60 uhićenih u Bugarskoj, dok se anti-vladini prosvjedi pretvaraju u nasilne nemire

anti-vladini prosvjedi - Bugarska
9 komentara

Tisuće su u srijedu izašle na ulice glavnog grada Bugarske, Sofije, tražeći ostavku dugogodišnjeg premijera Bojka Borisova. Skup su obilježili sukobi demonstranata i policije.

Prosvjed ispred zgrade parlamenta započeo je mirno; ljudi su nosili bugarske zastave i skandirali, “Ostavka!” i “Mafija!”, pozivajući se na navodne veze premijera s utjecajnim oligarsima u zemlji.

No nakon što je došla noć, neki su se pokušali probiti do parlamenta, ispred kojeg su stajali policajci, odjeveni u borbenu opremu za suočavanje s neredima. Demonstranti su bacali petarde i druge predmete, uključujući jaja, jabuke i smeće, na policajce. Tresli su i policijske automobile i koristili suzavac protiv policije. Zbog svega ovoga, stotinjak pripadnika policije pretrpjelo je ozljede.

Policija je uzvratila postavljanjem vodenog topa, nakon čega je izvršila više od 60 uhićenja. Tijekom sukoba demonstranata i policije, prema iskazima zdravstvenih službenika, četrdeset i pet osoba, uključujući i policijske službenike, zaprimljeno je u bolnicu radi dobivanja hitne pomoći.

Demonstracije u srijedu bile su najveće po opsegu od početka izbijanja anti-vladinih prosvjeda, koji su se počeli odvijati u zemlji prije dva mjeseca. Prosvjedi su počeli na dan kad su se zastupnici, nakon ljetne stanke, vratili na posao kako bi raspravljali o ustavnim amandmanima koje je predložio Borisov.

Oporba je osudila prijedloge, rekavši da je trostruki premijer pokušavao iskoristiti glasovanje o amandmanima kako bi produžio svoj boravak na funkciji premijera. Oporba inzistira na tome da Borisov mora otići, budući da njegova borba protiv korupcije, koja muči zemlju i koja sprječava gospodarski razvoj, nije uspjela.

demonstracije
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
3 godine prije

Ma nije Borisov lopov, on je atlantista i evropejac. Ovo je ruska zavjera protiv njega.

Zvrk
3 godine prije

Bojko je sirovina i mafijas koji je prezivio mnoge prosvjede pa ce i ovaj.

Nego jos ni clanka o zbivanjima u Crnoj Gori.

sidfbviebfviefiveifviefvenifviesdcvdfvdf
3 godine prije

Ovi plačenici pojma nemaju da će im poslije Borisova uvaliti njegovog klona, prodali su se bugari za judine škude brišeći zicegu po Italiji itd. i vozeći se tisuće kilometara tamo ovamo da utale nostalgiju za rodnim krajem kojeg je tama uništila. A imali su sve ali su ih privukle staklene perle i pohlepa da se vozaju u mečki.

Adriana
3 godine prije

A ima tu i ponešto poradi plinovoda. Vrlo sinhronizirano sa zbivanjima oko Bjelorusije, Navalnog…

Max
3 godine prije

Još jedan spontabni prosvjed.

Bosanac
3 godine prije

Utvrdjuju se pazari oko buducnosti kontole teritorija ali sve u stilu “svi se mi borimo ko ce na kolikoj teritoriji zastupat COCA-COLU”

Sparkling
3 godine prije

Koliko od Vas je na MSM pronašlo info ili neki drugi komentar što se događa u Sofiji?
Pa naravno, to se ne događa u demonkraciji. Vlado šalji im pomoć.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI