Lavrov: Zapad je opsjednut zadaćom da se proširi na Balkan

Sergej Lavrov
24 komentara

SAD i vodeće zemlje Europske unije su opsjednuti sa zadaćom da se prošire na Balkan, izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov na tiskovnoj konferenciji sa slovačkim kolegom Miroslavom Lajčakom .

Sergej Lavrov je uvjeren da Europska unija u vezi s tim ima odgovarajuće planove, te da o tome pregovara sa Srbijom, Kosovom, Makedonijom i Crnom Gorom.

“Nemamo ništa protiv činjenice da te zemlje postanu dio europske ekonomske integracije. Nemamo i ne možemo imati. Naravno, to geografski uključuje zajedničke ekonomske mehanizme, tržište i zajednički ekonomski prostor. Mi se samo nadamo i da će se jednoga dana taj ekonomski prostor uskladiti i s ostatkom euroazijskog kontinenta”,  rekao je Lavrov.

Međutim, pristupanje Crne Gore u NATO je isključivo geopolitički projekt, koji neće ojačati sigurnosti Sjevernoatlantskog saveza i dovest će do dodatnih troškova za njegove ostale članove.

“Sigurnost Crne Gore je ovdje nevažno pitanje, jer Crna Gora nikome ne prijeti i njoj nitko ne prijeti”, rekao je Lavrov.

balkanproširenje
Pretplatiti se
Obavijesti o
24 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Antonio
6 godine prije

Zapad se ne siri na Balkanu. Zapad mrcvari Balkan. Zapad pravi da Balkan bude eksperimentalno mesto za svoje ciljeve.
Ali mislim da Lavrov to zna, samo je koristio diplomatski jezik. Dali ga razumemo mi na Balkanu?

duvu
6 godine prije

tko je taj hebeni zapad?

CDNVS
6 godine prije

Žao mi je što to moram da kažem, posebno što i sam živim na tom Balkanu, ali svako ko ima i trunku mozga zna da nama ovde predstoji još jedan ciklus ratova, gde bi se najzad neke iole održive granice formirale, što do sada nikada onima koji odlučuju na najvišim nivoima i nije bio cilj…. U 99% slučajeva granice se NE menjaju mirnim putem, a posebno ne ovde. Tako da – jebi ga. A o Evropi mogu samo u prošlom vremenu.

davor
6 godine prije

Zapad reketari Balkan

subaru
6 godine prije

Ciovehabije napali u Teheranu.

Mak
6 godine prije

Dok su razbijali Jugoslaviju, uz svesrdnu pomoc domacih nacista, sovinista, neuspjelih politicara i generala vi ste igrali kazacok, dok su bombardovali SRJ i dalje ste igrali! Dok prijeti islamizacija , stvaranje uslova u Evropi kao na Bliskom Istoku i dalje igrate kazacok samo sto su vam se pridruzili i frau Merkel i ostali, kad budete imali sa zapada teroriste kao sad naciste u Ukrajini doci ce vam na naplatu izigravanje odgovornosti i brige!

Vlast i Mir
6 godine prije

A vi kao niste. Ma idi begaj bre larvo jedna.

Petar, Split
6 godine prije

Nesposobnost drzava i vlada bivsih republika SFRJ dovela je do toga da su novonastale drzave neuredjene, gospodarski unistene mafijaskim vladama i svi se nadaju da ce se spasiti ulaskom u EU, dobro, neki red postoji u EU ali Balkan je emitivno podrucje za imigraciju u EU, zasto…pa zbog drzava koje propadaju radi njihovih vlada, ljudi bjeze a pomaze im i to sta u EU nedostaje radne snage, natalitet konstantno u padu itd…. Jednostavno, Balkan mrcvari sam sebe, balkanske vlade mrcvare svoje narode.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI