Predsjednik Erdogan, nakon 100 godina, otvorio prvu pravoslavnu sirijsku crkvu u Istanbulu

Erdogan - Pravoslavna crkva
10 komentara

U Istanbulu je ove nedjelje, 8. listopada, turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan svečano otvorio crkvu, prvu izgrađenu pod Republikom Turskom, koja će uskoro proslaviti stotu obljetnicu. To je sirijska pravoslavna crkva, zajednica čija se veličina dramatično smanjila tijekom prošlog stoljeća. Otvaranje ove crkve je financirano donacijama, uz državno ovlaštenje i na općinskom zemljištu.

Crkva Svetog Efrema je prva crkva podignuta u Turskoj u zadnjih 100 godina Turske.

Nakon nekoliko godina radova, sirijska drevna pravoslavna crkva svetog Efrema, koja se nalazi u kvartu Yesilkoy u europskom dijelu Istanbula, otvorila je vrata za vjernike.

“Nadam se da će crkva donijeti sreću sirijskoj zajednici. Čestitam onima koji su dali doprinos. Radili smo u koordinaciji s nadležnima iz sirijske zajednice i osigurali da su budu poduzeti potrebni koraci. Do danas su 1.084 nekretnine, od kojih 113 pripadale sirijskoj zajednici, a registrirane su na fondaciju zajednice”, izjavio je Erdogan na otvaranju.

Kamen-temeljac za izgradnju ove crkve položen je 2019. Otvaranje crkve bilo je planirano ranije tijekom ove godine, ali je prolongirano zbog razornih zemljotresa iz veljače u Turskoj.

Povijest asirske crkve seže do prvog stoljeća nove ere u regiji na području od jugoistočne Turske do Sirije i Iraka. Kapacitet novoizgrađene crkve je 750 osoba, piše list Daily Sabah.

istanbulPravoslavna crkvasirijaSveti EfremTayyip Recap Erdogan
Pretplatiti se
Obavijesti o
10 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Schwarze Hunderte
7 mjeseci prije

Simbol , zaokreta na globalnu planu … Da .

Prvi
7 mjeseci prije

otvorio bi on i prije 100 godina, al još nije bio ni u planu

lulu
7 mjeseci prije

Pametan potez.

Dragan
7 mjeseci prije

Neka si svi ovi lideri jebu mater! Šta imamo od njih osim rata, gladi, potresa, poplava?? !!! Alah je Veliki! Isus vaskrso! Boli me K! za sve njih .. Narod Pati!!U ratovima i ostalim nedaćama.. Oni jedu najbolje Meso! Da Nije Malo Pre Krvavo??? Za sve lidere nije pre Krvavo!!! Narode! Waik Up!!

držnedaj
7 mjeseci prije

Za pozdravit…!

Max
7 mjeseci prije

Neka.

abc
7 mjeseci prije

Otvorio jednu, a porušio sto.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI