fbpx

BFM TV: Dio “Žutih prsluka” i pristaše Frexita zajedno idu na izbore za Europski parlament

Frexit

Ako je vjerovati središnjem francuskom kanalu BFM TV, Žuti prsluci i stranka Floriana Philippota podnijeli su zajedničku listu za glasovanje za mjesta u Europskom parlamentu. Prema službenom priopćenju francuskog kanala, oba pokreta iznose slične zahtjeve i insistiraju na izlasku Francuske iz Europske unije.

Podsjetimo, Florian Philippot je napustio stranku Nacionalni front 2017. godine,  prije nego je stranka promijenila ime, te optužio Marine Le Pen za odustajanje od napuštanja euro zone i Europske unije. Prethodno je bio zamjenik predsjednice stranke od 2012. do 2017. godine i eurozastupnik u odlazećem sazivu Europskog parlamenta.

No, treba napomenuti i da su Žuti prsluci podijeljeni oko ideje da se njihovi pripadnici ili vođe kandidiraju za izbore za EP. BFM TV piše kako je inicijativna skupina Žutih prsluka pod vodstvom Jean-Françoisa Barnabe i pristaše Floriana Philippota, koji se zalažu za izlazak Francuske iz EU, u utorak ujedinila svoje popise za izbore za Europski parlament.

Francuski kanal navodi službenu poruku dvaju pokreta: “Odlučili smo ujediniti naše snage i predstaviti zajedničku listu kandidata.”

Francuski kanal podsjeća da je Florian Philippot nekada bio desna ruka Marine Le Pen, a sada je na čelu Patriotske stranke, koju je sam stvorio. Sa svoje strane, Jean-François Barnaba je predstavnik Žutih prsluka iz Endre, koji je napravio popis kandidata iz svog pokreta, ali ga je odbio podnijeti zbog financijskih poteškoća.

BFM TV primjećuje da za sudjelovanje na izborima koji će se održati 26. svibnja, političke stranke moraju registrirati svoje popise prije 3. svibnja. Florian Philippot je već podnio zajednički zahtjev u utorak.

“Pokret Patriota i udruga Žutih prsluka došli su do istog zaključka”, objašnjava televizijski kanal.

“Naši zahtjevi, koji se poklapaju s glavnim pitanjima, povećanjem kupovne moći, izravnom demokracijom, pravednim oporezivanjem i socijalnom pravdom, ne mogu se ostvariti bez izlaska Francuske iz jarma Europske unije i eurozone“, prema francuskom kanalu su tvrdnje Floriana Philippota i Jean-Françoisa Barnabe i njihovih suradnika i pristaša.

Na kraju, BFM TV citira intervju Jean-Françoisa Barnabe za agenciju AFP. U njemu je Barnaba, koji je samo jedan od vođa pokreta Žutih prsluka, rekao da “neki kandidati s općeg popisa smatraju da je inicijativa o napuštanju EU zanimljiva, ali ostatak ih je napustio jer se nisu složili s Florianom Philippotom”.

Kao podupiratelj “Frexita”, Jean-François Barnaba inzistira na “formiranju neovisnog društvenog fronta koji će se suprotstaviti liberalnoj fronti Emmanuela Macrona”.

BFM TV

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
17 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
hogar strašni
Gost
hogar strašni
1 godina prije

Nešto je trulo u državi Europi.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

hogar strašni EU nije država nego totalitarni monstrum kojemu neki tepaju “superdržava”

žrec
Gost
žrec
1 godina prije

Mislim da je to super vladajućima – da se svi suverenisti, alternativci i tzv. populisti maknu iz vlastitih zemalja i odu u eu-parlament, kojeg će onda lijepo pretvoriti u debatni klub bez ikakve stvarne moći. A kod kuće će imati mir.

Laki Topalović
Gost
Laki Topalović
1 godina prije

Da, uz “narodnjake” (demokršćane) i socijaldemokrate, tamo mogu samo pričat u prazno. Bio je Farage, ali je on radio i kod kuće.

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

@žrec
da je tome tako, ne bi vladajuči trošili toliko vremena, moči, sredstava i energije na uništavanje tzv. populista

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
1 godina prije

Prije ili poslije dođe vrijeme u kojem revolucionari požele naplatiti svoje ratne zasluge. Ovog puta se ukazala prilika ekipi iz Žutih prsluka da na valu praznih parola, razočaranja puka samima sebi stave milijun eura u džepove po glavi za europarlamentarni zastupnički mandat.
Podsjeća na onu davnu parolu vlasnika crvenih knjižica – u Partiju su išli da bi je mijenjali iznutra (a stanovi, krediti i bolji položaji su dolazili usput). Kako je to izvodljivo – ući u EU Parlament i boriti se za izlaz svoje zemlje iz EU? Možda bi se trebali posavjetovati s našim domaćim pretendentima na euro mandate koji govore isto, čisto da usuglase stavove.

Povećanje kupovne moći, pravednije oporezivanje, bla-bla melem za biračke uši. Ali kako to postići iz Bruxellesa? Na daljinski?
Matrix je svemoćan. Iz njega nitko ne izlazi i svatko je njegov igrač. Sve dok bude novca kao dug tako će biti.
Svi su revolucionari dok se ne dokopaju par sto tisuća eura. E onda im više ne smetaju ni porezi, ni kamate, ni vanjska, ni unutarnja politika. Gledaju kako zaštiti sebe, svoju imovinu, svoju djecu. Ne smeta im više ni novac kao dug, zaborave na deložirane i ovršene…i ciao revolucija. To je uvijek priča za sirotinju koja se pali na jeftine štoseve.

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

SoA Najprij pišeš kako žuti koriste “prazne parole”, da bi posli napisa “Matrix je svemoćan” protiv kojega se žuti bore i njihov cilj je upravo Matrix.

Šta se Hrvatske tiće oni koje prozivaš odnosno živozidčani nisu prominili svoje političke preferencije ulaskom u Sabor jer im je i dalje HNB cilj no 1, a dokaz kako se ulaskom u Sabor nisu prominili je skidanje Youtube kanala koji je prenosija samo ono od živozidčana u Saboru javno izgovoreno jer tu nije bilo nekih mogućih fejkača ili tkz govora mržnje. Da to oni urlaju na ulici razbijajći unaokolo ti bo prvi reka kako su to divljaci, a ovako kad to govore na onome mistu koje upravo za to postoji onda su cenzurirani. Ostavimo političke razlike, ali ako neko ko je od svojih birača izabran nema pravo govorit i distribuirat svoj javni govor onda se triba zapitat šta je to u stvari.

Jedan put san ti napisa kako si antiprotivan pa si se čudija, to san napisa onako kako se u mojem okruženju to kaže, a sve da ne napišen kako si u permanentnoj kontradikciji koje ako si svijestan onda je to nešto slično licemjerju, a ako toga nisi svijestan onda vjerojatno imaš problem.

Nisan ja jedini, većina ti sve ovo o kontradikciji piše drugačijim riječima i to svaki dan.

Son of Alerik
Gost
Son of Alerik
1 godina prije

Moreno (za ovu priliku bez prefiksa Lenjin, za drugu ćemo vidjeti)
Evo i tebe u skupini onih koji misle da im je dužnost suditi o mom karakteru,liku i djelu i to manje-više nakon bilo kojeg mog komentara.
Iako je tomu tako, s tim nemam problem. Što ćeš ti ili bilo tko drugi misliti o meni – meni je svejedno. Mnogi od vas prelaze granice dobrog ukusa i vrijeđaju. Dakako da s takvim nastupom govore o sebi, kao i ti u gornjem komentaru.
Kud si baš tukao po licemjerju?
Nisi li ti jedan od onih koji ovdje svakodnevno u napadu destrukcije pjeni o 1% bogatih i 99% sirotinje, o tomu kako će nas sve opljačkati, kako smo robovi i tomu slično? Poslije tvojih destrukcija, svatko tko bi te shvatio ozbiljno, počeo bi razmišljati o suicidu. No, ti o tom ne razmišljaš. Imaš kuću, imaš pristojnu ušteđevinu, audija novijeg godišta plaćenog kešom, a ovdje soliš pamet svima kako je nemoguće u ovom sustavu biti išta do sirotinja. Hoćeš reći da si ti pametan pa se zato to na tebe ne odnosi? Ostali da su glupi pa ko ih ebe? Vidiš, takve nastupe bih ja nazvao licemjerjem (kao i nastupe svih ostalih koji fino žive zarađujući eure, štede, grade kuće, vikendice, stanove, idu na ljetovanja, zimovanja, sve što imaju mogu zahvaliti Europi, a pljucaju svakodnevno po njoj)
Kontradikcije?
Za razliku od većine ovdje, ja u potpunosti shvaćam monetarni sustav i znam kud vodi. No, što ćemo činiti do tog kraha? Hoćemo li sjesti i plakati? Ili ćemo na ulicu kako bi iznjedrili nekoliko mlatimudana da sutra žive na račun naše bune? Ili ćemo ukazati na to da postoje niše, da se može uspjeti?
Hoćemo li se prestrojiti na navijačke strane i sve što dolazi sa Zapada nazivati lopovskim i pokvarenim, a sve što dolazi s Istoka poštenim i dobrim ili ćemo otvoriti oči i kritizirati ono što ne valja, ma odakle god dolazilo?

Seke
Gost
Seke
1 godina prije

bravo, g. soa. Lepo ste im rekli.

Alen
Gost
Alen
1 godina prije

Dobro pogodjena suština.. Plusić sine..

Tink
Gost
Tink
1 godina prije

Ne znam cemu minusi za SoA, valjda po inerciji zato sto je njegov komentar, svi koji imaju dovoljno godina znaju da se ideali ovako zavrsavaju, dobrim uhljebljenjem i tu padaju sve floskule o borbi za nemocne i siromasne. To ne znaci da netreba imati ideju vodilju i odustati od borbe za dobrobit, ali vecina nazalost posustane na tom putu(da ne kazem proda se).

Spacevoodoo
Gost
Spacevoodoo
1 godina prije

Ne slažem se s tobom jer kako se čini žuti prsluci u prvom redu žele ono šta su napravili islanđani nakon krize 2008.
Niko nema iluzije kako će se korupcija potpuno iskorjenit ili kako će odma nastat bpagostanje jer se ljudska priroda ne mjenja preko noći.
Tvoja priča je upravo ono što oni protiv kojih se žuti prsluci bore žele političkom i medijskom indoktrinacijom insertirati u umove masa. Ja mislim kako je upravo to opasno.
Slažem se s tobom kako nebi trebalo posustat, ali trebalo bi i radit sve kako bi bilo što manje onih koji bi posustali odnosno koji bi se prodali. Takvih će uvijek biti. Oni koji misle kako takvih neće biti su idealisti.

Kajgot
Gost
Kajgot
1 godina prije

jbg, u pravu si

Moreno
Gost
Moreno
1 godina prije

Skroz se izgubilo ono šta je najbitnije za ekonomiju i život, a to je cenzura, limitiranje demokracije koja to nije i ulaz / izlaz iz eurozone i to se medijski miša ka u blenderu sa npr pravima životinja, nacionalističkim ispadima . . . i onda je bitnije raspravljat i donosit besmislene zakone kako o situacijama kako je pas ugriza čovika, vatanje nekoga ko je nacrta U na zidiću, jeli ZDS legalan ili nije . . . a o ulasku u eurozonu nema rasprave nego samo jednosmjerni propagandni pritisak politike i MS medija.

Ovo šta žuti điletini u Francuskoj rade je logičan slijed svih događanja di establishment trola antiestablishment sa tim kako su licemjerni oni koji idu na EU izbore, a protv su EU. To je sveopća manipulacija jer samo “ulica” nije rješenje nego monstruma triba slomit iz unutra svim legalnim sredstvima koja su na raspolaganju. Kad bi žuti i ostali antisistemci ostali isključvo na opstrukcijama sistema bili bi lako diskvalificirani za nezakonita djelovanja odnosno blokade sa posljedicama, razbijanjima, paleži . . . itd. i postavljalo bi im se pitanje koga oni u stvari predstavljaju.

U Hrvatskoj je slična situacija di neke mainstream stranke i mediji optužuju živozidčane kako idu u EU parlament radi plaće i eura . . . ti isti bi prvi jedva dočekali da živozidčani organiziraju prosvijede i da bude ozlijeđenih, razbijanja, paleži kako bi mogli obkavit “eto vidite ko su oni” . . . a onda bi u MS medijima tjednima posli bile ispovijesti nedužnh građana i policajaca koji su bili ozlijeđeni ili pritrpili veću materijalnu štetu . . . a ništa lakše obaviještajnim službama među desetak tisuća eventualnih prosvijednika ubacit desetak luđaka koji veze sa mozgon nemaju i koji bi napravili totalni kaos i na kraju bi bili još i zaštićeni od policije po obrascu “počinitelj” nje pronađen . . .

samo tako
Gost
samo tako
1 godina prije

Najtrolanje je da oni koji nisu zadovoljni sa ovakvom EU idu na izbore. Trebaju li EPP sa prirepcima vječno odlučivati ?
Uostalom, EU bi u ovim godinama trebala biti u punoj formi a ne sa raspucanim šavovima, a što je njihova odgovornost

Splitexpress
Gost
Splitexpress
1 godina prije

Jedina stvarna neophodna reforma EU je zajedničko ministarstvo financija,carinska uprava i centralna banka,to može riješiti nagomilane probleme stvorene eurom a bez toga sve ostalo je smokvin list,a sama unija se sigurno raspada?Naravno,sve ovisi o volji Njemačke jer mora vratiti dio prednosti stečene kroz zajedničku valutu?

Ana
Gost
Ana
1 godina prije

Jean-François Barnaba Ovaj tip je jedan od primjera kako se uspjesno i ozbiljno (pljuc) vodi zemlja. Heeejjj pa ima gore i od bivsih YU drzava!!!! Tip je vise od 10 godin “zaposlen” sa negdje preko 2600 eura svaki mjesec i- sjedi doma!!! Sjedi doma jer “nije dobio afektaciju tj nije mu dodijeljeno radno mjesto! Takvih je na desetine, mozda i stotine tisuca! Hej, pa ovo je super!

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
17
0
()
x