fbpx

Kolinda u Münchenu: Rusija je prijetnja regiji, a partner nam je Azerbejdžan

Kolinda Grabar Kitarovic

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je na službenom putu u Münchenu gdje se održava godišnja Konferencija o sigurnosti.

Danas je i 25. obljetnica od uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Ruske Federacije, koja je Hrvatsku i Sloveniju priznala 17. veljače 1992. Istina, nisu Rusi bili prvi kao Island, ili u skupina zemalja koje su priznale Hrvatsku kad i Europska zajednica, ali su to učinili prije, na primjer, Sjedinjenih Američkih Država.

No, to je bilo 1992. godine. Danas je 2017. i za predsjednicu imamo legitimno izabranu gospođu Kolindu Grabar-Kitarović. Osobno ovaj izbor držim “manom demokracije”, kao što neki tako misle o Brexitu, Trumpu ili nizozemskom referendumu o “Sporazumu EU-Ukrajina”. No, birači su rekli svoje i Kolinda Grabar-Kitarović je zaslužila svoje mjesto na Pantovčaku.

Ono što brine je njezina vanjska politika i činjenica da je kao osoba bliska NATO pakta, Atlantskom vijeću i Trilateralne komisije, hrvatska predsjednica, sasvim nepotrebno, na sebe preuzela ulogu stjegonoše Obamine ideje o izgradnji sanitarnog koridora prema Rusiji. Zašto je Hrvatskoj potreban sukob s Moskvom, teško da će predsjednica ikome moći objasniti.

No, Kolinda Grabar-Kitarović od studenog 2015. takozvanu “uspravnicu Jadran-Baltik”, kojoj je kasnije dodala i Crno more predstavlja kao svoju inicijativu, koja je usklađena s prijedlogom poljskog predsjednika Andrzeja Dude, te da nije usmjerena ni protiv koga i isključivo je projekt koji će doprinijeti našem gospodarstvu i pozicioniranju Hrvatske u “Mitteleuropi”, čime ćemo se ujedno odmaknuti od regije.

Međutim, ovu je inicijativu u lipnju 2014. u Varšavi iznio bivši američki predsjednik Barack Obama, a hrvatska predsjednica od tada pa sve do danas zdušno zagovara i promovira stvaranje “predziđa liberalnog i civiliziranog svijeta” koje će nas obraniti od “ruskih barbara“.

Ukrajinska kriza fokusira interes i novac na energetske projekte u Hrvatskoj, a sukus govora američkog predsjednika Baracka Obame ovih dana u Varšavi je bio da se Rusiju mora zaustaviti u širenju energetskih investicija na granici koja je sada postavljena. Ona ne smije prijeći osovinu koja se sada proteže od Baltičkog do Jadranskog mora. Američka politika će se čvrsto boriti protiv europske ovisnosti o ruskom plinu, te protiv širenja ruskih plinskih i naftnih kompanija po Europi“, rekao je 2014. Barack Obama, a kasnije je postalo jasno da se Rusima ne smije dopustiti izlazak na Jadransko more. Obama se tada dotaknuo energetike, ali su kasniji događaji pokazali da se radi o sveobuhvatnoj strategiji suzdržavanja Rusije u njezinim granicama.

Kolinda u Münchenu: “Uplitanje Rusije je prijetnja integracijama zemalja jugoistočne Europe u EU i NATO

Na tragu zadaće dobivene od Obamine administracije prije otprilike dvije godine, boraveći u Münchenu je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović “kako je miješanje nekih zemalja, posebno Rusije, prijetnja integracijama zemalja jugoistočne Europe u EU i NATO”.

Njezina izjava dolazi samo dan uoči susreta s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom i nakon što je nedavno rekla da Moskvu vidi kao partnera u stabiliziranju prilika u ovom dijelu Europe.

“Euroatlantske integracije na meti su nekih zemalja koje se u to nelegitimno upliću”, rekla je Grabar-Kitarović na međunarodnom skupu o Balkanu, uoči početka Konferencije o sigurnosti u Münchenu.

Ocijenila je da su EU i NATO izgubili interes za jugoistočnu Europu, pa su oživjele stare nacionalističke i ekspanzionističke vizije, ojačao radikalni islamizam i “uključenost trećih zemalja, posebno Rusije”.

“Hrvatska snažno podupire proširenje EU i NATO saveza, ali i suverenu volju drugih da sami biraju svoje saveznike. Ne toleriramo miješanje drugih država u donošenje odluka što se događa u nekim susjednim državama”, rekla je predsjednica Grabar-Kitarović, spomenuvši kao primjer Crnu Goru, koja je, navodno bila “izložena pokušajima mijenjanja smjera i svrgavanja vlasti, što jedva da je bilo primijećeno”.

Pozvala je EU da ne “ostane slijepa” prema mladim demokracijama i da pomogne Makedoniji, koja nas u suprotnom neće moći “čuvati” od ilegalnih migracija.

“Europa bi trebala ozbiljno razmisliti kako se boriti protiv radikalnog ekstremizma, rasta etničkih napetosti i hibridnih prijetnji koji oblikuju politički okoliš u našem okruženju. Gubimo i srca i umove ljudi, ako brzo ne djelujemo netko će drugi uskočiti na naše mjesto”, istaknula je Grabar-Kitarović.

Nakon što je prozvala Rusiju, što je mogla prešutjeti dok u Zagrebu diplomatski zbor slavi 25. obljetnicu priznanja, naša se predsjednica sastala s niz državnika. Naravno, unaprijed je zakazan sastanak s njezinom kolegicom, predsjednicom Litve Dalijom Grybauskaite.

Litvanski L24 javlja kako će dvije predsjednice raspravljati odgovorima na sigurnosne izazove, suradnji u okviru NATO pakta i kako ojačati energetsku sigurnost Europske unije.

Danas se Kolinda Grabar-Kitarović sastala s predsjednikom Azerbejdžana, Ilhamom Alijevom, čiji se stil vladanja baš i ne razlikuje od Putinovog, a i vojne aktivnosti azerske vojske u Nagorno-Karabahu bi Alijeva mogle svrstati u rang “ratobornih vođa”, od kojih naša predsjednica službeno “zazire”.

Službena stranica azerbejdžanskog predsjednika Alijeva je susretu posvetila dva retka i tri fotografije, dok o sadržaju razgovora nema ni riječi.

Azerska agencija APA prenosi kako se Kolinda Grabar-Kitarović sa zadovoljstvom sjeća svog službenog posjeta Azerbejdžanu, a naglasila je kako je razmjena mišljenja na sastancima bila plodna.

Hrvatska predsjednica je skrenula pozornost na činjenicu da će međudržavno povjerenstvo dodatno unaprijediti gospodarsku suradnju između dvije zemlje i istaknula kako je Hrvatska zainteresirana za suradnju s Azerbejdžanom u energetskom sektoru, ali i području informacijske tehnologije, brodogradnje, poljoprivrede, prometa, infrastrukture i drugih područja.

Kolinda Grabar-Kitarović je rekla da je posjet predsjednika Ilhama Alijeva Europskoj uniji bio uspješan, te da Azerbejdžan i EU rade na novom dokumentu koji će pridonijeti daljnjem razvoju odnosa između Azerbajdžana i EU. Hrvatska predsjednica je pozvala predsjednika Ilhama Alijeva da posjetiti našu zemlju, a lukavo je prešutjela diplomatski skandal u Bruxellesu, gdje se Aliyev odbio susresti s predsjednikom Europskog parlamenta, koji je na dan njegova dolazak raspravljalo o stanju ljudskih prava u Azerbejdžanu i na sjednicu pozvao dvoje disidenata i bivših “političkih zatvorenika”, Emina Millija i Hadiju Ismailovu, koji su svojoj domovini rekli sve najgore.

Azerbejdžanski predsjednik se odbio sastati sa šefom Europskog parlamenta

Hrvatska - Azerbejdžan

Predsjednik Ilham Alijev je rekao da se odnosi između Azerbejdžana i Hrvatske razvijaju u različitim sferama.

Azerbejdžanski predsjednik je naglasio važnost koncentriranja međudržavne komisije na rad o praktičnim pitanjima. Govorio je o važnoj ulozi Azerbejdžana za energetske sigurnost Europe, te dodao kako i Hrvatska također može sudjelovati u projektima.

Jedini je problem što se nisu ispunila predviđanja o nepresušnim zalihama prirodnog plina u azerskim ležištima u Kaspijskom moru i Azerbejdžan, prema najboljim procjenama, kada bude izgrađena infrastruktura, može u EU izvoziti najviše 10 milijardi kubnih metara plina i polja Shah Deniz.

Govoreći o odnosima s EU, predsjednik Ilham Alijev je napomenuo da Azerbajdžan usko surađuje s Europskom komisijom i naglasio značaj jačanja bilateralnih odnosa s EU.

Tijekom razgovora je bilo riječi o armensko-azerbejdžanskom sukobu u Nagorno-Karabahu. Hrvatska predsjednica je rekla podupire teritorijalni integritet Azerbejdžana i opet se otvoreno svrstala na jedno od strana u sukobu, koji se nas u Hrvatskoj uopće ne bi trebao ticati.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
127 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Lin
Gost
Lin
4 godine prije

Koja bolest od zene

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
4 godine prije

Gradjani Hrvatske od kad su izabarali ” gospodjU ” Kitarovic za “precednicu sviju rvata” su u istoj ako ne i vecoj opasnosti nego sto su bili u 2.svjetskom ratu pod pavelicem ,, samo cu to komentirati u svezi glede precednice.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
4 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Kako reče , to je “mana demokracije”. Ova je žena zlotvor gori od Pavelića. O je imao zločinački program i državu i to nije krio. Ona čini isto, dobro, nema Jasenovca itd, ali u širem geopolitičkom smislu, a sve to uvijek u celofan. Kako je rekla u Dnevniku….. Ah da, MEĐUNARODNO PRAVO – na to se pozivala nekoliko puta u izjavi za novinare…

uplo
Gost
uplo
4 godine prije

Da nije bilo velikosrpskih zelja ne bi ni bilo Pavelica, uostalom Srbi su usli u Zg a ne Hrvati u BG 1918.

Deda Brada
Gost
Deda Brada
4 godine prije
Reply to  uplo

Pošto već insistiraš, da te podsetim da je to bio kraj rata koji je započela Austro-Ugarska. Srbi su kao pobednici ušli u austro-ugarski grad Zagreb. Da je Austro-Ugarska pobedila, onda bi verovatno Hrvati ušli u Beograd, jer Hrvati su se borili za Austro-Ugarsku. Pogledaj mape i uči istoriju:comment image; http://etc.usf.edu/maps/pages/3600/3698/3698.htm

Torino
Gost
Torino
4 godine prije
Reply to  Deda Brada

I za vrijeme A.P. smo vas pokusali istirati vanka pa nismo uspili a zato smo uspili 1991.
Sad smo “pači”…………..

Željko
Gost
Željko
4 godine prije
Reply to  Deda Brada

@ Deda Brada Srbi su sa povijesne distance pogriješili ( Nikola Pašić ) što nisu prihvatili ponude na Londonskoj konferenciji 1915 . da budemo iskreni jer donijeli ste državnost Slovencima , nama Hrvatima , Makedoncima i BiH ( Bošnjacima i Hrvatima ) a sebe ste ” nagradili ” sa današnjicom !!

Zvrk
Gost
Zvrk
4 godine prije
Reply to  Željko

Nisu oni imali što pogriješiti. Njihov cilj je isključivo bio južna Ugarska. Proširili su se na zapad, tj prisajedinili nakon pritiska Francuske i UK. Prva bivša država je njihov proizvod.

робокап
Gost
робокап
4 godine prije
Reply to  Željko

Потпуно си у праву.Оно ГОВНО АЛЕКСАНДРА Првог КАРАЂОЂЕВИЋА Ми СРБИЈАНЦИ Требамо ИСКОПАТИ ИЗ ГРОБА И СПАЛИТИ НА ОПЛЕНЦУ ко ТУРЦИ МОШТИ СВЕТОГ САВЕ а овако нам је ЖЕЉКО јер ПО СРБИЈИ ЈОШ УВЕК ЖАРЕ и пале ПРИПАДНИЦИ И ПОТОМЦИ–ЛИЧКИХ;БАНИЈСКИХ;КОРДУНАШКИХ ;ЦРНОГОРСКИХ ;КРАЈИШКИХ БРИГАДА.Да се ПИТАМО МИ СРБИЈАНЦИ –све то требало потрпати у СТОЧНЕ ВАГОНЕ па у РОДНЕ ВУКОЈЕБИНЕ.А ви ВАДИТЕ ОЧИ СА СРБИМА ИЗ ХРВАТСКЕ КАКО ЗНАТЕ.За вас ХРВАТЕ СМО ЗНАЛИ какви сте АЛИ ДА СУ СРБИ ИЗ БИВШЕ ВОЈНЕ КРАЈИНЕ ТОЛИКИ ГО*****И,и ТУПСОНИ нисмо могли ни да сањамо.Ево погледај сада пред изборе у СРБИЈИ поклаше се СРБИ из БОСНЕ КО ЋЕ ДА БУДЕ ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ.Или су рођени тамо или су ПРВО или друго колено рођено у СРБИЈИ.Али је УГЛАВНОМ ПРИСТИГЛО Од 1945 па надаље.Ево ОВИ УСРАНЦИ ИЗ КНИНА нам стално набијау на нос што 1995 НИСМО ИЗ СРБИЈЕ ДОШЛИ ДА ИЗГИНЕМО БРАНЕЋИ КНИН док они ладе муда по БЕОГРАДУ и ВОЈВОДИНИ.Поздрав од СРБИЈАНЦА—национална мањина у србији чији су преци са КАРАЂОРЂЕМ и МИЛОШЕМ стварали СРБИЈУ а растурају је они ЧИЈИ СУ ПРЕЦИ у ХРВАТСКОЈ били ФРАЊИНИ ПАНДУРИ–МИСЛИМ на Фрању ЈОСИФА и ОВЕ БОСАНСКЕ ЏУЏЕ што ЋУТАШЕ КО МИШЕВИ под ТУРЦИМА цео 19 век.

Mikojan
Gost
Mikojan
4 godine prije
Reply to  робокап

Robokap, piši da te ceo svet razume, ovako tvoji zapisi ostaju nepročitani ili nastavi ako ti je to cilj. A to da nas impresioniraš kako znaš to pismo, pih, nimalo, budi orginalniji.

робокап
Gost
робокап
4 godine prije
Reply to  Mikojan

Evo vidiš da znam LATINICU,Ako si pročitao moj komentar znači znaš i ĆIRILICU:Uzo si NIK MIKOJAN –Ruski političar onda TRANSKRIBUJ na RUSKOJ ĆIRILICI:Ako si još pažljivije pročitao moj komentar ,zaključio bi da sam iz SRBIJE.tj.SRBIJANAC.Po ustavu moje pismo je ćirilica a ako ti se ne sviđa ti nemoj da čitaš.Vidiš da znam da pišem LATINICU ali NEĆU dokle god ovaj sajt dozvoljava ĆIRILICU.Evo sad pišem latinicom jel si srećan.A SVOJE FRUTRACIJE LEČI NA DRUGOM MESTU:Koliko sam primetio ovo je veoma pristojan sajt.Ćirilicom sam pisao i na ADVANCEU pa im nije smetalo.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
4 godine prije
Reply to  робокап

Sto se konkretno mene tice nije problem cirilica , dapace vrlo rado procitam i ponovim gradivo, medjutim problem je to sto cirilicu koristis u velikosrpsku propagandu , kuzis stari moj 🙂

Segota
Gost
Segota
3 godine prije
Reply to  Mikojan

Mikojan u pravu si i nisi u pravu! Ja i jos poneko znamo da čitam ćirilicu ali me to umara.. Tako da mi je lakše čitati latinicu. ALI od znanja ne boli glava , a od neznanja puno boli! Slazes li se? Pozdrav….

Deda Brada
Gost
Deda Brada
4 godine prije
Reply to  Željko

@Željko Znam to, ali vidiš da mnogi ne znaju. Ja lično krivim Aleksandra Karađorđevića, rekao bih lažnog kralja, kome je malo bilo da bude kralj velike Srbije, već je hteo još više. Mislio je valjda da tako od kralja postaje car. Svima bi bilo bolje da je bilo drugačije, mnoga krvoprolića bi bila izbegnuta. Slobenci i Hrvati nikada nisu želeli da budu sa Srbima, ali budalama Karađorđeviću i Pašiću to nije bilo jasno. Hrvati i Slovenci su mogli da ostanu Austrija, verovatno ne bi nikada dobili državnost (jaka stvar), ali bi imali bolji život nego što će ikada da ga imaju kao samostalni. Raspad Jugoslavije nije počeo 1990. već 1918. kada još nije ni bila poznata pod tim imenom.

Miki
Gost
Miki
3 godine prije
Reply to  Željko

A jesi čuo za državu SHS (Slovenaca-Hrvata-Srba) predhodnicu kraljevine SHS. Srbi nisu nikome doneli državu, jedva sami sebi.

sardelino
Gost
sardelino
4 godine prije
Reply to  Deda Brada

Deda.budi iskren do kraja.siguran sam da ti je poznato da su i srbi izgubili prvi sv. Rat.ako me sijecanje ne vara a ti me ispravi. Zar nije ono srpska vojska utekla da ne kažemo pobjegla preko prokletije sve do grcke a onda se pod skutama francuza vratila kao pobjednicka vojska.i hrvati i srbi izgubili su veliki rat kao i ovaj zadnji. Drugi rat je posebna priča.

Deda Brada
Gost
Deda Brada
4 godine prije
Reply to  sardelino

@sardelino Nađi malo istorijske spise pa čitaj. Nije se srpska vojska vratila pod skutama Francuza, već ispred Francuza i to više dana ispred. To znam jako dobro, malo iz ličnog kontakta (deda Solunac), više iz knjiga. Ja ne znam istoriju Hrvata tako dobro, a ti priznaj da ne znaš istoriju Srba. Za sada, kod tebe je po onoj narodnoj: “Što je babi milo, to joj se i snilo”.

sardelino
Gost
sardelino
4 godine prije
Reply to  Deda Brada

Deda.nismo se razumjeli.skute shvati kao pristojbu.figurativno..dakle uz obilnu pomoć saveznika.dali koji dan prije ili poslije francuza je nebitno.
bitno je to da se srpska vojska u teškom rasulu povukla u grčku a onda se kao pobjednička nakon što je sve već bilo gotovo lagano usetala u nebranjeni zagreb.nešto slično se do godilo i udrugom ratu kad je tito zaustavio .zabranio ulazzagreb jedinicama sa hrvatskim partizanima već je pustio da zagreb oslobode jedinice sastavljene sa vecinom od srpskih partizana.pitanje je zašto je to napravio ako se zna da je u partizanima bilo skoro tri puta više hrvata nego srba.
Ps . Svaka čast tvojem djedu i ostalim srpskim borcima koji su se časno borili za domovinu ali tu čast odričem onim srbima koji su napravili grozne zločine nad albanskim i muslimanskim življem na svojem putesestviju do krfa.

Deda Brada
Gost
Deda Brada
4 godine prije
Reply to  sardelino

Vidiš, ja sam čitao da su hrvatski partizani većinom bili Srbi, iz srpskih delova Hrvatske, oni čije potomke ste proterali 1995. Zato je bolje da se okanemo potezanja istorije i da se držimo tekstova koje bi ustvari trebalo komentarisati. Oko istorijskih stvari teško možemo da se saglasimo.

Što se “groznih zločina” na Kosmetu tiče, znam i o tome iz prve ruke, ali ne vredi da ti pišem o tome jer ti imaš svoje mišljenje koje sigurno nećeš da menjaš, makar ti ja izneo činjenice koje govore suprotno.

Mog ujaka su, inače, ubili četnici, dakle Srbi, imao je 18 godina i bio je u partizanima. Bio je sin dede solunca. Ja ipak ne mrzim Srbe, pa neću da mrzim ni Hrvate. Ti odaberi za sebe.

Sardelino
Gost
Sardelino
4 godine prije
Reply to  Deda Brada

Deda. Podatak da je u partizanima bilo više hrvata (cca 67%) od srba (cca 26%) je vjerodostojan.Ako ti se pri ruci slučajno nađe knjiga “Tajni rat srbije”, pročitaj je.Knjiga nema puno stranica, lako se pročita i objektivnije prikazuje skorašnju povijest hrvata, srba i ostalih naroda jer ju nije pisao niti srbin niti hrvat.U današnje vrijeme kad i u hrvatskoj i u srbiji postoji težnja da se kvislinzi ustaše i četnici rehabilitiraju i prikažu kao pozitivan faktor u povijesti svojih naroda, navedeni podatak u zagradama i jednima i dugima dođe kao trn u oko.Osobno ne vjerujem da Dražu smatraš antifašistom.
Imao sam puno prijatelja i srba i hrvata a da to nisam ni znao niti me je bilo briga.Nacionalnost nekih od njih doznao sam negdje pred rat, eksplicite, kad su se počeli busat u junačka prsa.Iskreno, puna mi je kapa i srba i hrvata.
Ne mrzim nikoga.Većina toga što je ljudsko meni je strano.

mmne
Gost
mmne
3 godine prije
Reply to  Sardelino

ja isto mislim da je vise bilo frvata u partizanima….a i ormalno je bilo ih je vise kao stanovnika…..e sad molim te reci mi gde nestadose ti progresivni i pravedni ljudi u roku od samo jedne generacije? bez uvrede slicno, isto ili gore je po okolnim banana drzavama ex-yu!!!

Segota
Gost
Segota
3 godine prije
Reply to  sardelino

E tu se varaš!? Da je bilo tri puta više Hrvata medju partizanima nego Srba? Nisam Srbin ali poštujem istinu , a ovo sto si ti napisao je najobičnija nebuloza….

Miki
Gost
Miki
3 godine prije
Reply to  Deda Brada

Vidi samo tog kretenizma jedino Slovenci i Srbo-hrvati su razgraničeni prema teritorijalnoj granici od Istre do Mađarske. A svi znamo da su kajkavci Slovenci i da je Slavonija samo latinski naziv za Sloveniju.

stipa
Gost
stipa
4 godine prije
Reply to  uplo

@uplo…. Upravo u tome je problem kod nas… povremeno dragi srbi ne žele priznati svoje zasluge za neke stvari u povijesti, pa tako i pojava ustaša i Pavelića… kao i njihovo četništvo koje još uvijek traje u rehabilitaciji Draže Mihailovića kojeg je Tito osudio kao i Stepinca za grijehe protiv svog i “bratskog” naroda…. I one u tome ne vide nikakav problem… iako se mi Hrvati znamo posuti pepelom i reči: Da, to što je radio Pavelić protiv svog i “bratskog” naroda bio zločin…. Ali našoj “braći” Srbima (običnima, j.be mi se za političare i lopove) takvo što nema teorije da prođe kroz njihova usta… ili pera… I onda imamo političare koji bratoubilaštvo koriste za svoje osobni probitak i političku karijeru nauštrb vlastitog naroda… ja sada najbolje razumijem Titove riječi “Čuvajte bratstvo i jedinstvo naroda kao zjenicu oka svoga”… Dok je toa bilo bili smo svoji na svome…. svi zajedno

uplo
Gost
uplo
4 godine prije
Reply to  stipa

@ Stipa ,Sigurno-ni stotine njihovih minusa ne mogu nista promijeniti.
Oni mislu ako ja navijam za Ruse da sam njihov…isto tako oni Srbi sto navijaju za NATO nisu pro-Hrvati.

робокап
Gost
робокап
4 godine prije
Reply to  uplo

Прогуглај мало да је 5 дивизија из Хрватске и Босне ратовало 1914 на Церу и Колубари 1914.Изгуглај Злочине 42 тзв.ВРАЖЈЕ ДИВИЗИЈЕ исастављене искључиво од Хрвата по МАЧВИ И ПОЦЕРИНИ;РАЂЕВИНИ–У њој су били—ВЛАТКО МАЧЕК–није крио,Јосип броз ТИТО–25.пук,десета чета—крио ко змија ноге,Српски првак Хрватско -српске Светозар ПРибићевић као ДОБРОВОЉАЦ ,и да БУДЕШ сретан што вам СРБИЈАНЦИ 1918 нису у ЗАГРЕБУ вратили ни 1% шта су по Мачви чинили припадници 42 “”ВРАЖЈЕ ДИВИЗИЈЕ””.

The Clash
Gost
The Clash
3 godine prije
Reply to  uplo

Dobro lepi moj,vrati se malo na atentat u Sarajevu 1914 godine.Videt ces reakcije hrvatskih desnih stranaka i obicnog sveta prema srpskom stanovnistvu po gradovima tadasnje Hrvatske.I po Bosni naravno.Saznat ces za nekontrolisani bes i mrznju prema Srbima i njihovim radnjama i ducanima,jer je ubijen”nas predtolonaslednik”.A to je bilo 4 godine pre ulaska srpske vojske u Zagreb.Znaci,mnogo pre Pavelica postojali su znakovi pored puta koji su pokazivali netrpeljivost prema tim istim Srbima.Trebalo je samo dati znak,a dobrovoljaca je bilo i previse.

Michael Collins
Gost
Michael Collins
4 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

To da je ovoj NATO hostesi sav mozak u guzici je jasno, kao i to da si ti četnički troller.

uplo
Gost
uplo
4 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Marsalu, previse si fiksiran A.P.

palermo
Gost
palermo
2 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Srbi su odavno imali pretenzije prema Hrvatskoj. U obrnutom smjeru puno manje.

Filio
Gost
Filio
4 godine prije

Zbog tuđih interesa dobit ćemo po nosu Kolinda.

Deda Brada
Gost
Deda Brada
4 godine prije
Reply to  Filio

Retko se javljaš, a bolje je da se uopšte ne javljaš, ako nemaš o čemu drugom da pišeš. Ovo, naravno, važi i za ostrašćene “domoljube” Hrvate. Ne potežite više mržnju, dovoljno se kao narodi mrzimo i bez toga. Valjda sada imamo dovoljno problema druge vrste u svojim “državama”, one od kojih zavisi budućnost našeg potomstva. Poštujmo trud autora tekstova i držimo se njih u svojim komentarima. Ako oni počnu da pišu o Jasenovcu, Paveliću, Draži i četnicima, Miloševiću i Tuđmanu… onda ćemo to da komentarišemo, ali nadam se da to nikada neće da se desi.

Trojan
Gost
Trojan
4 godine prije

Stravično…ne volim nivo većine žutih portala ali nju bi trebalo našamarat i izgnat iz Europe svojim gospodarima u Washington DC

Alen
Gost
Alen
4 godine prije

Ovo Alijev slucajno rukom prekrio hmm sa blazenim izgledom lica haha..

Valjda je popamtio sta su pricali…

uplo
Gost
uplo
4 godine prije

@ L.T. i Marsalu, sto se ne pridruzite hiberu pa sto ne odete iskaljivati svoju mrznju na V.L. zar mora na svaku temu se pojaviti A.P. a nikad Rankovic, Mihajlovic, Kralj Aleksandar…itd?

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
4 godine prije
Reply to  uplo

Kakve veze imaju Srbi s ovim da bi ih uopće spominjao Daj skuliraj , a nacionalističke nebuloze ostavi za Ndhr ili Dnevno.hr kako hoćeš

Deda Brada
Gost
Deda Brada
4 godine prije
Reply to  uplo

Malopre @uplo, sada ti. Šta vam je? Zašto ti smeta pominjanje A.P.? Hoćeš da ga porediš sa Dražom i drugima? Pa nije Draža imao logore u kojima je ubio stotine hiljada Hrvata. Ako jeste, kaži koji su to bili. Ostavite se više šovinističkih sranja, ovo se naravno ne odnosi samo na tebe. Do danas sam verovao da se ovaj portal razlikuje od drugih i bilo mi je drago što znam da postoji, ali nateraćete me da promenim mišljenje.

Bzvz
Gost
Bzvz
4 godine prije

Pa sta se drugo ocekivalo od nato sekretarice nego da blebece sta su joj dali da nastreba

Alen
Gost
Alen
4 godine prije

Azerbajdžan, Hrvatska, Crna gora, sve demokratske zemlje kojima vladaju kriminalne klike izvana potpomognute NATO savezom. A naša tuka se sastaje s predsjednicom Litve Dalijom Grybauskaite, također ženom zanimljive biografije, bivšim komunističkim kadrom, kojoj su se omilili američki dolari,te je brzo promjenila stranu barikade.

uplo
Gost
uplo
4 godine prije

Dalija Grybauskaita – je teski sovinisticki otrov, gora je od Hitlera, da je po njoj danas bi napala Rusiju i izazvala treci nuklearni rat.
Rusi su ih previse dobro tretirali.

Da su Rusi Balte tretirali kao oni danas Ruse – tih Balta danas vise ne bi bilo.

Željko
Gost
Željko
4 godine prije
Reply to  uplo

Kažu da je Dalija predratna prostitutka iz tadašnjega Lenjingrada , ima mnoštvo tekstova o tomu !!

Zvrk
Gost
Zvrk
4 godine prije
Reply to  Željko

Ima li po koji? Ja sam čuo jedino za tvrdnje da je predavala marksizam u srednjoj školi.

kolo
Gost
kolo
4 godine prije

U Bjelorusiji je izaslo na ulicu 2000 demonstranata – financirani od Sorosa – protestiraju protiv tzv. parazitskog zakona.
Oni koji ne radu morat ce placati ekstra porez.

uplo
Gost
uplo
4 godine prije

i jos nesto za L.T i Marshala, volim Rusiju zato jer su nas Hrvate priznali prije Amerikanaca i Engleza.

Deda Brada
Gost
Deda Brada
4 godine prije
Reply to  uplo

Opet ti. Onda treba da voliš i Srbiju, jer zahvaljujući Srbima (1918. Kraljevina SHS) si uopšte i došao u priliku da dobiješ državu. Bolje odustani od toga što radiš i pokušaj da pišeš neutralno, jer imam još dosta poruka sa istorijskom osnovom.

Time
Gost
Time
4 godine prije

Dok postoje ovake mrzilacke medije protiv Hrvata I Hrvatske koje su na platnoj listi Rusije, dotle je svakako opravdano svaki ruski potez u vezi Hrvatske pratiti sa velikom sumnjom. Odnosno gledati na Rusiju kao na ne dobronamjernu zemlju, koja nam se javlja preko Vucica, Dacica, Nikolica I Pernara.
Ipak nekada pomislim da je ovo sve dogovor izmedju velikih mocnika I Rusi nas svijesno tjeraju svojim akcijama u ruke Amera.

London
Gost
London
4 godine prije
Reply to  Time

Natovske gluposti i lazi.

rodoljub
Gost
rodoljub
4 godine prije
Reply to  Time

Mrznja je takodje bolest koja se ne moze leciti tabletama-antibioticima i slicno. Kad imas ispran mozak, nema leka.

Deda Brada
Gost
Deda Brada
4 godine prije
Reply to  Time

Pali ste u zagrljaj Amera i bez uticaja Rusije.

Mikojan
Gost
Mikojan
4 godine prije
Reply to  Time

Time, jel tebi dobro? Rusija da se javlja preko Vucica, Dacica, Nikolica I Pernara, pa koji je tebi vrag?
Ako Rusija ima što za reči onda to izjavi njihov veleposlanik-ambasador u Hrvatskoj, Rusi srbe trebaju ko ameri hrvate, za zahebanciju.

Podravec
Gost
Podravec
3 godine prije
Reply to  Time

S kojeg si ti planeta???

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
4 godine prije

ZA POGINULE DECKE I MOMKE

Popusili smo ;
Za kralja i otadzbinu , poglavnika i domovinu,
Krista svemoguceg
I ostale.

Za Domoljublje ,
Demokraciju,
Cast

Pljuc , same rijeci i fraze
Koje su nas prokurvale ili ubile.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
4 godine prije

HEROJI

Vojnici nikad ne umiru lijepo;
Krizevi oznacuju mjesta,
drveni krizevi na mjestima gdje su pali .
Pobodeni iznad njihovih lica .

I dok cijeli svijet urla crveno ili crno,
vojnici se i dalje trzaju, kaslju i grce ;
U zadimljenom u rovu

Guse se i dalje iz napada u napad .

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
4 godine prije

SVE SU VOJSKE ISTE

Sve su vojske iste propagandne varke ,
Topovi koji zvuce uvijek jednako
Junastva na koje nasjedaju djeca
Stari ratnici umornih ociju
I uvijek iste stare lazi
Dok mrtva tijela i dalje privlace muhe

Jupiter
Gost
Jupiter
4 godine prije

Gospođa Kitarović je odana NATO savezu koji joj je logistički pomogao da propagira stavove koji su ponekad u suprotnosti sa Hrvatskim ekonomskim interesima. To ništa nije novo, većina manjih država je u istoj situaciji. U suprotnom presušuju kreditni izvori i većina benefita a Hrvatska to sebi ne sme da dozvoli,sobzirom da je njena spoljašnja zaduženost ekonomski zabrinjavajuća.
Ako odbije da šalje vojnike na Rusku granicu sledi kazna ,ako pokuša da vodi samostalnu politiku koja je i u delovima suprotna od politike alijanse sledi kazna.Vrzino kolo iz koga je nemoguće izaći.Hrvatska je prihvatila ulogu prosvetitelja balkanskih naroda od pretnji koje dolaze sa istoka.Uloga glasogovornika u ime bilo kojeg sistema protiv drugog sistema se po pravilu lupa na žalost o njegovu glavu.

Tadmur
Gost
Tadmur
4 godine prije
Reply to  Jupiter

@Jupiter,napisao si par stvari koje su potpuno tačne.Treba biti realan,HR.je član moćne org.NATO,to povlači za sobom puno obaveza i prilagođavanja,a kakvu će građani korist imati to je druga priča.EU nisam naveo jer njz svakako više niko ne uzima za ozbiljno.Potpuno razumijem ljutnju i frustracije ljudi koji su protiv te politike a i one koji podržavaju KGK.Ali nije mi jasno zašto dok drugi puno jači,veći i moćniji od Hrvatske ponekad mudro ćute predsjednica i premijer uglavnom trče u prve redove pa čak kad to niko od njih ne traži.Zar su Mađari i Slovenci i na kraju krajeva Srbi ..naravno mislim na političke elite…pametniji od Hrvata.

Đuka
Gost
Đuka
4 godine prije
Reply to  Tadmur

To je zadatak za male pudlice, uvijek su glasne i napasne, a koristi nkakve!

Deda Brada
Gost
Deda Brada
4 godine prije
Reply to  Tadmur

@Tadmur Grešiš, srpska politička “elita” nipošto nije pametnija od hrvatske. Hrvatska je bar članica EU i NATO-a pa mogu da razumem stavove hrvatskog rukovodstva, ali kako da razumem srpsko rukovodstvo koje se skoro identično ponaša. Mora biti da ih sve zajedno nečim drogiraju.

Tadmur
Gost
Tadmur
4 godine prije
Reply to  Deda Brada

Deda Brada- Naravno da nije pametnija.Ja sam u komentaru naveo ponasanje prema Rusiji te politicke elite.

uplo
Gost
uplo
4 godine prije

Marshalu, trolcino…rat znade biti nametnut narodu.
Onda vise nije stvar o junacima ili kukavicama, nego narodi budu istribljeni, tako je bilo jos od grckih vremena.
Zasto su Grci slavili svoje junake?
Sjeti se onih 300.

Zasto su Rusi pruzali otpor 10 km ispred Moskve?
Zato jer se nisu napili otrova iz tvoje case.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
4 godine prije

ZAROBLJENICI

Neki su dolazili u lancima ,
Bez kajanja , samo umorni.
Toliko umorni da su posrtali.
Gotovo je s mislima o mrznji
Gotovo s mislima o borbi.
Smiraj na kraju duge bitke ,
koja je smrt ucinila tako lakom .

P.S. Ispisah ove 4 pjesme od E.Hemingwaya duboko se nadajuci da poglavnica nece uspjeti u demonskom naumu, slanja hrvatskih sinova po svjetskim klaonicama.

uplo
Gost
uplo
4 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Aj, Dobro si preveo.

Time
Gost
Time
4 godine prije

Zuk – Zasto bi morao znati vise od copy paste (engleski izraz, znam da ne razumijes 😀 ) Hvala bogu da ste svi na tvom intelektualnom nivou.

eIgo
Gost
eIgo
4 godine prije

@ Time…..Dok postoje ovake mrzilacke medije protiv Hrvata I Hrvatske koje su na platnoj listi Rusije….eto ti fake news o ruskoj platnoj listi a cijeli hrvatski drzavni aparat je na platnoj listi US-ranih.
Hrvati u nato paktu na platnomspisku amerikanaca, obavjestajna sluzba Hrvatske raportira CIA, Kolinda ispala iz hrv. ambasade iz USA i dok je tamo radila zavrbana za CIA…itd, da ti ne nabrajam.

Osoba C
Gost
Osoba C
4 godine prije

“Uplitanje Rusije je prijetnja integracijama zemalja jugoistočne Europe u EU i NATO”. Da li NATO i EU imaju pravo obraditi nekoga da se integrira. Ima, to je posve legalno. (Ne govorim o načinu obrade). Da li Rusija ima pravo obraditi nekoga da se neintegrira. Ima i to je također posve legalno. Niskoprofilna uspravnica je još jednom pokazala da je totalno nesposobna. Od onolike hrpe kojekakvih krkana, ona je našla dvoje koji imaju ogromnu težinu u svjetskoj politici. Kad tome dodamo i novogodišnje bauljanje po ulicama američkih gradova, očito je da su za nju nazočni potpredsjednik SAD Mike Pence, ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov, generalni tajnik UN-a Antonio Guterres i ostali teškaši neuhvatljivi
By the way, najavila je repozicioniranje Hrvatske u EU i NATO-u (moš mislit, nju će netko nešto pitati) i promjenu politike prema Rusiji. Ovakvim izjavama, odlično joj ide.

Osoba C
Gost
Osoba C
4 godine prije
Reply to  Osoba C

Moram povući dio posta, Kolinda me je danas demantirala. Ipak se sastala sa Pencom i Lavrovom, što je dobro, iako neće ništa bitno promijeniti na stvari.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
4 godine prije

pariz ti je dao sebe
dio neba zauvijek
što te muči na kraju puta
sjećaš li se španije
zanima me da li bi opet
išao u rovove

oh pavel
neman je pred vratima

govoriš mi o ideji
o patriotizmu generacije
da li je to skup interesa nekorisnih ljudi
ili nešto vrijedno robije
razgovarajmo o slobodi
sjećaš li se španije

oh pavel
neman je pred vratima

AZRA

Milan CZ
Gost
Milan CZ
4 godine prije

E moja Kolinda,veze ti nemas o globalnoj poltici i Rusiji,ti si obicna lutkica na koncu koja pricas kako ti drugi napisu,ti nikada nisi imala svoj stav prema poltici a najmanje prema globalnoj poltici.Izgubila se ti Kolindice u realnosti.Ocito nezelis shvatiti da si bila u grupi americke drzavne elite koja je popusila na izborima,neshvacas da sada amerikom bude vladati globalna americka elita na cleu sa Trumpom,da svijetu krece rekonstrukcija nekih drzava,amerike da je Rusija glavni igrač u globalnoj politici.Kome ti stetis,svom narodu,Hrvatskoj sirotinji radi tvojeg osobnog interesa,ionako se tebi jebe za Hrvate,Hrvatski narod jer gledas samo svoj privanti interes i par njih koji su sa tobom u istom kolu.Gospođo Kolinda jesi ti svjesna da Azerbejdzanom upravlja Rusija,jesi ti svjesna da ce armenija biti glavni igrac u tom dijelu u kojem treba uci i azerbedzan,pojma ti o tome nemas,to je plan geopoliticara..Kolinda,znas li ti uopce povjest Rusije,znas ili poznas mentalitet Rusa,nemas ti pojma o tome.Ako imas hrabrosti,kreni sa nato snagama na Rusiju.Mozete krenuti ali na tisuce mrtvih,mladih ljudi vraca li bi se u kovcezima,nije vam to libija,irak da ce vas pustiti da radite sto hocete kako hocete.Hitler ,napoleon je krenuo,pa kako su zavrsili..pogledaj malo kolinda stare filmove kako zarobljena njemacka vojska pognutih… Pročitaj više »

Deda Brada
Gost
Deda Brada
4 godine prije
Reply to  Milan CZ

Jedno nevažno pitanje u vezi sa tvojim komentaron: Ko to u NATO-u ima platu 10 hiljada evra? Kafe kuvarica?

apolo
Gost
apolo
4 godine prije

Nigdje na stranim portalima nije moguce procitati tu izjavu, bar ja ne uspijevam naci. Kao da se Rusija brine sta izjave predjednici drzava od par miliona stanovnika, bas oni kojima stanovnistvo panicno bjezi iz zemlje. Uopce nismo neki faktor i nitko nas ne uzima za ozbiljno. To vrijedi za sve ex YU republike.

Zbogom pameti
Gost
Zbogom pameti
4 godine prije
Reply to  apolo

Bez brige, Rusi su je memorirali. A razloga za brigu imamo mi.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
4 godine prije
Željko
Gost
Željko
4 godine prije

” Smrdi ” mi na novi rat na ” zapadnome ” Balkanu ! ZG – BG katastrofalni ” odnosi ” , ” pravoslavna crkva ” tj . vlak upućen iz BG na Kosovo , danas obljetnica priznanja Kosova , revidiranje tužbe za genocid BiH ( Bošnjaka ) protiv Srbije ( nasljednica SRJ ) , ” tempirana bomba ” po imenu Makedonija , NATO se ” pojačava ” u Bugarskoj i Rumunjskoj , Grčka u već poznatim problemima , tu je i Albanija i njihov ” pametni ” Rama koji hoće ” veliku ” Albaniju !!

Mikojan
Gost
Mikojan
4 godine prije
Reply to  Željko

Ako se Nikoliću, Grabar-Kitarović, Vučiću i Plenkoviću ratuje, neka uzmu pucaljke i ratuju, mi ćemo gledati sa zanimanjem, ako bude zanimljivo. A pazi ovo, govore skoro pa istim jezikom, svima prezimena skoro pa ista, klanjaju se istom proroku, isti propuh u glavi, gdi je razlika koja je vrijedna ratovanja? Nema ….

bobrock
Gost
bobrock
4 godine prije

Govno od žene je ta Kobilda!

ventilator
Gost
ventilator
4 godine prije

Pa mi Hrvati zaista nemamo sreće. Nikad na vrijeme ne znamo izabrati pravu stranu, zahvaljujući ovakvima kao što je KGK..Tko kaže da se moramo prikloniti Puitinu. Postoji još jedna alternativa a to je NEITRALNOST. Ako može Švicarska zašto nismo mogli i mi. Dokle seže ta naša konzervativnost najbolji je primjer da smo se i u AMERIČKOM GRAĐANSKOM RATU kao useljenici listom opredijelili za JUG.Ova primjedba vrijedi u slučaju klasičnog rata. Dođe li do nuklearnog rata KGK, A I ČITAVOM SVIJETU NEĆE POMOĆi NJENA USPRAVNICA….Mašala ja mudre predcjednice u nas Rvata.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
4 godine prije
Reply to  ventilator

Druze ventilator najbolji primjer nije niti svicarska niti americki gradjanski rat vec je to pokret nesvrstanih kojega je osmislio i sproveo u djelo TITO.

Pokret nesvrstanih je međunarodni pokret čije su članice 120 zemalja te 17 zemalja promatrača, koje su smatrale sebe zvanično neujedinjenima sa jednim ili protiv jednog od većih blokova[1]. Svrha pokreta, kako je napisano u Havanskoj deklaraciji iz 1979, je da osigura nacionalnu nezavisnost, suverenitet, teritorijlni integritet i bezbednost nesvrstanih zemalja u njihovoj borbi protiv imperijalizma, kolonijalizma, neokolonijalizma, aparthejda, rasizam, uključujući i cionizam i sve oblike strane agresije, okupacije, dominacije, mešanja ili hegemonije, kao i protiv blokovske politike.

zlatan
Gost
zlatan
4 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

ŽUKOVE, pojam nesvrstanosti prvi je lansirao indijski premijer Nehru, već 1954. Tito kao državnik i pragmatični političar to je uočio i odmah prihvatio. Nije bez razloga Tito otputovao na brodu “Galeb” mislim već 1954 ili 1955 u Indiju, Indoneziju itd.
I pozvao Nehrua i Nasera na Brijune 1956, gdje su utanačili budući pokret nesvrstanih. Ali originalno, to nije Titova ideja, pročitaj o tome.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
4 godine prije
Reply to  zlatan

Način na koji je Tito vodio nekadašnju Jugoslaviju, ali i Pokret nesvrstanih je vrijedan pažnje i
divljenja.- Tito je bio predsjedavajući grupi od 130 zemalja u vrijeme kada to niko nije uspio. I svi su to, navodno, zaboravili… Tinjao je Hladni rat – kao što je to danas ponovo slučaj – a on je spriječio da se proširi okupivši 130 zemalja koje se s time nisu slagale. Nisu željeli da budu dio Hladnog rata i da se međusobno mrze zato što je to neko drugi rekao.
– I tada, kada su Rusi imali neki prijedlog, došli bi kod Tita da vide kako će on glasati. Isto tako su radili i Amerikanci. Ali to više niko ne spominje. Kod nas više ni ulicu ne smiješ da nazoveš po Titu. Takav državnik, sve to je uspijevao – bez ispaljenog metka… Kada je umro, onda je zambijski predsjednik Kenet Kaunda rekao „da je Tito bio jedini bijelac koji je došao u Afriku i iz nje ništa nije odnio“. A mi takve ljude više ne poštujemo. Kada bismo danas tamo krali kao
Englezi, i mi bi bili veliki.

Deda Brada
Gost
Deda Brada
4 godine prije
Reply to  ventilator

@Ventilator Izabrati pravu stranu znači izabrati prave ljude za vođenje zemlje. Nisu krivci ni Kolinda ni Vučić (pošto je ista priča i u Srbiji), već mi sami što smo ih birali. Tačno je da smo izmanipulisani, ali da smo malo pametniji manipulisanje ne bi bilo tako uspešno.

Željko
Gost
Željko
4 godine prije
Reply to  ventilator

@ ventilator Kasno je za neutralnost jer smo nakon Grčke najzaduženija ” neovisna država ” u ovome dijelu Europe !! A ” zapadni bankari ” se zna čiji su a povijesne stvari nama nikada neće zaboraviti !!

Mikojan
Gost
Mikojan
4 godine prije
Reply to  Željko

A zašto smo se zadužili, za tvornice, nova radna mjesta ili ceste koje su gradili moj kum i moj pajdo !? Pa vidi opet, sad idu graditi MOST, o pameti naše. Da su pravi političari otišli bi sa par milijona eura bosanskim političarima, malo ih podmazali, organizirali referendum u Numu za odcjepljenje i pripojenje Hrvatskoj, još malo eurića i referendum prolazi 92.63% … Problem spajanja dubrovačke republike sa ostatkom republike riješen za sva vremena !!

Antonio
Gost
Antonio
4 godine prije

Ne pratim cesto politicka zbivanja u Hrvatskoj (jer sam Makedonac) i ne znam kako se odnosi hrvatska pretsednica sa domacim problemima. Valja bolje nego sa vanjskim pitanjima, gde ocigledno pravi probleme i to samo i iskljucivo svojoj zemlji.
Dali je ona nesposobna, naivna ili samo dobro nagradzena da se odnosi ovako? Hrvatska nije zasluzila da ima tako smesnog pretsednika. Pa ona je daleko gora nego nas pretsednik Ivanov. Njemu je bar jasno ko je ko u svetskoj politici.

žrec
Gost
žrec
4 godine prije

Status Branimira Bunjca iz živog zida
“Danas sam 10 minuta razgovarao s jednim utjecajnim i bogatim HDZ-ovcem na njegov zahtjev.
Pokušavao me uvjeriti da se Hrvatska mora podrediti vanjskim centrima moći, da nemamo drugoga izbora.
Rekao sam mu da se Živi zid bori za slobodnu i suverenu Hrvatsku i da ne mislimo odustati od toga.
On je rekao da je ta bitka već unaprijed izgubljena.
Odgovorio sam da ćemo onda barem “poginuti” boreći se.
Zaključili smo da se naša mišljenja posve razlikuju i zatim smo se rastali.
Toliko o HDZ-u.”

subaru
Gost
subaru
4 godine prije
Reply to  žrec

Svi su prodane duše. Bunjac ima dobru retoriku, pogađa bit. Kad bi došao netko sa mudima podmetali bi nam obojene revolucije, uništili turizam sa vehabijama, ucjenjivali bi novcem itd. a ne možemo vratiti ni kamate a kamoli glavnicu. Narod ide linijom manjeg otpora i čekajući ciogodoa probudit će se opljačkan do gole kože i onda će kukati ko čkapi. sve u svemu u k…u smo.

nupl
Gost
nupl
4 godine prije

Trump je proglasio
CNN, NYT, CBS, ABC And NBC
“The Enemy of The American People”

A sto su tek ove sve tzv. zapadne novine [ citaj natovske ] za Rusiju?

nupl
Gost
nupl
4 godine prije

Tweet

Donald J. Trump ‏@realDonaldTrump 16h16 hours ago

Thank you for all of the nice statements on the Press Conference yesterday. Rush Limbaugh said one of greatest ever. Fake media not happy!

nupl
Gost
nupl
4 godine prije

Donald J. Trump ‏@realDonaldTrump Feb 16
More
The Democrats had to come up with a story as to why they lost the election, and so badly (306), so they made up a story – RUSSIA. Fake news!

Sara
Gost
Sara
4 godine prije

Uspravnicu izludio savjetnik Očenašek.

A i što je ovaj sa slike bezobrazan? Baš se raskoračio, ispružio nosinu….

Koča Popović
Gost
Koča Popović
4 godine prije

Supljaca nas je sa svojim zajednistvom vratila u fasisticke devedesete. Ljudi se premlacuju po Zagrebu ako se samo posumnja da imaju veze sa Srbijom i pederima.

Time
Gost
Time
4 godine prije
Reply to  Koča Popović

Zasto se premlacuju? Pa zato sto takvi kao ti non stop siju mrznju I vrijedjaju. Nije cudo da vam pokoji pijanac zeli razvalit samarcinu.

žrec
Gost
žrec
4 godine prije
Reply to  Koča Popović

Zašto lažeš? I pravi KOča Popović je pedere slao na Goli otok, a vidim ovaj moderni bi im rado p********.

zoran
Gost
zoran
4 godine prije

Mogu pokazati svojim unucadima…ili u knjige iz povijesti…u daleku buducnost – tko je bio izdajnik Hrvatske.

Time
Gost
Time
4 godine prije
Reply to  zoran

Mislis na Mesica?

Đole
Gost
Đole
4 godine prije

Biserka ostaje biserka, između Kolinde i Hilary i nema baš neke razlike

žrec
Gost
žrec
4 godine prije

Čitajući neke komentare čini mi se da je admin danas jako spor? Neku noć je radio i u 3 ujutro i dijelio banove. Ili je najzad odustao? A lijepo sam rekao g. Babiću još na AMSI u što će se pretvoriti regionalni portal.

Time
Gost
Time
4 godine prije
Reply to  žrec

Ne brini zrec, znas kako to ide i po svojim osobnim iskustvom. Napisi nesto kontra ju-kom-cet propagandi i brisan si i blokiran u vrlo kratkom vremenu.
Evo i mene su blokirali, ali znas kako se kaze u vojsci, snadji se druze ;D

žrec
Gost
žrec
4 godine prije
Reply to  Time

Ne znam kako hrvatski “alternativci” ne shvaćaju da je jedno kad mi raspravljamo o NATO-u, zapadu, SAD-u i Rusiji, a drugo kad se u to uključe prekodrinski komentatori sa zaklanom nejači, jezuitama, srbima katolicima koji ne žele priznati da su Srbi…etc..etc… Zbog takvih nam i je Kolinda na vlasti. Ja nju osobno uopće više ne podnosim, ali to nikad neću reći domaćim anacionalnim soroševim ljevičarima. JEr su oni za mene veće zlo od nje.

Deda Brada
Gost
Deda Brada
4 godine prije
Reply to  žrec

Slušaj, vidiš da ne volim nacionalistička prepucavanja, ali evo malo podrške tebi. Hrvatu od Srbina. Ti koji uporno trube o pokatolčenim Srbima, ne priznajući postojanje Hrvata kao nacije, nisu svesni da pritom najnegativnije govore o Srbima, koje bi hteli da veličaju. Da nisu glupi ne bi potezali nacionalističke teme, niti bi pisalo tako, jer tom tvrdnjom oni ustvari govore da su Srbi, koje žele da veličaju, vrlo prevrtljiv narod, koji je spreman da olako menja veru i da se čak potpuno odvoji od svoje nacije i postane nešto drugo. Dakle, oni time ne blate Hrvate, već Srbe, ali u svojoj gluposti, zadrtosti i nepoznavanju istorije to ne razumeju. Tebe to svakako ne bi trebalo da isprovocira, naprotiv.

Time
Gost
Time
4 godine prije
Reply to  žrec

Ne brini zrec, znas kako to ide i po svojim osobnim iskustvom. Napisi nesto kontra ju-kom-cet propagandi i brisan si i blokiran u vrlo kratkom vremenu.
Evo i mene su blokirali, ali znas kako se kaze u vojsci, snadji se druze ;D

Zvrk
Gost
Zvrk
4 godine prije
Reply to  Time

ima i jedan izbrisani tekst koji je netragom i bez objsanjenja nestao.

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
4 godine prije

Drugovi ignorisite komentare kvislinga i domacih izdajnika , svaki pokusaj konverzacije sa tim stvorovima jest nista drugo doli valjanje u sovinistickom blatu , za spodobe kaljuza jest prirodno okruzje i domaci teren gdje se savrseno snalaze .Dakle ignor, jer oni su tu po zadatku destrukcije svake suvisle interakcije izmedju komentatora sa prostora bivse SFRJ, njihov zadatak je demontaza Jugoslavenske ideje , misli i filozofije .no pasaran .

P.S. fizicki su unistili Jugoslaviju no ono duhovno nece nikada , sto se mene konkretno tice Jugoslavija ce zivjeti onoliko dugo koliko i moje srce kuca .

Deda Brada
Gost
Deda Brada
4 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

Georgij, ja sam rođen u Jugoslaviji. Imao sam 40 godina kada je ona počela da puca po svim šavovima. Do današnjeg dana nisam u novoj državi doživeo ništa lepše, niti približno onako lepo kao što je bilo ono što sam doživeo u Jugoslaviji, naprotiv. Ne mogu da kažem da je za mene ona i dalje živa, ali žaliću za njom “onoliko dugo koliko i moje srce kuca” (citiram te).

Šime
Gost
Šime
4 godine prije

Haljina naše KGK savršeno se poklapa sa tepihom.Vjerujem da je ta mali
modni detalj doprinio uspješnom razgovoru i boljim ekonomskim odnosima
u budućim vremenima.

Sara
Gost
Sara
4 godine prije
Reply to  Šime

Da, da, a ovaj nasuprot nje kolike šake ima? I kakve namjere prema njoj ovako izazovnoj i sexi?

stipa
Gost
stipa
4 godine prije

Za takvo što ili si budala ili kvisling

Goran
Gost
Goran
4 godine prije

Terorizam je nusprodukt kapitalizma

tuf
Gost
tuf
4 godine prije

Prostitutke poput KGK su prijetnja regiji, ne samo sigurnosna nego i ekonomska.

Mikojan
Gost
Mikojan
4 godine prije

Samo da pitam, po čemu je Rusija prijetnja regiji, po Nikoliću i Vučiću, ma dajte malo ozbiljnosti. Pa onda, po čemu je Rusija prijetnja Europi? Šta će Rusija sa Europom, ima Rusija dosta svojih briga i njima treba jaka i bogata Europa da kupuje Ruski plin i naftu po sveckim cijenama. Da im smeta konstantno uplitanje Amerike u EU poslove i nabijanje NATO na granicu sa Rusijom, naravno da im smeta, pa kome to ne bi smetalo ? Nije ni Jugoslaviji bilo drago da ima Varšavski pakt i NATO na granicama pa smo nekako gurali dok je nisu američani iznutra razbili a to isto sad rade sa Europom, Amerika je ta kojoj jaka i bogata Europa ne odgovara i ne žele ju, zato provociraju rat sa Rusijom koj će se voditi, vidi vraga, na tlu Europe a ne Amerike. A jesmo budale da dozvoljavamo da nas bogato podmičeni EU političari vozaju ko guske u magli.

gogijard
Gost
gogijard
4 godine prije

Da li možda ima netko pametan da mi objasni tu njezinu “uspravnicu”? Jeli to ideja da se plin vadi iz Meksičkog zaljeva pa da se brodom preveze na Krk i da onda cjevovodom putuje u Litvu? Umjesto da se jednostavno cjevovodom doveze u Litvu iz Rusije. Jel to ta ideja, nije mi jasno?

Georgij Žukov
Gost
Georgij Žukov
4 godine prije
Reply to  gogijard

druze gogijard zamisljena uspravnica gospodje kitarovic jest bila i ostati ce iskljucivo jakovu u gacama 🙂 naime salu na stranu , ova ideja dolazi od trecerazrednog diplomata Amos Hochstein, podtajnika State Departmenta za energetiku zaduzen za “uvjeravanje” lidera regiona kako je upravo ta ideja da se kako vi pisete “plin vadi iz Meksičkog zaljeva pa da se brodom preveze na Krk i da onda cjevovodom putuje u Litvu? Umjesto da se jednostavno cjevovodom doveze u Litvu iz Rusije”.Dakle dovoljno ste pametni pa ste zakljucili da je to suluda ideja ali znate plavusa nije tu da razmislja vec da slusa nalogodavce i ponavlja kao papagaj napamet naucene frazetine .

gogijard
Gost
gogijard
4 godine prije
Reply to  Georgij Žukov

ali takav plin je brat bratu neusporedivo skuplji. S obzirom na višak plina koji Rusi imaju a ne mogu ga prodat Europi, logično da će ga dat Kini i indiji – značajno jeftinije. Plin = struja = plastika = umjetno gnojivo = hrana = čelik. Znači, pušimo frontalno. Bravo, Barbi

sardelino
Gost
sardelino
4 godine prije
Reply to  gogijard

Gogijard. Nisam bas pametan ali znam kompilirati.pretpostavljam da pod uspravnicu podrazumijevas vertikalu baltik crno more.ako si na to mislio onda ti je moja preporuka da pročitas knjigu uništite kinu od .w.engdahl u kojoj autor koristi pojam biserna ogrlica.radi se o stvaranju vojno strateskog okruženja kine sa državama pod američkom dominacijom.kolinda kao odani poslušnik nato zdusno se prihvatila zadatka u stvaranju neprijateljskog zida prema rusiji. Vojni rok koji želi uvesti poslužiti će za stvaranje vojnih jedinica u sastavu nato za agresiju na rusiju. Nebi bilo prvi put da hrvati za tuđe interese obavljaju prljave poslove. Sjetimo se lenjingrada.

Deda Brada
Gost
Deda Brada
4 godine prije

@N. T. Ja sam u par poruka pokušao da u kontekstu nogovestim kako treba da se okanemo prozivki za davno prošle događaje. Svakom normalnom je jasno da nas to vodi na nove stranputice, a prošlost svejedno ne možemo da izmenimo. Bilo je šta je bilo i KRAJ! Zato predlažem da se “banuju” poruke takvog tipa, a ako pisci ne odustanu, onda i sami pisci da se “banuju”. Pišimo komentare o tekstovima koje smo pročitali, bez povezivanja sa primerima iz mračne prošlosti naših “bratskih naroda i narodnosti”. Prestanimo da ispravljamo mrtvom magarcu… onu stvar.

Da li su se voleli Francuzi i Englezi, kroz veći deo istorije ovih naroda? Znamo odgovor. Da li se i danas mrze? Ne bih rekao. Da li su Francuzi sa saveznicima izvršili invaziju Rusije? Znamo i to, ali vidimo da Putin ni jednom rečju u odnosima sa Francuskom ne poteže to pitanje. Ako se već divimo Putinu, hajde da se bar malo, onoliko koliko mali ljudi to mogu, ugledamo na njega i njemu slične.

L. R.
Admin
Famed Member
4 godine prije
Reply to  Deda Brada

Poštovani Deda Brada,

Potpuno ste u pravu. Brisati ćemo poruke u budućnosti koje nisu vezane za temu.

Redakcija portala Logično

sardelino
Gost
sardelino
4 godine prije
Reply to  L. R.

Deda i admin ne slažem se.sve je izmedu sebe povezano bez obzira na prostor i vrijeme.ako je članak o teoriji struna ili obzoru crnih rupa teško će te izbjeci a da ne spomenute njutna. Ili galileja.sve izvire jedno iz drugog.neznam. Dali postoje kakvi tehnički problemi.portal nema prostora.dali će se ekrancic zacrnuti ako se komentira mimo teme.sa portala treba izbaciti samo one koji sire međunacionalnu mržnju.

Deda Brada
Gost
Deda Brada
4 godine prije
Reply to  sardelino

@sardelino nisam insistirao na čvrstom držanju za temu, u pravu si sa primerima (Njutn, Galilej) koje navodiš. Samo sam predložio da ne potežemo više ono najgore iz naše prošlosti, što uvek dovede do bespotrebnih i neučinkovitih nacionalističko-šovinističkih rasprava. Verujem da je i L.R. na to mislio u svom odgovoru, možda se samo neprecizno izrazio.

Podravec
Gost
Podravec
4 godine prije

Prijetnja je tvoj mozak tebi,ali i nama svima!

Bobi
Gost
Bobi
4 godine prije

Dan prije objave tko je pobjedio na “legitimnim” izborima za predsjednika u Hrv, u Njemackoj se znalo da je pobjedila gospodja KGK. Legitimno, bas.

geograf
Gost
geograf
4 godine prije

Znalo se to i godinama prije. Josipovic je bio toliko bezveze da unatoc podrski svih medija njegov jugosocijalizam (a on multimilioner) nije mogao proci. Narod nije lud, iako ga nasi msm ali i samozvani ams kao logicno. com svim snagama gledaju prevarit i ocrnit. Jos je ovaj portal brcanskih “biznismena” iz BiH ocevidno u destruktivnoj funkciji. Zato i je u susjednoj zemlji i zato mu i je samo pljuvanje po Hrvatskoj tema, unatoc mnogo gorih problema koje imaju sami susjedi u svojim dragim dobrim balkan drzavama. Zato imamo par temica o drugim stvarima ali po Hrvatskoj se uvjek pljuje na “puni pogon”. O problemima i ludostima susjeda se ne zeli pisati, zbog politicke korektnosti, ili da se susjedi ne uvrede, ili mozda zato sto susjedi ne zele sami sebe kritizirat a kamoli pljuvati?

Dado
Gost
Dado
4 godine prije

Oben budale ce nas dovest u totalnu izolaciju.

ventilator
Gost
ventilator
4 godine prije

Poštovani prijatelji Georgij Žukov,Deda Brada,Željko i ostali.Očito da nisam dobro apostrofirao hrvatski konzervatizam koji se često manifestira u rigidni naconalizam koji doduše nije stran i nekim drugim susjedima , te me vjerojatno zbog toga niste dobro razumjeli.Kad sam spomenuo neutralnost onda sam imao na umu raspad SFRJ kome su kumovali kako vanjski tako i unutarnji faktori, počev od vrha SK, gdje je zadnji kongres SK pokazao da su kao rogovi u vreći.pa preko JNA koja nije vidjela da domaća štampa godinu dana huška narod jedne na druge, a onda kada je otrov bio proliven nije se više znala snaći. I što je onda ostalo?Ostalo je to da su ovce počele tražiti svoje torove.Na Nažalostovim balkanskim vjetrometinama to je bila najgora solucija,jer je svak tražio opravdanje da on nije kriv za to nego onaj drugi, a što i dan danas to isto radimo.Do čega je to dovelo i kako je završilo ostavimo to za drugu priču. E kad smo se već rastali onda je po meni RH sa većinom katoličkih vjernika trebala ne trčati u EU, a pogotovo ne u NATO, već radi bivših zajedničkih republika zauzeti neutralnost da amortizira podozrivost susjeda i bojazan manjina.Nažalost vjerski nacionalizam ušao je u sve… Pročitaj više »

FRANO
Gost
FRANO
3 godine prije

OVA NAŠA OKTROIRANA PRESDSJEDNICA ,ATLANSKA NAMJESNICA, KATOLIČKA ZAUTCANICA ,ZAISTA JE NEUKA SPODOBA KOJA U MOJE IME I U IME SVIH HRVATSKIH GRAĐANA, SVOJIM IZJAVAMA PROIVZVODI NEPRIJATELJE HRVATSKOJ, A DA NITKO OD HRAVSTKOG PARLAMENTA ILI VLADE ,UVJEREN SAM, NE STOJI IZA NJENI BLEBETANJA .PO ČEMU I PO KAKVIM TO POLITIČKIM ILI EKONOMSKIM KRITERIJIMA,PROZIVA RUSIJU ,U ČIJE IME ,???? I KAO PRIJETNJU,KAKO KAŽE ,CIJELOJ EVROPI ODNOSNO, NJENOM ATLANSKOM TERORISTIČKOM,ESKADRONU SMRTI U REŽIJI PENTAGONA I ZLOČINAČKOG VATIKANA.ONA SE NA SVAKOM EVROPSKOM SASTANKU NJENIH ČLANICA LEGITIMIRA KAO NEKE VRSTE SLUŽBENE OSOBE ZA TUMAČENEJ GEOSTRATEŠKE I IGEOPOLITIČKE USTROJBE ATLANSKOG PAKTA I NJEGOVOG ODNOSA PREMA OKRUŽENJU ,PA UTOM KONTEKSU ILI SVOJSTVU,PROSUĐUJE TKO JE POTENCIJALNI NEPRIJATELJ EVROPSKOG SAVEZA I KAKO BI TREBALA ,EVROPSKA MUMIJA POSTAVITI SE PREMA TOM ,SVOM POKROVITELJU I ČUVARU TIČUĆI SE SUSJEDA,NAPRIMJER ,RUSIJE I MNOGIH DRUGIH DRŽAVA U OKRUŽENJU,JER SVOJIM IZJAVA TUMAČI ATLANSKU POLITIKU ,TERORISTIČKO-PLAČKAŠKU U REŽIJI MAJKE AMERIKE ,PENTAGONA I OVOG KLERIKALNO-ZLOČINAČKOG VATIKANA ,KOJI JE PODUMENTA SVIM TERORISTIČKIM POHODIMA MAJKE AMERIKE I ATLANSKOG PAKTA PAKTA.

mmne
Gost
mmne
3 godine prije

stvarno ova je bruka za hrvatsku…a verujte i nas okolo gledaju kroz takve

Limpe
Gost
Limpe
3 godine prije

Ova bi mogla i napast Rusiju avijacijom

Ive
Gost
Ive
3 godine prije

Prijetnja svijetskom miru je na nacistickim osnovama zasnovan i od nacistickih zlocinaca kreiran NATO. 1961. sef NATO je Hitlerov general Adolf Heusinger.

palermo
Gost
palermo
2 godine prije

Azerbejdžan je uzorna, i to nosata demon-kracija. Naša demon-kracija je sisata i guzata. I onda koji tjedan nakon toga Kobilinda, mrtva-hladna, poziva Šahistu u posjet ovoj državi u pokušaju. Gora je od Anemičnog. Plenky barem ne glumata nekakvu ljubav prema Rusiji.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik