Krimski Tatari nude Erdoganu sastanak na njihovom tlu

Erdogan-Krimski Tatari
15 komentara

Suočen sa zabrinutošću turskog predsjednika zbog situacije s Tatarima na Krimu, šef jedne od njihovih organizacija zajednica ponudio je sastanak s izaslanstvom na poluotoku.

Nakon potpore Krimske platforme od strane Recepa Tayyipa Erdogana tijekom nedavnog sastanka s ukrajinskim kolegom u Istanbulu, čelnik organizacije Kulturna i etnička autonomija krimskih Tatara Éïvaz Oumérov predložio mu je da posjeti poluotok kako bi vidio situaciju “vlastitim očima”.

“Ne vjerujte lažima”

„Turski čelnici moraju slušati glas stanovnika poluotoka, posebno krimskih Tatara, čiju podršku Erdogan tako često spominje. Da bi bolje razumio situaciju, morao bi otputovati na Krim kako bi sve vidio svojim očima i ne oslanjao se na laži koje šire radikalni čelnici Skupštine krimskih Tatara * koji borave u Ukrajini i nemaju što raditi s krimskim Tatarima. Sastanak turskog čelnika s Tatarima koji žive na Krimu mogao bi barem uspostaviti bližu suradnju dviju zemalja (sic) ”, rekao je za Sputnik.

Prema Oumérovu, turski položaj prema Krimu karakteriziraju fobije.

“Turska se zalaže za turski Krim, a ne za ukrajinski Krim. Ali siguran sam da će u bliskoj budućnosti pragmatizam turskog čelnika i njegovi osobni odnosi s ruskim kolegom igrati ulogu i da će Krim u potpunosti biti priznat kao ruski, i to ne samo od Turske ”, dodao je.

Ponovljena podrška antikrimskom savezu

Tijekom nedavnih pregovora s ukrajinskim predsjednikom u Istanbulu, Recep Tayyip Erdogan ponovio je potporu Krimskoj platformi koja je protu-krimsko savezništvo koje je pokrenuo Kijev.

“Nadamo se da će ova inicijativa imati pozitivne rezultate za sve krimske nacionalnosti, uključujući krimske Tatare, kao i za Ukrajinu”, naglasio je Erdogan.

Također se založio za teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine i “još jednom” potvrdio načelnu odluku svoje zemlje “da ne prizna aneksiju Krima”.

Glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov odgovorio je dajući znak da se Kremlj nada da bi mogao uvjeriti Tursku da je njezin stav pogrešan.

* Ekstremistička organizacija zabranjena u Rusiji

Krimski TatariSastanakTayyip Recap Erdogan
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ришона Вилон
3 godine prije

Шта значи реч “татар” и на ком језику??

Davor drugi
3 godine prije

Zna Turčin šta radi.
Ukoliko bi Krim ostao Ukrajini daleko će se lakše hrvati oko svojatanja Krima sa Urajincima nego sa Rusima. Ali toga su i Rusi jako dobro svjesni. Čini se da Turčin podiže konstantno ulog u igri sa Rusima. Budemo vidjeli kako će ovaj put proći, ovdje se radi o Ruskim interesima najvišeg prioriteta.

Alex
3 godine prije

Da ih preseli u Sjeverozapadnu Siriju,među birano društvo… udruženi su jači…💪😂🤣

Max
3 godine prije

To je upravo ono što sam najavio. Za Erdogana je Krim Turski zbog tamošnjih Tatara.

pfgmbosbnsoefnpsiefr
3 godine prije

Eđi varan rastura gdje stigne, pravi kaos tisuću kilometara u krug oko Istanbula za babu stvora.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI