Opozicijska bjeloruska čelnica Tikhanovskaja kaže kako je bjeloruska opozicija sada u većini

Svetlana Tikhanovskaya
174 komentara

Svetlana Tikhanovskaja, službeno kandidatkinja koja je izgubila na spornim izborima koji su se odvili u Bjelorusiji, izjavila je članovima Europskog parlamenta da je njezina zemlja prošla kroz “mirnu revoluciju”.

Ona kaže kako je oporba sada spremna razgovarati s aktualnom vladom u vezi s uvjetima održavanja novih izbora.

Tikhanovskaja je izrazila uvjerenje da opozicija sada broji većinu zbog čega je odbila biti uvučena u geopolitičku borbu.

“To nije niti proruska, niti antiruska revolucija. To nije ni revolucija za, ni revolucija protiv Europske Unije. To je demokratska revolucija. Nastojanje jedne nacije da odluči sama o svojim unutrašnjim poslovima”, izjavila je.

Masovni prosvjedi započeli su u Bjelorusiji 9. kolovoza, nakon što je Središnji izborni odbor zemlje objavio da je sadašnji predsjednik Aleksandar Lukašenko pobijedio na ponovnim izborima s 80 % glasova. Prema službenim rezultatima, za koje se široko vjeruje da su krivotvoreni, Tikhanovskaja je osvojila samo 10 %. Dok su tisuće ljudi izašle na ulice, bjeloruske snage sigurnosti na demonstrantima su koristile gumene metke i suzavac.

Tikhanovskaja je primijetila koliko je Bjelorusa, koji su sudjelovali na prosvjedima, uhićeno i nestalo, pri čemu je “najmanje šest osoba smrtno stradalo”.

Dana 14. kolovoza najavila je stvaranje Koordinacijskog vijeća za pomoć u prijelazu vlasti s Lukašenka. Tijelo čini sedam članova, među kojima su Svetlana Aleksevič, dobitnica Nobelove nagrade i Pavel Latushko, bivši bjeloruski ministar kulture.

BjelorusijaSvetlana Tikhanovskaya
Pretplatiti se
Obavijesti o
174 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Umpah Pah
3 godine prije

Pitanje EU parlamentu :

Kako dalje
da se radi ?
Bez guze na bradi ?

Dok je s desna
podržava Levy ?

Stric
3 godine prije

Polako imaš još vremena proći po kaos modelu kao Ukrajina ….. mogao bi lukašenko iznenadit!!! Nije još revolucija gotova!!😟😟😟

Hamer
3 godine prije

Tko ju financira ?

Zvrk
3 godine prije

Baš je ono preočito da je guraju izvana, a još je očitije da joj se baš i ne da odrađivati ulogu korisne budale.

nekoime
3 godine prije

Na ponovljenim će izborima dobiti najmanje 8,2 % glasova, što predstavlja većinu u odnosu na Lukašenkovih 80 %. Zanima me što bi članice EU i USA rekle kada bi se netko toliko petljao u njihove izbore.

Stara kuka
3 godine prije

Znam da nema veze s ovom temom, ali evo jedan zanimljivost u vezi korone koja mi je upravo upala u oko, a kako starije vijesti ionako više nitko ne čita stavit ću ovdje kad već nema novijih vijesti vezanih uz plandemiju. Čisto za informaciju čitaocima na portalu. Radi se o Velikoj Britaniji i njihovom broju žrtava korone. Stavljam link s teksta sa CNN-a (a ima ih i iz drugih medija) od 9.06.2020., dakle prije skoro 3 mjeseca koji govori daa je broj umrlih od korone uu UK prešao 50.000, točnije 50,413. “At least 50,413 people had died, as of late May, with Covid-19 listed on their death certificate, according to England and Wales’ Office for National Statistics (ONS), the National Records of Scotland, and the Northern Ireland Statistics and Research Agency.” https://edition.cnn.com/2020/06/09/uk/uk-coronavirus-deaths-ons-intl/index.html Ali danas 26.08.2020. na linku kojji svakodnevno prati stanje korone u svijetu i na koji se poziva i… Čitaj više »

pozitivan pesimista
3 godine prije

pogledajte samo ove crte lica, sto bi rek’o alan ford: ne vjeruj zeni koja laze;)

piždro
3 godine prije

Ovoj se na faci vidi da ova ni jedan bjeloruski gram gena nema!! A ‘dama’ demokratcki pobjegla u baltičke demo’krakovske vukojebine.. Da se sakrije od ‘zlobnog’ autoriteta Luke, koji se NWO i bjelosvjetskoj vladi ne povinjuje! Lukaš nije sa maskama gnjavio i maltretirao vlastiti narod, poput ostali zapadni demokratski vlastodrzaca, po nalogu Sorosa, Bill killa, Angele, Who i co.. a poslije bi bile presjebnica po volji Nata i zapada, te ‘autokrata’ brku strpala u bajbuku.. što joj nije odma prepustio VLAST i kormilo .. lud zbunjenoga nateže..

LZN
3 godine prije

Juan Guaido i Svetlana Tikhanovskaja bi bili dobar par. Dobro bi se slagali pošto imaju jednak smisao za humor…..

onaj najgl..... veći Dalton
3 godine prije

A nitko je nije tentao….. Da pristane na ulogu koja daleko nadilazi njene mogućnosti. Do jučer smjerna i skromna kućanica i učiteljica u postsocijalističkoj Bjelorusiji, nije se mogla oduprijeti sirenskom zovu. Trenutnoj slavi i svjetlima pozornice. Obećanju o budućem položaju i slasti vlasti. Preuzela je na svoja pleća ulogu frontmena vjetrova demokracije. Dok pljačkaške horde čekaju u pozadini, u niskom startu, na svojih pet minuta. Da stupe na scenu i poput najezde skakavaca pobrste sve ono što su generacije ranije stvarale. Omrse se bjeloruskom gozbom. Kao i ukrajinskom i mnogim drugima prije toga. Po već nebrojeno puta prokušanoj i uhodanoj šabloni. Mađioničarski skrečući pažnju pričom o borbi za prava i slobodu, boljem životu. Onima koji će u najvećem broju, tada ostati bez posla, na ulici, bez svojih starih prava…. Demokracija i njihova nova prava će doći, a oni će otići. Po bijelom svijetu, trbuhom za kruhom…. P.S. Nadam se da… Čitaj više »

tuf
3 godine prije

“Nastojanje jedne nacije da odluči sama o svojim unutrašnjim poslovima” – što se onda prostituiraš kod Pompea, gaduro plaćenička?

Dokurčilomi
3 godine prije

Samo da ne bude članica vlade a na gostovanju u Finskoj.

Alex
3 godine prije

“Opozicijska bjeloruska čelnica Tikhanovskaja kaže kako je bjeloruska opozicija sada u većini”

U egzilu😂😂😂

fićo
3 godine prije

Mnogo se ovih dana govori o beloruskom skoku u provaliju,a zaključio sam da je to generacijski fenomen.Pokretači obojenih revolucija računaju na dolazak novih generacija koji ne pamte i vrlo su obradivi.Stariji su svesni jer 30 godina gledaju propast svih koji su poleteli na svetlo i spržili krila,ali mlade vuče to isto svetlo i to je to.

puki
3 godine prije

“pogledaj dom svoj anđele, i skini paučinu s očiju. videćeš prizore potresne, videćeš nesrećne i bolesne, videćeš čemer, smrt i jad…” (riblja čorba) jučer onaj članak: “Rusija poziva ostale BRICS zemlje da američki dolar u trgovanju zamijene nacionalnim valutama”. I ovu vijest, kao i sve ostale, ono o svađi oko Sjevernog toka, o svađi između Irana i SAD-a, SAD-a i Kine, svađama Turske i Grčke, itd… smatram samo igricama, kazališnim predstavama za odvraćanje pažnje ovcama, dok ih se priprema za klanje. A među BRICS državama, navodno “nezavisnima” su i Indija i Kina. Dvije države, čiji vlastodršrci su brutalno zaključavali vlastite stanovnike. Smeđa indijska kabala (zapravo oduvijek namjesnici stare kolonijalne Britanije i Rotšilda) nametnuli su stotinama milijuna stanovnika vlastite sirotinje aplikacije za praćenje, bez kojih ti stanovnici ne mogu nigdje ni putovati ni raditi(o čemu je ovaj portal izvjestio prije 2 mjeseca). Crvena kineska kabala usko surađuje sa američkim kabalinim farmaceutskim… Čitaj više »

puki
3 godine prije

Ipak, većina Rusa izgleda ne vjeruje tom vlastitom “dobrom” cjepivu:

većina rusa se ne želi cjepiti, niti sa navodno “dobrim” ruskim cjepivom:
https://mondo.rs/Info/Svet/a1365017/Rusija-korona-virus-istrazivanje-Rusi-nece-da-se-vakcinisu.html

puki
3 godine prije

a evo što vjerojatno uskoro čeka i cijelu Europu, već se događa u Australiji: korona diktatura, totalno zaključavanje i totalitarizam, ovce se drže zatvorene u toru, dok ne stigne cjepivo za klanje…

https://www.kurir.rs/planeta/3520539/australijanka-kaznjena-sa-6-meseci-zatvora-zbog-krsenja-mere-karantina-tajno-se-vratila-u-pert-pa-otisla-kod-roditelja

https://croativ.net/australijski-covid-gulag-prorocki-naprijed-mi-smo-na-redu-hoce-li-biti-reakcije-12397/

inače, vlasnik firme koji se spominje u ovom članku, koja u Australiji pravi ove pedofilne lutke, Isaac Larian, je naravno, također PIN.

puki
3 godine prije

i kratak osvrt na ono o Navalniju:
citat iz članka od jučer:
“Njemačko kliničko istraživanje, prema bolničkim izjavama, ukazuje na to da je Navalny bio otrovan. Tako tvrde liječnici iz klinike Charite u Berlinu.”
—-
bolnica Charite–kojoj je Gates donirao lovu i u kojoj radi dr. Christian Drosten, glavni njemački lažov za koronu- njemačka Alemka Markotić

puki
3 godine prije

opet portal logicno koristi englesku transkripciju “Tikhanovskaja” nije Tikhanovskaja vec Tihanovskaja, ne treba vam to k.. al od kada nam je dosla zapadna demokracija, primjetio sam, cak i na nekim hrvatskim portalima, koji se busaju u prsa da su domoljubni, pisu englesku transkripciju, pa se tako moze pronaci naprimjer Jeltsin, umjesto Jeljcin, ili Khodorkovski umjesto Hodorkovski, … ili Tsipras, umjesto Cipras ocito sada mnogi u “zapadnoj nam demokraciji”, ne znaju da se imena iz jezika, koja nemaju latinicu, vec cirilicu, ili grcki alfabet, ili arapski ili kineski, itd.. pravilno pisu po nasoj transkripciji, foneticki kako se izgovaraju, a ne po engleskoj ili njemackoj transkripciji, koje su naravno prilagodjene engleskom odnosno njemackom stanovnistvu. Jer, u engleskoj abecedi, slovo “C” se nikada ne cita kao “C”, (vec kao K ili S), zato oni Jeljcin , moraju pisati kao Yeltsin (Y jer se J kod njih cita kao DZ), ili u njemackom, posto… Čitaj više »

spartak
3 godine prije

Kako ova angloimperijalistička plaćenica zna da je opozicija u većini? Gledala je u talog u šalici kave? Pa vidjela tamo puuuno zelembaća za nju.

Stara kuka
3 godine prije

Meni se čini, čitajući već neko vrijeme upise onih koji osuđuju Lukašenka da oni ne razlikuju autoritarnu vladavinu od diktature. Istina svaka diktatura jeste autoritarna, ali svaka autoritarna vlast nije diktatura. Autoritarna vlast može prijeći u diktaturu kada vladajući nisu sposobni osigurati stabilnost i kakav takav prosperitet, pa onda te svoje vlastite nedostatke i nesposobnost počnu kompenzirati raznim mjerama za ograničavanje sloboda i prava građana. U diktaturi građani bivaju zakinuti za prava i slobode, a zauzvrat ne dobivaju ništa. Autoritarni vladari istina ponekad također ograničavaju neka prava i slobode građanima, ali zauzvrat im daju političku, ekonomsku i društvenu stabilnost i sigurnost te napredak. Istina, taj napredak nekad zna biti spor, ali ipak ga ima. U diktaturi ne postoji napredak nego samo stagnacija i nazadak koji malo pomalo nagrizaju i stabilnost i sigurnost što onda dovodi do nezadovooljstva i nemira. Tipične diktature su bile Staljinov režim u SSSR-u, Mao u Kini,… Čitaj više »

kolgo
3 godine prije

Kad vidim sto se radi u ime demokracije i u ime “demokracije” zgadu mi se ti pojmovi.

puki
3 godine prije

to je bilo i za ocekivati Vlada grada-pokrajine Berlin, zabranila je najavljenu demonstraciju protiv korona diktature, najavljenu za slijedecu subotu… Ovo je dokaz, da se zmijolika kabala doista pocela bojati da ce otpor sve vise rasti-… Jer inace, da se ne boje, ne bi zabranjivali demontsraciju. Ocito ih je iznenadio uspjeh demonstracije 1. 8.. kao i stalne manje demonstracije, svake subote u Stuttgatu, a i u drugim gradovima Organizatori demonstracije, ipak su rekli, da ce oni odrzati demonstraciju, uprkos zabrani.. Naravno da je vlada Berlina (koalicija: SPD, Zeleni i Ljevica) dobila nalog iz centra kabale, za ovu odluku.. Pored toga Merkelicin rezim u sluzbi kabale, priprema i batinase Antife, po oprobanoj metodi, ometanja i razbijanja svake demonstracije. Cilj Merkelicinog kabalinog rezima je vjerojatno da se najavom zabrane, zele zastrasiti dio demonstranata, koji bi dosli na demonstraciju, ali sada nakon zabrane, ce ce vjerojatno odustati, medjutim vidjet ce se sto ce… Čitaj više »

Max
3 godine prije

Obična marioneta.

nekoime
3 godine prije

Lukašenko sada može zabraniti proteste zaradi Corone.

zeus
3 godine prije

Svetlana Tikhanovskaja, službeno kandidatkinja koja je izgubila na spornim izborima koji su se odvili u Bjelorusiji, izjavila je članovima Europskog parlamenta da je njezina zemlja prošla kroz “mirnu revoluciju”.
——————-
da li nije tu sve rečeno ? Svetlana ima svu političku i novčanu podršku zapadnih cia- rotšilda in nvo – ja koja su produžena ruka soroš korporacija . Aktualni predsednik nije bog zna šta ali oni koji če ga naslediti , neznaju šta jim sljedi – pošto su izdajnici svog naroda znaju vrlo dobro što jih čeka ,u americi,, koji vole izdaju ali ignoriše izdajnice …

qints
3 godine prije

Politico, jedne od americkih novina placene za sirenje lazi i mrznje naspram svih onih koji nisu pod americkom cizmom je metnuo veliki naslov.

Kremlin dismisses claims Putin was behind Navalny poisoning

U prevodu
Kremlj demantira optuzbe da je Putin bio izao trovanja Navalnog.

Kao prvo to je LAZH

Drugo – Kremlj jos nije ni prihvatio verziu da je Navalni otrovan.

Kao drugo po ruskim novinama cirkuliraju optuzbe da su to napravile zapadne obavjestajne sluzbe, nesto slicno kao Skripal samo ovaj put na ruskom teritoriju.

Ruska vlada jos nije dobila nikakve sluzbene dokumente o lijecenju Navalnog od Ex. Nazi Germany.

Arcibald Rajs
3 godine prije

Ova je gluplja i bezobraznija od onog Gvaida! Svako sa iole malo mozga bi odbio ovakvu ulogu…

Bosanac
3 godine prije

Treba je brate Deutchland uzet sebi za kancelarku, svakako im Merkel ode u penziju.

Rusofil
3 godine prije

Pa 80% ne može ni Milo da lažira! Hoće li sad svi koji izgube izbore organizirati prosvjede i proglasiti se pobjednicima. Da nisu pogrešno shvatili? Izbore dobija onaj sa najviše glasova a ne sa najmanje.

Lucija
3 godine prije

Off
“GRAD Berlin je danas zabranio nekoliko prosvjeda usmjerenih protiv mjera borbe protiv širenja koronavirusa planiranih za ovaj vikend.”, index
“Senator za unutarnje poslove Berlina Andreas Geisel je najavio “odlučnu intervenciju” policije u slučaju nepridržavanja zabrane”

“Nekoliko organizatora prosvjeda…, najavili su tužbu protiv zabrane.”
“”Ovo je pokušaj državnog aparata za stvaranjem diktatorskih uvjeta”, rekao je zastupnik AfD-a Gottfried Curio.

AfD je pozvao na prosvjede u subotu protiv “zabrane prosvjeda”, a predsjednik stranke Joerg Meuthen je zatražio ostavku berlinskog senatora za unutarnja pitanja Geisela.”

Ima i članak: “Sprema se prosvjed protiv mjera u Zagrebu, najavljuju buseve iz cijele Hrvatske”
Sa anketom.
Niti vidim anketu, niti komentare!

Lucija
3 godine prije

Bjelorusija, 25.8.20.: “Kada uđete u zemlju sve je potpuno drugačije od onoga što očekujete da vidite u nekoj „diktaturi“. Prva benzinka pumpa na koju naiđete je supermoderna. Što bi rekao Alvirović, “ima svih vrsta goriva”, ali sve je upola jeftinije nego u EU. Litar dizela je na primer 50 evrocenti. Putevi su sasvim dobri. Na putevima srećete uglavnom automobile srednje i visoke klase. Za dva dana video sam samo dve LADE, od kojih je jedna bila sa oznakama SSSR, jer je vlasnik vrovatno neki nostalgičar. Pored puta vide se ogromne stočarske farme, što svedoči o snazi beloruske poljoprivrede. Uostalom, Belorusija je treća zemlja u svetu po proizvodnji poljoprivredne mehanizacije Minsk je veoma lep grad, i što odmah upada u oči izuzetno čist. Nema čak ni grafita. Ljudi obučeni ne lošije nego Italijani. Ljubazni su, lako uspostavljate kontakt, a i ne oseća se nikakva nervoza, ni u saobraćaju ni u međusobnoj… Čitaj više »

Stjepan Vujec
3 godine prije

Jadnica, za siću i Judine škude bi prodala Belorusiju, nekaj slićno ko HR domoljubi !!??XX

Rusofil
3 godine prije

Luki je sam sebi najviše kriv. Ko s đavolom tikve sadi o glavu mu se razbijaju. Mislio je iskoristiti Zapad za nadmudrivanje s Putinom a oni su sad njega uzeli za brava.

bacibombugonibandu
3 godine prije

Meni izgleda kao kreditna menadžerica u banci, koja je,nakon tečaja prodajnih vještina, avansirala. Pljunuta.

švejk
3 godine prije

Pa djevojčice, izgubila si, pa…?

Hamer
3 godine prije

Tko ju financira?

FATIH
3 godine prije

JEL DAMA SLOBODNA??

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI