Kolinda u Münchenu: Rusija je prijetnja regiji, a partner nam je Azerbejdžan

Kolinda Grabar Kitarovic
127 komentara

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je na službenom putu u Münchenu gdje se održava godišnja Konferencija o sigurnosti.

Danas je i 25. obljetnica od uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Ruske Federacije, koja je Hrvatsku i Sloveniju priznala 17. veljače 1992. Istina, nisu Rusi bili prvi kao Island, ili u skupina zemalja koje su priznale Hrvatsku kad i Europska zajednica, ali su to učinili prije, na primjer, Sjedinjenih Američkih Država.

No, to je bilo 1992. godine. Danas je 2017. i za predsjednicu imamo legitimno izabranu gospođu Kolindu Grabar-Kitarović. Osobno ovaj izbor držim “manom demokracije”, kao što neki tako misle o Brexitu, Trumpu ili nizozemskom referendumu o “Sporazumu EU-Ukrajina”. No, birači su rekli svoje i Kolinda Grabar-Kitarović je zaslužila svoje mjesto na Pantovčaku.

Ono što brine je njezina vanjska politika i činjenica da je kao osoba bliska NATO pakta, Atlantskom vijeću i Trilateralne komisije, hrvatska predsjednica, sasvim nepotrebno, na sebe preuzela ulogu stjegonoše Obamine ideje o izgradnji sanitarnog koridora prema Rusiji. Zašto je Hrvatskoj potreban sukob s Moskvom, teško da će predsjednica ikome moći objasniti.

No, Kolinda Grabar-Kitarović od studenog 2015. takozvanu “uspravnicu Jadran-Baltik”, kojoj je kasnije dodala i Crno more predstavlja kao svoju inicijativu, koja je usklađena s prijedlogom poljskog predsjednika Andrzeja Dude, te da nije usmjerena ni protiv koga i isključivo je projekt koji će doprinijeti našem gospodarstvu i pozicioniranju Hrvatske u “Mitteleuropi”, čime ćemo se ujedno odmaknuti od regije.

Međutim, ovu je inicijativu u lipnju 2014. u Varšavi iznio bivši američki predsjednik Barack Obama, a hrvatska predsjednica od tada pa sve do danas zdušno zagovara i promovira stvaranje “predziđa liberalnog i civiliziranog svijeta” koje će nas obraniti od “ruskih barbara“.

Ukrajinska kriza fokusira interes i novac na energetske projekte u Hrvatskoj, a sukus govora američkog predsjednika Baracka Obame ovih dana u Varšavi je bio da se Rusiju mora zaustaviti u širenju energetskih investicija na granici koja je sada postavljena. Ona ne smije prijeći osovinu koja se sada proteže od Baltičkog do Jadranskog mora. Američka politika će se čvrsto boriti protiv europske ovisnosti o ruskom plinu, te protiv širenja ruskih plinskih i naftnih kompanija po Europi“, rekao je 2014. Barack Obama, a kasnije je postalo jasno da se Rusima ne smije dopustiti izlazak na Jadransko more. Obama se tada dotaknuo energetike, ali su kasniji događaji pokazali da se radi o sveobuhvatnoj strategiji suzdržavanja Rusije u njezinim granicama.

Kolinda u Münchenu: “Uplitanje Rusije je prijetnja integracijama zemalja jugoistočne Europe u EU i NATO

Na tragu zadaće dobivene od Obamine administracije prije otprilike dvije godine, boraveći u Münchenu je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović “kako je miješanje nekih zemalja, posebno Rusije, prijetnja integracijama zemalja jugoistočne Europe u EU i NATO”.

Njezina izjava dolazi samo dan uoči susreta s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom i nakon što je nedavno rekla da Moskvu vidi kao partnera u stabiliziranju prilika u ovom dijelu Europe.

“Euroatlantske integracije na meti su nekih zemalja koje se u to nelegitimno upliću”, rekla je Grabar-Kitarović na međunarodnom skupu o Balkanu, uoči početka Konferencije o sigurnosti u Münchenu.

Ocijenila je da su EU i NATO izgubili interes za jugoistočnu Europu, pa su oživjele stare nacionalističke i ekspanzionističke vizije, ojačao radikalni islamizam i “uključenost trećih zemalja, posebno Rusije”.

“Hrvatska snažno podupire proširenje EU i NATO saveza, ali i suverenu volju drugih da sami biraju svoje saveznike. Ne toleriramo miješanje drugih država u donošenje odluka što se događa u nekim susjednim državama”, rekla je predsjednica Grabar-Kitarović, spomenuvši kao primjer Crnu Goru, koja je, navodno bila “izložena pokušajima mijenjanja smjera i svrgavanja vlasti, što jedva da je bilo primijećeno”.

Pozvala je EU da ne “ostane slijepa” prema mladim demokracijama i da pomogne Makedoniji, koja nas u suprotnom neće moći “čuvati” od ilegalnih migracija.

“Europa bi trebala ozbiljno razmisliti kako se boriti protiv radikalnog ekstremizma, rasta etničkih napetosti i hibridnih prijetnji koji oblikuju politički okoliš u našem okruženju. Gubimo i srca i umove ljudi, ako brzo ne djelujemo netko će drugi uskočiti na naše mjesto”, istaknula je Grabar-Kitarović.

Nakon što je prozvala Rusiju, što je mogla prešutjeti dok u Zagrebu diplomatski zbor slavi 25. obljetnicu priznanja, naša se predsjednica sastala s niz državnika. Naravno, unaprijed je zakazan sastanak s njezinom kolegicom, predsjednicom Litve Dalijom Grybauskaite.

Litvanski L24 javlja kako će dvije predsjednice raspravljati odgovorima na sigurnosne izazove, suradnji u okviru NATO pakta i kako ojačati energetsku sigurnost Europske unije.

Danas se Kolinda Grabar-Kitarović sastala s predsjednikom Azerbejdžana, Ilhamom Alijevom, čiji se stil vladanja baš i ne razlikuje od Putinovog, a i vojne aktivnosti azerske vojske u Nagorno-Karabahu bi Alijeva mogle svrstati u rang “ratobornih vođa”, od kojih naša predsjednica službeno “zazire”.

Službena stranica azerbejdžanskog predsjednika Alijeva je susretu posvetila dva retka i tri fotografije, dok o sadržaju razgovora nema ni riječi.

Azerska agencija APA prenosi kako se Kolinda Grabar-Kitarović sa zadovoljstvom sjeća svog službenog posjeta Azerbejdžanu, a naglasila je kako je razmjena mišljenja na sastancima bila plodna.

Hrvatska predsjednica je skrenula pozornost na činjenicu da će međudržavno povjerenstvo dodatno unaprijediti gospodarsku suradnju između dvije zemlje i istaknula kako je Hrvatska zainteresirana za suradnju s Azerbejdžanom u energetskom sektoru, ali i području informacijske tehnologije, brodogradnje, poljoprivrede, prometa, infrastrukture i drugih područja.

Kolinda Grabar-Kitarović je rekla da je posjet predsjednika Ilhama Alijeva Europskoj uniji bio uspješan, te da Azerbejdžan i EU rade na novom dokumentu koji će pridonijeti daljnjem razvoju odnosa između Azerbajdžana i EU. Hrvatska predsjednica je pozvala predsjednika Ilhama Alijeva da posjetiti našu zemlju, a lukavo je prešutjela diplomatski skandal u Bruxellesu, gdje se Aliyev odbio susresti s predsjednikom Europskog parlamenta, koji je na dan njegova dolazak raspravljalo o stanju ljudskih prava u Azerbejdžanu i na sjednicu pozvao dvoje disidenata i bivših “političkih zatvorenika”, Emina Millija i Hadiju Ismailovu, koji su svojoj domovini rekli sve najgore.

Azerbejdžanski predsjednik se odbio sastati sa šefom Europskog parlamenta

Hrvatska - Azerbejdžan

Predsjednik Ilham Alijev je rekao da se odnosi između Azerbejdžana i Hrvatske razvijaju u različitim sferama.

Azerbejdžanski predsjednik je naglasio važnost koncentriranja međudržavne komisije na rad o praktičnim pitanjima. Govorio je o važnoj ulozi Azerbejdžana za energetske sigurnost Europe, te dodao kako i Hrvatska također može sudjelovati u projektima.

Jedini je problem što se nisu ispunila predviđanja o nepresušnim zalihama prirodnog plina u azerskim ležištima u Kaspijskom moru i Azerbejdžan, prema najboljim procjenama, kada bude izgrađena infrastruktura, može u EU izvoziti najviše 10 milijardi kubnih metara plina i polja Shah Deniz.

Govoreći o odnosima s EU, predsjednik Ilham Alijev je napomenuo da Azerbajdžan usko surađuje s Europskom komisijom i naglasio značaj jačanja bilateralnih odnosa s EU.

Tijekom razgovora je bilo riječi o armensko-azerbejdžanskom sukobu u Nagorno-Karabahu. Hrvatska predsjednica je rekla podupire teritorijalni integritet Azerbejdžana i opet se otvoreno svrstala na jedno od strana u sukobu, koji se nas u Hrvatskoj uopće ne bi trebao ticati.

kolinda grabar-kitarovićKonferencija o sigurnosti u MünchenuNATO
Pretplatiti se
Obavijesti o
127 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Lin
7 godine prije

Koja bolest od zene

Georgij Žukov
7 godine prije

Gradjani Hrvatske od kad su izabarali ” gospodjU ” Kitarovic za “precednicu sviju rvata” su u istoj ako ne i vecoj opasnosti nego sto su bili u 2.svjetskom ratu pod pavelicem ,, samo cu to komentirati u svezi glede precednice.

Filio
7 godine prije

Zbog tuđih interesa dobit ćemo po nosu Kolinda.

Trojan
7 godine prije

Stravično…ne volim nivo većine žutih portala ali nju bi trebalo našamarat i izgnat iz Europe svojim gospodarima u Washington DC

Alen
7 godine prije

Ovo Alijev slucajno rukom prekrio hmm sa blazenim izgledom lica haha..

Valjda je popamtio sta su pricali…

uplo
7 godine prije

@ L.T. i Marsalu, sto se ne pridruzite hiberu pa sto ne odete iskaljivati svoju mrznju na V.L. zar mora na svaku temu se pojaviti A.P. a nikad Rankovic, Mihajlovic, Kralj Aleksandar…itd?

Bzvz
7 godine prije

Pa sta se drugo ocekivalo od nato sekretarice nego da blebece sta su joj dali da nastreba

Alen
7 godine prije

Azerbajdžan, Hrvatska, Crna gora, sve demokratske zemlje kojima vladaju kriminalne klike izvana potpomognute NATO savezom. A naša tuka se sastaje s predsjednicom Litve Dalijom Grybauskaite, također ženom zanimljive biografije, bivšim komunističkim kadrom, kojoj su se omilili američki dolari,te je brzo promjenila stranu barikade.

uplo
7 godine prije

Dalija Grybauskaita – je teski sovinisticki otrov, gora je od Hitlera, da je po njoj danas bi napala Rusiju i izazvala treci nuklearni rat.
Rusi su ih previse dobro tretirali.

Da su Rusi Balte tretirali kao oni danas Ruse – tih Balta danas vise ne bi bilo.

kolo
7 godine prije

U Bjelorusiji je izaslo na ulicu 2000 demonstranata – financirani od Sorosa – protestiraju protiv tzv. parazitskog zakona.
Oni koji ne radu morat ce placati ekstra porez.

uplo
7 godine prije

i jos nesto za L.T i Marshala, volim Rusiju zato jer su nas Hrvate priznali prije Amerikanaca i Engleza.

Time
7 godine prije

Dok postoje ovake mrzilacke medije protiv Hrvata I Hrvatske koje su na platnoj listi Rusije, dotle je svakako opravdano svaki ruski potez u vezi Hrvatske pratiti sa velikom sumnjom. Odnosno gledati na Rusiju kao na ne dobronamjernu zemlju, koja nam se javlja preko Vucica, Dacica, Nikolica I Pernara.
Ipak nekada pomislim da je ovo sve dogovor izmedju velikih mocnika I Rusi nas svijesno tjeraju svojim akcijama u ruke Amera.

Georgij Žukov
7 godine prije

ZA POGINULE DECKE I MOMKE

Popusili smo ;
Za kralja i otadzbinu , poglavnika i domovinu,
Krista svemoguceg
I ostale.

Za Domoljublje ,
Demokraciju,
Cast

Pljuc , same rijeci i fraze
Koje su nas prokurvale ili ubile.

Georgij Žukov
7 godine prije

HEROJI

Vojnici nikad ne umiru lijepo;
Krizevi oznacuju mjesta,
drveni krizevi na mjestima gdje su pali .
Pobodeni iznad njihovih lica .

I dok cijeli svijet urla crveno ili crno,
vojnici se i dalje trzaju, kaslju i grce ;
U zadimljenom u rovu

Guse se i dalje iz napada u napad .

Georgij Žukov
7 godine prije

SVE SU VOJSKE ISTE

Sve su vojske iste propagandne varke ,
Topovi koji zvuce uvijek jednako
Junastva na koje nasjedaju djeca
Stari ratnici umornih ociju
I uvijek iste stare lazi
Dok mrtva tijela i dalje privlace muhe

Jupiter
7 godine prije

Gospođa Kitarović je odana NATO savezu koji joj je logistički pomogao da propagira stavove koji su ponekad u suprotnosti sa Hrvatskim ekonomskim interesima. To ništa nije novo, većina manjih država je u istoj situaciji. U suprotnom presušuju kreditni izvori i većina benefita a Hrvatska to sebi ne sme da dozvoli,sobzirom da je njena spoljašnja zaduženost ekonomski zabrinjavajuća.
Ako odbije da šalje vojnike na Rusku granicu sledi kazna ,ako pokuša da vodi samostalnu politiku koja je i u delovima suprotna od politike alijanse sledi kazna.Vrzino kolo iz koga je nemoguće izaći.Hrvatska je prihvatila ulogu prosvetitelja balkanskih naroda od pretnji koje dolaze sa istoka.Uloga glasogovornika u ime bilo kojeg sistema protiv drugog sistema se po pravilu lupa na žalost o njegovu glavu.

uplo
7 godine prije

Marshalu, trolcino…rat znade biti nametnut narodu.
Onda vise nije stvar o junacima ili kukavicama, nego narodi budu istribljeni, tako je bilo jos od grckih vremena.
Zasto su Grci slavili svoje junake?
Sjeti se onih 300.

Zasto su Rusi pruzali otpor 10 km ispred Moskve?
Zato jer se nisu napili otrova iz tvoje case.

Georgij Žukov
7 godine prije

ZAROBLJENICI

Neki su dolazili u lancima ,
Bez kajanja , samo umorni.
Toliko umorni da su posrtali.
Gotovo je s mislima o mrznji
Gotovo s mislima o borbi.
Smiraj na kraju duge bitke ,
koja je smrt ucinila tako lakom .

P.S. Ispisah ove 4 pjesme od E.Hemingwaya duboko se nadajuci da poglavnica nece uspjeti u demonskom naumu, slanja hrvatskih sinova po svjetskim klaonicama.

Time
7 godine prije

Zuk – Zasto bi morao znati vise od copy paste (engleski izraz, znam da ne razumijes 😀 ) Hvala bogu da ste svi na tvom intelektualnom nivou.

eIgo
7 godine prije

@ Time…..Dok postoje ovake mrzilacke medije protiv Hrvata I Hrvatske koje su na platnoj listi Rusije….eto ti fake news o ruskoj platnoj listi a cijeli hrvatski drzavni aparat je na platnoj listi US-ranih.
Hrvati u nato paktu na platnomspisku amerikanaca, obavjestajna sluzba Hrvatske raportira CIA, Kolinda ispala iz hrv. ambasade iz USA i dok je tamo radila zavrbana za CIA…itd, da ti ne nabrajam.

Osoba C
7 godine prije

“Uplitanje Rusije je prijetnja integracijama zemalja jugoistočne Europe u EU i NATO”. Da li NATO i EU imaju pravo obraditi nekoga da se integrira. Ima, to je posve legalno. (Ne govorim o načinu obrade). Da li Rusija ima pravo obraditi nekoga da se neintegrira. Ima i to je također posve legalno. Niskoprofilna uspravnica je još jednom pokazala da je totalno nesposobna. Od onolike hrpe kojekakvih krkana, ona je našla dvoje koji imaju ogromnu težinu u svjetskoj politici. Kad tome dodamo i novogodišnje bauljanje po ulicama američkih gradova, očito je da su za nju nazočni potpredsjednik SAD Mike Pence, ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov, generalni tajnik UN-a Antonio Guterres i ostali teškaši neuhvatljivi
By the way, najavila je repozicioniranje Hrvatske u EU i NATO-u (moš mislit, nju će netko nešto pitati) i promjenu politike prema Rusiji. Ovakvim izjavama, odlično joj ide.

Georgij Žukov
7 godine prije

pariz ti je dao sebe
dio neba zauvijek
što te muči na kraju puta
sjećaš li se španije
zanima me da li bi opet
išao u rovove

oh pavel
neman je pred vratima

govoriš mi o ideji
o patriotizmu generacije
da li je to skup interesa nekorisnih ljudi
ili nešto vrijedno robije
razgovarajmo o slobodi
sjećaš li se španije

oh pavel
neman je pred vratima

AZRA

Milan CZ
7 godine prije

E moja Kolinda,veze ti nemas o globalnoj poltici i Rusiji,ti si obicna lutkica na koncu koja pricas kako ti drugi napisu,ti nikada nisi imala svoj stav prema poltici a najmanje prema globalnoj poltici.Izgubila se ti Kolindice u realnosti.Ocito nezelis shvatiti da si bila u grupi americke drzavne elite koja je popusila na izborima,neshvacas da sada amerikom bude vladati globalna americka elita na cleu sa Trumpom,da svijetu krece rekonstrukcija nekih drzava,amerike da je Rusija glavni igrač u globalnoj politici.Kome ti stetis,svom narodu,Hrvatskoj sirotinji radi tvojeg osobnog interesa,ionako se tebi jebe za Hrvate,Hrvatski narod jer gledas samo svoj privanti interes i par njih koji su sa tobom u istom kolu.Gospođo Kolinda jesi ti svjesna da Azerbejdzanom upravlja Rusija,jesi ti svjesna da ce armenija biti glavni igrac u tom dijelu u kojem treba uci i azerbedzan,pojma ti o tome nemas,to je plan geopoliticara..Kolinda,znas li ti uopce povjest Rusije,znas ili poznas mentalitet Rusa,nemas ti… Čitaj više »

apolo
7 godine prije

Nigdje na stranim portalima nije moguce procitati tu izjavu, bar ja ne uspijevam naci. Kao da se Rusija brine sta izjave predjednici drzava od par miliona stanovnika, bas oni kojima stanovnistvo panicno bjezi iz zemlje. Uopce nismo neki faktor i nitko nas ne uzima za ozbiljno. To vrijedi za sve ex YU republike.

Georgij Žukov
7 godine prije
Željko
7 godine prije

” Smrdi ” mi na novi rat na ” zapadnome ” Balkanu ! ZG – BG katastrofalni ” odnosi ” , ” pravoslavna crkva ” tj . vlak upućen iz BG na Kosovo , danas obljetnica priznanja Kosova , revidiranje tužbe za genocid BiH ( Bošnjaka ) protiv Srbije ( nasljednica SRJ ) , ” tempirana bomba ” po imenu Makedonija , NATO se ” pojačava ” u Bugarskoj i Rumunjskoj , Grčka u već poznatim problemima , tu je i Albanija i njihov ” pametni ” Rama koji hoće ” veliku ” Albaniju !!

bobrock
7 godine prije

Govno od žene je ta Kobilda!

ventilator
7 godine prije

Pa mi Hrvati zaista nemamo sreće. Nikad na vrijeme ne znamo izabrati pravu stranu, zahvaljujući ovakvima kao što je KGK..Tko kaže da se moramo prikloniti Puitinu. Postoji još jedna alternativa a to je NEITRALNOST. Ako može Švicarska zašto nismo mogli i mi. Dokle seže ta naša konzervativnost najbolji je primjer da smo se i u AMERIČKOM GRAĐANSKOM RATU kao useljenici listom opredijelili za JUG.Ova primjedba vrijedi u slučaju klasičnog rata. Dođe li do nuklearnog rata KGK, A I ČITAVOM SVIJETU NEĆE POMOĆi NJENA USPRAVNICA….Mašala ja mudre predcjednice u nas Rvata.

Antonio
7 godine prije

Ne pratim cesto politicka zbivanja u Hrvatskoj (jer sam Makedonac) i ne znam kako se odnosi hrvatska pretsednica sa domacim problemima. Valja bolje nego sa vanjskim pitanjima, gde ocigledno pravi probleme i to samo i iskljucivo svojoj zemlji.
Dali je ona nesposobna, naivna ili samo dobro nagradzena da se odnosi ovako? Hrvatska nije zasluzila da ima tako smesnog pretsednika. Pa ona je daleko gora nego nas pretsednik Ivanov. Njemu je bar jasno ko je ko u svetskoj politici.

žrec
7 godine prije

Status Branimira Bunjca iz živog zida
“Danas sam 10 minuta razgovarao s jednim utjecajnim i bogatim HDZ-ovcem na njegov zahtjev.
Pokušavao me uvjeriti da se Hrvatska mora podrediti vanjskim centrima moći, da nemamo drugoga izbora.
Rekao sam mu da se Živi zid bori za slobodnu i suverenu Hrvatsku i da ne mislimo odustati od toga.
On je rekao da je ta bitka već unaprijed izgubljena.
Odgovorio sam da ćemo onda barem “poginuti” boreći se.
Zaključili smo da se naša mišljenja posve razlikuju i zatim smo se rastali.
Toliko o HDZ-u.”

nupl
7 godine prije

Trump je proglasio
CNN, NYT, CBS, ABC And NBC
“The Enemy of The American People”

A sto su tek ove sve tzv. zapadne novine [ citaj natovske ] za Rusiju?

nupl
7 godine prije

Tweet

Donald J. Trump ‏@realDonaldTrump 16h16 hours ago

Thank you for all of the nice statements on the Press Conference yesterday. Rush Limbaugh said one of greatest ever. Fake media not happy!

nupl
7 godine prije

Donald J. Trump ‏@realDonaldTrump Feb 16
More
The Democrats had to come up with a story as to why they lost the election, and so badly (306), so they made up a story – RUSSIA. Fake news!

Sara
7 godine prije

Uspravnicu izludio savjetnik Očenašek.

A i što je ovaj sa slike bezobrazan? Baš se raskoračio, ispružio nosinu….

Koča Popović
7 godine prije

Supljaca nas je sa svojim zajednistvom vratila u fasisticke devedesete. Ljudi se premlacuju po Zagrebu ako se samo posumnja da imaju veze sa Srbijom i pederima.

zoran
7 godine prije

Mogu pokazati svojim unucadima…ili u knjige iz povijesti…u daleku buducnost – tko je bio izdajnik Hrvatske.

Đole
7 godine prije

Biserka ostaje biserka, između Kolinde i Hilary i nema baš neke razlike

žrec
7 godine prije

Čitajući neke komentare čini mi se da je admin danas jako spor? Neku noć je radio i u 3 ujutro i dijelio banove. Ili je najzad odustao? A lijepo sam rekao g. Babiću još na AMSI u što će se pretvoriti regionalni portal.

Georgij Žukov
7 godine prije

Drugovi ignorisite komentare kvislinga i domacih izdajnika , svaki pokusaj konverzacije sa tim stvorovima jest nista drugo doli valjanje u sovinistickom blatu , za spodobe kaljuza jest prirodno okruzje i domaci teren gdje se savrseno snalaze .Dakle ignor, jer oni su tu po zadatku destrukcije svake suvisle interakcije izmedju komentatora sa prostora bivse SFRJ, njihov zadatak je demontaza Jugoslavenske ideje , misli i filozofije .no pasaran .

P.S. fizicki su unistili Jugoslaviju no ono duhovno nece nikada , sto se mene konkretno tice Jugoslavija ce zivjeti onoliko dugo koliko i moje srce kuca .

Šime
7 godine prije

Haljina naše KGK savršeno se poklapa sa tepihom.Vjerujem da je ta mali
modni detalj doprinio uspješnom razgovoru i boljim ekonomskim odnosima
u budućim vremenima.

stipa
7 godine prije

Za takvo što ili si budala ili kvisling

Goran
7 godine prije

Terorizam je nusprodukt kapitalizma

tuf
7 godine prije

Prostitutke poput KGK su prijetnja regiji, ne samo sigurnosna nego i ekonomska.

Mikojan
7 godine prije

Samo da pitam, po čemu je Rusija prijetnja regiji, po Nikoliću i Vučiću, ma dajte malo ozbiljnosti. Pa onda, po čemu je Rusija prijetnja Europi? Šta će Rusija sa Europom, ima Rusija dosta svojih briga i njima treba jaka i bogata Europa da kupuje Ruski plin i naftu po sveckim cijenama. Da im smeta konstantno uplitanje Amerike u EU poslove i nabijanje NATO na granicu sa Rusijom, naravno da im smeta, pa kome to ne bi smetalo ? Nije ni Jugoslaviji bilo drago da ima Varšavski pakt i NATO na granicama pa smo nekako gurali dok je nisu američani iznutra razbili a to isto sad rade sa Europom, Amerika je ta kojoj jaka i bogata Europa ne odgovara i ne žele ju, zato provociraju rat sa Rusijom koj će se voditi, vidi vraga, na tlu Europe a ne Amerike. A jesmo budale da dozvoljavamo da nas bogato podmičeni EU političari… Čitaj više »

gogijard
7 godine prije

Da li možda ima netko pametan da mi objasni tu njezinu “uspravnicu”? Jeli to ideja da se plin vadi iz Meksičkog zaljeva pa da se brodom preveze na Krk i da onda cjevovodom putuje u Litvu? Umjesto da se jednostavno cjevovodom doveze u Litvu iz Rusije. Jel to ta ideja, nije mi jasno?

Deda Brada
7 godine prije

@uredništvo Ja sam u par poruka pokušao da u kontekstu nogovestim kako treba da se okanemo prozivki za davno prošle događaje. Svakom normalnom je jasno da nas to vodi na nove stranputice, a prošlost svejedno ne možemo da izmenimo. Bilo je šta je bilo i KRAJ! Zato predlažem da se “banuju” poruke takvog tipa, a ako pisci ne odustanu, onda i sami pisci da se “banuju”. Pišimo komentare o tekstovima koje smo pročitali, bez povezivanja sa primerima iz mračne prošlosti naših “bratskih naroda i narodnosti”. Prestanimo da ispravljamo mrtvom magarcu… onu stvar. Da li su se voleli Francuzi i Englezi, kroz veći deo istorije ovih naroda? Znamo odgovor. Da li se i danas mrze? Ne bih rekao. Da li su Francuzi sa saveznicima izvršili invaziju Rusije? Znamo i to, ali vidimo da Putin ni jednom rečju u odnosima sa Francuskom ne poteže to pitanje. Ako se već divimo Putinu, hajde… Čitaj više »

Podravec
7 godine prije

Prijetnja je tvoj mozak tebi,ali i nama svima!

Bobi
7 godine prije

Dan prije objave tko je pobjedio na “legitimnim” izborima za predsjednika u Hrv, u Njemackoj se znalo da je pobjedila gospodja KGK. Legitimno, bas.

geograf
7 godine prije

Znalo se to i godinama prije. Josipovic je bio toliko bezveze da unatoc podrski svih medija njegov jugosocijalizam (a on multimilioner) nije mogao proci. Narod nije lud, iako ga nasi msm ali i samozvani ams kao logicno. com svim snagama gledaju prevarit i ocrnit. Jos je ovaj portal brcanskih “biznismena” iz BiH ocevidno u destruktivnoj funkciji. Zato i je u susjednoj zemlji i zato mu i je samo pljuvanje po Hrvatskoj tema, unatoc mnogo gorih problema koje imaju sami susjedi u svojim dragim dobrim balkan drzavama. Zato imamo par temica o drugim stvarima ali po Hrvatskoj se uvjek pljuje na “puni pogon”. O problemima i ludostima susjeda se ne zeli pisati, zbog politicke korektnosti, ili da se susjedi ne uvrede, ili mozda zato sto susjedi ne zele sami sebe kritizirat a kamoli pljuvati?

Dado
7 godine prije

Oben budale ce nas dovest u totalnu izolaciju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI