Lider „Proud Boys“ osuđen na zatvor zbog spaljivanja BLM transparenta u Washingtonu i posjedovanja šaržera

Enrique Tarrio Porud Boys
18 komentara

Vođa grupe „Proud Boys“ Enrique Tarrio osuđen je na ukupno 300 dana zatvora zbog donošenja napunjenih šaržera za puške u Washington, DC i paljenja transparenta Black Lives Matter ispred crkve.

Tarrio je dobio 240 dana zatvora – od kojih je 90 uslovno – i kaznu za nezakonito posjedovanje šaržera, i još 60 dana za uništavanje transparenta. Sudija Harold L. Cushenberry Jr. iz Višeg suda u DC izrekao je kaznu u ponedjeljak.

Očekuje se da će se on prijaviti u isti zatvor u DC u kojem se trenutno nalaze stotine ljudi optuženih za nerede 6. januara na američkom Kapitolu.

“Ovaj sud mora poštovati pravo svakog građanina da se mirno okupi, protestuje i iznese svoje mišljenje o problemima”, rekao je Cushenberry prilikom izricanja presude, prenosi CNN.

„Ali ponašanje gospodina Tarria u ovim krivičnim predmetima ne opravdava nijednu od ovih demokratskih vrijednosti. Umjesto toga, g. Tarrio ih je izdao.”

Tarrio je “jasno, namjerno i ponosno prešao granicu između mirnih protesta i okupljanja i opasnog i potencijalno nasilnog kriminalnog ponašanja”, dodao je sudija.

Predsjedavajući “Proud Boys” zapravo nije bio u DC 6. januara. Uhapšen je dan ranije – kada je policija pronašla šaržere u njegovom vlasništvu – zbog navodnog “zločina iz mržnje” paljenja transparenta tokom demonstracija u decembru, i naređeno mu je da napusti grad.

Na izricanju presude u ponedjeljak, pastor crkve iz koje je Tarrio uzeo transparent Black Lives Matter rekao je da je njegovo spaljivanje „izazvalo osjećaj povrijeđenosti, bijesa, zbunjenosti“.

“Napravio sam ozbiljnu grešku”, rekao je Tarrio sudiji nakon tog svedočenja, dodajući da bi se “volio ozbiljno izviniti” za svoje postupke, opisavši ih kao “pogrešne”.

To je bila velika promjena u odnosu na njegove izjave u decembru, kada je priznao da je odgovoran za spaljivanje transparenta. Rekao je da to nije učinio iz mržnje, već “iz ljubavi”, nazvavši BLM “rasističkim pokretom koji teroriše građane ove zemlje”.

Enrique TarrioProud Boyszatvor
Pretplatiti se
Obavijesti o
18 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
2 godine prije

Ne Zelim ulaziti u detalje ali BLM je zbilja pokret koji terorizira obicne gradjane,posebno vlasnike malih obrta.u biti,prvi na udaru su im siromašniji kvartovi i to objasnjava zasho se tom pokretu,kao i antifa smecu,najviše protive obicni crnci,azijati,latinosi..hvala.

tuf
2 godine prije

Rusija da zna trolati sada bi na sva zvona tražila puštanje ovog političkog zatvorenika u SAD-u. Zabrana spaljivanja terorističke zastave je čin koji bismo očekivali od aktualne afganistanske administracije, svakako ne od predstavnika Land of the Free ™.
P.S. Samo u Kenoshi su BLM-ovci uzrokovali štetu u desecima milijuna dolara i trajno zatvaranje više od 40 firmi dok ih je vodstvo ‘Demokrata’ podržavalo – a sve utemeljeno na lažnom slučaju policijskog nasilja.

gostgost
2 godine prije

Za ovog tipa se prečesto spominje da je doušnik FBI-a. Jako smrdi na produžetak kampanje razbijanja alt-right pokreta u Americi.

Beonski Bit
2 godine prije

A šta je s PLM Palestinian Lives Matter?
E kad njih ne financira smeće soroš, još jedan jevrej, u pi*** materinu svugdje oni

2 godine prije

“Napravio sam ozbiljnu grešku”, rekao je Tarrio sudiji nakon tog svedočenja, dodajući da bi se “volio ozbiljno izviniti” za svoje postupke, opisavši ih kao “pogrešne”.
Proud boy????
Proud my dick!

Čudan lik
2 godine prije

Je li ovo vijest iz iste one Amerike u kojoj su teroristi BLM-a i Antife palili Američke i sve druge zastave, pokrali i potom zapalili desetke tisuća obrta, premlaćivali obične nedužne ljude na ulici, proglasili autonomne oblasti i time pljunuli na Ustav i sve zakone u Americi, neovlašteno ulazili na privatne posjede, protuustavno osnivali naoružane milicije automatskim oružjem, palili automobile običnih građana, ubijali obične građane, uništavali kulturne znamenitosti,…???
Prema mišljenju ovog suca – maloumnika to su sve bili mirni prosvjedi građana???
Vidite li sada da su zakoni skrojeni samo za sirotinju?
Upamtite to dobro, trebati će vam za vremena koja dolaze.

2 godine prije

Pametnom dosta :
comment image

Praetorian
2 godine prije

Zasto bi ta teroristicka bagra imala zastavu koju se ne bi smjelo paliti? Po cemu je ta gamad zastocena?

Davidschwartz
2 godine prije

A kad crnci, Blm, Antife i gejevi spale, unište i propucaju pola grada, to je ok? Da, tada političari i mediji doslovno vele da je to samo “mirni prosvjed”… Nakot sotonski.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI