Kina upozorava SAD: “Vratit ćemo vam istom mjerom”

Viza
29 komentara

„Američka odluka o ograničavanju viza za kineske novinare stavlja politički pritisak na kineske medije i Peking neće imati izbora nego uzvratiti, ako Washington ne ispravi svoju ”pogrešku”“, izjavio je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova.

Kineski glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova, Zhao Lijian, govorio je o američkoj odluci o ograničavanju viza za kineske novinare na maksimum od 90 dana, o odluci koja je objavljena na konferenciji za novinare u ponedjeljak.

Novinarske vize za predstavnike kineskih medija u SAD-u prije nisu imale vijek trajanja, što znači da je 90-dnevno trajanje viza značajno ograničenje.

Zhao je optužio SAD za ”potiskivanje” rada kineskih medija te je upozorio kako će najnovija odluka ”dovesti do diskriminatornih ograničenja po pitanju novinara”. Dodao je da, u slučaju da SAD ”odmah ne ispravi ovu pogrešku”, Kina će biti primorana odgovoriti i pokazati protumjere, iako nije točno specificirao o kakvim se to protumjerama radi.

Washington i Peking su tijekom nekoliko proteklih mjeseci, kako se međusobno okrivljavanje za koronavirus nastavlja,  umiješani u međusobna ograničavanja novinarskih sloboda.

kinanovinariSADUpzorenjeVISA
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Milanče
3 godine prije

Kinezima pametnije dá sute, dobití ce po tamburi od Amerike i zapada i onda ce se umiriti.Kinezima je došla voda do grla, nítko nísta od njih nekupuje, proizvodjaci odlaze iz Kine itd.Mislili sú dá ce pojavom koronavirusa bití oni spasioci svjeta.Tko pod drugim jámu kopa drugovi Kinezi,sám u nju padne.Koronavirusom dobili stě sto stě trazili

Bosanac
3 godine prije

Ovo me podsjeca na kao kad igraju Sarajevo / Zeljo, C.Zvijezda / Partizan, Dinamo / Hajduk pa revans se sprema 🙂

Dopizdilomi
3 godine prije

Ne, nemojte tako. Morate odgovoriti demokratski. Vratit ćemo vam recipročno. Ameri se stalno pozivaju na reciprocitet pa tako i treba djelovati.

alex
3 godine prije

Kinezi bi mogli uvesti protumjeru da zabranjuju ulaz starijima od 50 godina,iz USA, kao kritičnoj skupini za širenje virusa. Bez obzira kojim se poslom bavili.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI