BFM TV: Dio “Žutih prsluka” i pristaše Frexita zajedno idu na izbore za Europski parlament

Frexit
17 komentara

Ako je vjerovati središnjem francuskom kanalu BFM TV, Žuti prsluci i stranka Floriana Philippota podnijeli su zajedničku listu za glasovanje za mjesta u Europskom parlamentu. Prema službenom priopćenju francuskog kanala, oba pokreta iznose slične zahtjeve i insistiraju na izlasku Francuske iz Europske unije.

Podsjetimo, Florian Philippot je napustio stranku Nacionalni front 2017. godine,  prije nego je stranka promijenila ime, te optužio Marine Le Pen za odustajanje od napuštanja euro zone i Europske unije. Prethodno je bio zamjenik predsjednice stranke od 2012. do 2017. godine i eurozastupnik u odlazećem sazivu Europskog parlamenta.

No, treba napomenuti i da su Žuti prsluci podijeljeni oko ideje da se njihovi pripadnici ili vođe kandidiraju za izbore za EP. BFM TV piše kako je inicijativna skupina Žutih prsluka pod vodstvom Jean-Françoisa Barnabe i pristaše Floriana Philippota, koji se zalažu za izlazak Francuske iz EU, u utorak ujedinila svoje popise za izbore za Europski parlament.

Francuski kanal navodi službenu poruku dvaju pokreta: “Odlučili smo ujediniti naše snage i predstaviti zajedničku listu kandidata.”

Francuski kanal podsjeća da je Florian Philippot nekada bio desna ruka Marine Le Pen, a sada je na čelu Patriotske stranke, koju je sam stvorio. Sa svoje strane, Jean-François Barnaba je predstavnik Žutih prsluka iz Endre, koji je napravio popis kandidata iz svog pokreta, ali ga je odbio podnijeti zbog financijskih poteškoća.

BFM TV primjećuje da za sudjelovanje na izborima koji će se održati 26. svibnja, političke stranke moraju registrirati svoje popise prije 3. svibnja. Florian Philippot je već podnio zajednički zahtjev u utorak.

“Pokret Patriota i udruga Žutih prsluka došli su do istog zaključka”, objašnjava televizijski kanal.

“Naši zahtjevi, koji se poklapaju s glavnim pitanjima, povećanjem kupovne moći, izravnom demokracijom, pravednim oporezivanjem i socijalnom pravdom, ne mogu se ostvariti bez izlaska Francuske iz jarma Europske unije i eurozone“, prema francuskom kanalu su tvrdnje Floriana Philippota i Jean-Françoisa Barnabe i njihovih suradnika i pristaša.

Na kraju, BFM TV citira intervju Jean-Françoisa Barnabe za agenciju AFP. U njemu je Barnaba, koji je samo jedan od vođa pokreta Žutih prsluka, rekao da “neki kandidati s općeg popisa smatraju da je inicijativa o napuštanju EU zanimljiva, ali ostatak ih je napustio jer se nisu složili s Florianom Philippotom”.

Kao podupiratelj “Frexita”, Jean-François Barnaba inzistira na “formiranju neovisnog društvenog fronta koji će se suprotstaviti liberalnoj fronti Emmanuela Macrona”.

BFM TV

Florian PhilippotfrexitŽuti prsluci
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
hogar strašni
4 godine prije

Nešto je trulo u državi Europi.

žrec
4 godine prije

Mislim da je to super vladajućima – da se svi suverenisti, alternativci i tzv. populisti maknu iz vlastitih zemalja i odu u eu-parlament, kojeg će onda lijepo pretvoriti u debatni klub bez ikakve stvarne moći. A kod kuće će imati mir.

Son of Alerik
4 godine prije

Prije ili poslije dođe vrijeme u kojem revolucionari požele naplatiti svoje ratne zasluge. Ovog puta se ukazala prilika ekipi iz Žutih prsluka da na valu praznih parola, razočaranja puka samima sebi stave milijun eura u džepove po glavi za europarlamentarni zastupnički mandat. Podsjeća na onu davnu parolu vlasnika crvenih knjižica – u Partiju su išli da bi je mijenjali iznutra (a stanovi, krediti i bolji položaji su dolazili usput). Kako je to izvodljivo – ući u EU Parlament i boriti se za izlaz svoje zemlje iz EU? Možda bi se trebali posavjetovati s našim domaćim pretendentima na euro mandate koji govore isto, čisto da usuglase stavove. Povećanje kupovne moći, pravednije oporezivanje, bla-bla melem za biračke uši. Ali kako to postići iz Bruxellesa? Na daljinski? Matrix je svemoćan. Iz njega nitko ne izlazi i svatko je njegov igrač. Sve dok bude novca kao dug tako će biti. Svi su revolucionari dok… Čitaj više »

Moreno
4 godine prije

Skroz se izgubilo ono šta je najbitnije za ekonomiju i život, a to je cenzura, limitiranje demokracije koja to nije i ulaz / izlaz iz eurozone i to se medijski miša ka u blenderu sa npr pravima životinja, nacionalističkim ispadima . . . i onda je bitnije raspravljat i donosit besmislene zakone kako o situacijama kako je pas ugriza čovika, vatanje nekoga ko je nacrta U na zidiću, jeli ZDS legalan ili nije . . . a o ulasku u eurozonu nema rasprave nego samo jednosmjerni propagandni pritisak politike i MS medija. Ovo šta žuti điletini u Francuskoj rade je logičan slijed svih događanja di establishment trola antiestablishment sa tim kako su licemjerni oni koji idu na EU izbore, a protv su EU. To je sveopća manipulacija jer samo “ulica” nije rješenje nego monstruma triba slomit iz unutra svim legalnim sredstvima koja su na raspolaganju. Kad bi žuti i ostali… Čitaj više »

Splitexpress
4 godine prije

Jedina stvarna neophodna reforma EU je zajedničko ministarstvo financija,carinska uprava i centralna banka,to može riješiti nagomilane probleme stvorene eurom a bez toga sve ostalo je smokvin list,a sama unija se sigurno raspada?Naravno,sve ovisi o volji Njemačke jer mora vratiti dio prednosti stečene kroz zajedničku valutu?

Ana
4 godine prije

Jean-François Barnaba Ovaj tip je jedan od primjera kako se uspjesno i ozbiljno (pljuc) vodi zemlja. Heeejjj pa ima gore i od bivsih YU drzava!!!! Tip je vise od 10 godin “zaposlen” sa negdje preko 2600 eura svaki mjesec i- sjedi doma!!! Sjedi doma jer “nije dobio afektaciju tj nije mu dodijeljeno radno mjesto! Takvih je na desetine, mozda i stotine tisuca! Hej, pa ovo je super!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI