Militanti koriste dronove kako bi bacili bombe na položaje sirijskih vladinih snaga

sirija
14 komentara

Oružane skupine upotrijebile su bespilotnu letjelicu (UAV) kako bi bacile bombu na položaje sirijskih vladinih snaga u regiji Idlib, ozlijedivši dva sirijska vojnika, rekao je bojnik Jurij Borenkov, šef ruskog centra za pomirenje sukobljenih strana u Siriji, novinarima u četvrtak.

“Militanti oružanih skupina i dalje izvode terorističke napade bespilotnim letjelicama. 19. prosinca, u 9.45 sati, eksplozivna naprava bačena je s bespilotne letjelice na položaj sirijskih oružanih snaga u Nabiju (jedan kilometar južno od grada Khan Sheikhoun u provinciji Idlib). U eksploziji su ranjena dva sirijska vojnika. U 10:30 i 12:15 zabilježeno je da su eksplozivne naprave bačene s bespilotnih letjelica koju su izveli militanti u Khan Sheikhounu u provinciji Idlib. U tim napadima nije bilo ozlijeđenih među vojnicima sirijskih oružanih snaga ni među civilima. Neke su zgrade lakše oštećene “, rekao je Borenkov.

Dodao je da su u protekla 24 sata militanti granatirali 31 naseljeno mjesto u sirijskim regijama Alepo, Latakiji, Idlibu i Hami.

General je istaknuo da je tijekom protekla 24 sata ruski centar za pomirenje izveo tri humanitarne akcije u Al-Hamidiji u Quneitri, Saba’a Jfaru u provinciji Aleppo i Al Tabka u provinciji Raqqa, te je podijelio 1850 prehrambenih paketa ljudima u potrebi. Ukupno, od početka procesa rješavanja sukoba u Siriji provedeno je 2.290 humanitarnih operacija.

Borenkov je istaknuo da se izbjeglice i dalje vraćaju svojim prijeratnim domovima. Prema posljednjim izvještajima, u Siriju se iz inozemstva vratilo ukupno 727.436 osoba, dok se 1.306.236 raseljenih osoba vratilo u svoje predratne domove.

Ruski centar za pomirenje nastavlja ispunjavati zadane zadatke i nakon završetka vojne kampanje u Siriji. Službenici centra redovito obilaze oslobođena područja zemlje kako bi ocijenili humanitarnu situaciju. Glavni napori ruske vojske sada su usmjereni na pomoć izbjeglicama koje se vraćaju kućama te evakuacija civila iz zona deeskalacije.

napad dronovima
Pretplatiti se
Obavijesti o
14 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zagor
4 godine prije

Malo se kasni sa vijestima, ali nema veze.
U TIJEKU JE RAZVALJOTKA U IDLIBU.
naši deru sve što im dođe pred nišan!!!

Max
4 godine prije

teroristi su gotovi .

nessy
4 godine prije

Upravo kako sam i mislio da treba. Ruski centar za pomirenje, treba ovu “umjereno umjerenu” opoziciju, poslati da se pomire sa Bogom, pa da u narednoj reinkarnaciji budu, bar malo, umjereniji, a ne ovako tvrdoglavi. Mislim da ce se i oni sami sloziti, djevice cekaju na njih, nema smisla da predugo cekaju.

Pi-zdro
4 godine prije

interesantno kako novinar stavlja prozapdno liberali naziv “militanti” a za regulsrnu narodni armiju rabi termin ‘vladine snage’ jel frka napisat terorci, strani placenici il uvozni ‘revolucionari..

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI