na vise adresa, bolje ista nego ništa, i u nadi da će se bar malo negdje nešto zatalasati, priznanje Ponošu za njegov rad i trud.
S nestrpljenjem očekujem reakcije nadležnih, u slučaju izostanka bilo kakve reakcije ili odgovora, bit će to dno dna za sve upletene i odgovorne po pitanju korona krize.

nomen est omen
3 godine prije

Bravo, g. Ponoš! Da je njima do toga da zaštite osobe iz rizične skupine, onda bi im nabavili maske s nanofilterima jer one, kako sami tvrde (iako im ja ni to ne vjerujem), ne štite samo druge osobe, nego i osobu koja nosi masku. Umjesto toga oni nastavljaju s iracionalnim odlukama koje ne samo da ograničavaju naša prava i narušavaju zdravlje, nego uništavaju i ekonomiju. Tko će još ići pola sata ili sat u kupovinu namještaja ili cipela ili čega već s brnjicom? Sve svoje glupe studije koje su napravili u posljednje vrijeme, a u to spada i ona s hrčcima (!), mogu objesiti mačku o rep jer ne reagiramo svi jednako na nošenje maske. Nekima je kapacitet pluća slabiji, neki zbog anatomije teže dišu, ako npr. imaju uzak nos i slično. Ništa od toga nije uzeto u obzir. Ja, npr., pod tom krpom NE MOGU DISATI i meni ne… Čitaj više »

Mrčikola
3 godine prije

Hvale vrijedno od portala.
Ovo je i zajednički uspjeh svih konstruktivnih komentatora portala u čijim je komentarima gospodin Ponoš vjerojatno pronašao inspiraciju i prepoznao podršku za ovaj čin.

Marko Antolos
3 godine prije

g. Ponoš, molio bih vas na osvrt o pravnom lijeku protiv tiranije vlasti. Osobno nisam dovoljno upoznat sa pravnim sustavom da o tome govorim ali imam svoje sumnje odnosno neprovjerene informacije. Nije li uzaludno slati ovakvu pritužbu onima koji veoma očito ne mare za nju? Nije li tužba ustavnom sudu jedini pravni lijek? Možda nije tako jednostavno ali smatram da bi narodu bilo od velike pomoći da nas pomognete obrazovati o konkretnom pravnom lijeku. Ja sam osobno jednom prilikom vladi poslao upit o zakonitosti prisile na bankovni račun (kroz isplatu plaće) i nisu se udostojili niti odgovoriti. Koji efekat očekujete poslavši ovu pritužbu uredima koje ste naveli na samom kraju? Ja predviđam tišinu i ignoriranje. Hvala svejedno na objavi.

P.S.
Ako je pravni lijek samo utopijska i teoretska ideja, pozivam narod na neposluh.

Zadranin
3 godine prije

To rođo! Tuži! 😂

P***!

Suzy
3 godine prije

Kapa do poda g dine Ponos

Slonica
3 godine prije

Odgovor ce biti ,Sve je u skladu s propisima i preporukama Vijeća Europske unije kako za druge članice tako i za Rh.

Planet zemlja
3 godine prije

Jordan maxwell-matrix of power.svaka cast svima koji kroz ovaj sistem pokusavaju nesto.meni je to potpuni gubitak vremena.totalni,potpuni gubitak vremena.sretno,ljudi.

Malivz
3 godine prije

Nije mi jasno što se sada bunite, a na dan izbora ste ostali doma ili podržali ovo sranje. Pa kaj ste vi akvarijske ribice ili ljudi?

Budi prirodan
3 godine prije

Ponosan sam suprug zene koja kad joj u ducanu ili u posti pristojno zapovijede da mora nositi masku, ona vise u taj ducan ili postu ne ide. Jednostavno ode tamo gdje ju puste bez maske. Hrpa nas takodjer jos ovo radi. Toplo preporucam svima!

Dokurčilomi
3 godine prije

Bravo, svaka čast.

Ad astra
3 godine prije

Interesantni su ovi novi branitelji ljudskih prava. Činjenica je da imaju pravo, ako gledamo s zakonske strane. Na našu sreću do sada se nismo sreli s ovakvom krizom i nemamo iskustva u borbi s takvim neprijateljem. Da li je Strategija nacionalne sigurnosti trebala biti bolja osnova za odgovor na ovakve situacije? Na žalost taj dokument je bio promocija pojedinaca, a komentar u slengu bi bio “prazan skup”. Dokument koji je trebao biti krucijalan u kriznim situacijama osvanuo je kao slikovnica puna pamfleta. No, nije kraj svijeta. Iz ove krize treba isčitati poruke i doraditi sustav da odgovara demokraciji kakvu zagovaramo. Da li netko drugi ima pravo donositi odluke snage zakona u kriznim situacijama? Vjerovatno da ali to mora biti regulirano kroz zakone i pozakonske akte. Krizne situacije traže promptno reagiranje, a standardna procedura može biti previše inertna. S druge strane, postoji velika opasnost od uzurpiranja vlasti. Hrvatska, za sada prlično… Čitaj više »

Zax
3 godine prije

Tu prituzbu moze objesiti macku o rep.

Marina J.
3 godine prije

Potpisujem. Hvala!

Marija
3 godine prije

Bravo Velimire! Podržavamo te .

Stara kuka
3 godine prije

Samo jedna molba. Promijenite sliku uz naslov jer već dobivam ozbiljne probavne smetnje kad vidim Žalosnu sovu i ona dva balvana kraj nje. A vjerujem da nisam jedini.

Ive
3 godine prije

Kako god uzmemo sada je na planetu MASKEMBAL, vecini su vdljive i raspoznatljive maske neki su se maskirali tako da nisu stavili nikakvu masku, a neki pored maske stavili su jos i one vizire, a neki pored toga jos i gumene rukavce, neki se ne rukuju ali se zato lakatju, neki pesnicaju a neki su prihvatili azijske obicaje pa ispred sebe sklope vlastite ruke naklone se i osmijenu. No meni se cini da je najbolje izbjeci svo rizicno druzenje te se preseliti negdije u pustinju ili divljinu gdije nema ljudskih zivotinja i zvijeri vec samo divlje zivotinje i zvijeri. Dakle druziti se sa divljim zivotinjama iz vijerima manje je opasno nego se druziti sa “civiliziranim” zivotinjama i zvijerima. Dakle vrijeme je da se bijezi od ljudi i bolje se druziti sa neljudima.

Mali Mujo sa Brke
3 godine prije

Nego sto je sa onom preporukom: svako tko je bio inficiran CORONOM pa izljecen ili ne nebi trebao voditi ljubav niti sexati najmanje 6 mjeseci ali jos bolje godinu dana.

mike
3 godine prije

a evo sta kaze i index.govno

Odbijanje epidemioloških mjera nije znak pameti, naprotiv

Prije nego što uđemo u bit stvari, nije naodmet podsjetiti da je jedno novo istraživanje objavljeno u uglednom znanstvenom časopisu Proceedings of the National Academy of Sciences, provedeno na uzorku od preko 800 Amerikanaca, pokazalo da se mjerama društvenog distanciranja, što uključuje obrasce ponašanja kao što je držanje fizičke udaljenosti, izbjegavanje rukovanja i dodirivanja, pranje ruku i nošenje maski, snažnije protive ljudi s manjom inteligencijom te slabijim kapacitetom radne memorije. Pojednostavljeno govoreći, odbijanje epidemioloških mjera prije je znak slabijih nego većih kognitivnih sposobnosti. Prema studiji, to ima veze s činjenicom da u slučaju epidemioloških mjera čovjek mora biti sposoban u umu izmiriti neke kontradiktorne informacije – primjerice, da izbjegavanje grljenja i rukovanja s jedne strane nosi zdravstvene koristi, a s druge određene socijalne, emocionalne i psihološke štete.

