Nacionalna vanredna situacija protiv Trudeauovih “kovid mandata” koji “ozbiljno ugrožavaju živote, zdravlje ili sigurnost Kanađana”

23 komentara

Pažljivo sam pročitao Zakon o vanrednim situacijama kao i relevantne dijelove Povelje o pravima sloboda. Sumnjam da Justin Trudeau razumije implikacije svojih postupaka, a da ne spominjemo njegove neosnovane optužbe usmjerene protiv kanadskog Konvoja slobode:

Da li je Trudeauove optužbe ratificirao Donji dom?

Priroda Konvoja slobode je mirna i nenasilna.

Pogledajte video Global Research: Demonstranti su iskreni i pokazuju poštovanje.

 

Ko su kriminalci?

Proceduru provođenja zakona ne može pokrenuti premijer koji je očito prekršio osnovna prava Kanađana.

Od marta 2020. godine, pod jurisdikcijom Trudeauove vlade, čitavi sektori naše privrede su destabilizovani. Mala i srednja preduzeća su dovedena u stečaj. Nezaposlenost i siromaštvo rastu. Ugroženo je mentalno zdravlje miliona Kanađana, uključujući našu djecu.

Za talas bankrota i nezaposlenosti odgovoran je “V the Virus”. To je laž. Ne postoji uzročna veza između (mikroskopskog) SARS-CoV-2 virusa i ekonomskih varijabli.

Imamo posla sa dalekosežnom i složenom krizom koju održava korumpirana vlada, u kombinaciji sa „lažnom naukom“ i nemilosrdnom kampanjom straha 24/7.

Vlada tvrdi da mandati imaju za cilj “spašavanje života”. Gluposti.

Zakon o vanrednim situacijama (1985.)

Prema Zakonu o vanrednim situacijama (1985.) Odjeljak 3(a) 

„Nacionalna vanredna situacija je hitna i kritična situacija privremene prirode koja ozbiljno ugrožava živote, zdravlje ili sigurnost Kanađana“.

Odjeljak 3 (a): Zar to ne opisuje samu prirodu Covid krize?

Formulacija Odjeljka 3(a) Zakona o vanrednim situacijama opisuje haotičnu političku, društvenu i ekonomsku i situaciju koja je utjecala na živote Kanađana u posljednje dvije godine.

Covid-19 kriza pod kormilom korumpirane vlade podriva strukture civilnog društva, kao i demokratske temelje Kanade kao nacionalne države.

U ovom trenutku naše istorije, u ime svih Kanađana, trebalo bi pokrenuti formulaciju hitnih procedura usmjerenih protiv bezobzirne vladavine Trudeauove vlade.

Povelja o pravima i slobodama

“Štiti ona osnovna prava i slobode svih Kanađana koja se smatraju bitnim za očuvanje Kanade kao slobodne i demokratske zemlje. To se odnosi na sve vlade – savezne, pokrajinske i teritorijalne.”

Trudeauova vlada zadire u ta prava.

Štaviše, Trudeauova odluka da proglasi nacionalnu vanrednu situaciju predstavlja zadiranje u nadležnost provincija i teritorija kako je navedeno u Odjeljku 3(b) Zakona o vanrednim situacijama:

“U smislu ovog zakona, vanredna situacija na nacionalnom nivou  je hitna i kritična situacija privremene prirode koja (b)

ozbiljno ugrožava sposobnost Vlade Kanade da očuva suverenitet, sigurnost i teritorijalni integritet Kanade i to se ne može efikasno rješavati ni jednim drugim zakonom Kanade.

U posljednje vrijeme, Quebec, Ontario, Alberta i Saskatchewan su potvrdili svoju namjeru da povuku pasoš vakcine.

Dodatak

Odabrani odlomci

Nacionalne vanredne situacije

3  U smislu ovog zakona, vanredna situacija na nacionalnom nivou je hitna i kritična situacija privremene prirode koja

  • (a) ozbiljno ugrožava živote, zdravlje ili sigurnost Kanađana i ima takve razmjere ili prirodu da prevazilazi kapacitet ili ovlaštenja provincije da se s tim pozabavi, ili
  • (b)ozbiljno ugrožava sposobnost Vlade Kanade da očuva suverenitet, sigurnost i teritorijalni integritet Kanade i to se ne može efikasno rješavati ni jednim drugim zakonom Kanade.

Konstrukcija

4  Ništa u ovom zakonu neće se tumačiti ili primjenjivati ​​tako da guverneru u Vijeću daje ovlasti da donosi naredbe ili propise

  • (a)izmjena odredbi ovog zakona; ili
  • (b)predviđanje pritvora, zatvaranja ili interniranja kanadskih državljana ili stalnih stanovnika u smislu pododjeljka 2(1) Zakona o imigraciji i zaštiti izbjeglica na osnovu rase, nacionalnog ili etničkog porijekla, boje kože, vjere, spola, starosti ili mentalnog ili fizičkog invaliditeta.

Autor: Michel Chossudovsky

Freedom Convoyjustin trudeaukamionikonvojprotest
Pretplatiti se
Obavijesti o
23 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Malek
2 godine prije

Govnar Trudeau je pred ostavkom. Iako, govno je palo čim je (navodno) korona pozitivan bježao “na sigurnu lokaciju” a moguće prelazio pritom i granicu – jer sam se usrao na svoje odredbe i zakone i postao bioterorista. Radujem se jer će uskoro biti zatvorska ljepotica.

tihobl
2 godine prije

Ko su kriminalci?

Kriminalci su hrvati koji uberu visibabu ili ljubicicu.
Cujem da je u hrvatskoj uveden ostar zakon sa velikim kaznama za one koji uberu vijesnike proljeca.
Po meni to je ludilo. Ovo najnovije briselsko ludilo je daleko gore od kanadskog sa kamiondzijama. Kad sam bio mali brao sam prvo visibabe, a nesto kasnije ljubicice i nosio mami da je obradujem. Danasnji klinci to nece moci jer ce ih proglasiti kriminalcima, a mami umjesto kitice proljetnog cvijeca uruciti astronomske kazne.

2 godine prije

inace ti ne odgovaram jer si bezvrijedan trol..ali nesh drugo me zanima oko tebe..rijecnik kojim se koristis..cini mi se da bi osobno volio ubijati ljude koji ti nisu osobno nish lose napravili.mozda si na liniji ljudskih prava ali si samo sarkastican..ali kolicina vulgarnosti koju koristis mi je nevjerovatna.prljavstine koje ovdje iznosis su mi nevjerovatne.ajde,zivio ti meni…

Samuraj
2 godine prije

Puna podrška slobodnom ljudima u Kanadi. Ne dajte se uz Vas smo!

Max
2 godine prije

Truedau je krenuo na put bez povratka.

Dokurčilomi
2 godine prije

Odlično, što se čeka. Tužba protiv Trudoa u Hag.

Vnmn
2 godine prije

Nije proslo,JE BI SE Turdeau!!!!!
FREEDOM!!!!!!

Badžo
2 godine prije

Mali Castro nas je nazvao “anti – Black” rasistima….. znači, samo ako bijelac mrzi crnca to je rasizam, a ako crnac mrzi bijelca onda to nije ništa. Klaus Schwab njemu daje instrukcije a balonja sluša i provodi u djelo. Bit će “obadva, obadva, oba su pala”!!

drago
2 godine prije

Turudija jede govna

Badžo
2 godine prije

Još nisi crka’??

Lucija, prva
2 godine prije

E, pa, jbg.
Danas i jučer tri (3) članka o Kanadi.
Nemam ja toliko vremena.

Noćni
2 godine prije

utipkajte u preglednik: liar.com i vidite što će se pojaviti!

damir
2 godine prije

da li govnar zna tko je bio Chausesku i kako je završio a bit će ih još…

Goki
2 godine prije

Canada je samo jedan protektorat engleski kao i od USrA, koji ne odlucuje o nicemu…Inflacija je velika a sa svojom propagandom su stvorili poredak destrukcije za unistavanje kriticke svijesti kod ljudi..Vise od 80% ljudi misli da je normalno ici bombardovati druge zemlje radi mira u Svijetu a i pljackati…itd…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI