Njemački ministar unutarnjih poslova prijeti izbacivanjem izbjeglica koji “kući“ idu na ljetovanje

Horst Seehofer
6 komentara

Izbjeglice koje tijekom svojih odmora često odlaze na opustošena ratovanja riskirat će deportaciju iz Njemačke, jer takvo ljetovanje znači da im kod kuće više ne prijeti opasnost, upozorio je ministar unutarnjih poslova europske zemlje.

“Sirijske izbjeglice koje redovito provode praznike kod kuće, ne mogu ozbiljno govoriti o progonu u Siriji”, rekao je Horst Seehofer za Bild am Sonntag, dodajući da oni koji slijede tu logiku “trebaju biti lišeni azila.”

Imigracijske vlasti pomno su pratile nedavna dešavanja u Siriji tako da će “repatrijacija” biti izvršena “kada im situacija to dopusti”.

Njegov je komentar došao je nakon izvještaj tabloida koji je opisao Sirijce koji su često posjećivali obitelji ili rodbinu u svojim rodnim gradovima, a da pri povratku u Njemačku to nisu prijavili njemačkim vlastima.

Nakon što im se odobri azil, izbjeglicama nije dopušteno putovanje u zemlju podrijetla, jedina mogućnost da otputuju su iznimne situacije u obitelji, poput bolesti ili smrti bliskog člana obitelji. No dopisnik Bilda – sam sirijski izbjeglica – saznao je da značajan broj migranata uspije prevariti sustav.

Radeći na „tajnom zadatku“, posjetio je putničke agencije gdje su mu rekli da organiziranje putovanja u Siriju nije nikakav problem. “Samo trebate imati sirijsku putovnicu ili prikupiti “potvrdu o povratku” iz sirijskog veleposlanstva, mi ćemo se pobrinuti za ostalo”, rekao je jedan putnički agent.

“Organizatori putovanja” obično ukrcaju putnike na izravni let za Libanon i Tursku, a putnici zatim prelaze u Siriju autobusom. No ispada kako je povratak u Njemačku malo je teži. Istražitelj novina vjeruje kako izbjeglice koriste sirijske iskaznice za povratak u treću zemlju, ali predstavljaju njemačke papire za azil kada dođu u EU.

Nekoliko Sirijaca za Bild je reklo da to rade redovito kako bi vidjeli svoju djecu ili se sastajali s rodbinom. Ova praksa uporno postaje uobičajena jer je Berlin izmijenio svoje izbjegličke zakone, koji koče pokušaje imigranata da svoje obitelji dovedu u Njemačku.

Federalni ured za migracije i izbjeglice (BAMF) svjestan je da takav fenomen postoji, ali nema točne brojke. Glasnogovornik agencije rekao je samo da je oko 40.000 Sirijaca lišeno statusa izbjeglice ove godine. Prema statistikama BAMF-a, od 2015. godine, preko 780.000 građana Sirije stiglo je u Njemačku.

IzbjegliceNjemačka pravila za izbjeglice
Pretplatiti se
Obavijesti o
6 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Ana
4 godine prije

Komentar? Hahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!

Zax
4 godine prije

Jadni svabe. Mislili su da su svi migranti kao oni Iz bivse juge. Rade najgore poslove, za minimalnu placu ,nikad se ne zale i uvijek govore kako je sve super.Moje simpatije su na strani tih azilanata koji su im ga tako ljepo zavukli

Vasilij Zajcev
4 godine prije

To su oni koji su izdali svoju zemlju i predsjednika Assada.

U Svedskoj takvih pojava ima koliko hoces, i to vec godinama, a ljude koji ih primijecuju se agresivno usutkava optuzbama za “rasizam”. Ocito je nekome u interesu stititi izdajnike naroda.

cimbula
4 godine prije

“izbjeglica”, obično muškarac u naponu snage , krenuo je migrantskom rutom na zapad, a ne bi li se dokopao neke od zemalja u kojima vlada “socijalna osjetljivost” ,koja će mu pružiti krov nad glavom,odjeću,obuću,džeparac,tri stalna obroka dnevno(u početku,dok nema džeparca,tj. socijalne pomoći .) . nakon što “utvrdi mostobran” zamisao je kako će za sobom uspjeti povući i ostatak obitelji . kad se svi fino smjeste , tada će na scenu stupiti neki od “multikulti europskih idiota” , a koji će ustvrditi kako toj novoosnovanoj, sada već i mnogobrojnoj zajednici , nedostaju “vjerski i religijski sadržaji” , te “škole na materinjem jeziku”. . . . .i tako , malo po malo , umjesto sirijaca ukomponiranih u eurosko društvo, dobit ćemo “izolirane enklave europljana” , koji će se natjecati za svoja prava s migrantima, a koji , nije to ništa novog ili tajnog , posjeduju “izrazitu stopu reproduciranja” , te , ukoliko… Čitaj više »

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI