Oporbena čelnica Tihanovska iskoristila je nastup u Ujedinjenim narodima kako bi zatražila trenutnu intervenciju inozemnih strana u Bjelorusiji

Tihanovska
147 komentara

Bjeloruska predsjednička kandidatkinja u egzilu, SvetlanaTihanovska pozvala je „međunarodnu zajednicu“ na intervenciju u njezinoj zemlji, tvrdeći da su postupci vlasti u Minsku u suprotnosti s „svim međunarodnim normama“.

Oporbena čelnica, sa sjedištem u Litvi, govorila je na 45. zasjedanju Vijeća UN-a za ljudska prava, kratkom snimljenom video-porukom.

“Situacija u Bjelorusiji zahtijeva hitnu međunarodnu pozornost”, rekla je. “Mirni prosvjednici nelegalno su zatočeni, pretučeni su i silovani. Neki od prosvjednika pronađeni su mrtvi”.

Prema Tihanovskoj, postupci bjeloruskih vlasti znače da treće države imaju pravo reagirati “najoštrijim mjerama”. Nadalje je objasnila kako oporba zemlje želi uspostaviti dijalog s trenutnim vodstvom, radi pronalaska mirnog rješenja.

“Zahtijevamo hitno zaustavljanje nasilja nad mirnim građanima. Zahtijevamo hitno puštanje svih političkih zatvorenika. Zahtijevamo dopuštanje ulaska i slobodnog kretanja posebnom izvjestitelju UN-a o stanju ljudskih prava u Bjelorusiji. Nadalje, zahtijevamo slobodne i poštene izbore”, rekla je Tihanovska. U kategoriju političkih zatvorenika uvršten je i Sergej Tihanovski, njezin suprug.

Rasprava o ljudskim pravima u Bjelorusiji odvija se u Ženevi, na marginama 45. zasjedanja Vijeća UN-a za ljudska prava. Ubrzo nakon što je započeo, kratki isječak Tihanovske prekinuo je bjeloruski predstavnik Yuri Ambrazevich, koji je rekao da se puštanje spota “ne može smatrati prihvatljivim” i da “nije povezan s događajima koji se ondje događaju”. Bjelorusija je dobila potporu Rusije, Venezuele i Kine.

Tihanovska je ovog ljeta dovedena u središte pozornosti, kada je predvodila oporbenu kampanju na bjeloruskim predsjedničkim izborima, koji su se odvijali u kolovozu. Nakon što su rezultati objavljeni, ona je dobila samo 10 posto glasova, dok je trenutni predsjednik Lukašenko dobio 80 posto. No njezin tim rezultate izbora odbacio je kao namještene u Lukašenkovu korist.

U znak prosvjeda, tisuće Bjelorusa izašlo je na ulice, gdje ih je policija dočekala suzavcem, šok-bombama i gumenim mecima. 14. kolovoza Tihanovska je osnovala Bjelorusko koordinacijsko vijeće, skupinu čiji je cilj poništavanje rezultata izbora. Bjeloruske vlasti optužile su skupinu zbog toga da navodno “teži preuzimanju državne vlasti” te da “šteti nacionalnoj sigurnosti”.

BjelorusijaSvetlana Tihanovska
Pretplatiti se
Obavijesti o
147 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
scorpio1959
3 godine prije

Glupača i ona i sva evropska banda koja joj daju podporu

kfjvneriuniecjwiejcw
3 godine prije

Rovari ova sa beben putovnicom.

Faust
3 godine prije

Drang nach Osten je još uvijek nedosanjani san.

piždro
3 godine prije

Strane i soroševe plaćenike da biraš za predsjednike.. ovo nema ni u jeftinim holivudskim produkcijama..

3 godine prije zadnji put uredio piždro
pozitivan pesimista
3 godine prije

ljepsa severina, a bolje i pjeva;)

Riddick
3 godine prije

Posla je stazom Guaida u Venecueli, tako je i on pravio ogromne proteste protiv Madura, pričao kako ne priznaje izbore zatražio nove, dok vremenom svojim izjavama nije pokazao svoje pravo lice i pozadinu i sam od sebe je oterao podršku stanovništva zahtevima za vojnom intervencijom, ovo je auto gol za Tihanovsku.

PlanetB
3 godine prije

Savjet Lukasenku:

Deportirajte ovakvog izdajnika u zemlju Australiju u Melbourne Viktoriju pa neka tamo prica o ljudskim pravima i nekoj humanosti.

I upravo bi ovakav izdajnik pretvorio Bjelorusiju u drugi Melbourne !
Zivio Lukasenko !
Bolje Grob nego NWO rob. Dole Korona smicalice.

PlanetB
3 godine prije

Interesantno je da je i Ukrajina imala ovakvu jednu izdajnicu probisvjeta koji je sveusrdno radila za NWO politicare kao Julija Timosenko

A sada slicni slucaj sa ovom. Prodana dusa da je ova na vlasti Bjelorusija bi bila 6 mjeseci u karanteni radi ‘eliminacije virusCovid-19’
Zivio Lukasenko. Covjek koji brani suverenost Bjelorusije.
Dole bjelosvjetski NWO izdajnici. !

PlanetB
3 godine prije

Ova Tihanovska me podsjeca na jednu slicnu zloglasnu marionetu iz zloglasne 2019-te
a zvala se je Greta Thunberg.
Isto je drzala neke rezimske govore pred komunistickim UN-om.

I eto uvjek ima korisnih idiota za NWO naredbodavce ali nas osvjestenih ima milijardu puta vise . Znamo vam sve poteze NWO dusmani !
Dole NWO dole korisni idioti i jadne marionete Globalista!

Stara kuka
3 godine prije

U kom svojstvu ta flundra uopće govori pred UN? Koju to važnu funkciju ima? Blogerova žena i propala predsjednička kandidatkinja? Najprije Greta Thunberg, pa onda ova. Koju ridikuloznu spodobu s teškoćama u razvoju će slijedeću pozvati da na govornici lupeta gluposti? Cardy B? Kim Kardashian? Jelenu Veljaču?

3 godine prije zadnji put uredio Stara kuka
Adriana
3 godine prije

Bude li iznenada morala napustiti Europu, gospođa Lucia (Svetlana T.) Guaido se sa svojim licem i par riječi španjolskog, a bogme i karakterom, lako prikrije u Latinskoj Americi, a može i među Latinosima u USA. Izgleda u svakom smislu kao rođena sestra Guaida iz Venecuele.

Milance
3 godine prije

Jos káď píše proruská propaganda dá u Bjelorusiji cvjetaju růže, Onda národ Bjeloruski je presretan káď za vodi diktátor Lukasenko.Zasto Onda ovih dana do České došlo preko tisucu mladih bjelorusa.Trebali Bi novinari poslusati sto oni pricaju,pá bi puno drugacije novináři o svému tome pisali.Nece jos dugo Lukasenko, do kraja godine njemu ce doci kraj a onda Ukrajina preuzima Krim.

3 godine prije zadnji put uredio Milance
pantagana
3 godine prije

Oni bi i Hitlera i Goebelsa sad doveli da odrzi govor u UN dokle god je protiv Rusa i Rusije.

autor_itet
3 godine prije

Lijepo iskoristila priliku da ubije kravu za sniclu😏

Marko9
3 godine prije

Nek meni netko objasni, kako to da Rusi nemaju zakon za kaznjavanje “istaknutih” osoba koje se povezuju s zemljama koje destabiliziraju Rusiju?
Jel ovo spada u izdaju?
Jel druge zemlje imaju nesto tako?
Jel se moze netko pravno goniti ako poziva strane zemlje da se uvodu sankcije na tvoju zemlju?

I jos jedno pitanje
gledu Navalnija ako se on ne ogradjuje od izjava iz svog tabora koji su bolesni da naskodu Rusiji, jel on postaje suucesnik i ima li sto takvo u zakonu u drugim zemljama?

puki
3 godine prije

 — da je Svetlanica plaćeno kabalče,- dokaz je što je dobila prostor da govori u kabalinoj organizaciji UN-u samo plaćena kabalčad, dobivaju priliku za govorancije u kabalinim organizacijama, UN-u, EU-parlamentu, …itd.. – Greta Tunberg, takodjer je dobila tu priliku-plaćeno kabalče – pa i onaj austrijski gej Tom Neuwirth, alias Conchita Wurst, kao prerušeno plaćeno kabalče za širenje rodne ideologije, 2014. je bio u UN-u, primio ga tada Ban Ki Mun, južnokorejsko kabalče, na položaju tajnika Un-a, prije toga Neuwirth je bio primljen i u EU parlamentu, pa je kasnije čak dobio priliku da pjeva u prostorijama opere u Sydneyu, iako ima slabašan glasić… I to uvijek sa perikom , bradom i haljinom.. U međuvremenu Neuwirth više ne nosi periku i haljinu, i ima AIDS (sam je to objavio prije 3 godine, nakon što je njegov bivši ljubavnik zaprijetio da će javnosti otkriti da on ima AIDS..) – i ona jadna… Čitaj više »

nekoime
3 godine prije

Situacija zahtijeva hitno vješanje veleizdajnice.

kolgo
3 godine prije

Lavrov je rekao da njoj netko daje sto ce reci.
Ona ne bi nista mogla bez njih zato jer ne pozna sistem.
Ti ONI su obavjestajne sluzbe stranih zemalja koje radu na destabiliziranju Bjelorusije.

nekoime
3 godine prije

Govori li to ona možda o Macronu?

Ante
3 godine prije

Još jedan od onih političara koji jedva čekaju da rasprodaju vlastitu zemlju u bescjenje.

Ive
3 godine prije

Jeli SvetlanaTihanovska petokonaska kurvetina ili predvodnik NARANDZASTE revolucije ili mozda oboje. U svakom slucaju svome narodu ne zeli dobro kada poziva na krvoprolice. Zaboravlja osnovno pravilo da se rezimi smjenjuju demokratski i u pralamentu.

Farree
3 godine prije

Svakih 100 godina zapadnjaci pokušavaju da se prošire na Rusiju i svaki put, obično u zimu se vrate krvavih noseva. Danas mnogi sanjaju da ipak imaju šanse jer su preko NATO “ujedinjeni” a zaboravljaju da je za rat sa Rusijom potrebno provesti dosta vremena u rovovima i da to nije rat koji se vodi negdje tamo daleko u Afganistranu ili Maliju

davor3
3 godine prije

U intervjuu za Radio Sputnjik u Moskvi, Sergej Lavrov rekao “Njemačka kaže da nam ne može ništa reći. Kažu, idite u Organizaciju za zabranu kemijskog oružja (OPCW). “ “Otišli smo tamo nekoliko puta. Kažu da idemo u Berlin. “ “Glasno izjavljuju da je utvrđena činjenica trovanja. Osim Rusije, to nitko nije mogao učiniti. Priznaj.” “Sve se to već dogodilo s lažnim vijestima s incidentom trovanja Skripals novichok”. Jasno je da Angela Merkel, drugi njemački dužnosnici, njihovi zapadni kolege i mediji iz establišmenta znaju da je tvrdnja o trovanju Navalnyja novichokom kolosalna podvala. Znaju da bi bilo tko izložen toksinu, najsmrtonosnijem na svijetu, za nekoliko minuta bio mrtav. Isto vrijedi i za druge u neposrednoj blizini izložene osobe. U četvrtak su elementi bliski Navalnyju prebacili lažnu vijest o trovanju novičokom s čaja koji je pio u avionskom terminalu u Tomsku u Rusiju na smrtonosni živčani agens u boci s vodom u hotelskoj sobi. Predstoje li druge… Čitaj više »

Istrazuj
3 godine prije

“…Zahtijevamo hitno zaustavljanje nasilja nad mirnim građanima…” A kao da gledam – cionisticka marioneta Makaron – joj je dao “punu podrsku”… 😉 Ma cijelo ovo Rockfellerovo smece zvano UN – treba pod hitno rasformirati. Zanimljivo je takodjer da je ova dio (teroristicke/ cionisticke) UN tzv “vijece za ljudska prava” – vodio (a mozda i sada vodi – predstavnik Saudijske Arabije!)… Koliko jos ljudima treba da shvate: 1. Tzv UN je obicno cionisticko smeve – koje sluzi za uvodjenje cionistickog Svjetskog terora, a u konacnici tzv “Svjetske (zidovske/cionisticke) vlade”… Upravo – rade na tome. 2. Ne samo da je cionisticki zlocinac Rockfeller dao svoj posjed za skediste ove teroristicke/cionisticke organizacije i centra ZLA. On je zajedno sa drugom cionistickom i eugenicarskom kamatarskom bandom – takodjer bukvalno VLASNIK dijelova te UN, poput zlocinackog WHO! … SVAKI tzv poliiticar, koji se “zalaze za jacanje UN” – jeste sto se mene tice – obicni… Čitaj više »

Dokurčilomi
3 godine prije

Mlada damo a znate li što znači kada neprijateljski i nepozvan vojnik pređe granicu? Znate li što se onda događa?

buga
3 godine prije

Dotična gospođa je dobro plaćena za svoju ulogu borca za sobodu i pravdu. Iako je realnost upravo suprotna ona je sluga tame, kao i većina političara u današnjem vremenu. Lukašenko je posljednji samostalni državnik u Europi koji ima empatiju prema vlastitom narodu i nije dozvolio bestijalnu pljačku države koja se desila kod nas na balkanu. Lukašenko mora biti okrutan jer su izdajice i njihovi gazde okrutni nesmije dopustiti domaćim izdajicama da kroje sudbinu čitavog naroda. Sami smo svjedoci u šta su se pretvorile naše države u bankomate za odnarođenu elitu

Lexilio
3 godine prije

Ovo je poziv na vojnu agresiju. Toliko o demokraciji. Vojna okupacija pa da nju postave kao marionetu. Mislim da neće proći jer u takvim igrama treba im jaka peta kolona a nje nema dovoljno. Mislim da ni svi oni koji su glasali za nju nisu toliko blesavi da idu ginuti. Sve je to predstava. Znalo se da nema šanse protiv Lukašenka. Svi rade realne ankete dok se u javnost uglavnom pušta propaganda. Lukašenko uopće nije imao potrebe namještati izbore. Nije ona imala 40% pa da je tijesno. U vezi tih blogera i aktivista po zatvorima puno pametniji potez bio bi izgon i oduzimanje državljanstva. U zatvorima ih mora hraniti. Ne bi trebao biti problem naći dokaze da su strani plaćenici. U praksi se to ne radi, svi imaju ipak neki podsvjesni strah da takvim potezima ne isprovociraju tzv. Zapad. Ovo će biti slično kao u Venezueli, huškanje potencijalnih petokolonaša da… Čitaj više »

međimurski krumpir
3 godine prije

brnabić duge kose

Bosanac
3 godine prije

Mog’o bi joj i MTV neki spot snimit, pa da zapjeva ‘brzo postah popularna kao Elvis Presley….’

Pitanje je da’l je ona pripadnica Bjelorusije….je’l etimoloski Bijelorusija bi moglo znacit ‘bijela rasa’ (nemam nista protiv nijedne rase samo konstatujem), a danasnje zapadne civilizacijske vrijednosti su da se napravi sto veci mix, sta ce na kraju ispast od tog mixanja, neki dobar ‘bosanski lonac’ ili neki ‘buckuris’ bumo vidjeli.

3 godine prije zadnji put uredio Bosanac
buga
3 godine prije

Lukašenko je spasio Bjelorusiju od divljačke privatizacije, očuvao je radna mjesta nije dozvolio 200 bogatih obitelji. Država od 10 M stanovnika je vješto balansirala između istoka i zapada. Iako je vjerovatno imao krivih poteza u svojoj vladavini velikoj većini naroda omogučio je normalan život,u Bjelorusiji nema gladnih većina ljudi rade i primaju plaće. Stvarno mi nisu jasni radnici državnih poduzeća koji podupiru iluziornu predsjednicu jer upravo oni će prvi završit na ulici ako dotična dođe na vlast.

Spartak
3 godine prije

Ništa neobično. Žena mora radom opravdati svoje CIA-zelembaće.

Daniel Plainview
3 godine prije

Svojevremeno je pozivala na kapitulaciju režima, dok je narod većinski odlučio dati povjerenje Lukašenku. Sada se oslanja na medijsku manipulaciju, nastojeći prikazati urušavanje elementarnih prava i dostojanstva kako bi izazvala intervenciju. Današnje oporbe ne mogu se pomiriti sa porazima, beskičmenjaci sa koherencijom mentalnog bolesnika, najčešće strani plaćenici i sluge Zapada za izazivanje “spontanih” prosvjeda i svrgavanje “diktatora” koji ne igraju po njihovim pravilima. Toliko puta već viđeno i neprestano se ponavlja diljem svijeta.

3 godine prije zadnji put uredio Daniel Plainview
Max
3 godine prije

Nevjerojatne su mi ovakve osobe , Pa ovo je u maniri Vidquna Quistlinga ili Janosza Kadara.

Brkan
3 godine prije

Obozavam samozvane predsjenike koji zazivaju intervencije protiv vlastitog naroda.
.
Brko, Novicok je tvoj prijatelj!

kolona
3 godine prije

(Reuters) – Belarusian police detained hundreds of protesters in central Minsk on Saturday, a witness said, as around 2,000 people marched through the city ………….

Eto brojka pala na 2000
Lideri, bolje receno strani kvislinzi skupljaju detalje svakog uhapsenog, podatci se upisuju u formular i dobije se isplata za odstetu iz EU fonda.

Perun
3 godine prije

Samo za Bjelorusku predsjedničku kandidatkinja u sexegzilu, SvetlanuTihanovsku… A sad čujte i počujte … Linđo! Evo vam kola, koga je volja, mladosti moja Ko se krije za kola nije nek mu se ovaj narod smije, ajmo Udri Linđo samo živo, živo živo živo živo Udri jače rekla je da’ će, slomi joj kosti, Bog će ti prosti’ Može bolje Udri udri jače, nek se malo vide gače Ajmo ruke gori Moj je dragi najbolji, njega svaka cura voli Jer on pleše Linđo, jer on pleše Linđo Ajde dragi sve pokaži, odkrij sada svoje draži Pleši pleši Linđo, daj zapleši Linđo I ja mogu, hvala Bogu, kolko mogu dignut nogu Gužva buka to mi treba diži ruke sve do neba Joj, joj, joj, joj, joj, joj, joj, joj Dobro je bilo moja vilo, samo živo živo živo Vodi je, nosi je, grli je, ljubi, vrimena ne gubi Udri udri jače, nek… Čitaj više »

Tu17
3 godine prije

Ako krene intervencija, ne nadaj se da ćeš ikada više kročiti u Belorusiju. Ni živa ni mrtva.

jbg
3 godine prije

Jel ova svjesna, da traži 3. svjetski rat?

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI