Nino Raspudić o štrajku prosvjetara: “Stipe Šuvaru vrati se, sve ti je oprošteno. Još ćemo ti nadodati.”… 🙂

Nino Raspudić - Štrajk

Kao i uvijek, Nino Raspudić argumentirano objašnjava propast hrvatskog obrazovanja koje je prepušteno stranici od 1% biračke potpore, dajući potporu prosvjetarima. Šaljivo priziva Stipu Šuvara i detaljno razlaže sve probleme današnjeg obrazovanja koje se prepustilo neprovjerenim pokusima s djecom. Umjesto stvaranja sposobne djece, sustav ih je prepustio tabletima koje zapad već izbacuje iz škole.

 



 

Prosvjed prosvjetaraštrajk
Pretplatiti se
Obavijesti o
69 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Son of Alerik
4 godine prije

Naša škola je jednostavno naša zato jer je u našem mjestu. Velika zgrada, sigurno s mnoštvom tajni. U njoj je živio učitelj sa svojom obitelji, dolje predvorje, jedna učionica. Prvi i treći, drugi i četvrti razred – to se znalo. Jedni ujutro, drugi popodne. Puno godina kasnije sam saznao da je takvih tipskih škola bilo posvuda i sve su bile iste. Kad je brat krenuo u školu, krenuli su i drugi njegovi vršnjaci i nisam se imao više s kim igrati pa sam jedva čekao da i ja krenem u školu. Dotad sam učio skupa s bratom čitati, pisati, rješavati nastavne listiće. To je bilo prije sto godina (ajde, nešto manje). Svijet se promijenio. Škola ostala ista. Ova ‘naša’ nedavno obnovljena , s centralnim grijanjem sad je zatvorena. Propada. Nije općinsko vlasništvo, pitaj boga čije je i dok se oni dogovore, zgrada će opet propasti jer nedajbože da se da… Čitaj više »

Trt
4 godine prije

Ja se ne brinem. Ministrica na vrhu obrazovne piramide je elitni komandos “Škole za život”, specijalno trenirana upravo za ovakve životne situacije, a ne nekakve zastarjele beskorisne koncepte kao učenje činjenica itd.

Ha ha
4 godine prije

ako hoće veće novce
neka se prekalificraju
za neko drugo zanimanje
fali gomilu kadrova
osim toga irska zove

Mucke
4 godine prije

Ne postoje dvije rijeci koje izazivaju vise gadjenja na licu obicnog covjeka od rijeci “Reforma” i “Demokracija”.Nije mi jasno sta uopce treba reformirati,sta je to novo otkriveno u matematici ,fizici,termodinamici itd. da bi nas godinama peglali i o jadu zabavljali oko necega o cemu bismo trebali cuti jedino onog trenutka kad je sve spremno za pokretanje.Proizvodnja fah idiota koji sjajno lupaju po tipkovnici vodit ce direktno u katastrofu vecih razmjera.Dipl.ing. iliti prvostupnik nakon 4 mjeseca na poslu ne razumije zakon spojenih posuda (kako isprazniti vodu iz kotla ako je izlazni ventil ispod razine mora !).

Jura
4 godine prije

čudna je ovo emisija Petog dana bila. Kao prvo, većina diskutanata je osobno zainteresirana za tematiku. Nadalje, jedno za drugim su ponavljali mantre o dignitetu i dostojanstvu, poput vrlih štrajkaša, iako to ničim ne potkrepljuju, već je u žiži novac i samo novac, te potreba da ga dobiju samo oni. Nijedne riječi o nekompetentnosti dobrog dijela nastavnika i profesora, kako u obrazovnom, a još više u odgojnom dijelu. Ostaje činjenica da naši predavači rade ispod prosjeka uobičajenog u dijelu svijeta kojem pripadamo, a dobar dio ih jedva zna upaliti računalo, pa su i ishodi učenja sukladni tome. U obitelji imam primjer da učiteljica razredne nastave stara 51 godinu namjerava uzeti otpremninu jer nije sposobna savladati informatičku podršku koja dio postaje sustava. O manjkavostima i nedosljednostima štrajka bi se moglo razgovarati cijelu noć, no, o tome vrli diskutanti ništa.

Petar Zvonarac
4 godine prije

Admin: dosta je više priče o ustašama, četnicima i partizanima kod svake teme

Jole Prvi
4 godine prije

Ova ministrica je katastrofaTa žena nema veze sa mozgom,a stranka HNS koja stoji iza nje je ni vrit ni mimo.Ili ni na nebu ni na zemlji.
Najvažnije je bilo pokupovati gomilu tableta i uvesti djecu u svijet globalne kontrole.Tableti služe prije svega kao ulaz u razred u kombinaciji sa famoznim oblacima gdje će vam čuvati podatke.Dalje je Raspudić sve objasnio.Kad je spoominjao Modrića u kontekstu skakanja za kozama po kamenjaru I njegovog kretanja po terenu danas.Meni ministrica prosvjete strašno asocira na kozu.Nevjerovatno je kakve nekompetencije pokazuje ta osoba,koja radi reforme po napucima izvana.Nažalost šteta koju je počinila će biti teško sanirati.

Školarac
4 godine prije

ovakvo školstvo zatupljuje djecu.. prosvjetari bi mi bili draži da štrajkaju zbog toga i svih ostalih nepravilnosti u društvu i državi.
Odgajatelji moraju imati najveće plaće, ali moraju i pošteno odgajati djecu. Da djeca budu sposobna za stvaranje te održavanje plaća i penzija prosvjetara a ne zaduživanje i sebe i države.
Ovako smatram da će za određen postotak više, rado nastaviti širiti režimsku agendu:(

Moreno
4 godine prije

Škole su bile i ostale u prvome redu indoktrinacijski kampovi kontrolnog sistema, tek nakon toga su to institucije u kojima se može nešto naučit.
Osnovna namjena škola je odgajanje sistemu poslušnih jedinki, nepropitkivanje autoriteta, uvjetovanje ponašanja . . . događanja u školstvu su samo posljedica korekcija u kontrolnome sistemu.

magarac
4 godine prije

I ja to stalno tvrdim – vratite nam školsku pločiu ii kredu – i po mogućnosti Mendovića Medu

Zigi
4 godine prije

Raspudić je po političkoj orijentaciji debelo desno sa vječnom kritikom samoupravnog sistema i pun razumjevanja za aktere anti partizanskih pokreta, tako da ga možemo staviti rame uz rame sa Hasanbegovićem , a onda me niti njegovo kritizerstvo postojećih događaja ne ostavlja na mene uvjerljive dojmove. Sam lik često se zalaže za imaginiranu tržišnu orijentaciju, a debelo se drži sveučilišnih sinekura i prati tzv.”main stream” pravila! Sve u svemu taj ne donosi nikakvu svježinu svojim knjigama i izjavama, već je samo jedan od već poznatog spektra desničara porijeklom iz Hercegovine, koji nekim čudom se dobro ugnjezede u Hrvatskoj , ali naravno uvjek je to zahvaljući ” njihovoj stručnosti” , ali bojim se, uz čast pojedincima da je sve to po uzoru bandićevizma koje već godinama demonstrira sveprisutni gradonačelnik.

Ivo
4 godine prije

Obrazovanje u RH, kao i u ostalim jugoslavenskim republikama, bilo je daleko ispred onog na zapadu. Daleko. Od ‘osamostaljenja’, odnosno kolonizacije, sustavno se radi na uništavanju istoga i zaglupljivanju djece. Namjerno se donose pravila i tzv. ‘reforme’koja tobože promiču nekakva ‘prava’ djece, pa tako primjerice profesori ne smiju poslati nediscipliniranog učenika sa sata kako bi mogli na miru ispredavati gradivo i time odgojno djelovati na sve, jer time krše nekakva ‘prava’ tog učenika. On mora ostati u razredu i nastaviti ometati nastavu. Normalno, tog istog učenika će, skupa sa roditeljima, isto popodne izbaciti iz stana na ulicu ako nije plaćena rata kredita. Toliko o tzv. pravima djece i cijeloj toj dvoličnoj šaradi. U takvoj atmosferi teško je prenositi znanje, jer profesori nemaju poluge kojima bi djelovali odgojno, i održavali disciplinu. U srednjim školama su to već bahati delikventi, koji smatraju da imaju sva prava ovog svijeta i odbijaju slušati ili… Čitaj više »

Slavonac
4 godine prije

Morali bi sve strane saslusati.Od 2005je u Hrvatskoj bilo oko 600 000sto ucenika i studenata,na 4,2 milijuna stanovnika.Od toga ucitelja i profesora oko 65000.Danas imamo 450 000 ucenika i studenata,a ucitelja malo vise.Neko se znoji,a neki sa 16sati tjedno dobivaju placu.Najgori u prosjeku ucenika i profesora u EU.To je problem,pa sve do uhljeba u udrugama i drzavnoj upravi.Svi sisu dokle ide.Kako ko sije pa tako ce i pozet.

palermo
4 godine prije

Nino Raspudić? Krkan i čobanin. Što on radi na svom radnom mjestu kada stigne razmišljati i pisati o svemu i svačemu. Ah da, na državnim je jaslama. Inače taj vrli domoljub i desničar rat je proveo u Italiji, a ne u rodnom Mostaru.
HNS (kolikogod ogavni bili) i tableti sigurno nisu krivci za ovakvo obrazovanje. Djeca danas znaju samo za svoja prava, a za obveze

JURA STUBLIČ
4 godine prije

ZA ČETRI SATA 1000 EURA A DA PROBAJU RADITI OSAM SATI.

Kan Horde
4 godine prije

Taj Raspudić je negator holokausta, bilo kakvo pozivanje na njega…a to što je sad, nešto tobože, kao, pogodio…da parafraziram jednog starog negativca – pa imao je valjda i Bagdadi dobrijeh strana. Raspudiću je vjeronauk u školama neupitan – i da od takvog slušam prodike šta valj a a šta ne valja u školstvu…kad je njegova opcija jedino i isključivo politička, tj. desničarska i sektaška – to što on udara jest samo zato jer mu stranka HNS smrdi pošto je dugo bila s ljevicom u talu, a posebno mu smrdi ministrica jer je u njoj prepoznao prikrivenu ljevičarku. Nikakve druge pozicije nema kod Raspudića osim pozicije ‘osvetnika Bleiburga’, Bleiburg je jedina mjera svih stvari – i tu tko nije s njim, komunjara je i treba ga uništiti, bilo dijalektikom riječi, bilo dijalektikom dinamita.

valentin
4 godine prije

Europska masonska kaljuža nas ubija “Slobodnom trgovinom”, slobodnim protokom ljudi, robe, i kapitala”Demokracijom”. Plenković Kolinda i Milanović su globalisti , plačenici bankstera i banditića i moraju nestati.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI