Moskva zaprijetila SAD-u: “Za napad na sirijsku vojsku, slijedi naš odgovor”

Rusko zrakoplovstvo
109 komentara

Rusija će reagirati na bilo kakvu provokaciju Sjedinjenih Država protiv sirijske armije, izjavio Sergej Lavrov.

“Očekujem da će ovaj put Sjedinjene Države uzeti u obzir potrebu za stvarnim osiguravanjem neširenja kemijskog oružja, te će se suzdržati od nagađanja o nekim obavještajnim podacima, koji su tajni, tako da ih nitko ne može vidjeti, samo kako bi stvorili pretpostavke za nove napade na postrojbe sirijske vlade koje se bore protiv terorista”, rekao je Sregej Lavorv na konferenciji za novinare u Krasnodaru.

Prema Lavrovu, Rusija će dostojanstveno reagirati na moguće američke provokacije protiv sirijskih oružanih snaga.

“Naša će reakcija biti dostojanstvena i razmjerna situaciji koja može imati bilo koji oblik”, rekao je ruski ministar vanjskih poslova, te još jednom naglasio da se SAD trebaju suzdržati od stvaranja isprika za nove napade na sirijske snage, temeljene na nekim tajnim obavještajnim podacima.

Upozorenje
Pretplatiti se
Obavijesti o
109 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
antonio
6 godine prije

Ma jebi im mater,care Vladimire!

zagi
6 godine prije

Odmah neka onda unište i zauzmu Al Tanf ili unište letjelice koje će ići na SAA, jer ameri razumiju samo jezik oružja

naprid naši
6 godine prije

Gazi te degenerike, care.

Laki Topalović
6 godine prije

Sve ide po planu, a u Al-Tanfu mogu igrat basket ili dame s kameničićima u pijeskucomment image

Pitalac
6 godine prije
Brane
6 godine prije

Ne znam što Lavrov misli pod ‘dostojanstveno’, nadam se da na ruskom jeziku to podrazumijeva da će napokon početi koristiti te PVO sustave koje su dovukli u Siriju. Američka stoka ionako razumije samo šaku u zube, to je njihov nivo dostojanstva.

Tadmur
6 godine prije

Crvena linija za Moskvu je kao što sam već pisao upotreba Himarsa i masovniji napad na sam Damask.Lavrov izjavu ovakvog tipa još nije dao.U dosadašnjim američko- Izraelskim napadima poginulo je više od 120 vojnika i civila.Veliki broj iako su napadi bili sporadični.Sve ima svoje granice..svjesni su ovi lešinari da i rusko strpljenje nije bezgranično.

žrec
6 godine prije

Aha, odgovor u pismenom ili usmenom obliku, a započet će sa “Naši partneri….

dadi
6 godine prije

eto odgovora rusa napokon

davor
6 godine prije

Ovo je upozorenje onom bolesniku Netanyahuu

Georgij Žukov
6 godine prije

Ne komentiram na ovu temu dok ne legne prvi nato ili izraelski avion .

Ivek
6 godine prije

NATJEČAJ* Jedna zemlja (demokratska, naravno, da demokratskija biti ne može), koja ima demokratski izabranog predsjednika (umalo pa većinom glasova, gotovo 50%), i Ministarstvo obrane (koje se brani isključivo tako što napada druge zemlje na njihovom terenu) raspisuje: NATJEČAJ za bacača bojnog otrova u Siriji Uvjeti natječaja: – kandidat može biti bilo koga obrazovanja, a najbolje bi bilo da bude bez ikakvog obrazovanja – bilo bi poželjno da bude pripadnik regularnih sirijskih vojnih snaga, a ako nije, da može uvjerljivo dokazati da to jest, kunući se u djecu, majku, ženu, djeda, babu, pradjeda, prababu, i tako sve do šesnaestog koljena – da ustvrdi kako je bojne otrove bacio po zapovijesti Bašara el Asada s namjerom da ubije što više nevine djece i civila, ali da bude uvjerljiv. – ako i ne bude uvjerljiv, nije bitno, samo neka se prijavi na natječaj, jer nam je potreban hitno netko takav. Vrijeme nam curi,… Čitaj više »

Dreamer
6 godine prije

Konacno! Kada oni to kazu,znaju sta govore,znaju kako stoje,ulozi se povecavaju. Bit ce zanimljivo vruce ljeto…

fenix
6 godine prije

Onaj tko prati izjave S.Lavrova zna da dugo ovako nesto nije izjavio a da nikada negovori u prazno sve ima svoje granice i Rusko strpljenje takodjer a Amerikanci i Zidovi doveli su ga do samog kraja. Rusi jesu tolerantni ali su i veoma jaki (pogotovo sada neznam da li je Ruska vojska ikad bila spremnija i bolje opremljena) ne bi zeljeli njihov odgovor a jucer sam napisao da je Assadov posjet Hmejmimu i slikanje sa Ruskim vojnicima i Ruskim oruzijem upravo to Oruzane snage RF i Saa su saveznici. I bilo je jasno da se nesto veliko sprema.

Osoba C
6 godine prije

”Rusija je počela izgradnju nove vojne baze na jugoistoku Sirije, u Hirbet Ras al-Waar.
Rusi će tako biti udaljeni 85 km od središta Golanske visoravni i 110 km od njenog južnog dijela, a 96 km od sjevernog dijela jordanske granice i 185 km od At-Tanfa, na tromeđi Sirije, Iraka i Jordana.
Time će imati nadzor nad jugoistočnim sirijskim regijama i granice gdje dolazi do sukoba sa snagama koje podržava SAD.
Tako ruska vojska dolazi u blizinu izraelske granice, kao nikada prije.”

Nil1
6 godine prije

sredit ce oni isil i pobunjenike… ali uvjek ima ono ali kako na kraj izac s kurdima, vratit pod saa kontrolu ?

MilanCZ
6 godine prije

Ma nista od svega toga,sve je to vwlika igra a vi dalje nasjedate novinarskim gluparijama koji nedrze vodu..

gostgost
6 godine prije

kurdima treba pustiti taj dio pustinje pa CE IH ERDOGAN ocistiti

Čardak
6 godine prije

@Žukov Svaka “provokacija” od strane SAD-a i Izraela koja ostane neodgovorena povećava vjerojatnost velikog, možda čak općeg udara po položajima sirijske vojske… To je mentalitet nasilnika – najprije odmjerava i ispipava, pa kad vidi da je protivnik slab (težiti miru je u ocima nasilnika znak slabosti), onda će se odvažiti na ozbiljniji napad. Treba im sto prije začepiti gubicu jednim “dostojanstvenim” rušenjem eskadrile bombardera ili udarom po At Tanfu. Mišljenja sam da bi se time smanjila, a ne povećala opasnost od izbijanja sveopćeg rata jer bi gamadi malo splasnula arogancija. Naravno, ne javno priznati da su to učinili Rusi i da su to učinili namjerno – nego reći: SAA se ili branila ili je došlo do greške zbog koje se iskreno ispričavaju, a naravno da će svi znati sto se zapravo zbilo i malo podviti rep. Jer, oni se ipak boje Rusa – da se ne boje, davno bi već… Čitaj više »

Antirus
6 godine prije

SAD je država kojoj se ne smije prigovaratai, ako žele da napadnu nekoga, oni to pravo imaju. SAD je najveća svjetska sila, Rusija to nikada neće biti.

Alen
6 godine prije

Nisu oni naivni da se igraju s rusima.dok imaju jos jako puno opcija na BI…

Denging
6 godine prije

Milan pise puno inteligentnije na svom blogu nego ovdje —Dinamika događaja u i oko Sirije ukazuje kako vojni i politički sukob u toj zemlji ulazi u svoju odlučujuću fazu, ne u odnosu na vojno svrgavanje predsjednika Bashara al-Asada od strane sirijske oporbe (do čega nikada neće doći), već u odnosu na očuvanje Sirije kao jedinstvene i suverene države ili njezinu „balkanizaciju“, preciznije – pretvorbu u državnu strukturu sličnu Bosni i Hercegovini, s jasno izraženim inozemnim sferama utjecaja u njezinim pojedinim zonama.

Denging
6 godine prije

Ovih dana (4. lipnja) navršio se mjesec dana od potpisivanja Astanskog sporazuma između vlade u Damasku i umjerene sirijske oporbe (uz supotpise i pokroviteljstvo Rusije, Turske i Irana), o osnutku sigurnosnih – tzv. zona deeskalacije, na rok od šest mjeseci, uz mogućnost automatskog produljenja na isti rok. Zone se odnose na regije Idlib i dio njoj susjednih regija Aleppo, Latakija i Hama (u njima živi nešto više od milijun Sirijaca, a nadzire je oko 14,5 tisuća protuvladinih boraca), zonu sjeverno od grada Homsa (180 tisuća stanovnika i oko 3 tisuće oporbenih boraca), Istočnu Gutu u regiji Damask (690 tisuća stanovnika, a nadzire ih 9 tisuća boraca), kao i južne regije Deraa i El-Quneitra uz granicu s Jordanom (oko 800 tisuća stanovnika, a pod nadzorom je boraca tzv. „Južnog fronta“ čiji broj iznosi oko 15 tisuća), a u njima se zabranjuje provedba vojnih aktivnosti, uključno i preleti vojnih zrakoplova. Uspostavom zona… Čitaj više »

subaru
6 godine prije

Evo prosrao sam se od Lavrovove izjave.

Denging
6 godine prije

Zauzimanjem tih prostora, koje sada nadziru borci „Islamske države“, sirijska vojska ovladala bi sa 60% ukupnog sirijskog teritorija, sirijski Kurdi bi nadzirali 20%, a ostali minorni dio teritorija „slobodna sirijska vojska“ tzv. umjerene oporbe (samo u regiji Idlib i krajnim južnim djelovima zemlje Darea i Al-Quneitra, kao i u nekoliko potpuno izoliranih manjih džepova čija je sudbina vjerojatni sporazum s vladom u Damasku i puna inkorporacija u politički i društveni sustav zemlje). Takav scenarij teško može biti prihvatljiv za američke interese jer bi de facto Siriju očuvao kao jedinstvenu državu pod vlašću Rusiji i Iranu odane vlade u Damasku, s izoliranim kurdskim teritorijem na Sjeveru koji bi uživao visoki stupanj autonomije. O svemu tome malo kasnije, a sada bih se osvrnuo na izjavu ruskog ministra obrane Sergeja Šojgu, od 6. lipnja. Prvi ruski vojnik tada je na sastanku ministara obrane zemalja Šangajske organizacije u Astani izjavio, kako operacionalizacija memoranduma o… Čitaj više »

Denging
6 godine prije

1. hoće li Washington Kurdima dozvoliti suradnju s Damaskom; 2. koja će biti taktika Damaska nakon uništenja „IS“ tj. hoće li se nakon toga sirijska vojska usmjeriti protiv kurdskih postrojbi ili će s njima postići kompromis o podjeli vlasti; 3. kakav će biti konačan stav Turske glede formiranja kurdske autonomije na sjeveru Sirije? Pri ovom posljednjem dobro se prisjetiti turskog bombardiranja kurdskih položaja u Siriji i Iraku 25. travnja, koji nisu imali vojni već izrazito politički karakter u smislu osluškivanja reakcija međunarodne zajednice, a koje Turskoj tada nisu išle u prilog. S druge strane, Jonathan Coen, pomoćnik američkog državnog tajnika za Tursku, Grčki i Cipar, američku suradnju s Kurdima smatra privremenom i taktičkom, čiji je cilj primiriti previše nazavisnu tursku vanjsku politiku. Iran je krenuo u odlučujuću bitku Ali najkritičnije stanje i odlučujući boj po sirijsku budućnost danas se ipak odvija na jugu zemlje, uz granicu s Jordanom. Tamo u… Čitaj više »

Denging
6 godine prije

Eto vidite – Ovo je vrijedno i da se objavi na Logicno.
Nije mi jasno zasto se ne bi objavilo?

subaru
6 godine prije

Javljaju da je ciokaubojska armada za napad na Siriju doplovila, neki vele da rusi šalju opskrbne brodove u Tartus. No nas treba viđe da brine na Kosovu događanje naroda, srbi vele da su pucali na neke povodom Vidovdana. Česi pametni, dali pravo narodu da pucaju sa legalnim oružijem ako vide raspskavajuće.

jale
6 godine prije

Odano uz slavensku braću i sestre gdje god bili razasuti po svijetu… youtube.com/watch?v=DN7oU0JFy-Y

Tomica
6 godine prije

Razumljivo je da se puno komentatora vodi emocijama, ovakvim ili onakvim. Neki se vode osjećajem za pravdu, a neki slijepom povlađivanju sili. Situacija je puno složenija od toga i ma šta mislio MilanCz, rat je uvelike u tijeku. Da smiju/mogu SADisti bi već potaracali i Siriju i Rusiju kao što bi to uradila Sirija i Rusija sa koalicijom. Ovu igru igraju puno jači igrači od nas na portalu, raspolažu sa puno više informacija i imaju puno više odgovornosti za svoje odluke. Hoću reći da svi nastoje steći prevlast ali izbjeći veliku konfrontaciju sa nepredvidivim ishodom. Sirija i Rusija se nalaze u nezavidnoj situaciji ali se nose s tim spartanski. Koliko god Rusija i Sirija vode rat protiv ISIL-a, Al-Kaide i ko zna kojih militanata najveći protivnik su SAD koje stoje neuporedivo bolje a kontroliraju sve njihove protivnike. Svi se sjećaju situacije kada su Kurdi obustavili akcije u Raki da bi… Čitaj više »

Baba Vanga.
6 godine prije

E vidite sad je doslo da nema nazad gos.Putine da vidimo ili jesi ili nisi ☺

MilanCZ prepisivač
6 godine prije

MilaneCZ pa koga ti je*eš?

Tvoji članci su prepisani s dnevno(.)hr ili portala kojeg drži Zoran Meter. Evo i Dengig je tu zalijepio Zoranov članak.

Ne čudim se ja tebi. Odavno sam te skonto. Ja se čudim ovi mojim komentatorima koji te još puše.

MilanCZ prepisivač
6 godine prije

I Zrinka K. piše da je Putin dio slagalice. haha
Milan i ekipa su ovdje “igrači”.
Admini brišite ove špije.

ivo
6 godine prije

ja volim sve slavene i rusiju ali postajem razocaran u putinovu mudrost

Jovica
6 godine prije

Slažem se. Amerima treba razbiti zube!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI