Ne žele sve zemlje EU da se pridruže sankcijama Rusiji

bivša austrijska ministrica
9 komentara

Austrija i dalje podržava sve antiruske sankcije zbog situacije u Ukrajini, ali ne žele sve nacije da učestvuju u ograničenjima, rekla je bivša austrijska ministrica vanjskih poslova Karin Kneissl.

Ona je skrenula pažnju na činjenicu da je nekoliko zemalja EU, poput Mađarske, za sebe “nagodilo” izuzeće u šestom paketu sankcija Rusiji, koji utiče na snabdijevanje energijom. “Evidentno je da ne žele svi sudjelovati u svim sankcijama. Međutim, Austrija se i dalje pridružuje svim ograničenjima”, dodala je Kneissl.

Prema njenim riječima, Beč odluke o sankcijama donosi u skladu sa zajedničkom vanjskom i odbrambenom politikom EU. “Mi smo to već prošli 2014. godine, kao i druge zemlje, sa sankcijama Kini i, naravno, preko hiljadu kazni Rusiji. Sve ove kazne su bez presedana u istoriji, ne samo u Evropi”, dodala je bivša ministrica.

Austrijaeurusija
Pretplatiti se
Obavijesti o
9 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Grdi
1 godina prije

Austrija je stoljecima radila s****e cijelom balkanu i sire, i sada opet rade iste brljotine …… a oni su dio svijeta koji je podmetnuo rat izmedu rusa i ukrajinaca ……. jednog ce dana doci racuni na naplatu ….

tihobl
1 godina prije

Austrija zeli da uvodi sankcije, zato je ova bivsa misnistrica. Mislila je drugacije i pobjegla je u Liban, nije mogla ostati u Austriji.

Opel
1 godina prije

Hrvatski nacionalni interesi nißu isti kao poljski

Max
1 godina prije

Pa i ne žele.

Nekoime
1 godina prije

Neka se sjete ruskih sankcija brkatom Austrijancu…

Zoran
1 godina prije

Putin joj bio gost na vjenjčanju i otplesao ples sa njom.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI