fbpx

Ošamućen, u bunilu i sanja slatku budućnost bez Republikanaca? Prva press konferencija koju je održao Biden trebala bi prestraviti sve Amerikance!

Joe Biden

Kako je sam sebi tepao, najtransparentniji predsjednik u povijesti SAD-a imao je u četvrtak neobičan i čudan nastup. Je li njegovo pitanje o tome hoće li postojati Republikanska stranka 2024. godine zlokobna prijetnja ili samo pokazatelj senilnosti?

Još u listopadu 2020. napisao sam članak prije rezultata predsjedničkih izbora pod naslovom “Amerikanci zaslužuju znati što će se događati ako Joe Biden bude izabran”, u kojem sam istaknuo kako bi Bidenovo predsjedništvo izgledalo za Ameriku i što bi to moglo značiti za Amerikance i svijet.

U četvrtak je Biden održao svoju prvu konferenciju za medije otkako je preuzeo dužnost predsjednika. S obzirom na Bidena i njegov nastup, osobu koja u predsjedničkoj politici radi više od trideset godina, nemoguće je ne primijetiti jasnu razliku koja postoji u njegovoj retorici, pogotovo kada se ona usporedi s retorikama njegovih prethodnika.

Prva rečenica mog listopadskog članka glasila je: “Znakovi mentalnog propadanja Joea Bidena postaju sve jasniji i jasniji.” Nakon gledanja njegove konferencije za tisak, ta je rečenica postala istinitija više nego ikada prije. Uobičajeno je da takvi događaji započinju na vrijeme, na vrlo organiziran i strukturiran način, s predsjednikom koji je u potpunosti pripremljen i prethodno informiran o pitanjima koja novinari mogu, ali i ne moraju postaviti. Nikome nije jasno; ni na američkom narodu, ni u glavnim medijima, zbog čega je Bidenova konferencija za tisak, koja je trebala započeti u 13.15 sati po istočnom vremenu, započela je s gotovo 15 minuta zakašnjenja, bez upozorenja i objašnjenja. Trajala je 62 minute, no on je odgovorio samo na deset pitanja iz prostorije u kojoj je bilo 30 novinara, gdje se jasno vidjelo kako se uložio značajan napor kako bi Biden preskočio pitanja postavljena iz Fox Newsa i ostalih konzervativnih medija.

U usporedbi s prethodnim prvim konferencijama za tisak, predsjednik Trump razgovarao je s novinarima Bijele kuće više od 77 minuta i odgovorio na 30 pitanja, predsjednik Obama imao je konferenciju od 58 minuta i odgovorio je na 13 pitanja, a predsjednik George W. Bush imao je konferenciju od 29 minuta, odgovarajući 20 pitanja iz različitih medija. Ukratko, predsjednik Biden postigao je rekord u odgovaranju na najmanje pitanja tijekom svoje prve konferencije za tisak, oslanjajući se na 10 odabranih, lijevo orijentiranih novinara, kako bi osigurao unaprijed dogovoreni ishod.

Joe, vrijeme je za kognitivni pregled

Činilo se da Biden također ima primjetne kognitivne poteškoće, uključujući gubitak misli, zbunjenost, probleme s odabirom riječi, nespretno zastajanje i činilo se kao da je za mnoge odgovore imao pripremljene skripte.

U jednom je primjeru imao problema s odgovaranjem na pitanje koje je postavio novinar PBS-a Yamiche Alcindor o krizi na južnoj granici, rekavši: “I drugo što radimo, mogao bih dodati”, rekao je, prije nego što se zaustavio u sredini rečenice kako bi postavio pitanje: „Dajem li vam predugačak odgovor? Jer ako ne želite detalje, ne znam koliko detalja želite o imigraciji,” zatim je spustio pogled na svoju bilježnicu, ponovno podigao pogled, duboko i umorno uzdahnuo te izjavio: „Možda bi bilo dobro da ovdje stanem.“  Njegov odgovor nije imao smisla, no što je još gore, nije ga pokušao niti objasniti.

Sve je ovo alarmantno iz mnogih razloga, ne samo zbog činjenice da je konferencija bila najavljena prije devet dana. Biden, 46. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država i vođa ”slobodnog” svijeta, trebao je biti vrlo dobro pripremljen, sposoban razmišljati usput, imati potpunu kontrolu nad sobom i trebao bi moći prelaziti između više tema, bez potrebe spuštanja pogleda na unaprijed pripremljene odgovore, koje bi mogao čitati riječ po riječ u slučaju gubljenja tijeka misli ili ako se jednostavno ne bi mogao sjetiti o čemu je govorio ili što je točno bilo pitanje.

Još jedan neobičan trenutak se dogodio kada je Joe hodao ispred podija dok joj je novinar postavljao posljednje pitanje. Jedan od njih se pitao: “Što on to za miloga Boga radi?!“ Za one koji su to gledali i promatrali kroz političku i povijesnu leću, Bidenova izvedba bila je uznemirujuća i bez presedana.

Prije četiri godine Donald Trump, sa 70 godina postao je najstarija osoba koja je osvojila predsjedničko mjesto. Bio je svakodnevno pozivan iz ljevičarskih medija i političara neka polaže kognitivni ispit, kako bi im tako dokazao da je sposoban za obnašanje funkcije predsjednika. Polagao je ispit i položio ga je. Prošao je. Dakle, shodno tomu, mogao bi se iznijeti argument da je ovdje relevantno tražiti i od Bidena, koji ima 78 godina i koji je sada najstariji predsjednik u našoj povijesti, da učini isto i da rezultate svog kognitivnog ispita podijeli s američkim narodom. Također bi trebao objaviti svoje zdravstvene kartone u detalje, ako ni zbog čega drugog, onda zbog ušutkivanja kritičara, koji sugeriraju da Joe nešto skriva. Otkako je preuzeo dužnost, predsjednik je u javnosti pao u najmanje tri navrata; vidjelo se da je nesposoban penjati se po stepenicama i da jednostavno nema kontrolu nad svojim tijelom.

Transparentnost koja je jasna kao mulj

Iako ne postoji zakon koji zahtijeva da se predsjednici podvrgavaju tim testovima i da nakon polaganja istih moraju objaviti rezultate, premda postojanje takvog zakona nije loša ideja, to ukazuje na alarmantan nedostatak transparentnosti od strane Joea Bidena, koji se na svojoj konferenciji za medije pohvalio da je jedan od tri razloga zbog kojih je kandidirao se za predsjednika, prije svega, bio: „…raćanje duše, dostojanstva, časti, poštenja i transparentnosti političkom sustavu.“ Ironija je takva da ne može biti veća i toga su Amerikanci itekako svjesni.

Vrijeme događaja također je od velike važnosti za one koji su obraćali pažnju. S obzirom na to da je ovo bila prva Bidenova konferencija za novinare, otkako je Biden inauguriran i s obzirom na to da on tvrdi da je najtransparentniji predsjednik dosad, čovjek bi pomislio da bi želio da ga gleda što je više gledatelja moguće. Međutim, ono što je također neobično u svemu ovome jest to što je konferencija zakazana za 13:15 EST u četvrtak, kada je većina Amerikanaca bila na poslu ili kada je bila zauzeta poslovima ”od doma,” pa je malo vjerojatno da su gledali ili slušali ono što je Joe govorio. Također, konferencija je postavljena u isto vrijeme kao i očekivano saslušanje u Kongresu o “dezinformacijama” i ulozi Big Techa na izborima 2020. godine.

Cenzura od strane visokih tehnoloških tvrtki, kao što su Facebook, Twitter i Google uz sve veće kršenje sloboda i prava američkih građana, nedvojbeno je jedno od najvažnijih pitanja danas, kako za SAD, tako i za druge zemlje svijeta. Iako Biden nije proveo vrijeme baveći se tim pitanjima, spomenuo je da je nazvao kineskog predsjednika nazvao Xija i da mu je ukazao na ono što Joe smatra da je kršenje prava i sloboda Kineza.

Iako Biden vrlo lako kritizira Kinu zbog navodne zlouporabe sloboda, u isto je vrijeme dragi Joe neobično tih i šutljiv kada se radi o istim tim oduzimanjima prava građana, koja provodi Big Tech. Ima li Joeova šutnja bilo kakve veze s odnosima njegove administracije i Facebooka, društvene mreže koja aktivno i neskriveno cenzurira Republikance, odnosno sve one konzervativnog stajališta koji su na mreži? Prvi amandman temelj je američkog ustava, a što se tiče poštovanja prava slobode medija i govora, možemo zaključiti da je dosad o ovom pitanju Bidenova administracija bila je gora od većine država ”trećeg svijeta.”

Ušutkivanje glasova konzervativaca

Bivša Clintonova savjetnica Naomi Wolf predstavljena je u emisiji Tuckera Carlsona prošlog tjedna, gdje je uspoređivala cenzuru visokotehnoloških tvrtki u Americi s cenzurom koju je provodila Kineska komunistička partija (CCP), rekavši: “Nažalost, moja strana, Demokrati, su u nekakvoj vrsti dogovora s Big Techom, kako bi na neki način učvrstili svoju moć na društvenim mrežama i usput gušili konzervativne glasove. Sve ovo što se danas događa na društvenim mrežama u stvari je jedna velika cenzura.“

Biden, kao čelnik Demokratske stranke, stoga je posljednja osoba koja bi ostalim svjetskim čelnicima trebala držati predavanja o zlouporabama sloboda, osim ako im ne želi davati lekcije o tome kako se točno to čini.

U listopadu 2020., također sam napisao u svom članku sljedeće: „Amerikancima koji naginju prema lijevo u politici ugodno je poigravati se s demokratskim normama i pravilima. Za to možete kriviti Franklina Delana Roosevelta. Predsjednik Roosevelt bio je otac modernog američkog socijalizma i socijalne sigurnosti.“ Biden sebe, koliko god se to nevjerojatno čini, vidi kao suvremeni FDR. New York Times izvijestio je 31. siječnja da su “u tjednima prije stupanja na dužnost predsjednik Biden i njegovi pomoćnici provodili vrijeme kopajući po knjigama o Franklinu D. Rooseveltu, kako biografijama tako i bilješkama, istražujući kako je proteklo njegovih prvih 100 dana mandata…”

Nakon toga je osvanuo senzacionalistički naslov: „Bidenov start podsjeća na početak legendarnog FDR-a! No sada slijedi teži dio!“

Biden je prošao 15 dana od sredine prvih 100 dana svog predsjedništva, a njegova prva konferencija za tisak još je jednom potvrdila moje predviđanje da će nastojati potkopati tradicionalni dvostranački politički sustav, koji danas postoji u Americi i koji postoji od osnutka naše zemlje.

Je li vrijeme da se Republikanska stranka proglasi protuzakonitom?

Bidenu je postavljeno pitanje o tome vjeruje li da će izbori 2024. godine biti uzvrat s bivšim predsjednikom Donaldom Trumpom. Biden je na pitanje zamuckivao i odgovorio: “Ma… Ma daj… Ni ne razmišljam o tome, nemam pojma. Nemam pojma hoće li do tada uopće i biti Republikanske stranke. Mislite li vi da će dotad ta stranka postojati?” Ne, ovo nije greška u tipkanju. To je Biden doslovno rekao. Iznenađujuće je da se nitko iz tiskovnog tijela Bijele kuće nije nadovezao na tu bizarnu izjavu niti je od Joea tražio objašnjenje. Dakle, ostaje nam više pitanja nego odgovora. Zašto Biden misli da Republikanske stranke ili da budemo precizniji, stranke za koju je glasovalo 74 milijuna Amerikanaca, koji su usput glasovali protiv njega, neće biti do 2024. godine?

Planira li predsjednik Biden potpisivanjem još više neustavnih, izvršnih naredbi, ubrzati donošenje New Deala ili Novog sporazuma, zaobilazeći time zakonodavnu vlast i Republikance? U prvih 65 dana svog predsjedništva potpisao je 37 izvršnih naredbi. Američki narod ima pravo znati koliko će ih još nakon toga uslijediti.

Primjerice, planira li izvršnom uredbom zabraniti slobodne i poštene izbore? Ili će potezom svog moćnog pera zabraniti postojanje Republikanske stranke? Bidenova izjava u vezi s budućnošću Republikanaca i njegovo korištenje izvršnih naredbi trebalo bi svakog Amerikanca, koji voli slobodu, pozvati na veliki oprez i učiniti vrlo živčanim, jer takvi potezi ukazuju na jasnu zloupotrebu ustavom zajamčenih ovlasti.

Usporedbe radi, Donald Trump potpisao je samo 12 izvršnih naredbi prije svoje prve konferencije za tisak, Barack Obama 14, a predsjednik George W. Bush 7. Biden je prije svoje prve konferencije za tisak potpisao više izvršnih naredbi nego njegova posljednja tri prethodnika zajedno!

S obzirom na njegovu tvrdnju da za četiri godine neće imati republikanskog protivnika za izbore, Donalda Trumpa, što je dao do znanja govoreći na CPAC-u, u veljači, Joe je već koketirao s idejom ponovne kandidature za predsjednika 2024. godine. No sigurno je da će se naći neki novi Republikanci, koji će Joeu željeti baciti rukavicu u lice.

Sve ovo je u najmanju ruku neobično i glupo predviđanje našeg trenutnog, vrhovnog zapovjednika. Međutim, živimo u vrlo čudnim i mnogi bi rekli, zanimljivim vremenima.

46. predsjednik Sjedinjenih Država javnosti treba dati nekoliko vrlo ozbiljnih objašnjenja koja se odnose na njegovu izgubljenost, nesvjesnost, pad mentalnog stanja, kao i o sveukupnom nepoštivanju američke tradicije i ustavnih načina upravljanja.

Preostalo je nešto više od 30 dana prije nego što završi njegov predsjednički ”medeni mjesec.” Nakon toga Joe će morati uvjeriti sugrađane da je mentalno sposoban voditi ovu zemlju, jer je njegov jučerašnji nastup sugerirao drugačije i iskreno, ono što smo imali prilike vidjeti jučer trebalo bi prestrašiti svakog Amerikanca, bez obzira na njegovu stranačku pripadnost.

VAŽNA PORUKA ZA LOGIČARE

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne shvaćaju što se događa, treba ignorirati i ne gubiti vrijeme na njih. Poštene, empatične i logične osobe se trebaju okupiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim raskrinkavanja, dolazi vrijeme djelovanja brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravlju, autonomiji… U protivnom, sve će nas porobiti.

Pitate se što učiniti nakon čitanja ovog teksta? Jednostavno, šaljite i dijelite tekst poštenim, empatičnim i logičnim osobama. Informirajte bližnje o postojanju portala Logično. Priključite nam se na našem Telegram kanalu tako što ćete kliknuti na Vijesti.  Od danas možete komunicirati i pisati nam u Telegram grupi Zajednica. Budimo složni, mudri i jaki.


Posjetite naš novi video kanal na platformi Odysee i obvezno se registrirajte, kao i najveću arhivu alternativnih video snimaka Jubitu.

Svidio vam se članak i
pitate se što možete napraviti?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

*Stavovi izneseni u kolumnama su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala Logicno.com

Pretplati se
Obavijest
guest
Zaštitite svoje ime u komentarima... REGISTRACIJA
24 Komentara
najstariji
najnoviji najviše ocjenjeniji
Inline Feedbacks
View all comments
Tucker Carlson
Member
Tucker Carlson
1 godina prije

Onaj koji je vidio tu konferenciju,vidio je sliku danasnjeg novinarstva.da oni,kroz pitanja,neuvijeno govore kako je novi predsjednik iznimno moralan i castan covjek.gotovo se nisu poceli ispričavati Sha su uopce dosli.a ekipi koja kroji stvari iza zastora,upravo treba ova mumija koja ne zna gdje je uopce.kod njega se Nece vidjeti kad… Pročitaj više »

Perun
Gost
Perun
1 godina prije

Joe Biden….Prvih sto godina je tesko poslije to ide lakše….P.S. Moja baba je pravila kajganu od Trumanovih jaja a od tebe Joe Bidon niš koristi…Niti imaš jaja ni pameti

Patriot
Gost
Patriot
1 godina prije

Lider svjetske velesile nezna kojoj stranci pripada. Dobio je on moj k…. 80 miliona glasova, dao bi ruku u vatru da nije ni 40.

tihobl
Gost
tihobl
1 godina prije

Amerikom ne upravlja ovaj debil vec kolektivni Bajden.

Milica
Gost
Milica
1 godina prije

Malo previse potrumpovski antibidenovski ton teksta za jedan neutralan portal

Max
Member
Max
1 godina prije

On očito nije pri sebi.

Gargamel
Gost
Gargamel
1 godina prije
gigi pinna
Gost
gigi pinna
1 godina prije

Ova Deva Harris me podsjeća na tamniju verziju Hitlery Clinton.
Sleepy Joe? Čovjek dementan, 8 banki, ucijenjen i zbog debila od sina…, znači idealan kandidat da Deep State radi štogod hoće.
Za zio-nazije win-win situation…

Kurjaca
Gost
Kurjaca
1 godina prije

Normalno da se nece natjecat protiv republikanaca jer u grobu nema stranaka

Dupla Kamilica
Gost
Dupla Kamilica
1 godina prije

Demografski gledano, republikanaca nece biti ali senilni se zaje.ao bar za jedno desetljece

Boba Lazarević
Gost
Boba Lazarević
1 godina prije

Mislim da je zapravo Demokratska stranka ta koja će nestati za četiri godine. S ovim ekstremnim političko-cenzorskim potezima u zadnjih par mjeseci pokazali su koliko su slabi. Dovoljno je da Biden, koji je sada samo figura, otegne papke i posao preuzme žena koju nitko ne voli. Onda će se kula… Pročitaj više »

POVEZANE VIJESTI

Izbornik