Kremlj razgovara o potencijalnom sastanku Putin-Musk

Putin i Musk
21 komentar

Ruski predsjednik Vladimir Putin i milijarder rođen u Južnoj Africi Elon Musk mogli bi održati dugo očekivani sastanak o tome da najbogatiji čovjek na svijetu pojača i razvije poslovne interese u ovoj zemlji, nagovijestio je Kremlj.

Obraćajući se novinarima u petak, Putinov sekretar za štampu Dmitrij Peskov rekao je da je predsjednik oduvijek bio zainteresovan za susrete sa strancima koji žele da ulažu u Rusiju, dodajući da bi to moglo uključivati i Muska.

„Bez sumnje, predsjednik je otvoren za razgovore sa stranim biznismenima“, objasnio je Peskov. „Postoje redovni razgovori, praktično svake godine, sa francuskim preduzetnicima, Njemcima, onima koji su veoma prisutni na našem tržištu. Vi i ja znamo da Elon Musk nije na našem tržištu, ali se nadamo da će se vremenom zainteresovati za njega. A onda, sastanak sa predsjednikom nije isključen.”

U februaru je Musk tvitovao Putinu poziv da razgovara sa njim preko aplikacije za društvene mreže Clubhouse koja je samo audio, napisavši: „Bila bi mi velika čast razgovarati s vama. Kremlj je odgovorio da je Muskov poziv „zanimljiv“, a mediji su objavili da Putin nije isključio mogućnost razgovora. Međutim, sastanak još nije održan.

U maju je rusko Ministarstvo industrije i trgovine pozvalo generalnog direktora Tesle da razgovaraju o mogućnosti otvaranja fabrike u zemlji, nakon što je on nagovijestio da razmišlja o takvom potezu.

Pored toga što je na čelu Tesle, najvrijednijeg svjetskog proizvođača automobila, Musk je takođe osnivač kompanije za svemirski transport SpaceX. U oktobru je Forbs procijenio njegovu neto vrijednost na 271,3 milijarde dolara, što ga čini najbogatijom osobom na svijetu i, prema nekim mjerama, najbogatijim u istoriji. Ove nedjelje, Time Magazine je objavio da je Musk ličnost godine za 2021. godinu.

MuskPutinrusijatesla
Pretplatiti se
Obavijesti o
21 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
2 godine prije

Jadnicak pokusavao da razvije svemirski turizam pa mu nije islo. Sad mu je jedina opcija ostala da dodje u Rusiju, da zakupi ruske rakete, na rusku raketu nalijepi naljepnicu Tesla, ugradi svoju marzu i da rusi salju iz Kazahstana salju turiste preko njegove turisticke agencije.

Malomorgen
2 godine prije

ne tako tihi… čovjek je ipak genij…. kaj god počne da radi, napravi revoluciju…. a i denar se lijepi za njega….. 😒

nessy
2 godine prije

Elon Musk je bez sumnje izuzetno inteligentan i kreativan. Nekada davno, prije cca 20 godina, izjavio je da mu je dugorocni cilj ‘poboljsati kvalitetu zivota ljudima na Zemlji’. Da li je ova izjava ikada i bila iskrena, to je pitanje. Danas, ocita je cinjenica da je sve svoje talente usmjerio na zgrtanje nepotrebnih miljardi. Sto to on moze sa 30 miljardi, a ne moze sa 3 miljarde? Uz svoju kreativnost, uspio je od lakovjernih izmusti planine novca, koje nije koristio za nista od opceg interesa. Put na Mars, smijurija, neizvodivo. Tesla auti, cijena od 150.000$ navise? Igracke za bogatune. Zaposleni u njegovim tvornicama su lose placeni i imaju lose uvjete. Ako je ikada i imao dobre namjere, njegova mracna strana je preuzela. Steta je sto je jedan nedvojbeno pametan covjek svoje sposobnosti usmjerio u potpuno krivom smjeru. Da se usmjerio drugacije, tko zna sto je sve moglo biti? Eto, neka… Čitaj više »

JureB
2 godine prije

Nemoj tako oce se sastati da rijese ovu Plandemiju.
Da svrgnu gazdu da naprave u svijetu mir i ljepotu od zivota..
😂😂

tihobl
2 godine prije

Mask je prije desetak godina pricao da ce se presliti u Rusiju. Putin mu je odgovorio da je dobrodosao.
Od toga nije bilo nista. Mask je mislio musti RF ako sto muze SAD (dali su mu najbolje inzenjere iz NASA i ogromne donacije vece od budeta NASA). Rusi su mu samo ponudili zemljiste po niskoj cijeni za njegove fabrike. Nekoliko puta pokusavao je da izvara kineze pa ni tu nije uspio. Na vrijeme je primjetio da nece on izvarati kineze vec oni njega.

ledeno doba
2 godine prije

ili da parafraziram staru pjesmu Safeta Isovića:

“Varani se povijaju..kao da mi tajne znaju..”

rade iz niša
2 godine prije

ovaj Musk mi pari inteligentan lik, normalniji od onih s kojima ga stavljaju u ladicu, ali netko je njemu zavrnuo jaja.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI