Laetitia Casta: “Podupirem Žute prsluke jer nisam zaboravila odakle dolazim i ovrhe nad mojim roditeljima”

Casta - Nisam zaboravila odakle dolazim
25 komentara

Poznata francuska manekenka i glumica, majka troje djece, od prvog dana otvoreno podupire Žute prsluke. Medijski poznate osobe izbjegavaju pričati o Žutim prslucima ili ih stigmatiziraju. Očito svi kljucaju mrvice koje im baca vlast za potporu ili bar šutnju. Slično je i u zemljama bivše Jugoslavije. Većina javnih osoba su klasični mrvičari koji su glasni jedino kada ideološkim polemikama treba dijeliti narod.

Laetitia Casta je po ocu Korzikanka. Korzikanci su sličnog karaktera kao Albanci, Crnogorci, Hercegovci, Ličani i stanovnici Dalmatinske zagore – nezgodni, tradicionalni, solidarni, mudri i oštrog jezika. Korzikanci u Francuskoj ne kriju svoje podrijetlo. Čak na svakom automobilnu lijepe etikete ističući svoju regionalnu pripadnost kojom štite tradiciju od navale zapadne dekadencije.

Laetitia Casta je to potvrdila, jer se usprotivila političkom i medijskom mainstreamu koji već danima samo o tome govori. Od nekoliko stotina tisuća medijski eksponiranih osoba (glumci, pjevači, voditelj, mediokriteti i zgubidani) samo se desetak javnih osoba usudilo javno poduprijeti Žute prsluke.

Na pitanje medija, zašto od prvog dana podupire Žute prsluke, Laetitia Casta odgovara:

“Vežem se za osobe koje su u život krenule od ničega. Pripadam Žutim prslucima od prvog dana. Mnogi se pitaju zašto jedna poznata glumica, koja ima sve što poželi, podupire Žute prsluke? Jednostavno, sjetila sam se odakle dolazim. Sjećam se ovrha i kucanja na prozor onih koji su dolazili plijeniti stvari mojih roditelja.

U potpunosti razumijem zahtjeve Žutih prsluka i njihovu motivaciju. Do sada su dobili ono što nitko prije njih nije. Gledam žene koje uporno dežuraju na kružnim tokovima iako rade, trebaju čuvati svoju djecu i donijeti plaću kući. One ne odustaju zato što jedna žena zna točno u euro koliko iznose troškovi života. Njihova vizija situacije je jasna i pragmatična.”, odgovara Laetitia Casta.

Pozitivni komentari i oduševljenje Francuza nisu nedostajali. Sukob kontinentalne Francuske i Korzike je u trenu zaboravljen. Razum je nadvladao dekadentno zapadno ludilo koje kao hobotnica širi svoje pipke diljem Europe i svijeta.

Laetitia CastaŽuti prsluci
Pretplatiti se
Obavijesti o
25 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
giordano bruno
5 godine prije

Na jednoj strani su šibicari-prevaranti, a na drugoj normalni ljudi. Za koga ces biti.

Lucija
5 godine prije

Sjeća se netko one epizode Asterixa na Korzici?
Genijalni prevoditelj je prevodio na -” crnogorski”. ?
Nisam sigurna da svi gore navedeni idu u ‘mišung’. Dobro da je Histrion na planinarenju – ne bi mu se svidjelo da je u onoj kategoriji sa ‘zgubidanima’?

Majk Majers
5 godine prije

Lipa i ima nešto u glavi! Bravo Laetita, rijetkost su poznate osobe koje kritiziraju vlast. Tu se uvik sitin legendarnog Erica Cantone

Zvrk
5 godine prije

Korzikanci su u Francuskoj poznati najviše po organiziranom kriminalu. Korzikanska mafija dominira pariškim i marseljskim podzemljem. Usudio bi se reći da su moćniji od opjevane Koza Nostre.

onaj najgl.....veći Dalton
5 godine prije

Laetitia Casta
Sophie Marceau
Isabelle Adjani
Cathérine Deneuve
………………………
Viva La France
😉

Vasilij Zajcev
5 godine prije

Svaka cast, unatoc zivotnom uspjehu nije izgubila klasnu svijest.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI