Pakistanski premijer Khan poziva Facebook da zabrani sav ‘islamofobičan’ sadržaj

Imran Khan
17 komentara

Pakistanski premijer Imran Khan pisao je izvršnom direktoru Facebooka Marku Zuckerbergu, pozivajući ga da zabrani sav „islamofobičan sadržaj“ na platformi, tvrdeći da su muslimani širom svijeta podvrgnuti „pogromu“ sličnom holokaustu.

Pohvalivši nedavnu Facebook odluku da ukloni sav sadržaj koji „negira ili iskrivljuje“ holokaust, Khan je pozvao platformu društvenih medija da primjeni slična pravila u pogledu „islamofobičnih“ postova.

„Cijenim što ste preduzeli korak da s pravom zabranite bilo kakvo objavljivanje koje kritikuje ili dovodi u pitanje Holokaust, koji je bio vrhunac nacističkog pogroma Jevreja u Njemačkoj i širom Evrope za vrijeme nacističkog zauzimanja Evrope“, napisao je premijer. Njegova je tvrdnja, rekao je, da se muslimani danas suočavaju sa „sličnim pogromom“ širom svijeta, kao i sa „neobuzdanim zlostavljanjem i klevetanjem na platformama društvenih medija“.

Poruka mržnje mora biti potpuno zabranjena – ne može se poslati poruka da, iako su poruke mržnje prema jednima neprihvatljive, one su prihvatljive prema drugima.

Pakistanski premijer nije precizirao koji sadržaj treba smatrati „islamofobičnim“, ali je dao nekoliko primjera navodnog progona muslimana. Nije propustio priliku da uperi prstom u suparnika svoje zemlje, Indiju, optužujući vladu te države za primjenu diskriminatornih zakona, praktikovanje „ciljanih ubistava muslimana i optuživanje muslimana za koronavirus“.

Takođe je kritikovao Francusku, gdje je „islam povezan s terorizmom“, dok se podstiče objavljivanje antimuslimanskih „bogohulnih crtanih filmova“. Ranije tokom dana, Khan je napao francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, tvrdeći da je „napao islam“ podržavajući prikazivanje uvredljivih crtanih filmova.

Macron je odao počast francuskom nastavniku istorije kome je odsjekao glavu tinejdžer koji je tražio azil – očigledno, čvrsti islamista – ranije ovog mjeseca, kako je rečeno kao odmazdu zbog prikazivanja crtanih filmova s prikazom proroka Muhameda svojim učenicima, tokom časa o slobodi govora. Nakon jezivog ubistva, francuski predsjednik ponovio je obećanje da će ukloniti radikalne islamiste iz zemlje.

Imran KhanislamislamofobijaPakistan
Pretplatiti se
Obavijesti o
17 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
cogo
3 godine prije

neka se ponašaju ljudski i niko jih neče dirati,,i neka ostanu kući ,,tamo jim je mesto,

SULE
3 godine prije

Kriket islamista se udružuje sa sultanom i dijeli savjete kako se treba ponizno ponašati prema radikalnim muslimanima kojih najviše ima u srednjem vijeku tj u Pakistanu-treba vas sve potjerati iz Evrope pa držite propobjedi po B istoku tamo su srednjovjekovni slusatelji

but
3 godine prije

Ja ga potpuno podrzavam, ne mogu biti samo pod zastitom ZHidovi, nek se zabrani da se siru gadosti i protiv muslimana……… i protiv Rusa nek se zabrani sirenje mrznje.

3 godine prije zadnji put uredio but
Ante
3 godine prije

Prvo se vi islamisti smirite i budite pristojni, onda nađite djelove kurana koje vam je pojela koza a ne nasarao neki divljak i napisao da se borite protiv svih na svjetu koji nisu kuranlije.

uspavani jazavac
3 godine prije

Pa dobro tko kome tu sječe glave? Islamisti ostalima ili obratno?
Meni se čini da su ugroženiji ovi kojima padaju glave…

3 godine prije zadnji put uredio uspavani jazavac
Marko9
3 godine prije

Kad bi vi znali kako su isprepleteni ekonomski interesi s islamskim zemljama i tzv. zapada citaj UK + USA ne bi pisali bedastoce.

To vas huskaju cionisti i kabalisti da mrzite islamiste a Israel uspostavlja diplomatske odnose s njima i najveci trgovinski partneri islamskih zemalja su UK + USA zemlje.

U Dohi, Dubaju…itd, britanski arhitekti, britanske gradjevinske firme imaju takoreci monopol da tamo gradu a novac se obrce na miljarde u Eurima, normalno mi Balkanci smo iskljuceni i cak nepozeljni u diobi kolaca.

Ogromni dio covjecanstva putuje s njihovim avionskim kompanijama preko aerodroma u Dubaju, Dohi koje su izgradili Englezi

A iz njihovih kraljevskih obitelji mozete vidjeti kako trljaju ramena s british royals u londonu.

Darko
3 godine prije

Hahaha eeee moj Khan pa misu svi muslimani loši ali su svi teroristi isilovci alkaidovci itd. glavosječe muslimani. Bolje ti radije gospon Kahn pometi pred svojim vratima pa onda drži predavanja o progonima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI