fbpx

Karolina Vidović Krišto: Tražimo ostavke ravnatelja HRT-a i ravnateljice HINE

Karolina Vidović Krišto

Sutra, 4. rujna u 11h30 ispred Sabora Republike Hrvatske, saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto, s intelektualno poštenim znanstvenicima: Lidijom Gajski, Valerijem Vrčekom i Srećkom Sladoljevim, koji nisu podlegli pritisku svjetskih lobija, organizira konferenciju pod nazivom “(Ne)sloboda medija u vrijeme širenja koronavirusa”.

Zastupnica Karolina Vidović Krišto, jedina je osoba u Saboru Republike Hrvatske koja se opire nošenju maski i nije podlegla euforiji oko korona ludila. U nedostatku oprečnog mišljenja i kriminalnog informiranja mainstream medija tijekom korona krize, zastupnica Vidović Krišto učinila je ono što bi svaki politički predstavnik trebao učiniti u interesu onih koji su mu povjerili svoj glas – pozvala je stručnjake koji već mjesecima postavljaju logična pitanja, a na koja nitko ne odgovara.

Dr. med. Lidija Gajski, liječnica nagrađena rektorovom nagradom i osoba s intelektualnim integritetom, profesor Valerije Vrček i biolog Srećko Sladoljev su odličan izbor zastupnice Vidović Krišto, kako bi istina probila medijsku cenzuru i linč kojem su izloženi znanstvenici, narod i zastupnica Karolina Vidović Krišto.

Sramotno je vidjeti da u današnjem sazivu Sabora Republike Hrvatske nema otpora medijskoj cenzuri, lobističkim planovima i sumnjivim aktivnostima koje direktno utječu na zdravlje hrvatskog naroda.

Korona kriza će vjerojatno dovesti do sloma globalnog gospodarstva i agonije svakoga od nas, za što je direktno odgovorna politika koja se nije usudila reći: “Ne!” suludim mjerama i svjetskim vucibatinama.

Za dobrobit Hrvatske i drugih balkanskih država, najbolje rješenje bi bila globalna lustracija svih političara koji su bili u izvršnoj vlasti do današnjeg dana, čime bi se otvorio put novim ljudima koji imaju hrabrost i intelektualno poštenje za voditi sve zemlje u bolju i svjetliju budućnost.

Takva lustracija je moguća samo uz osvještenje uspavanog i izmanipuliranog birača koji će svoj glas dati novim snagama, bez obzira bile one desne ili lijeve. Bitno je da budući političari budu patrioti i da vole svoj narod kojeg predstavljaju, a ne strane lešinarske fondove, farmaceutsku industriju i financijski sektor.

04. 09. 2020. – Izjave s konferencije (12h40)

Karolina Vidović Krišto:

“Hvala vam na ovako velikom odazivu.  Dobar dan svima. Konferenciju za medije pod nazivom (ne)sloboda u vrijeme širenja koronavirusa organizirali smo prije svega iz tri razloga:

 1. Upozoravamo na propagandno i jednostrano izvještavanje i informiranje od strane hrvatskih medija, napose javnih medija, što je kršenje zakona, zbog čega tražimo ostavke ravnatelja HRT-a  Kazimira Bačića i ravnateljice HINE Branke Gabrijele Vojvodić.
 2. Otvaramo prostor stručnjacima s relevantnim s relevantnim obrazovanjem i potrebnim referencama, koji argumentirano i na temelju činjenica ukazuju na pogreške, propuste i loše odluke stožera civilne zaštite, koje su na štetu hrvatskih građana.
 3. Nudimo hrvatskim državljanima mogućnost besplatnog savjetovanja, uz zajamčenu diskreciju, te se mogu obraditi na sljedeću e-mail adresu: koronainformacije@gmail.com. Na neka od pitanja, koja budu od interesa šire javnosti, odgovorit ćemo javno i na ovakim konfrencijama za medije, bez da navedemo tko je uputio pitanje.

Niz zakona obvezuje hrvatske medije, ponajprije javne, da cjelovito informiraju javnost. Ovdje su tri stručnjaka s područja medicine. Kvalificirani stručnjaci. Jedan od njih, bio je voditelj odjela istraživanja Imunološkog zavoda. Zbog svoje stručnosti, bio je čest gost i sugovornik u hrvatskim medijima. Dolaskom stožera u javni i medijski prostor, svi stručnjaci s područja medicine kao doktor Sladoljev, doktorica Gajski i doktor Vrček ne sudjeluju u propagandnom djelovanju stožera, nestali su iz hrvatskih mainstream medija, pri čemo ponovo istučem javne medije koje financiraju hrvatski porezni obveznici.

Svaka, pa i medicinska znanost, napreduje na temelju istraživanja, te sučeljavanja raznih argumenata.

“Ako je sve što radi Stožer, s medicinske i pravne strane u skladu s medicinskom znanošću i hrvatskim zakonima, zašto se onda vladajući boje otvoriti javnu ravnopravnu raspravnu u hrvatskom javnom i medicinskom prostoru na dobrobit svih”, obradila se na početku Karolina Vidović Krišto.

Konferencija o (ne)slobodi medija - Karolina Vidović Krišto - Lidija Gajski - Srećko Sladoljev - Valerije Vrček

Konferencija o (ne)slobodi medija – Karolina Vidović Krišto – Lidija Gajski – Srećko Sladoljev – Valerije Vrček

Dr. Lidija Gajski:

Dopustite najprije da se zahvalim gospođi Karolini Vidović Krišto, što nam je omogućila da se danas obratimo javnosti jer su drugdje nama vrata uglavnom zatvorena. To je glavna tema zbog koje se danas želimo vama obratiti. Započet ću pitanjima:

 1. Znate li da test kojim se određuje zaraženost koronavirusim može bit pozitivan a da niste zaraženi? I da nije jasno prikazuje li uopće prisustvo koronavirusa?
 2. Znate li da bi gotovo svi koji su umrli ove godine umri zbog koronavirusa umrli tijekov ove godine, neovisno o virusu, zbog drugih svojih bolesti i starosti?
 3. Znate li da je  u Hrvatskoj i okruženju broj umrlih ove godine jednako onome iz prošlih godina i da je u tom smislu stanje sasvim uobičajeno?
 4. Znate li da se obdukcije od nadleženih institucija od samog početka obeshrabruju? A one koje su izvedene ne uklapaju se u tipičnu sliku umrlih od virusne bolesti.
 5. Znate li da su na vrhuncu koronakrize bolnice zjapile poluprazne?
 6. Znate li da nema dokaza da maske štite od zaraze koronavirusom? Naprotiv, mogu biti štetna po zravlje, psihu i društvenu interakciju. Naročito su pogubne za psiho-emocijalni i socijalni razvoj djece?
 7. Znate li da zbog brzine u proizvodnji i nabavi cjepiva protiv koronavirusa i nejasnoća o prirodi cjepiva, građani od Europske komisije traže dodatne podatke?
 8. Znate li da su zbog tog cjepiva olabavljeni europski zakoni o GMO?
 9. Znate li da širom svijeta veliki broj ljudi i brojne skupine znanstvenika i liječnika protestiraju protiv lažne epidemije i traže ukidanje mjera koje ugrožavaju tjelesno i psihičko zdravlje, ekonomski i društveni živote, te individualna prava i slobde.

Ako s ovim što je nabrojano niste upoznati, znači da se informirate s televizije, dominantnih novina i portala i da ste krajnje dezinformirani, jer vam se predstavlja samo jedno, odnosno jednoobrazno i šturo tumačenje ove vrlo složene teme. Službenicima raznih profila koji raspolažu podatcima koji se razlikuju  od službenih i imaju drukačiji pogled na koronakrizu, veliki mediji uskraćuju i zbranjuju pristup. Drugačije mišljenje je cenzurirano.

Hrvatski ustav jamči slobodu izražavanja i mišljenja. Citiram: Sloboda izražavanja misli obuhvaća osobito slobodu tiska i drugih sredstava priopćavanja, slobodu govora i javnog nastupa. Zabranjuje se cenzura. Ponavljam, Ustav izrikom zabranjuje cenzuru. Nadalje, Zakon o medijima. On također, citiram: jamči slobodu izražavanja i slobodu medija, osobito, između ostalog, slobodu protoka informacija i otvorenost medija za različita mišljenja i uvjerenja. Zakon o medijima navodi: Poštujući pravo javnosti, da bude točno, nepristrano i pravovremeno informirana o dogđajima, pojavama… mediji će se pridržavati pravila novinarske struke i etike.

Još jedan zakon. Onaj o Hrvatskoj radio televiziji. Evo što kaže: HRT je dužan trajno istinito, cjelovito, nepristrano i pravodobno informirati javnost o činjenicama, događajima i pojavama od javnog interesa. Dužan je poštivati i poticati pluralizam ideja, te omogućiti javnosti da bude upoznata s tim idejama. HRT ne smije u svojim programima zastupati pojedinačna politička, religijska, svjetonazorska stajališta ili interese. HRT je obvezan nepristrano obrađivati politička, gospodarska, socijalna,  religijska, zdravstvena, kulturna, obrazovna, znanstvena, ekološka i druga pitanja, omogućujući ravnopravno iznođenje različitih stajališta i mišljenja.

Sloboda govora se može uskratiti samo specijalnim zakonima. Sloboda govora je najveće dostignuće demokratskog društva. Ostanemo li bez slobode govora, ostali smo bez svih sloboda. Koronakriza nije neka trivijalna i periferna tema, nego fenomen koji već sada negativno utječe na život svih nas. A u vremenu koje slijedi, ako se nastavi kao do sada, iz temelja će ga promijeniti na gore. Stoga zahtjevamo da hrvatska sredstva priopćavanja odmah prestanu raditi protuustavno i protuzakonito. Da prestanu širiti jednoumlje i propagandu, te otvore medijski prostor stručnjacima s drugačijim mišljenjem. Neka javnost prosudi tko je uvjerljiviji.

To se posebno odnosi na Hrvatsku radio televiziju, koja je javna ustanova, kao što je rekla gospođa Krišto. Ustanova koju svi mi plaćamo i koja, kako piše u Zakonu o HRT-u, za svoje djelovanje odgovara javnosti. Za početak od HTV-a tražimo emisiju u kojoj će se sučeliti stručnjaci sa različitim stajalištima o korona krizi. Ako se ovom zahtjevu ne udovolji, tražimo od Sabora, baš kao što je rekla gospođa Krišto, smjenu sadašnjih ravnatelja, te postavljanje novog koji će ovu kuću, ključnu za informiranje hrvatskih građana voditi na ustavan i zakonit način.”

Dr. Lidija Gajski

Dr. Lidija Gajski

 

Valerije Vrček kazao je da “situacija s pandemijom nije ozbiljna, ali je bolesna”. “Društvo je bolesno, poremećeno. Gdje je nestalo istraživačko novinarstvo? Gdje je nestalo otvoreno društvo?”

“Mediji izruguju svetinje, a što je s epidemijom? Mediji ukidaju sekularno društvo. Uvedena ja institucija dogme, horor i pošast ove pandemije, to je proglašeno neupitnim. Uvedeni su medijski alati za cenzuru, portali za inkviziciju. Mi živimo u stanju koje se može opisati teološkim pojmovima, živimo u iščekivanju novog normalnog, konačnog spasa od igle. Imamo svog boga koji se zove zdravlje pod svaku cijenu”, nastavlja.

“Serološki testovi su roba s greškom. Lažno negativni rezultati idu do 40 posto. Provjerite sami. Nijedan komercijalni test nije validiran od nijedne mjerodavne institucije za testiranje asimptomatskih ljudi. Svakodnevna izvješća kojima se siluje javnost su fejk brojevi kojima se može manipulirati”, kaže Valerije Vrček.

“Jesmo li pristali na sterilizaciju okoliša, moraju li tramvaji biti sterilni? To je besmisleno i opasno, pustite djecu da se igraju i prljaju i skinite im maske. Očekujemo li povećan broj alergija zbog dezinficijensa? Povećan broj astme? Kemijski smo sterilizirali svakodnevni prostor”, kaže na kraju.

“Dobio sam brojne nagrade. Tijekom epidemije ospica desilo se sve što sam predvidio. Mediji su me počeli izbjegavati. Odmah po proglašenju epidemije korone, najavio sam više stvari. Maske ne djeluju i to je sad potvrđeno. Mediji me izbjegavaju, zašto?” pita Srećko Sladoljev.

Vidović Krišto pozvala je medije da Festival slobode poprate kako priliči. “Izvještavajte o tome profesionalno, istinito i na dobrobit hrvatskih građana.”

Nećemo odgovarati na pitanja jer prosvjedujemo protiv cenzure”, rekla je Karolina Vidović Krišto.

4.5 262
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
207 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Neko ime
Gost
Neko ime
1 mjesec prije

Zanimljivo je kako se nitko od zastupnika nije pobunio na proceduralnoj razini. Dakle, mjeru nosenja maske, ako sam dobro pohvatao, “propisalo je” (citaj: dogovorilo) Predsjednistvo Sabora, kojeg cine predsjednik i svi potpredsjednici, pretpostavljam na temelju Poslovnika. S obzirom da je Poslovnik Sabora, naravno, podredjen Ustavu, ispada, de facto, a najvise zakonodovna tijelo RH ima iznad sebe vrhovnog tutora koji mu moze odredjivati, bez rasprave, sto se smije a sto ne smije…
CK/Prezidij ko u dobra stara vremena…
U svakom slucaju, podrska slamanju cenzure i akciji protiv krsenja Ustava!

fićo
Gost
fićo
1 mjesec prije

S maskom ili bez maske spodoba ostaje spodoba.Treba da dižem u nebo negativca zato što je naranio mačku na ulici ili slično.

gost 1983
Gost
gost 1983
1 mjesec prije

Nađite neku bolju osobu od Krišto da prezentira zašto je ovaj virus prevara. Njoj nitko neće vjerovati.
Inače, moram istaknuti da je sada u Saboru maska obavezna, a to znači da prije nije bila. Zašto je onda predsjednik Sabora upozoravao zastupnike da stave masku?

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije

Zato sto nije gazda u vlastitoj kuci i eto prilike da se malo nahrani ego. Preporuka ne moze bit nesto obavezno. Al zna se kako to ide mimo zakona. Preporuke, naputci i budale koje to postivaju. Covjek bio u pristupnim pregovorima, a pravo ni Engleski nezna nit ima pojma sto je sve potpisao na stetu naroda, a za racun onoga tko ga postavio. On pokazuje svu nakaradnost delegatskog sistema gdje su se delegati pretvorili u vladare, a ne zastupnike svog naroda. Barem da oni vladaju, ali samo dizu rukice i kupe dnevnice i materijalne troskove vece od place. Kad ce vise glupi narod shvatit da mu ne trebaju vladari. Direktna demokracija i upravljanje “zajednickim” resursima je trajno i pravedno rjesenje gdje svatko moze slobodno zivjet bez terora vecine. Zalazim u domenu kolektivne svijesti i tu cu se jos dosta nacekati. Kad se sastanu dva Hrvata odmah se pojave tri problema tako da …..

Plenki
Gost
Plenki
1 mjesec prije

…kažu da kad si se ti rodio, otac nije znao dali da puca u zrak ili u kinderbed… pusa

fićo
Gost
fićo
1 mjesec prije

Ovo je kao kad neko bira muža ili ženu po boji očiju kao jedinim kriterijumom.

Suze Roni
Gost
Suze Roni
1 mjesec prije

Spodoba? Jeli to iz tebe progovara
Macan i gay internacionala? Gdje ces vecih spodoba od cmarolizaca i njihovih simpatizera?

fićo
Gost
fićo
1 mjesec prije

Spodoba da ne bih koristio adekvatniju reč jer je javni prostor.Ko je gej nemam pojma ,al ima izreka-krivo sedi,pravo besedi.

Logičar
Gost
Logičar
1 mjesec prije

A što ona radi među poštenima?Ona je tu na zadaći da te poštene denuncira.

fićo
Gost
fićo
1 mjesec prije

Ko ima oči vidi odma`,a slepac ni posle 30 godina.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije

Đuro kod nas u Slavoniji kazu: Kad je muka ajde Đuka, a kad jebedu Đuku ne zovedu. Druga veli: I ćorava koka kljucne zrno. Dakle nije bitna aktualna tema nego tko govori. Kod nas isto nije bitno sto znas i koje su ti sposobnost nego “čiji si”. Kakve sad veze ima tko je doticna gospođa? Ona govori o temi koja je jako bitna. Koliko sam primjetio nitko drugi to ne poteze. To me podsjet da sam na nekom forumu objasnio gospodinu da nikakvih promjena ne treba ocekivati od nas ” muskih” papaka. Promjene ce pokrenuti žene. Papci ce onda htjeli ne htjeli morati krenuti u obranu zena. Naravno uvijek ce se naci onih dezurni moralisti da difamiraju osobu, ispravljaju gramatičke pogreske, promatraju makeup jel maskara neka kvalitetnija i slicno.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije

Kukavicje jaje? Nesto kao Istambulska konvencija. Da li se nesto promijenilo nakon usvajanja? Mozda neke propagandno ideolosko dogmatske slikovnice i naravno zajednicki budzet koji se olaksava za milijardicu svake godine. Sve to proveli ozbiljni ljudi koji nisu cirkusanti.

Plenki
Gost
Plenki
1 mjesec prije

…kad si se ti rodio, otac nije znao dali da puca u zrak ili u kinderbed…

Darac
Gost
Darac
1 mjesec prije

Konačno, hvala Bogu

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije

Tko ima oci nek vidi, a usi nek cuje. Dakle bagra je donijela obvezu nosenja masi samo zbog Karoline da slucajno ne bi posluzila kao template. Zena nastavlja borbu za svoja prava izvan Sabornice. Sto je tu cudno? Pa vidi se da se u Saboru nikada nista nije rijesilo i dogovorilo samo preglasalo. I znaci sad treba dopustiti da pokazna vjezba mi smo Borg svaki otpor je uzaludan uspije samo zato jet je zena i eto skuplja politicke bodove. Nisam primjetio neku kolegijalnost u saboru. Mozda to ima neke veze, kako u narodu vele, sa mudima.

MaSSa
Gost
MaSSa
1 mjesec prije

Samo naprijed tako!
Trebali bi i 5.09 biti na “festivalu”.

Max
Member
Max
1 mjesec prije

Puna Podrška.

Cassia
Gost
Cassia
1 mjesec prije

Gospođo Krišto moje najdublje poštovanje, zahvalnost i podrška. Bravo
👏👏👏💪💪👍👍

Suzy
Gost
Suzy
1 mjesec prije

Kapa do poda
Samo naprijed. Istina u lice
Dosta ih je vise

Josip
Gost
Josip
1 mjesec prije

Istinu u lice?! Pod točkom 3 se broj žrtava koristi u svrhu manipulacije, umanjujući značaj pandemije kao i njezine posljedice. U NY već niz godina vode statistiku umrlih i može se jasno vidjeti višestruki porast broja umrlih u odnosu na prethodna razdoblja. Riječ je o istom virusu koji deluje na izrazito naseljenom području.
U Bergamu je vojska u konvojima odvozila leševe, ali notorna Krišto, pozivajući se na statistiku žrtava u RH provlači ispod pulta tezu, da se pretjeruje s mjerama suzbijanje zaraze.
Jedna te ista ekipa se uvijek samoproglašava poštenim znanstvenicima, a opće je poznato tko o čemu, k**** o poštenju.

Patriot
Gost
Patriot
1 mjesec prije

U Bergamu su vozili kese sa sirotim mrtvim bolesnim starcima koje su poubijali respiratorima.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije

A što ako su malo počistili Lampedusu, napunili vreće i provezli kroz Bergamo ?
Ja vlastima i stožerima više ništa ne vjerujem ali baš ništa.

Kora
Gost
Kora
1 mjesec prije

@Mikojan

Zanimljiva opaska. Baš nitko od nas nema pouzdanu informaciju tko je ili što je doista bilo u tolikim sanducima iz Bergama. Samo znamo da je otprilike u isto vrijeme kroz Italiju prošao kontingent američkih vojnika koji su se navodno “premještali s pozicije A na poziciju B”. I nikome tu ništa nije bilo nimalo čudno.

Slonica
Gost
Slonica
1 mjesec prije

Josip …i vojnik o skraćenju.
Jedna te ista ekipa se uvijek proglašava poštenim znanstvenicima.

Upravo suprotno jedna te ista ekipa je svaki dan prisutna u svim medijima
A ovi Sladoljev ,Gajski(ljudi s diplomama) su dobili 5 minuta u 5 mjeseci- da kažu svoje mišljenje i portal Logicno je to pošteno prenio .

Uvijek je dobro čuti više ljudi ,a nama ostaje da promišljamo.

Istrian
Gost
Istrian
1 mjesec prije

Da, točno! Broj žrtava se koristi u svrhu manipulacije, ali uvećavajući značaj pLandemije! Kažeš da se: “U NY već niz godina vode statistiku umrlih i može se jasno vidjeti višestruki porast broja umrlih u odnosu na prethodna razdoblja.” E ovo sam oplakao, kako se ono kaže 😀 😀 Pa za tvoj info, u cjelom svijetu se već nekoliko stoljeća vodi statistika umrlih! 😉 I baš po toj statistici se vidi da je broj umrlih ove godine, od početka ovog ludila pa do danas,cca isti ili čak i manji! (u RH je broj umrlih čak cca 900 manji!) u odnosu na zadnjih 5 godina (naravno u istom periodu). Možeš pronaći na Logično linkove i tabele, i to sa službenih stranica RH, da ti ja ne tražim. Daj se malo informiraj…

Josip
Gost
Josip
1 mjesec prije

Bolje da oplakuješ svoju neukost, ako iz dijagrama umrlih u NY u poslednja dva desetljeća izvlačiš zaključak da je broj umrlih čak i manji. Nacionalni centar za zdravstvenu statistiku (NY) ponudio je odličan pregled koji ne ostavlja niti najmanje prostora sumnji u značajan porast broja umrlih. Bilo bi mi veliko zadovoljstvo da ti pošaljem poveznicu ali vjerujem, da ti je poznata politika uredništva kojom si uzimaju za pravo zadržavanje objave koja sadrži poveznicu.
Statistika u RH nije mjerodavna za prognozu smrtnosti po cijelom svijetu, pa je Karolina i koristi u svrhu manipulacije.
Ponašaš se kao da je RH centar svijeta, kao da ne postoje druge statistike osim onih koje su objavljene u RH.
I upravo zato temeljiš svoje zaključke na vrlo ograničenom izvoru informacija, što te očigledno ne spriječava da drugima upućuješ poziv da se informiraju. Nula bodova za samokritičnost.

Istrian
Gost
Istrian
1 mjesec prije

Smatrat ću da nisi pažljivo pročitao moj post, a ne da ti rasprava bude samoj sebi svrha. O NY si pisao ti, a ne ja. Tome sam se i smijao! Otkrio si da se u NY vodi statistika, tko bi rekao 😀 Nisi opovrgnuo niti jednu moju tvrdnju. Ponovit ću još jednom ukratko (mogao bih napisati cijelu stranicu), pročitaj statistike u (više, manje) cijelom svijetu, po državama. Da li ti znaš što je pandemija? Znaš li koliko bi umrlih/zaraženih trebalo biti VIŠE od uobičajenog prosjeka po svijetu pa da se to nazove pandemija? I sada kada više ne mogu brojati sve mrtve pod COVID, mi danas imamo samo ponavljanje iz sata u sat (ispiranje mozga) sa brojem zaraženih. I? Koliko ih je? 50, 130, 80, 200,320…novih slučajeva po danu, itd. A umrlih 2-3 po danu. I to kažu onako, ispod glasa, kao da ih je sram koliko ih je malo (da se razumijemo, svakom umrlom pijetet, ali mi pričamo o svjetskoj pošasti kao) Za cijelu državu! I zbog tih brojki se crvenimo. I što ako su zaraženi? Niti ne znaju za to, koji ubitačan virus!! Još dodaj k tome i vjerodostojnost testa. I tako je više manje po cijelom svijetu (proporcionalno broju stanovnika, naravno). 26.000.000 zaraženih a 850.000 umrlih, u cijelom svijetu! A i ti umrli su od svega i svačega i debela većina njih su bili stariji i bolesni. I stalno nešto petljaju i mijenjaju. Pogubili su se u tom nametanju pLandemije. Ne znam zašto 😉 ali ja im ne vjerujem! Kužiš, nisu vjerodostojni! Od prvog dana i sve više se koprcaju! Toliko od mene. Ako želiš ćeš razmisliti o ovome, ako ne ugodan san.

Josip
Gost
Josip
1 mjesec prije

Treba se držati teme. Pod točkom tri Karolina navodi, da je broj umrlih u RH bez većih odstupanja u odnosu na prijašnje godine. Uopće ne osporavam taj dio jer ga ne smatram relevantnim. Poznato je da su se USA mlako odazvale na upozorenja o širenju virusa, što je u NY izazvalo veliki broj smrtnih slučajeva. Teoretičari zavjera poput tebe negiraju povećanje broja umrlih, ali ih demantira statistika. U konkretnom slučaju statistika grada NY.
Reagiranja RH i USA na pojavu virusa su u početnoj fazi bila različita. Trump je uporno negirao objektivu opasnost koju virus predstavlja.

Usput, opterećuješ debatu glupavim sugestijama da sam otkrio statističku obradu umrlih premda to nigdje nisam predstavio kao otkriće, već kao činjenicu na osnovu koje dolazim do stvarnih podatka o broju umrlih.
Zašto imaš potrebu predimenzionirati puko iznošenje činjenica je pitanje koje bi trebao sa samim sobom riješiti i time ne opterećivati druge.
U NY nastoje biti precizni sa statistikom umrlih, pa mogu ponuditi točnije podatke u intervalima od dva tjedna. Večina država inače vodi statistiku na godišnjoj razini. Dijagram pokazuje povećanje broja mrtvih prilikom događaja 9/11, te još znatniji porast mrtvih u aprilu 2020. Brojanjem mrtvih i uspoređivanjem s proteklim periodom eliminiramo špekulacije je li netko umro od druge bolesti, pa mu se naknadno pripisalo, da je umro od COVID-19.

Karolina je primjetila da je takva statistika u RH povoljna, te pokušava iz specifične situacije izvesti zaključak koji bi vrijedio globalno, a to je pogrešano.
Pitanja tipa znadem li što je pandemija i koji su kriteriji proglašenja pandemije ne spadaju pod točku tri koju sam komentirano, pa bih te molio da se suzdržiš.

Istrian
Gost
Istrian
1 mjesec prije

E moj Josipe…
Pa drži se onda teme! Tema je da je Suzy komentirala onih 9 točaka kao istinu u lice. A ti si to negirao kao istinu! A kako si to napravio? Tvrdiš da se pod točkom 3 manipulira. Kako? Čistim navođenjem činjenice. Pa da, manipulira se ali od strane MSM jer lažu da je povećana smrtnost, opasnost i šta ti ja znam šta sve ne, u RH. Zatvaraju nas, maskiraju, ograničavaju, unose paniku! Točka 3 govori o stanju u RH i ništa više. Ti insinuiraš da ona govori nešto drugo! I onda skrećeš, ali niti jednom rječju se ne dotičeš niti jedne točke od tih 9 iz teksta za koji tvrdiš da nije istinit. To je tvoje držanje teme. A pitanje znaš li ti (ili bilo tko) što je pandemija je baš bitno! Jer ovdje se govori o lažnoj pandemiji. Lažna, jer ona to nije niti po jednom dosadašnjem uobičajenom kriteriju baš te famozne WHO! I to je bit priče! Manipulira se svime i svačime kako bi se pod svaku cjenu pokazalo koliko smo ugroženi na svjetskoj razini. Zašto ne znam. Promašio si ceo fudbal, kako bi naša braća rekla. Ne znam jer nisam teoretičar bilo kakvih zavjera, ali mi zdrav razum govori, da činjenice kojima raspolažem (a na zdravorazumska pitanja nitko ne odgovara), govore kako ovdje netko jako manipulira. Od kuda toliko kontroverzi ako nema manipulacije od strane MSM? I ti si odlučio biti dio te masovne histerije bez obzira na činjenice. I jednako manipuliraš ali na nižoj razini. Barem da si postaviš koje potpitanje. Zašto jednostavno netko ne odgovori na tih 9 pitanja i razuvjeri nas skeptike? Pa bilo bi baš lijepo za čuti i vidjeti kako netko stručno i argumentirano razvaljuje teoretičare zavjere. Ne, oni se još više koprcaju u lažima i izbjegavaju odgovore. Samo bude novu sumnju. Pa već to je manipulacija! Čudan način uvjeravanja. Pročitaj si još jednom tih famoznih 9 pitanja i probaj na miru pronaći odgovore na njih. Tada možemo nastaviti dijalog, prije toga nema smisla, jer ta pitanja su tema 😉
Ugodan dan 🙂

Q T
Gost
Q T
1 mjesec prije

Nije ni statistika NY mjerodavna za cijeli svijet

Pero
Gost
Pero
1 mjesec prije

Pogledaj malo na internetu kako je to izgledalo u NY. Imaš svjedočanstva ljudi iz bolnice kako su namjerno ubijali ljude!! Za to ce jednog dana morati odgovarati! A sve u svrhu izvlačenja novaca i održavanja straha. To je ono što je pretežno. Italija je već odavno provaljena i tamo su se doktori digli i izjavili što se ustvari događalo.

Josip
Gost
Josip
1 mjesec prije

U bolnici su namjerno ubijali ljudje?! Italija je provaljena?! Ubacite još detalj o ljudima gušterima i moglo bi proći na srednjoškolskom natječaju za aktualnu SF priču.

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
1 mjesec prije

Na žalost, nije SF priča, to je stvarnost. I u takvoj stvarnosti netko je radije gladan, a netko ždere sendviče.

Q T
Gost
Q T
1 mjesec prije

Pa postoje priznanja medicinskih sestara o pogrešnom liječenju u javnim bolnicama, o sporim testovima na koronu, ali se ništa ne čeka dok se test dobije nego se pacijente stavlja na respiratore, po korona pacijentu bolnice su dobivale po 29.000 usd od osiguravatelja. Namjerno su stavljali zaražene i nezaražene pacijente zajedno da se zaraze i masovno ih stavljali na redpiratore. U privatnim bolnicama je bila drugačija situacija. Imformirajte se malo

istina boli
Gost
istina boli
1 mjesec prije

idiote jedan, pa imas video medicinske sestre koja je sve snimila sta se dogadja u bolnici u ny. I sad ovdje nama solis pamet. Ajde setaj po faktografu.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije

Likusa doktorica izjavljuje evo ubijamo se od posla ljudi navalili na testiranje ceka se u redovima kao da se medenjaci dijele. Gledatelji s mobacima pred bolnicu i snimaju. Nigdje zive duse. Jos bolje nikog ni u bolnici nema predvorje prazno. Ima video na netu.

Sparkling
Gost
Sparkling
1 mjesec prije

“U Bergamu je vojska u konvojima odvozila leševe”
Ma Josipe jesi li svijestan što si upravo napisao? I to je tebi činjenica koju si uzeo zdravo za gotovo. I vidiš, upravo takvi kao ti koji vjeruju svemu onome što vide na HTV-u povjeriju bez ikakvih daljnjih propitkivanja.
Dali se siječaš one slike iz Bergama gdje je jedna dvorana puna mrvačkih sanduka? E vidiš, ubrzo se ustanovilo da je ta slika lažna i MSM su htjeli na sve moguće načine zataškati tu laž. I ti kamioni su bili predstava za lakovjerne. Jer u tim kamionima nije bilo umrlih nego samo sanduci.
Josipe ne vjeruj svemu što ti plasiraju preko TV. Usavršili su laž a 90% medija je u njihovim rukama. Priroda nas je obdarila da imamo centar razmišljanja, predviđanja, zaključivanja i procesuiranja raznih info. I zato se nazivamo inteligentnom vrstom koja posjeduje ovaj planet. Ako pobjede ovi koji nam žele oduzeti razmišljanje i slobodu zaključivanja, pozdravimo se s slobodom za našu djecu.
LP

Kora
Gost
Kora
1 mjesec prije

@Sparkling

“Jer u tim kamionima nije bilo umrlih nego samo sanduci.”

A kako Vi možete biti tako sigurni da su to bili samo (prazni) sanduci? Ako niste provjerili osobno što ima u svakome od njih, ni Vi niste drugačiji od onih koji “vjeruju svemu što vide na HTV-u”.

@Mikojan je iznio tezu da sanduci iz Bergama nisu bili prazni, ali da se ne radi o Talijanima iz Bergama umrlim od virusa korone nego o svojevrsnom “čišćenju Lampeduse”. Ako znamo da je baš u tom periodu bila aktualna i priča o prisutnosti većeg broja američkih vojnika u sjevernoj Italiji, cijela priča sa konvojima sanduka poprima sasvim drugačiju formu… baš kao i uloga medija, epidemiologa i stožeraša koji su uvjeravali ljude da ostanu u kućama “zbog spriječavanja širenja virusa”.

Sparkling
Gost
Sparkling
1 mjesec prije

Sorry Kora, ali ako ti gledaš HTV ja ga izbjegavam u širokom luku. Ima danas mnogo izvora info zahvaljujući netu. Samo ih treba znati pronaći a kad poznaješ još neki strani jezik, bolje za tebe. I uvijek ili u većini slučajeva istina se skriva čitajući između redaka. Priča iz Bergama smrdi do neba. Ako poživimo dovoljno dugo i ako nam ovi iz WHO to dozvole saznat ćemo ono što danas nije dozvoljeno.

Kora
Gost
Kora
1 mjesec prije

@Sparkling

Ne da gledam HTV, nego i spavam ispred televizora da ne propustim i noćni program. Naravno, sve s maskom na ustima 😷

P.S. – Naravno da priča iz Bergama “smrdi do neba”. Ne znam samo kako je Vaš “prosvjećeni um” iz mojih komentara zaključio da sam rekla kako ista “miriši”.

Q T
Gost
Q T
1 mjesec prije

U svijetu je umrlo oko 6 milijuna ljudi od gladi, ali o njima nema govora. Svi mediji trube o koroni bez prestanka. O izmišljenoj epidemiji. Poznato je i to da cijepljenje protiv gripe pogoršava simptome korone, a većina umrlih ljudi iz Bergama je bila i cijepljena protiv gripe. Baš kao što Karolina govori treba se otvoreno pričati o svim aspektima korone pa će biti jasnije koliko je stvarno opasna i koliko su efikasne odn. neefikasne mjere poput maski, sterilizacija, distance, uništavanja ekonomija, lanaca prehrane i sl. Sve će biti jasnije.

pera lozac
Gost
pera lozac
1 mjesec prije

U Bergamu je bila predstava za ovce kao ti, da bi imali sta pisati i navoditi kao neki argumenat.
BROJ MRTVIH U ITALIJI U PERIODU JANUAR-AVGUST 2019-e JE VECI ZA 15.000 U ODNOSU NA 2020.
Kako to u TRI P.M
Ajmo trolejbusi, OBJASNITE NAM.

Majk Majers
Gost
Majk Majers
1 mjesec prije

Više jaja imaju Karolina i dr. Gajski od svih onih beskičmenjaka u saboru. Bravo

Ive
Gost
Ive
1 mjesec prije

Gebels bi bio u cijeloj ovoj prici amater propagande. Kada faramaceutski lobi diktira cijelom svijetu nitko ili tek rijetki vide sto se iza brda valja.

Slonica
Gost
Slonica
1 mjesec prije

Vidovic Kristo ….svaka cast ima mota…
Zadirati u osinje gnijezdo…propitivati Tadeschija u vezi lovišta na hvaru,Pupovca,uz Selak Raspudic koja jedina dovodi u pitanje sukob interesa oko obnove grada Zagreba…a i Hasanbegović u revijalnom tonu.
Oko maski i slobodi medija ionako sve rečeno.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije

Cim vidim ovlasteni, licencirani odmah citam “jasličari” s ovlastenim povlastenim tarifama. Bit ce tu dobre pomrcine.

Slonica
Gost
Slonica
1 mjesec prije

Pera….dobra prognoza ,
I dobar osvrt na donjem komentaru,borba s vjetrenjačama.
Poštenje i moral dr Sladoljeva se vidi po skromnosti i po nesnalazenju pred tv kamerama,za razliku od napuhanaca koji nam svaki dan dociraju i paradiraju s kojekakvim uputama,napucima,mjerama.Lp

Neko ime
Gost
Neko ime
1 mjesec prije

Potvrdio strucnjak K.Macan😉

Duh sa sekirom!
Gost
Duh sa sekirom!
1 mjesec prije

Samo jedna zastupnica od njih 151 smije reci istinu, morat ce nas opako desetkovati da bi ti bezmudasi i briselski korumpirasi prezivjeli ovaj virusni cirkus…

Bosanac
Gost
Bosanac
1 mjesec prije

Katarina ima “da’mu” veća od cijelog sabora zajedno

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije

Dakle gospođa Vidović Krišto i troje liječnika. I to je sve. Ostalih 150 saborskih junaka i čitava “struka” – 14.800 hrvatskih doktora medicine nemaju primjedbi na stožerašenje. Stvarno je ova naša Hrvatska usvojila “europske vrijednosti”, al baš onako – do jaja.

Sam
Gost
Sam
1 mjesec prije

Nemoj kuko plaho kukati.
Nemoj da ti ja pricam pricu Bosansku i da vidis sta je jad i cemer.
Ne ljuti me😉
Muska ni za lijeka,a i ako ima kriju se kao zmija noge.
Cekaju valjda na mene da se dignem u zrak pa da oni onda nahrle na kapije zla.
Vi ste dobri kao o Srbija ,kako je kod mene.
Tuga

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije

Jesi vidio na što smo spali. Umjesto da se hvalimo i nadmećemo tko je u nečem bolji, mi raspravljamo tko je jadniji od koga.

Sam
Gost
Sam
1 mjesec prije

Pa ja sam pogrijesio mozda.
Trebao sam napisati,ima nesto u BiH ali je puno bolje u Hrvatskoj i Srbiji.
Igra rijeci a psiholoski pozitivnije.
Kao ono… casa je puna do pola

Helena
Gost
Helena
1 mjesec prije

Sladoljev je molekukarni biolog, a Vrček kemicar. Jedino je Gajski liječnica bovi su doktori znanosti s ne doktori medicine

Bobi
Gost
Bobi
1 mjesec prije

Helena ako si ona stara istoričarka, ovo je plitko od tebe. Njihove struke su sastavni dio medicine. Prije ću povjerovati da je netko ukrao nick

Helena
Gost
Helena
1 mjesec prije

Nikakva stara istoričarka. I šta bi tu bilo plitko?? Stvar je u istini. Naravno da svi pripadaju biomedicinskom području. Nijedno nije bolje ili lošije od toga. Ali glupo je govoriti krivo. Dr znanosti I dr medicine nije jedno te isto. S tim da dr medicine može ujedno biti i dr znanosti, a i ne mora. Šta tu ima bit plitko ili duboko? Bez veze. Doktor znanosti je akademski stupanj, a doktor medicine je profesija. Znam šta govorim. I ja sam dr znanosti. U jednom drugom području negoli je to medicina

Facebook
Gost
Facebook
1 mjesec prije

Karolina vas prati i upravo je podijelila vaš članak: https://www.facebook.com/karolina.vidovic.kristo

Filip
Gost
Filip
1 mjesec prije

Kad nemaš argumenata Debeli za raspravu bolje šuti nego što vrijeđaš

gost 1983
Gost
gost 1983
1 mjesec prije

Vjerojatno Krišto ne zna kakav je ovo portal. Osim maski i virusa, ona se u ničemu ne slaže s nama.

Kora
Gost
Kora
1 mjesec prije

@gost 1983

Da, meni je isto zanimljivo da su se portal Logično i Karolina Vidović-Krišto “kliknuli”. Pogotovo ako uzmem u obzir sektaše i cioniste u Hrvatskoj koji su nerijetko prisutni u društvu Karoline Vidović-Krišto. Nažalost.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije

Draga Kora, u tom pitanju upravo čuči i odgovor. Kad cemo se poceti okupljti oko ideja, a ne oko ljudi. Ljudi nisu bitni. Njih mozes ucijenit, ubit, zatupit i slicno. Medjutim ideja zivi i neunistiva je. Sasvim je svejedno tko u odredjenom trenutku pronosi i provodi ideju. Kad on poklekne drugi ce nastavit. Etitekiranje i labeliranje upravo sluzi za zigosanje i stavljanje u isti kos. Eto odjednom nacionalist nesto negativno kao i desnicar. Koliko je meni poznato sovinist je nesto negativno i nepozeljno. Uostalom dijalekticki matetijalizam definira razvoj od nizeg jednostavnijeg ka visem slozenijem. Covjek u zivotu luta i tako spoznaje. Neki vole promatrati osobe kao konstante. Osobno me vise zanimaju oprecna misljenja jer sa istomisljenicima ne mogu iznjedrit nista novo. Dakle u ovom trenutku imam samo simpatije prema zastupnici Kristo i njenoj borbi s vjetrenjacama. O cemu ona prica trenutno tlaci i sve nas i tim visecsu mi cudni neki komentari.

Kora
Gost
Kora
1 mjesec prije

@Pera Detlic

Hm… ako se netko s Vama ne slaže oko Vaše ideje da sami ljudi nisu bitni, oko čega i s kim ćete se Vi okupiti? Kako rekoh, Živi zid je bio primjer okupljanjao oko ideje (otpora deložacijama). Zašto je propao ako je samo ideja bitna, a ljudi nisu?

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije

Nisam se dobro izrazio. Naravno da su ljudi bitni bez ljudi nema nista. Pod ljude mislio sam na vođe. Kad uklonite vođu ili vođe ljudi ostaju obezglavljeni ako je sve bazirano na vođi i njegovoj popularnosti. Kad ste vec spomenuli ŽZ on vam je eklatantan primjer. Malo obavijestajnog rada i propagande dobro igranje na osobne slabosti i naizgled homogena ekipa se raspala. Sincica su prikazali kao mlakonju i bez autoriteta, ali kao osoba on je ok. Pernar je popusio kult licnosti, a Bunjac je pao na lovici. Pri tome se zaboravilo na ljude (i clanove). Pernar je tu najzanimljiviji. Uzivao je u razgovorima s Ruskim veleposlanikom, bio u Rusiji i kad mu je pao rejting nije mogao otvorit racun ni u Sb. Zub koji nema korijena ispada. Snagu i podrsku treba crpiti prvenstveno iz svog naroda. Tuđinska cizma je tuđinska cizma. Mada u posljednje vrijeme vidimo da i “nasi” gaze narod na sve strane. To je zato jer oni ne vladaju samo provode agende. Pernara su iznosili iz Sabora da je to vec licilo na cirkus. Poanta onog sto je on time pokazao se izgubila. Borio se, a kada je doslo do uporabe sile on se prepustio “nosanju”. Tu bih povukao paralelu sa zastupnicom Kristo. Nju je njonjek mislio rijesit isto kao Pernara međutim zena je pametnija. Lijepo presica pred saborom plus mjerodavni i kompetentni ljudi koji imaju sto reci i ne boje se reci svoje misljenje. Super odrađen posao bez konfrontacije. Nadigrala je njonjeka i ekipu. Sad slobodno moze nosit i masku, a bit ce kao da je ne nosi. Moja puna podrska i simpatije pametnoj zastupnici s inegritetom. Kom pravo kom krivo. Lp

Q T
Gost
Q T
1 mjesec prije

Zato jer su oni sami sebi bili važniji od same ideje

Kora
Gost
Kora
1 mjesec prije

@QT

Hvala što ste dotaknuli srž problema i potvrdili da su ljudi (njihov karakter, svjetonazor, vrijednosni kriteriji i stremljenja) itekako bitni… jer u suprotnom nema tko iznijeti i nositi ideju ma koliko dobra ona bila.

Gost 1975
Gost
Gost 1975
1 mjesec prije

Krišto masteralno detektira bagru.

Herman
Gost
Herman
1 mjesec prije

Draga Karolina
meni je drago da se vi odupirete kolektivnoj gluposti ali vidjesmo dosad dosta puta da oni koji nam se na prvu čine super poslije se otkrije da su i oni dio veće igre.
Tko mi kaže da niste i vi dio soroševe igre? Ne kažem da jeste ali samo pitam. Puno puta smo se do sada opekli a znate kako se kaže tko se na juhu opče i na salatu puše.

Kora
Gost
Kora
1 mjesec prije

@Herman

A tko za Vas može garantirati da niste “dio veće igre”? 🙂

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije

To vam je analogno tome kad ljudi ne rade jer se boje pogrijesiti, a narodna kaze tko radi taj i grijesi. Kad prouzvodite / programirate program za racunalo onda predviđate sve moguce greske koje vam mogu srusit program. Onaj dio koji radi ljudi vide, a onaj dio koji obezbjeđuje da sve funkcionira i u slucaju greske ne vide. Nas program i podaci su smjesteni u Dnk. Korekcija “gresaka” je također ugrađena kod nas. Ima teorija koja kaze da je upravo to sto mi zovemo virusi upravo sluzi za korekciju programa i “riktanje” nepredvidivih događaja. U nama vec postoji barem 10 na 10 tu virusa o kojima nemamo pojma. Nismo cak ni cijeli komplet ljudski genom skenirali, a oholi “naucnici” bi se igrali s rekombinacijama i mutacijama nase dnk.

Alex
Gost
Alex
1 mjesec prije

Kakvi bi to bili intelektualno nepošteni stručnjaci?!? Oni kojiyebu u zdrav mozak?!?😆

Jxlspsp
Gost
Jxlspsp
1 mjesec prije

Oni čiju stručnost prepoznaju jedino plaćenci svih vrsta.

Istinozborac
Gost
Istinozborac
1 mjesec prije

Pronicljivo !

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
1 mjesec prije

Najbolje iz Hrvatske!

Slavonac
Gost
Slavonac
1 mjesec prije

Rodjenja i skolovana na zapadu.Nisu joj trebala poznastva za dobivanje akademskog zvanja.Vratila se u drzavu svoji predaka.Samo sto zeli istinu i demokraciji,zato suje poterali sa udbo drzavne televizije.Znase kosu vladari i tajkuni ove zemlje.Samo ja vjerujem u Boga i prirodu,kad tad cese njima vratit zlo sto siju 75g.U saboru prozvala sina od udbe za lopovluk,samo par portala prenelo.Nju ne financira ministrica kulture.Samo bijografiju i jednadzba rjesena.

onaj najgl..... veći Dalton
Gost
onaj najgl..... veći Dalton
1 mjesec prije

E moj Đuro!
Baš voliš ljudima kvariti doživljaj.
U potrazi za novim prorocima…..
P.S.
Vidim Hrvatsku u kojoj nema kriminala i korupcije.
Vidim Hrvatsku u kojoj ljudi žive normalno od svoga rada.
Vidim Hrvatsku iz koje ljudi ne odlaze, nego se u nju vraćaju.
Vidim Elvisa, a sa Johnny Cashom sam se napio…..

Slonica
Gost
Slonica
1 mjesec prije

Vidim i bijele miševe
Kad ih puštaju preda me
Ali neću kazat

onaj najgl..... veći Dalton
Gost
onaj najgl..... veći Dalton
1 mjesec prije

Prodajem tri mačke.
Dvije različite i jednu istu….
🙂 🙂 🙂

Slonica
Gost
Slonica
1 mjesec prije

Može jednu istu..
Dobre su za bijele miševe
Može i različite ,al ne u vreći
Eventualno u čizmama!!

onaj najgl..... veći Dalton
Gost
onaj najgl..... veći Dalton
1 mjesec prije

Miš bijeli sreću dijeli…..

onaj najgl..... veći Dalton
Gost
onaj najgl..... veći Dalton
1 mjesec prije

🙂 🙂
Šparna Marijana. Ušparala 590.000 eura i 800 tisuća kuna. 811.975 u bebu….
I posudila, neće da kaže kome, 376.500 kuna.
Profesorica biologije i teologinja. Veli da se ne vidi u struci….
Da se mora ostvariti u nečemu drugom.
Pa krenulo… red seljaci, red domoljublje i sve što ide uz to……
Pa opet red…. šareno, kao ”adidas”
Ostvarila se. Sabor, EU parlament, pa opet Sabor……
Iduće četiri godine 17.510 kuna, neto…..
Nova heroina je tek na početku….. ali ne mora izmišljati toplu vodu.

CAN
Gost
CAN
1 mjesec prije

Čak,ma 3!??!
u vreći?
Moj je veći…
Mikro-skop
Ništa pivo ništa dop..
Samo rop rop rop

Mucke
Gost
Mucke
1 mjesec prije

Cini mi se da ne shvacas da nisi u poziciji da biras saveznika ali ako mislis da shvacas, nabroji koje su to velecjenjene njuske koje bi po tebi trebali predvoditi prosvjede protiv ukidanja prava na slobodu govora,prava na zastitu osobnog integriteta,prava na rad i prava na zastitu privatnog posjeda?

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
1 mjesec prije

Ako se utapaš, a spašava te neki,po tvom mišljenju, loš čovjek (a tko je to samo dobar!), hoćeš li odbiti pomoć? Ili ćeš početi drugačije gledati na tog čovjeka? Treba skinuti samar s glave i ne gledati samo u jedno te isto..

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
1 mjesec prije

ovo je bilo namjenjeno debelom,ups

CAN
Gost
CAN
1 mjesec prije

Evelyn vidim i ja…

Patriot
Gost
Patriot
1 mjesec prije

Tooooooooo!

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije

Malo brojki za rasprave s kovidiotima.

Evo baš je Lucian Vukelić, ravnatelj HZZO-a objavio da je na 175.346 testiranja dosada potrošeno 200.154.907 kunića To ispada 1.141,49 kuna po testu. To je bilo do jučer. Na današnjih 4.492 testiranja potrošili su još 5.127.573 kune. Ali. Vrijedilo je. Postignut je novi rekord u broju “novooboljelih”.

Znači potrošeno je 205 milijunčića kuna da bi se testiralo (ne liječilo, nego samo testiralo) 180.000 ljudi odnosno otprilike 4,5% stanovnika Hrvatske i pronašlo dosada sveukupno 11.094 “novooboljelih”, odnosno 0,275% stanovništva. Od ukupnog broja “novoboljelih” dosada se se njih 74,5% “oporavilo” a 1,75% umrlo navodno od bolesti iako su praktično svi imali po jednu ili nekoliko teških kroničnih bolesti i bili velikom većinom u dubokoj starosti..

Zamislimo sad da smo revni poput SAD ili Rusije i testirali oko četvrtine stanovništva tj. milijun ljudi. To je brojka kojoj se recimo Srbija približila. To bi koštalo više od 1,1 milijardu kuna. Pristojna sumica. Ali zamislite samo kakve bismo tek onda rezultate postigli. Koliko bi to bilo “slučajeva”. TV talking headsi bi bili u ekstazi i doživljavali bi uzastopne orgazme dok bi o tome izvještavali. A tek štablije. Bili bismo vjerojatno pri vrhu liste po broju “slučajeva” po glavi stanovnika. Unatoč tome što imamo tako kvalitetan i stručan stožer.

Trenutno imamo 2634 “oboljele” osobe što čini oko 0,06% stanovnika Hrvatske. A od tog broja njih 194 ili 7,4% se liječi u našim “pretrpanim” bolnicama. Što opet znači da 92,6 “oboljelih” od strašne “smrrtonosne bolesti” ne treba nikakvu liječničku skrb osim eventualno recepta.

Za svaki slučaj ipak, dodatnih 8.900 zdravih ljudi je u kućnom pritvoru.I sve to u malo više od šest mjeseci, tj. od 25. veljače kad smo imali prvog “novoboljelog”. A za to vrijeme je u Hrvatskoj umrlo oko 25.000 ljudi koje nitko nije svakodnevno brojao.

Žilevski
Gost
Žilevski
1 mjesec prije

Debeli ne trolaj , dosta za danas , već si uzeo dosta za gablec 🙂 !

Tko tu koga...
Gost
Tko tu koga...
1 mjesec prije

Izvrstan post, ogoljeno do kosti!
Kapa do poda, brate!

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije

Svaka cast kuko. Sto vise testiranja vise “oboljelih” sto drugo ocekivati od 80% false pozitive testa koji manipulatorima sluzi za dijagnozu tj. etiketiranje budala. Pa valjda ja sam znam kad sam bolestan? Treba mi netko reci da sam bolestan? Zato ocekujte super debilne mjere u skolama. Srecom nemam male dijece jer bi ih ostavio doma. Scenarij se vec odvija u Fr. Preko djece ce radit masivni lockdown jer “pozitivno” dijete implicira obitelj u kontaktu i onda svi u izolaciju i testiranje pa jos pozitivnih. Kao lancana reakcija. Zato stozerasi jedva cekaju jesen. Na taj nacin evo nam drugog virtuelnog vala. Ne dajte da vam djecu u najranijoj mladosti sevi kako tko hoce suludim mjerama dok u stvarnosti zabole njih banana za zdravlje vas i vaseg djeteta. Bilo na MsM da svaka druga osoba u Hr pretila, a svaka 4. ima neki oblik tumora. To nije epidemija? Odjednom sve bolesti nestale i samo kurona ostala. Sad napada i djecu da bi preko njih nezasticenih doslo i do vas da se morate izolirat i testirat. Kako rece talijanski lijecnik ne sudjelujte u korona farsi. Za svoje dobro.

Zvrk
Gost
Zvrk
1 mjesec prije

Nažalost i Karolina je pokvarena do srži. To što se opire mainstreamu ne znači da mora reagirati na svaki protunacionalistički potez. Zbog toga je ne mogu držati zaozbiljno.

Purger
Gost
Purger
1 mjesec prije

Bitno je da si ti dobar i da sjediš u općini gdje ti HDZSPD daje plaću.

Q T
Gost
Q T
1 mjesec prije

Što konkretno znači to da je pokvarena do srži? Na što se to točno odnosi?

Red Dog
Gost
Red Dog
1 mjesec prije

Dakle, toliko nisko smo pali.
Da nam je drugarica Karolina idol :´(

gost 1983
Gost
gost 1983
1 mjesec prije

Pa to se na ovom portalu, nažalost, događa sve češće. Samo zato šta se mi slažemo sa Karolinom u vezi maski ne znači da je ona pozitivna osoba. Uvjeren sam da se većina čitatelja ovog portala ne slaže s Karolinom oko ičega, osim maski.

Red Dog
Gost
Red Dog
1 mjesec prije

Drugarica Karolina je novo dno populizma.
Ali i „Budenje“ – to je terminologija QAnona. Posle „budenja“ dolazi „Oluja“, kad ce drug Trump pobediti nad Pedofilnim Satanistickim Kabalistima i svi ce ziveti srecno zauvek. QAnon je novo dno teorija zavera. Sve odjednom.
Vasar ludaka.

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije

Pretpostavljam da ste htjeli potencirati gospođu zastupnicu kao populistu. Tu bi vam bolje posluzilo sam vrh populizma. Ovako dno populizma oznacava neki mali populizmic kao kad se upali najskuplja lampica u autu indicirajuci da vam je benga na samom dnu tj. da je ima malo. Ovo s buđenjem ste dobro detektirali. Zato se i nakupljate ovdje i kokodacete bez ijednog argumenta ili logike( ovo je ipak portal logicno). Medjutim neka vas i ovdje. Barem svakodnevno mozemo se uvjerit kako je programiranje uspjesno i da klor i fluor obavljaju svoju funkciju. Nakon buđenja neminovno sljedi pitanje tko sto i zasto sevi nase koke? Sevci ce biti istjerani na cistinu i onda ce biti lijepih izgovora nismo znali nismo htjeli (30000 kn po presici), tako nam je naredjeno, taj i taj je preuzeo odgovornost, ja sam samo radio svoj posao itd. itd. Posao veleizdaje je gadan posao. Da cete pobijedit necete! Arhivirajte si ovaj post za uspomenu. Da bi vi pobijedili zajedno s onim tko sve radi na ugovor znaci da bi onaj koji je sve stvorio morao izgubiti. To vam se sigurno nece desiti. Maca se igra s misem.

Red Dog
Gost
Red Dog
1 mjesec prije

Boze, koliko ste naivni 😮
Pa se onda zalite na stanje demokratije.
Vi ste demokratija. Vase glasanje.
Demokratija jeste pravedna. Jer vam daje sta zasluzujete 🙂

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije

Bit ce krace ako pogledate par mojih postova i sto mislim o delegatskom sistemu tzv. demokracije.

Helena
Gost
Helena
1 mjesec prije

Ti si nešto pobrkao. Kakva drugarica?

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije

Drugarica partizanka !!

Promatrac
Gost
Promatrac
1 mjesec prije

Heroina je ponovo u pravu. Tko a pfimjedbi slobodno neka pogleda WEF (World Economic Forum) – Global reset. Na panelu o potrebi za globalnim resetom ekonomije princ Charles nas izvjestava o takvoj nuznosti zbog Covida. Pojedinci mogu ignorirato koliko zele no cinjenice su tu. Rado bih pozvao nevjerne Tome na suceljavanje o stanju globalne ekonomije kako bi shvatili u kakve se svrhe koristi Covid
Bio je ovdje prikazan i dokumentarac s gospodjom u SAD koja je radila na institutu za istrazivanje Corona sojeva virusa. Gospidja odgovorno tvrdi da virus nije mogao eviluirati priridnim putem.
I na kraju najmanje vazno, ali molim Vas ne stavljajte Karolini u usta da je nepismena. Ona nikako nije mogla izustiti “balkanske drzave” jer zna da je Balkan planinski prijevoj u Bugarskoj koja po ustroju nije konfederacija drzava. No tocno je da u zemljama nastalim raspadom SFRJ nikada nije sprovedena lustracija pa zato imamo vladajucu mafiju, odnosno kulturoloski balkanizirane, (bes) pravne drzave u kojima svakakva mentalna gimnastika prolazi, od mafije na mjestima ustavnih sudaca do nacionalizacije drustvene imovine tijekom nametnutog rata, sve do Covida kao jos jednog oblika kradje imovine i protjerivanja ljudi.

Promatrac
Gost
Promatrac
1 mjesec prije

Cuj, dao sam ti plus iako nisam spominjao iskljucivo politicku lustraciju kao sto mi dociras. Jasno sam napisao da su se dogodile kriminalne radnje otimanja kapitala, ujedno je to i razlog zasto nemamo funkcionalno pravosudje a socijalni se mir kupuje kardoviranim mjestima. Spirala ekonomske smrti.
I jos nesto Djuro, nauci vec jednom da nije privatizacija problem nego pretvorba. Pretvorbom je privatna imovina bez titulara od koje su svi imali koristi pa stoga nacionalizirana (nasilno oduzeta od strane drzave) koja je zbog rata ignorirala prijasnju vrijednost i tek potom privatizirala po visestruko umanjejoj vrijednosti podobnim kadrovima koje bi drzava da je pravna progonila, oduzela svu imovinu i naaplatila koristenje kriminalno stecene imovine. Uostalom provjeri globalnu ljestvicu pravne sigurnosti i gdje se Hrvatska nalazi.

Mi u hrvatskoj svi pricamo isto i uopce se ne razumijemo. Toliko upitnika si polijepio za nesto sto nigdje nisam spomenuo. Kriminal je kriminal i nema ga potrebe politizirati. To da HDZ-om vlada CK-SKJ,KOS svi znamo, ali imamo potrebu zbog vlastiter nemoci sami sebe jos vise frustrirati dizanjem tona jedan na druge da im nacrtamo ono sto je i vrapcima na grani jasno.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije

Tedeschi? Predsjednik vlade, ministar, Saborski zastupnik ?
Gdi sad njega nađeš od svih ovih političara, podsjeti me gdi je on bio u politici, zaboravio sam.

Kora
Gost
Kora
1 mjesec prije

@Mikojan

Ne mojte biti smiješni. Govorimo o korupciji, ne o političarkama. A kaf je riječ o korupciji, pitajte za detalje one što idu u Tač.

Jomla
Gost
Jomla
1 mjesec prije

… a kladim se da zna i šta sve spada u Balkanski poluotok 😛

gost 1983
Gost
gost 1983
1 mjesec prije

Samo zato šta se mi slažemo sa Karolinom u vezi maski ne znači da je ona pozitivna osoba. Uvjeren sam da se većina čitatelja ovog portala ne slaže s Karolinom oko ičega, osim maski.

Helena
Gost
Helena
1 mjesec prije

Itekako je pozitivna. Kakva je ovo ekipa ovdje?

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije

Da li to u svijetlu novo normalnog pozitivna osoba znaci testirana na koronu i pozitivna?

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
1 mjesec prije

Pitanje maske nije samo maska,kao takva, maska, u vezi s kojom se,kažete, jedino slažemo sa gospođom Karolinom,znači puuuuuuno toga,maska je samo simbol puuuuuuuuuuuuuno toga.Znači, i da ima puuuuuuno toga oko čega se slažemo s njom.

kinez
Gost
kinez
1 mjesec prije

Svaka čast Karolina !

BBB
Gost
BBB
1 mjesec prije

Svaka čast Karolini koja se odupire pritiscima medija i lobija.

CAN
Gost
CAN
1 mjesec prije

neke “ljude” manje volim…od drugih…
Ali svejedno se slažem s njima(u globalu ) kad kažu,zemlja je okrugla…a Virus je kao i test…negacija zdravog razuma.

Istražuj
Member
Famed Member
Istražuj
1 mjesec prije

Iskren da budem, ne znam prakticno nista o “politickim stavovima” ove gospodje…

Medjutim, mislio sam da je svakom na ovom portalu (osim onih koji dolaze povremeno, sa “zadatkom”) – da je cijela ova pLandemija usmjerena – protiv cijelog covjecanstva!

Dakle, bez obzira na “politicka opredjeljenja, seksualne sklonosti ili struku” – prakticno SVI LJUDI Svijeta – jesu napadnuti od ove cionisticke bankarske (eugenicarske) bande!
Time, ne vidim nista “cudno” da recimo u Berlinu demonstriraju (protiv te bande!) – jedni pored drugih i fasisti i pederi napr…
Ocito je da su i jedni i drugi shvatili ko im je – stvarni neprijatelj!

Ovdje na diskusijama, na zalost, vidim da mnogi to jos nisu ili ne zele shvatiti.
Sta god da ova gospodja politicki pricala ili predstavljala u Parlamentu, nema apsolutno nikakve veze – sa slobodom izrazavanja i duznoscu javnog informisanja!

Dakle, ako izuzmemo mainstream “medije” koji su vec odavno u privatnom vlasnistvu cionisticke bande – drzavni mediji, koji se financiraju od novca poreznnih obveznika – duzni su da svoje gradjane pravovremeno i u potpunosti informisu o svemu od vaznosti za te gradjane! Zato i primaju platu od poreza gradjana!

E sada, posto je teror “korone” i te kako vazan za svakog gradjanina – logicno bi bilo pitanje:

 • da li su gradjani dovoljno dobro, pravovremeno i siroko informisani?
 • da li im se uskracuju informacije i guse ustavno propisane norme o informisanju i slobodi izrazavanja cak i na drzavnim medijima?
 • da li se gradjani koji (dokumentima, naucnim radovima, kao i uz pomoc brojnih internacionalnih strucnjaka na ovom polju!) pokusavaju povesti polemiku o tzv “javnom zdravlju” i besmislenom teroru “pandemije” o kojoj se Inkvizicija ubi cenzurisuci, lazuci i guseci svako propitivanje – sprjecavaju u tome ot tiranske “vlasti” koja i onako ne odgovara nikome nego Bil Gatesu i njegovom privatnom tzv “WHO”?

Posto svako sa makar dvije mozgovne vijuge – jasno vidi – da je sve ovo USKRACENO gradjanima, ne samo Hrvatske, nego prakticno i cijelog Svijeta (ukljucujuci i Rusiju!) – nije mi jasno zasto ove kolege koji napadaju gospodju Kristo i sami to ne vide?

Koliko vidim, gospodja Kristo radi jedino ispravnu stvar, u situaciji kada cak niti drzavne medije (dakle financirane od samih gradjana!) – ne dozvoljavaju nikakvo propitivanje izuzetno sumnjivih “mjera” proglasenih na bazi preporuka tzv “svjetske WHO” (tj privatne kompanije Bil Gatesa i Rockfellera)- protiv koje se jos od prije 10 godina vode sudske procesi – zbog izazivanja – lazne pandemije “svinjskog gripa”!

Zato apsolutno podrzavam ovu gospodju, pa cak i kada se ne bih slagao niti sa jednim jedinim njenim politickim stavom!

Pera Detlic
Gost
Pera Detlic
1 mjesec prije

Kao i uvijek odlican plus

Trt
Gost
Trt
1 mjesec prije

Iako se ne slažem sa dijelom njezinih političkih stavova puna podrška Karolini u kontriranju ovoj nezakonitoj mašineriji.Od svih tih saborskih zastupnika žena sa najviše muda.

Splitexpres
Gost
Splitexpres
1 mjesec prije

Ako katolička crkva kupi vodeći dnevni list,na prodaji dijelova zaradi dvostruko nego je platila list i osigura neupitni javni utjecaj,a ova spodoba,koja je usput njihova glasnogovornica govori o poštenim intelektualcima u medijima?

Patriot
Gost
Patriot
1 mjesec prije

Žena lijepa i pametna. Možda se pališ na Alemku?

Slavonac
Gost
Slavonac
1 mjesec prije

Splitexspres,izgleda daje ostalo puno tvoj spodoba od komunikatora,medija i crveni krpelja.

Helena
Gost
Helena
1 mjesec prije

Svaka čast zastupnici KRIŠTO, pametnoj, hrabroj i karakterno čvrstoj zastupnici!! Ona je zadobila potpuno povjerenje i puno poštovanje svih pametnih ljudi i hrvatskih domoljuba kojima je dobrobit Hrvatske i hrvatskog naroda na srcu. Njena borba protiv suludog porobljavanja ljudi maskama u ime tobožnje brige za zdravlje ljudi je vrijedna svakog divljenja i poštovanja. Ujedno paralelno sve više opada poštovanje naroda prema nasilnom i prepotentnom JANDROKOVIĆU i globalističkom poslušniku PLENKOVIĆU koji izdaje hrvatske interese. Izbor cijenjenih stručnjaka GAJSKI, SLADOLJEV I VRČEK je savršen. Predlažem inicijativu za okupljanje liječnika i stručnjaka svih profila u cilju borbe za probijanje medijske blokade i istinito informiranje javnosti te pritiska na saborske zastupnike da počnu radit za interese Hrvatske. Pohvala NIKOLI GRMOJI koji je do sada pokazao da se ne slaže s mainstream diskursom oko korone i podrška da se odlučno obračuna s medijskom cenzurom u skladu sa svojom novom funkcijom. Veliko upozorenje svim ČLANOVIMA STOŽERA da prestanu ropski slušat koruptivnu Svjetsku zdrav organizac i da prestanu narod obmanjivati lažima blateći time dignitet i kredibilitet svoje humane profesije. Veliko upozorenje NINI RASPUDIĆU I MARIJI SELAK RASPUDIĆ. Izabrali smo ih da se odupiru vladajućoj kliki i da se bore za slobodu medija. Nino je govorio o demokratskom deficitu, a Marija o namjeri borbe protiv vladavine tehnokracije, no njihov se glas još nije čuo. Ako se uskoro ozbiljno ne aktiviraju, povjerenje u njih će početi kopniti.

čudila se aman ja
Gost
čudila se aman ja
1 mjesec prije

Helena,hvala.Sve je upravo tako.

Herman
Gost
Herman
1 mjesec prije

Super vijest, valjda će ih prenosti mediji.
Bravo samo naprijed.

Lokot
Gost
Lokot
1 mjesec prije

Kome Karolina Vidović Krišto može biti uzor? Meni sigurno ne.

Slavonac
Gost
Slavonac
1 mjesec prije

Lokot,tebi su ozor oni koji na trznici prodavaju Diplome.

super, bar netko
Gost
super, bar netko
1 mjesec prije

Nadam se da će se srušiti liberalni poredak .. i sve njihove boje sprati s bijelog zida !

Histrion
Gost
Histrion
1 mjesec prije

Vidimo se sutra na Trgu Repub…. Bana Jelačića.

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije

Trg Republike živi vječno !

puki
Gost
puki
1 mjesec prije

@Kora,
 sto se tice portala narod, tu ti donekle dajem za pravo… Oni su se ranijih godina borili protiv nametanja rodne ideologije i Kinseyevog lobija, sto ja absolutno podrzavam i portal je cesto bio meta napada sa Indexa, in ostalih iz Soroseve ekipe..
Ali sada su se ušutili, kada je rijec o korona diktaturi, ne da oni podrzavaju to, ali ne protive se i ne kazu nista. Iako znam da su na portalu narod, sve protivnici Plenkovica i plenkoviceve kosher desnice..
Takodjer sam primjetio, da se oni jos uvijek ne zele zamjerati Bergolju i Vatikanu, iako je iz aviona svakom pametnom vidljivo da je Bergoljo igrac kabale i da unistava Crkvu.. Ipak, za razliku od urednistva portala, vidio sam tamo na forumu u komentarima citatelja, da su skoro svi otvoreni protivnici Bergolja.
Upadljivo mi je bilo i to, sto sam rekao ovdje, prije 2 i pol mjeseca, da portal narod, nije objavio ono otvoreno pismo grupe neovisnih katolickih kardinala i biskupa- Bergoljovih protivnika, na celu sa Viganom i kardinalom Muellerom. Koji su tada uputili proglas u kojem su otvoreno rekli, da se mjere za navodnu zastitu od korone, koriste za kontrolu ljudi i stvaranaje svjetske dikatorske drzave…
To sto portal narod se ne zeli zamjerati cio-kabali,– i nista negativno o Izraelu i cionistima,.– mislima da je to vise dio taktike— da bi se zastitili da ih ne optuze za fasizam i antisemitizam.
sto se tice Karoline, ne slazem se. I ja sam osobno desnicar (u ocima drugih, iako su za mene sve te kategorije prevladane i shvatio sam da su nam drustvenim inzinjeringom to nametali desetljecima, a da mi nismo to primjetili). Medjutim meni je sasvim svjedeno, tko ima kakav svjetonazor: desnicar, ljevicar, komunist, antikomunist, fasist, antifasist, partizan, ustasa, cetnik, vehabija, islamski fundamentalist,… krscanin, muslimam, pravoslavac.. ateist… i bilo sto drugo… Jedino mi je vazno sada, da sto vise ljudi se suprostavi prijetecoj svjetskoj diktaturi i prijetecem planetarnom genocidu…

Sto se tice nekih dogadaja iz ove nesretne i tragicne povijesti na ovim prostorima (ja mislim da je ona bila tragicna za sve strane), ja vjerojatno imam razlicito vidjenje o nekim stvarima, nego kolege iz Srbije i BiH… Ali to je sada potpuno nebitno, i ovaj portal, potpuno ispravno izbjegava pisati o tim stvarima (ima puno drugih portala, koji to potenciraju i stalno podgrijavaju vjecite jalove svadje i rasprave na liniji Srbi-Hrvati-Bosnjaci),. I ja sam sretan, sto ovdje diskutiraju i kolege iz Srbije, iz BiH i drugih drzava regije…i sto se diskutira o vaznim stvarima,. a sada je najvaznija stvar: prijeteci genocid nad svim ljudima i prijeteca diktatura

– Mislim da je velika vecina ljudi na ovim prostorima, jos toliko zarobljena u starim okostalim stavovima, povijesnim svadjama, itd…– da jos uopce ne primjecuju opasnost, koja se nadvila nad svima.. Nije puno bolje ni u drugim drzavama, gdje posvuda, manje ili vise, ljudi imaju neke svoje okostale stavove i stara povijesne svadje i sukobe i predrasude, jedni prema drugima. Naprimjer: Turci-Grci, Poljaci-Nijemci, balticki narodi-Rusi, Poljaci-Rusi…itd.. a u SAD-u, to su etnicki sukobi i predrasude bijelci-crnci, crnci-hispanici itd.. i takodjer politicki antagonizmi, ljevicari(demokrati)-desnicari(republikanci), krscani-ateisti,, liberali-konzervativci, itd.. Zmijolika kabala, sa svojim medijima, naravno stalno jos vise potencira sve te sukobe, da se ovcama odvrati paznja od puzajuce diktature..

Karolina za mene ima vekliki plus, sto je 2013, tada objavila onaj dokumentarac o pedofilu Kinseyu, pa je zato dobila otkaz i tada ju je napala cijela kabalina placenicka ekipa: Index, Jutarnji..Babe, CESi, Documenta, itd…
Ali nekima je izgleda ipak vazniji neciji svjetonazor i politicki stavovi, nego sto sada kaze o korona diktaturi… Sjecam se kada je ovaj portal prije 3 mjeseca, objavio post Mate Knezovica sa facebooku, u kojem je on tada otvoreno kritizirao ludilo zatvaranja zbog korone.. Ali neki ovdje na forumu su kvocali, sto je Knezovic desnicar… Ustvario je vazno ono sto je on tada napisao i mislim da svatko od protivnika diktature, to moze podrzati 100%. Da je istu stvar kao Knzeovic, napisao neki srpski desnicar, sto se mene tice, moze biti otvoreni monarhist i cetnik– ja bih to opet 100% podrzao. Svjetonazor onih koji se izjasnjavaju protiv korona diktature, uopce me ne interesira..

Kora
Gost
Kora
1 mjesec prije

@puki

Hvala Vam na iscrpnom komentaru i izlaganju svoga stajališta.

Rekla bih da smo uglavnom suglasni oko zbivanja na portalu Narod hr i na hrvatskoj političkoj sceni, kao i oko aktualne problematike vezane uz Svetu Crkvu te prava na život.

Isto tako, slažem se s Vama da se ljudi trenutno nalaze u opasnosti od “trajne globalne diktature”, ali i da se vrpolje u labirintu kompliciranih odnosa i sukobljenih krajnosti iz kojih se čini nemoguće izaći.

Svakako da dobra ideja, koja može udružiti snage, može sada pomoći u borbi protiv neprihvatljivih “mjera sigurnosti” ali neke razlike među tako udruženim ljudima su nepremostive pa ih je nemoguće “gurati pod tepih”; one prije ili poslije “isplivaju površinu” i pokažu se na kraju ključnim čimbenikom. Zato nije svejedno tko je kakvog ideološkog uvjerenja i svjetonazora.

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije

Pozdrav našoj logičarki i za pravicu ratnici! 🙂

Kora
Gost
Kora
1 mjesec prije

@piždro

Hvala, također uzvraćam (“džentlmenski”) pozdrav 🙂

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije

Nista, samo se nekad ugodno začudim tvojoj hrabrosti i argumentaciji! (nemogu ti muški ni pera odbiti..) tamo gdje mnogi zabijaju glavu u pjesak… a sukob mišljenja.. 10ka. pozz

Kora
Gost
Kora
1 mjesec prije

@piždro

Zašto hrabrosti? Nemam osjećaj da pišem o “državnim tajnama”. Raspravljam uglavnom o raznoraznim manje-više medijski dostupnim temama. Za to ne treba neka velika hrabrost 🙂

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije

pa dobro, hrabrosti gdje su najvruće antimatrix teme.. gdje mnogi budu odsutni…

Kora
Gost
Kora
1 mjesec prije

@piždro

Svako dobro i puno Božjeg blagoslova! 🙂

Mikojan
Gost
Mikojan
1 mjesec prije

Sveta crkva i pravo na život, pa gdje su sad da se bore za pravo na život, kao bore se za nerođenu djecu a prvačićima nabijaju smrdljive maske na noseve, sramota.
Gdje su njihova prava na veselo i sretno djetinstvo, to nije bitno, glavno da se rob rodi! Sramota !

Kora
Gost
Kora
1 mjesec prije

@Mikojan

Najkraće rečeno, prisilno su ušutkani. Duga priča o kojoj ćemo drugi put 😉

Šule
Gost
Šule
1 mjesec prije

Dobro Korice šta tebe muče globalisti o kojima nemaš pojma osim onoga što si pročitala u žutom tisku..nitko tebe netera na ništa nego sama odlučuješ o svojoj sudbini i cjepljenju,maski i ostalim glupostima u ovih 6mj..kakva globalna diktatura osim u tvojoj glavi da se dešava..ljudi rade,piju,spavaju..nezamaraju se virusima tj prehladom..preleže ju i ona prođe..

istina boli
Gost
istina boli
1 mjesec prije

to je potpuno tocno, no gdje je rijesenje? Ako ga nema iz redova normalnih ljudi, sto obicno tako i biva, onda se 99% događa ovo sto puki pise, i potpuno je u pravu. Korak po korak. Svako putovanje zapocine prvim korakom. Kasnije se putovanje korigira. Najvise korekcija zahtijeva putovanje koje su zapoceli pogresni ljudi. Tako se dogodilo i 91. Stoga, jos jednom, u pravu si, no sto uraditi da putovanje ne zapocne krivim korakom? S obzirom na vremena u kojima zivimo, zbog moci i snage zlocinaca, nase putovanje nije niti moglo zapoceti drugacije.

Kora
Gost
Kora
1 mjesec prije

@istina boli

Slažem se s Vama. Kaže stara narodna “tko sporije ide, dalje stigne”… pa idemo onda korak po korak… i usput se međusobno korigirajmo 🙂

Marko
Gost
Marko
1 mjesec prije

100 posto tacno puki sve sto si rekao. Evo pogledaj nema ni jedne drzave u svjetu koji se granice jedna sa drugom a da nisu bili u proslosti u nekom sukobu. Primjer indija-kina, indija-pakistan, turska-grcka,brazil-argentina itd itd. Elita je napravila i Hitlera i Staljina ista skola samo da bi napravili rat i izmanipulisali casne njemce i ruse da ginu za njihove interese.. sve nacije treba da se udruze zajedno jedino tako moze se rjesiti ovo zlo., samo sto ce oni opet gledati da posvadjaju kako drzave tako i ljude jer tako lakse ostvaris cilj. Ljudi se svadjaju ko nosi masku a ko ne . Nazalost medju ljudima ima puno ovaca sto cionisti veoma dobro koriste.

Bosanac
Gost
Bosanac
1 mjesec prije

Mudro zboriš, Puki

Neko ime
Gost
Neko ime
1 mjesec prije

Volio bih da puki moze biti edan od sudionika rasprave, ako protagonisti ove vijesti uspiju u razbijanju cenzure. S druge strane, racunam da bi javno otkrivanje ovakovog visprenog i dobronamjernog uma znacilo da cemo izgubit dio istine, zbog cenzure i medijskog lincha, onda bih vise volio da nastavi undercover rad na ovom portalu…malo je hrabrih i plemenitih, ako ih je ikada bilo…hvala, pukiju
S druge strane, ako ste pratili medije danas u HR, mogli ste vidjeti kako se tendenciozno nastavljaju ignorirati drukcija mišljenja, ukljucujuci i KVŠ. Stoga, mislim da je taktika s neodgovaranjem na pitanja, nego zahtjevom da se na javnoj tv i drugim medijima pozovu Sladoljev, Gajski i drugi, polucila uspjeh jer je – tko zeli vidjeti – prokazala apsolutnu konrolu medija oko teme “epidemije” i cenzuru/autocenzuru enormnih razmjera…
Živio, Forde, ma gdje bio…

CAN
Gost
CAN
1 mjesec prije

Puki?
Sve stoji.

puki
Gost
puki
1 mjesec prije

@piždro , da ti odgovorim na repliku od jucer
– nisam ja rekao da ce se narod ustati i pobuniti protiv kabale sada odmah, vec jednoga dana..
ja sam nekoliko puta rekao da je ovaj plan kabale toliko ogroman, toliko gigantski, da oni od njege nece odustati i da ce sve jednog dana zavrsiti velikim armagedonom, svjetskom bitkom, sa potocima krvi, bitkom izmedju dobra i zla, izmedju nas 99% “potomaka zene” i njih 1% “potomaka zmije”… drugacije ne moze zavrsiti..
rekao, sam, na zalost narod ne shvata jos o cemu se radi i mnogi misle da ce sve ipak to proci in da ce dobiti natrag “normalnost.” Malo morgen. Oni ne shvataju da nikda vise nece dobiti normalnost, ako se sami za nju ne izbore. Kada bi vecina ljudi sada to odmah shvatila, rekao sma davno, stvar bi bila okoncana za 24 sata. Kada vecina naprosto ne bi slusala i ne bi se drzala svih tih mjera, kada bi milijuni bacili maske i poslali sve te mjere u p. materinu… Onda bi se kabala uplasila i odmah bi zaustavila cijelu ovu akciju i proglasila kraj pandemije..
Medjutim, posto veliki broj ljudi to ne shvata, da bi sada vrlo lako i brzo mogli dobiti natrag normalnost (slobodu) i da oni sami imaju kljuceve u rukama, zato ce sve ovo potrajati jos dugo i zato ce biti veliki rat, velika epohalna planetarna bitka- armagedon..

Ali, mozda je i bolje tako,- jer da kabala sada prekine svoju akciju i oznaci kraj pandemije i vrati nam normalnost- ali kabala tako ipak ostaja i dalje na vlasti, ostaje vladar svijeta.- Dakle, ipak ce biti potreban veliki armagedon , a na kraju svega ce kabala biti unistena..
kako sam vise puta rekao: oni (kabala) zele rat do istreblljenja, i imat ce ga. Ili mi (99% ljudi) ili oni (1% zmijolikih).. Oni zel nas istrijebiti, ali ce na kraju oni biti istrebljeni..

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije

Puki dobro si to obrazložio..
znam, da si veliki poznavalac matrixa i borac za istinu. ugodan dan!

puki
Gost
puki
1 mjesec prije

Možda pomalo iznenađujući članak na portalu švicarskog lista Neue Zürcher Zeitung (NZZ). NZZ je poznati mainstream list, koji kao prvi mainstream medij dosada, sada kaže ono što ovaj portal i većina nas ovdje, odavno govorimo: da je car gol, da takozvana pandemija nije tako strašna i da se očigledno namjerno pretjeruje, laže i manipulira brojkama, da bi se ljudi zastrašili.

Sam naslov članka je udarac plaćenim lažovima. Naslov glasi: “Kolabrirana komunikacija: Što ako na kraju “kovidioti” imaju pravo?”

U uvodu članka: “I sa statistikama se može ciljno lagati. Nekorektno je zbog porasta broj novih infekcija praviti takvu opasnost po zdravlje, – ono što sada rade političari i mediji.”

Autor članka, Milosz Matuschek, započine svoj članak zanimljivom usporedbom, o ovcama, slično onome, što sam i ja ovdje na forumu nekoliko puta pisao. Pa kaže:
“Bilo je sredinom travnja, kada je broj umrlih od Covida-19 u Europi bio na vrhuncu, kada je jedan francuski pastir, vlasnik tisuća ovaca, na intenertu postavio video. U njemu je on objansio, kako on postupa, kada želi svoje ovce šišati, cjepiti ili ih voditi na klanje. Najučinkovitije sredstvo: imaginarni vuk. Na signal, da dolazi vuk, ovce trče u štalu kao lude. Kada su ušle tamo, one su tako sretne, što su pobjegle od vuka, da dopuštaju (gospodaru) sve da im se radi. Da li je vuk doista bio došao ili ne, to je svjedno. Ovce su sretne što su u sigurnosti.”

pa nastavlja dalje:

” Gdje je vuk?
“U travnju su ljudi umirali od covida, nametnuto je zaključavanja, zabrane izlaska i ostale zaštitne mjere da bi se spriječilo preopterećenje zdravstvenog sistema, koje bi uzrokovalo još više mrtvih…..” “… danas se mora konstatirati: kolaps zdravstvenohg sistema nije se desio, možda zahvaljući tim mjerama. U Njemačkoj su bolnice za oko 400.000 zaposlenih skratile radno vrijeme. O opasnosti preoptrećenja zdravstvenog sistema sada nitko više ne govori…”

“… Od tada je kolabrirala jedna stvar: komunikacija o virusu. Virus stvara neslućenu nuspojavu: on napada sposobnost razmišljanja. Nova opasnost sada glasi: “drugi val dolazi”….”

Onda autor (valjda da bi se ogradio) kaže da su demonstracije (protiv mjera korone) pogrešne, ali da je pogrešna i kampanja koju političari i mediji vode protiv tih demonstranata, i paušalno ih napadaju kao ekstremiste, kovidiote, itd..

“Opet se priziva vuk, ali sve manje ljudi očigledno vjeruje, da on dolazi. Postoji li taj vuk?…”

“…Trenutno nema 2. vala. Ne raste broje mrtvih, ne raste broj onih koji se dopremaju u bolnicu (zbog korone), ne raste broj teško oboljelih. To su relevatni podatci, ako se opasnost jedne epidemije želi iskreno procjeniti i na osnovu toga oslanjavati državne prisline mjere. Brojka koja se širi (u javnosti) kao strašilo je broj novih infekcija, dakle registriranih slučajeva, iako su ti slučajevi blagi i bezazleni. Ali na taj način, virus se predstavlja matematički prisutniji i opasniji, nego što (u stvarnosti) jeste. Ali, sa abstraktnom prognozom opasnosti, koja se oslanja na veliki konjuktiv, ne smiju se ograničavati prava na slobodu. Inače bi se onda morali zabraniti i ulični promet, nezdravu ishranu i život sam po sebi…”

“… Statistika daje za pravo «koviditima»: I broj onih koji su dopremljeni u bolnice (zbog korone) i onih koji su umrli, u svim europskim državama, opada već tjednima. U usporedbi sa brojkma iz travnja, broj svakodnevnih smrtnih sliučajeva, u svim europskim državama je opao za 99%. Od sredine srpnja, broj (dnevnih) smrtnih slučajeva u Švicarskoj je jednocifren, ali u većini dana, nije umro nitko (od kovida). Švedska, koja nije imala zaključavanje, imala je 15. travnja vrhunac, od 115 mrtvih (u jednom danu). Ovaj broj je od 20. srpnja, jednocifren , od 23. kolovoza je nula. (dakle od 23. 8. nije više nitko umro). Onaj tko na osnovu ovih brojki (ovih podataka), sada priča o obaveznoom cjepljenju ili mogućem novom zaključavanju, taj, pardon, nije sasvim zdrav u svojoj glavi…”

Rusofil
Gost
Rusofil
1 mjesec prije

@puki
Možda pomalo iznenađujuće naivan članak? Ovo s ovcama je fenomenalno. Šta čovjek radi? Zavija, obuče vučju kožu, pušta im filmove? Mislim kako ovce zamisle tog imaginarnog vuka? Ovdje budale jednostavno otjeraju predvodnika u tor a ovce kao ovce, trka za njim. Mislim da bi ovce, kad bi osjetile vuka, prije pobjegle svaka na svoju stranu nego što bi sve krenule prema toru. Dobro, nisu ovce tema ali ko vidi pamet u ovome možeš mu svašta prodati.
Nema potrebe pisati komentare na 3 kartice, stvari su jednostavne i stanu u nekoliko rečenica. Pusti matrix, kabalu, eugeničare i ostale fantazije. Virus je vjerojatno vještački modificiran i iskorišten kao biološko oružje protiv Kine. Taj je virus bio opasan i sva dalja istraživanja i spoznaje uključuju i te podatke. U međuvremenu, stvar je propala, Kina se othrvala ali ostala je prilika za zaraditi. Virus je mutirao, svi preostali sojevi su sad manje opasni i slabije rašireni a posao tek krenuo. Zato se vještački održava opasnost od virusa. Interes vlada svijetom sve drugo su nuspojave.

Max
Member
Max
1 mjesec prije

Bravo i svaka čast za hrabrost.

Herman
Gost
Herman
1 mjesec prije

Ja tražim OSTAVKU cijele vlade, svih političara, županija, općina ureda itd.
Sve gube koja na državnoj sisi uništava hrvatsku i njene građane.

piždro
Gost
piždro
1 mjesec prije

Hermane Bog te čuo i uslišio

Stock
Gost
Stock
1 mjesec prije

I ti tražiš?
Valjda ćete naći…

Rusofil
Gost
Rusofil
1 mjesec prije

@Herman
Evo i ja se pridružujem. Skupa imamo dvostruko više šansi, cca 0%

Patriot
Gost
Patriot
1 mjesec prije

Odlično odrađena konferencija. Jasno, britko, kulturno i u srž. Zahvaljujem se svim sudionicima koji su odbacili strah, najjače oružje u rukama kreatora ove plandemije.

onaj najgl..... veći Dalton
Gost
onaj najgl..... veći Dalton
1 mjesec prije

Vidovit sam Ti majko;
Vidim ravnatelja HRT-a i ravnateljicu HINE kako lete. Ne zbog ”Red Bull-a”. Koji daje krila. Dobili su nogu. Zbog “(Ne)slobode medija u vrijeme širenja koronavirusa”.
Vidim i neku majku, obrazovanu i elegantnu ženu, bez maske…. Druge neke majke, manje obrazovane, manje elegatne i manje njegovane, nešto ne vidim.
Vidim i Hrvatsku bez maski. Za vrijeme karnevala. Jer jedino tada sve maske spadnu.
Vidim Hrvatsku bez kriminala i korupcije. Raskrinkane pedofilske propagande….
Vidim Hrvatsku u kojoj ljudi dobro žive od svog rada. Kao da imaju saborske plaće.
Vidim Hrvatsku iz koje ljudi ne odlaze, nego se u nju vraćaju.
Vidim i Elvisa, a sa Johnny Cashom se svako toliko nacugam…..

Rusofil
Gost
Rusofil
1 mjesec prije

@onaj najgl….. veći Dalton
To su one ružičaste očale a ne vidovitost.

Stock
Gost
Stock
1 mjesec prije

“Tražimo ostavke ravnatelja HRT-a i ravnateljice HINE”
Ništa oni nisu izgubili, pa ni vi, gospodjo, nemate šta tražiti.
Nego, ako hoćete da ih sklonite iz javnog života, za početak -zahtjevajte!

Draganče zuko
Gost
Draganče zuko
1 mjesec prije

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 mjesec prije

Bilo na HRT-u cca 10 sekundi 😊😊😊

Messimontana
Gost
Messimontana
1 mjesec prije

Evo opet pitam, kako osoba kojoj je AP idol moze biti mjerodavna u bilo kojem kontekstu????… Netko tko mrzi i odvaja ljude po nacionalnosti, boji koze, vjeri, seksualnosti???….I ne morate objaviti ovaj komentar, naucili smo vec da je Goebbels mala beba za Logicno (a cmizdrite kad vam Google radi isto😂)….. Ovo je samo da onom tko je zadužen za brisanje pokazem da je ustvari isti kao oni protiv koji se bori (masoni, stvor, iluminati, duboka drzava, zidovski lovi i sl gluposti 🤣🤣🤣🤣) 💪😉.

CAN
Gost
CAN
1 mjesec prije

ti usporedi gugl i logično…
Na čemu si ti?

Messimontana
Gost
Messimontana
1 mjesec prije

Ako i jedni i dr brisu ono sta im ne odg kako nisu isti????

Šule
Gost
Šule
1 mjesec prije

Evo jedan prijedlog za sutrašnji skup-neka svi komentatori Logičnog uzmu trasparente i napišu svoj nadimak i LOGIČNO pa da upoznaju ostale teoretičare Covida koji tu pišu…da nemorate previše piskarat o ovoj temi mjesecima..imate uživo priliku se upoznat

Purger
Gost
Purger
1 mjesec prije

Ti bi da snimaš Logičare pa da ih kasnije ucjenjujete? Doći ću ja sutra ali da dođeš i ti s transparentom Šule.

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
1 mjesec prije

Ja ću obući majicu na kojoj piše Šule :))))))

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
1 mjesec prije

Ajmo svi sutra majice Schule

Šule
Gost
Šule
1 mjesec prije

Ja ću imat natpis SUBARU..tko dođe neka me potraži…nema skrivanja

sftrgnbiodrtgpjdrgfbnritgiurtg
Gost
sftrgnbiodrtgpjdrgfbnritgiurtg
1 mjesec prije

Inicijativa Karoline na mjestu.

Šule
Gost
Šule
1 mjesec prije

Varane ti bi mogao biti savjetnik Karolini pošto si ti upučen u Nosferatua,stvora biniranekodove a globaliste imaš u šaci-znaš sve njihove daljnje radnje pa će biti vrlo zadovoljna tvojim savjetovanjem.

CAN
Gost
CAN
1 mjesec prije

aaa Le_šu,
Šta mai? Ne brini za subarua,on je dobro,informiran ….da malo poradi na stilu bio bi Orwell…

Pizistrat Nelson
Gost
Pizistrat Nelson
1 mjesec prije

Meni je zanimljivo da imaju problema s č i ć znakovima 🙂 obojica :))

Purger
Gost
Purger
1 mjesec prije

Cijenim Karolinu što je populistica, to je vrlo pozitivna osobina jednog političara.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije

Evo još malo materijala za raspravu o PCR testovima. Ovaj puta čak iz ultrakabalističkog New York Timesa:

https://www.nytimes.com/2020/08/29/health/coronavirus-testing.html

Naslov članka glasi: “Your Coronavirus Test Is Positive. Maybe It Shouldn’t Be
A da sada ne prevodim i ne citiram previše izvući ću samo po meni ključne rečenice:

“In three sets of testing data that include cycle thresholds, compiled by officials in Massachusetts, New York and Nevada, up to 90 percent of people testing positive carried barely any virus, a review by The Times found.”

“In Massachusetts, from 85 to 90 percent of people who tested positive in July with a cycle threshold of 40 would have been deemed negative if the threshold were 30 cycles, Dr. Mina said. “I would say that none of those people should be contact-traced, not one,” he said.”

Toplo preporučam pročitati članak.

Brainstorm
Gost
Brainstorm
1 mjesec prije

zar ne bi pomislili da se institucije namjerno blamiraju?
kad dodje pravi vuk vise nitko nece vjerovati.

Stara kuka
Gost
Stara kuka
1 mjesec prije

Vidim po zadnjim komentarima da su se, kako se skup bliži, trolovi s imbexa i sličnih “progresivnih” jazbina bez tragova inteligentnog života pojačano aktivirali na ovom portalu. Treba zaradit sendvič.

Brainstorm
Gost
Brainstorm
1 mjesec prije

vidjeli smo koliko je radjeno na unistavanju tradicije, obitelji, nacije, vjere, drzave. mozda je sve jos jedno diskreditiranje ovaj put institucija.
vec kroz jedno pola godine nastat ce veliko nepovjerenje prema institucijama.
ipak, mi trebamo institucije.

Stock
Gost
Stock
1 mjesec prije

Tačno, naročito zatvorenog tipa.

Q T
Gost
Q T
1 mjesec prije

Točno. Cilj i je unošenje nepovjerenja, anarhije i nereda, ludila i dezorganizacije. Kaos u svemu, proturječne informacije, stalne promjene. Da ljudi osjete da se na ništa i nikoga ne mogu osloniti, nikome vjerovati. Da ništa ne valja, ne vrijedi i nije šteta ako se uništi.

Q T
Gost
Q T
1 mjesec prije

A što je iza tvojih?

Božidar
Gost
Božidar
1 mjesec prije

Ovo se zove novinarstvo. 👍👍👍

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
207
0
()
x