Za razbijanje Žutih prsluka Macron na francuske ulice poslao vojsku

Francuska vojska
30 komentara

U raznim francuskim gradovima su prije nove subote demonstracija “Žutih prsluka”, 20. travnja 2019. godine, snage sigurnosti bile u punom stanju pripravnosti.

Međutim, više ne govorimo samo o policiji i žandarmeriji, jer su francuske vlasti naredile veliko raspoređivanje 60 000 vojnika kako bi rastjerale demonstrante “Žutih prsluka” koji su u dvadeset i trećem tjednu uzastopnih prosvjeda od početka pokreta u studenom 2018. godine.

Tisuće “Žutih prsluka” se od ranih jutarnjih sati ove subote koncentriralo  ispred Ministarstva gospodarstva, kako bi proveli velike protuvladine demonstracije.

Francuski BFMTV je izvijestio da su do poslijepodne snage sigurnosti uhitile 70 demonstranata samo u Parizu.

 

pokret Žutih prslukaŽuti prsluci
Pretplatiti se
Obavijesti o
30 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
4 godine prije

Gdje su sankcije USA i EU protiv nenarodnog režima? Priznavanje nekog od demonstranata za predsjednika Francuske? Prijetnje vojnom intervencijom?

Stjepan
4 godine prije

?? Dobro je da se barem netko još bori za dostojanstvo pa ne moramo mi gubiti vrijeme na prave životne probleme ?? ?? ??

Miki maus
4 godine prije

Vojska sluzi, prije svega, kao zadnja, ultimativna sila drzave prema vlastitom stanovnistu, pa tek onda za druge stvari. Otud i sveopca “profesionalizacija” vojski zadnjih desetljeca i ukidanje sluzenja vojnog roka. Regruti, u pravilu, su nepouzdani za silu prema vlastitom narodu, placenici, pardon-profesionalci, nisu nepouzdani. Bolje zaraditi placu upotrebljavajuci silu prema nenaoruzanim civilima, nego negdje ratovati, pogotovo protiv ozbiljne vojske.

Marlov
4 godine prije

Samo udri po sirotinji, ona ih je birala na izborima, a Macrona moramo podržati, i on će nas kad nas budu batinali ako ne budemo dobri, dobiti batine demokratski je ok,znas da će ti naredne godine biti gore za tvoje dobro.

ANTINWO.HR
4 godine prije

Tenkove i gazi tu masonsku ljigu Macrona!J…. mater više toj jebenoj eu.Sve političare u eu uključujuči i Hrvatske lopine gazi žive

Милейковский
4 godine prije

zašto u nas ne uvedu obavezne žute prsluke ?

politicki nekorektan
4 godine prije

ruska vojska na baltiku nabavlja zute prsluke…cekaju francusku vojsku

politicki nekorektan
4 godine prije

ah, ta slavna francuska vojska , duze i zesce se bori protiv francuza nego protiv hitlera ’40.

Zax
4 godine prije

Jedino rjesenje je ukinut demokraciju i izbore . Neka korporacije i bankari biraju predcjednike i politicare. Onako,direktno. Da i budalama konacno bude jasno u kakvom svijetu zivimo

eu kolonija
4 godine prije

narod francuske gladuje a macron po američkom nalogu šalje vojsku na granicu rusije da se bori za američke nacionalne interese. sada tu istu vojsku šalje I na narod francuske

DažBog
4 godine prije

U Parizu postoje dva NTRE-a.
Notre Dam
No(tre) Sram
Pokrovitelj MaCaron

Perun
4 godine prije

Vojniku je izgleda svejedno na koga puca ,vazno je da se puca i ubija..Ali Ratniku nije i nece …Ima neki drze do sebe i kako narod kaze do Cojstva i Junastva…

Emiliano Zapata
4 godine prije

Tako i treba neka vidi narod kako stenju pod vojnom cizmom njihove kolonije diljem svijeta! Pa gdje je Francuska Gvajana da njima pripada???

Lucija
4 godine prije

Izgleda da ‘žuti prsluci’ imaju sličan stav o vatri u Notre damu kao Rudanica…razbjesnilo ih je što se za dva dana skupilo više od milijarde, a nanjih nitko ne obraća pažnju….ni Mikron nije održao govor koji je trebao, odnosno obraćanje ‘žutim prslucima’…odgođeno za četvrtak ?

Zvrk
4 godine prije

Onda, gdje je onaj komentator koji je najavljivao eskalaciju prosvjeda u proljeće? Stiglo je proljeće, a eskaliralo je samo ponašanje žandarmerije.

maliboro
4 godine prije

Mi more neko reći gdje se na karti Rusije nalazi ta Francuska, gdje je točno ta Ruska rebublika?

maliboro
4 godine prije

Vidiš ja zbilja ne znam kaj je tom Putinu?

IVE iz pecalbe
4 godine prije

Evo citam na jednom poralu kako je mnogo policajaca od Nove Godine izvrsilo samoubistvo, jer nisu mogli podnjeti da primjenjuju silu rema vlastitom narodu. A ovima koji se jos nisu ubili francuzi klicu da se ubju, ja mislim da bi se i oni ubili ali nemogu sami pa im treba pomoci.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI