Njujorčani se okupljaju ispred gradske vijećnice u znak protesta protiv gradonačelnikove naredbe o potvrdi vakcinacije protiv COVID-19

Njujork protest
2 komentara

Demonstranti su se okupili u ponedeljak ispred gradske vijećnice New Yorka kako bi jasno izrazili svoje primjedbe na nedavno objavljeni mandat gradonačelnika Bill De Blazija koji zahtjeva dokaz o vakcinaciji protiv Covid-19 za ulazak u restoran ili teretanu.

Demonstranti su marširali ispred Gradske vijećnice i uzvikivali slogane poput: “Ne nacističkoj propusnici!” i „SAD!“, u znak protesta protiv De Blasiove direktive, koja bi trebalo da počne da se primjenjuje sljedećeg mjeseca.

Mandat će zahtjevati od Njujorčana da pokažu dokaz o vakcinaciji – koju mogu dobiti putem gradske aplikacije – ako žele da uđu u restoran, teretanu ili na određena javna zatvorena mjesta. Najava je naišla na agresivan odziv nekih aktivista.

Demonstranti su u subotu nosili transparente koji ukazuju na De Blasiovo kontroverzno rukovodstvo na mjestu gradonačelnika – ovo će mu biti posljednji mandat. Na jednom velikom transparentu čak je prikazan demokratski gradonačelnik koji drži odsječenu glavu Kipa slobode.

Neki kontrademonstranti su došli i prozivali demonstrante tokom akcije u ponedeljak, uključujući i jednog koji je došao sa lažnim džinovskim čekom liberalnog milijardera, aktiviste Georga Sorosa,i koristeći megafon poručio gomili, „svi ste vi gomila glupih, je* *nih idiota … uzmite Sorosev novac!”

Posljednjih sedmica drugdje u svijetu se protestuje zbog mandata za maske i vakcine, a hiljade ljudi je prošle sedmice izašlo na ulice Pariza i drugih francuskih gradova da bi se usprotivilo nacionalnoj zdravstvenoj propusnici za ulazak na određena javna mjesta. U zgradu BBC u zapadnom Londonu u ponedjeljak su upali i demonstranti koji su demonstrirali protiv načina na koji se britanska vlada nosi sa pandemijom Covid-19, kao i protiv pasoša za vakcinaciju.

De Blasio je branio sopstveni program, nazvan Ključ do Njujorške propusnice, kao „ono što će preokrenuti tok“ i povećati stopu vakcinacije u gradu.

Guverner New Yorka Andrew Cuomo nije nagovijestio da bi takav mandat mogao da se proširi na cijelu državu, ali je ohrabrio prodavnice da zahtjevaju dokaz o vakcinaciji od svojih kupaca.„Pitam ih i predlažem im da primaju samo vakcinisane“, rekao je on.

Covid putovnicaNjujorkprotest
Pretplatiti se
Obavijesti o
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Šele
2 godine prije

moramo razumijeti ove mjere, ove zabrane i uslovljavanje corona propusnicom, bez tih mjera i zabrana ova agenda nebi imala smisla, to vam dođe šlag na torti, drugo pitanje je koliko će to trajati, hoće li ostati stalno ili neko vrijeme, to će dosta zavisiti i od ljudi, primjer Moskve, a saznaće se ubrzo i u Francuskoj

Max
2 godine prije

Bitka je krenula

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI