Njemačka ‘u ratu’ s Rusijom

Annalena Baerbock
140 komentara

Raspravljajući u korist slanja tenkova u Kijev, njemački ministar vanjskih poslova Annalena Baerbock rekla je da zemlje EU bore rat protiv Rusije. Službenici SAD-a i EU na svoj način da tvrde da nisu stranka u sukobu u Ukrajini. “I zato sam već rekla u posljednjim danima – da, moramo učiniti više da branimo Ukrajinu.

Da, moramo učiniti više i na tenkovima “, rekla je Baerbock tokom rasprave u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PACE) u utorak. “Ali najvažniji i presudni dio je da to radimo zajedno i da ne radimo igru krivljenja u Europi, jer se borimo protiv Rusije a ne protiv drugog.” Dok je kancelar Olaf Scholz inzistira da je Njemačka trebala podržati Ukrajinu, ali izbjegavati direktnu konfrontaciju s Rusijom, njegov koalicijski partner Baerbock je uzela više agresivniji pristup. Prema njemačkim medijima, njena stranka – Zeleni – zalaže se za slanje Leoparda 2 tenka u Kijev, a na kraju su uspjeli pritisnuti Scholza u slaganje.

Ovo nije prvi put da je Baerbock napravila valove svojim položajem na sukobu. Rekla je na okupljanju EU u Pragu prošlog avgusta da namjerava da dostavi na njena obećanja u Ukrajini “Bez obzira na to što moji njemački glasači misle.”

Citirajući Baerbockove riječi u srijedu, glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Strano Ministarstvo Maria Zakharova rekla je da zapad samo nastavlja priznati da su godinama planirali trenutni sukob. “Ako mi to dodamo Merkelovo otkrivanje da su jačali Ukrajinu i nisu računali na sporazume u Minsku, tada govorimo o ratu protiv Rusije koja je unaprijed planirana. Nemojte reći kasnije da vas nismo upozoravali “, insistirao je Zakharova.

Bivša njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je njemačkim medijima početkom decembra da je prekid vatre iz 2014. uz posredovanje Berlina i Pariza zapravo bio trik da se Ukrajini „da dragocjeno vrijeme“ za jačanje vojske. To je potvrdio i bivši francuski predsjednik Fransoa Oland, dok je to otvoreno priznao i tadašnji lider Ukrajine Pjotr Porošenko. Ruska operacija u Ukrajini bila je “prisilni i krajnji odgovor na pripreme za agresiju od strane SAD-a i njihovih satelita”, izjavio je u ponedjeljak bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev.

Anna BaerbocknjemačkaRatrusijaukrajina
Pretplatiti se
Obavijesti o
140 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Vox
1 godina prije

Kada vidim ovu zenu i kada cujem sta govori i kako se ponasa potpuno mi je jasno zasto je Goebels pobio svoje sestoro djece krajam aprila 1945, rekavsi da je i to bolje nego da zive u Njemackoj kakva ce postojati poslje 1945. I Goebels je bio u pravu : Njemacka danas je zemlja zombija, zemlja sotonizma, JEDAN BROD LUDJAKA…..

1 godina prije

Jel ‘ mislila na hladni ili ovaj drugi ?

Gorki šećer
1 godina prije

Kada pogledam ulogu Nijemaca u Svjetskim ratovima i sada ovo, doďem do zaključka da nešto nije u redu s tim narodom.

tihobl
1 godina prije

Sinoc je bilo geranjiranje. Vijesti od 22 po kijevskom vremenu pa nadalje: Групе за праћење извештавају о кретању иранских/руских дронова ка Запорожју. Највероватније ће камиказе летети дуж Дњепра. Такође се извештава о полетању три стратешка бомбардера Ту-22М3. У Дњепропетровској, Одеској и Харковској области управо сада раде дронови камиказе преносе украјински медији. На украјинским каналима пишу да су велике шансе и за масовни ракетни удар. Експлозије у Запорожју и Дњепропетровску. Раде камиказе Герањ. У Харкову три јаке експлозије! Експлозије у овом тренутку у Дњепропетровској, Харковској, Одеској и Запорошкој области. У Херсону јака експлозија!  Герани су долетели у Кременчуг и Полтаву Извештавају о покушају Оружаних снага Украјине да форсирају реку Дњепар у области Нове Каховке, у току је битка. Дронови-камиказе изнад Кијева! Nakon cjelonocnog geranjiranja jutros stize desert: Украјински извори наводе да је група авиона Ту-95 извела масовно лансирање ракете. У 08:20 ракете ће ући у ваздушни простор Украјине из Харковског правца.… Čitaj više »

tihobl
1 godina prije

Медведчук: Зеленски, више слуша Велику Британију, него Сједињене Америчке Државе

user
1 godina prije

svi ratovi su bankarski ratovi.

zavjeru imamo. još fali teorija.

tihobl
1 godina prije

Уколико се Украјини испоруче гранате са осиромашеним уранијумом за тенкове „леопард 2“, као и за борбена возила пешадије „бредли“ и „мардер“, Москва ће то сматрати употребом прљавих нуклеарних бомби против Русије, упозорио је шеф руске делегације задужен за питања војне безбедности и контроле наоружања Константин Гаврилов.

Ziv je Geza
1 godina prije

Analena brabonjak nije slusala baku, a baka elza nebrojeno je puta ispricala kako je to izgledalo kada su Rusi sa svojim krsom od tenkova pregazili mocne hitlerove leoparde i parkirali se u centar Berlina ispred reichstaga.
Popeli se na krov, poskidali nacisticke kukaste krizeve, popili po koje pivo, upalili krseve i vratili se u svoju domovinu Rusiju.

Analena brabonjak morati ce nazalost ponoviti sat povijesti a morala je samo zapamtiti bakinu pricu.

throne
1 godina prije

Evo gdje smo stigli, Nato to priprema decenijama, a hrvatski narod opet ce krvariti za tudje interese u rusko-ukrajinskoj stepi. Nadam se, volim zivjeti i zivot te prirodu ali ako pukne neka rusi nemilosrdno ispale svu svoju trijadu, tako da kraj bude brzo, a ne da to traje godinama. Mada mislim da ce to biti upravo dugo. To ce biti rat dug s masovnim unistenjem, ogromnim zrtvama kako na frontu tako i u dubkoj kontinentalnoj pozadini (nitko nece biti postedjen niti usa), Zrtve toga rata biti ce najvece do sada i ako ukljucimo i zrtve bockanja to ce biti skoro 1/3 populacije na zemlji.
lp.

eks
1 godina prije

Brabonjak je obična marioneta – sluga USA psihopata. Sa diplomatijom nema blage veze.

Amar
1 godina prije

Njemci su genocidni genetski bolestan narod.

bato
1 godina prije

zaboravljaju da, kada su slali njemačke tenkove na Rusijo
onda su Ruski tenkovi završili radnju u Berlinu 

kad se ovo sa Ukrajinom završi, tek čemo moči reči da je kraj WW II.

tri p
1 godina prije

Ti nacisti su stvarno kameleoni novijeg doba, uskrsnuli u obliku zelenih.
Jedna je zanimljiva izjava koja to potvrđuje, “bez obzira što naši njemački glasači misle o tome”, drugim riječima ko vas pita, niste vi tu da mislite, nego da provodite naše odluke i šutite.

Promatrac
1 godina prije

Nemogu se oteti dojmu da je namjerno izostavila reči da je Njemačka u ratu s Rusijom u Ukrajini a ne na Ruskom teritoriju i kako Ruska strana namjerno tumaći tu vijest kao da se rat vodi na njenom teritoriju.

Buničar
1 godina prije

Svjetski ratovi pocinju i zavrsavaju u europi. Jedini problem je sto u ovom najvjerojatnije nece biti pobjednika a vrlo vjerojatni i malo (ili nimalo) prezivjelih……

parija
1 godina prije

Čim pogledam ujutro
gutam informacije novine,
portali dnevna doza sekiracije.
Naslovi bombastični, estrada,
crne hronike, ko se ženi
kol’ko mrtvih, teror i harmonike
 
Hiljadu zašto
al’ nijedno zato
Dal’ će novi rat
da počne Rusija il’ Nato?
 
Svaka nova vijest
me potpuno zablokira
al’ neću da se brinem
da mi čuna ne zatrokira

Ringo10
1 godina prije

Nijemci izgleda hoce da im opet Rusi dodju I iskaraju Njemice

Ivo
1 godina prije

Svakom tko realno sagledava situaciju je jasno da svijet stoji protiv Rusije. Rat s Ukrajinom je katastrofalna greška predsjednika Putina. Rusija iz ovog rata može izići poražena ili poraženija. Za one kojima ova igra riječi nije jasna, malo ili jako poražena.

držnedaj
1 godina prije

Globalisti uvjek postave svoja govna i sluge

Siniša
1 godina prije

Žene te supruge,majke,kraljice i onda imaš nekoga tipa Olbrajt,Klinton,Barbok,Kitarević,Ursula. Tata Bernabićka je čak i premija

Vojni analitičar
1 godina prije

Ponašanje Zapada u ovoj situaciji prema Rusiji je ustvari jedan već u povijesti mnogo puta viđeni obrazac provociranja sukoba. Poviiesni udžbenici na uče da je Japan započeo rat s Amerikom i saveznicima napadom na Pearl Harbour. Ali slabo se ističe činjenica da su Amerikanci, Britanci i ostatak tadašnjih zapadnih europskih sila više od 10 godina provocirao sukob s Japanom. U ratu koji su Japanci vodili u Kini SAD i zapadni saveznici su obilno pomagali Kinezima ne samo u naoružanju, nego i u dragovoljcima (prije svega avijatičarima), vojnim savjetnicima, obavještajnim podacima pa čak u nekim trenucima i vlastitim regularnim vojnim postrojbama koje su sudjelovale u nekim operacijama ograničenog dosega. Da o raznim sankcijama, ekonomskim i političkim, pritiscima i prijetnjama upućivanim Japanu ne govorimo. Svemu je to bio cilj isprovocirati Japan da prvi napadne kako bi se imalo opravdanje i “galvaniziralo” naciju za uključivanje u rat prije svega SAD. I to je… Čitaj više »

Ziv je Geza
1 godina prije

Slucaj sa posiljkom njemackih tenkova u ukrajinu,najbolje oslikava tzv zapadnu demonkraciju.
Dakle ameri narede soljcu da salje tenkove,on naredi ministrici tzv obrane njemacke,ona daje ostavku, na njeno mjesto dolazi novi ministar i tenkovi krecu za ukrajinu.

Dakle,od naredjenja do izvrsenja u manje od 24h, brze se promjeni ministar nego li svabo na automobilskoj pokretnoj traki ugradi armaturu u volkwagena

Pa se ja ovako naivan i neuk pitam a gdje je tu demokratska procedura,odnosno o cemu odlucuje svabo kada izadje na izbore, kako bi nasi iz hdz sekte rekli, festival demokracije buahahahaha….

Schroder
1 godina prije

Ona je zlo za Njemacku kao i ostali iz zelene stranke Zena se godinama za ovaj poso pripremala U DAVOSU KOD KLAUSA SCHWABA Sve zivo unistiti sto se gradilo stoljecima To se zove NOVI RESET Ona nema jedan dan radnog staza To sto je naucila kod Klausa Schwaba sprovodi Prijeti Rusiji Iranu Zena nema veze sa politikom.Prijeti prstom velikim silama, Ti zeleni dolaze od Sorosa i Bill Gates a zbog njihove politike nastradat ce NJEMACKA a posebno industrija, koja ne moze da placa skupi plin iz Amerike Puna su joj usta klime a o geoinzenjeringu ne usudi se da govori Nebo u njemackoj je stalno prekriveno sivom paucino sto ispustaju ti avioni koji nas truju Sunca nema vec pola godine O tome se ne smije govoriti Taj GEOINZENJERING mjenja klimu i utjece na susu na zemlji ili poplave.To namjernorade da kazu da covjek utjece na klimu negativno Sada hoce da… Čitaj više »

burt
1 godina prije

ne mogu Prigozhin i Kadyrov i njihove paravojske protiv najveće vojne sile u povijesti svijeta, ako će poslati toliko tenkova, oklopnih vozila i samohotki znači da su odlučili da se obračunaju s Putinom u Ukrajini, i države koje su dosad bile suzdržane šalju oružje, Švicarce će dati dozvolu za slanje Piranhe, Macron će poslati Leclerce, Portugal Leoparde, priče da Ukrajina više nema vojnika i da hvataju ljude po ulicama su ruska propaganda, Ukrajina ima 500000 vojnika sa ratnim iskustvom i tri milijuna vojnih obveznika u rezervi

gigi pinna
1 godina prije

Dok Rusija sama ne podigne ovaj sukob na još višu razinu od ovog slanja Leoparda Hazarima, ratu nikad kraja. Neka se više prestanu čuditi kao pura dreku – ne samo da će morati ući u Kijev nego i u Berlin., i to ponovno. Amerima se mora priznati, da su uistinu vrhunski zločinački umovi – proizvesti toliko državnih udara, diktatura, ratova, korisnih idiota (znam, znam – broj ograničenih je neograničen)…

MrKamenjarc
1 godina prije

….OVU ZVALU BI TREBALO PUSTITI U NEKI ZLOGLASNI RUSKI ZATVOR SA TESKIM ROBIJASIMA …..PA BI ONDA VIDELI KOLIKO IMA MRZNJE PREMA RUSIJI;GNJIDA,GNJIDA,GNJIDA……

Lucija, prva
1 godina prije

“Ukrajinci nastavljaju da gube na celom frontu – od Svatova na severu, preko Severska i Bahnuta u centru donbaskog fronta, do Orehova koje je nekoliko kilometara od velikog jezera koje mnogi zovu i Kahovskim morem.

Glavna novost je: Rusi ulaze u Ugljedar.”
….
Probijena glavna linija fronta.

“Da Ukrajinci mogu nešto pokušati, potvrđuje i Jevgenij Balicki, vd gubernatora Zaporoške oblasti: „Neprijatelj je na našem delu fronta skoncentrisao do 40.000 vojnika“.”
(Hm, ovo bih i ja pretpostavila, ali to ništa ne znači; mislim da Ukri tu očekuju ruski napad).

“Moskovski vojni ekspert Aleksej Leonkov:

„Izvesno je da (SAD i NATO) preko satelita stalno prate kretanje naših trupa, ali još nisu načisto odakle će doći naš glavni udar.
Nagađaju: da li će doći iz Belorusije, iz Brjanske, Kurske ili Belgorodske oblasti. Naša komanda, naravno, koristi razne taktike da zbuni neprijatelja”.

bruegel the elder
1 godina prije

Penis bonus, pax in domus.Važi za dvije ludače -Lina Lena i Sanna,a ova druga
vjerovatno tamani i lajsne bijeloga.

Nebo
1 godina prije

Sad je meni jasno zasto su Rusi usli u Berlin, Warsavu, Sofiju, Prag, I ona tri balticka gov*

bruegel the elder
1 godina prije

Ursula vd Leich nema problema.Tko je dira štapom kraćim od 3m,taj je zreo za
ludaru.

klin
1 godina prije

njemačka u prvom svjetskom pobjedila ruse, u drugom izgubila a ovaj će bit nerješen

Joe
1 godina prije

Uh kako bi je straga….

Tužan
1 godina prije

Spaja se nekoliko kriza u jedan veliki tornado. WW3, klimatsko ekoloski kolaps, ekonomski slom i tko zna što još. Bit ce čudo ako bude živih u 2030. To ce biti oni koji i sad zive u kamenom dobu. Subharska Afrika i mozda juzna Amerika. Bit ce ionako nebitno tko je ispalio prvi metak.

Magefun
1 godina prije

Govorite u svoje ime, vi eu političke lutke amerike ste u ratu s rusijom, ne i narod. narod vas ne odobrava!

Vojni analitičar
1 godina prije

Ako je Analna Brabonjak u ratu s Rusijom, kako sama kaže, kako to da nije negdje u rovu u Donbasu nego sjedi u Briselu? Da nisu Wagnerovci u međuvremenu izvršili invaziju na Belgiju pa se tamo uspostavila nova linija obrane?

Padin
1 godina prije

Suviše konzumirajo “Menticide 101” od amerikanaca a da to ni neznaju.

tuf
1 godina prije

Baerbock je sotonsko fašističko smeće koja promovira beznađe, suze i smrt.

Grdi
1 godina prije

Umno poremecena …..
.
Gore od toga, ova izjava bi trebala biti sok samar i glasna uzbuna za one europske drzave koje je njemacka nagazila u drug. svj. ratu …. Treci put u zadnjih sto god. svabenland je na ratnoj stazi …… Uzbuna, uzbuna, uzbuna ………..

Grdi
1 godina prije

Svabi su odgovrni za smrt cca 30 miljuna ljudi u europi u dr.svj. ratu i sad bi opet krenuli istim putem …..

duki
1 godina prije

Jedini ološa koji za svoje riječi ne mora odgovarati su političari(ke)!
Puna im usta govana ! A baš bi ju volio vidjeti da joj se 2 kanala zabiju negdje blizu guzičetine !!
Al bi bilo “urjetko” !!

tata mata
1 godina prije

ne ratuju narodi tih drzava vec smece koje ne zeli mir a na celu je tih drzava ,,, niko od tih huskaca nije otisao u ukrainu da ratuje a nama prodaju zjake ,,isto ko nasi domaci huskaci ,,hiber ,burt ,biletic ,i ostali da ne nabrajam ,,, znaju koji su ali nikom od njih ne pada na pamet da odu u ukrainu ,,ali ekipa bi rado ratovala ali samo preko tipkovnica

AZBEST
1 godina prije

Opet Njemačka u ratu s Rusijom!
Što će vam to njemci????

Schroder
1 godina prije

To znaci ova guska ZELENI JE POTVRDILA DA SE NJEMACKA NALAZI U RATU SA RUSIJOM Zena je u stanju da izazove treci svijetski rat.Ovi ZELENI su jedno veliko zlo za cjeli svijet

Max
1 godina prije

Oni baš hoće da pogine 100 milijuna ljudi.

gogo
1 godina prije

mogli bi rusi ponovo prčiti švabice kao poslije pada berlina

Hogar
1 godina prije

Ovoj treba psiholog. Zena je puna demona. Kabala sekta nista drugo.

Hogar
1 godina prije

Burte smiri se, posade su vec pobjegle u Poljsku, Svedsku, Njemacku. Nece rusi hazariju dozvolit u svom dvoristu.
Ovi krs ce bit spaljen na ulazu za dobrodoslicu.
EU je blesava plavusa.

Lucija, prva
1 godina prije

Danas je u ZG stigla Tihanovska. Ona iz Bjelorusije. Pazi, u “službeni” posjet. Primit ćemo i onog Guida uskoro. Ali, ne stavljam to ovdje zbog toga. Ljudi,…Tihanovska i ova Brabonjak LIČE kao da su sestre rođene!!! Znam i treću. Moj vam je savjet: bježite što vas noge nose kad vidite takvu!! Nađite neku sliku, ne morate na index. Već smo vidjeli da tutlek i dudeki neznaju ništa o diplomatskim protolima, od Kolinde do Grlića maternice. Ali ovo je previše. Prenosim komentar: “SVETLANA Tihanovska, šefica bjeloruske oporbe u inozemstvu, u službenom je posjetu Hrvatskoj”. – Ne ovo nije nikakav ”sluzbeni” posjet Republici Hrvatskoj, ovo je privatan posjet Republici Hrvatskoj, posto doticna ne posjeduje nikakvu sluzbenu titulu u Republici Bjelorusiji osim one domacega izdajnika koju su joj dodijelili. Dakle HDZ-evci ugostuju tudje paradrzavne formacije u drzavnim Institucijama Republike Hrvatske, pobjegunce sto su proglaseni domacim izdajnicima u svojim zemljama, sto se nalaze na… Čitaj više »

goran
1 godina prije

očigledno nacisti nisu naučili lekciju iz 2 svj.rata i možda je došlo vrijeme da im se opet očita lekcija ali ovaj put malo drugačije,a to da im cijela država propadne u stomak rusije.

Gimnasticarka
1 godina prije

Ova suluda i agresivna zena je ministar vanjskih poslova u najvaznijoj drzavi u EU?! Inace je NJENO ministarstvo vec demantiralo njenu izjavu – otprilike, tenkove saljemo, ali u ratu s Rusima nismo, sto je isto tako stupidno! Baerbokova se inace prije politike bavila – gimnastikom. Tako da bi je njena vlada mirno mogla poslati na front, navuci joj uniformu Ukrajine (koja joj je vaznija od Njemacke), a na njeno mjesto staviti nekog ko ima nesto u cuturi. Ovako: von Leyen, ljekar i majka sedmoro djece, ali je kao ministar odbrane unistila njemacku vojsku, a sad isto radi u EU, plus Baerbok, koja ne zna ni gdje je suplja. Mislim to zaista doslovno, jer ima veliku rupu u glavi, a nije toga svjesna.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI