Kontroverzni prijedlog: Irska vlada planira pokolj 200.000 krava u ime klimatske neutralnosti

75 komentara

Irski farmeri bijesne zbog planova vlade da ubije 200.000 krava kako bi ispunila klimatske ciljeve

Izvješće Irske Ministarstva poljoprivrede opisalo je kako bi se moglo ubiti 200.000 krava tijekom sljedeće tri godine kako bi se ispunili ciljevi u vezi s emisijama ugljika. Plan bi navodno koštao oko 600 milijuna eura poreznih obveznika, a dokument navodi da bi se farmerima ponudila naknada od 5.000 eura po kravi.

Agencija za zaštitu okoliša zemlje izjavila je da poljoprivredna industrija generira gotovo 40 posto emisija stakleničkih plinova, a veći dio toga potječe od metana iz stoke i korištenja dušičnih gnojiva. Zemlja se obvezala smanjiti poljoprivredne emisije za 25 posto do 2030. godine.

Plan nazivaju “programom smanjenja mliječnih proizvoda”, ali rezultat je besmisleni pokolj stotina tisuća životinja u ime nekakve pomoći okolišu.

Pokolj bi uključivao ubijanje 65.000 krava godišnje tijekom sljedeće tri godine, što bi smanjilo ukupnu populaciju muznih krava u zemlji za 10 posto. To se predstavlja kao potencijalni “program za umirovljenje” za starije farmere.

Farmeri vjeruju da će ubijanje stoke imati kontraproduktivne posljedice

Predsjednik Irske udruge poljoprivrednika, Tim Cullinan, izjavio je da će plan samo povećati nepovjerenje farmera u vladu i neće postići željene ekološke ciljeve.

Rekao je: “Smanjenje proizvodnje mliječnih proizvoda ili govedine u Irskoj dovest će također do ‘ispuštanja ugljika’, jer će se proizvodnja preseliti u druge zemlje s većim ugljičnim otiskom. To će vjerojatno povećati globalno zagrijavanje umjesto da ga smanji.”

Predsjednik Irske udruge dobavljača mlijeka, Pat McCormack, vjeruje da bi se fokus trebao usmjeriti na druge sektore kada je riječ o pomoći okolišu. Rekao je: “Mi smo industrija s jasnom roadmapom i, iskreno rečeno, naša stada nisu veća nego što su bila prije 25 do 30 godina. Može li se isto reći za industriju prometa, može li se isto reći za industriju zrakoplovstva?”

Dodao je da bi bilo kakvo ubijanje stoke trebalo biti dobrovoljno. McCormack je rekao da bi farmeri bili spremni učiniti svoj dio kako bi pomogli očuvanju okoliša, ali da prisilno provođenje nije rješenje.

Drugi kritičari plana strahuju da bi potez mogao imati velik utjecaj na zemlju koji je sličan onome što se dogodilo tijekom irske krumpirove gladi. Australijski geolog Ian Plimer izjavio je da će se to “samo završiti u katastrofi”.

“Irci to znaju iz krumpirove gladi. Trećina njihove populacije umrla je, trećina je emigrirala, a ista stvar će se ponovo dogoditi. Izgubit će produktivne ljude iz Irske i oni će otići negdje drugdje”, rekao je.

Elon Musk također se oglasio o prijedlogu putem Twittera odgovarajući na članak u kojem se pita hoće li američka stada uskoro slijediti primjer: “Ovo stvarno treba prestati. Ubijanje nekoliko krava ne utječe na klimatske promjene.”

Hoće li uskoro biti zabranjeno konzumiranje mesa?

Životinjsko meso već dugo je meta ekoloških aktivista i vlada koje žele preuzeti više moći. Alternativni proizvodi poput Beyond Meata guraju se na mase, a takve taktike kao što su porezi na ugljik, poljoprivredni poticaji i porezne sheme koriste se kako bi se ograničila dostupnost mesa. Neki čak traže zabranu konzumacije mesa.

Osnivač Microsofta Bill Gates izjavio je da vjeruje da bi sve bogate zemlje trebale preći na 100-postotno sintetičko govedo, a financijski je podržao alternative poput Impossible Foodsa i Beyond Meata.

Sintetička mesna zamjena često se proizvodi genetskom modifikacijom, a dugoročni učinci na ljudski život nisu poznati. Laboratorijski uzgojeno meso također zaostaje u pogledu nutritivne vrijednosti, s mnogim opcijama koje nedostaju protein i druge važne hranjive tvari.

FarmerIrskameso
Pretplatiti se
Obavijesti o
75 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
9 mjeseci prije

Nanjerno izazivanje gladi nije ekologija.

NOVI STARI
9 mjeseci prije

zabraniti prđenje svima, ne samo stoci!

Ivek
9 mjeseci prije

Hoće li glasači stići promijeniti vlast prije nego postojeća vlast odvede ljude u ponor?

Ivan
9 mjeseci prije

Projleta gamad luda, bolje da pokolju 200.000 iraca nego krava..

Nena
9 mjeseci prije

Da..pa ćemo kao kokoške juriti i trčati da kljucamo skakavce i prdibabe..

Njokar
9 mjeseci prije

Kao da su naši bolji?!
Ona Sevkina rodica daje poticaj za kamilicu u Slavoniji, a žito će mo uvozit!
Tendenciozno i smišljeno uništavanje hrvatske poljoprivrede, upregnuto u ino centre moći, provođeno od naših korumpiranih “konjušara” bruseljskih se nastavlja.

Stop budalama
9 mjeseci prije

Upravo gledam…
Kvalitet vazduha u BG, srpski portal- 39 – prijvatljiv
Sliznena stranica na koju se pozivajući –

Stop budalama
9 mjeseci prije

Upravo gledam, srpski portal , zagadjenje vazduha , BG, 39 – nezagadjen
Slizbena stranica na koju se pozivaju— 95 , prihvatljiv

Gjuro1977
9 mjeseci prije

Izazivaju malog čovjeka

Rudar
9 mjeseci prije

Dobro, pobiju ih, kako će mjeriti promjene u atmosferi? Što će se promjeniti? NIŠTA !
Da li će tada itko biti odgovoran za ovakvu glupost?
Npr. da plati glavom, nikakva druga kazna, sanitarni odstrel osobe koja je to naredila, može i one koji bi to izvršili, za primjer drugima.

BanOvan
9 mjeseci prije

Ak’ pobiju sve krave, sta ce za mlijeko? Must ce bikove?
Mozda misle da ce Nulandica sa svojim vimencetom da podmiri sve irce … ili ce i Gretica uskociti u ispomoc ( na mladima syse ostaju).
Za ove nase pametnice , dzibera, DebilnogGjuru, mladju, nije poroblem oni ce da se medjusysaju.

Ivan Bgd
9 mjeseci prije

Scenario je ocigledan. Izazvace nestasicu hrane, ljudi ce morati da jedu vestacko meso Bila Gejtsa, koje je verovatno i kancegogeno, i tokom proizvodnje trosi vise energije i zagadjuje prirodu od krava. Pri tome digitalnom valutom ce da nas kontrolisu sta i koliko jedemo (kupujemo za hranu), i posto nismo dobri i poslusni, nece biti dovoljno hrane za sve, i jedino resenje na kraju je ta zlatna milijarda!
Sad, sto smo mi ovce i niko se ne protivi da sprovedu taj scenario, to je druga prica.

Ivek
9 mjeseci prije

mjesto im je u ludnici.

Malcom
9 mjeseci prije

A jedni od najvecih Katolika.

NOVI STARI
9 mjeseci prije

a što će sa 200.000 lešina? spaliti da odu u zrak?

tatamata
9 mjeseci prije

gdje li su nestali sad oni aktivisti za zastitu zivotinja ,, reko im svab …”tisina tamo”????

Slow Motion
9 mjeseci prije

Ako u Hrvatsku dolaze brojni istocnjaci, pa nek dodu i Irci sa svojim kravama..

Marc Anthony
9 mjeseci prije

tendeciozan naslov, a koliko se danas godišnje krava kolje ( pokolj ) ,….?! ….humano ubijanje ?!….tko daje ljudima pravo da imaju vlast nad drugim bićima i da ih ubija…..znači problem je ako se pokolje 200.000 krava i ukida meso , a nije problem ispranim mozgovima koliko se godišnje krava i životinja muči i ubija…?!

Jasna
9 mjeseci prije

Nešto se ne javljaju ljubitelji životinja i udruge za zaštitu istih.

Samo U Prolazu
9 mjeseci prije

Bolje da se rijese eko terorista!

Shox
9 mjeseci prije

,,,sve zbog 0,04 udjela CO2 u atmosferi…

goran
9 mjeseci prije

ma vi idioti u irskom partlamentu zaslužuljete da vas se sve objesi za jedno stablo mater vam jebem nacističku.
ja da sam sečljak i da imam krave,baš bi me zanimalo kako bi ste mi ubili krave?
rat bi vam priuštio mater vam globalističku i onom idiotu debillu gatesu koji vas plaća gamad odvratna

Vale
9 mjeseci prije

Pogledajte samo fligt radar i vidite koliko je aviona u svakom trenutku u vazduhu, samo iznad Evrope i sev. amerike. Da ne govorimo o broju šlepera koji su na putevima.
Sada pokušajte da uporedite količine štetnih gasova od samo ova dva faktora i krava koje prde po celom svetu pa ih sve treba pobiti zarad “zagađivanja” i “klimatskih promena”

Tim
9 mjeseci prije

Zar već ne ubijaju ljude cjepivom za smanjenje tzv ugljičnog otiska?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI