Oni svoje planove više ne skrivaju – članovi OECD-a na Ibizi otvoreno predstavili kako nas planiraju porobiti digitalnim certifikatima

COVID putovnica-Dijeljenje podataka
86 komentara

Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) promicat će ujedinjenje različitih sustava putovnica za COVID-19 u svijetu, rekao je španjolski ministar turizma i industrije, Reyes Maroto. Trideset i šest zemalja, kao i međunarodne organizacije, sudjelovalo je u događaju koji je imao za cilj stvaranje multilateralnog okvira za uspostavu globalnog režima putovnica za cjepiva. Takav je korak neophodan, rekao je Maroto, kako bi se spriječilo “nepovjerenje i zbunjenost” među međunarodnim putnicima.

Istog dana kada je održan sastanak OECD-a, vlade 21 afričke zemlje tiho su prihvatile sustav putovnica za cjepiva, koji će se očito povezati s drugim globalnim sustavima.

Privatna partnerstva prednjače

Kao što smo izvijestili početkom ožujka, u članku Hoće li putovnice za cjepiva postati potpuno globalne?, niz privatnih partnerstava radi iza kulisa na usklađivanju standarda i sustava putovnica za cjepiva na globalnoj razini. Oni uključuju Vaccine Credentials Initiative (VCI™), uz potporu izvođača radova američke vlade MITER Corporation, Amazon Web Services, Microsoft, Oracle, Sales Force i Mayo Clinic; Commons Project Foundation (Svjetski ekonomski forum i Rockefeller Foundation) i Good Health Pass Collaborative (Mastercard, IBM, Grameen Foundation i International Chamber of Commerce).

Nakon što se više od godinu dana javno protivila putovnicama za cjepiva, čini se da je i Svjetska zdravstvena organizacija spremna dati svoju podršku. U veljači je T-Systems, odjel za IT usluge Deutsche Telekoma, objavio u priopćenju za javnost da ga je SZO odabrao kao “industrijskog partnera” u uvođenju digitalnih putovnica za cjepiva. E-dokumenti će biti standardna procedura ne samo za cjepiva protiv COVIDA-19, već i za “druga cjepiva kao što su dječja paraliza ili žuta groznica”, kao i vjerojatno druga cjepiva koja će u budućnosti biti dostupna. T-Systems već ima iskustva u ovom području, jer je pomogao da sustavi putovnica za cjepiva u Europi budu interoperabilni.

Indonezijsko predsjedanje G-20 također provodi “pilot projekte” kako bi različite sustave putovnica za cjepiva koji se koriste diljem svijeta učinili interoperabilnima, rekao je Moroto sudionicima sastanka OECD-a. Planirano je da posao bude završen do samita čelnika G-20 u studenom u Kuala Lumpuru, gdje se očekuje da će mjere dobiti potrebnu političku potporu.

Ovakva izjava otvara niz pitanja. Koliko će zemalja izvan sfere utjecaja Zapada koja se brzo smanjuje biti spremno prihvatiti plan koji su uglavnom osmislile vlade na Zapadu za kontrolu globalnog putovanja? Moskva se, za početak, vjerojatno neće prijaviti. Upravo prošlog tjedna ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov napustio je sastanak G20 nakon što je Rusija optužena za pogoršanje globalne prehrambene krize. Što je s Kinom, koju je NATO nedavno prvi put proglasio sigurnosnim izazovom?

Još važnije, koja je svrha stvaranja globalnog režima putovnica za cjepiva kada, kao što smo vidjeli tijekom prošle godine, navedene putovnice ne nude nikakvu nadu u kontrolu širenja virusa COVID-19, jer sama cjepiva nisu imunizirajuća? Zapravo, sve je više dokaza da bi putovnice cjepiva zapravo mogle pogoršati, a ne smanjiti prijenos virusa, širenjem lažnog osjećaja sigurnosti među cijepljenim ljudima zbog čega mnogi od njih spuste oprez. Unatoč svemu tome, Afrika, najmanje cijepljeni kontinent na planetu, također prihvaća putovnice za cjepiva.

“Novi zdravstveni poredak” u Africi

Prošlog petka bio je Afrički dan integracije, koji je namijenjen poticanju slobodnog protoka ljudi, roba i usluga te financijskog kapitala preko afričkih državnih granica. Kako bi obilježili ovu prigodu, Afrički centri za kontrolu bolesti zajedno s Afričkom unijom (AU) pokrenuli su putovnicu za cjepiva za sve zemlje AU. Putovnica će biti u digitalnom formatu. Kao i sa sličnim dokumentima pokrenutim u EU, Australiji, Novom Zelandu, Kanadi i nizu drugih jurisdikcija, uključivat će QR kod koji se može skenirati kako bi se pokazao dokaz da je vlasnik potpuno cijepljen protiv Covida-19 i prikazao PCR rezultate.

Čelnici afričkih država i globalni zdravstveni čelnici prisutni na događaju rekli su da će virtualni dokument i okosnica e-zdravstva činiti dio afričkog “novog zdravstvenog poretka”. Za početak, 21 od 54 zemlje kontinenta pristale su početi koristiti putovnicu.

Afrički CDC osnovala je Afrička unija (AU) 2017., vjerojatno uglavnom sredstvima bogatih zemalja donatora na Zapadu — otprilike 75 % proračuna AU dolazi od vanjskih partnera, posebice Europske unije (EU) i pojedinačnih europskih država. AU kaže da će putovnica cjepiva pomoći u promicanju “usklađenog, standardiziranog i koordiniranog ulaska i izlaska za putnike u državama članicama Afričke unije putem digitalnih rješenja.”

To će također vjerojatno značiti da necijepljeni Afrikanci više neće moći putovati u ili iz 21 zemlje sudionice – i to na kontinentu gdje cijepljeni predstavljaju samo 19 % stanovništva, prema Afričkom CDC-u. Vršitelj dužnosti čelnika Afričkog CDC-a, Ahmed Ogwell, rekao je da će putovnica cjepiva uskoro proširiti svoju primjenu kako bi uključila druga cjepiva poput cjepiva protiv žute groznice. Također je rekao da Afrički CDC vodi razgovore o povezivanju putovnice s drugim globalnim sustavima.

Putovnica za cjepivo za cijelu Afričku Uniju priprema se potiho već neko vrijeme:

  • U listopadu 2020. afrički CDC pokrenuo je kampanju “Spašavanje života, gospodarstva i sredstava za život” kako bi ujedinio ograničenja putovanja i podržao pogođena gospodarstva.
  • U siječnju 2021. Kenija je postala prva država članica Afričke unije koja je implementirala Trusted Travel Platform. Njezina je vlada od tada taj sustav učinila obaveznim za sva odlazna i dolazna putovanja.
  • Etiopija je brzo slijedila primjer, zabranivši korištenje papirnatih rezultata testa. Samo putnici s aplikacijom AU Trusted Travel smjeli bi ući u Etiopiju.
  • Ubrzo nakon toga, Zimbabve je počeo koristiti aplikaciju kao i strateški zračni partneri Ethiopian Airlines, EgyptAir i Kenya Airways. U listopadu 2021. Togo je učinio isto. Kao što je GAVI, savez za cjepiva financiran od Bill Gatesa, izvijestio u to vrijeme, “Togo krči digitalni put na kontinentu, tražeći online alate, uključujući digitalne putovnice za cjepiva, kako bi suzbio COVID-19”.
  • Krajem listopada Maroko je također uveo obveznu putovnicu za cjepivo za aktivnosti u zatvorenom prostoru te domaća i međunarodna putovanja, što je izazvalo prosvjede diljem zemlje.

Prava agenda

Sada, gotovo polovica od 54 afričke zemlje čini isto. Ali s kojim ciljem? Kao što sam ranije spomenuo, sustav putovnica za cjepiva nudi malo ili nimalo nade za kontrolu prijenosa virusa iz jednostavnog razloga što povezana cjepiva nude oskudnu, ako ikakvu zaštitu od prijenosa. Kao što postaje sve jasnije, cijepljene i necijepljene osobe, nakon što se zaraze, prenose se na druge sličnim stopama.

Možda je u igri neka druga agenda. Zanimljivo, kada je Togo inaugurirao svoj sustav putovnica za cjepiva, njegov ministar digitalne ekonomije i transformacije objavio je da se taj potez ne odnosi samo na javno zdravstvo; radilo se o daljnjoj digitalizaciji cjelokupnog gospodarstva zemlje:

“Izdavanje putovnice za cjepivo protiv COVIDA-19 pridonosi postizanju ciljeva Vladine mape puta, koja ima za cilj digitalizaciju svih gospodarskih sektora u zemlji. Po uzoru na azijske zemlje i Europsku uniju, ova putovnica otporna na krivotvorenje i provjeru je dokaz o cijepljenju koji će našim cijepljenim građanima olakšati kretanje na teritoriju i inozemstvu.”

Kao što tvrdim u svojoj knjizi Skenirano: Zašto će putovnice cjepiva i digitalni identitet značiti kraj privatnosti i slobode, implementacija putovnica cjepiva olakšava uspostavu infrastrukture digitalnog identiteta diljem svijeta. To je poslovična noga u vratima za digitalne ID platforme, koje su pak potrebne za instaliranje digitalnih valuta središnje banke. Ne vjerujte mi na riječ; prema francuskom obrambenom poduzetniku Thalesu, koji je bio uključen u stvaranje platformi za putovnice za cjepiva i digitalne osobne iskaznice u Europi i izvan nje, putovnice za cjepiva su “preteča digitalnih novčanika za osobne iskaznice”.

Izvršni direktor iProovea, tvrtke za biometrijsku identifikaciju i poduzetnika za domovinsku sigurnost, imao je sličnu poruku: „Evolucija certifikata o cjepivu zapravo će pokrenuti cijelo područje digitalne identifikacije u budućnosti. Dakle, ne radi se samo o Covidu, radi se o nečemu još većem.”

Slučajno, tvrtka koja je dizajnirala aplikaciju za pristup Afričkom CDC Travel Passu je pružatelj digitalnih plaćanja sa sjedištem u Johannesburgu pod nazivom Cassava Fintech, koji je i sam podružnica jedne od najvećih afričkih domaćih telekomunikacijskih kompanija, Econet. Zapravo, aplikacija Africa CDC Travel Pass samo je proširenje aplikacije Cassava Sasai Global, koju tvrtka opisuje kao prvu “globalnu super aplikaciju” u Africi.

Mastercard partnerstvo

Cassava je upravo ušla u strateško partnerstvo s američkim gigantom kreditnih kartica Mastercardom, s navodnom svrhom “unapređivanja digitalne uključenosti diljem Afrike i suradnje [na] nizu inicijativa uključujući širenje Africa CDC TravelPass”:

Mastercard je u partnerstvu s Cassava Fintechom kako bi poboljšao sigurnost TravelPassa putem Mastercardove platforme Community Pass. Mastercard Community Pass interoperabilna je digitalna platforma koja olakšava pružanje usluga marginaliziranim pojedincima i zajednicama, uključujući pristup kritičnim zdravstvenim uslugama poput praćenja plana skrbi za pacijente za Covid-19.

Zajednička inicijativa između Mastercarda i Cassava Fintecha nastoji ponuditi jedinstveno rješenje s većom pogodnošću i poboljšanom sigurnošću, za koji se očekuje da će promovirati sigurno prekogranično putovanje u Africi kao odgovor na pandemiju Covid-19.

Partnerstvo će također omogućiti dvjema organizacijama da istraže suradnju kao što je daljnja integracija Community Passa s mobilnim i financijskim uslugama Cassava Fintecha, prihvaćanje i obrada kartičnih plaćanja diljem kontinenta, zajedno s uvođenjem virtualne ili fizičke kartice na Sasai SuperApp.

Mastercard već igra vodeću ulogu u biometrijski omogućenim programima digitalnog identiteta diljem Afrike. Osigurava sredstva za program Svjetske banke Identitet za razvoj (ID4D), za koji je nedavno upozorio Centar za ljudska prava i globalnu pravdu (CHRGJ) Pravnog fakulteta u New Yorku da bi mogao utrti put “digitalnom putu u pakao”. U listopadu prošle godine, Mastercard je predstavio zajedničku inicijativu s fintech partnerom Paycode za uključivanje biometrije 30 milijuna pojedinaca iz udaljenih područja Afrike kako bi im se omogućio digitalni identitet i bankovni računi putem pametnih kartica.

Uobičajena je praksa zapadnih tvrtki, nevladinih organizacija i nadnacionalnih institucija da pilotiraju biometrijske osobne iskaznice i sustave plaćanja u siromašnijim, manje razvijenim dijelovima svijeta prije nego što ih pokrenu na zrelijim tržištima. Kao što sam izvijestio za NC u svibnju, Mastercard želi pokrenuti “biometrijski program plaćanja” u Velikoj Britaniji, pod nazivom “Smile to Pay”, ali tek nakon što ga isproba u Brazilu, na Bliskom istoku i u Aziji.

AGRA veza

Još jedna zanimljiva značajka Cassava Fintecha je njegov izvršni direktor osnivač, Strive Masiyiwa, iznimno dobro povezan poslovni rukovoditelj koji je bio porijeklom iz Zimbabvea, ali se nalazi u Londonu od 2000. U lipnju 2020., Afrička unija imenovala je Masiyiwa posebnim izaslanikom za Covid-19. Njegove odgovornosti prije odlaska s dužnosti u veljači 2022. uključivale su koordinaciju nabave medicinskih potrepština, terapeutskih sredstava i cjepiva za Afriku na globalnoj razini.

Osim nadgledanja Econeta i njegovih podružnica, Masiyiwa sjedi u odborima brojnih međunarodnih odbora uključujući (iznenađenje!) Zakladu Billa i Melinde Gates, Unilever Plc, Netflix, National Geographic Society, kao i Globalne savjetodavne odbore Bank of America, Vijeće za vanjske odnose (SAD), Bloombergov forum nove ekonomije i Zaklada princa od Walesa za Afriku. Bio je i član odbora Rockefellerove zaklade 15 godina.

Masiyiwine veze s Zakladom Gates datiraju i dulje od toga. Zajedno s Kofijem Annanom, Zakladom Rockefeller i Zakladom Gates, Masiyima je bio suosnivač Saveza za zelenu revoluciju u Africi, postavši njegov predsjednik nakon što se Annan povukao s te uloge. Program, koji nastoji zamijeniti tradicionalno sjeme i poljoprivredne prakse u 13 afričkih zemalja kemijskim gnojivima i komercijalnim sjemenom, bio je čista katastrofa, čak i prema vlastitim mjerilima.

Grupa je prikupila preko milijardu dolara – od kojih dvije trećine dolazi od Zaklade Gates, koja drži ulaganja u GMO diva Monsanto (sada u vlasništvu Bayera) – uz obećanja da će “udvostručiti prinose i prihode za 30 milijuna poljoprivrednih kućanstava do 2020. nije se dogodilo. Zapravo, ti su ciljevi tiho izbrisani s web stranice AGRA-e u lipnju 2020. nakon što je neovisna procjena Sveučilišta Tufts pronašla oskudne dokaze o napretku.

U 2021. Savez za suverenitet hrane u Africi — najveća organizacija civilnog društva na kontinentu, predstavlja (riječima Tima Wisea, autora Tuftsovog izvješća) “uglavnom proizvođače hrane, ne samo poljoprivrednike nego i ribare, stočare , i drugi” — objavio je otvoreno pismo tvrdeći da je Zelena revolucija uništila Afriku. U izjavi, AFSA je zahtijevala da donatori Alijanse za zelenu revoluciju u Africi prestanu financirati inicijativu AGRA:

Nakon gotovo 15 godina trošenja više od milijardu dolara za promicanje upotrebe komercijalnog sjemena, kemijskih gnojiva i pesticida u 13 afričkih zemalja i dodatnih milijardu dolara godišnje subvencija afričke vlade za sjeme i gnojiva, AGRA nije uspjela pružiti dokaze da prinosi, prihodi ili sigurnost hrane značajno su se i održivo povećali za mala domaćinstva u svim ciljanim zemljama.

Poput AGRA-e, program putovnica za cjepiva Afričkog CDC-a također će vjerojatno biti neumitni neuspjeh, barem kada je u pitanju smanjenje širenja COVID-a. Zapravo, poticanjem cijepljenih ljudi da putuju kao što je to bilo 2019., vjerojatno će potaknuti širenje COVIDA-19 u regiji koja je uglavnom pošteđena najgorih njegovih razornih učinaka.

Početkom 2022. mnogi službenici javnog zdravstva priznali su neučinkovitost putovnica cjepiva. Jonay Ojeda, glasnogovornik Španjolskog društva za javno zdravstvo i zdravstvenu upravu, rekao je za španjolski dnevnik El Mundo u veljači: “Znanstveni dokazi nam govore da je COVID putovnica imala vrlo malo ili nimalo učinkovitosti u smanjenju infekcija, posebno s varijantom omikron”, dodajući da je Covid certifikat više “trik nego učinkovit alat”.

Kao što sam primijetio u to vrijeme, to je puno više od običnog trika. U mnogim zemljama implementacija sustava putovnica za cjepiva radikalno je rekonfigurirala način na koji društvo funkcionira, čineći život gotovo nemogućim za veliku manjinu stanovništva. Oslobodila je dosad neviđene razine segregacije i diskriminacije dok je uvelike pogoršala podjele unutar društva. Mandati za cjepiva također su smanjili kapacitete zdravstvenih sustava dok su nagrizali povjerenje u regulatorna tijela, ključna načela javnozdravstvene etike i sama cjepiva.

Ako sustavi putovnica za cjepiva postanu trajna značajka globalnog pravnog krajolika, to će vjerojatno značiti da svatko tko nije u tijeku sa svojim rasporedom cjepiva u budućnosti neće moći prelaziti međunarodne granice. A to bi u biti značilo kraj dva temeljna etička načela koja podupiru modernu medicinu: tjelesna autonomija (pravo na donošenje odluka o vlastitom životu i budućnosti); i tjelesni integritet (pravo na samovlasništvo i samoodređenje nad vlastitim tijelom). Drugim riječima, ako ikada ponovno poželimo putovati, više nećemo imati nikakvog utjecaja na ono što ide unutar tijela.

Sve to zbog neimunizirajućih cjepiva koja nude vrlo malo zaštite od prijenosa ili infekcije COVID-19 i čiji sigurnosni profil izgleda sve sumnjivije.

Autor: Nick Corbishley

Covid CerifikatiCovid potvrdeKontrolaOECDputovnice
Pretplatiti se
Obavijesti o
86 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Emiliano Zapata
1 godina prije

Otkad Afrikancima, Pakistancima ili Afganistancima trebaju bilo kakvi dokumenti a kamoli pasos da udu u Njemacku, Francusku, Svedcku itd?
Osim toga, da ljude zanima sudbina vec bi odavno bili na ulicama ovako uzivaju pripremajuci dnevni boravak za svjetsko nogometno…

łedeno doba
1 godina prije

"Što je s Kinom, koju je NATO nedavno prvi put proglasio sigurnosnim izazovom?" ma baš je komičar ovaj autor Nick Corbishley. Pa Kina je najdalje otišla u digitalnoj i ostaloj kontroli goyima, baš kako je mudro predvidio scenarij pandemije, Fondacije Rockefeller 2010. gdje su Kinu nahvalili na sav glas. Familija Roekefeler su stari prijatelji i veliki obožavatelji kineskog režima. I Kina je još 2020. predlagala WHO-u taj “common pass” (opći, zajednički pasoš). Kojega Fondacija Rockefeller forsira godinama, davno prije plandemije. dakle, opći pasoš u kojem treba biti sve spojeno i uneešeno, digitalni podatci o svakoj osobi, status cjepjenja, koliko cjepljenja itd.. sve živo.. A Tajvan, kofol ljuti neprijatelj Kine, je prije 2 mjeseca, bila prva zemlja, koja je u pasoše već uvela i indentifikaciju za kovid-cjepivo.. dakle još jedan dokaz trumanovog šoua geopolitike. Jer na ovom drugom polju, levelu plandemije i velikog reseta, Kina i Tajvan uvode slično stroge mjere za… Čitaj više »

Schwarze Hunderte
1 godina prije

Gluposti .. Tko pozna Afriku a ja je poznam – zna da su Africke vlade slabe . Afrika je izdjeljena u nizu partikularnih interjesa . Sa rjetkim izuzetcima , mogu tamosnji ministri i prijedsednici donosit odluke kakove zele no — gotovo u pravilu — nesprovodljive ! Da je jos gore po ” zaklade ” ! Oni koji bi i mogli , nesto od toga sprovijest – nece sa njima 😀 ! Neke su vec PRIJEVARILI ! Poput Etiopska Nobelovca , koji taman pomislio da je sad sa njima dobar na prst u straznjicu a oni mu pokusali napraviti — SECESIJU !!! Sad im vise ne vjeruje .. Dakle . Zapad to sve jedino moze provest — SILOM ! A nemaju sile vise nit za jedan Afghanistan a kamoli za bilo sto drugo — OSIM !! —- ZA EU -;- KOLONIJU 😠 !

Emiliano Zapata
1 godina prije

Dokaz da imam pravo (kako ova tema nikog ne zanima) je to sto osim mene nema niti jednog komentatora!

łedeno doba
1 godina prije

Afrički CDC, gle čuda ima isti naziv, i istu kraticu kao i američki CDC. Isto se naziva i glavna kineska državana ustanova za prevenciju zaraznih bolesti- dakle CDC, samo sa još jednim C(=chinese) naprijed, dakle CCDC. afrički CDC je osnovan tek 2016. i naravno da je to maslo kabale, koja kontrolira i afričku uniju. prvi ravantelj ACDC-a, John Nkengasong, kamerunska Alemka Markotić, kabalče, je ispekao zanat u kriminalnim orghanizacijama WHO-u i američkom CDC-u. Nakon 6 godina na čelu novosnovanog ACDC-a, John Nkengasong je sada na funkciji globalnog kordinatora za AIDS u bajdenovoj američkoj vladi. Tako se postiže karijera u kabalinoj mafiji inače ACDC surađuje sa fondacijom Jack Ma Foundation, u proizvodnji papaja testova za lažnu bolest kovid. Jack Ma je kineski milijarder , vlasnik koncerna Alibaba. I također je bio Švabov učenik u WEF-u, u “generaciji učenika” 2015. godine. OECD (Organizaija za europsku suradnju i razvoj) je jedna od”međunarodnih” tojest… Čitaj više »

łedeno doba
1 godina prije

G20 nastala 1999. a u pozadini za nastanak G20, konce su vukli kabalini operativci, jer i iza G20 stoje iste osobe kao i iza G7. G20 okuplja 19 država svijeta plus EU, ukupno oko 75% svijeta i G20 je faktički kao neki začetak svjetske države, na kojoj kabala radi desetljećima. članovi G20 i državnici koji se po službenom protokolu najavljeni da će sudjelovati na skupu na Baliju u studenom: Među njima je i Putin, čiji je odlazak na samit, Kreml najavio još prije mjesec dana:  Indonezija -Joko Widodo, predsjednik (domaćin)  Argentina – Alberto Ángel Fernández, predsjednik  Australija – Anthony Albanese, premjer  Brazil – Jair Bolsonaro, predsjednik  Francuska – Emmanuel Macron, predsjednik  Njemačka – Olaf Scholz, kancelar  Indija – Narendra Modi, predsjednik  Italija – Mario Draghi, premjer  Japan -Fumio Kishida, premjer  Kanada -Justin Trudeau, premjer  Mexiko – Andrés Manuel López Obrador, predsjednik  Rusija – Vladimir Putin , predsjednik  Saudijska Arabija- princ… Čitaj više »

Max
1 godina prije

Ili mi ili oni.

Gaja
1 godina prije

Cilj je svesti međunardno putovane na što manju razinu. Isti oni koji su radili cjepiva su puštali van informacije o štetnosti (R.Malone je primjer čovjeka iz sustava). Sa informacijama o štetnosti cjepiva će smanjiti broj ljudi koji će putovati, mnogi neće htjeti žrtvovati svoje zdravlje radi mogućnosti putovanja. Još će se osjećati sretno, ali zapravo su im ukinuta prava na slobodu kretanja uvjetovanjem genske terapije. Ovo je na tragu toga da svatko tko putuje (zagađuje) mora to platiti životom, sterilizacijom, bolešsću i sl. tj. primanjem genske terapije.

Gaja
1 godina prije

Da još zaključim, radi se o depopulacijskoj lutriji, te svi koji budu putovali će morati sudjelovati u njoj.

hiber
1 godina prije

S jedne strane Švabo sa digitalnim certifikatom. S druge strane Rujo sa analognim certifikatom. Jebeno svakako. A naivci ne vide vezu.

Suze Roni
1 godina prije

Nema slobode bez krvavih gaca, rece jednom Bruno Busic!

Otpornik
1 godina prije

Pa već su poroboli veliku većinu zapadnjaka. U nekim zemljama su cijepili navodno preko 90 % ljudi. Ovi što su ostali su beznačajna manjina. Kod nas je stanje nešto bolje, ali uz još jednu zimu pritiska i nas će pokoriti. Jedini način da se oslobodimo je da se mi necijepljeni zajedno s onima koji su cijepljeni pod prisilom i ucjenom dignemo i silom zbacimo ove zločince. Druge nema. Za ove koji su cijepljeni samo jednom ili dva puta, ima još nade, ali kad to dođe do treće, četvrte doze, nema više pomoći.

Vedran
1 godina prije

Da, ali nista od toga.

goran
1 godina prije

a koji če mi klinac putovnica kad ionako nigdje ne putujem hahahahahaha znaš kako ču je izvaditi,mogu mi se napušiti one stvari i debil gates i bayden i svi jebivjetri

1 godina prije

otvoreno nas lazu i lako se dolazi do dokaza da nas lazu.svejedno,nastaviti ce sa pritiskom jos jace.pogledajte prvih 10 minuta ovog videa,ionako ce cijela emisija nestati sa youtube-a kroz par sati.hvala. https://youtu.be/umn0FLU8MHA

Jadranka S.
1 godina prije

Slobodu donosi svjesnost. U slobodi nema potrebe za kontrolom, jer nema nikakve razuzdanosti. Zbog razuzdanosti ste primorani na kontrolu, ostanete li razuzdani, društvo ce vas nastaviti kontrolirati. Upravo zbog vase razuzdanosti postoje i policajac i sudac i politicar i sud i oni vas prisiljavaju da se kontrolirate. A dok se kontrolirate, ne mozete biti potpuno zivi. To se događa skoro svakoga dana. Veoma disciplinirani ljudi koji uvijek imaju kontrolu, gotovo je nemoguće uci u njihove glave, predebele su im lubanje…. kao da su okruženi kamenim zidovima. Postali su poput kamena, postali su hladni kao led, nemaju nikakve topline. Jer, kad ste topli, pojavljuje se strah – mogli biste nesto učiniti. I zato su ti ljudi ubili sami sebe, potpuno su se zatrovali. Da bi zadrzali kontrolu, pronašli su samo jedno rješenje: uopce ne zivjeti. Morate odbaciti kontrolu jednako kao i razuzdanost. Postanete li svjesni, i kontrola i razuzdanost ce istovremeno… Čitaj više »

Brza
1 godina prije

S obzirom koliko i brzo su išli primiti tzv cjepivo samo da bi mogli putovati ići na skijanje i ne znam kuda, isto to će učiniti kad im neko kaže tvoje privatno vlasništvo ili cjepivo i naravno da će se opet cijepiti. Današnji ljudi na žalost ne znaju živjeti skromno, normalno i u miru. Sačuvaj bože da im netko oduzme njihov komforni zivot, putovanja, skijanje, mobitel, Internet, Samim time pokazuju da za ljude koji imaju maje i žive skromnije nemaju suosjećanja, a za svoj komfor će prodati i vlastito dijete. Gdje su ti današnji hakeri pa da sve to lijepo “pogase”

1 godina prije

@Tucker (odgovor na sunoćnu repliku) Citat: “NIJE BITNO U SHA LJUDI VJERUJU..BILI TO LJUDI GUSTERI,BRADATI BOG NA NEBU ILI BOG GEOPOLITIKE NA ZEMLJI..bitno je da ljudi osjete nevolju koja im se sprema” Dolazeću nevolju već svi osećaju – kako i ne bi kad se sada o tome trubi i na MSM? Ali kad se pogleda o čemu se trubi vidi se milion različitih razloga za nevolju! I svako će da izabere jedan, dva razloga i na njima da insistira dok ga ostalo ne interesuje previše… ——————- Za promene su potrebne vođe a oni moraju da budu mudri ljudi kako bi se na pravi način definisali ciljevi i način borbe, na taj način se može doći do pozitivnih, kvalitetnih promena. Vođe koji imaju samo jak glas ali ne i previše u glavi (ili rade po zadatku) od naroda prave krdo… koje u stampedu gazi sve pred sobom! Zato veru treba staviti… Čitaj više »

1 godina prije

Kako mislim da je ovaj dio intervjua vrlo bitan i važan za pojedince koji ne razumiju odnose u Svijetu, podignuću post i ovdje, na aktuelni članak, čime neće izgubiti na kontinuitetu. Dapače. Ovako je to definisao Sergej Glazjev u intervjuu Eskobaru, čiji dio je razradio SoA, ali je, nažalost, ispustio ovaj bitni dio. Na šta sam reagovao u komentaru na njegov članak. Pa šta kaže Sergej? “Nažalost, monetarne vlasti Rusije još uvek su deo vašingtonske paradigme i igraju po pravilima dolarskog sistema, čak i posle otimanja ruskih deviznih rezervi od strane Zapada. S druge strane, nedavne sankcije su izazvale intenzivnu samoanalizu u ostalim zemljama koje ne ulaze u dolarski blok. Zapadni agenti uticaja, kao i do sada, kontrolišu centralne banke većine zemalja, primoravajući ih da sprovode samoubilačku politiku koju je propisao MMF.” Pazite na izraze “monetarne vlasti Rusije” (koje su još uvek su deo vašingtonske paradigme i igraju po pravilima… Čitaj više »

CAN
1 godina prije

… “”Prošlog petka bio je Afrički dan integracije, koji je namijenjen poticanju slobodnog protoka ljudi, roba i usluga te financijskog kapitala preko afričkih državnih granica. Kako bi obilježili ovu prigodu, Afrički centri za kontrolu bolesti zajedno s Afričkom unijom (AU) pokrenuli su putovnicu za cjepiva za sve zemlje AU. Putovnica će biti u digitalnom formatu…””
Dakle necepanoj africi Nudeln vizu za evropu,ako su kompaktibilni s pfizerom…pa biće u prvom valu bar 30000000 “dobrovoljaca”…koji bolesan plan za Afriku! Drugačije in je kretanje i pristup putovanjima i lovi ograničen.
Puno će ih pristati na ritik,zbog očajne sizuacije i permanentnih Regionalligisten ratova…
Johnny zvani Kineski sindrom..za mnoga ljeta.

Kalle balle
1 godina prije

Neka se napuse milokliza kabala retardi bolesni. Na mom poslu cijepljeni ljudi non stop kaslju, kisu usred ljeta.

ledeno doba
1 godina prije

vidio na nekom lokalnom portalu,
Hrvat u Frankfurtu, 38 godina, umro prilikom rekreacije, trčanja u šumi.. zakazalo srce

rade iz niša
1 godina prije

dvije i po godine traje ova prevara, zvuci strasno kad to izgovorim naglas

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI