Koronavirus: Biološko ratovanje ili prirodna bolest?

Bolest i panika
235 komentara

SAD će koristiti bilo koji mehanizam, uključujući biološko oružje, da unište svoje rivale poput Kine i izađu netaknute iz sukoba u kojem sudjeluju, najčešća je tvrdnja kada se porijeklo epidemije koronavirusa pripisuje Sjedinjenim Država, a ona je s nedavnom izjavom visokog dužnosnika ministarstva vanjskih poslova Kine izašla iz okvira pukih teorija zavjere, koje kolaju internetom od prvog dana kada se počelo opširnije izvještavati o situaciji u Wuhanu. Ipak, uzmimo sve te navode s rezervom, ali ništa nemojte a priori odbaciti kao „nemoguće“.

“Ni čovjeku, ni gomili, ni naciji se ne može vjerovati da djeluje humano ili da razmišlja razumno kada je pod utjecajem velikog straha”, rekao je veliki filozof Bertrand Russell.

Ovo je jedan od dokumenata u Americi o spomenutom fenomenu koji objedinjava političke, medicinske, socijalne, ekonomske, ljudske, vojne kategorije, s rezerviranim informacijama, budući da se velika većina medija fokusirala na zdravlje i pruža podatke, upozorenja i načine prevencije od širenja epidemije koronavirusa, ali bez istraživanja vjerojatnog umjetnog podrijetla, kome koristi, a čijem mentalnom ili ekonomskom zdravlju nanosi štetu, te čemu ova kolektivna histerija zbog aktualne i budućih pandemija.

Stoga je potrebno ukratko opisati ove aspekte koji omogućuju bolje razumijevanje ovog fenomena. Podsjećamo, ništa od navedenog nije dokaz da je COVID-19 dizajnirani virus za napad jedne sile na drugu, ali poslušajmo što se kaže na tu temu.

Biološko ratovanje

Trenutno jedno od polja na kojima se u svijetu traži hegemonska nadmoć je izvan svih etičkih doktrina i odgovara biološkom ratu. U tom smislu, svjetska sila koja ulaže najveći iznos svog godišnjeg proračuna za  financiranje znanstvenih programa koji istražuju patogene koji se mogu koristiti kao biološko oružje su Sjedinjene Države, koje stalno eksperimentiraju u zemljama među kojima se Kuba ističe kao predmet višestruko umjetno izazvane epidemije.

U ovom konkretnom slučaju treba napomenuti da u Wuhanu djeluje jedan od najsofisticiranijih bioloških laboratorija najviše razine biološke sigurnosti, stupnja 4, Wuhan BSL-4, koji pripada Institutu za virologiju Wuhan, koji eksperimentira s biološkim agensima koji predstavljaju visok pojedinačni rizik od zaraze.

Ovaj laboratorij radi s najopasnijim patogenima na svijetu, uključujući razne koronaviruse, poput SARS-CoV; akutni i teški respiratorni sindrom, MERS-CoV; respiratorni sindrom Bliskog istoka i mnogih drugih vrsta virusa. Sve se to radi pod nadzorom vlade Kine, ali i Svjetske zdravstvene organizacije u koju su uključeni virolozi iz Sjedinjenih Država, Kanade i Velike Britanije.

S prijenosom patenta 201-nCoV 2015. godine, ministarstvo pravosuđa Sjedinjenih Država laboratoriju Wuhan BSL-4, koji je potvrdio da je koronavirus 201-nCoV prvi put upoznat 1965. godine, ovlastilo je ne samo kineske znanstvenike da istražuju ovaj patogen koji bi mogao mutirati tijekom pokusa.

U 2018. godini, na jugu Kine, virolozi su otkrili 89 novih koronavirusa u šišmiša, prema američkom časopisu Journal of Virology i članku od 13. lipnja 2018., koji je imao isti receptor kao CoV-MERS. Istraživanje je financiralo i ministarstvo znanosti Kine, ali USAID i Nacionalni institut za zdravstvo SAD-a, koji je uvijek dijelio informacije o napretku u istraživanju zaraznih bolesti i biološkog oružja s Pentagonom. Ovi su podaci doveli d hipoteze da je virus pobjegao zbog nepažnje kineskih ili zapadnih virologa.

Ekonomski učinak

Hitna analiza podudarnost na prisiljava  na proučavanje medijske kampanje koja upozorava na smrtonosnu bolest u Kini i izvanredno smanjenje potražnje za istočnim proizvodima.

Kao što je poznato rivalstvo SAD-a i Kine za svjetsko tržište, ogromni dug Amerike prema Kini, velika prodaja kineskih proizvoda diljem svijeta, unatoč izvanrednoj propagandi protiv njih, dovelo je do promjene ravnoteža snaga, što je nanijelo štetu američkoj trgovini.

Sada kada je dolar eksplodirao na ekstremni i umjetni način, nije nerazumno ovaj virus smatrati „oštrim mačem“, trendom koji se pojavljuje u trenutku kada je američki ministar trgovine prkosno izjavio za Fox News da bi bolest mogla pomoći programu „America First“, utjecajem na Kinu i povratkom tvornica u Ameriku.

Vrijedi napomenuti “velikodušnost” Europske unije koja će izdvojiti najmanje 25 milijardi eura za suočavanje s krizom Covid-19.

Politička i vojna namjera

Trenutno svjedočimo brojnim sukobima u kojima sudjeluju SAD. Na ovaj ili onaj način Amerika ratuje protiv Sjeverne Koreje, Sirije, Iraka, Afganistana, Rusije, Kine, Venezuele, Irana, Jemena, Libije, Ukrajine, Palestine, što Pentagon prisiljava da stvori nove načine kako se izvući iz tih močvara, poput novih oružja u svemiru, oružja za masovno uništenje, špijunaže, ucjenjivanja i biološkog ratovanja.

Iz tog razloga, ne bi bilo iznenađujuće da se virus proširi u srce komercijalnih i vojnih aktivnosti američkih protivnika.

Medijski efekt

Što se tiče porijekla koronavirusa, Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) odbacila je široko rasprostranjenu teoriju da se proširio na tržištu morske hrane ili životinja, a sada su mnogi međunarodno poznati znanstvenici iznijeli ideju da je virus bio  rezultat bioinženjeringa. Francis Boyle sa Sveučilišta u Illinoisu utvrdio je da je “COVID-19 U Wuhanu sigurno oružje biološkog ratovanja i da Svjetska zdravstvena organizacija dobro zna što se događa u Wuhanu”.

Ova se teorija ne uzima u obzir zato što su „svjetski“ mediji ignorirali te informacije i američku biotehnološku kompaniju Moderna Inc., iz Norwooda u Massachusettsu, koja je, navodno, već poslala prvu seriju cjepiva protiv koronavirusa, nazvanu mRNA-1273, Nacionalnom institutu za alergijske i zarazne bolesti (NIAID), gdje su istraživači proveli prve testove na ljudima.

Kanadski portal Global Research tvrdi da ovaj virus zadržava karakteristike koje su jedinstvene i vrlo slične epidemiji SARS i MERS, te da “ima genetski materijal koji nikada ranije nije identificiran i koji nije povezan s bilo kojim poznatim životinjskim ili ljudskim virusom”.

Ukratko, agresivna kampanja koju organiziraju obavještajne agencije putem medija, kojima manipuliraju tri velike tvrtke koja kontroliraju svjetsko tržište informacija, a to su AP, Reuters i France Press, također je postigla trostruki učinak. Gotovo svi vjeruju da je Kina uzrokovala bolest, tako da, osim što je kriva za to, propada i njezino gospodarstvo, a cijelo čovječanstvo je uvjereno da će nestati samo da se sakrije društveno-znanstvena analiza fenomena.

Medicina

Koronavirus pripada opsežnoj obitelji virusa koji utječu na ljude i razne vrste životinja. Do sada je bilo šest poznatih sojeva koji su mogli zaraziti ljude, od kojih četiri uzrokuju gripu, uključujući i ozbiljni akutni respiratorni sindrom SARS, koji je  pogodio Kinu 2002., te bliskoistočni respiratorni sindrom MERS, koji se 2012. pojavio u Saudijskoj Arabiji. Tada su provedena ispitivanja pokazala da je podrijetlo oba respiratorna sindroma šišmiš i da je ovo važan element koji se uzima u obzir kod novog koronavirusa nazvan COVID-19.

S tim u svezi, rad znanstvenika Fabija Arévala nudi jasan sinopsis spomenutog fenomena i svu potrebnu prevenciju.

Ljudska dobrota i zloba

Znanstvene discipline, ali i religije su uspostavile vrlo precizne parametre u vezi s destruktivnim ili proaktivnim ponašanjem.

Plutokratske svjetske elite djeluju drugačije od običnih ljudi, budući da im profitni mentalitet zatamnjuje moralna načela i stoga ne prežu od ubojstava, prevara, ušutkavanja oponenata, uništavanja i zlostavljanja onih koji im se usprotive.

Ovo potvrđuje tezu da je moguće da se osmisli bilo koji mehanizam koji će pokopati konkurenta, bez obzira na broj žrtava ili uništenih obitelji, poput rata u Iraku s više od milijun i pol mrtvih, bez ikakvog drugog razloga osim profita. Stoga „zli duh“ postoji i često je uzrok situacija poput biološkog ratovanja.

Postoje dvije osnovne hipoteze o podrijetlu koronavirusa i stoga donošenje zaključaka treba biti posljedica koherentnog jedinstva svih fragmenata s provjerenim informacijama. Jedna dolazi iz medicinske znanosti, kao bolesti koja se rađa iz šišmiša ili mutacija virusa, koja se u ovom trenutku ne može izliječiti, a jedino je što možemo učiniti prevencija i pružanje adekvatne liječničke skrbi u bolničkim uvjetima, gdje to slučaj nalaže. Prema drugoj hipotezi virus je rođen u mreži koja je utkana u najmračnije laboratorije za biološko ratovanje, uzrokujući eksperimentiranje sa smrti, desetljećima i diljem svijeta, posebno u zemljama koje se protive neoliberalnom predatorskom  kapitalističkom modelu, iako je potpuna kontrola tog oružja nemoguća i utječe na njih same.

Iznenadna stvar, što je više dodatak kao predviđanje, bila bi da se pandemija uskoro ugasi i ostane kao upozorenje koje je u osnovi dalo nepovezane zdravstvene rezultate .

Možda je ovo nova prilika da vladajuće elite i zemlje uključene u biološke ratove shvate štetu koju čovječanstvu mogu nanijeti i da primjena biološkog oružja, dugoročno, može ugasiti ljudski život na planeti. Danas je prevencija, utemeljena na velikodušnosti i ljubaznosti, ljudska obveza za ovaj hitni zadatak i na tom će polju neke zemlje dobiti najveće ocjene, a neke će zaraditi kritike i bit će omrznute od velikog broja nacija, bez obzira na porijeklo koronavirusa.

Biološki ratCOVID-19Koronavirus
Pretplatiti se
Obavijesti o
235 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
fićo
4 godine prije

Više ni priroda nije prirodna.

Dejan
4 godine prije

Mi ne možemo sa sigurnošću znati da li je elita pustila virus namerno u opticaj ili je virus prirodno mutirao. Ja sam sklon da verujem u projekat puštanja ovog virusa u svet sa ciljem izazivanja opšte opasnosti i kontrole kao i ekonomskog sloma. Elita kreće u ostvarivanje svog plana. Virus je jačine srednjeg gripa te se može kontrolisati ali je nov i može da napravi veliki problem a uz medije koji šire paniku to je opšta opasnost. Inače kao biološko oružje postoje i vrlo smrtonosni oblici virusa koji se prenose putem vazduha i koji mogu da desetkuju stanovništvo ali to ovde nije cilj. Treba krenuti u čipiranje ljudi a ovo je odlična prilika da se to masovno sprovede u delo.

eks
4 godine prije

Nature Medicine , američki naučni časopis , objavio je 2015. godine da su američki naučnici na različitim životinjama veštački stvorili hibridnu verziju Korona virusa i da su se fokusirali na virus SHC014 , koji se nalazi kod slepih miševa u Kini . Uistom članku stoji da su Amerikanci sproveli studije za modifikaciju Korona virusa šišmiša , koji se može preneti na ljude i izazvati akutni respiratorni sindrom . Ovo su Kinezi pronašli u arhivu tog američkog naučnog časopisa . Amerikanci su pustili duha iz boce, kao biološko oružje protiv Kine u trgovinskom ratu, a sada ne znaju kako da vrate duha u bocu. Amerikanci su pokrenuli globalnu epidemiju .

dvokrilac
4 godine prije

Ranjena zvijer je spremna baš na sve…

apolo
4 godine prije

Interesantno je za tri drzave: Italija, Bosna , Srbija, da vlada nestasica zastitnih maski i alkohola za dezinfekciju.

Max
4 godine prije

Mislim da je to djelo ljudskih ruku.

varjag
4 godine prije

Meni je prvo palo na pamet da se radi o biološkom ratu, tako se elegantno riješiš neprijatelja, a teško je dokazati krivicu, nekome.

... i protiv nemačkog političkog Katoličanstva
4 godine prije

bild de/politik/inland/politik-inland/friedrich-merz-positiv-auf-corona-getestet-hat-er-parteifreunde-angesteckt-69448686.bild.html

biološko mafijaški rat

shumadinac
4 godine prije

“Možda je ovo nova prilika da vladajuće elite i zemlje uključene u biološke ratove shvate štetu koju čovječanstvu mogu nanijeti i da primjena biološkog oružja, dugoročno, može ugasiti ljudski život na planeti” – NE, vladajuća elita (tačnije oni koji su virus pustili jer recimo Tramp nema ni ideju ko iza ovoga stoji i šta je krajnji cilj) eksperimentiše sa ovim patogenima decenijama i tačno zna na šta može izaći uprkos velikoj mutabilnosti virusa. Zašto je bio neophodan biološki rat? Više puta sam naglasio njegovu osnovnu prednost: “ni jedno drugo oružje ne može da se aktivira a da se vrlo brzo ne sazna ko je krivac”. Ako gledamo ekonomski učinak onda nema sumnje – kriva je Rusija. Ona je ekonomski zanemarljivo pogođena (u odnosu na Kinu, SAD i EU) a još i pokrenula naftni rat. Ma nije ni trebalo da sumnjamo… Ako gledamo političku i vojnu nameru onda je opet savršeno… Čitaj više »

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
4 godine prije

Strahom od biološkog oružja otjerat će nas u čelije iz kojih nečemo izaći dok nam ne uvale cjepivo i čipove a onda ćemo izaći vani u vrli novi svijet ko bioroboti koji su samo stepenica do skajnetborga a onda nas mogu ugasiti u fizičkom obliku da “živimo” samo ko avatari u binarnom kodu.

Patriot
4 godine prije

Elite koje su sljedbenici paganskih bogova Baala i Talmunda, štovatelji jareće lubanje održali su se tisućama godina. Replike hramova podižu se u gradovima širom svijeta, simboli su prisutni u logovima velikih korporacija, koriste se okultnim, numerologijom… Tako već tisućama godina. Nije u pitanju novac, jer ga imaju napretek već žele pokazati tko je stvarni vladar svijeta i svakog života na planeti. Ljudi, pred nama su teška vremena, proročanstva se obistinjuju.

Grgica
4 godine prije

Neznam.. Genetski modificiranim virus je vrlo lako uocljiv čak i laicima i ljudima koji malo proučavaju viruse. Za koronu imaju detaljnu građu cijelog virusa i njegove mutacije se mogu pratiti sa popriličnom točnoscu. Moji poznanici iz te struke kažu da je sve čisto kao suza i da nema sumnje da je virus prirodan. Činjenica je da bolesti dolaze i odlaze te da su izbijale velike epidemije kroz cijelu povijest. Da je korona ista kao gripa je čista Laž. To je kao da usporedite maltezera i morža. Obadvoje su sisavci ali ni približno nisu isti. Virus gripe je aktivan svake godine pa nikada nismo vidjeli toliko mrtvih i kritični kao kod korone te raspad cijelih zdravstvenih sustava. Zemlju ne zanimaju ni fucking Ameri ni Rusi a bogami ni Kinezi.. Ni patrioti ni cirkoni ili kak se već zovu te igračice za egomnijake i zlotvore.. I ako hoćete čuti tajnu ljudi moji…… Čitaj više »

basso
4 godine prije

Kinezi stotinama godina jedu sismise i virus nikad do sada nije mutirao i nije bio opasan za ljude.Da se virus bas pojavljuje nakon neuspjesnog americkog pokusaja stezanja Kine mislim da nije slucajno.Kad pogledam sta su amerikanci u stanju uraditi i sta su uradili u japanu,vijetnamu…onda sam vise nego siguran da je u pitanju biolosko oruzje.

bumbar
4 godine prije

Ova tzv. pandemija se lijepo uklapa u Agendu ID 2020 koja je prezentirana u Davosu, na Svjetskom Ekonomskom Forumu, u siječnju ove godine. Istaknuta je nužna potreba da svi ljudi dobiju Digitalni ID, a implementacija ovog projekta je predviđena, naravno, za 2020. godinu. Dakle, sada možemo očekivati sretnu vijest da je spremno cjepivo za korona virus, a s njime vjerojatno i nano-chip sa svim našim podacima, da se ne izgubimo u svemiru. Cijeli projekt je dostupan na netu: ID 2020
Tako da kasnije ne možemo reći da nismo znali što su nam mudraci pripremili.
Iako je i naš Plenković sudjelovao na ovom skupu u Davosu, a novinari pratili čitav događaj, o Agendi ID2020 režimski mediji nisu ni slova izvjestili.

petar777
4 godine prije

Virus corona dokazano opasan za 5% populacije ,a virus totalitarizma koji se širi zajedno s njim opasan za 95% populacije

Dejan
4 godine prije

GLOBALNO:

56 ljudi umre u 24 sata od koronavirusa
3.014 ljudi umre u 24 sata od tuberkuloze
2.430 ljudi umre u 24 sata od hepatitisa B
2.216 ljudi umre u 24 sata od upale pluća
2.110 ljudi umre u 24 sata od AIDSA/HIV-a
2.002 ljudi umre u 24 sata od malarije
1.027 ljudi umre u 24 sata od sezonske gripe
548 ljudi umre u 24 sata od norovirusa
396 ljudi umre u 24 sata od tifusa
392 ljudi umre u 24 sata od kolere
247 ljudi umre u 24 sata od boginja

Pa ipak koronavirus je globalna pandemija!

Milanče
4 godine prije

U svim slučajevima procese upravljanja ocjenjuje tko kontrolira “moćne” i kako se lutke ponašaju u krizi. Lutka i dalje ostaje marioneta čak i u krizi, ali nervozno ponašanje lutke prenosi se na samu lutku.Dakle, kad vlade proglase karantene kad izvode manevare protiv virusa kao za vrijeme rata, to znači da oni koji stoje iza kulisa ovih procesa upravljanja imaju informacije o virusu, znaju gdje je pobjegao i jednostavno se boje informirati. U tom trenutku svi koji su u Šengenu , cijela Europska unija, cijeli Bruxelles odlaze u stranu. Jednom kada moćnici shvate što se dogodilo, procesi će se početi odvijati u oštroj suprotnosti sa svim “europskim vrijednostima” i na kraju će se naći nešto što ćemo možda otkriti sve procese oko koronavirusa. Obavezna cijepljenje cijele populacije? Obavezna otkazivanje gotovine i zamjena bezgotovinskim kontaktom? Praćenjeputem čipa kako bi ljudi znali gdje senalazite kako bi u budućnosti mogli spriječiti infekciju? U konačnici,… Čitaj više »

Venator
4 godine prije

Sve je prirodno što je priroda dopustila. Nekako ljudska glupost djeluje neprirodno nevjerojatna, ali i ona je prirodna.
Što se tiče članka, možemo mi pojedinci u svojim glavama isfantazirati još bezbroj dodatnih teorija.
Koga veseli neka to radi, bitno je da ne smara druge.

Piretis
4 godine prije

Preporuka za pročitati: rs.sputniknews “Planirana pandemija straha po modelu svinjskog gripa”

Isto Ime
4 godine prije

PITANJE: Tko ima korist od COVID_19 v1 a ko od v2 ?

Dejan
4 godine prije

Evo da odgovorim koja je to sila koja upravlja svime, koja upravlja elitom, koja je zauzela ovu planetu i nas pretvorila u robove… Ovo će za neke zvučati kao totalna fantastika ali mnogo stvari postoji van našeg fizičkog oblika. Crni entitet, crna i mračna sila je preuzela ovu planetu. Ljudska rasa je medju retkim civilizacijama u svemiru koja poseduje nešto unikatno, a to su ljudske emocije, naš najveći dar ali i naša najveća slabost. Ne tako davno u našoj prošlosti našu planetu je posetila ta mračna sila, živo biće i energija koja je nama gotovo neshvatljiva. Energija koja je pronašla novi izvor hrane i zauzela planetu u doba kada je ljudska rasa bila prosvetljena. Osakativši samu dna našeg bića vratila je čovečanstvo hiljade godina unatrag. Ovo biće nije svesno biće kako mi to možemo zamisliti već je to instinktivna prastara energija koja se hrani energijom planeta i energijom samih bića… Čitaj više »

Nil 1
4 godine prije

Treba tursku zarazit koronom, ebolom, sarsom… prorjedit nesortu

Reptil
4 godine prije

Zađite na balkone i pozdravite Novi svjetski poredak

hiber
4 godine prije

Jučer sam posao o statističkim anomalijama novog corona virusa pa necu ponovno. Samo neke cinjenice: 4 corona virusa su sa nama najmanje 10.000 godina i uzrokuju 40-50 svih prehlada. Gripa nije corona virus. Ovi corona virusi se zovu ljudski, i na njih ljudski organizam stvara privremenu a ne stalnu imunost. Također, imunološki sustav ne ubija temeljito corona viruse nakon prehlade, vec oni neko vrijeme mogu ostati u organizmu ali se ne mogu duže adaptirati kao neki drugi virusi. Mogli bi rekli da ljudski corona virusi žive u simbiozi i da se prehlade toleriraju kao pokazne vježbe imunološkog sustava. Ovaj virus je životinjskog porijekla i nije stvoren labaratorijski ali zanimljiv je zbog svoje maksimalne dužine od 30 kb, što je biološki maksimum za RNK virus. To ujedno znači da slabije mutira, te je moguće naci cijepivo za par godina imunosti. Ovaj virus nije rezultat genetskog inženjeringa, ali ovakvi virusi se mogu… Čitaj više »

Tupko Glupko
4 godine prije

Ako je netko namjerno biološki proizveo i raširio ovaj virus, onda bi morao morao platiti cjelokupnu svjetsku gopodarsku štetu izazvanu njime i platiti skupe odštete za sve umrle, kao i za duševne boli onima koji su preživjeli zarazu.
Na žalost, neki su iznad zakona i nikada ne odgovaraju za svoje zločine u svijetu.
UN i Vijeće sigurnosti su teška sprdačina za takve stvari.

slomigreed
4 godine prije

eno u Srbiji policijski sat, u belgiji,francuskoj, nikom to nije vijest stoljeca,,najvaznije ne kazu do kada ce trajati, hahaha,

RENEW
4 godine prije

Cilj je čipiranje ovac.

Meštar
4 godine prije

Kad vidimo tko dobiva , tko gubi znat ćemo. Čini mi se gubi Kina. Stara je anglosaksoka matrica da na svakoj krizi u svijetu zarade.

slo
4 godine prije

Pozitivna stvar corona virusa….znacajno ce se smanjiti zagadjivanje planete…manje zracnog,morskog i cestovnog prometa….Mozete zamisliti sto ce to znaciti za nasu Zemlju….

Reptil
4 godine prije

New world order ovce slijepe. Nadao sam se da to nece doći za mog života, ali bio sam u krivu.
Stavit će vam narukvice na ruke pomoću kojih će kontrolirati kretanje ( zbog vaše sigurnosti, ali ta mjera nikada neće biti ukinutta kao i mnoge druge), otvoreno će vam pratiti mob, uvest će društvene kredite kao u Kini koja je njihova država, a komunistička malo sutra i nema više gotovinskog plaćanja što je još jedna mjera nadzora.

Mucke
4 godine prije

Veliki reset je u djiru,zaustavlja se kompletna svjetska ekonomija i koliko vidim gotovo svi suradjuju.Kucni pritvor za sve ,dobrovoljan u strahu od nepoznatog,dok se ne osigura totalni bankrot,uz bjesomucno printanje novca i predavanje istog “investitorima” da im se nadje za novi start.Bojim se da ce na kraju vise ljudi nastradati od posljedica neimastine i nekih drugih bolestina nego od famoznog virusa.
Nekad i nije tako lose zivjeti u zabitima poput Nepala ili Pitcairn-a.

Kobajaši
4 godine prije

Amerika je u panici. Ne bi me čudilo da su uradili ovako nešto. Samo, zaboravili su da batina ima dva kraja.

Ive
4 godine prije

Evo citam komentare i nekako ispada da se glavna rasprava vodi oko; dali je ovaj virus prirodan. Ja pitam; prirodno prirodan ili umijetno prirodan ili prirodno naprirodan ili pak neprirodno prirodan. Hajdemo se dogovoriti koji je to prirodno prirodan. I drugo moj je pokojni dijed Mate protiv virusa koristio prirodne ljekove: prvo cikaru ljute lozovace, onda odreze onako pola kile dimljene slanine one bijele sapunjare, uz to dvije glavice cesnjaka, a sve uz nekoliku kumpijera pecenih u zaru i pepelu, a nakon sto je sve to pospremio skuha litru crnjaka sa po kile cukora i kada sve to pospremi na siguran put bez povratka za jacanje imuniteta zavuce se u posteju nabaci preko nekoliko debelijeh pokrivaca i tu se dobro iznoji pa ako je neki virus i dosa do njega sa znjen je izasa, ako dijed nije bio siguran on cijelu operaciju ponovi i nema virusa ni viroza ni gripe… Čitaj više »

kardinale
4 godine prije

Sve lijepo dolazi iz Amerike i njenih gospodara, nestanak indijanaca, ratovi u Vijetnamu, Centralnoj Americi, atomskim eksplozijama Hiroshima , Nagasaki, arapskim proljecima i razaranju tih zemalja na nivo kamenog doba. I ako je virus sada od preko bare onda covjek samo moze pozeljeti da se ruske podmornice parkiraju ispred Washingtona i otvore poklopce raketa sa nuke raketama.
Mir na zemlji i srecu svim dobrim ljudima u zelji za normalnim zivotom na planeti

Viktor
4 godine prije

Više me glava boli o ovoj temi, gdje god se makneš ili upališ TV, radio novine samo korona, korona korona.
Čak i o izbjegličkoj krizi više niti riječ.
Kako mi je više muka evo istine o čemu se ovdje radi.
2008 je bila zadnja recesija svi znate balon inflacija s nekretninama a prije par godina se predviđala nova recesija 2020 koja će biti puno gora od one 2008. I da ljudi nebi progledali i shvatili konačno da to rade bankari (a znate tko je vlasnik banaka i tko printa novce) iscenirana je epidemija virusa koji je umjetno kreiran da bi imali opravdanje za ekonomsku propast.
Dakle sve izrežirano iz kuhinje amerike i njihovih gazda izraela.
To je istina.

Miki
4 godine prije

Bilo bi dobro da kina ne trazi krivac nego da pocinje da se civilizuje a ne da jedbsta su jeli u preistorij.

Buzz
4 godine prije

Neznam sta da kazem na ovaj tekst. Nedoradjen i nekoherentan. Ma i poprilicno nejasan. Na nekim mjestima treba biti jako domisljat za zakljuciti sta je pjesnik htio reci. Zapocne neku misao i taman kad pomislis da ce poentirati, on ne zavrsi slijed do kraja. I tako redom. Ovo bas i nije tipicno za Babica. Neznam sta mu bi? Nisam nimalo impresioniran textom. Jedina nova informacija mi je ta da WHO nije prihvatio teoriju o ribljem marketu u Wuhanu kao izvoru infekcije i misljenje nekih virologa da je virus produkt bioinzinjeringa zbog nekih atipicnih zona u virusnom RNA. Ali se te dvije informacije logicno ne povezuju. Ostavlja se citaocu na mastu da je poveze kako mu pase. Ako neki pocetak recenice kaze “ne samo da “ onda ocekujes i ono “nego/vec i” u drugom dijelu recenice, a ne da ju zavrsi nesuvislo. Recenzija texta nije uopce uradjena, a tok misli nevjerovatno… Čitaj više »

Derim
4 godine prije

Neka “budala” napisa nedavno da će Kina nekako savladati ovu pošast a da će se svi ostali o jadu zabaviti. Eto došlo i to. Prvo, virus nije zahebancija, da li je još uvijek onaj izvorni ne znam. Znam da ga je nemoguće obuzdati bez brzih i strogih mjera, kao što ih je provela Kina. Za razliku od istočnih kultura, disciplina i samokontrola nije jača strana zapadnim civilizacijama, pogotovu zadnjih 30-tak godina. Ne bih ja puno mistificirao, ovo je klasično “vađenje”. Pogrešna politika prethodnika i pogubna politika Trumpa su doveli SAD a s njima i cijeli svijet na sam rub katastrofe. U nizu kretenskih poteza koje je povukao mislim da je Trump inicirao i ovu katastrofu. Kroz cijelu istoriju svog postojanja, SAD su prednjačile u uništavanju i planovima za uništavanje drugih. Sad znamo da su i ovaj scenario imali gotov. Trump je vjerovatno oko sebe okupio još veće budale (glupost je… Čitaj više »

xxx
4 godine prije

Rusi su na razini afričkih država. Dovoljno je otići u ruska sela da se čovjek uvjeri da oni žive još u srednjem vijeku. Više od pola ruskih sela nema struje a o asfaltu u selu mogu samo sanjati. Jad i bijeda ali naivčine vjeruju u rusku propagandu.
Rusi su sa svojim zdravstvenim sustavom 130. u svijetu, za usporedbu mi smo 40.

igor🇲🇰
4 godine prije

ovo oko korone je dosta sinptomaticno !
smrdi na podvalu koja je izmakla kontroli.

Biznis i med.ubice
4 godine prije

Kemijsko-medicinjski mafiji treba virus da zaradi novac … i likvidira neprijatelje

Alex
4 godine prije

Svaka je bolest prirodna,kao i svako živo biće ako ima DNA…Da li j e koronavirus potekao iz nekog ljudskog labaratorija,ili je proizvod labaratorija u kome svi živimo, manje je važno… Mutacije tog virusa bit će kao i sve ostale… nepredvidive!

RENEW
4 godine prije

Vedno je bila virusna pljučnica, ki je lahko povzročila smrtni zaplet in vedno bo. Samo farmacevti bodo zaslužili s cepivom. Kronavirusi se bodo pa še naprej spreminjali in mutirali. Pa bomo imeli spremenjene prehlade pa tudi SARS in MERS. Treba bi bilo razmisliti o učinkovitih zdravilih, ker zaradi stalnih mutacij virusov cepiva pač niso več učinkovita. Tule delajo cepivo za en sev, nek drug sev pa že skače s človeka na človeka. No obstajajo pa ljudje, ki radi potujejo po svetu in obstajajo tudi ljudje, ki bolni tekajo naokrog. Potem pa umrejo. Zaradi bolezni ali zaradi tekanja naokrog? Jaz mislim, da umirajo večinoma zato, ker bolni tekajo naokrog.

Abe Nulfier RemiLou
4 godine prije

Koronacirkus: Biološko radovanje ili prigodna bolest?

Gott mit uns
4 godine prije

bz-berlin.de/deutschland/rki-chef-zu-coronavirus-epidemie-noch-viele-monate-unterwegs
bild.de/news/inland/news-inland/coronavirus-aktuell-erste-ausgangssperre-in-bayern-mehr-als-zehntausend-infizierte-in-deutschland-69389434.bild.html

Marks
4 godine prije

Bravo! Super članak i naslov, koji kaže: “SAD će koristiti bilo koji mehanizam, uključujući biološko oružje, da unište svoje rivale poput Kine”
Samo šta ljudima treba pojasniti da vanjsku politiku amerike vodi židovski lobij u americi, dakle kad podvuće sve crte opet i uvijek i vazda ju de_ni iza svega.
Svijet treba više otvoriti oči.

ANTINWO.HR
4 godine prije

ta usrana tzv elita je moj k.!Ima nekoga koga se taj usrani nakot boji hahahaha.SMRT nwo-u

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI