fbpx

Koronavirus: Biološko ratovanje ili prirodna bolest?

Bolest i panika

SAD će koristiti bilo koji mehanizam, uključujući biološko oružje, da unište svoje rivale poput Kine i izađu netaknute iz sukoba u kojem sudjeluju, najčešća je tvrdnja kada se porijeklo epidemije koronavirusa pripisuje Sjedinjenim Država, a ona je s nedavnom izjavom visokog dužnosnika ministarstva vanjskih poslova Kine izašla iz okvira pukih teorija zavjere, koje kolaju internetom od prvog dana kada se počelo opširnije izvještavati o situaciji u Wuhanu. Ipak, uzmimo sve te navode s rezervom, ali ništa nemojte a priori odbaciti kao „nemoguće“.

“Ni čovjeku, ni gomili, ni naciji se ne može vjerovati da djeluje humano ili da razmišlja razumno kada je pod utjecajem velikog straha”, rekao je veliki filozof Bertrand Russell.

Ovo je jedan od dokumenata u Americi o spomenutom fenomenu koji objedinjava političke, medicinske, socijalne, ekonomske, ljudske, vojne kategorije, s rezerviranim informacijama, budući da se velika većina medija fokusirala na zdravlje i pruža podatke, upozorenja i načine prevencije od širenja epidemije koronavirusa, ali bez istraživanja vjerojatnog umjetnog podrijetla, kome koristi, a čijem mentalnom ili ekonomskom zdravlju nanosi štetu, te čemu ova kolektivna histerija zbog aktualne i budućih pandemija.

Stoga je potrebno ukratko opisati ove aspekte koji omogućuju bolje razumijevanje ovog fenomena. Podsjećamo, ništa od navedenog nije dokaz da je COVID-19 dizajnirani virus za napad jedne sile na drugu, ali poslušajmo što se kaže na tu temu.

Biološko ratovanje

Trenutno jedno od polja na kojima se u svijetu traži hegemonska nadmoć je izvan svih etičkih doktrina i odgovara biološkom ratu. U tom smislu, svjetska sila koja ulaže najveći iznos svog godišnjeg proračuna za  financiranje znanstvenih programa koji istražuju patogene koji se mogu koristiti kao biološko oružje su Sjedinjene Države, koje stalno eksperimentiraju u zemljama među kojima se Kuba ističe kao predmet višestruko umjetno izazvane epidemije.

U ovom konkretnom slučaju treba napomenuti da u Wuhanu djeluje jedan od najsofisticiranijih bioloških laboratorija najviše razine biološke sigurnosti, stupnja 4, Wuhan BSL-4, koji pripada Institutu za virologiju Wuhan, koji eksperimentira s biološkim agensima koji predstavljaju visok pojedinačni rizik od zaraze.

Ovaj laboratorij radi s najopasnijim patogenima na svijetu, uključujući razne koronaviruse, poput SARS-CoV; akutni i teški respiratorni sindrom, MERS-CoV; respiratorni sindrom Bliskog istoka i mnogih drugih vrsta virusa. Sve se to radi pod nadzorom vlade Kine, ali i Svjetske zdravstvene organizacije u koju su uključeni virolozi iz Sjedinjenih Država, Kanade i Velike Britanije.

S prijenosom patenta 201-nCoV 2015. godine, ministarstvo pravosuđa Sjedinjenih Država laboratoriju Wuhan BSL-4, koji je potvrdio da je koronavirus 201-nCoV prvi put upoznat 1965. godine, ovlastilo je ne samo kineske znanstvenike da istražuju ovaj patogen koji bi mogao mutirati tijekom pokusa.

U 2018. godini, na jugu Kine, virolozi su otkrili 89 novih koronavirusa u šišmiša, prema američkom časopisu Journal of Virology i članku od 13. lipnja 2018., koji je imao isti receptor kao CoV-MERS. Istraživanje je financiralo i ministarstvo znanosti Kine, ali USAID i Nacionalni institut za zdravstvo SAD-a, koji je uvijek dijelio informacije o napretku u istraživanju zaraznih bolesti i biološkog oružja s Pentagonom. Ovi su podaci doveli d hipoteze da je virus pobjegao zbog nepažnje kineskih ili zapadnih virologa.

Ekonomski učinak

Hitna analiza podudarnost na prisiljava  na proučavanje medijske kampanje koja upozorava na smrtonosnu bolest u Kini i izvanredno smanjenje potražnje za istočnim proizvodima.

Kao što je poznato rivalstvo SAD-a i Kine za svjetsko tržište, ogromni dug Amerike prema Kini, velika prodaja kineskih proizvoda diljem svijeta, unatoč izvanrednoj propagandi protiv njih, dovelo je do promjene ravnoteža snaga, što je nanijelo štetu američkoj trgovini.

Sada kada je dolar eksplodirao na ekstremni i umjetni način, nije nerazumno ovaj virus smatrati „oštrim mačem“, trendom koji se pojavljuje u trenutku kada je američki ministar trgovine prkosno izjavio za Fox News da bi bolest mogla pomoći programu „America First“, utjecajem na Kinu i povratkom tvornica u Ameriku.

Vrijedi napomenuti “velikodušnost” Europske unije koja će izdvojiti najmanje 25 milijardi eura za suočavanje s krizom Covid-19.

Politička i vojna namjera

Trenutno svjedočimo brojnim sukobima u kojima sudjeluju SAD. Na ovaj ili onaj način Amerika ratuje protiv Sjeverne Koreje, Sirije, Iraka, Afganistana, Rusije, Kine, Venezuele, Irana, Jemena, Libije, Ukrajine, Palestine, što Pentagon prisiljava da stvori nove načine kako se izvući iz tih močvara, poput novih oružja u svemiru, oružja za masovno uništenje, špijunaže, ucjenjivanja i biološkog ratovanja.

Iz tog razloga, ne bi bilo iznenađujuće da se virus proširi u srce komercijalnih i vojnih aktivnosti američkih protivnika.

Medijski efekt

Što se tiče porijekla koronavirusa, Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) odbacila je široko rasprostranjenu teoriju da se proširio na tržištu morske hrane ili životinja, a sada su mnogi međunarodno poznati znanstvenici iznijeli ideju da je virus bio  rezultat bioinženjeringa. Francis Boyle sa Sveučilišta u Illinoisu utvrdio je da je “COVID-19 U Wuhanu sigurno oružje biološkog ratovanja i da Svjetska zdravstvena organizacija dobro zna što se događa u Wuhanu”.

Ova se teorija ne uzima u obzir zato što su „svjetski“ mediji ignorirali te informacije i američku biotehnološku kompaniju Moderna Inc., iz Norwooda u Massachusettsu, koja je, navodno, već poslala prvu seriju cjepiva protiv koronavirusa, nazvanu mRNA-1273, Nacionalnom institutu za alergijske i zarazne bolesti (NIAID), gdje su istraživači proveli prve testove na ljudima.

Kanadski portal Global Research tvrdi da ovaj virus zadržava karakteristike koje su jedinstvene i vrlo slične epidemiji SARS i MERS, te da “ima genetski materijal koji nikada ranije nije identificiran i koji nije povezan s bilo kojim poznatim životinjskim ili ljudskim virusom”.

Ukratko, agresivna kampanja koju organiziraju obavještajne agencije putem medija, kojima manipuliraju tri velike tvrtke koja kontroliraju svjetsko tržište informacija, a to su AP, Reuters i France Press, također je postigla trostruki učinak. Gotovo svi vjeruju da je Kina uzrokovala bolest, tako da, osim što je kriva za to, propada i njezino gospodarstvo, a cijelo čovječanstvo je uvjereno da će nestati samo da se sakrije društveno-znanstvena analiza fenomena.

Medicina

Koronavirus pripada opsežnoj obitelji virusa koji utječu na ljude i razne vrste životinja. Do sada je bilo šest poznatih sojeva koji su mogli zaraziti ljude, od kojih četiri uzrokuju gripu, uključujući i ozbiljni akutni respiratorni sindrom SARS, koji je  pogodio Kinu 2002., te bliskoistočni respiratorni sindrom MERS, koji se 2012. pojavio u Saudijskoj Arabiji. Tada su provedena ispitivanja pokazala da je podrijetlo oba respiratorna sindroma šišmiš i da je ovo važan element koji se uzima u obzir kod novog koronavirusa nazvan COVID-19.

S tim u svezi, rad znanstvenika Fabija Arévala nudi jasan sinopsis spomenutog fenomena i svu potrebnu prevenciju.

Ljudska dobrota i zloba

Znanstvene discipline, ali i religije su uspostavile vrlo precizne parametre u vezi s destruktivnim ili proaktivnim ponašanjem.

Plutokratske svjetske elite djeluju drugačije od običnih ljudi, budući da im profitni mentalitet zatamnjuje moralna načela i stoga ne prežu od ubojstava, prevara, ušutkavanja oponenata, uništavanja i zlostavljanja onih koji im se usprotive.

Ovo potvrđuje tezu da je moguće da se osmisli bilo koji mehanizam koji će pokopati konkurenta, bez obzira na broj žrtava ili uništenih obitelji, poput rata u Iraku s više od milijun i pol mrtvih, bez ikakvog drugog razloga osim profita. Stoga „zli duh“ postoji i često je uzrok situacija poput biološkog ratovanja.

Postoje dvije osnovne hipoteze o podrijetlu koronavirusa i stoga donošenje zaključaka treba biti posljedica koherentnog jedinstva svih fragmenata s provjerenim informacijama. Jedna dolazi iz medicinske znanosti, kao bolesti koja se rađa iz šišmiša ili mutacija virusa, koja se u ovom trenutku ne može izliječiti, a jedino je što možemo učiniti prevencija i pružanje adekvatne liječničke skrbi u bolničkim uvjetima, gdje to slučaj nalaže. Prema drugoj hipotezi virus je rođen u mreži koja je utkana u najmračnije laboratorije za biološko ratovanje, uzrokujući eksperimentiranje sa smrti, desetljećima i diljem svijeta, posebno u zemljama koje se protive neoliberalnom predatorskom  kapitalističkom modelu, iako je potpuna kontrola tog oružja nemoguća i utječe na njih same.

Iznenadna stvar, što je više dodatak kao predviđanje, bila bi da se pandemija uskoro ugasi i ostane kao upozorenje koje je u osnovi dalo nepovezane zdravstvene rezultate .

Možda je ovo nova prilika da vladajuće elite i zemlje uključene u biološke ratove shvate štetu koju čovječanstvu mogu nanijeti i da primjena biološkog oružja, dugoročno, može ugasiti ljudski život na planeti. Danas je prevencija, utemeljena na velikodušnosti i ljubaznosti, ljudska obveza za ovaj hitni zadatak i na tom će polju neke zemlje dobiti najveće ocjene, a neke će zaraditi kritike i bit će omrznute od velikog broja nacija, bez obzira na porijeklo koronavirusa.

Sviđa vam se portal Logično?
LAJKAJTE NAŠU STRANICU

(samo jednom, ako kliknete drugi put, Facebook će smatrati da nas ne volite)
Pretplati se
Obavijest
guest
235 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
fićo
Gost
fićo
11 mjeseci prije

Više ni priroda nije prirodna.

Dragance iz Slovacke
Gost
Dragance iz Slovacke
11 mjeseci prije
Reply to  fićo

Koliko paketa toalet papira treba kupiti za totalnu zaštitu od korona virusa? Propustio sam preporuke, a vidim da svi nose…..

... i za masku
Gost
... i za masku
11 mjeseci prije

Samo jedan listice za masku …

Lovrenko Lola Ličanin
Gost
Lovrenko Lola Ličanin
6 mjeseci prije
Reply to  ... i za masku

Za DEPOPULACIJU ŠTO IZA CORONAVIRUS PARAVANA PROVODE NE TREBA MASKICE NOSITI.

Alex
Gost
Alex
11 mjeseci prije

Svi govore o prirodi,a bez industrije ne mogu ni dupe obrisat…listovi javora,smokve,podbila… nema bolje maske ni za gore,ni za dolje 😂

Marko
Gost
Marko
11 mjeseci prije

Ovaj Corona virus je jedna velika prevara kao onih 4-5 prijašnji pandemija od Ptičije gripe, Kravljeg ludila,Ebole, Sarsa i sada Corona virus! Ovo je jedna obična laž koju su mediji po zadatku napumpali
Evo lijepo je to objasnio jedan youtuber pa tko ima volje neka pogleda!
CORONAVIRUS – obavezno pogledati REALNE INFORMACIJE

Lovrenko Lola Ličanin
Gost
Lovrenko Lola Ličanin
6 mjeseci prije
Reply to  Marko

CORONAVIRUS NE POSTOJI. TO JE IZMIŠLJOTINA IZA KOJE SE PROVODI DEPOPULACIJA, SMANJIVANJE BROJA STANOVNIKA NA CIJELOJ KUGLI ZEMALJSKOJ.

Željko
Gost
Željko
11 mjeseci prije
Reply to  fićo

Šteta što pokojni, veliki čovjek, novinar iz Sarajeva Mladen Marić nije ovo doživio jer je on više od decenije u svojoj kultnoj emisiji na FTV iz Sarajeva koja se zvala ” Paralele ” najavljivao NWO i sve o čemu se piše na portalima zadnjih tjedana!

Dejan
Gost
Dejan
11 mjeseci prije

Mi ne možemo sa sigurnošću znati da li je elita pustila virus namerno u opticaj ili je virus prirodno mutirao. Ja sam sklon da verujem u projekat puštanja ovog virusa u svet sa ciljem izazivanja opšte opasnosti i kontrole kao i ekonomskog sloma. Elita kreće u ostvarivanje svog plana. Virus je jačine srednjeg gripa te se može kontrolisati ali je nov i može da napravi veliki problem a uz medije koji šire paniku to je opšta opasnost. Inače kao biološko oružje postoje i vrlo smrtonosni oblici virusa koji se prenose putem vazduha i koji mogu da desetkuju stanovništvo ali to ovde nije cilj. Treba krenuti u čipiranje ljudi a ovo je odlična prilika da se to masovno sprovede u delo.

Piretis
Member
Piretis
11 mjeseci prije
Reply to  Dejan

@Dejan- Uglavnom se slažem osim ovog za čipiranje. Mi smo već, a da toga nismo potpuno svjesni, čipirani. I to bez natezanja sa udrugama koja promiču ljudska prava, ustavnih tužbi i slično. Po najskromnijoj procjeni 5 milijardi i 200 miliona ljudi koristi se mobitelom. I što je još važnije ne odvaja se nikada od njega. Gdje god da jeste, što god da radite, s kim god bili, što kome rekli ili napisali oni koje to zanima znaju. I što je najgore na tu vrstu kontrole i ovisnosti pristali smo sami, bez prisile, poticaja ili prijetnje. Jednostavno smo uletjeli u klopku kao totalni naivci. Usput nam se kvaliteta života i nivo komunikacije nije nimalo popravio.
U “razvijenom” svijetu mobitel ne koriste još samo oni 80+, makar i među njima se neki nađe i čudaci. Pa sad birajte, ako vam je dugo čekati da prevalite 80-u, ili dobrovoljno odricanje od privatnosti ili u kategoriju čudaka.

shumadinac
Gost
shumadinac
11 mjeseci prije
Reply to  Piretis

@Piretis
Mobilni telefon možeš da ne nosiš. Čak i za ličnu kartu si verovatno mogao da biraš hoćeš li sa čipom ili ne (kakva sprdnja). Ali zato imaš čip na vozačkoj dozvoli, na saobraćajnoj, na zdravstvenoj knjižici, bankovnoj kartici… – nešto od toga ćeš sigurno da nosiš.

Čipovanje vakcinom je prava teorija zavere:
1. nepotrebno je (gore sam objasnio)
2. moguće je dokazati. Zamislite šta bi se dogodilo da neko uspe da dokaže da svi imamo u sebi čip a da ne da nismo odobrili nego nismo ni znali. Ko može da bude siguran da ne procuri (Wikileaks, Snowden…)

Ali su zato druge mogućnosti takve vakcine brojne…

Drvobradi
Gost
Drvobradi
11 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

da, al ovo je dobar nacin da se ljudi dobrovoljno jave na cipiranje, recimo medicinsko, vodi brigu u javlja tvoje zdravstveno stanje (nesluzbeno jos kojekave uloge) ovo im je dobra prilika da to i provedu
nasilno bi to izazvalo ogroman otpor, al kad se tice zdravlja i sigurnosti ljudi ce sami stati u red
vidite i samo koliko su ljudi prestravljeni da ce umrijeti a u biti ovo je malo jaci grip

žrec
Gost
žrec
11 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Shumadinac “Zamislite šta bi se dogodilo da neko uspe da dokaže da svi imamo u sebi čip a da ne da nismo odobrili nego nismo ni znali.” . Šumi, ništa se ne bi dogodilo. A nanotehnologija je voda duboka…i jako jako sitna.

siefano
Gost
siefano
11 mjeseci prije
Reply to  Piretis

Piretis puno puta se pitam jesam li ja normalan i toliko zatucan sa svoje 54 a da privatno nikad nisam koristio mobitel

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  siefano

Stefano, bravo, ja stalno razmišljam da ga upokojim.

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  Piretis

Mobiteli, računala, laptopi, tableti su tu da prikupljaju o nama podatke ne sa razlogom da nas prate već da sakupe o nama dovoljno digitalnog materijala da ožive skajnet u binarnom kodu kad nas upokoje.

shumadinac
Gost
shumadinac
11 mjeseci prije

Oh Subaru – zašto komplikovati? Zašto bi ulagali silan trud na naše praćenje da bi nas preveli u binaran kod, zar nije lakše da odmah napišu program? Milijarde milijardi programa.

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Šumi, stalno mantraju o umjetnoj kao radi ovo dobro kako ono i stvaraju mit kako je svemoguća, što i jeste jer binarnikod nema granica, on je ko novi bog, svi će se njemu klanjati. Mantraju kako uzimaju naš digitalni otisak kad umerno da nas mogu oživjeti a u jednoj epizodi one engleske trashumanističke serije oživljavaju umrlog muža ženi. Postojat će dva paralelna svijeta ovaj “stvarni” i onaj na skajnetu. Kad će koji upokojiti to zna samo stvor i glavni operativci stvorove djece. Već sad u Utahu imaju toliko podataka o svim zemljanima da nas mogu oživjeti ko avatare na planetu zemlji duboko u serverima ispod zemlje u Utahu. Živjet čemo koliko bude bilo struje, e Tesla Tesla, nisi badava rekao da imaš uvid u drugu dimenziju i tamo sve “vidiš” što si otkrio nama.

Alen
Gost
Alen
11 mjeseci prije

Nisam znao da je tesla imao uvid u drugu dimenziju , mada mi nije nimalo čudno ako jeste , u stvari i logično..

shumadinac
Gost
shumadinac
11 mjeseci prije

Mislim da su se slične priče pričale i kada je napravljen televizor 🙂
Bez šale, odlično znam kakva opasnost može biti AI ali najveći je problem što u to idemo prebrzo bez ikakvog prethodnog iskustva.

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Šumi, jednom sam tipkao sa nekim ovdje tvrdeći da će umjetna biti bukvalno operatvina u svemu oko nas za desetak godina, kako sam se prevario kad sam nakon tri dana pročitao da skladištem LG-a upravlja umjetna BEZ kontrole humanoidnog programera kontrolora. Već sad umjetna piše “novinske” napise koje 97 posto ljudi smatra da su ih pisali humanoidi a ne umjetna. Za par godina iznad nas će biti stotinjak tsuća mikro satelita povezanih sa svakim kutkom na zemlji sa 5/6G mrežom i sakojima će nas skajnet imati na OKU bilo gdje i bilo kada. Jel ti netko javio da je terminator rođen kad su pustili da ona dva računala da komuniciraju između sebe pa su ih kao ugasili kad su počeli komunicirati na jeziku nerazumljivom humanoidnom stvoritelju istih? Ponavljam ti Šumi, granice binarnog koda NE POSTOJE, on može SVE, stvoren je od istih onih koji nas kloniraše da nas prenese bliže stvoritelju u jedan drugi svijet koji ti ne možeš pojmiti jer razmišljaš zemaljskim zakonima. Pročitaj knjigu Kreše Miška Smrt transhumanizmu sloboda narodu, valjda ti se otvore vidici. Nosiš iste naočale za isčitavanje dubine obmane oko nas, fokus treba da je progresivan na obmane kojim nas salijeću a ne konstantan.

Lemix
Gost
Lemix
11 mjeseci prije

Možeš mi dati broj svog dilera? Zauzvrat ti platim prijevoz do psihijatrijske klinike po tvom izboru.

nessy
Gost
nessy
11 mjeseci prije
Reply to  Lemix

Lemix
Provleri sto je Dunning-Kruger efekt.

SamoPitam
Gost
SamoPitam
11 mjeseci prije

@esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Da, to je opet čovjek napravio program za programom i hrpa njih da bi na kraju oni međusobno komunicirali, pa to jednom programeru izgleda kao neka igrica, a laicima ko da su ih vanzemaljci donijeli na Zemlju.
AI je još u debeloj beta fazi i trebat će još godina da se to napravi kako treba i opet pazi sad – će imati bugs. I na kraju sve su to ebene mašine koje ako nisu zaštićene ip68 standardom jednim zalijevanjem običnom vodom idu u vječna lovišta.
Ima rješenja, samo što se ja ne mogu načuditi koliko ljudi sve olako prihvaćaju danas i koliko gube interes za naučiti nešto novo ili promjeniti nešto na bolje, pa onda AI dolazi do 100%-nog izražaja i to sve što si napisao će se realizirati bez ikakvog otpora, pa čak i da horda ljudi ide od jedne do jedne osobe i objašnjava kakva je situacija i koliko loše će to utjecati na njega i cijelo čovječanstvo.

Bosanac
Gost
Bosanac
11 mjeseci prije
Reply to  SamoPitam

Covjek napravi i grudvu od snijega pa kad je pusti niz brdo onda vise nema kontrolu nad njom 🙂

Lovrenko Lola Ličanin
Gost
Lovrenko Lola Ličanin
6 mjeseci prije
Reply to  Bosanac

Moj komentar su izbrisali jer istinu ne smijem širiti narodu.

aeofngavnewwsngvnewirfwsfwsf
Gost
aeofngavnewwsngvnewirfwsfwsf
11 mjeseci prije
Reply to  SamoPitam

SamoPitam, binarni kod je tu da nas utamnići i kontrolira kao ni jedne bukagije nit zatvor, to je čisto zlo, dragi analogni svijet, sutra bi se vratio u sedamdesete.

Miha
Gost
Miha
11 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Zato, jer je potreban pristanak. Više sam puta čitao, kako je u duhovnom svijetu odnosno svemiru/vasioni/univerzumu za sve potreban pristanak. Čak i oni “što drmaju” ga trebaju. U svakoj aplikaciji imaš mogućnost pristati na uvjete korištenja ili odustati.

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  Miha

Miha dobro si ukazao na to, da, ništa bez pristanka, čak i kad ti vampir dolazi u sobu da ti siše krv traži da ga pustiš unutra.

Miha
Gost
Miha
11 mjeseci prije

Subaru, dosta toga je u slobodnoj volji koja je (po navodima mnogih) dana ljudima iz strane stvoritelja (ne “stvora”), da izaberu u životu. A uvezi “stvora” nekada čak nudi dva izbora od kojih su oba loša, takve, kako je jedan čovjek mudro objašnjavao, treba u mislima odbiti. Imao bih još dosta šta za reći na tu temu, možda jednom u privatnom razgovoru.

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  Miha

Miha, uvijek je nazočan taj dualizam u svemu i svačemu ko kineski jing-jang, čemerika-Rusija, HDZ-SDP, mrak-svjetlo itd., pa tako i okultno-digitalno, borg-bog, uvijek nam se nudi i jedno i drugo da povjerujemo i budemo oteti od samih sebe.

Miha
Gost
Miha
11 mjeseci prije

Razumijem što hoćeš reći, Subaru. Što se tiče dobra i zla, svakako, dobro je izabrati ono dobro, iako je to nekada sklono razmatranju gdje je granica. A evo, kada si spomenuo ove dvije stranke, to je živi primjer, što sam pisao gore o tome, kako “stvor” ponudi dvije opcije, gdje su obadvije loše 🙂

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  Miha

Nikad ne treba odabrati ono što on nudi već uvijek svoju opciju i ničiju drugu, ja sijao uvijek dobro nikad me nitko pa ni stvor nisu mogli okrenuti putem zla ni uz pomoć nikakovih trikova. Što nije dobro za SVE ne valja nikako.

Miha
Gost
Miha
11 mjeseci prije

Bravo Subaru. Ovo “Što nije dobro za SVE ne valja nikako” se i u duhovnosti pojavljuje, na slovenskom: “naj se izteče/bo dobro zame in za vse vpletene”.

Miha
Gost
Miha
11 mjeseci prije

Inače, objašnjavao je u jednom intervjuu Mišak, kako je u glavama mnogih ljudi ta “aristotelovska” dualnost, gdje ljudi obavezno biraju po sistemu “ili – ili”. Znači ili jedno ili drugo. A što ako se uzme nešto od jednoga i nešto od drugoga. Što ako se izabere nešto treće (svoje npr. kao što ti kažeš). Ili što ako čovjek izabere mogućnost, da ništa ne izabere, kao što sam prije pisao, da odbije izbor.

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  Miha

Uvijek treba odbiti dualno ponuđeno, bolje je odabrati ništa nego pristati na dil.

SamoPitam
Gost
SamoPitam
11 mjeseci prije
Reply to  Miha

@guest_385178
S pogleda korisnika da, ali u pozadini zna biti suprotno, ovisi tko nudi aplikaciju i koji su mu interesi.
Najbolje rješenje je mobitel zvani “tipkaš” tipa nokia 3310, koji ima samo gsm od mrežnih tehnologija.

CAN
Gost
CAN
11 mjeseci prije
Reply to  Miha

Imaš li sad,da…dokad…kad svariš bit će ,…ko je upo- upo,nema nazad.posle jebanya nema kajanja.

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Šumi ovo u svezi pisanja programa, znaš li ti da kad bi uposlili sve programere na svijetu oni nemaju šanse u usporedbi sa sedam milijardi nas koji sami pišemo sve o sebi i to im je gotov program personaliziran i autentičan, treba ga samo oživjeti a besplatan im je, jer se ono gdje god smo bili i tipkali ili pričali ne briše, ostaje ko naš digitalni DNA. Što bi izmišljali umjetne ljude kad od našeg biološkog otiska naprave sitotisak digitalni, još ga sami pišemo. Tako da tvoja ironična pošalica kojom želiš umanjiti moj osvrt ne pije vodu, To ti je isto kao što je i Gugl stvarao digitalni svijet tako što je napravio program da upisuje nas koji se na internetu pojavljujemo i besplatno mu pojavljivanjem i učitavanjem stvaramo besplatno njegov svijet.

Bosanac
Gost
Bosanac
11 mjeseci prije

nakon nestanka dosadasnjih civilizacija uglavnom se nalaze ostatci uklesani u kamen ili sl…tesko ce digitalna tehnologija prezivjet bilo kakvu vecu katastrofu

mislim
Gost
mislim
11 mjeseci prije
Reply to  Dejan

ako imaš mobitel ti si več čipiran.

SamoPitam
Gost
SamoPitam
11 mjeseci prije
Reply to  mislim

@guest_385143
Ok, taj čip baciš prvu u wc šolju da se natopi, ostaviš 10 min u vodi, potom uzmeš rukavice izvadiš mobitel, uzmeš čekić stučeš ga ono s guštom i baciš u kantu za smeće. Eto, onda ne budeš više čipiran

CAN
Gost
CAN
11 mjeseci prije
Reply to  SamoPitam

@samo…
ONDA DOĐEŠ NA POSAO VRATA SE NE OTVARAJU,SISTEM TE NE PREPOZNAJE=BESKUĆNIK,BANKA NE PREBACIVA PARE,DIJETE TI PLAČE GLADNO I MOLI TE DA SE PREDOMISLIŠ!!!!!!
OVO SU PRIPREME TERENA ZA TO…KO PREŽIVI NEĆE ZNATI ŠTA GA JE SNAŠLO.

Orbis
Gost
Orbis
11 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Naravno da je prirodni, prirodno je uzgojen u laboratoriju, prirodno je pobjegao iz laboratorija, prirodno se proširio, sve iz prirodnog uzgoja. Čista priroda i društvo.

shumadinac
Gost
shumadinac
11 mjeseci prije
Reply to  Orbis

@guest_385161
Ima li oznaku “organsko” :)))))))

ivan
Gost
ivan
11 mjeseci prije
Reply to  Orbis

Tako je, uzgojen je u kineskoj laboratoriji a Amerikanci su krivi sto Kinezi jedu pacove, slepe miseve, skakavce i ostale svinjarije, kao sto crnci jedu crknute majmune pa dobiju Ebolu.

Mikojan
Gost
Mikojan
11 mjeseci prije
Reply to  ivan

Ivane, a ti jedeš svinje a svinje jedu svoja gavanca a i brašno sušenih odtpadaka drugih sisavaca. Ivane, ti si budalaš.

ivan
Gost
ivan
11 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Jedu svinje svasta, ali ja ne jedem nesto sto je bolesno krepalo pored puta za razliku od njih i jedem termicki obradjenu hranu dok tvkji prijatelji to hoce pojesti sirovo. Jedes i ti govanca sto ne znaci da si svinja, bar ne izgledom. Da.imate nesto u glavi ne bi vam palo na pamet podrzavati Kineze, to je najvece zlo na svetu, Ali su komunisti, a onda vi ne.mozete protiv sebe….

ivan
Gost
ivan
11 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

I shvatate li vi komedijasi da je pronadjen nulti oacijent, ako vam to ista znaci? Da je neko hteo napraviti epidemiju zarazio bi barem hiljade ljudi odjednom, a tada kinezi ne bi imali vremena traziti nultog pacijenta. Toliko o vasem toboznjem razmisljanju.

onaj najgl.....veći Dalton
Gost
onaj najgl.....veći Dalton
11 mjeseci prije
Reply to  Orbis

Priroda……
Po naški pripizdina.
(Ono kad ni na na Wikipediji nemoš nać da se tamo rodio ili bio iko poznat.)
Nedirnuta priroda….
Po naški vukojebina.
Prekrasne riječi.
Biseri našeg jezika….
Anglosasi i Germani ih nemaju.
Ko ih je*e. Ne mogu ni oni sve imati.
(Reče jedan meni poznat zaljubljenik u Zapad.)

Blu trabant
Gost
Blu trabant
11 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Hoce se s tim cipom moci kupovati na rate?

Mikojan
Gost
Mikojan
11 mjeseci prije
Reply to  Blu trabant

Hoće li taj chip preživjeti snimanje MRom ?

CAN
Gost
CAN
11 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Taj čip će zamijeniti s vremenom i MR.i tvoje JA.

CAN
Gost
CAN
11 mjeseci prije
Reply to  Blu trabant

Hoće.

Vozd je stigo janice
Gost
Vozd je stigo janice
11 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Jedni se plase Virus, drugi cipovanja, treci za ekonomiju, cetvrti zbog gladi, peti zbog planeta i u nedogled. Opusteno i u se, na se i pod, ase

Blu trabant
Gost
Blu trabant
11 mjeseci prije

Bit ce u se, kad ti ga uguraju. Samo jako.

Vozd je stigo janice
Gost
Vozd je stigo janice
11 mjeseci prije
Reply to  Blu trabant

Zuti Trabant a prpa te fata? Xaxa, a ne boj se janice, ne boj, xaxaxa. Svi ce dobit po zasluzi. Stranka te prati.

SamoPitam
Gost
SamoPitam
11 mjeseci prije

Da, životinjski život. Tako moja kerina, landara po boksu, zalaje reda radi, kad mu god dam nešto jesti, on prihvati, ako ništa ostavi “sa strane” pa će kasnije, čemu žurba, Čim na ulicu, gleda kako će do susjedove kuje da je oplete i tako. Lijepo je njemu, a meni još ljepše

ma šta je co-19-virus
Gost
ma šta je co-19-virus
11 mjeseci prije
Reply to  Dejan

oe24.at/welt/Aerzte-Pfusch-900-Kinder-an-HIV-erkrankt/403691883

Borko
Gost
Borko
11 mjeseci prije
Reply to  Dejan

@Dejane super ti je komentar samo ti nedostaje na kraju zaključak da iza svega stoje židovi.

eks
Gost
eks
11 mjeseci prije

Nature Medicine , američki naučni časopis , objavio je 2015. godine da su američki naučnici na različitim životinjama veštački stvorili hibridnu verziju Korona virusa i da su se fokusirali na virus SHC014 , koji se nalazi kod slepih miševa u Kini . Uistom članku stoji da su Amerikanci sproveli studije za modifikaciju Korona virusa šišmiša , koji se može preneti na ljude i izazvati akutni respiratorni sindrom . Ovo su Kinezi pronašli u arhivu tog američkog naučnog časopisa . Amerikanci su pustili duha iz boce, kao biološko oružje protiv Kine u trgovinskom ratu, a sada ne znaju kako da vrate duha u bocu. Amerikanci su pokrenuli globalnu epidemiju .

Dejan
Gost
Dejan
11 mjeseci prije
Reply to  eks

Ne bih se složio da su Amerikanci pustili korona virus kao biološko oružje protiv Kine. Svako od nas zna da se takav biološki napad ne može nikako kontrolisati i da će se proširiti na druge zemlje. Posebno u današnjem svetu aktivnog saobraćaja. Virus je pustila elita a elita nisu ni Amerikanci ni Nemci ni Rusi ni Kinezi već je to grupa nadnacionalnih satanista, to bi možda bio najpribližniji opis elite. Pušten je prvobitno u Kinu iz nekog odredjenog razloga ali je mogao da bude pušten i bilo gde drugde, opet bi se raširio. Prvobitni plan da bude pušten u Berlinu je zamenjen za Vuhan. Virus je biološko oružje protiv čovečanstva.

Mikojan
Gost
Mikojan
11 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Dejane, od kud znaš da su kako ti kažeš satanisti, možda su ljudi koji su u vrhu neke od katoličko ortodoksnih religija.

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Pa i oni su dio sistema stvora na zemlji.

eks
Gost
eks
11 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Od prvobitne namere da glavna žrtva bude Kina, nekontrolisano je virus postao oružje protiv čovečanstva. To je tačno .

Paracelzus
Gost
Paracelzus
11 mjeseci prije
Reply to  eks

Meni se čini da se nije moglo toliko proširiti iz Wuhana i pokrajine Hubei. Biološko oružje puštano je na više žarišta od kojih su mi najizgledniji Iran i Italija posebno taj sjeverni dio koji je zbog svog položaja idealan kao žarište za daljnje širenje. Moguće da su negdje puštali u manjim količinama čisto da se stvori pandemija (Australija, SAD???). Sjetimo se dosadašnjih epidemija i pandemija tipa svinjska gripa, ptičja gripa, HIV – sida, kravlje ludilo, SARS, virus Zapadnog Nila, ebola i tko bi sve nabrojao. Sve je to “prirodno” iz laboratorija samo je ljudima teško prihvatiti da su pokusni kunići ako nema neki drugi razlog. Svima mora biti jasno da nitko neće javno reći to je pušteno jer teško je u nekoga uprijeti prstom bez jakih dokaza. Znaju i WHO i Kina i Rusija i SAD i ostale važnije obavještajne službe o čemu se tu radi pa nitko ne iznosi javno. Imam privatne kontakte u WHO i mogu samo reći za sebe da mi je to potvrđeno. Isto tako neslužbeno sam doznao da su u Rusiji uhvaćena trojica bez dokumenata (2 azijata i 1 bijelac) pod sumnjom u puštanje biološkog oružja. Sama rasna pripadnost ništa ne znači jer to su… Pročitaj više »

žrec
Gost
žrec
11 mjeseci prije
Reply to  Paracelzus

Kina je navodno jako pogodna za takve stvari. A virus ubaciš na par najgušće naseljenih mjesta i samo čekaš. Usput, Danska već najavljuje obvezatno cijepljenje za sve. Ako ovo bude žestoko, nema šanse da se itko tome javno usprotivi.

eks
Gost
eks
11 mjeseci prije
Reply to  Paracelzus

Znaju i Kinezi i Rusi odakle zlo dolazi. Mislim da sve oni zapisuju i pamte, a “odgovor” će uslediti kada oni procene da je pogodan trenutak. Samo, oni moraju smisliti način da to ne bude preko ledja nevinih ljudi. Teško je izvući glavne odgovorne-krivce na čistinu , ali naći će se način.

Hans
Gost
Hans
11 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Ok 😂

Trt
Gost
Trt
11 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Postoje analize da je pusten u Kinu sa ciljem izazivanja drzavnog udara i obaranja postojece vlasti na osnovu optuzbe za stvaranje i nekontroliaranje virusa pa posljedicno lose upravljanje krizom. A u wuhanu jer je tamo vojni laboratorij te u toj pokrajini postoji jača 5. kolona koja je trebala predvoditi histeriju i stvoriti novi ”Hong Kong” sa opcim kaosom i revolucijom.Ali,srecom-sprijeceno.

dvokrilac
Gost
dvokrilac
11 mjeseci prije

Ranjena zvijer je spremna baš na sve…

apolo
Gost
apolo
11 mjeseci prije

Interesantno je za tri drzave: Italija, Bosna , Srbija, da vlada nestasica zastitnih maski i alkohola za dezinfekciju.

Lucija
Gost
Lucija
11 mjeseci prije
Reply to  apolo

apolo
A jošje interesantnije da nemamo proizvodnju ničeg od navedenog,
– niti se vlast svugdje sjetila da ograniči cijene i broj artikala koje pojedinac može kupiti,
– nemamo ni proizvodnje lijekova.

Ovo se može liječiti sa:
– antivirusnim lijekom, kao što je kubanski interferon a, antivir.lijekovima razvijenima za hepatitis, Hiv, ebolu. Skupi.
– lijekovima za malariju i artritis.
– antitijelima stvorenima iz krvi > serum osobe koja je preboljela bolest.

E, ovo zadnje Hrv. ne može jer je, najviše zahvaljujući Bandiću, upropašten Imunološki Zavod.

Tako veliki l…djeluju preko malih.
A i nesposobnih.

Je li bilo potrebno primiti onaj bus Kineza iz Wuhana? To što smo imali sreće sad nije bitno.
A trajekt iz Ancone prošli tjedan kojeg su u St dočekala 2 policajca?
A redovi nekidan na aerodromu Zg od 300 m?

tedi
Gost
tedi
11 mjeseci prije
Reply to  apolo

A sta se cudis zar te nabrojane racunas u suverene drzave,pa sta reci za Italiju sve ima pa su kujcu svirali.

Max
Member
Max
11 mjeseci prije

Mislim da je to djelo ljudskih ruku.

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  Max

Ti si najbolje konstatirao neki dan, da ako ovo nije dokaz da smo ušli u NSP onda večina nikad neće progledati, i to je istina što si rekao. Skajnet je rođen pojavom digitrona, sječaš ih se, a NSP je konačno rođen koronom.

varjag
Gost
varjag
11 mjeseci prije

Meni je prvo palo na pamet da se radi o biološkom ratu, tako se elegantno riješiš neprijatelja, a teško je dokazati krivicu, nekome.

... i protiv nemačkog političkog Katoličanstva
Gost
... i protiv nemačkog političkog Katoličanstva
11 mjeseci prije

bild de/politik/inland/politik-inland/friedrich-merz-positiv-auf-corona-getestet-hat-er-parteifreunde-angesteckt-69448686.bild.html

biološko mafijaški rat

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
11 mjeseci prije

samo citaj Bild pa ces daleko doci

shumadinac
Gost
shumadinac
11 mjeseci prije

“Možda je ovo nova prilika da vladajuće elite i zemlje uključene u biološke ratove shvate štetu koju čovječanstvu mogu nanijeti i da primjena biološkog oružja, dugoročno, može ugasiti ljudski život na planeti” – NE, vladajuća elita (tačnije oni koji su virus pustili jer recimo Tramp nema ni ideju ko iza ovoga stoji i šta je krajnji cilj) eksperimentiše sa ovim patogenima decenijama i tačno zna na šta može izaći uprkos velikoj mutabilnosti virusa. Zašto je bio neophodan biološki rat? Više puta sam naglasio njegovu osnovnu prednost: “ni jedno drugo oružje ne može da se aktivira a da se vrlo brzo ne sazna ko je krivac”. Ako gledamo ekonomski učinak onda nema sumnje – kriva je Rusija. Ona je ekonomski zanemarljivo pogođena (u odnosu na Kinu, SAD i EU) a još i pokrenula naftni rat. Ma nije ni trebalo da sumnjamo… Ako gledamo političku i vojnu nameru onda je opet savršeno jasno – Kina. Epidemija će snažno da pogodi politički establišment SAD-a, Tramp će tek da bude ozbiljno napadnut “jer je nešto radio ili nije radio”, američka vojska će biti zaokupljena domaćim problemima i neće moći da “sprečava agresivno ponašanje Kine u Južnokineskom moru i na Tajvanu”. A onda će se… Pročitaj više »

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Da bi ono grosse vladalo svijetom, iako i sada vlada, treba se svijet smanjiti, možda su poslušali tebe pa će ga smanjiti sa biološkim oružjem za razliku od mene koji sam zagovarao da će to uraditi sa nukleusom.

Alen
Gost
Alen
11 mjeseci prije

Nukleus će raditi , biološko oružje je previše riskantno i za njih same , sve ovo moze i biti dobra uvertira , sačekaj dok se ekonomije slome , kase isprazne a optužbe krenu da frcaju , nakon ” razrjedjivanja ” pojavit će se
” spasitelj “..

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  Alen

Znam ja da je ovo upaljač svega toga ali ne znam točno njihove planove zato ostavljam i tu mogučnost upaljača.

shumadinac
Gost
shumadinac
11 mjeseci prije

Zašto smanjiti svet Subaru, da bi bilo više resursa po glavi stanovnika? To je čista glupost jer to “grosse” (a ja kažem Moćnici) kontrolišu sve resurse (u svojoj “sferi interesa”).
Da li je lakše manipulisati populacijom u nedostatku resursa (koje ti doziraš po potrebi) ili kada ima dovoljno resursa? Smanjenjem populacije bi se smanjila konkurencija…

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Razmišljaš previše logički i humanoidno, ovi koji vladaju svijetom razmišljaju psihodelično i okultno. Pogledaj samo kako su nam gospodari kaosa crtali “našu” povjest našom krvlju. Što više zemljana ode na oltar stvoru u ratu za bebino ustoličenje on sretniji, zlo vlada svijetom Šumi. Alen to dobro vidi kroz eshatološki uvid u svijet a ja se držim vlastitih ganglija da mi utiru put.

shumadinac
Gost
shumadinac
11 mjeseci prije

Subaru, stvorio si religiju kojom sve možeš da objasniš u odsustvu bilo kakvih dokaza i logike. Ja zbog toga ni klasične religije “ne mirišem”. Vodi računa da te ta religija ne odvede u paranoju – ovde sam potuno ozbiljan.

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

“Paranoju”, a ona se ostvaruje pred mojim očima, Šumi Šumi…………..

Alen
Gost
Alen
11 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Ne radi se tu o resursima…

shumadinac
Gost
shumadinac
11 mjeseci prije
Reply to  Alen

Ako je u pitanju duša Alene onda tek nema smisla.

Alen
Gost
Alen
11 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Nije ni duša , za svoju se boriš svaki dan , ili ne boriš , kako ko , ovde je isprepleteno hrpa stvari , sto ovosvjetovni sto onosvjetovni , sve se je izmješalo , rekao sam nekada da če stvar da se riješi ” u jednom trošku “.. Svi igrači , da ih tako nazovem , će da svode svoje račune , svi če ganjati svoju neku naplatu..

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Šumi, svijet mora biti smanjen da bi ono litl grosse bilo u tom malom svijetu veliko, Alen to kuži a tebi nikako ne dopire do ganglija.

mislim
Gost
mislim
11 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

nije ovo siguran sam nikakav biološki rat.
ovo je psihološki rat, i eksperiment što kako koliko brzo i ostalo mogu da naprave sa ljudima državama i cijelim svijetom.

mislim
Gost
mislim
11 mjeseci prije
Reply to  mislim

znači nije istrument rata korona virus nego strah.

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  mislim

Poznato je njima kako psihološki funkcioniraju zemljani klonirana djeca, ne treba im potvrda kroz eksperiment, ovo je samo bekap varijanta pa kad se odluće koja im je povoljnija bace sve karte na nju. Igraju se sa nama ko mi sa mravima.

Alen
Gost
Alen
11 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Opet Zeljezna zavjesa v164 ?

Mirk
Gost
Mirk
11 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Znaci moramo cekati drugo poluvreme…..

Ico
Gost
Ico
11 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Hm, hm, shumadinac ima bujnu maštu

Moris
Gost
Moris
11 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Korona virus bi mogao biti samo paravan za neke krupnije stvari, o čemu svjedoči medijska histerija. S te strane zato se širi i u SAD-u. Hoću reči da se iza brda valja ekonomska kriza koja je pokrenuta i to je teško zaustaviti. Kada je čovjek gladan pristat će na svako rješenje koje mu se ponudi. S druge strane znanstvenici tvrde da se iz genetskog materijala tog virusa vidi da nije nastao u laboratoriju ( jutros sam slušao Đikića ). Ne usuđuju li se znanstvenici izreči istinu?

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  Moris

Znanstvenici su dio sistema i svjesno lažu i obmanjuju za plaću to jest interes.

tedi
Gost
tedi
11 mjeseci prije

Ili ode licenca,davno ja znanstvenicima puno nevijerujem.A bogme nekada ni svojoj riti da me nece za*****ti. JBT,vidi ovo,toliko znanstvenka na svijetu a ono pandemija pola svijeta zahebala a narod u izolaciju ko za vrijme kuge 14 st.Ma ljudi jeli to moguce?

Patriot
Gost
Patriot
11 mjeseci prije
Reply to  Moris

Đikića? Oh nouuu

žrec
Gost
žrec
11 mjeseci prije
Reply to  Patriot

Ne možeš biti znanstvenik i tvrditi nešto kontra ms-a. Sutra dobivaš otkaz, prezir, podsmijeh, prefiks “kontroverzni” i nećeš se više nigdje zaposlit. Pa ti vidi. A znanstvenici su ipak dobri s matematikom i ratiom. Što se tiče duhovnosti….malo manje. Profesionalno oboljenje.

tedi
Gost
tedi
11 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Nekako to meni vise smrdi od Engleza,jer oni u svojoj povijesti za pohlepom su davno picili po Indijancima sa bioloskim ratom i po Africi su prvi imali koncentracione logore i sute i svakog optuzuju,a vrlo su hladno reagovali na PANDEMIJU sa koronom,a i Skripalji su njihove zrtve da optuze Rusiju. Trampa nemogu smisliti a i brusi ih,ide on ispred kraljice ne ferma ju.A i njenog sina princa sotonistu pozvala CIA na razgovor u vezi pedofilije sa Klintonovim velikim pajdasem,a i tako skrenuli paznju medija na Kinu i SADe.A ovamo bacili kost,veliki su oni mestri jos od Kraljice Viktorije.Tek je danas NKV Elizabeta II sa svitom odlucila da ide u samoizolaciju.Kazu “Kada vidis u vodi da se dvije ribice svadaju,sigurno je u blizini Englez”.
Nemoze biti zla bez pohlepnih i zlih ljudi.Osim toga Britanija postaje drzava na zacelju svijetskih sila,pa kompleksi rade.

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije

Strahom od biološkog oružja otjerat će nas u čelije iz kojih nečemo izaći dok nam ne uvale cjepivo i čipove a onda ćemo izaći vani u vrli novi svijet ko bioroboti koji su samo stepenica do skajnetborga a onda nas mogu ugasiti u fizičkom obliku da “živimo” samo ko avatari u binarnom kodu.

Pi-dro
Gost
Pi-dro
11 mjeseci prije

esfbieipbne….. Ima opet resenja – ako je i ‘stvor’ dio igre kao sto je – pa onda i on podlijeze Stvoriteljevim ogranicenjima. Dakle ako je jedan 1 srvorio dvicu 2 kako kaze indijska mudrost onda ce se sve kad tad spasisiti, caki i to sto nam nominalno izgleda negativno. Jer indijska skola uci da je duh – dusa neunistivi… a tu sa ako nema ni Stvoritelja nema ni Stvora, za(tvora) onda je opet sve igra SVJESTI i tu nema spasenja ni oslobadjanja već je ‘akcent’ na sve je “iIGRA Svjesti” i (pod)svjesti.. Hoće se reći: gdje je svijet kosmos i ovo i ono kad udjemo u naše oslobadjanje od tjela u dubokom spavanju i snu. Nema ni tjela ni ega ni kosmosa,ni moje ni tvoje ni ovo ni ono ni straha…i probudimo se u jutro puni nove svjezine energije..
nema panike

Patriot
Gost
Patriot
11 mjeseci prije

Elite koje su sljedbenici paganskih bogova Baala i Talmunda, štovatelji jareće lubanje održali su se tisućama godina. Replike hramova podižu se u gradovima širom svijeta, simboli su prisutni u logovima velikih korporacija, koriste se okultnim, numerologijom… Tako već tisućama godina. Nije u pitanju novac, jer ga imaju napretek već žele pokazati tko je stvarni vladar svijeta i svakog života na planeti. Ljudi, pred nama su teška vremena, proročanstva se obistinjuju.

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  Patriot

Trubim jedno dva desetljeća da je asteroid jedini spas od varanikusakabalisimusa, naravno ako sve ovo oko nas nije matrix ili trumanov šou a svemir i ne postoji.

Šule
Gost
Šule
11 mjeseci prije

E moj Varane opet krive informacije pišeš o STVORU i sl moćnicima..ništa od toga nije istinito jer nemaš uvjerljive informacije da čitaocima kažeš konačno tko je glavni STVOR koji vuče konce u cijelom svijetu.Dali je to organizacija,pojedinac,isl..Ustoličenje bebe se neće desiti još 1000g jer taj film još traži režisera.Kad nešto napišeš pokaži i dokazi za svoje tvrdnje-mnogi su pročitali bibliju odakle vadiš određenje citate i od SF filmova,binirani kod,matriy i sl gluposti.Tko tebe može programirat pa nisi ti računalo?

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  Šule

Ti si dobro programiran Šule ja nisam, svoj sam a ne dio čopora hijena. Bibliju nisam čitao iako sam je posjedovao prije rata. Ajka nisam čitao a došao ko i on do istih zakljućaka iako i on radi za vas jer treba da nam kaže istinu o vama. Kad krene nukleus eto brzo i ustoličenja bebe kojem se ti nadaš. Možda bude i onaj hram u Dnjepropetrovsku imao neku svrhu. Evo tvoji su na sisi stvoru, objasni ti kako stoje stvari.

Šule
Gost
Šule
11 mjeseci prije

Nemam veze ni u 100 koljenu sa židovima ali mi nije jasno o čemu ti pričaš sve u nekim zagonetkama..nisu židovi toliko moćni da zajebavaju cijeli svijet..a njihov mesija neće još dugo da dođe načekat ćeš se vjeruj mi….Niti sam programiran jer negledam SF filmove a matrix i banirani kodovi su za maloljetnike i programere igrica..

Alen
Gost
Alen
11 mjeseci prije
Reply to  Šule

Kako ti znaš kad će da dodje ? Mozda je već i tu , možd se samo radi o tajmingu pojavljivanja ?

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  Šule

Šuleberg, ne obmanjuj, mene ne možeš preveslati.

hihot
Gost
hihot
11 mjeseci prije
Reply to  Šule

Šule – “Tko tebe može programirat pa nisi ti računalo?” — da malo, sasvim malo zagrebeš ispod površine onoga što se događalo od 50ih god. prošlog stoljeća, istraživanja o ljudskom mozgu i ponašanju-navikama, ukratko na koji način funkcionira mozak – jer kasta sa vrha – JESTE. shvatili su da je ljudski mozak upravo – podložan programiranju, i od tada nam upravo to i čine. ne vjeruješ? pogledaj oko sebe. ako ti to nije dovoljno, zapitaj se koliko si i sam – programiran.

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  hihot

Bernais učenik Frojda je sve započeo a Šuleberg je iste krvi, nadam se da ti je sve jasnije, on je hazbara. Imaš Liptona na jubito, dobro objašnjava kako to ide, programiranje.

CAN
Gost
CAN
11 mjeseci prije
Reply to  Šule

Svi smo programirani ,manje više uspiješno,od ovog ili ovog, bake,škole roditwlja,sistema….samo se nekima crvena lampica upali prije ,nekima…nikad

shumadinac
Gost
shumadinac
11 mjeseci prije
Reply to  Patriot

@guest_385133
Sve je to samo skretanje pažnje kolega. Naravno, ima i onih koji zaista veruju da su “izuzetni” ali pogledaj koliko ima oblika ta moć nad nama: okultisti, satanisti, cionisti, Vatikan, masoni, ljudi-gušteri… spisak je ogroman – kako odabrati 🙂 Ali mi ćemo ipak odabrati “favorita” i dozvoliti da nas za nos vuče onaj koji se nigde ne pominje.

Patriot
Gost
Patriot
11 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Tko je po tebi ON?

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  Patriot

Stvor.

Patriot
Gost
Patriot
11 mjeseci prije

Kako li samo izgleda i sa kojeg je planeta?

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  Patriot

Mogu samo bubati jel svemirac il netko nadnaravan, to nitko nezna osim njega i njegove djece.

Šule
Gost
Šule
11 mjeseci prije

STVOR–KOJE TO?OBJASNI LJUDIMA…

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  Šule

Znaju tvoji, nek oni objasne tko je on, njemu se klanjaju milenijima i prinose ljudske žrtve na oltar.

Alen
Gost
Alen
11 mjeseci prije

Običan čovjek , samo na tajnom zadatku , i ako će se činiti da baš i nije običan , u stvari jeste , no ne dajte se prevariti..

shumadinac
Gost
shumadinac
11 mjeseci prije
Reply to  Patriot

@guest_385133
Mislim da je pitanje upućeno meni – nemam pojam kolega mada pretpostavljam da su ONI a ne ON. Nisam siguran da Putin to zna jer ta organizacija vlada dugo vremena a za njihov opstanak je tajnost osnovni preduslov. Inače bi prošli kao njihovi predhodnici u davnim vremenima.

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

Nosferatu je njegov-njihov operativac.

Šule
Gost
Šule
11 mjeseci prije

Hahah opet PUTIN Nosferatu…prije si pisao da je to Erdogan sultan..daj se odluči koliko ima Nosferatua na planeti…

Ico
Gost
Ico
11 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

. . . kako na Nebu, tako i na Zemlji . . . Svijest ( Zemlja ) se treba uskladiti s Podsvijesti ( Nebo ), e da bi čovjek živio u sreći i blagostanju.

Alen
Gost
Alen
11 mjeseci prije
Reply to  Ico

Tako je ..

Prvi od 7
Gost
Prvi od 7
11 mjeseci prije
Reply to  Alen

Nije..

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  Ico

99 posto zemljana surfa na programiranoj podsvjesti a da znaju da imaju svijest i da je znaju upaliti i koristiti nebi ih ni programirali jer bi ona bila vatrozid programerima.

žrec
Gost
žrec
11 mjeseci prije

Subaru, ali postavlja se pitanja što sa svime time? Što sa sviješću? Služi samo za pisanje po logičnom? Preseljenje na Velebit?
I u pravu si potpuno za Nosferatua što mnogi ovdje ne vole čuti.

aeofngavnewwsngvnewirfwsfwsf
Gost
aeofngavnewwsngvnewirfwsfwsf
11 mjeseci prije
Reply to  žrec

Malo ljudi misli svojom glavom to jest koristi svijest, lakše je vjerovati (onima koji te programiraju) nego razumjeti (upaliti svijest i sve oko sebe gledati kritički kroz svoju optiku) i zato imaš 99% zombija na planetu. Tko god ode na selo pa i Velebit taj je napravio ispravan korak u životu, toko god pobjegne od “civilizacije” i bude sam sebi dostatan je jedini koji zaslužuje živjeti na planetu. Ostala stoka po gradovima će žnjati što im žreci posiju. Vidim danas susjedu ide na selo, velim joj ja jesam li vam rekao prije par godina da je na selu najsigurnije, veli ona bili ste u pravu. Ti si svjestan obmane zvane Nosaferatu, ostali tek trebaju da iskoće iz programiranog mita podsvjesti i osvjetle ju svješću, ne ide to lako, koći ih vjerovanje, osječaju se nelagodno.

CAN
Gost
CAN
11 mjeseci prije

Velebit je za 20 godinu u privatnom vlasništvu i službeno?

CAN
Gost
CAN
11 mjeseci prije
Reply to  shumadinac

A Pinocchio?

CAN
Gost
CAN
11 mjeseci prije
Reply to  Patriot

Ako vjeruješ u njih da mogu to što žele,daješ im još vèću moć?

Grgica
Gost
Grgica
11 mjeseci prije

Neznam.. Genetski modificiranim virus je vrlo lako uocljiv čak i laicima i ljudima koji malo proučavaju viruse. Za koronu imaju detaljnu građu cijelog virusa i njegove mutacije se mogu pratiti sa popriličnom točnoscu. Moji poznanici iz te struke kažu da je sve čisto kao suza i da nema sumnje da je virus prirodan. Činjenica je da bolesti dolaze i odlaze te da su izbijale velike epidemije kroz cijelu povijest. Da je korona ista kao gripa je čista Laž. To je kao da usporedite maltezera i morža. Obadvoje su sisavci ali ni približno nisu isti. Virus gripe je aktivan svake godine pa nikada nismo vidjeli toliko mrtvih i kritični kao kod korone te raspad cijelih zdravstvenih sustava. Zemlju ne zanimaju ni fucking Ameri ni Rusi a bogami ni Kinezi.. Ni patrioti ni cirkoni ili kak se već zovu te igračice za egomnijake i zlotvore.. I ako hoćete čuti tajnu ljudi moji… NEMA DOBRIH!!!! Nije Rusija svjetlo na kraju tunela,nije Kina zemlja budućnosti a bogami ni Amerika. Nije putin(namjerno malim slovom) Božji čovjek.. Borac za potlačene..sin dobrote.. Isti je kao i Trump ili bilo koji drugi gazda jedne velike zemlje… Uf… Da mi je skupiti 100 minusa… Ako ovaj portal uopće ima… Pročitaj više »

kihot
Gost
kihot
11 mjeseci prije
Reply to  Grgica

meni kumica, dr biokemije (doktorirala u Zurichu) veli 5 % i manje šanse da je prirodan?!

Grgica
Gost
Grgica
11 mjeseci prije
Reply to  kihot

Hm.. Zanimljivo.. Provjerit ću onda malo detaljnije.. Hvala

Mikojan
Gost
Mikojan
11 mjeseci prije
Reply to  Grgica

Grgica, koliko je ljudi umrlo od Korona virusa u Hrvatskoj u zadnjih 3 mjeseca, a onda za isti vremenski period, koliko ljudi je umrlo od “virsune upale pluća”, koliko od bolničke bakterije MRSA, koliko od nekog oblika infarkta, koliko od moždanog udara, koliko od starosti, pa i to je neizlječiva bolest. Hajde, podatke na stol, pardon, ekran.
Zašto od svih tih uzroka smrti nismo vidjeli, kako ti kažeš, raspad zdravstvenih sustava a mogli smo, kad bi bili iskreni, zar ne ?

Grgica
Gost
Grgica
11 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Pajdo… Koliki je postotak ljudi zaražen gripom(veliki), a koliki koronom(mali).. Gripom bude zaražena cijela jedna zemljina polutka što čini milijarde ljudi i smrtnost je oko 0.01 posto ili tako nešto dok za koronu nie tako… Da su ljudi zaraženi koronom kao gripom bilo bi nam veselo.

Mikojan
Gost
Mikojan
11 mjeseci prije
Reply to  Grgica

Grgica, pazi sad, ovo sa koronom je vrlo napuhano, vrlo sam uvjeren da zaraženih ima nekoliko, desetina, stotina puta više od službeno registriranih i to je u startu problem. Ne testiraš, nemaš oboljelih, onih nekoliko umrlih je testirano i kažu korona, i šta onda, imaš 10 registrirano oboljelih, 5 umrlih i eto ti 50% smrtnosti. Panika na xyz potenciju.

Grgica
Gost
Grgica
11 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Eh kad bi to tako samo išlo… Čovjek će izvrnuti svaku logiku… Nadodati ili oduzeti po potrebi samo da bi potvrdio svoje misljenje i da bi bio u pravu.

Sky
Gost
Sky
11 mjeseci prije
Reply to  Grgica

https://www.worldometers.info/
Evo malo statistike vezano za sezonski grip: ove godine tj. za dva ipo mjeseca od sezoskog gripa stradalo 102 514 osoba…i dalje raste…preko 1000 dnevno…Ko je maltezer, a ko morz?

Grgica
Gost
Grgica
11 mjeseci prije
Reply to  Sky

Pitanje je koliko ih je bilo zaraženih… Vjerojatno par milijardi. Znači relativno mala smrtnost

hihot
Gost
hihot
11 mjeseci prije
Reply to  Grgica

Grgica “Pitanje je koliko ih je bilo zaraženih… Vjerojatno par milijardi. Znači relativno mala smrtnost” – ZNAČI – identično – koroni 😛
jel ti jasnije sad što Mikojan veli – ili ćeš “izvrnuti svaku logiku”? :))):))

eks
Gost
eks
11 mjeseci prije
Reply to  Grgica

Grgica, da li se ti takmičiš sa nekim – ko može biti veći mudroser ?

Grgica
Gost
Grgica
11 mjeseci prije
Reply to  eks

Ma brate nema tu takmicenja a bogami nezelim biti ni u pravu… Ima svakakvih postova okolo u zajednici i svi misle da su baš oni najmudriji.. Tako je to… Psi su tu da laju a karavana da prolaze😂😂😂😂

basso
Gost
basso
11 mjeseci prije

Kinezi stotinama godina jedu sismise i virus nikad do sada nije mutirao i nije bio opasan za ljude.Da se virus bas pojavljuje nakon neuspjesnog americkog pokusaja stezanja Kine mislim da nije slucajno.Kad pogledam sta su amerikanci u stanju uraditi i sta su uradili u japanu,vijetnamu…onda sam vise nego siguran da je u pitanju biolosko oruzje.

shumadinac
Gost
shumadinac
11 mjeseci prije
Reply to  basso

@guest_385147
To što si napisao kolega nije dokaz. Štaviše, ja sam siguran da je tih prelaza bilo i ranije ali se virun nije širio kao danas zato što ni komunikacija nije bila kao danas.
Upoznao sam čoveka koji do vojske nije izašao iz svog sela – ej, u XX veku! A zamisli u 12. Ili pre Hrista…

tedi
Gost
tedi
11 mjeseci prije
Reply to  basso

Ja tipijem na Engleze.

Paracelzus
Gost
Paracelzus
11 mjeseci prije
Reply to  basso

Iako se grozim na neke prehrambene navike i zaista neobičan jelovnik kad smo već kod šišmiša jedu ih i australski Aboridžini već otprilike 40 000 godina koliko se procjenjuje da su u Australiji. Možda im loše legne na želudac, ne mogu ni zamisliti kako bi moj reagirao ali nema tu ni groznice a kamoli epidemije ili pandemije. Od svih tih šišmiša što su pojeli najviše štete im je nanijela britanska kolonizacija i otimanje zemlje. Batman sedativ ne drži vodu nikako ali tko hoće neka vjeruje. Ja ih ne bih jeo zbog želučanih tegoba 😀

bumbar
Gost
bumbar
11 mjeseci prije

Ova tzv. pandemija se lijepo uklapa u Agendu ID 2020 koja je prezentirana u Davosu, na Svjetskom Ekonomskom Forumu, u siječnju ove godine. Istaknuta je nužna potreba da svi ljudi dobiju Digitalni ID, a implementacija ovog projekta je predviđena, naravno, za 2020. godinu. Dakle, sada možemo očekivati sretnu vijest da je spremno cjepivo za korona virus, a s njime vjerojatno i nano-chip sa svim našim podacima, da se ne izgubimo u svemiru. Cijeli projekt je dostupan na netu: ID 2020
Tako da kasnije ne možemo reći da nismo znali što su nam mudraci pripremili.
Iako je i naš Plenković sudjelovao na ovom skupu u Davosu, a novinari pratili čitav događaj, o Agendi ID2020 režimski mediji nisu ni slova izvjestili.

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  bumbar

Nikakove sumnje nema da će nam uvaliti čip sa cjepivom, preko biološkog straha u transhumanizam.

Šule
Gost
Šule
11 mjeseci prije

Nitko silom neće primit čip koji se spominje u bibliji..tko želi primiće a tko neželi neće..e sad to vrijeme neće tako brzo da dođe ima još do čipiranja puno godina da prođe..prvo idu ratovi velikog obima pa onda ostalo po rasporedu..

bumbar
Gost
bumbar
11 mjeseci prije
Reply to  Šule

Kao da će nam reći da s cjepivom primamo chip.

žrec
Gost
žrec
11 mjeseci prije
Reply to  Šule

Šule, ratovi ti se vode već duže vrijeme po biblijskim teritorijima, probudi se…

tedi
Gost
tedi
11 mjeseci prije
Reply to  Šule

U pravu si,bilo je tog cijepiva i za pticiji grip,pa se ljudi nisu dali,e sad mozda su izmislili neku novu prevaru,ali cim covijek posumnja manipulacija nestaje ,napisao talijanski ljevicar Gramsi.

CAN
Gost
CAN
11 mjeseci prije
Reply to  Šule

Nema čipa,nema posla…pa mene oće (opet) da cijepe protiv jebeniMasern.(zakon već prošao,rok do 31.7.2021 da donesem potvrdu)..prihvati ili otkaz.
Vaspitač.imena System ne pita nego zahtijeva.

Pi-zdro
Gost
Pi-zdro
11 mjeseci prije

Nema panike ni tada! Jer kad bi i na silu cipirali, Bog zna tvoju namjeru i tvoju Slobodnu Volju!! Taj cip bi se sam opet izblokirao, nebi imao djelovanje..

Mikojan
Gost
Mikojan
11 mjeseci prije

Da ponovim pitanje, postoji li nano chip koji će preživjeti djelovanje MR dijagnostičkog uređaja? Kako će se “nano” chip pratiti, taj nano nije baš nano, možda mikro ali još nije izmišljen nikakav chip koji će komunicirati na nekom drugom principu od elektromagnetskog zračenja ili elekrtičnih izboja, što je opet el.mag. u konačnici. Jedan EMP u blizini i više ni jedan chip ne radi, dakle potpuno neefikasno riješenje.

Patriot
Gost
Patriot
11 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Znači treba ga spržiti jakim magnetom?

CAN
Gost
CAN
11 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Pa npr.da se Signal sa 5G ..6 G malöooo pojačat-frekvencija podesit…pa smo svi Brzopisci…;)

petar777
Gost
petar777
11 mjeseci prije

Virus corona dokazano opasan za 5% populacije ,a virus totalitarizma koji se širi zajedno s njim opasan za 95% populacije

tedi
Gost
tedi
11 mjeseci prije
Reply to  petar777

Ma bravo!

Dejan
Gost
Dejan
11 mjeseci prije

GLOBALNO:

56 ljudi umre u 24 sata od koronavirusa
3.014 ljudi umre u 24 sata od tuberkuloze
2.430 ljudi umre u 24 sata od hepatitisa B
2.216 ljudi umre u 24 sata od upale pluća
2.110 ljudi umre u 24 sata od AIDSA/HIV-a
2.002 ljudi umre u 24 sata od malarije
1.027 ljudi umre u 24 sata od sezonske gripe
548 ljudi umre u 24 sata od norovirusa
396 ljudi umre u 24 sata od tifusa
392 ljudi umre u 24 sata od kolere
247 ljudi umre u 24 sata od boginja

Pa ipak koronavirus je globalna pandemija!

Mikojan
Gost
Mikojan
11 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Dejane, hvala na informacijama, još da si naveo izvor bilo bi bolje.

Mölltaler
Gost
Mölltaler
11 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Po službenim podacima velike boginje su iskorijenjene još krajem 70-ih i navodno postoje samo u američkim i ruskim laboratorijima.

Tau
Gost
Tau
11 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Dejane , vijerujem da puno ljudi zna a i ti, zasto su uzeli koronu za pandemiju. korona je blazi virus , od puno jacih virusa (cim ne umiru svi po redu ), izabran je jer nece napraviti previse stete iza koje ce se brzo moci normalizirirati zivot bez da elitu puno kosta, posebno mladi ljudi koji ce trebati za rad , a sakrit ce pravu istinu Da je burza otisla u P.M. jer je Rusima puna kapa i srusili cijenu nafte iz koje zivi elita zapada i povezano je najace sa zapadnom ekonomijom, ( samo pogledajte koliko se proizvoda pravi od nafte , ) U stvari prava istina je da su burze su vec pale samo se ceka momenat da se obijavi, Recesija pocimje. Kad san danas dosa s posla uhvatila me jeza koliko je grad prazan a ima 7-8 miliona. znaci ako se ne radi nema proizvodnje , nema ni zaraze, a racuni .? Ovo je napravijeno jer su Burze pale i nemaju izbora. Povucimo paralelu sa ovim tvojim podacima . Kad je Gripa bila najgora nije pozivano na pandemiju a ni na paniku . Sada na svim medijima ka da se utijecu ko ce stvarati vecu paniku, i… Pročitaj više »

tedi
Gost
tedi
11 mjeseci prije
Reply to  Tau

Ma nije bas sve tako Erdogan je bio kod Putina i sijeo kao u cekaonici cekajuci da ga Putin pozove u ured,a kada je usao 6 sati je pricao sa Putinom pokraj statue Katarine Velike koja je sa Turskom ratovala 12 puta dok ih nije slomila.Pametnom dosta,upozorio ga je Putin pazi sta radis,nemoj da ti crtam vidis ovu statuu?

CAN
Gost
CAN
11 mjeseci prije
Reply to  Tau

+Afrika,gladni slijepi izrabljeni , je ogromna vojska,u čijim rukama?
Sve što si napisao je pokrenuto i ide ko koga gdje stigne…koliko će biološki s globalnog na lokalni metkom i mačom prijeći ne želim računat al je nažalost sve spremno…za nažalost RAT.

Milanče
Gost
Milanče
11 mjeseci prije

U svim slučajevima procese upravljanja ocjenjuje tko kontrolira “moćne” i kako se lutke ponašaju u krizi. Lutka i dalje ostaje marioneta čak i u krizi, ali nervozno ponašanje lutke prenosi se na samu lutku.Dakle, kad vlade proglase karantene kad izvode manevare protiv virusa kao za vrijeme rata, to znači da oni koji stoje iza kulisa ovih procesa upravljanja imaju informacije o virusu, znaju gdje je pobjegao i jednostavno se boje informirati. U tom trenutku svi koji su u Šengenu , cijela Europska unija, cijeli Bruxelles odlaze u stranu. Jednom kada moćnici shvate što se dogodilo, procesi će se početi odvijati u oštroj suprotnosti sa svim “europskim vrijednostima” i na kraju će se naći nešto što ćemo možda otkriti sve procese oko koronavirusa. Obavezna cijepljenje cijele populacije? Obavezna otkazivanje gotovine i zamjena bezgotovinskim kontaktom? Praćenjeputem čipa kako bi ljudi znali gdje senalazite kako bi u budućnosti mogli spriječiti infekciju? U konačnici, sve to može izaći iz virusne krize. Kriza ne mora biti kriza, već samo majstorski upravljanje krizom s ciljem postizanja nedostižnog sve donedavno. I to ćemo uskoro saznati i malo pričekati.

Venator
Gost
Venator
11 mjeseci prije

Sve je prirodno što je priroda dopustila. Nekako ljudska glupost djeluje neprirodno nevjerojatna, ali i ona je prirodna.
Što se tiče članka, možemo mi pojedinci u svojim glavama isfantazirati još bezbroj dodatnih teorija.
Koga veseli neka to radi, bitno je da ne smara druge.

Piretis
Member
Piretis
11 mjeseci prije

Preporuka za pročitati: rs.sputniknews “Planirana pandemija straha po modelu svinjskog gripa”

nonwo
Gost
nonwo
11 mjeseci prije
Reply to  Piretis

Dobar.

Isto Ime
Gost
Isto Ime
11 mjeseci prije

PITANJE: Tko ima korist od COVID_19 v1 a ko od v2 ?

Dejan
Gost
Dejan
11 mjeseci prije

Evo da odgovorim koja je to sila koja upravlja svime, koja upravlja elitom, koja je zauzela ovu planetu i nas pretvorila u robove… Ovo će za neke zvučati kao totalna fantastika ali mnogo stvari postoji van našeg fizičkog oblika. Crni entitet, crna i mračna sila je preuzela ovu planetu. Ljudska rasa je medju retkim civilizacijama u svemiru koja poseduje nešto unikatno, a to su ljudske emocije, naš najveći dar ali i naša najveća slabost. Ne tako davno u našoj prošlosti našu planetu je posetila ta mračna sila, živo biće i energija koja je nama gotovo neshvatljiva. Energija koja je pronašla novi izvor hrane i zauzela planetu u doba kada je ljudska rasa bila prosvetljena. Osakativši samu dna našeg bića vratila je čovečanstvo hiljade godina unatrag. Ovo biće nije svesno biće kako mi to možemo zamisliti već je to instinktivna prastara energija koja se hrani energijom planeta i energijom samih bića na tom planetu, odnosno njihovim životnim silama i emocijama. Ta mračna energija je utkana u samu srž planeta, upravlja našim moždanim talasima, nalazi se svuda oko nas u i nama. A omiljena hrana joj je strah, mržnja, bes, ljubomora, negativni osećaji. Mnogi ljudi su potpuno preuzeti od strane te sile,… Pročitaj više »

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Sječam se za rata kako sam se odhrvao pohlepi da dok se drugi muće zaradim desetorostruko više nego otac koji je sam bio miljunaš. Kad je rat počeo pobijedio sam strah od smrti. Kad su me htjeli cjepiti sa 15 godina nisam htio. Kad sma imao bronhitis i bolilo me ko vrag u prsima nisma uzimao antibiotike. Kad je bio referendum nisam išao na njega niti ikada glasovao iako tada nisam bio oboružan iskustvom i znanjem ko sada ali intuicija i karakter je pobijedila te porive te tamne sile. Nije me okrenula protiv drugih ni sebe samog ni jednom mojom slabošću.

Miha
Gost
Miha
11 mjeseci prije

Subaru , e ovo je bio tvoj “izbor”, o čemu smo malo prije pričali.

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  Miha

Da Miha, to je taj “izbor” o kome smo gore tipkali.

Miha
Gost
Miha
11 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Zanimljiv post. Već sam dosta puta čitao o takvim temama a evo i neki dan sam slušao jednog visprenog čovjeka, koji je zaključio da zlo vlada ovim svijetom u 99% slučajeva – preko ljudi, da ono kao takvo nema ni oblik, ni izgled. A i naš Subaru je više puta to ponovio, samo nije detaljno napisao, da se radi o sili/duhu, pa su ga oni, koji nisu svjesni toga naivno provocirali i ispitivali kako izgleda itd. ili mu čak nešto pogrdno pisali.

Šule
Gost
Šule
11 mjeseci prije
Reply to  Miha

Evo još jedan putnik matrix filmova i programiranih igrica

Dejan
Gost
Dejan
11 mjeseci prije
Reply to  Šule

Šule
Evo ti si još jedan provokator koji ne vidi dalje od svog nosa. Nemoj uopšte da se obazireš na napisano o tamnoj sili. Jedi, pij, vrši nuždu, spavaj, radi pa sutra opet i tako dok ti ne dodje onaj dan. Ovo su krajnje ozbiljne stvari o čemu pišem, i tvoje provokacije govore o tebi i tvojoj ograničenosti. Ovo pišem zbog ljudi koji su se probudili i shvataju da ima nečeg mnogo višeg nego što nam predstavljaju kroz sistem. Sistem je tu da napravi robove, a oni vredni i probudjeni pojedinci koji žele slobodu i istinu će tragati dok ne dodju do spoznaje. A ta spoznaja daje smisao životu.

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  Šule

Šuleberg uozbilji se.

Bosanac
Gost
Bosanac
11 mjeseci prije
Reply to  Šule

Mozda zivis u Matrixu a da nisi ni svjestan toga :), a mozda je sve ovo samo reklama za Matrix 4.dio

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  Miha

Badava Miha, neki vide ono što je očima nevidljivo a drugi ostanu slijepi pored očiju.

Alen
Gost
Alen
11 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Moguće , brus vils , kris taker imaju spremno oruzje , milu jovović..

Mikojan
Gost
Mikojan
11 mjeseci prije
Reply to  Alen

Alene, ako me Mila napadne, kapituliram odmah, bez razmišljanja.

Mikojan
Gost
Mikojan
11 mjeseci prije
Reply to  Dejan

Dejan, dobra ti je ta travulja, gde nabavljaš seme, javi da bacim koje u vrt !

Dejan
Gost
Dejan
11 mjeseci prije
Reply to  Mikojan

Mikojan
Ti se to hvalis svojim narkomanskim sklonostima? Dolazis uduvan na komentare? A i tvoji postovi su haoticni kao i tvoje misli. Ti pravi dokaz one Ajnstajnove izjave – ” samo su svemir i ljudska glupost beskonacni a za svemir nisam siguran”.

Albatros benz
Gost
Albatros benz
11 mjeseci prije
Reply to  Dejan

@Dejan Ž.. Citajuci to, sjtih se rijeci moje pok Majke. Pricala mi oko 1959/60g. Malo prije 2 svijetskog rata, svi u selu zivili od zemlje. Te godine dosli bezbroj nekih insekta i ubrzo unistavali plod. Ljudi sve probali da ih uniste , nikako,! Isli pozvat nekog svecenika sto je bio poznat za uslisne molitve. On Dosao i pozvao one koji zele da mole s njim . Par sati kasnije neko doleti u crkvu i vice: “eno suga odlazi”! Mama kaze: “kad sam i ja vidila to kako insekti odlaze kao da su vpjnici! Cudno mi je bilo.Taj fratar je mnogo drugih slucajeva (ne obicnih ) rijesio po cijeloj regiji. Rekao je: “jos malo vrimena ce proci i svitom ce poceti vladati zlo”. “Vise nikada nismo imali ni vidjeli takog svecenika”. Ovo sam skoro zaboravio. Drago mi je To napisat za nezaborav.

žrec
Gost
žrec
11 mjeseci prije
Reply to  Albatros benz

General Špegelj piše u memoarima kako mu se urezalo u pamćenje neka baba koja mu je netom prije drugog svjetskog rata rekla da je po noći vidjela plamteći crveni križ na nebu. Smatrala je to lošim znakom..

Nil 1
Gost
Nil 1
11 mjeseci prije

Treba tursku zarazit koronom, ebolom, sarsom… prorjedit nesortu

Reptil
Gost
Reptil
11 mjeseci prije

Zađite na balkone i pozdravite Novi svjetski poredak

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  Reptil

Istina, rođen je koronom nakon toliko priprema.

hiber
Gost
hiber
11 mjeseci prije

Jučer sam posao o statističkim anomalijama novog corona virusa pa necu ponovno. Samo neke cinjenice: 4 corona virusa su sa nama najmanje 10.000 godina i uzrokuju 40-50 svih prehlada. Gripa nije corona virus. Ovi corona virusi se zovu ljudski, i na njih ljudski organizam stvara privremenu a ne stalnu imunost. Također, imunološki sustav ne ubija temeljito corona viruse nakon prehlade, vec oni neko vrijeme mogu ostati u organizmu ali se ne mogu duže adaptirati kao neki drugi virusi. Mogli bi rekli da ljudski corona virusi žive u simbiozi i da se prehlade toleriraju kao pokazne vježbe imunološkog sustava. Ovaj virus je životinjskog porijekla i nije stvoren labaratorijski ali zanimljiv je zbog svoje maksimalne dužine od 30 kb, što je biološki maksimum za RNK virus. To ujedno znači da slabije mutira, te je moguće naci cijepivo za par godina imunosti. Ovaj virus nije rezultat genetskog inženjeringa, ali ovakvi virusi se mogu i uzgojiti kao što su uzgojene i razne pasmine pasa. U tom slučaju ne možemo znati da li se radi o prirodnom ili uzgojenom virusu. Dakako, za svaku ljudsku jedinku ovakvi virusi uvijek predstavlja statističku prijetnju koja moze biti društveno prihvatljiva poput gripe na primjer. Ako je nova i dakle… Pročitaj više »

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  hiber

Ne obmanjuj Hebro.

Tupko Glupko
Gost
Tupko Glupko
11 mjeseci prije

Ako je netko namjerno biološki proizveo i raširio ovaj virus, onda bi morao morao platiti cjelokupnu svjetsku gopodarsku štetu izazvanu njime i platiti skupe odštete za sve umrle, kao i za duševne boli onima koji su preživjeli zarazu.
Na žalost, neki su iznad zakona i nikada ne odgovaraju za svoje zločine u svijetu.
UN i Vijeće sigurnosti su teška sprdačina za takve stvari.

Alen
Gost
Alen
11 mjeseci prije
Reply to  Tupko Glupko

Da. Tako odprilike će zvučati optužbe kad se saberu gubitci nakon što cirkus prestane.. Samo što će svi biti na gubitku i svako će da upire prstom u onog drugog..
I onda će da počne fiesta !

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  Tupko Glupko

Ko radi za stvora ne polaže zemljanima nit zemlji račune, može što mu se prohtije i zemljani mu ne mogu ništa.

tedi
Gost
tedi
11 mjeseci prije
Reply to  Tupko Glupko

Ima jedna takva drzava.

slomigreed
Gost
slomigreed
11 mjeseci prije

eno u Srbiji policijski sat, u belgiji,francuskoj, nikom to nije vijest stoljeca,,najvaznije ne kazu do kada ce trajati, hahaha,

RENEW
Gost
RENEW
11 mjeseci prije

Cilj je čipiranje ovac.

Meštar
Gost
Meštar
11 mjeseci prije

Kad vidimo tko dobiva , tko gubi znat ćemo. Čini mi se gubi Kina. Stara je anglosaksoka matrica da na svakoj krizi u svijetu zarade.

Alen
Gost
Alen
11 mjeseci prije
Reply to  Meštar

Neće biti dobitnika , svi će biti na gubitku , u tome je srž ovog cirkusa !

slo
Gost
slo
11 mjeseci prije

Pozitivna stvar corona virusa….znacajno ce se smanjiti zagadjivanje planete…manje zracnog,morskog i cestovnog prometa….Mozete zamisliti sto ce to znaciti za nasu Zemlju….

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  slo

U svakom zlu neko dobro.

Mikojan
Gost
Mikojan
11 mjeseci prije
Reply to  slo

slo, što? aktivirati će se vulkani ??

aeofngavnewwsngvnewirfwsfwsf
Gost
aeofngavnewwsngvnewirfwsfwsf
11 mjeseci prije
Reply to  SamoPitam

Dobro je da si stavio ovo, odavno govorim da nismo trebali izlaziti iz pećina, hebeš ovu “civilizaciju” koju stvor stvori da uništi planet.

SamoPitam
Gost
SamoPitam
11 mjeseci prije

Evo vidiš da su nas vratili u pećine (stanove) 🙂

Reptil
Gost
Reptil
11 mjeseci prije

New world order ovce slijepe. Nadao sam se da to nece doći za mog života, ali bio sam u krivu.
Stavit će vam narukvice na ruke pomoću kojih će kontrolirati kretanje ( zbog vaše sigurnosti, ali ta mjera nikada neće biti ukinutta kao i mnoge druge), otvoreno će vam pratiti mob, uvest će društvene kredite kao u Kini koja je njihova država, a komunistička malo sutra i nema više gotovinskog plaćanja što je još jedna mjera nadzora.

Alen
Gost
Alen
11 mjeseci prije
Reply to  Reptil

Ne znam kako ti to nije palo na pamet ali oni su već sve to ostvarili odavno !
Živiš u nwo godinama..

Mucke
Gost
Mucke
11 mjeseci prije

Veliki reset je u djiru,zaustavlja se kompletna svjetska ekonomija i koliko vidim gotovo svi suradjuju.Kucni pritvor za sve ,dobrovoljan u strahu od nepoznatog,dok se ne osigura totalni bankrot,uz bjesomucno printanje novca i predavanje istog “investitorima” da im se nadje za novi start.Bojim se da ce na kraju vise ljudi nastradati od posljedica neimastine i nekih drugih bolestina nego od famoznog virusa.
Nekad i nije tako lose zivjeti u zabitima poput Nepala ili Pitcairn-a.

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  Mucke

Što dalje od ove “civilizacije” gdje nema nešto za kradljivce resursa i ljudskih duša to bolje za onoga tko je tamo.

Kobajaši
Gost
Kobajaši
11 mjeseci prije

Amerika je u panici. Ne bi me čudilo da su uradili ovako nešto. Samo, zaboravili su da batina ima dva kraja.

Maki
Gost
Maki
11 mjeseci prije
Reply to  Kobajaši

Butina ima dva kraja 🙂

Ive
Gost
Ive
11 mjeseci prije

Evo citam komentare i nekako ispada da se glavna rasprava vodi oko; dali je ovaj virus prirodan. Ja pitam; prirodno prirodan ili umijetno prirodan ili prirodno naprirodan ili pak neprirodno prirodan. Hajdemo se dogovoriti koji je to prirodno prirodan.
I drugo moj je pokojni dijed Mate protiv virusa koristio prirodne ljekove: prvo cikaru ljute lozovace, onda odreze onako pola kile dimljene slanine one bijele sapunjare, uz to dvije glavice cesnjaka, a sve uz nekoliku kumpijera pecenih u zaru i pepelu, a nakon sto je sve to pospremio skuha litru crnjaka sa po kile cukora i kada sve to pospremi na siguran put bez povratka za jacanje imuniteta zavuce se u posteju nabaci preko nekoliko debelijeh pokrivaca i tu se dobro iznoji pa ako je neki virus i dosa do njega sa znjen je izasa, ako dijed nije bio siguran on cijelu operaciju ponovi i nema virusa ni viroza ni gripe koje je njega starala a i doture je ritko vidja i jope 97 je pozivia.

kardinale
Gost
kardinale
11 mjeseci prije

Sve lijepo dolazi iz Amerike i njenih gospodara, nestanak indijanaca, ratovi u Vijetnamu, Centralnoj Americi, atomskim eksplozijama Hiroshima , Nagasaki, arapskim proljecima i razaranju tih zemalja na nivo kamenog doba. I ako je virus sada od preko bare onda covjek samo moze pozeljeti da se ruske podmornice parkiraju ispred Washingtona i otvore poklopce raketa sa nuke raketama.
Mir na zemlji i srecu svim dobrim ljudima u zelji za normalnim zivotom na planeti

esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
Gost
esfbieipbnebnfrnbvenfvefjvefveufvefvf
11 mjeseci prije
Reply to  kardinale

Nema normalnog života za zemljane dok su gospodari kaosa među nama i vladaju nad nama.

Viktor
Gost
Viktor
11 mjeseci prije

Više me glava boli o ovoj temi, gdje god se makneš ili upališ TV, radio novine samo korona, korona korona.
Čak i o izbjegličkoj krizi više niti riječ.
Kako mi je više muka evo istine o čemu se ovdje radi.
2008 je bila zadnja recesija svi znate balon inflacija s nekretninama a prije par godina se predviđala nova recesija 2020 koja će biti puno gora od one 2008. I da ljudi nebi progledali i shvatili konačno da to rade bankari (a znate tko je vlasnik banaka i tko printa novce) iscenirana je epidemija virusa koji je umjetno kreiran da bi imali opravdanje za ekonomsku propast.
Dakle sve izrežirano iz kuhinje amerike i njihovih gazda izraela.
To je istina.

Miki
Gost
Miki
11 mjeseci prije

Bilo bi dobro da kina ne trazi krivac nego da pocinje da se civilizuje a ne da jedbsta su jeli u preistorij.

Buzz
Gost
Buzz
11 mjeseci prije

Neznam sta da kazem na ovaj tekst. Nedoradjen i nekoherentan. Ma i poprilicno nejasan. Na nekim mjestima treba biti jako domisljat za zakljuciti sta je pjesnik htio reci. Zapocne neku misao i taman kad pomislis da ce poentirati, on ne zavrsi slijed do kraja. I tako redom. Ovo bas i nije tipicno za Babica. Neznam sta mu bi? Nisam nimalo impresioniran textom. Jedina nova informacija mi je ta da WHO nije prihvatio teoriju o ribljem marketu u Wuhanu kao izvoru infekcije i misljenje nekih virologa da je virus produkt bioinzinjeringa zbog nekih atipicnih zona u virusnom RNA. Ali se te dvije informacije logicno ne povezuju. Ostavlja se citaocu na mastu da je poveze kako mu pase. Ako neki pocetak recenice kaze “ne samo da “ onda ocekujes i ono “nego/vec i” u drugom dijelu recenice, a ne da ju zavrsi nesuvislo. Recenzija texta nije uopce uradjena, a tok misli nevjerovatno isprekidan. Posljedica toga je da zakljucak ne drzi vodu. Po meni ovaj text nema prolaznu ocjenu. I nije dovoljno informativan, pa nek se Babic
ljuti koliko hoce. Kao da mu je netko drugi pisao tekst, a ne on osobno.

Fricko
Gost
Fricko
11 mjeseci prije
Reply to  Buzz

Nekada je ovaj portal i pisao vijesti, a ne samo kopirao, malo preradio ili čak, ne daj Bože, razmislio i lektorirao šta i kako piše. Ali eto, kvazi novinarstvo nije samo ovdje, raširenije je od bilo kojeg virusa. Najsmješnije je što se i sjećam geopolitičkih vijesti na portalu. Sada izgleda kao propagandni alat sa bombastičnim naslovima, koji ce završiti kao portal za teoretičare zavjere. Ah niste ni prvi, a možda ni zadnji. Samo se treba naviknuti u browser ne upisivati log…. Pozz

Derim
Gost
Derim
11 mjeseci prije

Neka “budala” napisa nedavno da će Kina nekako savladati ovu pošast a da će se svi ostali o jadu zabaviti. Eto došlo i to. Prvo, virus nije zahebancija, da li je još uvijek onaj izvorni ne znam. Znam da ga je nemoguće obuzdati bez brzih i strogih mjera, kao što ih je provela Kina. Za razliku od istočnih kultura, disciplina i samokontrola nije jača strana zapadnim civilizacijama, pogotovu zadnjih 30-tak godina. Ne bih ja puno mistificirao, ovo je klasično “vađenje”. Pogrešna politika prethodnika i pogubna politika Trumpa su doveli SAD a s njima i cijeli svijet na sam rub katastrofe. U nizu kretenskih poteza koje je povukao mislim da je Trump inicirao i ovu katastrofu. Kroz cijelu istoriju svog postojanja, SAD su prednjačile u uništavanju i planovima za uništavanje drugih. Sad znamo da su i ovaj scenario imali gotov. Trump je vjerovatno oko sebe okupio još veće budale (glupost je progresivna, ne?) i u nizu odluka koje su izazvale štetu i upravo suprotan efekat od željenog, nije teško zamisliti da je i ovaj biser on smislio. Neosporno da je naudio ekonomskim konkurentima i političkim protivnicima SAD, ali uskoro će se vjerovatno i sami naći u istim go.vnima a možda i… Pročitaj više »