fbpx

Lugansk: NATO instruktori u Ukrajinu dolaze kao ”turisti”

donbas

Instruktori NATO pakta dolaze u Ukrajinu kao ”turisti”, a zadaća im je obučavati ukrajinske sabotere za buduće misije u Donbasu, izjavio je načelnik Ministarstva sigurnosti samoproglašene Luganske Narodne Republike, Leonid Pasečnik.

Pasečnik je izvijestio kako je na temelju provedenih istraživanja utvrđeno da su američki građanin, pukovnik američke vojske Sion Walker, sa skupinom njegovih podređenih došao u Ukrajinu. Oni u zemlju nisu ušli u sklopu bilateralne misije ili dogovora Kijeva s pentagonom, nego kao ”turisti” i vode tečajeve za profesionalnu obuku ukrajinskih sabotera u pokrajini Dnjepar.

Ovi su dodatni dokazi, uz velike zalihe oružja iz Washingtona, da NATO već radi na pružanju pomoći ukrajinskim vojnicima i da se uskoro mogu očekivati ofenzive na širokoj skali protiv pokrajina u Donbasu koje su jednostrano proglasile neovisnost od Ukrajine.

Leonid Pasečnik je rekao kako je ovaj čin očigledno kršenje Sporazuma iz Minska od strane vlade u Kijevu.

Ukrajina od travnja 2014. godine vodi vojne operacije u različitim dijelovima regije Donjeck i Lugansk, gdje su, kao odgovor na državni udar u Kijevu, stvorene narodne republike.

Politika Kijeva, od osnutka nacionalističke i neonacističke hunte, je snažno antiruska, zbog čega je pogođena ruska manjina i Ukrajinci ruskog govornog područja koji na istoku zemlje čine većinu stanovništva. Oni se čvrsto zalažu za široku autonomiju i očuvanje vlastite kulture, čemu se protivi korumpirana vlada u Kijevu, koju u Donbasu smatraju marionetom   Washingtona.

Sporazumi iz Minska se potpisani u rujnu 2014. i veljači 2015. Godine čime su se postavili temelji političkom rješenju sukoba, ali još uvijek nisu doveli do prestanka nasilja. UN procjenjuje da je službeno poginulo više od 10 200 ljudi, a oko 23 000 ih je ranjeno.

Eskalaciju sukoba u Donbasu i ofenzivu na široj skali koju namjerava pokrenuti Kijev predviđaju ne samo u Donjecku i Lugansku, nego i analitičari i komentatori koji podržavaju prozapadnu politiku Kijeva. Naime, Kijev trenutno potresaju nemiri i sukobi s policijom, a iza svega, navodno, stoje Mihail Saakašvili i Julija Timošenko. Na njihovu stranu su stali bivši pripadnici nekih od neonacističkih bojni Desnog sektora, kao Semon Semenčenko i njegova bojna ”Donbas”, koji traže odlazak Porošenka i njegove vlade.

U Kijevu su podignuti šatori u kojima noću  zna biti oko par stotina ljudi, a tijekom dana njihova brojka poraste na nekoliko tisuća. U atmosferi predstojećeg novog ”Maidana”, za Petra Porošenka je najbolja opcija da se ponovno aktivira sukob na istoku zemlje, čime će odvući pozornosti javnosti i najradikalnije elemente poslati u borbi protiv ”neprijatelja”.

0 0
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
17 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
čokolino
Gost
čokolino
3 godine prije

Bože sačuvaj nas ove vrste turizma i turista………
Ima li Logično kakav logičan komentar o ovome:
http://www.dw.com/de/bye-nato-kommt-eine-europ%C3%A4ische-verteidigungsunion/a-40921098

Pitalac
Gost
Pitalac
3 godine prije

DW ne vrijedi komentirati. Steta gubiti vrijeme.

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije

Vrijedi li obraditi Jugoslava Petrusica?

logo
Gost
logo
3 godine prije

sinisa nema sanse ne sanjaj otvorenih ociju

Sinisa
Gost
Sinisa
3 godine prije

Haxa nema sna, samo pitam za misljenje.

rodoljub
Gost
rodoljub
3 godine prije

Najnovija izjava predsednika Putina u Sociju : “Rusija nece dozvoliti jugoslovenski scenario u Donbasu” . Sve jasno .

Hari1
Gost
Hari1
3 godine prije

Znači ako neki budući referendumi u Donbasu rezultiraju odlukom o odvajanju od Rusije, on ih neće pokušati vojno spriječiti? 😉

rodoljub
Gost
rodoljub
3 godine prije

@Hari1 . Mudroseri se mogu sprdati , a pametni znaju sta to znaci .

mars
Gost
mars
3 godine prije

Šatori u Kijevu? Eto pokazatelja kako se ne mora imati more, sunce, obale i plaže, da bi se turizam počeo razvijati. Naravno, prvo se počinje sa kamping turizmom gdje su početni gosti – instruktori, pardon, turisti nižeg ranga, ali će ubrzo uslijediti razvoj privatnog smještaja, a zatim i holelskih kapaciteta sa raznim brojem zvjezdica, koji će privući i instruktore, – ama šta mi je, – turiste višeg i najvišeg ranga na sveopštu radost tamošnjih turističkih organizacija i njihovih vlasnika, a ponajviše međunarodnih ulagača koji ne štede pare za uspješan razvoj istog

Andrej
Gost
Andrej
3 godine prije

Upravo tako, a spomenuti razvoj turističke ponude učestalo će pratiti vatromet velikog kalibra.

mars
Gost
mars
3 godine prije

@ Andrej – je.iga, šta je dobra zabava bez dobrog vatrometa? Valja osmisliti sadržaje i konstantno ih usavršavati, jer je u toj branši velika konkurencija u svijetu, pa na vatromet treba gledati kao na samo jedan u nizu sadržaja, za kojim će slijediti i mnogi drugi već oprobani, ali i neoprobani i novosmišljeni za koje mi još nismo ni čuli, a sve u cilju poboljšanja turističke ponude.

elijah magnier
Gost
elijah magnier
3 godine prije

Vatromet veliko kalibra ili vatromet velikog Kalibra?Nije isto.

elijah magnier
Gost
elijah magnier
3 godine prije

Šatori u Kijevu? Slijedeće na redu su plinske boce,janjetina,brlja a nakon
toga Glogoški u prvoj fili,a iza njega mrcina Klemmpo i ostali grubijani u
drugoj.Ostale im jajca na ratištu.Veliki junaci,kad dođu do velike love-izgube
muda/ ako su ih uopće ikad i imali.Obraz nikad nisu ni imali.

jandrosakis
Gost
jandrosakis
3 godine prije

Ti to o onim zvjezdicama na epoletama ili….

Adriana
Gost
Adriana
3 godine prije

Ukrajina je skoro pa disfunkcionalna država (nije jedina u Europi). Poslije slijedećeg, vrlo vjerojatnog, vojnog poraza, prestat će funkcionirati kao država u ovom svom centraliziranom obliku.

veljko
Gost
veljko
3 godine prije

neće biti novih Maidana, to su protesti vezani za povlačenje nekih teritorijalnih bataljona sa prve crte u rezervu u istočnoj Ukrajini a neki politčari to pokušavaju iskoristiti za svoje ciljeve ali to su minorne stvari, NATO drži stvari pod kontrolom, u Kijevu je obavještajno-informacijski centar NATO-a koji broji oko 50 časnika i koji usmjerava aktivnosti svih ukrajinskih sigurnosnih službi a na terenu NATO obavještajci i operativci američkih i britanskih specijalnih jedinica nadziru situaciju u Ukrajini i prema granici Novorusije i Rusije

Ive
Gost
Ive
3 godine prije

A zar je u ratu za razbijanje YU bilo bitno drugacije?

POVEZANE VIJESTI

Izbornik