Objelodanjeno više podataka o donatorima protesta u Kanadi

Kanada Konvoj slobode
8 komentara

Čini se da je hakovanje platforme za crowdfunding GiveSendGo gore nego što se u početku mislilo.

Kolektiv za transparentnost Distributed Denial of Secrets, poznat po objavljivanju privatnih podataka konzervativaca, tvrdi da je dobio još više informacija o onima koji su donirali demonstrante kamiondžije u Kanadi nego što se u početku mislilo, a sada ih nudi novinarima za „istraživanje“.

Distributed Denial of Secrets je u utorak objavio na svojoj veb stranici da je oko 5 GB podataka sa hrišćanskog sajta za prikupljanje sredstava GiveSendGo hakovano i prebačeno do njih, uključujući lične podatke onih koji su donirali kamiondžije iz Otave, koji protestuju protiv kanadskih ograničenja i mandata Covid-19 od prošlog mjeseca.

Najnovije curenje podataka navodno uključuje informacije o donatorima za kampanje prikupljanja sredstava „Usvojite kamiondžiju“ i „Konvoj slobode“ – posebno podatke iz MySQL baze podataka i informacije iz usluge obrade plaćanja Stripe, između ostalog. Distributed Denial of Secrets nudi lične podatke – koji bi se mogli koristiti za identifikaciju onih koji su donirali kampanje – novinarima i istraživačima.

Prebacivanje podataka od utorka bilo je samo posljednje u nizu curenja sa GiveSendGo do Distributed Denial of Secrets. U nedjelju, veb lokacija se pohvalila da je dobila 30 MB podataka, uključujući imena, adrese e-pošte i poštanske brojeve onih koji su donirali jednoj od kampanja prikupljanja sredstava za kamiondžije. Ranije ovog mjeseca, Distributed Denial of Secrets je takođe objavio da je od GiveSendGo dobio preko 1.000 dosijea ličnih karti, uključujući vozačke dozvole, izvode iz matične knjige rođenih i pasoše. Poput podataka od utorka, veb lokacija je ponudila i ove informacije novinarima i istraživačima.

GiveSendGo je u utorak izdao saopštenje, tvrdeći da hakovanjem nisu otkriveni podaci o kreditnoj kartici i da nije ukraden novac. „Mi učestvujemo u borbi“, navodi se u saopštenju. „Nismo očekivali da će biti lako. Ovo kod nas nije izazvalo strah. Umjesto toga, postalo je još očiglednije da ne možemo da odustanemo.”

Uprkos tvrdnji da „izbjegava političke, korporativne ili lične sklonosti“, Distributed Denial of Secrets je dosljedno objelodanjivao lične podatke konzervativnih i desničarskih pojedinaca i organizacija. Prethodne mete su uključivale alternativne društvene mreže Gab i Parler, donatora Brexita Arrona Banksa, desničarsku miliciju The Oath Keepers i bivšeg potpredsjednika italijanske vlade Matea Salvinija – a na veb stranici su mnogi od njenih meta označeni kao „fašisti“.

Kanadska radiodifuzna kompanija (CBC), koja dobija sredstva od kanadske vlade, samo je jedna od novinskih organizacija kojoj je Distributed Denial of Secrets dao pristup podacima GiveSendGo. Kritičari su ove nedelje javno osudili CBC zbog toga što je javno identifikovala neke od ljudi navedenih u objelodanjenim informacijama.

Jedan službenik Progresivne konzervativne partije Ontarija navodno je otpušten nakon što je identifikovan kao manji donator demonstrantima u Otavi.

Nakon što je GoFundMe zatvorio uspješnu akciju prikupljanja sredstava za demonstrante, alternativna kampanja GiveSendGo prikupila je još 8 miliona dolara za tu svrhu. Donacije su kasnije zamrznute od strane suda u Ontariju, a kanadska vlada je preduzela dalje mjere za suzbijanje finansijske podrške demonstrantima.

donatoriFreedom ConvoyGiveSendGoHakovanjekanada
Pretplatiti se
Obavijesti o
8 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
nekoime
2 godine prije

Ukoliko su obuhvaćeni podaci JEDNOG državljana EU, bit će jako veselo.

ledeno doba
2 godine prije

možda nisam u pravu, ali sve mi se čini, da je kabala od početka imala infiltirane svoje ljude u organizaciji ovih konvoja i protesta.. jer toliko naivnosti ne može biti slučajno… kao prvo, sve to navodno skupljanje sredstava preko interneta za demonstracije i revoluciju nije ni potrebno… već, imam utisak da je cilj kabale, baš da oni to sve rade preko interneta i digitalno skupljaju novac i slično, da bi onda to mogli kontrolirati– tojest da bi kasnije to mogli prikazati kao neke tajne zavjerenike,– čije su otkrili žiro račune i zamrzli ih… a moguće je da su oni koje je kabala kofol otkrila da su donirali novaca.. od početka trojanski konji kabale… i sada kabala sve to pokušava diskreditirati u običajenom metodom—da se protestnici prikažu kao neki mračni ekstremisti… i ono, vjerojatno nije bilo slučajno, što su za skupljanje novca najprije bili odabrali baš kabalinu platformu GoFundMe (osnivači i vlasnicu… Čitaj više »

mrdo
2 godine prije

Hrišćanska stranica? To je bila klopka. Ne možeš vjerovat crkvenjacima. Prevara i lopovluk su temelj religije.

tihobl
2 godine prije

Istazivacki novinari ce utvrditi da su to sve ruski spijuni.

ad astra
2 godine prije

Sad vam je jasno zašto je Trudeau kazao da će nekima blokirati bankovne račune.

Max
2 godine prije

Sajber terorizam Kanadskih obaviješatajnih službi . Black Ops.

Vnmn
2 godine prije

Uf,al ga nadrobi. Stvarno papir svasta trpi!
CBC,hahahahaha pljuc!!

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI