Macronov ministar koji je izbacio rodnu ideologiju iz škola, izbacuje i mobilne telefone

Jean-Michel Blanquer
33 komentara

Ministar obrazovanja Francuske Jean-Michel Blanquer, najavio je zabranu korištenje mobilnih telefona u svim školama već od 2018. godine.

“Ubrzano radimo na ovom problemu, te načinu kako zabraniti korištenje telefona”, izjavio je Jean-Michel Blanquer. Ministar je također pokrenuo pitanje nošenje uniformi u školama, te najavio da će to biti moguće ali uz odobrenje svake škole.

Često se u narodu kaže: “daj osobi vlast, pa ćeš vidjeti njeno pravo lice”. U većini slučajeva stvari krenu naopako. Dobar postane loš, a oni koji su vjerovali u slatke riječi budu razočarani.

Ipak u slučaju ministara Jean-Michel Blanquera izuzetak je potvrdio pravilo. Radi se o ministru koji čini vrlo dobre poteze. Ministar je jasan u svojim stavovima koji se sve više dopadaju svim građanima Republike Francuske. Po njemu škola služi za naučiti čitati, pisati, računati i respektirati druge, a ne za širenje ideologija koje stvaraju sukobe u društvu.

“Dijete koje je naučilo respektirati druge, respektirat će svakoga”, izjavio je Jean-Michel Blanquer.

“U obrazovanje djece treba uključiti roditelje koji će zajedno sa školom, usaditi djeci prave vrijednosti koje su izgubljene”, nastavlja Blanquer.

Jean-Michel Blanquer ne želi dozvoliti pristup udrugama koje šire ideologije u školske klupe, jer iskustvo iz vremena Hollandove vlada pokazuje da je pokušaj odvajanja roditelje od obrazovanja djece bila velika greška, koju ministar želi ispraviti.

Redakcija portala Logično mu želi puno sreće.

Jean-Michel Blanquermobilni telefoniZabrana
Pretplatiti se
Obavijesti o
33 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
aleksandar
6 godine prije

bas me zanima… cudi me da se ovo dogodilo u Macronovoj vladi

Janez
6 godine prije

Sad su telefoni pametniji i …

Hari1
6 godine prije

“najavio je zabranu korištenje mobilnih telefona u svim školama ” – Najjednostavnije je zabraniti, korisnije bi bilo naučiti se kontrolirati poriv za korištenjem mobitela za vrijeme nastave. “pokrenuo pitanje nošenje uniformi u školama” – Školsko uniformiranje ne pridonosi razvoju individualnosti, nego mentalitetu državnih službenika. “Po njemu škola služi za naučiti čitati, pisati, računati i respektirati druge, a ne za širenje ideologija koje stvaraju sukobe u društvu.” – Državna škola obično služi za promociju državne ideologije i propagande, što očito nije respektiranje drugih, niti širenje neke ideologije nesukobljavanja. Sukobi nisu problem, nego način razrješavanja sukoba. “U obrazovanje djece treba uključiti roditelje koji će zajedno sa školom, usaditi djeci prave vrijednosti koje su izgubljene” – Roditelji su primarni, škola je sekundarna, a ne obrnuto. Današnje sekularne škole ne poznaju prave vrijednosti, nego svoje promovirane vrijednosti temelje na kombinaciji državne propagande i znanosti, koja po definiciji ne može znati što su to prave… Čitaj više »

Osoba C
6 godine prije

Ovoga hitno klonirati. Ako se već ne može uzeti pelcer za presaditi.

koks
6 godine prije

Pozdravljan neke inicijative ovog ministra, za mobitele bas i nisan siguran triba li ih zabraniti, al ukljuciti roditelje definitivno da!
Zemljak, bome si me nasmija sa pelcerima, kladin se da si jak u poljoprivredi, mozda u donjem polju….ili smilje u nekom samlivenom kršu….

koks
6 godine prije

Bit ce nesto od tebe, kad sve ode u krasni ku***, novce nes moci glođat, a bome kumpir, pomidoru, papriku…itekako oces!
p.s. od smilja odustani, mnogi su popusili!

Ivanka Marković
6 godine prije

Neka naši koji su uključeni u izradu kurikuluma pročitaju i preuzmu nešto od pametnijeg.

victory
6 godine prije

nije bit nešto zabraniti te prisilno odvraćati ljude od istog, pogotovo ako je to tehnologija, koja se svakako može iskoristiti u obrazovne svrhe. Problem je što ovaj gospodin nije sposoban to uvidjeti niti isto provesti te samo bulazni ko i gazda mu Macron.

Iva
6 godine prije

Zasto mu ovaj portal cestita? Wtf

fakebild
6 godine prije

ma da, pojaviti ce se neka sobarica hotela i vristati da ju je pokusao silovati prije 26g i ode on

čitatelj portala
6 godine prije

Bravo za francuskog ministra obrazovanja.
Puno sreće, ministre.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI