Službeno očitovanje dijela zaposlenika OŠ Slano koji su spriječeni pri ulasku u školu

OŠ Slano
15 komentara

Nakon brojnih medijskih vijesti vezanih za tzv. štrajk prosvjetara OŠ Slano na datum 16.11.2021. htjeli bismo dati određene demantije vezane za točnost iznesenih podataka kao i obrazložiti razloge svoje odluke u odbijanju pokazivanja covid potvrde. S iznesenim medijskim tvrdnjama iskreno smo veoma razočarani, ali ne i iznenađeni. Vijesti koje su objavljene i prenesene na brojnim internetskim portalima veoma su neobjektivno, selektivno i jednostrano prikazane, bez prevelikog pokušaja da se i ustanovi pravo činjenično stanje.

Naime, svakako nije bila riječ o štrajku. Za tako što zna se koja je procedura, kao i tko ga točno zakonski pokreće. Doduše, određenu pravnu pomoć i zaštitu zaposlenici koji su u sindikatima su imali, ali ovaj korak prvenstveno je bio nužan moralan čin. Ovdje nije bila riječ o nekakvom hiru, ishitrenosti već zajedničkoj dobro promišljenoj odluci, koju smo donijeli iz vlastitih individualnih stajališta i uvjerenja.

Nužno je istaknuti da smo kao zaposlenici OŠ Slano savjesno, odgovorno i na vrijeme došli na svoje radno mjesto s namjerom održavanja nastave, a da smo u toj namjeri bili spriječeni te udaljeni s radnog mjesta o čemu postoje i službeno potpisane izjave.

Iskreno nas je zasmetala svojevrsna medijska manipulacija s uzimanjem djece, učenika u smislu kako s tim činom njihovim učiteljima nije stalo do njih i njihova dobra. Vjerujemo kako je svakom čitatelju tako napisanih vijesti, koji kritički promišlja, jasno tko je i što je stvaran uzrok problema koji je učenicima tog dana onemogućio regularnost nastave.

Smatramo kako je naš potez čin legitimnog te nužnog građanskog neposluha. U načelu ne želimo ulaziti u  problematiku i polemiku oko cijepljenja, samim tim još više jer je veći dio zaposlenika cijepljen ili je prebolio korona virus.  Vrijedi istaknuti  kako je veliki dio skupine kolega imao sve uvjete kako bi mogli ‘službeno’ ući na svoje radno mjesto. Zadivljujuća je činjenica da su se ti isti ljudi kolegijalno i promišljeno solidiralizirali s onima koji nisu ostvarili te uvjete.

Naš cilj nije bio anarhističan, destruktivan niti devijantan, dapače, vođeni s idealima htjeli smo ukazati na nužnost slobode izbora. Ne možemo prihvatiti prisilu, ucjenu koja nam se nameće. Treba priznati kako je ta ista ucjena dosta dobro kamuflirana u jednom lijepom nenametljivom i „demokratskom“ govoru. Činjenica ostaje kako se u ljudima posljedično prouzročilo ozračje straha, nemira, nepoznanica…..

Učitelj s riječju koja nema vlastiti primjer, životno svjedočanstvo ne može se nazvati pravim učiteljem. U školi pokušavamo djecu učiti kritičkom promišljanju, demokraciji, ljepoti slobode, stoga držimo kako smo dužni dati i osoban primjer. Trudimo ih se učiti duhu poniznosti, ali ne i slijepe poslušnosti.

Smatramo kako nam se upravo ovim nasilnim putem s covid potvrdama posljednično uskoro svima ukida i mogućnost slobode izbora samog cijepljenja. Nužno je ostaviti tu slobodu svakom pojedincu.

Nadalje, s ovim se u našoj domovini stvara otvorena društvena segregacija i diskriminacija na koju ne želimo i ne možemo pristati.

Želimo živjeti u slobodnom i tolerantnom društvu, bez ikakvih prisila, ucjena i straha jer jedino je takav svijet onakav kakvog ga želimo ostaviti našim budućim naraštajima, svijet za kojeg želimo pripremati naše učenike, svijet za kakav se vrijedi boriti i kakvog vrijedi sačuvati……

Veliki dio kolektiva OŠ Slano

Covidcovid propusnicahrvatskaOŠ Slanoštrajk
Pretplatiti se
Obavijesti o
15 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Zoki
2 godine prije

Djeca su tim cinom nastavnika dobili najbolju lekciju u svomu obrazovanju. Cestitke nastavnom osoblju na cistoj demonstraciji i prakticnom primjeru djeci, da vide sta je sloboda misli, sloboda govora i gradjanski neposluh. Bolji primjer djeca nisu mogla dobiti. Cestitke nastavnom osoblju, a nadam se da se arhiviraju svi podaci i objave medija jer doci ce dan kada ce i novinari morati odgovarati za Cancel kulturu, neobjektivno pisanje, sirenje panike, straha i lazi.

putnik
2 godine prije

Vjerojatno mnogi ne znaju, no OS Slano nije iznimka. Dapace, mediji presucuju, ali u velikom dijelu skola, kao i drugih drzavnih institucija je doslo do pobune, sto uostalom i jest razlog bahatosti i arogantnosti koja je uslijedila kao rezultat. Trenutno se velik dio drzavnih institucija “pravi blesav” na nacin da su jednostavno prestali kontrolirati potvrde, bar onako javno na ulazu, i pustaju sve zaposlenike na posao, a kako se javno ne bi vidjele proporcije trenutnog neposluha. Prebacili su se na taktiku da individualno zastrasuju svoje zaposlenike ucjenama, raznim cak i nelegalnim dokumentima itd. Naravno, prije svega je na djelu intenzivna taktika “zavadi pa vladaj” gdje sa jedne strane ministarstvo pritisce svoje direktore / ravnatelje na terenu, a oni u panici pritiscu svoje zaposlenike. Znate li da su se javno pobunili cak i neki u policiji? Ukratko, drzavni vrh je trenutno u panici jer je prevelik otpor nastao cak i na… Čitaj više »

NeBudiOvca
2 godine prije

Mnogi pripadnici kulta Covid pseudoreligije u svom očaju i nedostatku bilo kakvih argumenata kojima bi opravdali vlastitu vjeru, uspoređuju pravo na izbor kod primanja opasne genske terapije zbog koje je bilo potrebno izmijeniti definiciju cjepiva da bi se uopće mogla prodati pod cjepivo, sa pravom na izbor u odluci da li voziti ili ne u alkoholiziranom stanju, da li stavljati zimske gume i sl. Naravno takva usporedba je potpuno promašena jer osim sto ne postoje štetne nuspojave ne uzimanja alkohola prije ili tijekom vožnje, jasno je da alkohol umanjuje sposobnosti potrebne za sigurno upravljanje vozilom. Tu bi se moglo još svasta napisati, ali nema potrebe jer u dubini duše čak je i indeksovcima jasna promašenost te usporedbe. Medjutim kad smo već kod alkohola evo jedna dobra poveznica i razrada te problematike na način da se povuče paralela sa današnjim službenim Covid narativom kojeg članovi tog kulta podržavaju, pa neka razmisle… Čitaj više »

Ljudov
2 godine prije

Ako u Hrvatskoj riba od glave smrdi zašto ne odsjeći tu glavi i baviti je u smeće povijesti

Slow motion
2 godine prije

Svaka cast!
A vi svi ostali papci sa dozvolama..dusa vam crna i stid vas bilo!!

Jomla
2 godine prije

Poštovanje i hvala svima onima koji su uzeli učešće u ovoj demonstraciji slobodnog mišljenja, a posebno onima vakcinisanima!

Max
2 godine prije

Naprijed puna podrška

Ivana
2 godine prije

Predivna vijest. Obožavam dobre ljude

°_°
2 godine prije

Ne prolaze u Slanom neslane šale…
Bravo Slano. I zapaprite im isto.

BTK
2 godine prije

OŠ slano i papreno!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI