Masovna otpuštanja radnika u Sjedinjenim Državama

29 komentara

Štrajkovi za očuvanje radnih mjesta, nekada rijetko viđeni i o kojima se rijetko izvještavalo, rastu širom zemlje, ali teško je precizno reći koliko će nezaposlenost rasti jer se sve više priznaje da je zvanična statistika nezaposlenosti namjerno netačna.                                                                                           

Ponude za posao sa punim radnim vremenom su se smanjile, dok je rad sa skraćenim radnim vremenom – koji se manje plaća i nudi malo pogodnosti poput zdravstvene zaštite – skočio. Ali povećanje rada sa skraćenim radnim vremenom i dalje se ubraja u „punu zaposlenost“ kako bi Sjedinjene Države dobile zvaničnu stopu nezaposlenosti od 3 i 5 %.

Mnogi vjeruju da kada vodeći bankari u zemlji znaju da će njihov kontinuirani porast kamatnih stopa zajamčeno dovesti do otpuštanja i recesije, onda je jasno da fiskalna politika nije usmjerena na zaštitu niže i srednje klase.

Gotovo izvjesna dugoročna visoka nezaposlenost dovela je do toga da mala grupa naprednjaka u Kongresu optuži FED (Sistem federalnih rezervi u SAD) za „očigledno zanemarivanje sredstava za život miliona zaposlenih Amerikanaca“.

Predsjednik Joe Biden dozvolio je da propadne uspješna i nezabilježena politika monetarne preraspodjele u eri pandemije, bukvalno odguravši mnoga domaćinstva i djecu natrag u siromaštvo usred nestabilnosti povezane s inflacijom.

Svjetska banka sa sjedištem u Washingtonu upravo je prepolovila svoje izglede za rast globalne ekonomije, predvidjela je da će jedna trećina svijeta pasti u recesiju ove godine i rekla da će Sjedinjene Države imati stopu rasta od samo 0 i 5 %.

Od Silikonske doline i Wall Streeta pa sve do sektora kriptovaluta – ali i od Amazona do McDonaldsa – svaki dan dolazi do novih najava otpuštanja ogromnog broja radnika. masovna masovna

inflacijaOtpuštanjaprotestiSAD
Pretplatiti se
Obavijesti o
29 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
1 godina prije

“Nemate posao? Nema problema, stiže gomila migranata sa juga pa će posla biti… još manje?”

Dakle, mislili su na sve…

Schroder
1 godina prije

Sve se to uklapa u VELIKI RESET SVE ZIVO UNISTITI Treba reducirati stanovnistvo na 1 miliardu.SUDBINA SVIJETA SE KROJI OVOGA TJEDNA U DAVOSU Tamo se sastaju svi vladari svijeta koji slusaju demona Schwaba ;koji sluze sutoni Kod njih ne postoji BOG nego se ti demoni Svi politivari koji idu u Davos ne misle nam dobro.Bilo je nekoliko koji su isli a sada su shvatili da su ti ljudi demoni i distanciraju se od Davosa

BanOvan
1 godina prije

Iz Svabije stiže vijest da na birou imaju oko 35.000 nezaposlenih inženjera. A u isto vrijeme kukaju da im treba istih … Ko koga ovdje przza i zbog radichega ostaje diskutabilno.
Nisu zalud došli ovi sa BI da se bave inžinjerijom kada dodje vrijeme. Moglo bi se ovo rasplesti po sistemu Zwei Schwab’n kroz kukuruz laufen.

Amar
1 godina prije

Problem americke ekonomije je da skoro nista ne proizvode,zato sada i zele da uvezu firme iz EU.Do sada je bilo lakse nastampati dolar i kupiti u Kini nego sam proizvesti.

nepoželjni
1 godina prije

Jasno kao dan! …uvriježeno je mišljenje kako je Amerika izuzetna i kako je u njoj život bajni. međutim sad već svako sa zdravim okom i malo mozga vidi da se život američkog roblja uopće ne razlikuje od života ostalih robova diljem svijeta. A evo i logičnih pitanja: …ako je svekoliki tehnološki napredak nastao od čovjeka i namijenjen je čovjeku kako to da se ne koristi da bi čovjeku bilo lakše i bolje i kako bi u obitelji bilo više djece da svi zajedno uživaju u udobnom i ugodnom životu ? …ako je čovjek gospodar planete Zemlje zašto svom bližnjem ne omogući uživanje plodova zajedničkog rada i zašto se plodovi rada inteligentnih strojeva i viškovi ne dijele među ljudima bez naknade, barem u mjeri koja bi zadovoljila standard dobrog života? A evo i (pomalo već dosadnog) odgovora: Čovjek (rob) je cijeli taj tehnološki napredak na ovom planetu odradio po znanju i… Čitaj više »

MrKamenjarac
1 godina prije

….DABOGDA SE RASPALI U PROTONE I NEUTRONE SUPLJOGLAVCI IZROD SATANSKI….

Ivan Bgd
1 godina prije

Zato Veliki reset nudi resenje – zagarantovan dohodak, sedite kod kuce, ne radite nista, gledate tv i cekate iznenadnu smrt! Savrseno drustvo po receptu Klausa Svaba.

alexosijek
1 godina prije

Dug Amerikanaca na kreditnim karticama iznosi 19 trilijuna dolara. Inflacija i visoke kamatne stope automatski vode do toga da poduzetnici traže bilo kakav način opstanka i to automatski dovodi do otkaza….zbog skupih usluga i proizvoda potražnja/kupnja istih je pala za čak 50% u nekim djelatnostima…nezaposlenost, nedostatak proizvoda, nemogućnost plaćanja najma stanova, računa za energiju i gorivo, globalna recesija…i to nas čeka sve, i o tome se šuti…evo i naš dragi PM je izjavio kako smo na krivoj strani povijesti zbog Ukrajine, ne odgovarajući na pitanja koja se bukvalno tiču opstanka…jedini savjet je: budite spremni, pripremite se, dolaze jako gadna vremena….i ne zbog ukrajinsko-ruskog rata…lp

gigi pinna
1 godina prije

Imate na jobitou kanal “Nick Johnson” – čovjek snima geta, beskućnike, napuštene kuće… po cijelom SAD-u. Ima podosta “Detroita” tamo.

Max
1 godina prije

Nekadašnja prva sila svijeta sve je više nalik tranzicijskoj rupetini.

goran
1 godina prije

još malo dragi ameri još malo pa če doći do 2 gradjanskog rata u americi,niste još dovoljno gladni,ali bit če te i to uskoro.

Gnostic
1 godina prije

SAD su upale u crnu karmičku spiralu na dole,to važi za Britaniju, Kanadu i Australiju.Tu više pomoći nema.Što siješ,to žanješ.Njihova zraka kreacije je došla svom kraju.Suva pobočna grana.

Lucija, prva
1 godina prije

Negdje sam vidjela nedavno da si 38% Amera ne može priuštiti nikakve zdravstvene usluge.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI