Nova kineska podmornica pokriva SAD

Kineska podmornica - Type 094A
28 komentara

Kineska novonaručena podmornica na nuklearni pogon, nazvana Type 094A, opremljena je balističkim projektilima sposobnima pogoditi ciljeve na udaljenosti od 10.000 kilometara, izvijestio je South China Morning Post pozivajući se na vojni izvor.

“Type 094A nadograđena je verzija Type 094 koja je prevladala jedan od ključnih problema, buku, poboljšanjem hidrokinetičkih i turbulentnih sustava, omogućavajući sustavu nošenje snažnijeg JL-3”, citiran je izvor u nedjelju. Prije nadogradnje, podmornica je mogla ispaliti inferiorni JL-2, koji je teoretski mogao pogoditi samo sjeveroistok Sjedinjenih Država, rekao je izvor, napominjući da je novi sustav trenutno u stanju pokriti cijeli američki kontinent.

Novine su također izvijestile, pozivajući se na vojnog stručnjaka, da će novo oružje ojačati sposobnost uzvraćanja Kine nakon eventualnog nuklearnog udara. Nova nuklearna podmornica, prikazana prošlog tjedna, u sklopu proslave povodom obilježavanja 72. godišnjice kineske mornarice, naoružana je JL-3, odnosno Julangom, balističkom raketom koja se lansira iz podmornice, prenose novine.

Azijska zemlja trenutno ima šest podmornica tipa 094 i tip 094A, od kojih svaka može nositi 16 projektila JL-3.

kinaPodmornicaType 094A
Pretplatiti se
Obavijesti o
28 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
čitalac
2 godine prije

“… podmornica je mogla ispaliti inferiorni JL-2, koji je teoretski mogao pogoditi samo sjeveroistok Sjedinjenih Država…”
Sjeverozapad USA, valjda.
Pogledajte malo zemljovid.

Kill Bill
2 godine prije

Pa hoce li vise ti projektili biti ispaljeni ili sta?

2 godine prije zadnji put uredio Kill Bill
Egzorcist
2 godine prije

I kursk je mogao ispaljivati balisticke rakete pa je ispalio samog sebe na dno mora.

A rusi su toliko nesposobni da 33 prezivjela mornara od 173, nakon eksplozije vlastitog torpeda i potonuca na dubinu od 50 tak metara, nisu uspjeli izvuci na povrsinu 7. dana, dabi na kraju americko- norveska spasilacka posada dosla i izvukla mrtve ruske mornare.

2 godine prije zadnji put uredio Egzorcist
Kristijan
2 godine prije

Dobri ste nema šta, a Amerika će vam vratiti pračkom, dajte kinezi smirite se, do jučer ste bili bosi i gladni, vi ste copy paste nacija, šta je vaše samo znate krasti i kopirati, koja fake nacija

2 godine prije zadnji put uredio Kristijan
iuergiuaorzgfawzfawz
2 godine prije

Ovakovih napravljenih 20 komada je jamstvo protiv kurčenja ciokaubojgusara.

Max
2 godine prije

To je taj napredak Kine o kojem sam jučer pisao dragi prijatelji . Kina nakon ove novosti ima funkcionalnu nuklearnu trijadu kopno zrak .. more i dometom prekriva čitav SAD . Pa je u potencijalnom sukobu ravnopravan protivnik.

Bosanac
2 godine prije

Eto sa’ce im dostavljat novoproizvedene iPhone-e podmornicom

nessy
2 godine prije

Bas sam odusevljen kako danas napreduje nauka. Jedna jedina podmornica, opremljena projektilima sa vise bojevih glava, moze pokriti cijeli kontinent, tj; do 160 gradova, koje ce sravniti sa zemljom. Da je srecom, ljudska rasa napredak usmjerila na dobrobit, a ne na unistenje, ne bi bilo ni gladnih ni siromasnih. Ali, pored svih miljardi koje imaju, nekim ljudima nije dosta. Kada bi im bilo dosta? To ni oni sami ne znaju.

kinez
2 godine prije

Dobri sa svima ali treba se znati mjesto gde si,a to je eu i zapad. Tu smo rodeni tu i takvi smo.. tamo daaaleko su drugaciji od nas i tamo neka budu u miru i ljubavi.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI