Napad u Manchesteru su počinili teroristi, a ista dva u Siriji “pobunjenici”

Teroristički napadi u Engleskoj i Siriji
11 komentara

Prije dva dana je u Manchesteru na koncertu američke pjevačice Ariane Grande u terorističkom napadu ubijeno najmanje 22 ljudi, a 59 je ranjeno. Sve su bila djeca i tinejdžeri. Napad je počinio bombaš samoubojica, a odgovornost su preuzeli monstrumi zaljevskih šeika i CIA-e koji su se nazvali “Islamskom državom”.

Jučer je u sirijskom gradu Homsu eksplodirao automobil-bomba i u napadu je ubijeno najmanje četvero civila. Zapadni i mediji zaljevskih monarhija nijednom riječju nisu naveli da su napad izvele islamističke terorističke skupine, nego “pobunjenici”.

Navode “kako su nedavno Homs zarobile Assadove snage i da je automobil-bomba u utorak ujutro eksplodirao samo dva dana nakon što se grad vratio pod punu kontrolu vlade, prvi put od 2011. godine”.

Guverner Homsa, Talal Al-Barazi, rekao je za sirijsku državnu televiziju da je eksplozija ubila tri osobe u četvrti Al-Zahraa, koja je već duže vrijeme pod kontrolom vladinih snaga.

“Ranije u nedjelju, 21. svibnja, stotine sirijskih pobunjenika i njihovih obitelji su evakuirani iz četvrti Al-Waer u Homsu, posljednjem oporbenom uporištu u gradu, koje je bilo pod punom opsadom sirijskih vlasti i savezničkih snaga više od godinu dana”, prenose mediji, kao da to može opravdati teroristički napad i ubojstva nevinih civila.

Dopisnik državne televizije iz Homsa je rekao da je eksplozija ubila dvoje ljudi, a ranjeno ih je petnaest. Takozvani Sirijski opservatorij za ljudska prava iz Londona navodi kako je u eksploziji u četvrti Al-Zahraa ubijeno najmanje četvero ljudi, ali ne koristi termin “teroristički napad” ili da su automobil postavili teroristi zbog poraza i poniženja koja u posljednje vrijeme trpe na svim frontama diljem Sirije.

Snimke na državnoj televiziji pokazuju spaljeni automobil na mjestu eksplozije, krv i oštećenje na okolnim zgradama i automobilima.

Sirijske sigurnosne snage su uništile još jedno vozilo  s eksplozivom u blizini šiitskog muslimanskog svetišta, džamije “Sayida Zaynab”, južno od Damaska.

Naime, druga eksplozija se dogodila u blizini svetišta “Sayida Zaynab”, blizu punkta prema zračnoj luci Damask. Srećom, automobil je na vrijeme uništen od strane sirijskih specijalnih snaga, a državni mediji su javili da su u vozilu pronađena tijela dvije osobe, vjerojatno terorista samoubojica.

Ni ovom prilikom zapadni mediji, Al-Jazzera ili saudijska Al-Arabiya nisu koristili termin “teroristi”, nego poznatu retoriku o “pobunjenicima” i “režimskim vladinim snagama”.


Rania Al-Hussein, žrtva terorističkog napada u Homsu za kojeg je odgovornost preuzeo ISIL

Rania Al-Hussein
Rania Al-Hussein
atentantManchesterTeroristi
Pretplatiti se
Obavijesti o
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
glaro
6 godine prije

UKUSA financiraju teroriste, ti teroristi u Siriji su napravili par miliona izbjeglica, razbili zemlju na par komada, donili Siriji “gradjanski” rat, siromastvo i mrtve.
Zapadu, jeste li sad sretni !!!

Željko
6 godine prije

Žao mi je svih nedužnih žrtava na planeti Zemlji ali muka mi je zbog dvostrukih standarda ! Nisam primjetio da objavljuju fotke i imena djece koja su poginula od njihovih(UK) i bombi njihovih saveznika… Baš čudno.

rodoljub
6 godine prije

Tako je to. Kada ubijas za interese americke korporativne mafije, onda si borac za slobodu, demokrata i pobunjenik protiv diktatorskog rezima. Kada ubijes Engleza , ili Amerikanca , onda si terorista. To smo vec milion puta videli i culi .

Imenjak
6 godine prije

jel netko razmisljao u smjeru da je ovaj napad povezan s Terezinom izjavom da UK nije nista duzna nadnacionalnim EU lihvarima?

davor
6 godine prije

Nitko više ne doživljava angloameričke uzaludne pokušaje senzibilizacije javnosti, svi vide, čuju, čitaju i zaključuju o kakvoj je mafiji riječ bio jedan ili sto i jedan napad u Europi ili na Bliskom Istoku, šurovanje sa ubojicama ne donosi mir i nije strategija.

davor
6 godine prije

Kad je ćaća Le Pen izjavio da je Charlie Hebdo napad izveo Mossad, drugi dan mu se “zbog instalacija” samozapalila kuća.

Brane
6 godine prije

Može se očekivati povećana agresija na Siriju. Do sad su bili nedovoljno angažirani, evo poticaja. A usput će kod kuće malo da srežu zdravstvo,previše toga je besplatno. Nitko neće ni primjetiti kad izglasaju.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI