Maduro i suradnici optuženi za „narkoterorizam“ – SAD za njih nude desetke milijuna dolara

Nicolas Maduro optužen od SAD-a
54 komentara

SAD su optužile venecuelanskog predsjednika Nicolasa Madura za “terorizam”. Predstava je poznata, jer je panamski predjednik Manuel Noriega pogođen sličnim optužbama pred američku invaziju prije 30 godina.

Maduro i 14 sadašnjih i bivših venezuelanskih vladinih i vojnih dužnosnika optuženi su u četvrtak na sudovima na Floridi, New Yorku i Washingtonu.

Prema američkom ministarstvu pravosuđa, Maduro i njegovi suradnici su skovali „zavjeru su se s kolumbijskim gerilcima da poplave SAD kokainom, prevozeći drogu do američkih obala zrakom i morem“.

To je inače, za one koji ne poznaju povijest „Cocaine Expressa“, posao na kojeg ekskluzivno pravo ima CIA, odnosno njeni posebni odjeli zaduženi za crne financije i poslove poput afere „Iran-Contra“ i slične. No, poslušajmo optužbe na račun „režima u Caracasu“.

“Madurov režim je prepun korupcije i kriminaliteta. Ova kabala puni svoje džepove novcem od droge i tome treba doći do kraja”, rekao je glavni odvjetnik William Barr na konferenciji za novinare u četvrtak.

Barr nije pružio nikakve dokaze o zapljenama droge, ali tvrdi da su američke vlasti promatrale operaciju trgovine ljudima na poslu u Srednjoj Americi, gdje nevladine udruge iz galaksije „Otvorenog društva“ u Hondurasu i Gvatemali formiraju karavane migranata i šalju ih prema Meksiku.

State Department ponudio je za Madura 15 milijuna dolara, zajedno s nagradama do 10 milijuna dolara za informacije za pet venezuelanskih političkih i vojnih čelnika.

Optužnice protiv legitimnog čelnika države hrabar su potez. Ipak, Washington je proveo više od godinu dana pokušavajući ukloniti Madura s vlasti. Nakon što je čelnik manje profašističke oporbene frakcije „Voluntad Popular“, Juan Guaidó, proglasio sebe “privremenim predsjednikom” prošlog siječnja, Washington ga je brzo priznao za legitimnog lidera latinoameričke zemlje. Uslijedili su krugovi sankcija protiv Madurove vlade, dok je u jednom trenutku na stolu bila i vojna kampanja protiv Venezuele.

U tom trenutku Rusija je u Caracas službeno poslala „100 vojnih savjetnika“ i čini se da je to odvratilo Washington od izravne vojne intervencije. Osim toga, Brazil i Kolumbija,iako su podržavali imenovanje Guaidóa za „predsjednika“, nisu dale dozvolu za korištenje svog nacionalnog teritorija za vojni upad na teritorij susjedne zemlje i odbile su sa svojim oružanim snagama sudjelovati u toj avanturi.

Maduro je u zemlji uspio zadržati odanost policije i vojske i tako je ostao na vlasti u Caracasu.

Šanse Sjedinjenih Država da uhite i procesuiraju Madura su male, iako je William Barr rekao da američko ministarstvo pravosuđa “istražuje sve mogućnosti” kada je u pitanju uhićenje venezuelanskog lidera. Barr je samo rekao da bi američke vlasti mogle „udariti“ dok Maduro i njegovi budu na putu, što je udaljena mogućnost usred globalne pandemije Covida-19.

SAD su optužile samo jednog državnoga čelnika prije Madura, panamskog vođu Manuela Noriegu 1988. godine. Kao u slučaju Madura, Washington tada nije priznao Noriegu za legitimnog vođu Paname. Bivšeg američkom saveznika Noriegu su na kraju zarobili američki specijalci nakon invazije na Panamu 1989., a sud u Miamiju ga je osudio tri godine kasnije. Pitanje u četvrtak mogu li se za uhićenje Madura provesti vojne akcije, Barr nije komentirao.

Osim za Madura, Washington je milijune dolara ponudio za informacije i pomoć u uhićenju predsjednika Ustavne skupštine Diosdada Cabella, umirovljenih generala Huga Carvajala Barriosa i Clivea Alcala Cordonesa, ministra za industriju i nacionalnu proizvodnju Tarecka Zaidana El Aissamija, za koje se nudi po 10 milijuna dolara.

Caracas: Ovo je novi oblik državnog udara

Venezuelanski ministar vanjskih poslova Jorge Arreaza odbacio je u četvrtak optužbe za “narkoterorizam” koje su iznijele Sjedinjene Države protiv Nicolasa Madura i drugih visokih članova njegovog kabineta, što je opisao kao „novi oblik državnog udara” .

Prema izjavi koju je dao Arreaza, vlada Donalda Trumpa iznosi “jadne, vulgarne i neutemeljene optužbe” u pokušaju da umanjiti rezultate borbe Venezuele protiv trgovine drogom.

“Politika prisilnih promjena vlasti u Venezueli osuđena je na neuspjeh. Ponuda nagrada u stilu rasističkih kauboja s Divljeg zapada pokazuje da je Washington očajan i kolika je njegova opsesija Venezuelom”, rekao je Arreaza, smatrajući da kroz taj napad Trump samo želi osvojiti više glasova na Floridi.

Venezuelanski ministar vanjskih poslova također smatra da te akcije otkrivaju i duboku frustraciju Bijele kuće zbog mira koji postoji u Venezueli, koji vlada u zemlji u trenutku u kojem se društvo suočava s pandemijom koronavirusa.

“Demokratske institucije Venezuele jamče zaštitu naroda od bilo kakvih očajničkih akcija Trumpa”, zaključio je Arreaza.

Za kraj spomenimo da se novac za ucijenjene glave visokih dužnosnika Venezuele nudi u okviru Programa nagrađivanja za suzbijanje narkotika State Departmenta, koji je, od kada je stvoren 1986. godine, isplatio više od 130 milijuna dolara za informacije za oko 75 trgovaca drogom, često jednim  vođama klanova koji su „prodavali ucijenjene glave“ vođa suparničkih narkokartela, o čemu su, prema istinitim događajima, čak snimani i filmovi u Hollywoodu.

nicolas madurooptužnicaSADvenezuela
Pretplatiti se
Obavijesti o
54 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Milanče
3 godine prije

Danas káď sám pisao o Kini dá je odpisana, Talijani sú danas objavili dá je virus kina experementirala na misevima prije 4 godine i Kao sto sám rekao, kina neprizna své to dobiva rat, a ví mislite sto hocete..kina je zlo dá ovládá svjetom

crna guja
3 godine prije

pola usa je na bjelom prahu ljubomorni su jer im mozak ne radi bez bjelog da malo su u problemu jer i kod nas cjelo selo smrce bjelo

tuf
3 godine prije

O jbt čime se ovi ameri i dalje bave… imate problema u svojoj zemlji, ostavite Venezuelu na miru!

....
3 godine prije

Ja znam di je Nicolas Maduro, u Venezueli u Palača Miraflores …..

crna guja
3 godine prije

nafta brale dajte nam nafte mi vozimo cadilake sa12 cilindara brale a jos smo potegli bilog da postujemo prometne znakove

Ringo10
3 godine prije

USA su najgore zlo u povijesti.

Sve slobodne zemlje trebaju se udružiti da tog monstruma unište

Prije svih bi Rusija i Kina trebale razraditi strategiju uništenja Čudovišta zvanog USA

martinivo
3 godine prije

Ne reagirajte na milanćeta, on ne zna, ni da korektno otipka tekst. Iskusniji komentatori znaju kako ušutkati trola…

Pedro del negro😎
3 godine prije

🤠🤠jiiihhhaaaaaa!!!!!

Outsider
3 godine prije

Mislim da je ovakva tjeralica bila proglašena za Sulemanijem.Ali ne zvanično.

Bosanac
3 godine prije

Nek i njih Maduro optuzi za polja maka u Avganistanu i nek prizna Micheal Jacson-a za predsjednika i bit ce 1:1

Red Dog
3 godine prije

Sad su mi se ogadile USA toliko da ne vaze nikakva opravdanja vise.
Patnje vencuealanaca, iranaca, nikaragvanaca, iracana, jugoslovena, vijetnamaca, sveta… nema vise zene, deca… hocu samo da vidim USA kako gori u paklu >:(

Sarmat
3 godine prije

Sad kad tjeralicu vidi šerif Johna Wayne, odjahat će u Caracas i dovesti venezuelskog banditerosa pred gringo-sud

Derim
3 godine prije

Mene zanima na koji način to funkcioniše. Mislim, kako i kome dostaviti informaciju, kako preuzeti nagradu? CIA mora imati uhodan postupak za takve stvari jer su to radili i prije. Pretpostavljam da moraju imati svog čovjeka na terenu. Zar se ne mogu provaliti i postupak i ljudi uključeni u to? Najbolje da i Venezuela smisli neku optužnicu i ucjeni glavu Trumpa na 50 mil. a svakog senatora po 10 mil. Ne vjerujem da će iko pokušati bilo šta ali oni će ipak morati brinuti o tome.
Zar nije Iran proglasio SAD teroristima? Šta bi sa nagradom?

Max
3 godine prije

Bezočna agresija se nastavlja. Viva el Republica Bolivariana Venuzuela. Libertad o La Muerte..

Tulipan
3 godine prije

Drš se Maduro – Sad traze dezurnog krivca a ti si im zasad najprikladniji zalogaj- nisi jak a naftni rezervi imas najvise od svih. Drš se Maduro.

f35
3 godine prije

Evo odgovor Madura starom kauboju:

Maduro odgovara SAD-u: “Svjetski teroristi nas optužuju za terorizam”

napisana 27.3.2020. povezom u crvenom tekstu
Predsjednik Venecuele Nicolas Maduro zauzeo se jučer o optužbama protiv njega u Sjedinjenim Državama. Američka vlada optužila je Madura za “narko-terorizam” i dodijelila mu je u iznosu od 15 miliona dolara. Maduro je Trumpa nazvao rasističkim kaubojem koji je svoje bogatstvo gradio na poslovima sličnim mafiji. Bio je to još jedan očajnički pokušaj američke imperije da bude svjetski teroristi, a njena politika promjene režima u Venezueli. Prvo se obratio Trumpu..

originale glasi: na YouTube i RT Deutsch:
”Maduro antwortet USA: “Die Terroristen der Welt beschuldigen uns des Terrorismus”

Z.A.
3 godine prije

Cini mi se da se sprema isti scenario kao sto je bio i za Kasema Sulejmanija .Sulejmanija su prvo ucijenili novcano pa su onda izvrsili atentat na njega. Maduro treba dobro da se pazi a koliko ce mu i to pomoci je pitanje . Dok su amerikanci ga ucijenili znaci da su spremni da ga likvidiraju fizicki a to im je i najbolja opcija i najmanje iziskuje sredstava a i ako to ostvare najmanje ce imati problema na globalnom nivou kao sto je bilo i u slucaju Sulejmanija . Matrica je ista , Sulejmani je planiro teroristicke akcije protiv SAD a Maduro je narko bos koji rastura drogu na teritoriji SAD dovoljan motiv a i dokaz za svjetsku javnost da bude eliminisan kao Sulejmani .Ako bi se ovo ostvarilo Venezuela bi ko kruska pala u americko okrilje…

Suze Roni
3 godine prije

Jbg. nemam ja te novce. Eventualno mogu ponuditi 1000€ tko mi izruci Trumpa.

Guaidó
3 godine prije

Radim na crno……. trošim na bijelo.

Ive
3 godine prije

Sef svih terorista trenutno na svijetu zove se Donald Trump

Jomla
3 godine prije

Svi po Trumpu, a on je samo glumac s 4-godišnjim ugovorom s opcijom raskidanja i produžavanja. On to dobro zna i tako i igra. A oni koji zapravo drmaju su najobičnije sileđije, svatko od nas je u životu imao priliku znati nekog sileđiju, od vrtića do starijih godina, i uvijek se ponašaju na isti način: nasilje nad slabijima, sve dok im netko, ili neki udruženi, ne zvekne šamarčinu. Tada se primire dok opasnost ne prođe, te nastave još gore nego do tada, ili odu u društvo gdje nema jačih i udruženih… Traže se psiholog, da sve fino objasni, psihijatar, da da dijagnozu i ORGANIZACIJA da zvekne šamarčinu. Do tada, molim da Trumpa ne krivite za sva sranja, nije do njega…
P.S. Objavljeno – neobjavljeno, baš me zaboli…

aeorgvaeirfnvaiewrfiawefrawhfawfa
3 godine prije

Kad će opaliti onaj “žutikameniti” šerif sa pismejkerom da pokaže onima koji upravljaju ukradenim kontinentom, vrijeme mu je da ih netko zaustavi u zulumu nad planetom…………..

dealmata
3 godine prije

Pa je li moguće,da ova USrA ološ ovako drsko i bezočno,ima (ne)karaktera izač prid cili svit sa ovakim bolestima?!Ljudi moji,je postoji i trunka obraza,u lika,tragičara,lažova,cirkusanta koji teroriše zdrav razum,a nosi masku(,koja je pala,ka i dosad,bezbroj puta) a nosi titulu presjednik USrA(malo “P”,jer je malen,jadan,tragokomičan,sa nikakim ljudskim vridnostima)

Stribor Panov
3 godine prije

Priprema terena za invaziju i otimačinu Venecuelanske nafte je potvrda da posao sa bušotinama iz škiljevca nemitno propada.
Venecuela nije Panama i Maduro nije Noriega. Dogorjelo do noktiju, počinje panika!

FRANOAMERIKA JUČER I DFANAS!! AMERIKA JUČER I DANA
3 godine prije

ARGENTINSKA PREDSJEDNICA NAJAVILA KRAJ KAPITALIZMU. ARGENTINSKA PREDSJEDNICA ,KAO ŽENA ,KAO PREDSJESJEDNICA JEDNE DRŽVE KOJA JE PLATILA VELIKU CIJENU U LJUDSKIM ŽRTVAMA I MATERIJALNOM RAZVOJU ,JE SMOGLA LJUDSKE HRABROSTI DA SVIJETU ,URBI ET ORBI ,NA SKUPŠTINI SVEJTSKE ORGANIZACIJE UJEDINJENIH NACIJA , OGLASI SE I UPRE PRSTOM U SJEDINJENE DRŽAVE AMERIKE KOJU JE PROZVALA I OPTUŽILA KAO SVETSKU TERORISTIČKU SILU SVIJETA KOJA VEĆ,REČE PREDSSJEDNICA, 1OO GODINA PROIZVODI RATOVE I UNIŠTAVA CIJELE NARODNE ZAJDEDNICE I NJIHOV CIVILZACIJSKLI DOSEG I KOJA JE DANAŠNJI SVIJET DOVELA U TOTALNO SIROMAŠTVAO ,PA CIJELE NARODNE ZAJEDNICE UMIRU OD GLADI ILI SU NA RUBU GLADI ,JER JE AMERIČKI TEHNIČKI I TEHNOLOŠKI MODEL USMJEREN NA ZAUSTAVLJANJE ŠIRENJA TEHNIČKOG I TEHNOLOŠKOG RAZAVOJA OSTALIH DIJELOVE SV IJETA, JER BI DRUGAČIJI RAZVOJ AMERIČKU TERORISTIČKO-OKUPATORSKU POLITIKU DOVELO U SITUACIJU KADA BI MORALA GRADITI SVOJE MEĐUNERODNE ODNOSE U KOEGZISTENCIJI A NE U AGRESIJI I TERORU. TAKVU POLITIKU ZLOČINAČKE AMERIKE ,KOJOJ JE VATIKAN APSOLUTNI SAVEZNIK IPOKROVITELJ,,… Čitaj više »

Ivi.tz
3 godine prije

Narandzasti Lamur i njegovi sefovi su skroz prolupali.imate vi mnogoooo Velikih problema koje cete tesko da rijesite.tako da, zivio MADURO.

mmne
3 godine prije

ja cu da im kazem gde je….problem je sto ce oni slagati kao i uvijek nece dati pare koje bih donirao vladi venecuele za nabavku potrebnih lekova

Splitexpres
3 godine prije

Venezuela ima jače ulagače(što je Gadafi previdio),koji neće dozvoliti propast svojih ulaganja?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI