Naši projektili srednjeg dometa ne predstavljaju prijetnju Washingtonu … Osim ako ne približe svoje projektile ‘preblizu’

HQ-9
15 komentara

Kineski projektili srednjeg dometa zatvoreni su unutar granica zemlje, rekao je visoki dužnosnik Ministarstva vanjskih poslova upozoravajući SAD da ne razmještaju svoje snage na prag Pekinga.

“Naši projektili smještene su na našem teritoriju. Ne prijete SAD-u – barem ako SAD ne rasporede svoje brodove preblizu našem teritoriju”, izjavio je u petak šef Odjela za kontrolu oružja kineskog ministarstva vanjskih poslova Fu Cong.

Govoreći na događaju o kontroli oružja u Moskvi, Fu je naglasio da bi raspoređivanje američkih projektila u regiji bio “provokativan, destabilizirajući čin.”

“SAD govori o postavljanju svojih raketa srednjeg dometa blizu Kine, blizu našeg praga. To bi odmah predstavljalo prijetnju našim ključnim lanserima i postrojenjima. Bila bi to prijetnja opstanku kineskih nuklearnih sila” izjavio je Fu Cong.

Pentagon je započeo razvoj novih projektila, nakon što su se SAD u kolovozu povukle s ključnog sporazuma INF s Rusijom 1987. koji je zabranio sve rakete na kopnu s dometom do 5.500 km  i njihove lansere.

Istog mjeseca, ministar obrane Mark Esper založio se za razmještanje raketa srednjeg dometa u Aziji.

Esperove riječi razljutile su kineske dužnosnike, koji su upozoravali da bi bilo kakav pokušaj premještanja raketa bliže Kini narušio regionalni mir i stabilnost. “Ako se to dogodi, Kina ne bi imala izbora nego poduzeti potrebne mjere zaštite u obrani svoje nacionalne sigurnosti”, rekao je Fu prošlog mjeseca.

Kineska vojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zadranin
4 godine prije

Napravite jedan otok blizu amerokenjistana, i tamo smjestite svoje projektile. Dajte i njima malo njihove “medicine i doktrine”.

Ha ha 😂

P***!

Riddick
4 godine prije

I da kinezi nemaju ove rakete, kada su rakete u pitanju tendencije u svetu su da se razvijaju rakete sa sve većim dometom, većim brzinama, preciznošću, razornom moći, sofisticiranosti i drugim karakteristikama, tako da postoji sve manje mesta za vojno tehničku hegemoniju i nadmoć u ovom polju, jednostavno SAD ne mogu više da kontrolišu i da igraju ulogu koju su igrale nekad , svet postaje multi polaran.

Ante
4 godine prije

Veća sam rekao da Kina zajedno sa rusima treba razmjestiti svoje rakete na Kubi amerima ravno pod nos. Tako da amer neće moći spustiti nos bez posljedica.

tihobl
4 godine prije

Vrijeme je da Kina pocne prodavati raketno oruzje meksickim kartelima.

Alex
4 godine prije

Zato Kinezi rade umjetne otoke u Južnokineskom moru.Raketni lanseri na čvrstom tlu.

dulebg
4 godine prije

Па и сама крстарећа ракета “Томахавк” је изигравање споразума. Она ето није балистичка, али може да носи нуклеарну главу. А онда и “Калибар”.

Max
4 godine prije

Sasvim očekivana reakcija.

sldvkmasfjvnasjfgvjdsfvjsfvsjdfvs
4 godine prije

Samo oštro kinezi, ni makac, i štancajte to u barem deset puta više primjeraka.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI