Kina upozorava EU: Ne mešajte se u naše unutrašnje poslove – Hong Kong će rešiti Kina

Hong Kong je kineski problem
11 komentara

Kina je pozvala evropsku stranu da poštuje suverenitet Kine nakon što je Evropski parlament u četvrtak usvojio predlog o situaciji u Hong Kongu.

Kina je podnela prigovor evropskoj strani, izjavio je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Geng Shuang na brifingu za novinare kada je zatraženo da prokomenntariše predlog, koji poziva vladu Hong Konga da povuče izmene zakona o bekstvu i osobodi demonstrante.

“Predlog zanemaruje činjenice, brlja ispravno i pogrešno, te govori vladi Hong Konga šta da radi” rekao je Gang.

On je podsetio da su poslovi Hong Konga zapravo unutrašnji poslovi Kine i da nema stranih vlada, organizacija ili pojedinaca koji imaju prava da se mešaju u to. Kineska strana je jako nezadovoljna i čvrsto se protivi takvom predlogu.

“Evropska strana se ne sme mešati u poslove Hong Konga u bilo kojem obliku ili podržavati nasilne kršioce zakona” naglasio je Geng.

demonstracije
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Adriana
4 godine prije

EU neka radije povede računa o svojoj kući natrulih temelja i glavi koja je riblja, nego što se pača tamo gdje se već pača Britanija na odlasku iz EU. Odsjecanje grabljivih ruku gadno boli.

samo tako
4 godine prije

EU parlament, ta smiješna, glu*asta skupina koja ni o čemu ne odlučuje. Besramno laprdanje im je krajnji domet, na našu sramotu

onaj najgl.....veći Dalton
4 godine prije

E, kad su Dubravka Šuica i Tonino Picula zabrinuti za demokraciju u King Kongu, predgrađu Hong Konga…..
Netko će tamo naje*ati.
Garant.
P.S.
Šuica je rekla da je stavljanje Karla Resslera na prvo mjesto HDZ-ove liste za EU parlament ”slanje simboličke poruke mladima u Hrvatskoj da se netko brine o njihovoj budućnosti”.
Problem je što, još malo pa nestalo….. mladih u Hrvatskoj.
A ostadoše samo oni što brinu. Da i dalje brinu.
O budućnosti onih kojih više nema.
Tu…..!!

Amater
4 godine prije

Tko ima pravo da se mjesa u unutarnja pitanja suverenih država ??? Svjetska oligarhija se toliko obahatila i osilila da vise neprežaljene od nikoga i ničega … terorizira cjeli svjet … tumači odnose na svoj pokvareni i bahati način prikazujući svoju istinu kao da su svi na svjetu retardirani … međutim u zadnje vreme im je u nekoliko puta bilo po usima …. a u Kini bi im moglo biti i po zubima ….

nessy
4 godine prije

Obzirom na nastalu situaciju, Kinezi bi trebali staviti na dnevni red za raspravu, ugrozenu demokraciju i vladavinu prava,
-zuti prsluci u Francuskoj
-demonstracije sa smrtnim posljedicama u USA ( ‘lijevi’ i ‘desni’)
-London, gradjani svakodnevno izbodeni nozevima
To, za pocetak, pa onda mogu jos razmisliti kako pomoci zapadnim partnerima u ocuvanju demokracije.

Vasilij Zajcev
4 godine prije

Nemojmo nikada zaboraviti da je kineska civilizacija mnogo starija od tzv. “zapadne”. Tko je Evropski parlament da nesto laprda sili na drugoj strani kugle zemaljske?

Zivjela Narodna Republika Kina!

moša
4 godine prije

neka protjeraju te anglo meleze u britaniju

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI