Nakon što su prisustvovali neodobrenim prosvjedima u Moskvi, Rusija zabranila 122-oje stranaca dolazak u Rusiju na 40 godina

Protest podrske Navalnom
11 komentara

Rusko Ministarstvo unutarnjih poslova zabranilo je ulazak u zemlju 122 inozemna državljanina za koja se utvrdilo da su ove godine sudjelovali u neovlaštenim prosvjedima u Moskvi. Sankcionirani pojedinci neće se moći vratiti u Rusiju 40 godina.

Govoreći na sastanku o sigurnosti, migraciji i međunacionalnim odnosima u ruskoj Javnoj komori, šef Odjela za migracije moskovske policije otkrio je da će glavni grad dugo sankcionirati pristup za one koji predstavljaju prijetnju javnoj sigurnosti i javnom poretku.

“Migracijske jedinice donijele su odluku da 40 godina ne dozvoljavaju ulazak 122 inozemna državljana koji su sudjelovali u neovlaštenim akcijama i prosvjedima na teritoriju Moskve”, rekao je Dmitrij Sergienko.

Iako Sergienko nije precizirao u kojim su prosvjedima sudjelovali ti inozemni državljani, vjerojatno se ovdje smatra na onu većinu koja je prisustvovala siječanjskim prosvjedima u znak podrške zatvorenom aktivistu Alekseju Navaljnom, kada su tražili njegovo puštanje iz zatvora. Simpatizeri oporbenjaka tvrdili su da je oko 40.000 ljudi prisustvovalo prosvjedima u Moskvi 23. siječnja. Međutim, vlasti su dale izvještaje od daleko manjem broju, odnosno oko 4.000 ljudi. Tjedan dana kasnije održan je još jedan prosvjed, ali je na njemu odaziv bio znatno manji.

Početkom veljače Moskva je protjerala diplomate iz Njemačke, Švedske i Poljske, optužujući ih za prisustvovanje tim demonstracijama, unatoč prigovorima relevantnih triju veleposlanstava.

“Ne petljajte se u unutarnja pitanja suverene države. Mi preporučujemo da se svi bave vlastitim problemima”, rekla je glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova za moskovski poslovni dnevnik RBK. “Vjerujte mi, te zemlje imaju dovoljno vlastitih problema s kojima se svaka od njih treba pozabaviti.”

Sergienko je također primijetio da je u posljednja tri mjeseca moskovska policija zabranila ulazak u Rusiju za 24.455 inozemnih državljana, koji su “skloni počinjenju kaznenih djela.”

proterivanjerusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Max
2 godine prije

Tako se to radi.

Medo
2 godine prije

Trebalo je tu gamad a pogotovo ako su iz ambasada lijepo u toj gužvi nagradit gumenim metkom u glavu. Pa ak nekej vele pitat a di je govno bilo da je dobil u čelo. Jedini ispravan način. Pseta bi se brzo ohladila kad shvate da mogu mirisati travu odozdola.

oxi
2 godine prije

Ha ha ha, ovo je dobro. 40 godina 👍👍👍

jamai
2 godine prije

Slabi samo znaju postivati jakog.
Pogledajte Japan.
Ceska pokusava prcati Rusiju na nagovor Amerike ali to nece raditi.
Prema nekim informacijama Rusija ce im zabraniti uvoz piva u Rusiju.
Tako da ce njemacke pivare profitirati.

Prema nekim drugim informacijama iz Izvjestia Rusija ce biti pogodjena zato jer nece moci dobijati alatne strojeve iz Ceske. U to ne vjerujem, kao da to ne radi u oba pravca.
Vidjeli smo kako su zavrsile ukrajinske turbine i francuski brodovi Mistral.
Rusi su dobili nesto novca odstete od Francuza i napravili slicne brodove a brodske turbine koje su se proizvodile u Ukrajini sad se proizvodu u Rusiji i jos bolje.

2 godine prije zadnji put uredio jamai
B7ranko Spehar
2 godine prije

Jel i Picula među njima?Bio bi pun pogodak da je.

Kinžal
2 godine prije

Malo jer to, treba doživotno zabraniti ulazak takvom ološu.
Pazi molim te, došli u tuđu zemlju i otvoreno se mešaju u unutrašnje stvari?! Koja drskost i bezobrazluk? Trebalo bi vratiti Staljinove metode i takve otpraviti u Sibir, u Gulag na minimum 20 godina.

2 godine prije zadnji put uredio Kinžal
piter
2 godine prije

nek im dozvole prosvjede izvan arktičkog kruga…a tamo i s navaljnim neka kopa uranijum to će ga ugrijat

Puki
2 godine prije

Bravo. Potrebna je tako jedna poruka zapadnjacima koji se svugdje maliciozno petljaju.

Nekako je nezamislivo da se istok tako petlja u unutrašnje stvari amerike, i potkopavanje vlasti….baš kurvinjska, kukavička taktika

Sara
2 godine prije

Da mi je samo znati, na što li je samo pao Navaljni? Na pečenu prasetinu?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI