Kineski tehnološki div Xiaomi otvorio je proizvodni pogon u Istanbulu

Xiaomi
5 komentara

Turska je postala četvrta zemlja, izuzev Kine, koja je dobila proizvodni pogon kineskog tehnološkog diva Xiaomi, nakon otvaranja proizvodnog pogona u Istanbulu, izvijestila je u ponedjeljak novinska agencija Anadolu.

Kineska tvrtka objavila je početkom veljače namjeru ulaganja 30 milijuna dolara u pokretanje proizvodne tvornice u Turskoj, sa Salcomp Plc. dobavljačem električne energije.

Tijekom svog obraćanja na svečanosti otvaranja, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je da će tvornica biti sposobna proizvoditi pet milijuna uređaja godišnje i da će stvoriti 2.000 radnih mjesta.

Pokrenuta tek 2010. u Pekingu, tvrtka je izrasla u četvrtu najveću elektroničku tvrtku sa svojim prepoznatljivim logotipom ‘MI’ na pametnim telefonima, prijenosnim računalima, kućanskim aparatima i još mnogo toga. Mogućnosti tvrtke u pogledu proizvodnje čipova daju prednost nad mnogim njezinim konkurentima, od kojih se mnogi oslanjaju na čipove po mjeri specijaliziranih proizvođača.

Tayyip Recap ErdoganXiaomi
Pretplatiti se
Obavijesti o
5 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
gis
3 godine prije

Bolje bi bilo da su otvorili tvornicu za proizvodnju cijepiva i maski, mobitele ionako više nitko ne kupuje.

Pera Detlic
3 godine prije

Za takve projekte u Hr se ne bore. Mogla se proizvodnja postaviti u Rijeku ili blizinu Senja gdje kinezi grade vjetroelektrane i iskoristiti prednosti luke i veze s eu trzistem i pristup energiji. Izgledno nije bilo dovoljno “uštipaka” za sve gladne guze pa je bolje da 2000 radnih mijesta i pristup visokoj tehnologiji ode u Tursku. Uostalom kod nas se ništa ne isplati proizvoditi ionako je planirano da se samo zatvaramo, nosamo brnjice i bodemo s experimentalnom tehnologijom.

Max
3 godine prije

Značajno ulaganje.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI