Zbog novih sukoba oko pograničnog područja, Kina optužuje Indiju za kršenje dogovora o crti razgraničenja

Kina i Indija
7 komentara

Pogranična regija Ladakh od početka svibnja bila je izvor nemira između kineskih i indijskih snaga. Posljednji sukob dogodio se u istočnom dijelu regije, ranije u tijeku dana.

Kina je uputila strogu prosvjednu notu Indiji zbog nezakonitog kršenja linije stvarne kontrole, koju su navodno prekršile indijske snage, navodi se u priopćenju kineskog Ministarstva obrane.

Ministarstvo je naglasilo da će kineska vojska poduzeti sve potrebne odgovore te da će pomno pratiti razvoj događaja, istovremeno čvrsto održavajući teritorijalni suverenitet, mir i stabilnost u pograničnom području.

“Zahtijevamo od Indije trenutno povlačenje postrojbi, koje su prekršile liniju stvarne kontrole. Isto tako, pozivamo Indiju i na održavanje reda među postrojbama koje se nalaze na prvoj crti, na pridržavanje obaveza i na doprinošenje sprječavanju daljnjih eskalacija sukoba”, stoji u priopćenju.

Granični spor između dviju zemalja, koji zapravo nikada nije u potpunosti niti prestao, posljednjih se mjeseci dodatno zaoštrio.

Nasilni sukobi dogodili su se prvi put 5. svibnja, u dolini Galwan, gdje indijska regija Ladakh graniči s kineskom regijom Aksai Chin. Prilikom sukoba, koji je bio fizičke prirode, vojnici s obje strane pretrpjeli su ozljede. U sukobu je sudjelovalo oko 250 vojnika. Napetosti su se dodatno zakuhale sredinom lipnja, kada je 20 indijskih vojnika poginulo tijekom sličnog sukoba. Isti taj sukob doveo je do smrtnih slučajeva neodređenog broja vojnika na kineskoj strani.

Indijska vojskaKineska vojska
Pretplatiti se
Obavijesti o
7 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
SULE
3 godine prije

Jedni i drugi su sluge Sotone pitanje je dana kad će krv poteci

Alex
3 godine prije

Kad nastupi zima,malo će se više šakat,da se stople.

oaefnvjnewgtrnwergiwerigfwer
3 godine prije

Sljedi vam rat kinezi, kafeni to znaju, vi ste se zaigrali praveći novac a nemate ga čime zadržati, sad ste se sjetili da pravite više nukelusa a to ste prvo trebali napraviti, vrijeme nećete dobiti, nahuškat će na vas sve okolne vazale a onda kad budete slabi ko Šiki dolaze kauboji kao lučonoše sotonine ko i u cvaj beben krigu.

Max
3 godine prije

Sve vodi prema ratu.

Spartak
3 godine prije

Indijsku vanjsku politiku i vojsku vode kadrovi odgojeni u zapadnom duhu i školovani u zapadnim školama. Otuđili su se potpuno od naroda, govore isključivo engleski i žive kao Zapadnjaci.Kao dodatak, CIA ima u tim redovima izravno svoje ljude. To što kupuju (i) rusko oružje, to je samo zato jer je bitno jeftinije, a jednako ili bolje od usanskog, pa u nekim slučajevima jednostavno ne mogu zanemariti tako nešto očito.
Indija je umjetna državna tvorevina koju su stvorili takvpm britanski kolonizatori. Istina, raspala se u međuvremenu, nakon osnivanja, na tri države, Indiju današnju. Pakistan i Bangladeš, no to nije dovoljno. Službeni jezik te države je i dalje engleski (uz hindu), što puno govori o njoj. Kako može takva država biti geopolitički išta drugo već ovan za razbijanje kineskoga zida, a u interesu Zapada , točnije anglogocionističkog imperija

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI