fbpx

Karolina Vidović Krišto: Tražimo ostavke ravnatelja HRT-a i ravnateljice HINE

Karolina Vidović Krišto
204 komentara
15,966

Sutra, 4. rujna u 11h30 ispred Sabora Republike Hrvatske, saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto, s intelektualno poštenim znanstvenicima: Lidijom Gajski, Valerijem Vrčekom i Srećkom Sladoljevim, koji nisu podlegli pritisku svjetskih lobija, organizira konferenciju pod nazivom “(Ne)sloboda medija u vrijeme širenja koronavirusa”.

Zastupnica Karolina Vidović Krišto, jedina je osoba u Saboru Republike Hrvatske koja se opire nošenju maski i nije podlegla euforiji oko korona ludila. U nedostatku oprečnog mišljenja i kriminalnog informiranja mainstream medija tijekom korona krize, zastupnica Vidović Krišto učinila je ono što bi svaki politički predstavnik trebao učiniti u interesu onih koji su mu povjerili svoj glas – pozvala je stručnjake koji već mjesecima postavljaju logična pitanja, a na koja nitko ne odgovara.

Dr. med. Lidija Gajski, liječnica nagrađena rektorovom nagradom i osoba s intelektualnim integritetom, profesor Valerije Vrček i biolog Srećko Sladoljev su odličan izbor zastupnice Vidović Krišto, kako bi istina probila medijsku cenzuru i linč kojem su izloženi znanstvenici, narod i zastupnica Karolina Vidović Krišto.

Sramotno je vidjeti da u današnjem sazivu Sabora Republike Hrvatske nema otpora medijskoj cenzuri, lobističkim planovima i sumnjivim aktivnostima koje direktno utječu na zdravlje hrvatskog naroda.

Korona kriza će vjerojatno dovesti do sloma globalnog gospodarstva i agonije svakoga od nas, za što je direktno odgovorna politika koja se nije usudila reći: “Ne!” suludim mjerama i svjetskim vucibatinama.

Za dobrobit Hrvatske i drugih balkanskih država, najbolje rješenje bi bila globalna lustracija svih političara koji su bili u izvršnoj vlasti do današnjeg dana, čime bi se otvorio put novim ljudima koji imaju hrabrost i intelektualno poštenje za voditi sve zemlje u bolju i svjetliju budućnost.

Takva lustracija je moguća samo uz osvještenje uspavanog i izmanipuliranog birača koji će svoj glas dati novim snagama, bez obzira bile one desne ili lijeve. Bitno je da budući političari budu patrioti i da vole svoj narod kojeg predstavljaju, a ne strane lešinarske fondove, farmaceutsku industriju i financijski sektor.

04. 09. 2020. – Izjave s konferencije (12h40)

Karolina Vidović Krišto:

“Hvala vam na ovako velikom odazivu.  Dobar dan svima. Konferenciju za medije pod nazivom (ne)sloboda u vrijeme širenja koronavirusa organizirali smo prije svega iz tri razloga:

 1. Upozoravamo na propagandno i jednostrano izvještavanje i informiranje od strane hrvatskih medija, napose javnih medija, što je kršenje zakona, zbog čega tražimo ostavke ravnatelja HRT-a  Kazimira Bačića i ravnateljice HINE Branke Gabrijele Vojvodić.
 2. Otvaramo prostor stručnjacima s relevantnim s relevantnim obrazovanjem i potrebnim referencama, koji argumentirano i na temelju činjenica ukazuju na pogreške, propuste i loše odluke stožera civilne zaštite, koje su na štetu hrvatskih građana.
 3. Nudimo hrvatskim državljanima mogućnost besplatnog savjetovanja, uz zajamčenu diskreciju, te se mogu obraditi na sljedeću e-mail adresu: koronainformacije@gmail.com. Na neka od pitanja, koja budu od interesa šire javnosti, odgovorit ćemo javno i na ovakim konfrencijama za medije, bez da navedemo tko je uputio pitanje.

Niz zakona obvezuje hrvatske medije, ponajprije javne, da cjelovito informiraju javnost. Ovdje su tri stručnjaka s područja medicine. Kvalificirani stručnjaci. Jedan od njih, bio je voditelj odjela istraživanja Imunološkog zavoda. Zbog svoje stručnosti, bio je čest gost i sugovornik u hrvatskim medijima. Dolaskom stožera u javni i medijski prostor, svi stručnjaci s područja medicine kao doktor Sladoljev, doktorica Gajski i doktor Vrček ne sudjeluju u propagandnom djelovanju stožera, nestali su iz hrvatskih mainstream medija, pri čemo ponovo istučem javne medije koje financiraju hrvatski porezni obveznici.

Svaka, pa i medicinska znanost, napreduje na temelju istraživanja, te sučeljavanja raznih argumenata.

“Ako je sve što radi Stožer, s medicinske i pravne strane u skladu s medicinskom znanošću i hrvatskim zakonima, zašto se onda vladajući boje otvoriti javnu ravnopravnu raspravnu u hrvatskom javnom i medicinskom prostoru na dobrobit svih”, obradila se na početku Karolina Vidović Krišto.

Konferencija o (ne)slobodi medija - Karolina Vidović Krišto - Lidija Gajski - Srećko Sladoljev - Valerije Vrček
Konferencija o (ne)slobodi medija – Karolina Vidović Krišto – Lidija Gajski – Srećko Sladoljev – Valerije Vrček

Dr. Lidija Gajski:

Dopustite najprije da se zahvalim gospođi Karolini Vidović Krišto, što nam je omogućila da se danas obratimo javnosti jer su drugdje nama vrata uglavnom zatvorena. To je glavna tema zbog koje se danas želimo vama obratiti. Započet ću pitanjima:

 1. Znate li da test kojim se određuje zaraženost koronavirusim može bit pozitivan a da niste zaraženi? I da nije jasno prikazuje li uopće prisustvo koronavirusa?
 2. Znate li da bi gotovo svi koji su umrli ove godine umri zbog koronavirusa umrli tijekov ove godine, neovisno o virusu, zbog drugih svojih bolesti i starosti?
 3. Znate li da je  u Hrvatskoj i okruženju broj umrlih ove godine jednako onome iz prošlih godina i da je u tom smislu stanje sasvim uobičajeno?
 4. Znate li da se obdukcije od nadleženih institucija od samog početka obeshrabruju? A one koje su izvedene ne uklapaju se u tipičnu sliku umrlih od virusne bolesti.
 5. Znate li da su na vrhuncu koronakrize bolnice zjapile poluprazne?
 6. Znate li da nema dokaza da maske štite od zaraze koronavirusom? Naprotiv, mogu biti štetna po zravlje, psihu i društvenu interakciju. Naročito su pogubne za psiho-emocijalni i socijalni razvoj djece?
 7. Znate li da zbog brzine u proizvodnji i nabavi cjepiva protiv koronavirusa i nejasnoća o prirodi cjepiva, građani od Europske komisije traže dodatne podatke?
 8. Znate li da su zbog tog cjepiva olabavljeni europski zakoni o GMO?
 9. Znate li da širom svijeta veliki broj ljudi i brojne skupine znanstvenika i liječnika protestiraju protiv lažne epidemije i traže ukidanje mjera koje ugrožavaju tjelesno i psihičko zdravlje, ekonomski i društveni živote, te individualna prava i slobde.

Ako s ovim što je nabrojano niste upoznati, znači da se informirate s televizije, dominantnih novina i portala i da ste krajnje dezinformirani, jer vam se predstavlja samo jedno, odnosno jednoobrazno i šturo tumačenje ove vrlo složene teme. Službenicima raznih profila koji raspolažu podatcima koji se razlikuju  od službenih i imaju drukačiji pogled na koronakrizu, veliki mediji uskraćuju i zbranjuju pristup. Drugačije mišljenje je cenzurirano.

Hrvatski ustav jamči slobodu izražavanja i mišljenja. Citiram: Sloboda izražavanja misli obuhvaća osobito slobodu tiska i drugih sredstava priopćavanja, slobodu govora i javnog nastupa. Zabranjuje se cenzura. Ponavljam, Ustav izrikom zabranjuje cenzuru. Nadalje, Zakon o medijima. On također, citiram: jamči slobodu izražavanja i slobodu medija, osobito, između ostalog, slobodu protoka informacija i otvorenost medija za različita mišljenja i uvjerenja. Zakon o medijima navodi: Poštujući pravo javnosti, da bude točno, nepristrano i pravovremeno informirana o dogđajima, pojavama… mediji će se pridržavati pravila novinarske struke i etike.

Još jedan zakon. Onaj o Hrvatskoj radio televiziji. Evo što kaže: HRT je dužan trajno istinito, cjelovito, nepristrano i pravodobno informirati javnost o činjenicama, događajima i pojavama od javnog interesa. Dužan je poštivati i poticati pluralizam ideja, te omogućiti javnosti da bude upoznata s tim idejama. HRT ne smije u svojim programima zastupati pojedinačna politička, religijska, svjetonazorska stajališta ili interese. HRT je obvezan nepristrano obrađivati politička, gospodarska, socijalna,  religijska, zdravstvena, kulturna, obrazovna, znanstvena, ekološka i druga pitanja, omogućujući ravnopravno iznođenje različitih stajališta i mišljenja.

Sloboda govora se može uskratiti samo specijalnim zakonima. Sloboda govora je najveće dostignuće demokratskog društva. Ostanemo li bez slobode govora, ostali smo bez svih sloboda. Koronakriza nije neka trivijalna i periferna tema, nego fenomen koji već sada negativno utječe na život svih nas. A u vremenu koje slijedi, ako se nastavi kao do sada, iz temelja će ga promijeniti na gore. Stoga zahtjevamo da hrvatska sredstva priopćavanja odmah prestanu raditi protuustavno i protuzakonito. Da prestanu širiti jednoumlje i propagandu, te otvore medijski prostor stručnjacima s drugačijim mišljenjem. Neka javnost prosudi tko je uvjerljiviji.

To se posebno odnosi na Hrvatsku radio televiziju, koja je javna ustanova, kao što je rekla gospođa Krišto. Ustanova koju svi mi plaćamo i koja, kako piše u Zakonu o HRT-u, za svoje djelovanje odgovara javnosti. Za početak od HTV-a tražimo emisiju u kojoj će se sučeliti stručnjaci sa različitim stajalištima o korona krizi. Ako se ovom zahtjevu ne udovolji, tražimo od Sabora, baš kao što je rekla gospođa Krišto, smjenu sadašnjih ravnatelja, te postavljanje novog koji će ovu kuću, ključnu za informiranje hrvatskih građana voditi na ustavan i zakonit način.”

Dr. Lidija Gajski
Dr. Lidija Gajski

 

Valerije Vrček kazao je da “situacija s pandemijom nije ozbiljna, ali je bolesna”. “Društvo je bolesno, poremećeno. Gdje je nestalo istraživačko novinarstvo? Gdje je nestalo otvoreno društvo?”

“Mediji izruguju svetinje, a što je s epidemijom? Mediji ukidaju sekularno društvo. Uvedena ja institucija dogme, horor i pošast ove pandemije, to je proglašeno neupitnim. Uvedeni su medijski alati za cenzuru, portali za inkviziciju. Mi živimo u stanju koje se može opisati teološkim pojmovima, živimo u iščekivanju novog normalnog, konačnog spasa od igle. Imamo svog boga koji se zove zdravlje pod svaku cijenu”, nastavlja.

“Serološki testovi su roba s greškom. Lažno negativni rezultati idu do 40 posto. Provjerite sami. Nijedan komercijalni test nije validiran od nijedne mjerodavne institucije za testiranje asimptomatskih ljudi. Svakodnevna izvješća kojima se siluje javnost su fejk brojevi kojima se može manipulirati”, kaže Valerije Vrček.

“Jesmo li pristali na sterilizaciju okoliša, moraju li tramvaji biti sterilni? To je besmisleno i opasno, pustite djecu da se igraju i prljaju i skinite im maske. Očekujemo li povećan broj alergija zbog dezinficijensa? Povećan broj astme? Kemijski smo sterilizirali svakodnevni prostor”, kaže na kraju.

“Dobio sam brojne nagrade. Tijekom epidemije ospica desilo se sve što sam predvidio. Mediji su me počeli izbjegavati. Odmah po proglašenju epidemije korone, najavio sam više stvari. Maske ne djeluju i to je sad potvrđeno. Mediji me izbjegavaju, zašto?” pita Srećko Sladoljev.

Vidović Krišto pozvala je medije da Festival slobode poprate kako priliči. “Izvještavajte o tome profesionalno, istinito i na dobrobit hrvatskih građana.”

Nećemo odgovarati na pitanja jer prosvjedujemo protiv cenzure”, rekla je Karolina Vidović Krišto.

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
204 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments

POVEZANE VIJESTI

Izbornik