Kijev krivi Rusiju za smrtonosni napad

Napad na Ukrajinu
22 komentara

Ukrajinski dužnosnici izvijestili su da je napad na grad Černigov odnio sedam života dok je ranjeno više desetaka, a Moskva još nije komentirala događaj

Ukrajinski dužnosnici izvijestili su da je u ruskom napadu koji je navodno uključivao balistički projektil u subotu ujutro u gradu Černigovu ubijeno sedam ljudi, a više od stotinu ozlijeđeno. Moskva, koja stalno poriče napade na civile u susjednoj zemlji, još nije komentirala napad. U videu objavljenom na svom Telegram kanalu, šef regionalne vojne uprave Černigova, Vjačeslav Čaus, otkrio je da je među žrtvama i jedno dijete. Dužnosnik je dodao kako je lokalno dramsko kazalište oštećeno, s nekoliko drugih zgrada. U međuvremenu, ministar unutarnjih poslova Igor Klimenko ustvrdio je da su barem neke od žrtava napuštale crkvu nakon pravoslavne ceremonije kada je raketa pogodila središte grada.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, objavio je video koji prikazuje oštećena vozila i zgrade, kao i krhotine nakon napada na Černigov. Snimku je popratio porukom u kojoj je Rusiju nazvao “terorističkom državom” i pozvao svijet da se ujedini iza Kijeva tako što će mu dati još više oružja. U međuvremenu, prema ukrajinskom mediju Unian, kazalište oštećeno u napadu bilo je domaćin izložbe bespilotnih letjelica, koju su posjećivali brojni civili.

Novinar koji je svjedočio udaru tvrdi da je projektil gađao upravo taj događaj.

Predstavnik jednog od organizatora izložbe oglasio se na društvenim mrežama kako bi istaknuo da su lokalne vlasti dale zeleno svjetlo za događaj. Dodala je da je točna lokacija poslana samo registriranim sudionicima samo nekoliko sati prije početka. Podaci o sudionicima sada su predani domaćoj sigurnosnoj službi zemlje, SBU, zbog sumnje da je jedan od posjetitelja možda odao Rusima lokaciju događaja. Gradsko vijeće Černigova, sa svoje strane, zanijekalo je da je bilo obaviješteno o izložbi ili da je izdalo bilo kakvo dopuštenje za njezino održavanje. U međuvremenu, Ministarstvo obrane u Moskvi, koje obično inzistira da ruske snage napadaju samo vojne ciljeve u Ukrajini, još nije komentiralo napad.

Černigovrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
22 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Volim rusiju
8 mjeseci prije

Pravedni dio naroda zna da napada nije bilo, to je fotomontaža

BanOvan
8 mjeseci prije

SjebaHudine, kako je ovo promaklo tvojima? Nisu uspjeli oboriti projektil cak ni na krovu kao Rusi onaj dron. To nije sramota za tvoju raju ? A PatriJoti?
Mozda preTstava u pozoristu nije bila dobra.

NOVI STARI
8 mjeseci prije

nigdje nije vidljiv rezultat napada!???!!

Vila rano ujutro rakiju pila
8 mjeseci prije

Pa neće valjda Andoru ili Lichtenstein?!

Mrčikola
8 mjeseci prije

Slijedeći sastanak “dužnosnika” u nekoj velikoj osnovnoj školi, a “dužnosnici” će dobit poseban “dresscode”; školski komplet Angus Yanga; kratke hlače, “điletin” i čarape do koljena…i, naravno, obavezno kratko ošišani i glatko obrijani.😁

Kaki
8 mjeseci prije

Zato što opet ukri izvode false flag

tihobl
8 mjeseci prije

Polupano jos jedno skladiste dronova sa zapada i opet kmeka. Prosle sedmice kad pogodili Dnjepetrovsk izaslo je saopstenje gradonacelnika: 5 osoba je poginulo i ukazana im je medicinska pomoc.

tatamata
8 mjeseci prije

jopet ukrainci izvode hibrove trikove

Biti-ili-ne-biti
8 mjeseci prije

Vrlo zanimljivo – u svim ratovima se zaraćene strane međusobno optužuju za ratne zločine, smrtonosne napade, kriminalno uništavanje imovine i kolateralne žrtve običnih ljudi.
Onda svatko na svojoj strani organizira razne sudove, gdje jedni osuđuju druge, a drugi prve i ako kasnije netko prijeđe granicu, onda ga uhvate i osude.
Tako obični ljudi plaćaju cijenu podmetnutog ludila, a zapravo im je udružena političarska masonska banda namjestila rat, pri čemu oni ostanu apsolutno nedodirnuti i nekažnjeni, jer oni neće sami sebe istraživati, procesuirati i osuđivati.

Dux
8 mjeseci prije

Koliko je stranih stručnjaka za bespilotne letjelice bilo u Čeringovu, navodno ih je 30- ak ostalo pod ruševinama, sve strani obavještajci.

Max
8 mjeseci prije

Čini se da su poginuli i neki stručnjaci za bespilotne letjelice koji su raspljavali u sjedištu SBU.

Patak
8 mjeseci prije

Implikacija naslova je da bi kriv valjda mogao biti netko drugi? Tako je bilo i kod nas, sami smo sebe i u Dubrovniku i u Škabrnji, a Bošnjaci pak sami sebe u Sarajevu. Odlika je svih osvajačkih ratova koje vode ovi istočni svojom širokom slavenskom dušom da njihove žrtve često ubijaju same sebe. Baš čudno.

Гавран
8 mjeseci prije

РУСКЕ Ваздушно-космичке снаге су у Чернигову уништиле два важна циља истовремено. Među poginulim vernicima dosta je crkvenih velikodostojnika. Са две тактичке ракете Искандер. Прва је погодила локално драмско позориште, у којем је одржаван скуп украјинске армије посвећен развоју нових типова дронова. А друга – буквално преко пута – седиште регионалне војне обавештајне управе у којем је у то време био у току састанак Украјинаца са делегацијама пољске и литванске армије. Погинуло је 51 војно лице те три земље, а још 11 странаца је у тешком стању. Према речима московског војног експерта Јурија Кнутова, у Драмском позоришту се вероватно налазило и складиште дронова типа „Бобер“, који већ недељно нападају руске градове, укључујући Москву. Скуп у позоришту био је афиширан као Фестивал „Сурове птице“. Маскирања ради, био је најављен свега четири сата уочи почетка, а организатори су сугерисали војним лицима да не долазе у униформама. Други скуп је фактички био саветовање високих… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI