Instagram cenzori tvrde da je Bidenov Zakon o obračun s kriminalom iz 1994. doveo do ”masovnog zatvaranja” crnih Amerikanaca

Obrisani post na Instagramu
6 komentara

Instagram je aktivno cenzurirao meme o zakonodavnom dosjeu novoizabranog predsjednika Joea Bidena, nakon što je isti označen kao “lažna” objava umjetnika koji povezuje Zakon o obračun s kriminalom bivšeg senatora iz 1994. godine s masovnim zatvaranjem crnih Amerikanaca.

Politički meme, kojeg je u srijedu prenio Brad Troemel, prikazuje staru fotografiju Bidena i tadašnjeg predsjednika Billa Clintona, s natpisom koji glasi: “Pronađite nekoga tko vas gleda onako kako je Biden gledao Clintona nakon što je Clinton potpisao Bidenov Zakon o obračunu s kriminalom u zakon. Nastupa vrijeme masovnog zatvaranja crnih Amerikanaca.”

Platforma u vlasništvu Facebooka brzo je označila Troemelovu sliku kao “lažne informacije”. Instagram je također citirao “neovisne provjeravatelje činjenica” iz USA Today, koji očito “kažu kako ove informacije zapravo nemaju nikakvu osnovu.” Stoga, prije nego što mogu pogledati sliku, platforma od korisnika zahtijeva da prvo pročitaju izjavu o odricanju odgovornosti koja vodi do članka USA Today, koji navodno opovrgava tvrdnju da je Zakon o obračun s kriminalom iz 1994. godine doveo do masovnog zatvaranja crnih Amerikanaca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brad Troemel (@bradtroemel)

Takozvana “provjera činjenica”, koju je napisao Doug Stanglin i koja je objavljena u srpnju, tvrdi da je, iako je Zakon o kriminalu “skup nasilnih mjera za borbu protiv kriminala”, masovno zatvaranje je zapravo počelo “1960-ih” i da nije rasni fenomen.

Troemelovu interakciju s Instagramom bilo je lako provjeriti, jer platforma još uvijek gotovo odmah stavlja naljepnicu “lažne informacije” na novo-učitane slike.

Ipak, čini se da se analiza USA Today suočava s procjenama i ljevice i nekih konzervativnih pristaša reforme kaznenog pravosuđa.

Pitanje je na kraju otvoreno za raspravu, a neki kritičari kažu da je Zakon o kriminalu masovno pridonio masovnom zatvaranju, dok se drugi nisu s time složili, rekavši da je jednostavno pogoršao postojeći trend.

Instagramov potez, međutim, uglavnom se doživljavao kao pretjerano zaštitnički nastrojen prema Bidenu, a neki su ga čak i nazivali političkom cenzurom.

Glasnogovornica Facebooka Stephanie Otway rekla je za New York Post, da Instagram neće prestati označavati meme koji se odnosi na Bidena kao štetan, sve dok “partneri za provjeru činjenica” na platformi smatraju da je to ispravan potez. The Post je rekao za provjeru činjenica da je “vrlo sumnjiva.”

Nakon što je njegova objava označena, Troemel je ažurirao svoju biografiju na Instagramu rekavši da je “trenutno stavljen na ”crvenu listu” zbog kritiziranja Joea Bidena.”

U listopadu je i sam Biden priznao da je bila “pogreška” što je podržao taj zakon, nakon što se suočio s obnovljenim kritikama zbog njegovih utjecaja. Kasnije je ponovio svoje mišljenje tijekom završne predsjedničke rasprave koju je vodio protiv Donalda Trumpa.

instagramjoe biden
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dumanl
3 godine prije

To je istina! Njegovih zakonom su poslani u zatvor, masovno, obojeni stanovnici, ali Ljigavom Joe je morao biti nagradjen, za sve poteze u svom bjednom politickom djelova nju.

Buco
3 godine prije

Nisam znao da je Biden imao fudbalerku, i to do 94.

057
3 godine prije

Pito sam se kad če taj članak.

Istranko
3 godine prije

J.V., ovaj tvoj naslov je u potpunosti suprotan sa cijelim tekstom članka, molim te pročitaj kako ti glasi naslov…

“Instagram cenzori tvrde da je Bidenov Zakon o obračun s kriminalom iz 1994. doveo do ”masovnog zatvaranja” crnih Amerikanaca”

A trebao bi glasiti:

“Instagram cenzori tvrde da Bidenov Zakon o obračun s kriminalom iz 1994. nije doveo do ”masovnog zatvaranja” crnih Amerikanaca”

3 godine prije zadnji put uredio Istranko
Bil gejcov cip
3 godine prije

Bajden je azdaja ili guster,jede malu decu.

Gledao sam na ju tjubu

3 godine prije zadnji put uredio Bil gejcov cip
© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI