Od Nijemaca se očekivalo da naprave sopstvena skloništa za bombe

Skloniste od bombi - Bunker
20 komentara

Od Nijemaca će se očekivati ​​da pretvore svoje domove u skloništa za bombe ako izbije veliki rat u Evropi, objavio je u subotu list Bild, pozivajući se na nacrt dokumenta Ministarstva odbrane.

Prema izvještaju, ministarstvo bi trebalo da završi rad na povjerljivom ‘Operativnom planu’ (OPLAN) do aprila. Nacrt predviđa Njemačku kao “tranzitnu zemlju” ključnu za isporuku oružja i opreme, a ne državu s aktivnom linijom fronta. Iz tog razloga vojnici bi imali zadatak da obezbede ključne autoputeve, železničke stanice i luke, navodi Bild.

U isto vrijeme, vlada bi se morala osloniti na civile da se umiješaju i pokriju neke dužnosti koje se obično dodjeljuju vojsci i policiji, uključujući zaštitu elektrana.

U Njemačkoj postoji samo 579 funkcionalnih skloništa za bombe, tako da plan navodno predviđa da građani postavljaju svoja skloništa na mjestima kao što su podrumi i garaže. Bild je citirao šefa Federalnog ureda za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama Ralpha Tieslera koji je rekao da izgradnja novih skloništa “više nije izvodljiva” zbog vremenskih ograničenja.

Njemačka je tražila načine da pojača svoju vojsku, pozivajući se na prijetnje koje proizlaze iz sukoba Rusije i Ukrajine. Vlada je postavila cilj povećanje veličine Bundeswehra sa 183.000 vojnika na 203.000 do 2031. godine.

Ministar odbrane Boris Pistorijus izjavio je ovog mjeseca da bi Rusija mogla napasti zemlju NATO -a “u roku od pet do osam godina”. Kasnije je donekle korigovao svoju procjenu, rekavši za Bild u petak: “U ovom trenutku ne vidim nikakvu opasnost od ruskog napada na teritoriju NATO-a ili na bilo koju zemlju partnera NATO-a.”

Rusija je više puta optuživala NATO da izaziva strah i podstiče tenzije u Evropi. Šef ruske Spoljne obavještajne službe Sergej Nariškin nedavno je odbacio tvrdnje da Moskva planira napad na NATO kao “informativni rat”.

NATOnjemačkaSkloništa
Pretplatiti se
Obavijesti o
20 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
tihobl
3 mjeseci prije

Morace napraviti sklonista, ali o svom trosku.
I morace se dobrovoljno javiti u vojsku.

Primat
3 mjeseci prije

da, samo prije toga moraju uhodat shemu, “hrana, za poslušnost”. ..je, ..svakom bombu pod guzicu, i minska polja oko, 15 min. gradova… u minskom polju, 15 minuta, – pretvara se u vječnost.
..kad ti tjifuti vode strategiju obrane… vita est bellum – (lijep/rat)!

DDR
3 mjeseci prije

Kad Nemci sklone sve bombe u slonista onda ce da jodlaju po ceo dan, pa ce da bideju srecni

Darko
3 mjeseci prije

Nijemci su totalno u kurcu i poludjeli su od kada im se na vlast popela semafor koalicija sa luđakom Šolcom..

brbr
3 mjeseci prije

sizofreno

Max
3 mjeseci prije

Hoće li i tenkove praviti sami?

Гавран
3 mjeseci prije

Zanimljiva tema.
.
Komentarisaću sutra da bi komentar izašao danas.

Schwarze Hunderte
3 mjeseci prije

Ovaj …A tko ih kani napast 🤔 ?!

Josip
3 mjeseci prije

Kako Nijemci ne vide do kuda ih je doveo ovaj zidovski drek Solc i sto im na ocigled pri zdravoj pameti radi od Njemacke? Pa da su normalni i bez griznje savjesti odavno su mu trebali napraviti propuh izmedu usiju..

Zbljuvvvv
3 mjeseci prije

DE je bila izvodac prljavih radova na unistenju moje drzave YU. Neka sam i ovo docekao. Karma is a bitch ahahaha

Zbljuvvvv
3 mjeseci prije

Slijedeci su kauboji, raspast ce se kao YU kaze jedan analiticar. Kokice kupljene…

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI