Najveći ledolomac ikada izgrađen u Njemačkoj ide za Rusku Federaciju

ledolomac
58 komentara

Čini se da ekonomska suradnja Njemačke i Rusije ide uzlaznom putanjom, ali ne samo zbog dovršetka plinovoda Sjeverni tok 2, poslovnih aktivnosti Siemensa u Ruskoj federaciji i drugih područja tradicionalne suradnje između dvije zemlje.

Naime, kako javlja NDR, najstarije njemačko brodogradilište u Hamburgu će graditi novi ledolomac za Rusiju. Brod će biti dug 120 metara i tako će postati najveći ledolomac ikad izgrađen u Njemačkoj, naglašava kanal.

Novi ledolomac za Rusku Federaciju izgradit će se u brodogradilištu s najbogatijom poviješću u Njemačkoj, javlja NDR.

Narudžbu iz Rusije, vrijednu 100 milijuna eura, zaprimilo je brodogradilište „Pella Sietas“. Novi ruski ledolomac će se izgraditi u brodogradilištu u predgrađu Hamburga, objavio je njemački televizijski kanal.

Brod će doseći duljinu od 120 metara, a bit će opremljen s nekoliko snažnih dizelskih motora.

“Dakle, to će biti najveći ledolomac ikad izgrađen u Njemačkoj”, naglašava NDR.

Nakon što brod bude porinut, otići će do njegova mjesta razmještaja na Dalekom istoku Ruske Federacije.

Njemački televizijski kanal skreće pozornost na činjenicu da se za višemilijunski ugovor iz Rusije brodogradilište „Pella Sietas“ borilo cijelih šest godina.

Izravna izgradnja novog ruskog ledolomca započet će u brodogradilištu u Njemačkoj za nekoliko dana, kaže NDR.

“Ovakvo što još nije izgrađeno u Europi. Iako postoje prethodnici planiranog broda, ovaj bi trebao doseći najvišu klasu ledolomca, tako da može lomiti led deblji od dva metra”, rekla je Natallia Dean, direktorica najstarijeg brodogradilišta u Njemačkoj u intervjuu njemačkoj televizijskoj postaji.

“Što se tiče narudžbi, zadovoljni smo. Dobro smo popunjeni i nadamo se sigurnim poslovima do 2023. godine, uz povećanje broja radnika”, rekla je Natallia Dean.

NDR

ledolomac
Pretplatiti se
Obavijesti o
58 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Nema dozvole
4 godine prije

NATO i EU sankcije protiv rusiji

čitalac
4 godine prije

Šta su ruska brodogradilišta prebukirana?

Alex
4 godine prije

“Para vrti gdje burgija neće”…adio sankcije…😁

eks
4 godine prije

Veliki i razvijeni na zapadu propisuju drugima sankcije, kojih se oni sami ne moraju pridržavati. Očigledno je to metod kako držati manje razvijene i nerazvijene u nepromenjenom statusu, a status razvijenih zadržati za sebe. Tada oni (razvijeni) mogu diktirati slabijima politiku i uslove života i koristiti njihovo stanovništvo kao svoju radnu snagu, a njihov prostor kao svoje tržište. A mi ćemo se držati svojih zabluda , nametnutih od strane velikih i razvijenih zapadnjaka, kako smo mi nesposobni i glupi , dok su oni sposobni i pametni . Svaki političar koji pokušava izvući svoju zemlju iz te zavisnosti proglašavan je kao diktator i nedemokrata, a domaća kvisling opozicija je poslušno sledila diktat zapada . To je politika zapada koja se vidi “iz aviona”, ali , nažalost, ima mnogo onih koji nikada nisu “leteli avionom” . Njihova uloga je stvaranje haosa i mržnje i šovinizma na domaćim prostorima i prema susedima ,… Čitaj više »

Ante
4 godine prije

Samo da na kraju kada brod bude izgrađen ne budu zadnju riječ imali Amerikanci kao onda kada su Francuzi gradili za Ruse ona četiri vojna broda pa su brodovi završili u Indiji umjesto u Rusiji.

Kvisko
4 godine prije

Drzava koja leda nije vidila,gradi ledolomce MEGA drzavi kojoj je 1/3 teritorija okovana ledom.Zasto?Pa vjerojatno zbog toga sto ipak nemaju MEGA tehnologiju i kvalificirane ljude koji bi takav brod izgradili ali gle cuda ,truli zapad koji ima trulu tehnologiju i trule ljude, unatoc tome
takav brod mogu napraviti.Kako to,kako to?

basso
4 godine prije

Njemacka mora trgovati sa Rusijom inace ide u recesiju.

zgvaca
4 godine prije

Gradnja ovakvog broda jednoj drugoj drzavi dat je mnogo vise od jednog obicnog ugovora. Time se i Tehnologija predaje. Time se potvrdjuje jedna suradnja na duze staze. Situacija se promjenila od 2014. Svi mi znamo da francuska nije isporucila Mistrale Rusiji. I za Ruse je to bilo sretno rjesenje. Oni su dobili sve planove a za vrijeme izgradnje su shvatili da taj Mistral nije ono sto oni trebaju. Zato se ti planovi danas usavrsavaju. Znaci Rusi su dobili planove, sav novac nazad i jos 122 Miljona Eura kazne koju je Francuska isplatila i uz to se zahvalila Rusiji na razumjevanju. Ali pitanje svih pitanja je, dali bi danas Macronova vlada te Mistrale predala Rusima ili ne. Odgovor je istovremeno i odgovor na razliku izmedju 2014 i 2019.

pdosfvoiainfvnwfniwnfwnqidfqwedf
4 godine prije

I onda će im zapovjediti da brod ne isporuće ko Mistrale.

kurjaca
4 godine prije

ne razumijem zasto ga sami ne rade.
Ne vjerujem da ga ne mogu sami napravit ,jedini razlog vidim da ga rade svabe je da ih uvuku u semu da vlada njemacke ne moze da vrsi pritisak na Rusiju da i sami ne popuse neke novce

Ad astra
4 godine prije

Rusi su svijesni činjenice da su Nijemci superiorni što se brodogradnje tiče. I ne samo brodogradnje već i opreme za brodove.

Max
4 godine prije

Sasvim logična suradnja Njemačka ima industriju Rusija ima prirodne izvore sirovina i energenata i veliko tržište. Noćna mora anglosaksonskih stratega.

Pi-zdro
4 godine prije

Nedaj bože da se Rusija i Njemacka približe -to bi bio i kraj americkog davljenja evropskih naroda i gusarske dominacije!

evo i jedan citat pokupljen na neto, njmačkom govormom području.
George Freedman..>>Dakle, primarni interes Sjedinjenih Država tijekom prošlog stoljeća – to jest u prvom, drugom i hladnom ratu – bili su odnosi Njemačke i Rusije, jer bi ujedinjene bile jedina sila koja bi nam mogla zapriijetiti i zadati nam nevolje – a time i sigurno to se neće da dogodi<<
George Friedman američki stručnjak za geostrategiju i sigurnost, ili još bolje, stručnjak za geostratešku nesigurnost pogotovo nas Evropljana u istraživačkom centru i mozak privatnih think tank corporatelaoboratorija.

Slavonac
4 godine prije

Dugo čitam komentare o sankcijama Rusiji ili Kini pa eto da i ja prokomentiram iz prve ruke koliko sam upućen! Kao vozač kamiona međunarodna špedicija (Skandinavija i Njemačka) mogu vam reći da se ruski kamioni vozaju i po njemačkoj (znači radi se i ima robne razmjene) a i gore po skandinaviji, isto tako da ja osobno dosta vozim Huawei opremu koja stiže brodom u Hamburg te ju vozim za Stockholm.. Dok čitam u našim novinama da Švedi nedozvoljavaju Huawei 5G mrežu, to su priče za malu djecu i to se plasira nama balkancima dole.. I ono malo izvoza što smo imali smo izgubili zbog EU sankcija jel su nam direktno iz Brisela došli i premijer i predsjednica (pevaljka)

Ivo
4 godine prije

Dizelaš na arktiku imaju i kanađani, pa više stoji u luci nego što radi svoj posao.

nessy
4 godine prije

@ Valter
Evropa i Rusija, ujedinjeni, i sa zajednickim ciljevima, vladaju svijetom, neprikosnoveno. Zadnjih 100-150 godina, zapadna (anglosaksonska), politika se svodi na isto; svim sredstvima sprijeciti navedeni savez. Uspostavi li se konacno ta alijansa, ostatak svijeta moze lajati, blejati, rezati, sto im se vec dopadne, ali rezultat ce im biti isti, nikakav. Problem je sto Evropa nije cjelina, koja moze suvereno nesto odlucivati. Tu je niz zemalja, koje vuku, svaka na svoju stranu.

Plavi
4 godine prije

Cijelu “modernu” Rusiju koja je izgradjenja poslije DR. SV. Rata izgradili su njemački zarobljenici. 90% danasnjeg Moskovskog metroa su njemački inžinjeri napravili. Oni su čak u Samari postavili temelje i nacrtali kako treba da izgleda njihov najveći zavod za proizvodnju raketa, koje su na kraju pijančinu Gagarina i odvele u svemir. Tko je ikad bio u rusiji, pritom ne mislim na Moskvu, zna da su ruski muškarci NESPOSOBNE PIJANČINE, ja sa svjedok. Tako su žene zidari… viđao sam žene kako asfaltiraju autoputeve…itd… Rusi rade poslove kao na primjer zaštitara…. to je IDEALAN posao za rusa… da ode tamo pijan, da prespava noć i vrati se kuci da opet spava. Pa zaboga da nije bilo zatvorenika (ROBOVA) iz Carskih zatvora i gulaga… N I K A D A Transsibirska zeljeznica nebi bila zavrsena. Kazu da ispod svakoga praga leži jedna glava. Dok su Ameri i Kanađani pravili vise zahtjevne pruge preko… Čitaj više »

Podravec
4 godine prije

Pella brodogradilište je ionako u Ruskom vlasništvu,pa ispada da su Rusi naručili brod od svojih

crash&burn
4 godine prije

Germani su vrhunski kajlari a i Jude ti će nam sve uništit šta imamo, neće niti trava ostat.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI