Za razbijanje Žutih prsluka Macron na francuske ulice poslao vojsku

Francuska vojska
30 komentara

U raznim francuskim gradovima su prije nove subote demonstracija “Žutih prsluka”, 20. travnja 2019. godine, snage sigurnosti bile u punom stanju pripravnosti.

Međutim, više ne govorimo samo o policiji i žandarmeriji, jer su francuske vlasti naredile veliko raspoređivanje 60 000 vojnika kako bi rastjerale demonstrante “Žutih prsluka” koji su u dvadeset i trećem tjednu uzastopnih prosvjeda od početka pokreta u studenom 2018. godine.

Tisuće “Žutih prsluka” se od ranih jutarnjih sati ove subote koncentriralo  ispred Ministarstva gospodarstva, kako bi proveli velike protuvladine demonstracije.

Francuski BFMTV je izvijestio da su do poslijepodne snage sigurnosti uhitile 70 demonstranata samo u Parizu.

 

najnoviji najstariji najviše ocjenjeniji
Obavijest
Miki maus
Gost
Miki maus

Vojska sluzi, prije svega, kao zadnja, ultimativna sila drzave prema vlastitom stanovnistu, pa tek onda za druge stvari. Otud i sveopca “profesionalizacija” vojski zadnjih desetljeca i ukidanje sluzenja vojnog roka. Regruti, u pravilu, su nepouzdani za silu prema vlastitom narodu, placenici, pardon-profesionalci, nisu nepouzdani. Bolje zaraditi placu upotrebljavajuci silu prema nenaoruzanim civilima, nego negdje ratovati, pogotovo protiv ozbiljne vojske.

Perun
Gost
Perun

Ova ti je besida za svaku pohvalu…

nekoime
Gost
nekoime

Gdje su sankcije USA i EU protiv nenarodnog režima? Priznavanje nekog od demonstranata za predsjednika Francuske? Prijetnje vojnom intervencijom?

Tvingo
Gost
Tvingo

I kradža ….to jest…blokada novaca i zlata u svetskim bankama

politicki nekorektan
Gost
politicki nekorektan

ah, ta slavna francuska vojska , duze i zesce se bori protiv francuza nego protiv hitlera ’40.

Miki maus
Gost
Miki maus

Da, bas tako. Englezi im vade mast sa vicevima o F vojsci-“sta prvo cujes od F vojnika kad ga sretnes na bojistu? Predajem se!”!

Mat
Gost
Mat

Hahahaha, stvarno je…..politicki nekorektno.

Marlov
Gost
Marlov

Samo udri po sirotinji, ona ih je birala na izborima, a Macrona moramo podržati, i on će nas kad nas budu batinali ako ne budemo dobri, dobiti batine demokratski je ok,znas da će ti naredne godine biti gore za tvoje dobro.

ANTINWO.HR
Gost
ANTINWO.HR

Tenkove i gazi tu masonsku ljigu Macrona!J…. mater više toj jebenoj eu.Sve političare u eu uključujuči i Hrvatske lopine gazi žive

politicki nekorektan
Gost
politicki nekorektan

ruska vojska na baltiku nabavlja zute prsluke…cekaju francusku vojsku

Stjepan
Gost
Stjepan

?? Dobro je da se barem netko još bori za dostojanstvo pa ne moramo mi gubiti vrijeme na prave životne probleme ?? ?? ??

Zax
Gost
Zax

Jedino rjesenje je ukinut demokraciju i izbore . Neka korporacije i bankari biraju predcjednike i politicare. Onako,direktno. Da i budalama konacno bude jasno u kakvom svijetu zivimo

tihobl
Gost
tihobl

A ne, izbori moraju ostati, ali nece moci svako da glasa. Ni vozacka dozvola se ne dobija rodjenjem, a upravljanje drzavom je opasnije od automobila. Zato ce se uvesti polaganje ispita za glasacko pravo. Ko prodje ispite iz demokratije, ljudskih prava, manjinskih prava i sl. pred “nepristrasnom komisijom medjunarodne zajednice” taj ce imati pravo da glasa.

JumpingJackFlash
Gost
JumpingJackFlash

Možda ovdje nekom nije jasno: banksteri posjeduju sve najpoznatije i najveće korporacije. Korporacije su samo dimna zavjesa da se ne vidi točno koliko velik dio materijalnog bogatstava ovog svijeta posjeduju banksteri. Nijedna korporacija na zapadu u zadnjih 100 i više godina nije mogla postati globalno velika bez da banksteri ne preuzmu većinski udio u njoj (a onda oni radi propagande puste nekog malog Bila Gejtsa ili Stevicu Džobsa i poslije malog riđeg “cukernog” da se igraju vlasnika i direktora kompanija). Svijetom vlada “stara lova” koja je vladala i prije 100 godina… Nitko drugi nije mogao postati “velik” bez njihovog dopuštenja.
Naravno: izuzeci od ovog su Rusija i Kina i to je ono zbog čega banksteri nisu zadovoljni… Toliko su se trudili da unište i pokore ove zemlje, a opet im nije uspjelo…

eu kolonija
Gost
eu kolonija

narod francuske gladuje a macron po američkom nalogu šalje vojsku na granicu rusije da se bori za američke nacionalne interese. sada tu istu vojsku šalje I na narod francuske

Милейковский
Gost
Милейковский

zašto u nas ne uvedu obavezne žute prsluke ?

Emiliano Zapata
Gost
Emiliano Zapata

Tako i treba neka vidi narod kako stenju pod vojnom cizmom njihove kolonije diljem svijeta! Pa gdje je Francuska Gvajana da njima pripada???

makro
Gost
makro

Pa u Francuskoj!..emm.. nije??..pa u Gvajani, koja je Francuska.

DažBog
Gost
DažBog

U Parizu postoje dva NTRE-a.
Notre Dam
No(tre) Sram
Pokrovitelj MaCaron

ARBUN
Gost
ARBUN

TANJUG javlja da iz juznih delova Francuske u Pariz autobusima pristizu Makronove pristase na miting podrske rezimu. Na dolasku u Pariz svi ce da dobiju dva paradajza dve babure ,parce leba kilu vinjaka i 20 evra. Viv la liberte, egalite ,fraternite.

makro
Gost
makro

MaCabron.

Perun
Gost
Perun

Vojniku je izgleda svejedno na koga puca ,vazno je da se puca i ubija..Ali Ratniku nije i nece …Ima neki drze do sebe i kako narod kaze do Cojstva i Junastva…

IVE iz pecalbe
Gost
IVE iz pecalbe

Evo citam na jednom poralu kako je mnogo policajaca od Nove Godine izvrsilo samoubistvo, jer nisu mogli podnjeti da primjenjuju silu rema vlastitom narodu. A ovima koji se jos nisu ubili francuzi klicu da se ubju, ja mislim da bi se i oni ubili ali nemogu sami pa im treba pomoci.

Nostromo
Gost
Nostromo

Hrvatski policajci su se bolje dosijetili daju otkaz u policiji pa u Njemacku ii Irsku, i vise nemraju koristiti sredstva prisile protv naroda po naputku resornog ministra.

maliboro
Gost
maliboro

Ne boj se dosta će njih ostati koji će sa guštom pendrecima Hrvatima brojiti rebra i ravnati bubrege, uostalom kaj misliš za kaj imaju profesionalnu vojsku?

Lucija
Gost
Lucija

Izgleda da ‘žuti prsluci’ imaju sličan stav o vatri u Notre damu kao Rudanica…razbjesnilo ih je što se za dva dana skupilo više od milijarde, a nanjih nitko ne obraća pažnju….ni Mikron nije održao govor koji je trebao, odnosno obraćanje ‘žutim prslucima’…odgođeno za četvrtak ?

DažBog
Gost
DažBog

Gdje ce im drzati govor? U zatvorima ili bolnicama?

Zvrk
Gost
Zvrk

Onda, gdje je onaj komentator koji je najavljivao eskalaciju prosvjeda u proljeće? Stiglo je proljeće, a eskaliralo je samo ponašanje žandarmerije.

maliboro
Gost
maliboro

Mi more neko reći gdje se na karti Rusije nalazi ta Francuska, gdje je točno ta Ruska rebublika?

maliboro
Gost
maliboro

Vidiš ja zbilja ne znam kaj je tom Putinu?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik