fbpx

Lavrov primjećuje napredak u rusko-venecuelanskoj saradnji u oblasti energetike i vojske

Lavrov o rusko-venecuelanskoj saradnji

Rusija pozdravlja nedavne sporazume između venecuelanske vlade i opozicije o borbi protiv pandemije COVID-19, rekao je ruski visoki diplomata svom venecuelanskom kolegi.

Rusko-venecuelanska energetska i vojno-tehnička saradnja razvijaju se, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov tokom sastanka sa venecuelanskim ministrom spoljnih poslova Jorgeom Arreazom u srijedu.

“Venecuela je prijatelj na koga možemo računati u Latinskoj Americi i na međunarodnoj sceni. Cijenimo naše strateško partnerstvo razvijeno na osnovu sporazuma između predsjednika Rusije i Venecuele, Vladimira Putina i Nicolasa Madura. Naši bilateralni odnosi napreduju u sferama kao što su energija, industrija, poljoprivreda, visoka tehnologija, farmacija i vojno-tehnička saradnja”, rekao je.

U martu 2020. godine Rosneft je najavio da će prekinuti svoju aktivnost u Venecueli, prodajući svu imovinu. Kompanija Roszarubezhneft u vlasništvu Rusije preuzela je svu imovinu Rosneft-a u Venecueli, uključujući akcije u Petromonagas-u, Petroperija-i, Boqueron-u, Petromiranda-i i Petrovictoria-i.

Službeni sporazumi Caracasa sa opozicijom u vezi pandemije

Rusija pozdravlja nedavne sporazume između venecuelanske vlade i opozicije o borbi protiv pandemije COVID-19, rekao je ruski visoki diplomata svom venecuelanskom kolegi.

“Podržavamo poziciju predsjednika Venecuele Nicolasa Madura i njegove vlade koja ima za cilj da razvija nacionalni dijalog sa opozicijom. Pozdravljamo nedavno potpisane sporazume sa članovima opozicije o borbi protiv koronavirusne infekcije, sporazume koji su postignuti u saradnji sa Panaameričkom zdravstvenom organizacijom “, rekao je.

Lavrov je primijetio da Venecuela čini dio onih država koje su “oslonac za suzbijanje pokušaja da se region povuče u 19. vijek i nametne Monroe doktrina”.

“Mi snažno podržavamo vašu posvećenost u borbi protiv stranog diktata i bilo kakvih pokušaja grubog uplitanja u unutrašnje stvari suverene države, suprotstavljajući se svim pokušajima prisilne promjene režima”, dodao je ministar spoljnih poslova.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
7 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Tvingo
Gost
Tvingo
3 mjeseci prije

Baš sam danas u ruskoj blogosferi čuo kako se u Venezueli gradi vojna baza za svrhe ruske ratne mornarice , ako neko zna nešto oko toga ja bih molio za koju reč ….

ruska dijaspora u Venecueli
Gost
ruska dijaspora u Venecueli
3 mjeseci prije

Moskva mora pozvati rusku dijasporu da se vrati u moskvu …

Glas razuma
Gost
Glas razuma
3 mjeseci prije

Baza je vec izgradjena i tamo je vec stacionirano super mocno tajno putinovo oruzje buducnosti koje je izazvalo ocaj, sok i nevjericu,strah i paniku u NATO-u.
Dakle radi se o super parobrodu, odnosno nosacu aviona klase admiral kuznjevoc koji je u zavrsnoj fazi modernizacije,zidaju mu novi dimnjak i kad utovare ugljen,biti ce spreman za isplovljavanje.
Drugo najmocnije Putinovo super tajno oruzje jest kursk ,podmornica koja je sama sebe torpedirala i potopila,nakon sto je potonula na dno,rusi nisu mogli doci do nje, jer je bilo nemirno more, umrlo je oko 180 mornara.Na kraju cijele price, dosla je jedna trula zapadna tvrtka i kompletnu podmornicu podigla sa dna mora i od teglila u rezaliste.

Gledamokosebe
Gost
Gledamokosebe
2 mjeseci prije

108 mornara…

Aramco
Gost
Aramco
3 mjeseci prije

Ma ne diraj ti energetiku …

Max
Member
Max
3 mjeseci prije

Naravno da je takva suradnja svrsishodna i korisna. Ona Venezueli koja je izložena barbarskim prijetnjama sankcijama omogućava opstanak ,, a i Rusiji itekako dobro dođe zbog strateške protuteže.

A nije istina
Gost
A nije istina
3 mjeseci prije

youtube.com/watch?v=v_cPITfutOI

POVEZANE VIJESTI

Izbornik
7
0
()
x