fbpx

Macronov ministar koji je izbacio rodnu ideologiju iz škola, izbacuje i mobilne telefone

Jean-Michel Blanquer

Ministar obrazovanja Francuske Jean-Michel Blanquer, najavio je zabranu korištenje mobilnih telefona u svim školama već od 2018. godine.

“Ubrzano radimo na ovom problemu, te načinu kako zabraniti korištenje telefona”, izjavio je Jean-Michel Blanquer. Ministar je također pokrenuo pitanje nošenje uniformi u školama, te najavio da će to biti moguće ali uz odobrenje svake škole.

Često se u narodu kaže: “daj osobi vlast, pa ćeš vidjeti njeno pravo lice”. U većini slučajeva stvari krenu naopako. Dobar postane loš, a oni koji su vjerovali u slatke riječi budu razočarani.

Ipak u slučaju ministara Jean-Michel Blanquera izuzetak je potvrdio pravilo. Radi se o ministru koji čini vrlo dobre poteze. Ministar je jasan u svojim stavovima koji se sve više dopadaju svim građanima Republike Francuske. Po njemu škola služi za naučiti čitati, pisati, računati i respektirati druge, a ne za širenje ideologija koje stvaraju sukobe u društvu.

“Dijete koje je naučilo respektirati druge, respektirat će svakoga”, izjavio je Jean-Michel Blanquer.

“U obrazovanje djece treba uključiti roditelje koji će zajedno sa školom, usaditi djeci prave vrijednosti koje su izgubljene”, nastavlja Blanquer.

Jean-Michel Blanquer ne želi dozvoliti pristup udrugama koje šire ideologije u školske klupe, jer iskustvo iz vremena Hollandove vlada pokazuje da je pokušaj odvajanja roditelje od obrazovanja djece bila velika greška, koju ministar želi ispraviti.

Redakcija portala Logično mu želi puno sreće.

0 0 vote
Ocijenite članak
Pretplati se
Obavijest
guest
33 Comments
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
aleksandar
Gost
aleksandar
3 godine prije

bas me zanima… cudi me da se ovo dogodilo u Macronovoj vladi

Janez
Gost
Janez
3 godine prije

Sad su telefoni pametniji i …

Hari1
Gost
Hari1
3 godine prije

“najavio je zabranu korištenje mobilnih telefona u svim školama ” – Najjednostavnije je zabraniti, korisnije bi bilo naučiti se kontrolirati poriv za korištenjem mobitela za vrijeme nastave.

“pokrenuo pitanje nošenje uniformi u školama” – Školsko uniformiranje ne pridonosi razvoju individualnosti, nego mentalitetu državnih službenika.

“Po njemu škola služi za naučiti čitati, pisati, računati i respektirati druge, a ne za širenje ideologija koje stvaraju sukobe u društvu.” – Državna škola obično služi za promociju državne ideologije i propagande, što očito nije respektiranje drugih, niti širenje neke ideologije nesukobljavanja. Sukobi nisu problem, nego način razrješavanja sukoba.

“U obrazovanje djece treba uključiti roditelje koji će zajedno sa školom, usaditi djeci prave vrijednosti koje su izgubljene” – Roditelji su primarni, škola je sekundarna, a ne obrnuto. Današnje sekularne škole ne poznaju prave vrijednosti, nego svoje promovirane vrijednosti temelje na kombinaciji državne propagande i znanosti, koja po definiciji ne može znati što su to prave vrijednosti, nego samo može teoretizirati o njima. Prave vrijednosti nisu izgubljene nego su zanemarene.

“ne želi dozvoliti pristup udrugama koje šire ideologije u školske klupe” – Nema potrebe, kad je njegova ideologija već usklađena/harmonizirana sa onim što promoviraju udruge u službi globalističkih elita.

Bashar
Gost
Bashar
3 godine prije
Reply to  Hari1

Hari, ne slažem se sa većinom tvog mišljenja, ali da sada ne nabrajam. Iz kog vremena si ti došao?

fakebild
Gost
fakebild
3 godine prije
Reply to  Hari1

jako dobro

Pero
Gost
Pero
3 godine prije
Reply to  Hari1

Iz prve ruke mogu reci da uniforme nemaju smisla. Djeca itekako znaju tko ima vise, a tko manje novaca.

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije

Ovoga hitno klonirati. Ako se već ne može uzeti pelcer za presaditi.

koks
Gost
koks
3 godine prije

Pozdravljan neke inicijative ovog ministra, za mobitele bas i nisan siguran triba li ih zabraniti, al ukljuciti roditelje definitivno da!
Zemljak, bome si me nasmija sa pelcerima, kladin se da si jak u poljoprivredi, mozda u donjem polju….ili smilje u nekom samlivenom kršu….

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije
Reply to  koks

Učim brale, učim…..

koks
Gost
koks
3 godine prije

Bit ce nesto od tebe, kad sve ode u krasni ku***, novce nes moci glođat, a bome kumpir, pomidoru, papriku…itekako oces!
p.s. od smilja odustani, mnogi su popusili!

Osoba C
Gost
Osoba C
3 godine prije
Reply to  koks

🙂

Ivanka Marković
Gost
Ivanka Marković
3 godine prije

Neka naši koji su uključeni u izradu kurikuluma pročitaju i preuzmu nešto od pametnijeg.

ime
Gost
ime
3 godine prije

joka i kompanija? pa znanje počinje s njima. do sada je bio mrak.

victory
Gost
victory
3 godine prije

nije bit nešto zabraniti te prisilno odvraćati ljude od istog, pogotovo ako je to tehnologija, koja se svakako može iskoristiti u obrazovne svrhe. Problem je što ovaj gospodin nije sposoban to uvidjeti niti isto provesti te samo bulazni ko i gazda mu Macron.

Zoran
Gost
Zoran
3 godine prije
Reply to  victory

Nemoj tako-pa babojebac je legalizovao pedofiliju u fraMcuskoj-a time i u celoj EU !!!

victory
Gost
victory
3 godine prije
Reply to  Zoran

Nije li to malo pretjerana izjava koja ima odlike žutila.

GER
Gost
GER
3 godine prije
Reply to  victory

Victory, već tvoje ime govori o tvojoj “skromnosti”. Kada dodamo izjavu “ovaj gospodin nije sposoban” onda je krug zatvoren. 🙂 Govoriš “nije sposoban” za osobu koja je bila na najvišim pozicijama visokog obrazovanja u Francuskoj. Tko zna iz koje si vuko*ebine izašao da tako nešto možeš izjaviti?

victory
Gost
victory
3 godine prije
Reply to  GER

Prvo, ne želim se spuštati na tvoj nivo tako da te vrijeđam na osobnoj razini, što dakako ne govori o nekom tvojem bajnom “porijeklu”.
Drugo, dao sam dobar argument zašto je odluka druga ministra kontraproduktivna, što ti nisi uspio izložiti
Treće, osoba unatoč dobrom obrazovanju ne mora biti sposobna za zadaću potonjeg gospodina
Četvrto (nastavak na treće), Martin Schultz je osoba koja nije položila završnu srednjoškolsku maturu, propali nogometaš te usto liječeni alkoholičar, ipak kotira na znatno višoj političkoj poziciji od ovog našeg druga ministra ovdje.
Živio ti meni i “mani se čorava posla” kako bi rekli naši stari.

Mercury
Gost
Mercury
3 godine prije
Reply to  victory

@ victory

Kad već braniš mobitele, jesi ti pitao koej dijete oko sebe kako satovi izgledaju u školi? Ja imam nekoliko prijatelja s djecom pa sam upoznat sa situacijom. Prvo se malo raspitaj o tom problemu.
Drugo, osobni mobitel ne može imati nikakvu edukacijsku svrhu. Sva tehnologija mora biti u vlasništvu škole kao dio izvedbe određenog obrazovnog programa. Jer ne radi se ovdje o zabrani tehnologija nego o djeci koaj stalno vise na mobitelima umjesto da uče. Zbilja ćeš morati vidjeti to malo s djecom. On ise ne odvajaju od toga, a ne koriste za ništa dobroga.

victory
Gost
victory
3 godine prije
Reply to  Mercury

U potpunosti se slažem. Baš zato tu tehnologiju treba usmjeriti ka pozitivnoj svrsi a ne zabranjivati.

Iva
Gost
Iva
3 godine prije

Zasto mu ovaj portal cestita? Wtf

victory
Gost
victory
3 godine prije
Reply to  L. R.

Svejedno sa takvom izjavom se nažalost odmičete od objektivnosti te se takvo nešto može protumačiti kao natjerivanje nekakve svoje “ideologije”. Nije da tjeram neko svoje mišljenje nego samo ukazujem na moguća tumačenja takvog čina.
Pozdrav.

Mercury
Gost
Mercury
3 godine prije
Reply to  victory

@ victory

Kolega, namjerno provocirate ili uopće ne razumijete poantu.

Kako možete mjeru ka boljem učenju nazvati ideologijom? Nije to akcija protiv mobitela neg akcija ka boljem učenju. Ali budeš razumio kada se malo zainteresiraš pa pogledaš što se događa s današnjom djecom. Ako diejte tipka po mobitelu, onda ne sluša.

Ako, ako želiš, može i najjednostavniji komentar za tebe. Kao što je nepristojno zvakati, jesti…na satu, tako je nepristojno tipkati po mobitelu. Evo, osnove bontona za tebe.

victory
Gost
victory
3 godine prije
Reply to  Mercury

@mercury ma naravno da ne provociram i svjestan sam te problematike koja nije zahvatila samo mlade osobe već i njihove roditelje a i nastavnike (znam to iz prve ruke jer sam nedavno izašao iz srednje škole – profesorica zada zadatak i onda tipka i igra igrice na mobitelu). Pa ja sam osobno, od strane kolega i profesora, bio smatran nekakvim vanzemaljcem jer sam za vrijeme odmora ili za vrijeme nekog dosadnog sata, zamislite – ČITAO KNJIGU (pa tko to još živ radi je li). Mobitel sam vadio iz džepa tek kad sam imao poziv, trebao nekog zvati ili da pogledam koliko je sati.
Ipak, smatram da te spravice ne treba zabranjivati već ih usmjeriti ka pozitivnoj svrsi. Vi ste spomenuli da sva tehnologija treba biti u vlasništvu škole. To je točno. Pa onda neka škole zabrane unos mobitela, ali neka npr. na jednu klupu (2 učenika) stave jedan tablet koji će biti isključivo za nastavne potrebe, i koji se pohranjuje nakon nastave na točno određeno mjesto na kraju nastave u školi, tj. ne iznosi se van. Želim samo reći da tehnologiju treba USMJERAVATI a ne je ZABRANJIVATI, samo to.

Mercury
Gost
Mercury
3 godine prije
Reply to  victory

@ Victory

Recimo da te razumijem. Ali ovaj članak ne govori o zabrani tehnologije nego mijenjaju ponašanja učenika. Ovdje se govori problemu koji ti mobiteli izazivaju, a ja sam ti dodao i kontekst kulture.
Koji model i na koji način će se tehnologija uvoditi u škole je pitanje za milijun kuna. I kada bi tableti bili svi za jednu kunu, to ne znači puno. Tada imaš HW, nedostaje ti SW. Prebaciti nastavu na tablete nije jednostavno.
S druge strane, moraš biti svjestan da ta tehnologija nije napravljena za dobrobit civilizacije nego zaradu. Preko 90% interneta se koristi za pornografiju, filmsku industriju, glazbenu industriju…sve samo zabava. I na to se djeca love, a ne na to kako će umjesto 5 knjiga nositi tablet.

victory
Gost
victory
3 godine prije
Reply to  Mercury

Istina da je to teška zadaća ali mislim da zemlje zapadne europe to mogu priuštiti

Iva
Gost
Iva
3 godine prije
Reply to  L. R.

Znaci vi ste protiv LGBT?

Dan Dare
Gost
Dan Dare
3 godine prije
Reply to  Iva

Autor nigdje nije tvrdio da je protiv (ili za) “LGBT”. Ovo sto si sada ucinila, kolegice Iva, zove se zamjena teza i radi se o gruboj pogresci u rasudjivanju.

Mercury
Gost
Mercury
3 godine prije
Reply to  Iva

@ Iva

LGBT zajednice su postojale davno prije rodne ideologije. Prvo se informiraj, pa onda piši.

fakebild
Gost
fakebild
3 godine prije

ma da, pojaviti ce se neka sobarica hotela i vristati da ju je pokusao silovati prije 26g i ode on

čitatelj portala
Gost
čitatelj portala
3 godine prije

Bravo za francuskog ministra obrazovanja.
Puno sreće, ministre.

Dan Dare
Gost
Dan Dare
3 godine prije

Zaista, ostao sam “paf” kad sam procitao clanak, misleci da se radi o preuranjenoj prvoaprilskoj sali. 🙂

Ovakav potez od strane vlade arhiglobalista Macrona je zaista neocekivan i tesko mi je razumijeti njegove motive. Nazalost, ne mislim da su elite odlucile odbaciti razne ludjacke ideologije (poput tzv. “rodne teorije”) vec vjerujem da pokusavaju stisati sve glasniji bunt naroda protiv indoktrinacije najmladjih.

POVEZANE VIJESTI

Izbornik