Papa Franjo hvali časnu sestru koja je vodila LGBT službu

Papa Franjo - LGBT
70 komentara

Papin sopstveni stav o homoseksualnosti se koleba između konzervativnog i liberalnog.

Decenijama nakon što joj je Vatikan zabranio pastoralni rad, papa Franjo je uputio pismo zahvalnosti američkoj časnoj sestri koja je održavala službe za LGBT osobe, u kojim je dovodila u pitanje neka učenja Crkve.

Od kasnih 1970-ih, sestra Jeannine Gramick vodila je radionice za LGBT katolike, u kojima je podučavala i stav Katoličke crkve o homoseksualnosti i liberalnije hrišćanske doktrine. Ove radionice su privukle pažnju Vatikana, a 1999. godine Crkvena Kongregacija za doktrinu vjere joj je zabranila službu, jer je, po njihovim riječima, promovisala „dvosmislene stavove o homoseksualnosti i eksplicitno kritikovala dokumente Crkvenog učiteljstva o ovom pitanju.”

Izjavu Kongregacije napisao je tadašnji kardinal Joseph Ratzinger i opisao homoseksualnost kao „svojstveno zlo“.

Gramick je prekinula svoje LGBT službe i pridružila se drugom vjerskom redu. Ratzinger je postao papa – papa Benedikt XVI – i smatran je čvrstim konzervativcem. Njegov nasljednik, papa Franjo, ima liberalniju reputaciju.

U pismu Gramickovoj poslatom prošlog mjeseca i koje je u petak objavio jezuitski časopis „Amerika“, Franjo je zahvalio časnoj sestri na njenoj „brizi, saosjećanju i nježnosti“. Papa je priznao da je Gramick iskusila „patnju“ tokom svoje 50 godišnje službe, ali nije dalje razrađivao tu temu.

Govoreći za Washington Post, Gramick je rekla da je „presrećna“ zbog pisma i izrazila nadu da će ono označiti „prekretnicu“ u stavu Crkve o homoseksualnosti, koju trenutno smatra grijehom. Dok je Kongregacija za doktrinu vjere nedavno presudila da homoseksualci mogu da dobiju blagoslove, Crkva neće blagosloviti istospolne zajednice, jer ih smatra previše bliskim braku, a brak definiše striktno kao muško-žensko partnerstvo.

Franjo je ostao pri ovom stavu, izjavljujući 2020. da „homoseksualci imaju pravo da žive u porodici“, ali bi trebalo da se odluče za građanska partnerstva umjesto braka. Dvije godine ranije, preporučio je gej sveštenicima da se klone Crkve, rekavši „Bolje je da napuste službu ili posvećeni život nego da žive dvostrukim životom“.

Međutim, papa je dao nekoliko zapaženih izjava u znak podrške LGBT zajednici. Još 2013. je izjavio da „ako je osoba gej i traži Boga i ima dobru volju, ko sam ja da sudim?“ Prošlog ljeta pohvalio je rad sveštenika Jamesa Martina, jezuitskog sveštenika i borca za prava homoseksualaca koji je nekada služio zajedno sa Gramick, rekavši da to „odražava blizinu Boga“. Prethodne godine je poslao pismo podrške jednoj argentinskoj časnoj sestri koja vodi dom za transrodne žene, izjavljujući da su transrodne osobe „gubavci današnjice“.

LGBTPapa Franjo
Pretplatiti se
Obavijesti o
70 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše komentiran
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ledeno doba
2 godine prije

davno sam čuo za ovu Jeannine Gramick.. ovdje nedostaje informacija da je ona lezbača. Bergoljo je primio nju i još jednog američkog svećenika geja, još prije 6 godina..

a o jezuitima ne treba tzošiti riječi. satanistička kabalina mafija oduvijek.. ima onaj američki jezuit, James Martin, koji se slikao pokazujući sa prstima onaj znak đavola, koji pokazuju neke hevi metalne grupe.

Davidschwartz
2 godine prije

Isti oni koji agresivno promiču “cjepiva”, jednako agresivno promiču i lgbtq… Baš se pitam zašto…

Zagten
2 godine prije

Homoseksualnost je bez iznimke grijeh, s tim sto covjeka ne treba nikada odbaciti nego raditi na tome da se tog grijeha odrekne. Ako se prihvati grijeh to nema veze s krscanstvom. Medjutim, grijeh je i kurvarstvo samo sto su ljudi licemjerni pa bi sami odlucivali sto je a sto nije grijeh.

ledeno doba
2 godine prije

2015. Bergoljo je bio u posjeti SAD-u.  Na svečanoj misi u Washingtonu, evanđelje je čitao jedan deklarirani homić Tad je u SAD-u bio poznat slučaj matičarke Kim Davis, koja je zbog svojih kršćanskih uvjerenja, odbila vjenčavati gej parove, zbog čega je bila u zatvoru. Ona je inače evanđelička kršćanka, ali se na vlastitu želju htjela susreti s papom, jer je mislila da će joj on dati podršku. I sastala se, ali šipak od podrške. Bergoljo ju je primio nevoljko, samo 5 minuta. Nakon nje, Bergoljo je primio u audijenciju, svog bivšeg učenika iz Argentine, Yaya Grassa. Koji je homić i on je na audijenciju došao sa svojim ghuzouvlakačem. Bergoljo je sa njima ćaskao 45 minuta. Nakon što je u široj javnosti ipak procurilo da je Bergoljo primio “homofobnu” matičarku, liberani mainstream mediji i LGBT družba, koji su inače oduvijek hvalili Bergolja, bili su mnogo ljuti na Bergolja. Pri povratku u Vatikan,… Čitaj više »

Stipe
2 godine prije

Duševna bolest anime i animusa, krajnja ljudska izopaćenost gubitka identiteta

roberto
2 godine prije

Sam još da su orgije nabacili i onda bi to bilo to..hehe

bruegel the elder
2 godine prije

“Ono crno sjeme Lojolovo I po tvojoj zemljici se rasu, I rodi ti jadom i čemerom Stoput ve ćom nego potres mjerom”

Max
2 godine prije

To da nije tužno bilo bi smiješno.

bruegel the elder
2 godine prije

J****** potjerani iz Dubrovnika zbog bludnih radnji.Iz pjesme Dubrovniku,
Petar Preradović.Vidi gore.

Toni
2 godine prije

Vatikanski bedak i antipapa Stanlio ne odustaje od globalonjarske agende i popularizaciju homoseksualizma (javno), pedofilije (prešutno), migrantske talibanske invazije i masonskog naturalizma koji negira Boga a veliča čovjeka.

ledeno doba
2 godine prije

slobodari.com/homoseksualac-bozanic-ruglo-je-katolicke-crkve-i-nacionalna-sramota/

Legendarni Grk
2 godine prije

Uz LGBT su izmislili i hrpu drugih “seksualnih orijentacija”, ali ja jedino vidim čike i tete.
Kada sam bio mali sjećam se da sam starije pitao “Čiko, koliko ima sati?” ili “Teta, koliko ima sati?”
Nedavno je i mene neki klinac pitao “Čiko, koliko ima sati?” – malo mi je to čudno zvučalo, jer nisam navikao na takvo obraćanje.

057
2 godine prije

Božanstvena komedija. Još jedan Danteov “miljenik”

Prle
2 godine prije

Ajk je jos davno napravio intervju sa onom zenom,mislim da je se zvala Arizona Wilder,pa je mjenjala imena stalno radi skrivanja pravog indetiteta. Ona je bila u “kultu” majka bozica za te njihove sotonisticke rituale. Ona je tada tvrdila da je Ivan Pavao Drugi bio redovan ucesnik ti rituala kao i mnoge druge poznate javne licnosti. Mislim da je to pisao u svojoj knjizi Najveca Tajna u poglavlju pod nazivom Djeca Sotone i Sve Kraljicine Snage i svi Kraljicini Ljudi.

Mali zloco
2 godine prije

Papak Franjo se opet bruka,izgleda da mu najbolje ide pranje noga imigrantima.

Perun
2 godine prije

Vatikan je postao filijala Hollywuda . a papa ,,sveti ćaća ” iz rima trgovac iluzijama ,,new age”-a po diskontnim cijenama ….Hollywod je ,,new age ” supermarket …..u kojem mozete nabaviti sve sto je potrebno za ,,novo doba”….a americki univerziteti ,,servisi ” za popravak i doradu ,,new age”-a….”Nijedna pojedinačna organizacija ili pokret nije više pridonio temeljima New Age pokreta kao što je to učinilo Teozofsko društvo. Ono je bilo glavna snaga u širenju okultne literature na Zapadu u 20. stoljeću……U mnoštvu knjiga poredanih na policama newageovskih knjižara nalaze se upute za vođenu meditaciju, kreativnu vizualizaciju, izvantjelesna iskustva, povezivanje s vlastitim duhovnim vodičima, gatanje iz karata, kristalnih kugli ili proricanje iz zvijezda. Što ako su sotonisti sve ovo prisvojili u svoje mračne svrhe i ugradili u sastavni dio rituala u čast sotoni , gdje zapravo i pripadaju? Pobornici New Agea koriste se različitim sotonističkim materijalima, prilagođavajući ih za svoje vlastite licemjerne svrhe.… Čitaj više »

Patricija
2 godine prije

Uz sva nemila dogadjanja u KC (posebno u Vatikanu od kada je ustolicen papa Franjo) ne trebamo se pokolabati u vjeru u Trojedinog Boga Stvoritelja koji je poslao svoga Sina na ovaj svijet da nas izbavi od Zla koji gospodari na zemlji od postanka tj. od pada Adama i Eve.

Svojom smrcu na krizu i Uskrsnucem na Nebo, Isus Krist je pokazao sto i nas ceka i da ako cemo slijediti Njegov Nauk i ako vjerujemo u Njegovo Uskrsnuce, imat cemo zivot vjecni.

Sve ostalo je NEBITNO I PROLAZNO.

nekoime
2 godine prije

Che Ge Papa.

Joe
2 godine prije

Papa Vranje je homić koji se ruga i crkvi i vjernicima.

Štefek
2 godine prije

CRNI PAPA

maj
2 godine prije

Papa heretik zeli vise djece kako kad cemo svi biti LGBT osobe.

Branko
2 godine prije

Bergoljo pezzo di merda.

Čistokrvni
2 godine prije

“Papin sopstveni stav o homoseksualnosti se koleba između konzervativnog i liberalnog.” Bergoglijov stav se ništa ne koleba jer on ovdje uopće ne provodi neke svoje stavove nego agendu onih koji su ga tu postavili. A ono što izgleda kao “kolebanje” je namjerno i smišljeno “zbunjivanje protivnika” odnosno katoličkih vjernika. Toplo-hladno taktika. Najprije se povuče potez ili da izjava koja duboko naživcira ili isprovocira vjernike, a onda nešto suprotno, konzervativno kao “sedativ” da se uznemireno “stado” umiri. Pa opet ispočetka. Po načelu dva koraka naprijed (čitaj u herezu), pa jedan (ali samo jedan) nazad. Na taj način Bergoglio i njegova klika vatikanskih pederasta podržanih od zapadnih tajnih službi zbunjuju vjernike, pogotovo one slabijeg obrazovanja i inteligencije, koji više ne znaju što bi o njemu mislili. To tobožnje “kolebanje” je puno lukavije i podmuklije nego da cijelo vrijeme podržava samo globalističke, heretičke antikršćanske i antiljudske agende u kojem slučaju bi ga katolička… Čitaj više »

Rec
2 godine prije

nevjerojatno koliko vjerskog fanatizma među komentatorima

Drago zulj
2 godine prije

Da je konjina to vec znamo,ali tolika

protuotrov
2 godine prije

Protiva Pape Franje je Hrvatska pravoslavna katolička crkva (nema veze sa Srbima, to su sve Hrvati). To je su zaostali ljudi, neka vrsta kataličkih talibana, koji ne podnosi nikakvu dobrotu i napredak unutar crkvei u društvu. Ali proučavajući njih lakše možemo razumjeti talibane, isti mentalni sklop.

ponistra
2 godine prije

Ne bojte se vi za Crvu i njenu tradiciju. Jedino sta je kod njih tradicionalno je konstantno prilagodjavanje novim okolnostima.

© 2023 – Portal Logično

POVEZANE VIJESTI