Armagedon
3 godine prije

Tri strasila strasna stoje, vlade se ne boje ,
lazu , mazu , jezike nam kazu, i pricu nam slazu , i masku nam trazu .
Kriznim stabom , nije lako biti , *hebu nam mater jer ne danamo im piti .
Trgovine sve ce strane biti , a za placu nekog ces morati ubiti. i punicu zavoliti.
U crkvi se molit vise nesmije , vrag je dosa pote da te odnese.
Cijepivo ce srica tvoja biti , kad dobijes suze ce ti liti , apetid dobiti i onu stvar izgubiti u robota se pretvoriti , Jos bi pisa al se moram pomoliti.

Nagrad
3 godine prije

Polubauk kruzi poluevropom stara pjesma kaze i sad jedan zivot provesti u strahu pa ni ovce nisu takve samo sloboda nista drugo

Mario
3 godine prije

NEMA VIŠE LIJEPIH RIJEČI, MOLBI I IZVINJENJA
OVO JE BORBA
BORBA ZA NAŠ OPSTANAK I ISTINU, OVO JE BORBA PROTIV PEDOFILSKO SATANISTIČKE ELITE, BORBA PROTIV PSIHOPATA, BORBA PROTIV KORPORACIJA KOJE PROVODE VOLJU ELITE, BORBA PROTIV POTKUPLJENIH ZLOČINAČKIH VLADA, BORBA PROTIV MALOG ČOVJEKA KOJEMU JE DRAŽE DA DRUGI ODLUČUJU ZA NJEGA NEGO ON SAM ZA SEBE, BORBA PROTIV ONIH KOJI SHVAĆAJU ALI SU IZABRALI TAMNU STRANU, BORBA PROTIV SVIH KOJI NE POŠTUJU SLOBODNU VOLJU DRUGOGA. BORBA ZA NAŠU DUŠU, NAŠU DJECU I ZA NAS. OVO JE BORBA ZA KRAJ VREMENA

Mucke
3 godine prije

U “drzavi” u kojoj MSM ignoriraju izjavu predsjednika iste( naravno nisu propustili u potpunosti je izvrnut i popljuvat) ,a u kojoj govori upravo o ovome sto je sadrzaj podnesene tuzbe ,ocekivati ista vise od posprdnog podsmijeha vlasti je naivno.
Ne zelim umanjivati cin V.P. dapace mislim da oni koji su vicni pravnim bitkama trebaju u sto vecem broju kovertirati tuzbe protiv sto veceg broja svih umocenih u ovo bezakonje ( nemojte niposto zaboraviti perjanice medijskih kuca), ali kad vidim ljude osudjene za teska krivicna djela kako bezbrizno ispijaju kavicu u centru ZG i ustavni sud koji se iz oportunizma odbija izjasniti o stvari koja je i pravnom laiku jasna kao dan ,tada mi se pravna borba protiv uzurpatora prava cini besmislenom.
Sprdanje sa odlukama vlasti ,njihovo izvrdavanje na sve moguce nacine i sitne diverzije mi se cine razornijim zasad.
” Lijepa rijec i pistolj postizu vise od lijepe rijeci”

Perun
3 godine prije

Pozdrav gsp.Ponosu mislim da je dobro razradio temu i problem proizasao iz neznanja u postupanju nekih odgovornih osoba …U svemu tome kaosu opisanom u clanku treba bitno razluciti interese Hrvatske Drzave u EU asocijaciji drzava,preuzete obaveze (citaj nametnute poslije visegodisnjih mukotrpnih pregovora) i interese sadasnje garniture vlasti….P.S ..Svadja u Briselu oko ,,pomoci” posrnulim gospodarstvima i nasih 20 milijardi koje dobivamo plus 100 miliona eura baksisa od Holandskog premijera ( citaj to ide za reinkarnaciju ,,gazdinog ”Konzuma jer je srediste posrnulog Hrvatskog prehrambenog diva negdje u Holandiji (citaj zajedno sa povjeriocima )..Neki od vodecih EU koncerna prosirili su svoje pipke uz pomoc aktualne vladajuce garniture sa vecinom u Saboru…Pojava .Korona virusa na tlu Hrvatske drzave i okolnih zemalja ne tretira se za sada kao nepogoda i neposredna opasnost za populaciju nego kao dobrodoslo sredstvo prinude i kontrole ( lijecenje komplexa i treniranje strogoce )….Osobe koje imaju virus osiguravajuci zdravstveni sistem ne… Čitaj više »

Fafale su
3 godine prije

Domacedevojke.com …

Marko Antolos
3 godine prije

Ajde da ja postavim konkretno pitanje, mislim da je dosta laprdanja. Sto cemo napraviti? Prituzba je upucenja vlastima, hocemo li cekati i nadati se da ce ona nesto promijeniti? Hocemo li cekati da netko bolje citira zakone i ustav? Hocemo li cekati da prodje samo od sebe? Ili cemo MI nesto poduzeti? Volio bih vidjeti konstruktivne prijedloge.

Evo ja cu ponuditi rijesenje. Ugasimo TV, skinimo maske, educirajmo sebe i ljude oko nas, zapocnimo razgovore na temu svakom prilikom koja se pojavi i hrabro se suprostavimo tiraniji. Neka pisu kazne, neka dizu ovrhe, neka nam uzmu kruh iz usta. Sreca prati hrabre!

centil100
3 godine prije

Upravo sam naletio na ovaj filmic, novinarska gamad doslovno visi jedna na drugoj, a ova mala ljepotica se jedva i nazire 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=XvGyIjEZRV8

Gumeni
3 godine prije

Uključim TV, ajde da vidim sjednicu novog saziva Sabora RH, kad tamo, ne znaš da li su kriminalci, ajduci, uskoci, gusari, neki namaskarani likovi, tko su oni, kako su ih identificirali sa maskama ?
Dakle, da bi radili majmune od nas moraju raditi i majmune od sebe, svaka im čast.
Nisam gledao ni minute dalje o riječi Jandrokovića “dobro jutro”, kraj.
laku noć Hrvatska !
Skidam kapu i naklon do poda gospodinu predsjedniku Zoranu Milanoviću koji nije želio prisustvovati tom cirkusu.
Dobro je netko rekao , Sabor je pretvoren u kokošinjac, (Vitez ?)

Lovrenko Lola Ličanin
3 godine prije

Moje mišljenje o CORONAVIRUSU. POŠTO SE MASKICE, RUKAVICE, SREDSTVA ZA DEZINFEKCIJU… MALO TROŠE NA CIJELOM SVIJETU SKLADIŠTA SU SE NAPUNILA. OD STRAHA DA NE DOĐE DO PRESTANKA PROIZVODNJE WHO JE IZMISLIO ŠIRENJEM VELIKE PANIKE NATJERATI LJUDE DA KUPUJU TO SMEĆE. KADA BI DOŠLO DO PRESTANKA PROIZVODNJE I RADNIKE SE POSLALO NA NEPLAĆENI GODIŠNJI ODMOR TO NE BI DUGO TRAJALO JER RADNICI NE BI IMALI ZA JELO I RAČUNE PLATITI I DOŠLO BI DO NEMIRA TJ GRAĐANSKIH RATOVA U DRŽAVAMA GDJE GOD SE TO PROIZVODI. SAMO U HRVATSKU SU NAVUKLI 750 TONA TOG SMEĆA KOJE MISLE UNOVČITI PREKO ZORANA PRIPUZA KOJI JE OD BEROŠEVE ŽENE BRAT. KADA TO OBAVI PRIPUZ NOVAC ĆE PODIJELITI S VLASTI. SVE OVO JE JEDAN PSIHOLOŠKI RAT. JER ŠIRENJEM VELIKE PANIKE MOGUĆE JE UBITI VIŠE LJUDI NEGO BILO KOJIM DRUGIM ORUŽJEM. TAKO ISTO AMERIKANCI RADE KADA NAPUNE SKLADIŠTA ORUŽJEM. IZAZOVU NEGDJE U SVIJETU RAT DA U AMERICI… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI